Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

"Ψήφος εμπιστοσύνης" στον Αρχιμανδρίτη Παύλο Κίτσου - Τι απαντά ο ίδιος Κύριο

Posted On Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 21:14 Γράφτηκε από τον
φωτό: Δημήτρης Αποστολίδης φωτό: Δημήτρης Αποστολίδης

Με τον μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρό Προκόπιο να μην είναι πια ανάμεσά μας, το επόμενο βήμα είναι η εκλογή του νέου μητροπολίτη. Ήδη τα πρώτα σενάρια για τους υποψήφιους διαδόχους (που θα προκύψουν από την Ιερά Σύνοδο) έχουν διαρρεύσει, ενώ μια ανοιχτή επιστολή του Καβαλιώτη δικηγόρου Δημήτρη Αποστολίδη -προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο- φέρει στο προσκήνιο το όνομα του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Μακαριώτατε,

Δυστυχώς, ο θρόνος της ιστορικής εκκλησίας των Φιλίππων χήρεψε. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας, σύντομα, θα κληθεί να εκλέξει τον νέο ποιμενάρχη της τοπικής μας εκκλησίας. Κι όπως συνηθίζεται, για άλλη μια φορά, η βούληση της τοπικής κοινωνίας θα μείνει ανέκφραστη κι αδιερεύνητη. Το αξίωμα «φήφω κλήρω και λαού» θα παραμείνει εξακολουθητικά στην ανενεργό μακαριότητα. Αποτελεί, στ’ αλήθεια, τραγικό παράδοξο, ο λαός να αναδεικνύει τους πολιτικούς του ηγέτες και τους αυτοδιοικητικούς του αξιωματούχους και να μην έχει λόγο συμμετοχικής δυνατότητας στην ανάδειξη του πνευματικού του ποιμένα. Διορίζεται ένας ποιμενάρχης –γιατί περί αυτού πρόκειται– με την ίδια αντίληψη εξουσιαστικής διοίκησης που διορίζεται ένας διοικητής στρατιάς ή ένας αστυνομικός διευθυντής. Όμως δεν πρόκειται περί ομοίων. Δεν είναι δυνατόν η Ιεραρχία, η υπέρτατη συλλογική έκφραση της Εκκλησίας, να υποπίπτει σε υπηρεσιακό συμβούλιο. Το τελευταίο διορίζει ή παύει παράγοντες του υπηρεσιακού δημόσιου βίου  και τέτοιος δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ο επίσκοπος. Με άλλα λόγια, δεν μου παρέχεται λόγος ευθύνης στην εκλογή του επισκόπου μου, όταν ο επίσκοπος έχει λόγο στην εκλογή του Αρχιεπισκόπου ή πάλι όταν ο μοναχός της κάθε Μονής έχει ψήφο στην εκλογή του Ηγουμένου του.

Ο αντίλογος πως μέσα από τη συλλογική βούληση της Εκκλησίας εκφράζεται το Άγιο Πνεύμα και άρα η κοινωνική βούληση –ως ασθενέστερη– υποχωρεί, δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Η μακροχρόνια πρακτική, δυστυχώς, απέδειξε πως οι προεκλογικές ζυμώσεις, οι συγκερασμοί δυνάμεων και η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων –όχι κατ’ ανάγκη αθέμιτων– δρουν απαγορευτικά σε οποιαδήποτε συνέργια του Αγίου Πνεύματος. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη κατάδειξης αυτής της αλήθειας. Η ανάδειξη πνευματικών ηγετών μέσα στο πέρασμα των αιώνων, που δεν ήταν απλώς αδόκιμοι αλλά που κατά κυριολεξία δεν τήρησαν καν την απαιτούμενη ευπρέπεια του αρχιερατικού σχήματος, αποτελεί απόδειξη υψηλής πιστότητας πως το Άγιο Πνεύμα, όχι απλώς δεν συμμετέχει, αλλά αντίθετα λυπάται.

Εξ ίσου αλυσιτελές είναι και το προτασσόμενο πως η κατά τον τρόπο αυτό εκλογή επισκόπου αποτελεί μακραίωνα παράδοση της Εκκλησίας. Η Εκκλησία οφείλει να διατηρήσει τη δογματική της ταυτότητα, να διαφυλάξει τη δέσμη των αξιών της και να υπηρετήσει την παράδοσή της. Ο τρόπος της οργάνωσής της όμως, οφείλει να παρακολουθεί τις δικαιϊκές εξελίξεις και το μεταλλασσόμενο περί Δικαίου αίσθημα.  Αποτελεί άκρατη υποκρισία να αντιλαμβανόμαστε τη δομική διαμόρφωση και λειτουργία της Εκκλησίας ως έκφραση τελειότητας.

Οφείλω να  επισημάνω πως η διαφωνία μου –που δεν είναι μόνο δική μου– αφορά στις συντελούμενες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη επισκόπων και δεν συνδέεται καθόλου με τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη της διαποίμανσης των τοπικών εκκλησιών. Είχα την τύχη να γνωρίσω αρκετούς από τους επισκόπους των γειτνιαζουσών Μητροπόλεων. Ο καθένας τους είχε το δικό του προσωπικό ηγετικό αποτύπωμα που προσωπικά μου ενέπνευσε μόνον ευγενή αισθήματα. Άλλωστε, και με τον μακαριστό Ποιμενάρχη μου κυρό Προκόπιο συνδεόμουν με προσωπική φιλία μέσα από την οποία εκκολάφθηκε η επί δύο τουλάχιστον δεκαετίες συνεργασία μου με την τοπική μας εκκλησία στους τομείς της Εξωτερικής Ιεραποστολής, της Ορθοδόξου Μαρτυρίας, των σχέσεων της Μητροπόλεώς μας με το Άγιο Όρος και της παροχής της οιασδήποτε νομικής συνδρομής. Ο ίδιος άλλωστε ο Ποιμενάρχης μου με τίμησε ποικιλοτρόπως, αφού κατ’ επανάληψη με όρισε μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και δεν δίστασε να διαλάβει στις εκδόσεις της Μητροπόλεώς μας πολλά από τα συγγράμματά μου και να με καλέσει αρκετές φορές στο βήμα της Πνευματικής Εστίας ως ομιλητή. Είναι αυτονόητο πώς η ίδια διάθεση σεβασμού και συνεργασίας θα υπάρξει από την πλευρά μου και προς τον νέο επίσκοπο που θα εκλεγεί.

Τούτων δοθέντων, εκτιμώ πως η Ιεραρχία θα πρέπει να ψηλαφίσει τη βούληση της εκκλησίας των Φιλίππων, της πλέον ιστορικής εκκλησίας της Ευρώπης. Στη συνείδηση όλων μας είναι ενθρονισμένος ως ο νέος Ποιμενάρχης μας ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος. Δεν πρόκειται απλώς για ενάρετο εκκλησιαστικό άνδρα με πλούσια θεολογική παιδεία και σπάνιο εκκλησιαστικό ήθος. Όσοι τον γνωρίζουμε, έχουμε την ασφαλή και αμετάθετη πεποίθηση πως καταφεύγουμε στη θαλπωρή ενός αγίου. Καβαλιώτης στην καταγωγή, έχει ανατρέψει τη λαϊκή σοφία που δεν επιτρέπει σε κανέναν να αγιάσει στον τόπο του. Ο π. Παύλος βιώνει μια άγια ζωή μέσα στην ταπείνωση, την αγάπη, την ηρεμία του ασκητή και την εύλαλη σιωπή. Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι από τους Ιεράρχες μπορεί να μην τον  γνωρίζουν καν! Έτσι συμβαίνει όμως με όλους τους ταπεινούς που αθόρυβα διακονούν μέσα στην Εκκλησία. Αποστρέφονται και την προβολή και τη δημοσιότητα. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο π. Παύλος. Όντας επί δεκαετίες μέσα στην πνευματική και οργανωτική κεντρόσφαιρα της τοπικής μας εκκλησίας, αδιάλειπτος παραστάτης του μακαριστού Ποιμενάρχη μας, παρέμεινε και παραμένει σιωπηλός.

Λοιπόν; Όταν η Ιεραρχία κληθεί να εκλέξει, πώς μπορεί να τον αγνοήσει; Πώς μπορεί να τον υπερβεί; Πώς μπορεί να τον αγνοήσει; Δεν είναι απλώς άξιος, είναι ο πλέον άξιος να ηγηθεί της τοπικής μας εκκλησίας.

Δεν έχω καμία προσωπική ένσταση για τα όσα ονόματα, βάσιμα ή αβάσιμα, ακούγονται και γράφονται ως πιθανοί διάδοχοι του μακαριστού Προκοπίου. Δεν τους γνωρίζω καν. Για τους λόγους που εξήγησα, έχω κατάφαση λόγου για τον π. Παύλο. Όταν κληθώ να επιβεβαιώσω την αξιότητά του, με την πανηγυρική –αλλά πάντως τυπική και χωρίς καμία νόμιμη επιρροή– αναφώνηση «άξιος», θα είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν πρόκειται για εθιμική πρακτική, αλλά για ουσιαστική επιβράβευση.

Θα μπορούσα, Μακαριώτατε, να Σας αποστείλω μια κατ’ ιδία επιστολή. Δεν το πράττω συνειδητά. Κι αυτό γιατί η επιστολή αυτή δεν είναι προσωπική μου υπόθεση, αφού διερμηνεύει τη βούληση και την επιθυμία ολόκληρου του ποιμνίου της τοπικής μας Εκκλησίας. Δικό μου καθήκον ήταν να Σας καταστήσω κοινωνό της σφοδρής επιθυμίας του λαού της εκκλησίας των Φιλίππων. Δικό Σας καθήκον είναι να τη διερευνήσετε και να την πραγματώσετε.

Καβάλα, 2 Αυγούστου 2017

Με διακρίνοντα σεβασμό,

Δημήτρης Αποστολίδης

Δικηγόρος

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, πάντως, ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να μην ενθαρρύνει όσους αναφέρουν το όνομά του ως υποψήφιο για την διαδοχή του Προκοπίου (θέτοντας ζήτημα "πρόωρης" συζήτησης)

Κατ' αυτάς τας ημέρας κυκλοφορούν εις τα ηλεκτρονικά διαδικτυακά μέσα προτάσεις περί πληρώσεως της έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γεγονός το οποίον θεωρούμεν πρόωρον και ανείκοιον, καθότι το σκήνωμα του μακαριστού μας πατρός Μητροπολίτου Προκοπίου νωπόν κείται εν τω τάφω.

Φρονώ ότι η ποιμαίνουσα Εκκλησία μας καιρώ τω δέοντι και τη καθοδηγήσει του Αγίου Πνεύματος θα δώσει την ως Εκείνο κρίνει λύσιν.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Βαγγέλης Παππάς: Παντέρμαλης και Προκόπιος τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της Τσανάκα… 7b6e97a59b2f01bce1bfee75a89a8386 M

  Δέκα μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές, η κα. Τσανάκα προσπαθεί να εμπλέξει και να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Με τη γνωστή τακτική της, του άλλα πράττουμε, άλλα εννοούμε, προσπαθεί με πρόχειρο και βιαστικό τρόπο να ικανοποιήσει ένα εύλογο αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους σε κάτι που έχει ήδη αρνηθεί  στην παράταξή μας δηλαδή στο εδώ και δύο χρόνια αίτημά μας να μετονομαστεί η οδός Κύπρου σε ‘’Δημάρχου Καβάλας Λευθέρη Αθανασιάδη’’

  Πότε λέει αλήθεια η κα. Τσανάκα, όταν απαντούσε στην παράταξή μας ότι μετονομασίες δε γίνονται λόγω διαδικασιών και νομοθεσίας ή σήμερα που βιαστικά προσπαθεί να δημιουργήσει απατηλές εντυπώσεις στον σεβαστό Ιεράρχη μας που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει σ’ όλους μας, πόσο ταπεινός, νηφάλιος και δίκαιος άνθρωπος είναι, στον οποίο εμείς τρέφουμε απέραντο σεβασμό.

  Δε θεωρούμε ότι μπαίνει σ’ αντιπαράθεση το αίτημά μας με το αίτημα του Σεβασμιότατου, αλλά νομίζουμε ότι ούτε και ο Μακαριστός θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

  Δεν επικαλούμαστε την προσφορά του καθενός σ’ αυτόν τον τόπο γιατί όλοι γνωρίζουμε αλλά  βάζουμε ζήτημα ίσως μεταχείρισης.

  Δεν μπορεί καμιά Διοίκηση του Δήμου να παίζει μ’ αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές σε θεσμικά πρόσωπα και δεν επιτρέπονται μικροψυχίες και εμπάθειες απέναντι στην ιστορική προσφορά κανενός.

  Αν ο νόμος δεν το επιτρέπει, δεν το επιτρέπει για κανένα. Αν το επιτρέπει κατά περίπτωση διαπράττεται μεγάλη αχαριστία απέναντι σ’ ένα πρόσωπο με πολύ μεγάλη προσφορά στην πόλη, γιατί δεν μπορέσατε να ξεπεράσετε τη μικρότητα τη δική σας και των συνοδοιπόρων σας.

  Φτηνές δικαιολογίες δεν υπάρχουν όπως και αντιπαραθέσεις, όλοι είμαστε ίσοι κάτω από τον ίδιο ήλιο.

  Με απέραντο σεβασμό στον Μητροπολίτη Στέφανο, τον καλούμε να κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματός μας και να δικαιολογήσει την αγανάκτησή μας, απέναντι στη Δημοτική Αρχή για την άνιση μεταχείρισή της.

  Ο καθένας με τη δράση του και τη συμπεριφορά του γράφει τη δικιά του ιστορία που κανένας ισχυρός δε μπορεί να την παραχαράξει. Έχουμε μάθει στη δράση μας να μην καταπίνουμε το σάλιο μας και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όσο και να μας στοιχίζει αυτό επικοινωνιακά, γιατί αυτοί είμαστε.    

 • ΔΣ Καβάλας: Μετονομασία δρόμου υπέρ Προκοπίου, "δευτεροτρίτος" Σκιαδαρέσης και TAP 9583ef8cb65dd465ac5d9c78f9e2e0c9 M

  Για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τράβηξαν τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα -μιας και, μέχρι να ξεκινήσει η συζήτηση των 71 τακτικών θεμάτων όλη η αντιπολίτευση, πλην των Κωστή Σιμιτσή και Μάκη Παπαδόπουλου, είχε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας (στο τέλος παρέμεινε μόνο ο κ. Σιμιτσής!). Είναι χαρακτηριστικό ότι, εξαιτίας αυτής της αποχώρησης και της παραμονής μόνο της συμπολίτευσης, τα τελευταία τακτικά θέματα εγκρίθηκαν όλα μαζί χωρίς να αναγνωστούν ένα προς ένα!

  Αίτημα για μετονομασία δρόμου από το Μητροπολίτη ΦΝΘ Στέφανο

  Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια παρέμβαση του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, ο οποίος κατέθεσε στο σώμα το αίτημά του για μετονομασία της οδού Μητροπόλεως σε "οδό Μητροπολίτου Προκοπίου". Ο μητροπολίτης αιτιολόγησε το αίτημά του λέγοντας ότι "απλά θα προστεθεί ένα όνομα δίπλα στη λέξη 'Μητροπόλεως'. Χωρίς μητροπολίτη δεν υπάρχει μητρόπολη. Ο Προκόπιος έζησε τα 3/4 της ζωής του στην Καβάλα, βάπτισε πολλούς, πάντρεψε πολλούς, αγωνίστηκε για τα δίκαια της Καβάλας και του νομού, βάζοντας τον εαυτό του μπροστά" και προσέθεσε ότι την άλλη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την κοίμησή του -τονίζοντας ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μετονομαστεί η οδός Μητροπόλεως.

  Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Βαγγέλης Παππάς διερωτήθηκε αν θα πρέπει, τη Δευτέρα, να συζητηθεί και το χρόνιο αίτημά του για τη μετονομασία της οδού Κύπρου σε "οδό Λευτέρη Αθανασιάδη" (σημειώνοντας ότι "όταν εμείς καταθέσαμε το αίτημά μας, μάς είπατε ότι δεν προβλέπεται από το νόμο), ενώ ο Κωστής Σιμιτσής εξέφρασε την αντίρρησή του, αντιπροτείνοντας τη μετονομασία του δρόμου που περνάει ακριβώς μπροστά από το γηροκομείο της Μητρόπολης που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Σίλα (και που σύντομα θα μετονομαστεί σε "Προκόπειο").

  Δωρεάν προσκλήσεις και..."δευτερότριτος" Σκιαδαρέσης

  Εν συνεχεία, το ενδιαφέρον της συζήτησης μονοπώλησε το θέμα των κατηγοριών του γνωστού ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση περί των δωρεάν προσκλήσεων για την παράσταση "Άγρια Δύση". Το θέμα τέθηκε μετά από ερωτήσεις του κ. Παππά, με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να περνάει στην αντεπίθεση -χαρακτηρίζοντας τον κ. Σκιαδαρέση "δευτερότριτο ηθοποιό" και παραμένοντας στη γραμμή που "χαράχτηκε" από την απάντηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

  Συγκεκριμένα, η κ. Τσανάκα χαρακτήρισε ως "απαράδεκτα" τα όσα είπε ο κ. Σκιαδαρέσης και τόνισε ότι "το Φεστιβάλ Φιλίππων εκδίδει κάθε χρόνο δωρεάν προσκλήσεις για το στενό πρωτόκολλο, τους δημοτικούς συμβούλους και για τα ΜΜΕ. Παρόμοια τακτική ακολουθεί και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το οποίο όχι μόνο έδωσε προσκλήσεις σε ΜΜΕ των Σερρών αλλά προχώρησε ακόμα και σε εκπτωτικά κουπόνια για καφετέριες!" Παράλληλα, σημείωσε ότι "το θέατρο Φρουρίου δεν είναι το πιο εύκολο σημείο για να ανέβει ο κόσμος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε και Μουντιάλ. Επομένως, δεν του φταίγαμε εμείς του κ. Σκιαδαρέση"

  TAP: Απόσυρση θέματος και αποχώρηση αντιπολίτευσης

  Το "κερασάκι στην τούρτα", όμως, ήταν η αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου TAP, μετά και τη "δίκη" των 8 και την αναβολή της για τις 13 Δεκεμβρίου. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της δημοτικής αρχής να μην συζητηθεί -όπως είχε προγραμματιστεί, με βάση δεσμεύσεις που δόθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση- το θέμα της τροποποίησης της απόφασης για τη χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων (με την αφαίρεση οποιασδήποτε αναφοράς σε συγχρηματοδότηση από τον TAP και σε παράλληλες εργασίες), με την κ. Τσανάκα να δικαιολογεί την πρωτοβουλία της αυτή τονίζοντας ότι περιμένει τα αποτελέσματα μιας νέας σειράς διαβουλεύσεων και επαφών. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με σχεδόν όλους τους συμβούλους να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας -αντίστοιχη, όμως, ήταν και η αντίδραση του Νίκου Ξανθόπουλου (ενός εκ των 8 που κατηγορούνται για άσκηση βίας και παρακώλυση έργων), ο οποίος αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα.

 • Πρόταση Μητροπολίτη ΦΝΘ: Μεσίστιες οι σημαίες σε όλες τις εκκλησίες της μητρόπολης 1dbd50816d3c72ac6205b39aa1a94a59 M

  Συνεδρίασε σήμερα η Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Στεφάνου, για διάφορα θέματα εκκλησιαστικής φύσεως. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, προκάλεσε μια πρόταση του Μητροπολίτη για να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες τόσο στο κτίριο της Μητρόπολης όσο και σε όλους τους ιερούς ναούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για τη μετονομασία της πΓΔΜ. Η πρόταση έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες στη σύναξη, αν και παραμένει σε επίπεδο πρότασης -με κύκλους γύρω από τον Μητροπολίτη να δηλώνουν στο Kavala Portal ότι "δεν υποχρεούνται οι κληρικοί να κατεβάσουν στη μέση του ιστού τις σημαίες. Ο Σεβασμιώτατος απλά το πρότεινε, καθώς η στενοχώρια του για τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό είναι πολύ μεγάλη, και η πρόταση έγινε αποδεκτή με χαρά, οπότε εναπόκειται αυστηρά στην επιθυμία των κληρικών να συμμετάσχουν σε αυτή την πράξη διαμαρτυρίας."

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας