Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Λιμένας Θάσου όπως...Νορμανδία! - Απόβαση οχημάτων του στρατού (φωτογραφίες) Κύριο

Posted On Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 22:37 Γράφτηκε από τον

φωτογραφίες: thasorama.gr

Πάνω από 20 οχήματα και λοιπά μηχανήματα του στρατού κατέφτασαν περί τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στον Λιμένα Θάσου προκειμένου να συνδράμουν στις εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου μετά την μεγάλη πυρκαγιά που μετέτρεψε σε στάχτη 68.000 στρέμματα. Ορισμένα από τα οχήματα αυτά κατέφτασαν με το πλοίο της γραμμής, ωστόσο άλλα αποβιβάστηκαν από το αρματαγωγό "ΧΙΟΣ" του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αποβίβαση έγινε χωρίς προβλήματα, παρά το γεγονός ότι η παρουσία τόσων οχημάτων του στρατού στο νησί αποτέλεσε ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Το μεγαλύτερο στοίχημα των μηχανημάτων του στρατού, τα οποία στην συνέχεια μετακινήθηκαν στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Πρίνου και διασκορπίστηκαν στα σημεία που θα εκτελεστούν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, είναι αυτό με τον χρόνο, καθώς ήδη οι πρώτες βροχές -έστω  και αδύναμες- έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε περίπτωση που η Θάσος βρεθεί απροετοίμαστη η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι εργασίες θα κρατήσουν βάσει προγράμματος μέχρι και τις 26 Οκτώβρη.

Λίγα λόγια για το αρματαγωγό Χίος L-173

Το Α/Γ ΧΙΟΣ (L 174) καθελκύσθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1988 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό στις 30 Μαϊου με πρώτο κυβερνήτη τον Αντχο Γ. Ντούνη. Η παράσταση του Θυρεού αποτελείται από άγκυρα, στο άνω αριστερό μέρος και χαρτογραφική απεικόνιση της ομώνυμης νήσου με ναυτικό ανεμολόγιο, στο κάτω δεξιό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Εκτόπισμα 4.400 τόνοι
Μήκος / πλάτος / βύθισμα 116 / 15,3 / 3,4 μέτρα
Ταχύτητα 16 κόμβοι
Πλήρωμα 120
Μεταφορική ικανότητα 22 άρματα μάχης, οχήματα, τζιπ και πυροβόλα ανάλογα με την επιχείρηση μεταφοράς, 287 άνδρες και δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου
Σύστημα πρόωσης 2 Wartsila 16V25 diesel 10000hp
Οπλισμός 1 πυροβόλο OTO Melara 76/62,
2 δίδυμα αντιαερoπορικά BOFORS 40L/70,
2 αντιαερπορικά πυροβόλα Rheinmetall 20 χιλ.

Πηγή: Ellinikos-Stratos

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Νέα συνεδρίαση του ΣΑΣ για τα δρομολόγια Κεραμωτής-Λιμένα - Θολό τοπίο για το "Νικητής" 829427955fea5dd3dae2e7263ea5ead2 M

  Συνεδριάζει, το πρωί της Παρασκευής, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με 40 θέματα στην ημερήσια διάταξή του. 2 από αυτά αφορούν τις ακτοπλοϊκές γραμμές που συνδέουν το χερσαίο τμήμα του νομού Καβάλας με τη Θάσο -συγκεκριμένα:

  ΘΕΜΑ 25: Εκτέλεση ενός επιπλέον δρομολογίου από τα Ε/Γ-Ο/Γ (επιβατικά-οχηματαγωγά) πλοία των εταιρειών ΝΕΚ και ΑΝΕΘ στη γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα για το διάστημα ως τις 31 Μαΐου

  ΘΕΜΑ 26Αίτημα ΝΕΚ για τροποποίηση προγράμματος δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα ως τις 31 Οκτωβρίου

  Η συνεδρίαση του ΣΑΣ έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας για την εκτέλεση 2 επιπλέον δρομολογίων στη γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα (στις 8:30 το βράδυ από το Λιμένα και στις 9:30 το βράδυ από την Κεραμωτή) ως και τις 31 Μαΐου -οπότε και τελειώνει η χειμερινή περίοδος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα από την εκτέλεση των δρομολογίων αυτών, αν και δεν έλειψαν οι περιπτώσεις που το πλοίο που επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο στις 9:30 το βράδυ ειδοποιήθηκε να περιμένει την άφιξη τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για να παραλάβει τους επιβάτες της πτήσης (κάτι που έγινε δεκτό με κατανόηση από όσους είχαν ήδη αποβιβαστεί στο πλοίο).

  Εν τω μεταξύ, θολό παραμένει το τοπίο γύρω από το υπό κατασκευή επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο "ΝΙΚΗΤΗΣ" της εταιρείας "Όσιος Δαυίδ" (του Σ. Φιλιάγκου). Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών (ή, το πολύ, εβδομάδων) μέχρις ότου καταπλεύσει στην περιοχή το "ΝΙΚΗΤΗΣ" για να εκτελεί δρομολόγια, ωστόσο μέχρι τώρα υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα όσον αφορά τις διαστάσεις του και τη χωρητικότητά του (λέγεται ότι έχει μήκος 39 μέτρα και δε μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 50 αυτοκίνητα), αλλά και το κατά πόσο είναι σε θέση να εκτελέσει δρομολόγια στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου.

  Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε κάποιον εκπρόσωπο από την εταιρεία Όσιος Δαυίδ, ώστε να απαντήσει στα ερωτήματά μας...

 • ΚΚΕ Θάσου κατά δημάρχου Θάσου για την απεργία των συμβασιούχων - Τι απαντάει ο δήμος 01f9710ee7d7cd55d0f81ec052ecdce6 M

  Με επιστολή που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ για εκβιαστικές τακτικές στην προσπάθειά του να "σπάσει" την 48ωρη απεργία των 46 συμβασιούχων εργαζόμενων στο δήμο. 

  Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

  Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνο ο οποίος με εκβιασμούς και απειλές προσπάθησε να «σπάσει» τον αγώνα των 46 συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου, που συμμετείχαν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία (22-23 Μαΐου 2017). Τους απείλησε πως αν δεν σταματήσουν την απεργία θα απολυθούν όλοι και θα πάρει στην θέση τους 8μηνίτες, πως θα δώσει την καθαριότητα του νησιού σε ιδιώτες.

  Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους αναγκάσει να υπογράψουν χαρτί «πως δε θα ξανασυμμετέχουν σε διάφορες κινητοποιήσεις και απεργίες». Φαίνεται πως έμαθε καλά το μάθημά του από τον εφοπλιστή Μητσόπουλο.

  Η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος υλοποιούν στο ακέραιο την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΕΕ, μια πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, που εχθρεύεται κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων, το ίδιο εξάλλου έκανε και στον αγώνα των ναυτεργατών.

  Με την στάση του αυτή ο δήμαρχος παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, που κοροϊδεύει τους συμβασιούχους διατηρώντας τις ευέλικτες μορφές εργασίας σε όλο το δημόσιο και τους δήμους. Λειτουργεί σα λαγός στα σχέδια της κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου στο χτύπημα του δικαιώματος της Απεργίας.

  Καλούμε τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή, να καταδικάσουν τις πρακτικές του δημάρχου, να μην κάνουν πίσω στον δίκαιο αγώνα τους και να απαιτήσουν:

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος,  να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να μην γίνει καμία απόλυση
  • Καμία ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσία του δήμου

  Λίγη ώρα αργότερα, εστάλη από το γραφείο τύπου του δήμου Θάσου η παρακάτω απάντηση (υπογεγραμμένη από τον κ. Χατζηεμμανουήλ):

  «Είναι θρασύδειλο και πολιτικά χυδαίο να διατηρεί ο συκοφάντης λιβελλογράφος την ανωνυμία του πίσω από την ταμπέλα μιας επιτροπής γιατί ο ίδιος δεν έχει τα κότσια να βγει στο φως να δει η κοινωνία το πρόσωπό του.

  Αναφέρομαι στον συντάκτη τής ανακοίνωσης – καταγγελίας κατά του προσώπου μου με την ιδιότητα του δημάρχου Θάσου, με αφορμή τη συνάντηση που είχα με τους συμβασιούχους του δήμου Θάσου σήμερα 22 /5 /2017 το πρωί στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

  Καθώς φαίνεται, πικράθηκε σφόδρα ο ιδιοτελής αρθρογράφος όταν ο δήμος Θάσου με κατάλληλους νομικούς χειρισμούς, κατόρθωσε να πληρωθούν μέρος των χρημάτων τους, για να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα οι συμβασιούχοι της καθαριότητας, με τις ταλαιπωρημένες οικογένειες τους.

  Θα ήταν πολύ βολικό γι’ αυτόν, να νιώσουν αυτοί οι άνθρωποι την εξαθλίωση μέχρι το μεδούλι τους, ώστε η απελπισία να τους μεταβάλει σε διαχειρίσιμη ανθρώπινη μάζα.

  Ναι λοιπόν, το πρωί της Δευτέρας τους κάλεσα όπως είχα πράξει και πριν το Πάσχα, για να τους δηλώσω ακόμα μια φορά, ότι είμαι μαζί τους στη δίκαια διεκδίκηση της πληρωμής των δεδουλευμένων τους.

  Τους ζήτησα να συμπαραταχθούμε σε αγώνα με κοινή στόχευση τη θωράκιση του δικαιώματός τους στην αμειβόμενη εργασία. Σε έναν αγώνα που χρειαζόμαστε την κοινωνία του νησιού μαζί μας, τους επαγγελματίες της Θάσου συμμάχους.

  Αυτό φυσικά, υπάρχει ένας μοναδικός δρόμος για να το πετύχουμε.

  Να εργαστούμε με ζήλο για την εικόνα του νησιού.

  Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να καταστρέψει τον τουρισμό της Θάσου τη στιγμή που μετά από εντατική και μεθοδική δουλειά, βρεθήκαμε στις πρώτες θέσεις της τουριστικής αγοράς.

  Τουρισμός και σκουπίδια στους δρόμους και τη φύση είναι ασυμβίβαστα.

  Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, να καταστρέψει την οικονομία του νησιού που δυο θητείες ήδη μου έχουν εμπιστευθεί οι συμπατριώτες μου Θάσιοι.

  Μεσούσης της τουριστικής περιόδου η έλλειψη καθαριότητας των δημόσιων χώρων για οποιοδήποτε σκοπό, και από οποιοδήποτε κίνητρο είναι η καταστροφή μας.

  Τόσο οι συμβασιούχοι, όσο και οι δήμοι, βρίσκονται σε μια κατάσταση ομηρίας, εξαιτίας μιας υπουργικής απόφασης, που κρίθηκε αντισυνταγματική από τη δικαιοσύνη.

  Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος είναι και πρέπει να είναι κοινός. Τη λύση θα πρέπει να τη δώσει η κυβέρνηση αφού μια κυβερνητική απόφαση δημιούργησε το πρόβλημα.

  Προσωπικά πιστεύω, κάτι που εξέφρασα και στη συνάντηση με τους συμβασιούχους, ότι η κυβέρνηση, όπως θα έκανε κάθε άλλη κυβέρνηση στη θέση της, επιθυμεί διακαώς να δοθεί λύση, γιατί δεν είναι λογικό από τη μία να καυχάται, δίκαια θα έλεγα, για τις υψηλές  επιδόσεις της στον τουρισμό και ταυτόχρονα να ενεργεί αυτοκαταστροφικά, άποψη για τη οποία  με καταγγέλλει ο αρθρογράφος, ότι παίζω το παιχνίδι της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση όμως αναζητά, εγκλωβισμένη και αυτή εξαιτίας των δικών της αποφάσεων τη λύση, δεν θα πιεστεί όμως για να δώσει λύση στο πρόβλημα με το να αυτοπυροβολούμαστε.

  Αυτές είναι οι απόψεις και οι θέσεις που εξέφρασα στη συνάντηση και ζήτησα και από τους συμβασιούχους να εκφράσουν ευθαρσώς τις δικές τους απόψεις.

  Δεν υπήρξε διάσταση απόψεων από κανέναν παρευρισκόμενο. Κάτι που σίγουρα δεν άρεσε ακόμη μια φορά στον λιβελλογράφο ωτακουστή της καταγγελίας που με κατηγορεί για εκβιασμούς και απειλές.

  Δεν σταματάει όμως εδώ ο οχετός αλλά μιλάει για αντιλαϊκή πολιτική εκ μέρους μου, που υπηρετεί την «κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου που εχθρεύεται κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων».

  Ποιους τάχα εννοεί; Τη μικρή ή μεσαία οικογενειακή επιχείρηση που έστησε με τον τίμιο ιδρώτα του ο συμπατριώτης μας Θάσιος για να μεγαλώσει και σπουδάσει τα παιδιά του;

  Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, το μικρό εστιατόριο, τη λαϊκή τέχνη, το μικρό τρεχαντήρι που επιβιώνει και αυτό από τον τουρισμό;

  Εκείνο όμως που ξεπερνάει την ξεδιαντροπιά και τη μνήμη χρυσόψαρου είναι η καταγγελία του ότι «έκανα το ίδιο στον αγώνα των ναυτεργατών».

  Του θυμίζω ότι υπήρξα ο δήμαρχος που παραστάθηκε ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης των ναυτεργατών σε όλες τις δίκες τους με μοναδικό μου κίνητρο τα φιλεργατικά μου αισθήματα και την ακράδαντη πίστη μου στους αγώνες των εργαζομένων για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Το έκανα από πεποίθηση και όχι εκτελώντας κομματικές διαταγές.

   

  • Καλώ τους ναυτεργάτες που στάθηκα και στέκομαι στο πλευρό τους να του επιστρέψουν τη λάσπη, που αποτελεί το γλωσσικό ιδίωμα του συντάκτη της καταγγελίας.

   

  • Καλώ τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν σε κανέναν εγκάθετο να παίζει και να ασελγεί με το ψωμί τους».
 • Από...σήμερα τα επιπλέον δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένα - ΑΝΕΘ: "Τα είχαμε ζητήσει από τον Οκτώβριο του 2016" 86ff371e3343fba805c28d7d07180927 M

  Όπως έγινε την περασμένη Παρασκευή, έτσι και αυτή τη φορά το Υπουργείο Ναυτιλίας ενέκρινε 2 επιπλέον δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα, με το ένα να ξεκινάει στις 20:30 (από το Λιμένα προς την Κεραμωτή) και το άλλο να ξεκινάει στις 21:30 (από την Κεραμωτή προς το Λιμένα).

  Το ενδιαφέρον, όμως, με τη νέα απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι ότι, ενώ την προηγούμενη φορά τα δρομολόγια εκτελέστηκαν μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου, τώρα τα δρομολόγια θα εκτελούνται σε καθημερινή βάση ως και τις 31 Μαΐου. Από τη στιγμή, ωστόσο, που την 1η Ιουνίου ξεκινάει το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, στο οποίο εντάσσονται κανονικά τα προαναφερθέντα βραδινά δρομολόγια, η Θάσος "υποδέχεται" και επίσημα την τουριστική περίοδο.

  ΑΝΕΘ: "Τα είχαμε ζητήσει από τον Οκτώβριο του 2016"

  Την ίδια ώρα, πάντως, εξακολουθεί να προκαλεί ζωηρές συζητήσεις η τελευταία γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την ουσιαστική μη εκτέλεση των βραδινών δρομολογίων (τυπικά η γνωμοδότηση ήταν θετική, με την προϋπόθεση όμως να συμπεριληφθεί στο αίτημα των ΑΝΕΘ-ΝΕΚ και η "Όσιος Δαυίδ", στην κατοχή της οποίας είναι το "Στέλιος Φιλιάγκος". Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, η ΑΝΕΘ έχει προβεί σε αρκετές ανακοινώσεις (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) αφήνοντας αιχμές για τη στάση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας. Στην τελευταία, δε, ανακοίνωσή της (που εξεδόθη την Πέμπτη), αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

  Δύο μήνες μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος , και παρά την καθολική υποστήριξή του από τους τοπικούς φορείς , συνεχίζεται μέχρι σήμερα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, επειδή οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας δεν έχουν εγκρίνει μέχρι σήμερα την αναγκαία διόρθωση των δρομολογίων στην απογευματινή ζώνη της γραμμής Θάσου-Κεραμωτής.

  Οι προβαλλόμενοι λόγοι περί μη συμφωνίας της εταιρείας του κ. Φιλιάγκου ή περί ανατροπής της αναλογικότητας στην κατανομή των δρομολογίων ανά πλοίο με την προσθήκη ενός επιπλέον δρομολογίου ΔΕΝ αφορούν το επιβατικό κοινό.

  Η επικαλούμενη από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας , τήρηση της αναλογικότητας στην κατανομή των δρομολογίων ανά πλοίο, παραβιάζεται κατ΄ εξακολούθηση επιτρέποντας στον κ. Φιλιάγκο να εκτελεί δρομολόγια που αναλογούν σε δύο πλοία ενώ διαθέτει μόνο ένα και το δεύτερο «απουσιάζει και αναμένεται» εδώ και επτά μήνες .

  Από τις συζητήσεις αυτές, πάντως, προκύπτει ένα αρκετά ενδιαφέρον ερώτημα:

  Γιατί οι ΑΝΕΘ και ΝΕΚ υπέβαλλαν το αίτημα για την προσθήκη των βραδινών δρομολογίων τον Μάρτιο του 2017 και όχι τον Οκτώβριο του 2016 -όταν και ζητείται από το υπουργείο Ναυτιλίας η υποβολή των προτάσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών ανά την Ελλάδα για τον καθορισμό των δρομολογίων;

  Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να δώσει, μιλώντας στο Kavala Portal, ο γενικός διευθυντής της ΑΝΕΘ Ιωάννης Τσούπρας:

  "Το κοινό -από ΑΝΕΘ και ΝΕΚ- αίτημα για την προσθήκη των βραδινών δρομολογίων είχε υποβληθεί πολύ νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2017 - και συγκεκριμένα, υπεβλήθη τον Οκτώβριο, όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει. Συγκεκριμένα, το αίτημά μας προέβλεπε το διαχωρισμό του ημερολογιακού έτους σε 3 περιόδους (αντί για 2 που ισχύει ως και σήμερα):

  - τη θερινή, που περιλαμβάνει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2017 (όπως γίνεται πάντα)

  - τη μέση, που περιλαμβάνει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2017, και

  - τη χειμερινή, που περιλαμβάνει το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2016, καθώς και τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2017

  Η διαφορά σε σχέση με παλαιότερα έτη έγκειται στη "διάσπαση" της χειμερινής περιόδου σε 2 μέρη, με τη θέσπιση της μέσης περιόδου. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε αυτό το αίτημα, καθώς και το 2015 είχαμε ζητήσει τη θέσπιση της μέσης περιόδου.

  Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της μέσης αυτής περιόδου -όπως αναλύεται στο αίτημά μας- ήταν η εκτέλεση 20 δρομολογίων ημερησίως, με τα τελευταία να εκτελούνται στις 20:30 από Λιμένα προς Κεραμωτή και στις 21:30 από Κεραμωτή προς Λιμένα. Οι λόγοι για την υποβολή αυτής της πρότασης ήταν το γεγονός ότι τον Απρίλιο ξεκινάει σταδιακά η τουριστική σαιζόν και τελειώνει, επί της ουσίας, τον Οκτώβριο, καθώς και το γεγονός ότι από τον Απρίλιο και μετά αλλάζουν και οι συνθήκες φωτισμού λόγω του ότι η μέρα μεγαλώνει.

  Το αίτημα αυτό, όμως, απορρίφθηκε από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών προτού πάει στο Σ.Α.Σ.. Ο λόγος; Υποθέτουμε ότι στην περίπτωση της υιοθέτησης της μέσης περιόδου η τρίτη ναυτιλιακή εταιρεία θα έπρεπε να προσλάβει δεύτερο πλήρωμα για το πλοίο που διαθέτει προκειμένου να μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγια που της αναλογούν"

18274718 1341764845914000 5766178157548163906 N

Bloque

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας