Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Σύμφωνα συνεργασίας μεταξύ δήμου Καβάλας και Nevsky Αγίας Πετρούπολης

Posted On Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 23:32 Γράφτηκε από τον

Οι καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και την περιοχή Nevsky της Αγίας Πετρούπολης επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά και ενισχύθηκαν περισσότερο μέσα από τρία νέα σύμφωνα συνεργασίας που υπεγράφησαν από μέλη της Καβαλιώτικης αποστολής που ταξίδεψαν στη Ρωσία μέσα στον Ιούλιο, μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στο Δήμο Καβάλας ο Δήμος Nevsky της Αγίας Πετρούπολης, σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι».

Ειδικότερα, υπογράφηκαν δύο σύμφωνα συνεργασίας που αφορούν τον τομέα του πολιτισμού, ένα μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και του Κρατικού Ενιαίου Συστήματος Βιβλιοθηκών «Daniil Granina» κι ένα μεταξύ του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και του Κρατικού Ιδρύματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης «Οίκος Παιδικής Δημιουργίας της Δεξιάς Όχθης» της περιοχής Nevsky της Αγίας Πετρούπολης.

Επίσης, υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του 6ουΓενικού Λυκείου Καβάλας και του Δημόσιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης Αρ. 639 με εμβάθυνση στις ξένες γλώσσες της περιοχής Nevsky της Αγίας Πετρούπολης.

Η αποστολή μας έτυχε θερμότατης υποδοχής και φιλοξενίας από τις τοπικές αρχές του Δήμου Nevsky της Αγίας Πετρούπολης. Ξεναγήθηκε σε σημαντικά αξιοθέατα της ιστορικής πόλης και ήρθε σε επαφή με τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του ρωσικού πολιτισμού.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και απέσπασαν θερμότατο χειροκρότημα, παρουσιάζοντας οργανικά κομμάτια και τραγούδια των συνθετών Μάρκου Βαμβακάρη και Βασίλη Τσιτσάνη, εξαίσια δείγματα της τεχνοτροπίας του ρεμπέτικου και της εποχής του, τιμώντας έτσι το Ρεμπέτικο που πρόσφατα εγγράφτηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας σε αγώνα καλαθοσφαίρισης με ομάδα της περιοχής Nevsky αναδείχθηκαν νικητές με μεγάλη διαφορά πόντων. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και όλης της Ελληνικής αποστολής ήταν μεγάλος, ενώ στο τέλος του αγώνα ο Διοικητής της περιοχής Nevsky απένειμε το κύπελλο στους μαθητές του 6ουΓενικού Λυκείου Καβάλας και μετάλλια σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Έρχονται παιδικές χαρές σε Αμυγδαλεώνα, Κρηνίδες και Νέα Καρβάλη Ec907760afc6b04bf7f5a9519b72f55f M

  Ένα από τα πολλά -και δίκαια- αιτήματα των κατοίκων οικισμών του πρώην δήμου Φιλίππων -όπως ο Αμυγδαλεώνας, οι Κρηνίδες και η Νέα Καρβάλη- επιχειρεί να ικανοποιήσει η δημοτική αρχή Καβάλας, καθώς με ανακοίνωση που εξεδόθη την Τρίτη γίνεται γνωστό ότι:

  Δημοπρατήθηκε ήδη, ενώ η υπογραφή της σχετικής σύμβασης είναι θέμα ημερών, η κατασκευή του έργου των Παιδικών Χαρών, οι οποίες αφορούν τους οικισμούς του Αμυγδαλεώνα, των Κρηνίδων και της Νέας Καρβάλης. Οπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο, χρηματικό ποσό 98.000 ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για το συγκεκριμένο έργο.

 • Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιφέρειας ΑΜΘ η αναβάθμιση του Φρουρίου της Καβάλας D717f8805987081640c5f8a496d1209a M

  Με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, γίνεται γνωστή η ένταξη της Πράξης "[frurio] 2020: Ένας σύγχρονος χώρος εμπειρίας» στο πλαίσιο της υλοποίησης της Σ.Β.Α.Α. του Δήμου Καβάλας" στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων» του Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

  Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων για τη λειτουργική αξιοποίηση του κοιτώνα αξιωματικών, της φυλακής και του κυκλικούπεριλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων για τη λειτουργική αξιοποίηση του κοιτώνα αξιωματικών, της φυλακής και του κυκλικούπύργου, τον εμπλουτισμό της εμπειρίας του επισκέπτη, καθώς και την ανάπτυξη ταυτότητας του Φρουρίου ως χώρου εμπειρίας και πολιτισμού. Συγκεκριμένα, προβλέπει:

  α) τη βελτίωση εσωκλιματικών συνθηκών στα τρία κτίσματα,

  β) την προμήθεια ψηφιακού και εκθεσιακού εξοπλισμού,

  γ) τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τοποθέτηση του συστήματος σήμανσης του μνημείου,

  δ) την ανάπτυξη ενιαίας λεκτικής-οπτικής ταυτότητας,

  ε) τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών πολυμέσων, και

  στ) την εγκατάσταση σύγχρονων μέσων πληροφόρησης,εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, αλλά και την προβολή του Φρουρίου με σύγχρονες πρακτικές.

  Ως ημερομηνία ένταξης της πράξης έχει οριστεί η 31/1/2019 και ως ημερομηνία λήξης η 31/12/2020. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 548.000,00 €. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 131.520,00 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από Συμμετοχή φορέα.

 • Επίσκεψη προσκόπων στο δημαρχείο Καβάλας 4acb0e4e72248a668b8e8e933c5c7082 M

  Τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο, πρόσκοποι και εθελοντές του προγράμματος «Διακοπές στο Σχολείο-Summer in School», οι οποίοι βρίσκονται στην Καβάλα, στο πλαίσιο των εθελοντικών βιωματικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούν οι συμμετέχοντες και που προέρχονται από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ιρλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από την Γενική Εφορεία Προσκόπων (Κεντρική Διοίκηση) και εθελοντές από τις χώρες αυτές.

  Η Δήμαρχος καλωσόρισε τους προσκόπους και τους εθελοντές, τους μίλησε για το προσκοπικό και το εθελοντικό πνεύμα, δεδομένου ότι και η ίδια για πολλά χρόνια διετέλεσε Οδηγός του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και τους προσέφερε όλους αναμνηστικά από την Καβάλα. Και ο επικεφαλής της ομάδας, προσέφερε αντίστοιχα αναμνηστικά από τη δράση αυτή στην Δήμαρχο.

  Να σημειωθεί, ότι η δράση αυτή που πάντα γινόταν στην Αθήνα, για φέτος αποφασίστηκε να γίνει σε κάποια άλλη επαρχιακή πόλη κι έτσι επιλέχθηκε η Καβάλα. Οι διοργανωτές δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι δεδομένου ότι υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από καβαλιώτες εθελοντές για τις δράσεις αυτές, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 120 συνολικά.

61 Philippi Festival 2018

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας