Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Παρουσίαση προγράμματος Μάρκου Δέμπα: "Μοναδικός μας στόχος και πρώτιστο μέλημά μας είναι ο επαγγελματίας" (βίντεο-φωτογραφίες) Κύριο

Posted On Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 00:02 Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας, και οι υποψήφιοι πρόεδροι κάνουν τις τελευταίες τους παρουσιάσεις-ομιλίες εν όψει της 10ης Δεκεμβρίου -οπότε και θα ξεκινήσει, στη Θάσο, η εκλογική διαδικασία (Σχόλιο γράφοντος: Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε μόνο με τις συνεντεύξεις τύπου και τις παρουσιάσεις των προγραμμάτων των υποψήφιων προέδρων, καθώς εξακολουθούμε να πιστεύουμε -και ως τώρα ουδείς μάς έχει κάθε άλλη "αποκάλυψη" από το παρελθόν και "ανακοίνωση" δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το να ελαχιστοποιεί το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις εκλογές αυτές.)

Μετά, λοιπόν, την παρουσίαση του προγράμματος του Παύλου Ζησίμου, τη σκυτάλη πήρε ο νυν αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας παρουσίασε τους 63 υποψήφιους της παράταξής του και το πρόγραμμα του συνδυασμού ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ένα πρόγραμμα που βασίζεται (σύμφωνα και με σχετικό δελτίο τύπου) σε τρεις άξονες:

-Στην αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού και τον ρόλο που διαδραματίζει στα τοπικά οικονομικά δρώμενα.

-Στην καθημερινότητα του Επιχειρηματία και στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο τις επιχειρηματικές του προσπάθειες.

-Στην Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στον Νομό μας.

Ο Μάρκος Δέμπας ανέπτυξε τις προτάσεις του συνδυασμού, που βασίζονται στους τρεις άξονες και δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις ενέργειες που δηλητηρίασαν το εκλογικό κλίμα, λέγοντας:

«Όταν ξεκινούσαμε την πρωτοβουλία μας για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, πριν από μερικούς μήνες, κανείς μας δεν είχε φανταστεί ότι είχαμε μπροστά μας έναν προεκλογικό αγώνα που θα προσομοίαζε με προεκλογικές εκστρατείες εθνικών ή δημοτικών εκλογών. Ούτε το περιμέναμε, ούτε το επιδιώκαμε, ούτε το θέλαμε, ούτε τελικά το ακολουθήσαμε.

Όσο κι αν προσπάθησαν και προσπαθούν, να μας παρασύρουν, όσο κι αν ήθελαν να μας σύρουν σ ένα κωμικοτραγικό παιχνίδι εντυπώσεων. Κρατήσαμε κι αντέξαμε σ έναν πόλεμο δηλώσεων, κενών καταγγελιών, φαιδρών ισχυρισμών και στις καθημερινές προσπάθειες τους να κρατηθούν στην επικαιρότητα.

 Και τώρα που η σκόνη έκατσε, τώρα που η λάσπη στέγνωσε, φαίνεται καθαρά ποιοι και για ποιους λόγους επιχείρησαν όλον αυτόν τον πρωτοφανή για τα επιμελητηριακά δεδομένα τρόπο.

Ξέχασαν τον επαγγελματία. Εμείς από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, δηλώνουμε ότι μοναδικός μας στόχος και πρώτιστο μέλημά μας είναι ο επαγγελματίας. Εσείς!

Ο εχθρός μας είναι κοινός (βρίσκεται έξω από το Επιμελητήριο) και δεν είναι άλλος από όλα όσα καθημερινά ταλαιπωρούν και προβληματίζουν τους επαγγελματίες. Τα μικρά και τα μεγάλα. Η ασφυξία της οικονομικής κρίσης, η δαιδαλώδης γραφειοκρατία, τα στενά περιθώρια των αναπτυξιακών δυνατοτήτων, η έλλειψη ρευστότητας, ο φόβος για το αύριο της επιχείρησής μας, το άγχος να βγει ο μήνας, η μέγγενη των υποχρεώσεων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Αυτοί είναι οι εχθροί μας. Αυτούς έχουμε απέναντι. Και μ αυτά θα πολεμήσουμε.

Είμαστε εδώ να ενώσουμε τους Επιχειρηματίες. Το Επιμελητήριο δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα κανενός, δεν χαρίζεται σε κανέναν, θέλει προσπάθεια και αγώνα και μόνο ο επιχειρηματίας με την ψήφο του θα αποφασίσει ποιόν θεωρεί ικανό και κατάλληλο να τον εκπροσωπεί, κανένας άλλος.

Εμείς δώσαμε δείγματα γραφής στα δρώμενα του Επιμελητηρίου ειδικά τα τελευταία κρίσιμα χρόνια. Προσπαθήσαμε με ότι μέσο είχαμε στην διάθεση μας να βοηθήσουμε, δίπλα στον επιχειρηματία και τα προβλήματα του. Κάποιοι όμως που σήμερα παρουσιάζονται σαν φωστήρες, ήταν εξαφανισμένοι, φοβήθηκαν να τα βάλουν με τους κρατούντες, λιγοψύχησαν, ασχολήθηκαν με την δουλίτσα τους και μόνο, ούτε καν στο Επιμελητήριο περνούσαν, για λίγα λεπτά μιας συνεδρίασης, και μας μιλούν για Ανανέωση και για Εσένα, μάλλον γιατί δεν ξέρουν το νόημα των λέξεων.   

Ναι, έχουμε εμπειρία και γνώση. Και είμαστε περήφανοι και για την εμπειρία μας και για τη γνώση μας. Έξι από τους 64 υποψηφίους του συνδυασμού μας προέρχονται από την απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, οι υπόλοιποι νέοι που για πρώτη φορά ασχολούνται με το Επιμελητήριο, αλλά με βαθιά γνώση της αγοράς και των προβλημάτων της. Με πολύτιμη εμπειρία, με παρουσία, με δράση και γνώση των θεμάτων που απασχολούν τα Επιμελητήρια και τους επαγγελματίες.

Μας ζητούν να απολογηθούμε για την εμπειρία μας. Μόνο θετικό απολογισμό έργου έχουμε να κάνουμε για την εμπειρία μας. Μας ζητούν να κριθούμε ως απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Ποιοι άραγε; Οι συν διοικούντες το Επιμελητήριο Καβάλας τα τελευταία 12 χρόνια. Εκείνοι που δεν διαφώνησαν σε καμία από τις αποφάσεις της απερχόμενης διοίκησης, αλλά βγήκαν σήμερα σαν τους γάτους στα κεραμίδια να νιαουρίσουν. Οι επαγγελματίες δεν ακούν νιαουρίσματα. Ακούν προτάσεις θετικές, ακούν θέσεις που οδηγούν σε προοπτικές. Γι αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε περήφανοι για την παρουσία μας, για το έργο, για τη διαφάνεια, για τις διαδικασίες, για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Επιμελητήριο.

Προχωράμε μπροστά, με όραμα για τον επιμελητηριακό θεσμό, με πρόγραμμα ολοκληρωμένο για αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε στα επόμενα χρόνια. Ρεαλιστικές προτάσεις, αδιαπραγμάτευτες θέσεις, δυναμικά και με στόχο. Ο επαγγελματίας πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας».

Διαβάστηκε 404 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 01:02
Tweet

Energean   E 19 12 2018

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας