Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
Επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις (346)

Νέος φόρος έρχεται για τους ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται ακίνητα μέσω Airbnb.

Με το νέο μνημόνιο προβλέπεται φόρος από το 2018 της τάξης του 15% από το πρώτο ευρώ στο εισόδημα μέσω Airbnb μέχρι 12.000 ευρώ τον χρόνο.

Από 12.001 έως 35.000 ευρώ ο φόρος αγγίζει το 35%, ενώ αυξάνεται κατά 10%, δηλαδή εκτινάσσεται στο 45%, όταν το εισόδημα είναι άνω των 35.001 ευρώ τον χρόνο, εφόσον τα ακίνητα εκμισθώνονται επιπλωμένα χωρίς την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας εκτός από κλινοσκεπάσματα.

Με τον νέο φόρο το υπουργείο Οικονομικών σε ορισμένες περιπτώσεις ζητά περίπου τα μισά έσοδα από τους ιδιοκτήτες. 

Για τις περιπτώσεις που παρέχονται και άλλες υπηρεσίες, το εισόδημα υπολογίζεται ως επιχειρηματική δραστηριότητα και ως τέτοια θα φορολογείται, δηλαδή με: 

  • 22% μέχρι τα πρώτα 20.000 ευρώ 
  • 29% από 20.001 έως 30.000 ευρώ 
  • 37% από 30.001 έως 40.000 ευρώ 
  • 45% για πάνω από 40.000 ευρώ

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», το εισόδημα που αποκτάται φέτος από νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τέτοιου τύπου, θα θεωρείται εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα φορολογείται με συντελεστή 29%. 

Posted On Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 16:08 Γράφτηκε από τον

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, οι εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και PFIC εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες σχολιάζουν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας υπέρ των 56 (επί συνόλου περίπου 180) απολυμένων της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ):

Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ

«Δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις της εταιρείας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, στην αντιδικία της με τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας ELFE (πρώην Β.Φ.Λ.). Με την απόφαση 150/2017 του μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, απορρίπτεται πλήρως η αγωγή τους, κατά το μέρος που στρεφόταν κατά της εταιρείας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και πιο συγκεκριμένα, απορρίπτονται πλήρως οι ισχυρισμοί των εργαζομένων, ότι η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ αποτελούσε δήθεν συν-εργοδότη με την ELFE.
Συνέπεια της απόφασης αυτής, είναι ότι απορρίφθηκε το αίτημα των εναγόντων, που είχαν απολυθεί από την ELFE, να θεωρηθεί η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ υπεύθυνη για την καταβολή των αποδοχών υπερημερίας των απολυμένων και για την επαναπρόσληψή τους. Τέλος, σημειώνεται, ότι το μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας καταδίκασε τους εργαζόμενους στην καταβολή της δικαστικής δαπάνης της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ύψους 6.600 ευρώ.
Η απόφαση αυτή, αποτελεί κόλαφο για τις έκνομες ενέργειες που σημειώθηκαν από τους πρώην απολυμένους εις βάρος των εργαζομένων της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, οι οποίοι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν υποστεί έντονες πιέσεις και αποδοκιμασίες από τους απολυθέντες και για το λόγο αυτό, η έκδοσή της σηματοδοτεί την πλήρη ηθική δικαίωση τους».

Η ανακοίνωση της PFIC

«Απερρίφθησαν ως ουσία αβάσιμοι όλοι οι αγωγικοί ισχυρισμοί των πρώην εργαζομένων της ELFE σε βάρος της PFIC. Το mονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας, με την υπ’ αριθμ. 150/2017 που εκδόθηκε στις 13.7.2017, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των πρώην εργαζομένων της ELFE, κρίνοντας ότι αποκλειστικός εργοδότης τους ήταν η ELFE και καταδικάζοντας τους αντιδίκους της PFIC, να της καταβάλουν δικαστική δαπάνη ύψους 10.700 ευρώ.
Με την αγωγή τους, οι πρώην εργαζόμενοι της ELFE, ισχυρίζονταν ότι η PFIC αποτελεί από κοινού εργοδότη τους και ζητούσαν να τους καταβάλει μισθούς υπερημερίας και να τους επαναπροσλάβει.
Η απόφαση αυτή, αποτελεί πανηγυρική δικαίωση για την PFIC, η οποία μπορεί, πλέον, απρόσκοπτα να συνεχίσει τη λειτουργία της και το επενδυτικό της έργο, προς όφελος των εργαζομένων της, αλλά και της κοινωνίας της Καβάλας γενικότερα. Η απόφαση αυτή αποτελεί, εξίσου, πανηγυρική δικαίωση για τους εργαζόμενους της PFIC, οι οποίοι υπέστησαν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ανάρμοστες και έκνομες συμπεριφορές από τους πρώην εργαζόμενους της ELFE».

Posted On Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 12:38 Γράφτηκε από τον

Πριν από περίπου 5 χρόνια η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων έζησε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της, καθώς ναι μεν η ELFE ΑΕ (στην οποία είχε παραχωρηθεί το εργοστάσιο) προμηθευόταν φυσικό αέριο από τη ΔΕΠΑ αλλά...δεν το πλήρωνε -με αποτέλεσμα οι οφειλές της προς την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου να ανέρχονταν, εκείνη την περίοδο, σε περίπου 70 εκατομμύρια €!

Ως γνωστόν, η ΔΕΠΑ είχε προχωρήσει στην περικοπή της παροχής φυσικού αερίου -η ELFE παραλάμβανε μόλις το 5% της απαιτούμενης για την λειτουργία του εργοστασίου ποσότητας φυσικού αερίου-, κάτι που ανάγκασε τη διοίκηση της ELFE να προχωρήσει σε συμφωνία για την προπληρωμή, ανά 15 ημέρες, του φυσικού αερίου που θα χρειαζόταν + μια ρύθμιση για τις παλαιότερες οφειλές της.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, η ELFE ΑΕ αποχώρησε από το εργοστάσιο, τη θέση της πήραν οι εργολαβικές εταιρείες, αλλά οι οφειλές για το φυσικό αέριο αυξάνονταν με σταθερούς ρυθμούς. Πλέον τα χρέη του εργοστασίου προς τη ΔΕΠΑ ανέρχονται σε περίπου 100 εκατομμύρια €, παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλουν οι εργολαβικές εταιρείες (παλαιότερα η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και τώρα η PFIC) για να τις καλύψουν, μέσω επιταγών που εκδίδουν οι ίδιες.

Μετά, λοιπόν, από αρκετούς μήνες "σιωπής" η ΔΕΠΑ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να απειλήσει εκ νέου -μετά το 2012- ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, ζητώντας την έκδοση επιταγών από την ELFE AE (και όχι από τις εργολαβικές εταιρείες). Από τη μεριά της, η ELFE ΑΕ αποφάσισε να απαντήσει μέσω ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε σε βάρος της ΔΕΠΑ -τα οποία και θα εξεταστούν τον Αύγουστο. Ωστόσο η ELFE ΑΕ κέρδισε μια πρώτη "μάχη" το πρωί της Τρίτης, με το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε να γίνεται δεκτό από το δικαστήριο. Έτσι, τουλάχιστον ως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον Αύγουστο το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται κανονικά.

Posted On Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 21:45 Γράφτηκε από τον

Δελτίο τύπου

Στην υποβολή του Σχεδίου Ανάπτυξης των υπεράκτιων κοιτασμάτων Karish και Tanin προς την κυβέρνηση του Ισραήλ προχώρησε την Τρίτη 20 Ιουνίου η Energean Oil & Gas.

Το σχέδιο υποβλήθηκε μέσω της θυγατρικής Energean Israel, η οποία έχει αποκτήσει των 100% των δύο κοιτασμάτων. Τα κοιτάσματα Karish και Tanin, με βάση τις νεότερες εκτιμήσεις, διαθέτουν 2,7 τρισεκ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου καθώς και 41 εκατ. ελαφρών ρευστών υδρογονανθράκων, ήτοι συνολικά 531 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου δυνητικά αποθέματα (2C) 

Η ανάπτυξη του Karish προβλέπει την πραγματοποίηση τριών γεωτρήσεων με την χρησιμοποίηση Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (Floating Production Offloading Storage – FPSO), η οποία θα εγκατασταθεί 90 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές και θα έχει τη δυνατότητα να παραδίδει στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου 400 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου ημερησίως. Η ανάπτυξη με την χρήση FPSO επιτρέπει στην Energean την μεγιστοποίηση της αποληψιμότητας των αποθεμάτων με την μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο περιβάλλον, ενώ η σύνδεση με το σύστημα μεταφοράς θα πραγματοποιηθεί μέσω υποθαλάσσιου αγωγού.

Η επένδυση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish είναι της τάξης των 1,3 έως 1,5 δισεκ. δολαρίων, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2020.

Θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του κοιτάσματος Tanin, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν έξι γεωτρήσεις με την χρήση του ίδιου FPSO.

Με την ευκαιρία της υποβολής του Σχεδίου Ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας, δήλωσε τα εξής:

«Η υποβολή του Σχεδίου Ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin στο Ισραήλ συνιστά την επίτευξη ενός ακόμη στόχου που η Energean έχει θέσει στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ανταγωνισμό στην ισραηλινή αγορά προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών του Ισραήλ και, βεβαίως, να πραγματοποιήσει το όραμά της να καταστεί η ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επόμενοι στόχοι είναι η σύναψη νέων συμβολαίων πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ και η λήψη της οριστικής επενδυτικής απόφασης εντός του έτους. Έχοντας ξεκινήσει από τον Πρίνο της Καβάλας με την μοναδική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η Energean Oil & Gas εξάγει πλέον τεχνογνωσία σε μια ευρύτερη περιοχή με τεράστια γεωπολιτική σημασία»

Posted On Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 19:42 Γράφτηκε από τον

Εδώ και πολλά χρόνια το κοσμηματοπωλείο Petra Jewellery (στη συνοικία του Αγίου Νικολάου) έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς στο χώρο του κοσμήματος στην Καβάλα, με τους καταναλωτές να το προτιμούν από την πρώτη στιγμή για τις αγορές τους. Έτσι, οι υπεύθυνοι του καταστήματος προχώρησαν στην επέκταση της επιχείρησης, με το άνοιγμα ενός νέου υποκαταστήματος -στην οδό Ομονοίας, δίπλα στο ζαχαροπλαστείο του Φέσσα), διατηρώντας πάντα την ίδια συνταγή που τους ανέβασε στις προτιμήσεις των Καβαλιωτών (ποιότητα κοσμημάτων, άμεση και φιλική εξυπηρέτηση). Τα εγκαίνια του νέου υποκαταστήματος έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία πλήθους φίλων των υπευθύνων της επιχείρησης -οι οποίοι, πέραν από τις ευχές για καλές δουλειές, δε δίστασαν να προχωρήσουν και στις πρώτες αγορές στο νέο αυτό υποκατάστημα.

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/news/epixeiriseis#sigProId3c4fac46d6

Posted On Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 14:28 Γράφτηκε από τον

Σε ρυθμούς καλοκαιριού κινείται η τοπική κοινωνία (ασχέτως, βέβαια, αν ο καιρός δε μας κάνει το "χατίρι"), και όπως ήταν φυσικό η τοπική επιχειρηματικότητα δε θα μπορούσε να "ξεφύγει".

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται κάθε χρόνο να αντιμετωπίσει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας είναι αυτό του παρεμπορίου, το οποίο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες εξελίσσεται σε "ανοιχτή πληγή" για τους επαγγελματίες -χωρίς όμως, πολλές φορές, να αντιμετωπίζεται με επάρκεια λόγω των ελλείψεων στις διωκτικές αρχές και της προδιάθεσης πολλών καταναλωτών να προσφεύγουν σε αγορές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, απλά και μόνο λόγω μειωμένου κόστους.

Ήδη εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι συσκέψεις στα γραφεία της ομοσπονδίας για την εξεύρεση λύσεων, σε συνεργασία τόσο με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους και τις διωκτικές αρχές. Μια τέτοια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν ξανά οι ανησυχίες της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι ασκούντες παρεμπόριο λειτουργούν αισθανόμενοι ότι ουδείς μπορεί να τους ελέγξει αποτελεσματικά. Μια πρόταση που εξετάζεται πλέον από τις διωκτικές αρχές -αστυνομία, δημοτική αστυνομία, λιμενικό- είναι η κατάρτιση ενός "ημερολογίου" με συγκεκριμένες ημερομηνίες -γνωστές, φυσικά, μόνο στις διωκτικές αρχές- στις οποίες θα διενεργούνται ενδελεχείς έλεγχοι για τους πλανόδιους, χωρίς άδεια εμπόρους

Posted On Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 09:21 Γράφτηκε από τον

Παράταση ζωής στην επιχείρηση "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" (μια από τις εργολαβικές εταιρείες στις οποίες έχει παραχωρηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων) έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο είχε προσφύγει η εταιρεία προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση που έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης για αναστολή της άδειας λειτουργίας (την οποίο είχε εγκρίνει, υπό την μορφή τροποποίηση της παλαιάς άδειας, η διεύθυνση ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας).

Μετά την εξέταση των υπομνημάτων τόσο της επιχείρησης όσο και της αντίθετης πλευράς -των απολυμένων-, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να παραπέμψει την όλη υπόθεση στην εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" (και η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣτΕ δεν έκρινε το κατά πόσο δόθηκε η άδεια στη "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" νόμιμα ή όχι αλλά το αν θα υποστεί βλάβη το σύνολο της βιομηχανίας από το κλείσιμο της εταιρείας μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

 
Posted On Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 14:24 Γράφτηκε από τον

Την πρώτη της μεγάλη συμφωνία για την πώληση φυσικού αερίου που θα παραχθεί από τα υπεράκτια κοιτάσματα Karish και Tanin, τα οποία βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Ισραήλ, υπέγραψε η Energean Oil & Gas με τον όμιλο Dalia.

Συγκεκριμένα, η θυγατρική Energean Israel θα προμηθεύσει σε βάθος χρόνου συνολικά με 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την Dalia Power Energies και την αδελφή εταιρεία Or Power Energies, καλύπτοντας μέρος των αναγκών για τη λειτουργία του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Dalia, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός σταθμός στην περιοχή του Τζάφιτ (ΝΑ. Ισραήλ), καθώς και για μελλοντικούς σταθμούς που θα κατασκευάσει η Or Power Energies.

Ο όμιλος Dalia είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός παραγωγός ηλεκτρισμού στην αγορά του Ισραήλ, η ζήτηση στην οποία αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα, τόσο για την Energean, που υπογράφει τα πρώτα συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου σε μια περιοχή με μεγάλη γεωπολιτική σημασία, όσο και για την αγορά του Ισραήλ, καθώς η προμήθεια φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Karish και Tanin σηματοδοτεί το άνοιγμα του ανταγωνισμού και την προσφορά φθηνότερης ενέργειας στους καταναλωτές και στην ισραηλινή οικονομία γενικότερα.

Η Energean βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με δυνητικούς πελάτες για την υπογραφή και νέων συμβολαίων, ενώ ετοιμάζεται να υποβάλει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των δύο κοιτασμάτων προς έγκριση από την ισραηλινή κυβέρνηση εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η ανάπτυξη των δύο υπεράκτιων κοιτασμάτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του οράματος της Energean που είναι να εξελιχθεί σε ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη ΝΑ. Μεσόγειο»

Σημειώνεται ότι τα κοιτάσματα Karish και Tanin, τα οποία απέκτησε η Energean Oil & Gas το Δεκέμβριο του 2016, διαθέτουν δυνητικά αποθέματα 2,4 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου και η επένδυση που απαιτείται σε βάθος χρόνου για την ανάπτυξή τους εκτιμάται σε 1,3 -1,5 δισεκ. δολάρια.

Δελτίο τύπου

Posted On Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 13:24 Γράφτηκε από τον

Το Open Coffee Kavala επιστρέφει! H επόμενη συνάντηση του Open Coffee Kavala θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/5 στον Τσαλαπετεινό, που βρίσκεται στην πλατεία Καραολή & Δημητρίου 36, στην Καβάλα. Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 18:00, ενώ οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 18:30. Μέχρι τότε θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας να απολαύσουμε δροσιστικά refreshments, τον ξεχωριστό καφέ του Τσαλαπετεινού και φυσικά να γνωριστούμε!

Ποιοι θα μιλήσουν;

Σε αυτή την συνάντηση του Open Coffee Kavala θα έχουμε μαζί μας 4 καταξιωμένους ομιλητές. Θα μας μιλήσουν για τα καινοτόμα project που έχουν αναπτύξει και προωθούν το επιχειρηματικό πνεύμα. Επίσης θα μοιραστούν μαζί μας ιδέες και τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού-τεχνολογικού οικοσυστήματος στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

- O Λεωνίδας Σκερλετόπουλος (Leonidas Skerletopoulos,https://gr.linkedin.com/in/lskerletopoulos
) founder of Mindspark (The Mindspark). Θα μας μιλήσει για το Mindspark, το μεγαλύτερο event επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

- O Θεράπων Φάκας(Therapon Fakas, https://gr.linkedin.com/in/therapon-fakas
) development & communication consultant of apiron.gr (apiron). Ο Θεράπων μέσα απ' την ομιλία του με τίτλο "Είναι τελικά το πρόβλημα μας ο "κακός" λύκος;" θα μας μιλήσει για τους ρόλους των ζώων μέσα στο οικοσύστημα ενός δάσους και στη γενικότερη ανάπτυξη του. Στην ουσία θα συνδέσει το παράδειγμα αυτό με τον επιχειρηματικό κόσμο και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

- Ο Στέφανος Πέτρου (Petrou Stefanos, https://www.linkedin.com/in/stefanos-petrou-2293807/
) CEO & founder of kid-startupper.com (Kid Startupper). O Στέφανος θα μας μιλήσει για το kid-startupper, την πρώτη καινοτόμα πλατφόρμα επιχειρηματικότητας και ηλεκτρονικού επιχιρείν για παιδιά.

- O Δημήτρης Γιαννακούδης ((Dimitrios Giannakoudis),https://www.linkedin.com/in/dimitrios-giannakoudis-5a5944a3/
) coordinator at YouLab Xanthi. Ο Δημήτρης θα μας μιλήσει για τις δράσεις του YouLab Xanthi. Το YouLab Xanthi είναι ένα εργαστήριο και χώρος συνάντησης νέων ανθρώπων που θέλουν να μάθουν, να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες.

Μετά τις παρουσιάσεις θα συνεχίσουμε το networking όπου χαλαρά πλέον με το ποτό/κοκτέιλ της επιλογής μας θα μπορέσουμε να γνωριστούμε καλύτερα αλλά και να εκφράσουμε τις απόψεις μας σχετικά με την δημιουργία ενός επιχειρηματικού-τεχνολογικού οικοσυστήματος στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γι' αυτό λοιπόν μη το σκέφτεστε, κλείστε ΤΩΡΑ την θέση σας δωρεάν (https://www.eventbrite.com/e/1st-open-coffee-kavala-event-2017-tickets-34767406248?aff=eac2) και σας περιμένουμε την επόμενη Τετάρτη στον "Τσαλαπετεινό"

Posted On Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 14:48 Γράφτηκε από τον

Υπογράφηκαν σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Συμβάσεις Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές, Άρτα-Πρέβεζα, Β.Δ. Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία. Οι Συμβάσεις θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή για κύρωση.

Τις Συμβάσεις Μίσθωσης για την Άρτα-Πρέβεζα και τη Β.Δ. Πελοπόννησο υπέγραψαν, ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΠΕ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Τη Σύμβαση Μίσθωσης για την Αιτωλοακαρνανία, υπέγραψαν, ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει σύντομα η υπογραφή Συμβάσεων Μίσθωσης και για τις θαλάσσιες περιοχές. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ιονίου και το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση της. Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος της κοινοπραξίας ΕΛ.ΠΕ.- Total- Edison για το μπλοκ 2   βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα υπογραφεί η Σύμβαση Μίσθωσης και ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την περιοχή 10, στο Κυπαρισσιακό Κόλπο, όπου έχει αναδειχθεί επιλεγείς αιτών η ΕΛ.ΠΕ.

Το ΥΠΕΝ προχωρά στη συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τους υδρογονάνθρακες, λαμβάνοντας υπόψη βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών, όπως η Κύπρος. Στο πλαίσιο αυτό, θα καταβληθεί προσπάθεια να περιορισθεί σημαντικά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υπογραφής συμβάσεων. Επιπλέον, στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου συγκαταλέγονται, η οργάνωση, προώθηση και θεσμική αναβάθμιση της ΕΔΕΥ Α.Ε., καθώς και η συμπλήρωση της νομοθεσίας  για τη λειτουργία του Ταμείου Γενεών, στο οποίο θα κατευθύνονται τα έσοδα από την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε την αδιαπραγμάτευτη πολιτική του ΥΠΕΝ για την τήρηση όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων για την έρευνα υδρογονανθράκων. «Για μας η τήρηση των κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι έννοια κενή περιεχομένου», τόνισε ο Υπουργός. «Συνεπώς, οι εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των αρμόδιων ελληνικών αρχών ως προς την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, θα πρέπει οι εργασίες αυτές να είναι συμβατές και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια και το περιβάλλον».

Ο ΥΠΕΝ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή ξένων εταιριών στον τομέα αυτό, όπως, η Total, η Edison και η Repsol, καθώς έτσι «πιστοποιείται το διεθνές ενδιαφέρον για τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα και ταυτόχρονα δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».  Το Υπουργείο έχει ανοίξει κύκλο συζητήσεων και με άλλες πετρελαϊκές εταιρίες-κολοσσούς για την έρευνα και αξιοποίηση και νέων περιοχών πλην του Ιονίου. Μετά την απόκτηση νέων σεισμικών δεδομένων και την επανεπεξεργασία παλαιότερων, έργο που θα αναλάβει η ΕΔΕΥ, το ΥΠΕΝ προτίθεται να προχωρήσει στη σταδιακή  επαναπροκήρυξη κι άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών

Posted On Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 22:20 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 25

Philippi60 300x250

Plai Sto Kima 2017

19959187 1363739300341173 7281919804469332200 N

Banner Istoria Festival

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας