Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
Επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις (338)

Το Open Coffee Kavala επιστρέφει! H επόμενη συνάντηση του Open Coffee Kavala θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/5 στον Τσαλαπετεινό, που βρίσκεται στην πλατεία Καραολή & Δημητρίου 36, στην Καβάλα. Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 18:00, ενώ οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 18:30. Μέχρι τότε θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας να απολαύσουμε δροσιστικά refreshments, τον ξεχωριστό καφέ του Τσαλαπετεινού και φυσικά να γνωριστούμε!

Ποιοι θα μιλήσουν;

Σε αυτή την συνάντηση του Open Coffee Kavala θα έχουμε μαζί μας 4 καταξιωμένους ομιλητές. Θα μας μιλήσουν για τα καινοτόμα project που έχουν αναπτύξει και προωθούν το επιχειρηματικό πνεύμα. Επίσης θα μοιραστούν μαζί μας ιδέες και τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού-τεχνολογικού οικοσυστήματος στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

- O Λεωνίδας Σκερλετόπουλος (Leonidas Skerletopoulos,https://gr.linkedin.com/in/lskerletopoulos
) founder of Mindspark (The Mindspark). Θα μας μιλήσει για το Mindspark, το μεγαλύτερο event επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

- O Θεράπων Φάκας(Therapon Fakas, https://gr.linkedin.com/in/therapon-fakas
) development & communication consultant of apiron.gr (apiron). Ο Θεράπων μέσα απ' την ομιλία του με τίτλο "Είναι τελικά το πρόβλημα μας ο "κακός" λύκος;" θα μας μιλήσει για τους ρόλους των ζώων μέσα στο οικοσύστημα ενός δάσους και στη γενικότερη ανάπτυξη του. Στην ουσία θα συνδέσει το παράδειγμα αυτό με τον επιχειρηματικό κόσμο και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

- Ο Στέφανος Πέτρου (Petrou Stefanos, https://www.linkedin.com/in/stefanos-petrou-2293807/
) CEO & founder of kid-startupper.com (Kid Startupper). O Στέφανος θα μας μιλήσει για το kid-startupper, την πρώτη καινοτόμα πλατφόρμα επιχειρηματικότητας και ηλεκτρονικού επιχιρείν για παιδιά.

- O Δημήτρης Γιαννακούδης ((Dimitrios Giannakoudis),https://www.linkedin.com/in/dimitrios-giannakoudis-5a5944a3/
) coordinator at YouLab Xanthi. Ο Δημήτρης θα μας μιλήσει για τις δράσεις του YouLab Xanthi. Το YouLab Xanthi είναι ένα εργαστήριο και χώρος συνάντησης νέων ανθρώπων που θέλουν να μάθουν, να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες.

Μετά τις παρουσιάσεις θα συνεχίσουμε το networking όπου χαλαρά πλέον με το ποτό/κοκτέιλ της επιλογής μας θα μπορέσουμε να γνωριστούμε καλύτερα αλλά και να εκφράσουμε τις απόψεις μας σχετικά με την δημιουργία ενός επιχειρηματικού-τεχνολογικού οικοσυστήματος στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γι' αυτό λοιπόν μη το σκέφτεστε, κλείστε ΤΩΡΑ την θέση σας δωρεάν (https://www.eventbrite.com/e/1st-open-coffee-kavala-event-2017-tickets-34767406248?aff=eac2) και σας περιμένουμε την επόμενη Τετάρτη στον "Τσαλαπετεινό"

Posted On Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 14:48 Γράφτηκε από τον

Υπογράφηκαν σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Συμβάσεις Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές, Άρτα-Πρέβεζα, Β.Δ. Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία. Οι Συμβάσεις θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή για κύρωση.

Τις Συμβάσεις Μίσθωσης για την Άρτα-Πρέβεζα και τη Β.Δ. Πελοπόννησο υπέγραψαν, ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΠΕ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Τη Σύμβαση Μίσθωσης για την Αιτωλοακαρνανία, υπέγραψαν, ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει σύντομα η υπογραφή Συμβάσεων Μίσθωσης και για τις θαλάσσιες περιοχές. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ιονίου και το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση της. Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος της κοινοπραξίας ΕΛ.ΠΕ.- Total- Edison για το μπλοκ 2   βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα υπογραφεί η Σύμβαση Μίσθωσης και ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την περιοχή 10, στο Κυπαρισσιακό Κόλπο, όπου έχει αναδειχθεί επιλεγείς αιτών η ΕΛ.ΠΕ.

Το ΥΠΕΝ προχωρά στη συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τους υδρογονάνθρακες, λαμβάνοντας υπόψη βέλτιστες πρακτικές άλλων χωρών, όπως η Κύπρος. Στο πλαίσιο αυτό, θα καταβληθεί προσπάθεια να περιορισθεί σημαντικά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υπογραφής συμβάσεων. Επιπλέον, στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου συγκαταλέγονται, η οργάνωση, προώθηση και θεσμική αναβάθμιση της ΕΔΕΥ Α.Ε., καθώς και η συμπλήρωση της νομοθεσίας  για τη λειτουργία του Ταμείου Γενεών, στο οποίο θα κατευθύνονται τα έσοδα από την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε την αδιαπραγμάτευτη πολιτική του ΥΠΕΝ για την τήρηση όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων για την έρευνα υδρογονανθράκων. «Για μας η τήρηση των κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι έννοια κενή περιεχομένου», τόνισε ο Υπουργός. «Συνεπώς, οι εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των αρμόδιων ελληνικών αρχών ως προς την υγεία και προστασία του ανθρώπινου δυναμικού, τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, θα πρέπει οι εργασίες αυτές να είναι συμβατές και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενέργεια και το περιβάλλον».

Ο ΥΠΕΝ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή ξένων εταιριών στον τομέα αυτό, όπως, η Total, η Edison και η Repsol, καθώς έτσι «πιστοποιείται το διεθνές ενδιαφέρον για τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα και ταυτόχρονα δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».  Το Υπουργείο έχει ανοίξει κύκλο συζητήσεων και με άλλες πετρελαϊκές εταιρίες-κολοσσούς για την έρευνα και αξιοποίηση και νέων περιοχών πλην του Ιονίου. Μετά την απόκτηση νέων σεισμικών δεδομένων και την επανεπεξεργασία παλαιότερων, έργο που θα αναλάβει η ΕΔΕΥ, το ΥΠΕΝ προτίθεται να προχωρήσει στη σταδιακή  επαναπροκήρυξη κι άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών

Posted On Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 22:20 Γράφτηκε από τον

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της έκθεσης Synergeia, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος ερωτήθηκε για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της ΒΦΛ, την ακύρωση της τροποποίησης της άδειας λειτουργίας της "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, την προσφυγή της επιχείρησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τους λόγους για τους οποίους, μέχρι και σήμερα, δεν έχει παρέμβει η αντιπεριφέρεια για να εφαρμόσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (τονίζοντας ότι το Νομικό Συμβούλιο της περιφέρειας ΑΜΘ συνέστησε αποχή από κάθε τέτοια ενέργεια μέχρις ότου αποφανθεί το ΣτΕ)

Posted On Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 23:40 Γράφτηκε από τον

Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ξάνθης λάβαμε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο και εστάλη σε όλες τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Επιχειρηματική πραγματικότητα έχει περιέλθει σε τεράστια οικονομική περιδίνηση. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Εφορία και όχι μόνο. Χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα προσπαθούν να βιοποριστούν με πενιχρά εισοδήματα και οι εναπομείναντες υπάλληλοι των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε βρίσκεται σε ισχύ ο κάτωθι Νόμος, ο οποίος  αναφέρεται στις υγειονομικές διατάξεις για τον Αντικαπνιστικό Νόμο. Όπως πολύ σωστά παρατηρείται, διενεργούνται έλεγχοι από τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, οι οποίοι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όπως ισχύει ο Αντικαπνιστικός Νόμος τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Εδώ όμως πρέπει να τονίσουμε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η κείμενη νομοθεσία, ως προς τον τρόπο επιβολής προστίμων με δεδομένο ότι στην παρούσα φάση το μέγιστο δυνατό πρόστιμο «χρεώνεται» στον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη επιχείρησης και το ελάχιστο στον παραβάτη καπνιστή.

Με το κάτωθι ψήφισμα που σας παραθέτουμε από τους επαγγελματίες των ευρύτερων επισιτιστικών επαγγελμάτων Νομού Ξάνθης, ζητούμε την τροποποίηση της νομοθεσίας ως εξής με δεδομένο ότι οι επαγγελματίες δεν μπορούν να λειτουργούν ως «αστυνομία» απέναντι στους πελάτες τους καθώς αντιμετωπίζουνε τεράστιο πρόβλημα, με τεράστια απώλεια πελατών οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με την υπόδειξη μας στον ισχύοντα νόμο.

Πιο συγκεκριμένα, ζητούμε την μετακύλιση του προστίμου στον παραβάτη καπνιστή και όχι στην επιχείρηση όπως ισχύει σήμερα. Μια πάγια θέση και αίτημα τόσο από την ΠΟΕΣΕ όσο και από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό  μας όργανο την ΓΣΕΒΕΕ.

Ελπίζουμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο παρόν ψήφισμα των επαγγελματιών του Νομού Ξάνθης, με σκοπό την ομαλοποίηση ενός αντικειμενικά άδικου νόμου που ταλανίζει εδώ και καιρό το σύνολο των Μικρομεσαίων επαγγελματιών καθώς έχουν απολέσει τεράστιο κομμάτι της εμπορικής τους δύναμης.

Η Πρόεδρος Μαρία Σ. Τσιακίρογλου

Posted On Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 21:42 Γράφτηκε από τον

Με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος χορηγήθηκε άδεια εγκατάστασης ίδρυσης μονάδας εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών (ΑΕΚΚ) στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αμυγδαλεώνα-Ζυγού. Η άδεια έχει ισχύ ως τις 17 Μαΐου του 2020 και τα είδη διαχείρισης των προς ανακύκλωση υλικών εντός της μονάδας περιλαµβάνονται στην ΚΥΑ 36259/1757/Ε103/2010 (ΦΕΚ 1312 Β) ως εξής:

17 01 σκυρόδεµα, τούβλα, πλακάκια και κεραµικά

     17 01 01 σκυρόδεµα

     17 01 02 τούβλα

     17 01 03 πλακάκια και κεραµικά

     17 01 07 µείγµα σκυροδέµατος, τούβλων, πλακακίων και κεραµικών εκτός εκείνων που περιλαµβάνονται στο σηµείο

     17 01 06 17 02 ξύλο, γυαλί και πλαστικό

     17 02 01 ξύλο

     17 02 02 γυαλί

     17 02 03 πλαστικό

17 03 µείγµατα ασφάλτου και ορυκτής πίσσας, λιθανθρακόπισσα και προϊόντα πίσσας:

     17 03 02 µείγµατα ορυκτής ασφάλτου εκτός εκείνων που περιλαµβάνονται στο σηµείο 17 03 01

17 04 µέταλλα (περιλαµβανοµένων και των κραµάτων τους)

     17 04 01 χαλκός, µπρούντζος, ορείχαλκος

     17 04 02 αλουµίνιο

     17 04 03 µόλυβδος

     17 04 04 ψευδάργυρος

     17 04 05 σίδηρος και χάλυβας

     17 04 06 κασσίτερος

     17 04 07 ανάµεικτα µέταλλα

     17 04 11 καλώδια εκτός εκείνων που περιλαµβάνονται στο σηµείο 17 04 10

17 05 χώµατα (περιλαµβανοµένων χωµάτων εκσκαφής από µολυσµένες τοποθεσίες), πέτρες και µπάζα εκσκαφών

     17 05 04 χώµατα και πέτρες άλλα από τα αναφερόµενα στο σηµείο 17 05 03

     17 05 06 µπάζα εκσκαφών άλλα από τα αναφερόµενα στο σηµείο 17 05 05

     17 05 08 έρµα σιδηροτροχιών εκτός εκείνου που περιλαµβάνεται στο σηµείο 17 05 07

17 06 µονωτικά υλικά και υλικά δοµικών κατασκευών που περιέχουν αµίαντο

     17 06 04 µονωτικά υλικά εκτός εκείνων που περιλαµβάνονται στα σηµεία 17 06 01 και 17 06 03

17 08 υλικά δοµικών κατασκευών µε βάση το γύψο

     17 08 02 υλικά δοµικών κατασκευών µε βάση το γύψο εκτός εκείνων που περιλαµβάνονται στο σηµείο 17 08 01

17 09 άλλα απόβλητα δοµικών κατασκευών και κατεδαφίσεων:

     17 09 04 µείγµατα αποβλήτων δοµικών κατασκευών και κατεδαφίσεων εκτός εκείνων που περιλαµβάνονται στα σηµεία 17 09 01, 17 09 02 και 17 09 03. 22

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την άδεια

Τι είναι τα ΑΕΚΚ

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης:

Τα απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων είναι από τα πιο βαριά και ογκώδη απόβλητα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιπροσωπεύουν το 25% - 30% περίπου του συνόλου των παραγόμενων αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελούνται από υλικά, όπως σκυρόδεμα, σίδηρο, τούβλα, γύψο, ξύλο, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, αμίαντο και χώμα, υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Τα ΑΕΚΚ προκύπτουν από δραστηριότητες όπως η κατασκευή των κτιρίων και των δημοσίων υποδομών, ολική ή μερική κατεδάφιση κτιρίων και υποδομών, ανακαινίσεις κτηρίων ή διαμερισμάτων και η κατασκευή και συντήρηση των οδών. Οι διαφορετικοί ορισμοί που εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ, έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία συγκρίσεων μεταξύ των χωρών.

Τα ΑΕΚΚ έχουν αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα ρεύμα αποβλήτων με προτεραιότητα διαχείρισης. Υπάρχει ένα υψηλό δυναμικό για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των ΑΕΚΚ, δεδομένου ότι ορισμένα από τα υλικά αυτά έχουν μεγάλη αξία. Ειδικότερα, υπάρχει μια νέα αγορά για χρήση αδρανών υλικών που προέρχονται από ΑΕΚΚ για διάφορα κατασκευαστικά έργα. Επιπλέον, η τεχνολογία για το διαχωρισμό και την ανάκτηση των αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων είναι καλά εδραιωμένη, εύκολα προσβάσιμη και γενικά χαμηλού κόστους.

Ωστόσο, το επίπεδο της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρη την Ε.Ε. από λιγότερο από 10% έως και πάνω από 90%. Σε ορισμένα κράτη μέλη, αυτή η κατηγορία αποβλήτων απορρίπτεται, καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο σε χώρους υγειονομικής ταφής. Επιπλέον, εάν δεν διαχωρίζονται στην πηγή, μπορεί να περιέχουν μικρές ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων, με κίνδυνο να προκαλέσουν ιδιαίτερους κινδύνους για το περιβάλλον.

Στην Ελλάδα η ποσότητα των αποβλήτων που παράγονται από τις διάφορες οικοδομικές εργασίες (κατασκευές και κατεδαφίσεις) εκτιμώνται σε 6-7 εκατ. τόνους ετησίως (Μελέτη ΥΠΕΧΩΔΕ 2006), αλλά βαίνουν συνεχώς μειούμενες λόγω της κρίσης στον κλάδο κατασκευών. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένα οργανωμένο δίκτυο συλλογής και αξιοποίησης τους, η διαχείριση των υλικών αυτών σήμερα γίνεται αποσπασματικά, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάθεσής τους.

Posted On Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 16:22 Γράφτηκε από τον

Αποφασισμένη να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα είναι η επιχείρηση "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης", η άδεια λειτουργίας της οποίας -ως γνωστόν- εγκρίθηκε μεν από τη διεύθυνση ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας αλλά απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Πλέον η "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε." στρέφεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο και προσέφυγε με αίτηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή ισχύος της απόφασης του Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ουδείς, φυσικά, είναι σε θέση να προβλέψει τις συνέπειες ενδεχόμενης αρνητικής απάντησης του ΣτΕ στο αίτημα της επιχείρησης, ενώ οι απολυμένοι της βιομηχανίας -με ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο νωρίτερα- δηλώνουν ότι δε θα παρέμβουν στην όλη διαδικασία "έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της κρισιμότητας των στιγμών και σύμφωνα με το αίσθημα ευθύνης που πάντα μας χαρακτήριζε"

Posted On Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 15:31 Γράφτηκε από τον

Ένα μίνι κομφούζιο έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και μερικές ώρες, με αφορμή το τι είδους ένδικα μέσα κοινοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας σχετικά με την απόφαση που έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης κατά της τροποποίησης άδειας λειτουργίας της "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.". Σε δηλώσεις του σε μια σειρά τοπικών ΜΜΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος μίλησε για "ένδικα μέσα στα οποία προσέφυγε η ΒΦΛ, και τα οποία κοινοποιήθηκαν στην αντιπεριφέρεια", ωστόσο από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής δεν επιβεβαιώνεται καμία κατάθεση ένδικου μέσου!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αντιπεριφέρεια Καβάλας κοινοποιήθηκε εξώδικη δήλωση -στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται κατάθεση σε διοικητικό εφετείο-, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί 100%. Επιπλέον, ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δεν έχει ξεκαθαρίσει ως αυτή την ώρα -λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- το είδος των μέσων που κοινοποιήθηκαν στην ΠΕ Καβάλας

Τι λέει ο νομικός σύμβουλος της ΠΕ Καβάλας

Στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος επέμεινε ότι η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΠΕ Καβάλας, δικηγόρου Δράμας Κυριάκου Αποστολίδη ήταν θετική για την αδειοδότηση της "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε." (υπενθυμίζεται ότι, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τους απολυμένους της ELFE ΑΒΕΕ το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρόεδρός τους Νίκος Βογιατζίδης ισχυρίστηκε ακριβώς το αντίθετο)

Ωστόσο, μιλώντας στο Kavala Portal ο κ. Αποστολίδης επιβεβαίωσε -επί της ουσίας- τους απολυμένους της ELFE, τονίζοντας ότι "στο έγγραφο που κατέθεσα -το οποίο είναι δημόσιο και μπορεί να παραληφθεί από οποιονδήποτε καταθέσει αίτημα (Σχόλιο γράφοντος: Το έγγραφο αυτό είχε δοθεί στους απολυμένους μετά από εισαγγελική παραγγελία)- εξήγησα ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου είδους περιπτώσεις, ποιες υπεύθυνες δηλώσεις απαιτούνται και ποιο πρέπει να είναι, εκ του νόμου, να είναι το περιεχόμενό τους."

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου, θα έπρεπε ή η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ να υπεκμίσθωνε το ακίνητο και τις εγκαταστάσεις στη 'Λιπάσματα Νέας Καρβάλης' (μεταβίβαση λόγω υπεκμίσθωσης) είτε να αποχωρήσει εντελώς η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, να 'επιστραφούν' οι εργαζόμενοι και οι εγκαταστάσεις στην ELFE, να παραλάβει η τελευταία την άδεια και κατόπιν να την παραχωρήσει στη 'Λιπάσματα Νέας Καρβάλης'. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε στην περίπτωσή μας. Η ΠΕ Καβάλας παρέλαβε, μεν, μια υπεύθυνη δήλωση από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ για την παράδοση των εγκαταστάσεων -με ημερομηνία 9/2/2017, δηλ. 40 περίπου μέρες μετά τη λύση του συμφωνητικού μίσθωσης- αλλά στην ίδια δήλωση αναφερόταν ότι οι εγκαταστάσεις παραδόθηκαν στην ELFE και όχι στη 'Λιπάσματα Νέας Καρβάλης'.

 

 

 

 

Posted On Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 23:25 Γράφτηκε από τον

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για την ακύρωση της έγκρισης που έδωσε η διεύθυνση ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας για την τροποποίηση της άδειας λειτουργίας, λόγω αλλαγής φορέα, της επιχείρησης "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.", ο πρόεδρος των εργαζομένων στην επιχείρηση Γιώργος Θεοφυλακτίδης μίλησε στο Kavala Portal για τον απόηχο της απόφασης αυτής (σημειώνοντας ότι "κάποια συμφέροντα θέλουν να κλείσει το εργοστάσιο των λιπασμάτων, και χρησιμοποιούν ακόμα και τους απολυμένους για να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν θα πετύχουν το στόχο τους, το εργοστάσιο θα παραμείνει ανοιχτό"). Παράλληλα ο κ. Θεοφυλακτίδης ανέφερε ότι εντός των ημερών -αν δεν έχει ήδη γίνει- και άλλοι απολυμένοι της ΒΦΛ πρόκειται να υπογράψουν και να επιστρέψουν στο εργοστάσιο.

Posted On Σάββατο, 06 Μαΐου 2017 13:12 Γράφτηκε από τον

Λιγότερο από 2 μήνες μετά την υποβολή, από τους απολυμένους της ELFE ΑΒΕΕ (πρώην ΒΦΛ) και από μερίδα συμπολιτών, προσφυγής κατά της απόφασης της διεύθυνσης ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας για την τροποποίηση της άδειας λειτουργίας, λόγω αλλαγής φορέα, του συγκροτήματος παραγωγής και εμπορίας αμμωνίας, οξέων και αζωτούχων λιπασμάτων με την επωνυμία "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Ανώνυμη Εταιρεία" & δ.τ. "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε.", εξεδόθη η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή και ανακαλείται η απόφαση της αντιπεριφέρειας Καβάλας!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το κείμενο της απόφασης, όπως αυτό αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Posted On Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 15:46 Γράφτηκε από τον

Σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα μαζί με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

Στη νέα του ανακοίνωση επισημαίνεται πως:

Είναι εμφανέστατο ότι το άνοιγμα των Κυριακών εξυπηρετεί  συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls.

Οι στόχοι είναι πολλοί: να ελέγξουν την αγορά, συντρίβοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από την εγκαθίδρυση ολιγοπωλιακών συνθηκών και πρακτικές συμφωνημένων τιμών και «προσφορών» αλλά και να ανατρέψουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων επιβάλλοντας και διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια.

 Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των  καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει μελέτες των οργανώσεων μας αλλά και επίσημα στατιστικά στοιχεία, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αποτελεί αναμφίβολα παγκόσμια πατέντα η θεωρία που διακινείται, ότι με δεδομένο το χαμηλότερο εισόδημα των πολιτών, θα υπάρξει αύξηση κατανάλωσης και εξ αυτού αύξηση θέσεων εργασίας. 

Αντίθετα, το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της Κυριακής είναι προφανές και άμεσο: ακόμη περισσότερα λουκέτα, υψηλότερα ποσοστά πραγματικής ανεργίας, εντονότερη ύφεση, ακόμη οξύτερη κρίση. Είναι λυπηρό να κακοποιείται για άλλη μια φορά με τόσο βάναυσο τρόπο η ουσία και ο συμβολισμός της έννοιας «μεταρρύθμιση».

Απευθυνόμαστε στην ελληνική κοινωνία, στους πολίτες της χώρας, τα κόμματα, τις επιχειρήσεις, τους παραγωγικούς φορείς, τα μέσα ενημέρωσης, τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους και προειδοποιούμε τους θεσμούς και την Κυβέρνηση για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια ρύθμιση στην αγορά και τις εγχώριες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα επισημαίνουμε και τη θεσμική παρέκκλιση που θα σημειωθεί αν επικρατήσει αυτή η πρόταση.

Οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της Κυριακής θα είναι αντίθετη και άρα αντισυνταγματική, σύμφωνα με την πρόσφατη Απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ (100/2017) για την πιλοτική απελευθέρωση λειτουργίας καταστημάτων τις 52 Κυριακές σε ορισμένες τουριστικές περιοχές της χώρας. Άλλωστε, κατά το ΣτΕ, η Κυριακή αντιμετωπίζεται πλέον ως αυτό που είναι, δηλαδή μία ημέρα αναντικατάστατη για την ίδια την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού και κοινωνικού δεσμού τόσο των εμπόρων που λειτουργούν τα καταστήματά τους, όσο και των εργαζομένων σε αυτά.  Ως τέτοια δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα «κλείσιμο» ή «ρεπό» Τρίτης, Τετάρτης ή οποιασδήποτε άλλης ημέρας, είτε για τον εργοδότη, είτε για τον εργαζόμενο.

 Σαν απάντηση αντίδρασης στην απόφαση της κυβέρνησης καλούμε όλους τους συναδέλφους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους  την Κυριακή 7 Μαΐου.

Posted On Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 11:22 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 25

18274718 1341764845914000 5766178157548163906 N

Bloque

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας