Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας (μόνο), λόγω καιρού

Posted On Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 19:41 Γράφτηκε από τον

Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, προχωρά στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για τέσσερις ακόμα ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Διευκρινίζεται ότι η παράταση αφορά αποκλειστικά στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι  στην κατάθεση πινακίδων.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Παράταση για την υποβολή ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες - "Ηρεμία" στην Καβάλα 180cbfdcee4eb91163d7e9bc1256612d M

  Με τροπολογία που κατέθεσαν την Τρίτη οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευγ. Μπασιάκος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος, τροποποιούνται – συμπληρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις ν.3889/2010 σχετικά με την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Η βασικότερη από αυτές τις τροποποιήσεις αφορά την παράταση, κατά τριάντα (30) ημέρες (στις 90 ημέρες από 60 που ισχύει), της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτηθέντων δασικών χαρτών από την προβλεπόμενη ημερομηνία (δηλ. την 31 Μαρτίου).

  Η παράταση αυτή θα αφορά όλους τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί ως και σήμερα (συμπεριλαμβανομένων και αυτών των δήμων Καβάλας και Παγγαίου), αν και ο λόγος για την παράταση αυτή σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στην υποβολή ενστάσεων σε άλλες περιοχές της χώρας. Τα προβλήματα αυτά σχετίζονται, κατά κύριο λόγο, με την υπερφόρτωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής ενστάσεων (σε περιοχές όπως η Χαλκιδική), με ορισμένους συμπολίτες μάλιστα να αναγκάζονται να υποβάλλουν ένσταση...στις 2 τα ξημερώματα! Για την ώρα, βέβαια, κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται στη Διεύθυνση Δασών Καβάλας, καθώς ως τώρα δεν έχει υποβληθεί κάποια ένσταση από ενδιαφερόμενους (είτε λόγω του κόστους της όλης διαδικασίας είτε λόγω της ανάγκης του κόσμου για περαιτέρω ενημέρωση πάνω σε ένα θέμα που θίγει πολλούς συμπολίτες που έχουν βρεθεί να κατέχουν δασική έκταση).

  Επισημαίνεται ότι οι επιπλέον αλλαγές συνοψίζονται στα εξής:

  — Καταργείται η υποχρέωση αποστολής ψηφιακού αντιγράφου του αναρτημένου δασικού χάρτη στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) και στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. Στους εν λόγω φορείς αποστέλλεται εφεξής ψηφιακό αντίγραφο του κυρωμένου δασικού χάρτη.

  — Εξαιρούνται από την κύρωση των δασικών χαρτών οι εκτάσεις που έχουν κηρυχτεί αναδασωτέες λόγω πυρκαγιών και δεν αποτέλεσαν / δεν αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις, για τις οποίες εκτάσεις είναι υποχρεωτική η εφαρμογή αυτεπαγγέλτως της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 44 παρ.4 ν.998/1979) σχετικά με τη διαδικασία άρσης αναδασώσεων ή την ανάκληση ή τροποποίηση απόφασης κήρυξης έκτασης ως αναδασωτέας, κατά τα οριζόμενα.

  — Ορίζεται ότι, οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α) αποφαίνονται επίσης και επί αντιρρήσεων για τον δασικό εν γένει ή μη χαρακτήρα και μορφή εκτάσεων σε περιοχές κηρυχθείσες ως αναδασωτέες. Σε περίπτωση εξαίρεσης των εν λόγω εκτάσεων από την υπαγωγή τους στον δασικό χάρτη η σχετική απόφαση γνωστοποιείται στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την διαδικασία ανάκλησης ή τροποποίησης της απόφασης κήρυξης περιοχής ως αναδασωτέας.

  — Με υπουργική απόφαση καθορίζονται, εφεξής, οι τεχνικές προδιαγραφές και διαδικασίες αποτύπωσης στους δασικούς χάρτες και των αναδασμών, που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την σχετική αγροτική νομοθεσία.

 • Μελετάται παράταση για ένα χρόνο στο τρίτο μνημόνιο Efc98434f56a2bcdbf732fe4e09b243f M

  Με την διαπραγμάτευση για τη β΄αξιολόγηση- τεχνική συμφωνία, να βρίσκεται σε τέλμα και τις πιθανότητες για άρση του αδιεξόδου να εκμηδενίζονται μέρα με την μέρα, κυβέρνηση και δανειστές αναζητούν την κατάλληλη «φόρμουλα» για να ξεπεραστεί η... κρίση, εξετάζοντας εναλλακτικές λύσεις. Το τελευταίο «σενάριο» που είδε το φως της δημοσιότητας και προέρχεται από «πηγές» των Βρυξελλών, αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι μελετούν την επέκταση του τρίτου Μνημονίου κατά ένα έτος, με την παράλληλη εφαρμογή ενός νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα.

  Σενάριο το οποίο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες «πηγές», ενδεχομένως και να ενεργοποιηθεί εφόσον οι διαπραγματεύσεις τραβήξουν εις μακρόν και δεν διαφανεί ορατό πεδίο σύγκλησης και συνεννόησης, ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσμούς. Κατ’ αρχήν σε ότι αφορά στην τεχνική συμφωνία (staff level agreement) και κατ’ επέκταση το συνολικό πακέτο συμφωνίας για χρέος πλεονάσματα και QE.

  Χρηματοδοτικό «δίχτυ ασφαλείας» στην Ελλάδα-Μίνι πρόγραμμα

  Κεντρικός στόχος του εν λόγω σχεδίου, είναι η δημιουργία ενός χρηματοδοτικού «διχτύου ασφαλείας» γύρω από την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει επαρκώς τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, τη στιγμή που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι όροι, το πλαίσιο και οι… προϋποθέσεις του επόμενου προγράμματος.

  Προς αποφυγή οποιουδήποτε ελληνικού ατυχήματος, που ενδεχομένως να προκαλέσει και αλυσιδωτές αντιδράσεις εντός του «πυρήνα» της Ευρωζώνης, οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται το πλάνο της επέκτασης του τρίτου μνημονίου, με ένα νέο μίνι πρόγραμμα.

  Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος, σύμφωνα πάντα με τις ευρωπαϊκές «πηγές», θα γίνει μέσω 19 δισεκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από τα αδιάθετα του τρίτου Μνημονίου για τις ανάγκες των τραπεζών, ενώ άλλα έξι θα διαθέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η πρώτη κοστολόγηση του προγράμματος, που έχει τον χαρακτήρα του «σωσιβίου» προς την Ελλάδα, ανέρχεται στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Πηγή:  sofokleousin.gr

 • Παράταση στην λειτουργία των κοινωνικών δομών - "Τρέχουν" για το Κέντρο Κοινότητας Καβάλας 71bbeaed40c8fb51512ac1a4fc09992e M

  Για μια ακόμα φορά (την 7η, κατά σειρά) δόθηκε παράταση στην λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μετά και από την συνάντηση που είχαν πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Χρήστος Πατούλης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου. Παράλληλα, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε από κοινού η ανάγκη άμεσης επίσπευσης των διαδικασιών ένταξης των Δομών στο ΕΣΠΑ 2014-20, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων καθώς και έναρξης των διαδικασιών υλοποίησης, όλων των πράξεων που αφορούν δομές φτώχειας, αστέγων κλπ.

  Το γεγονός αυτό φαίνεται πως ικανοποιεί, πέραν φυσικά όλων όσων δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα "ΣτηρίΖΩ", και την δημοτική αρχή Καβάλας, η οποία ετοιμάζει το Κέντρο Κοινότητας -στους κόλπους του οποίου θα ενταχθούν όλες οι κοινωνικές δομές του δήμου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο

17629591 1141411949315461 7853766866531568832 N

18121859 10212936689077763 4846922713122454505 O

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kavala Colors Parade

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Simvainei Twra

-->

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας