Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Νέα εγκύκλιος Πετρόπουλου για ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ και από αγροτική δραστηριότητα

Posted On Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 17:49 Γράφτηκε από τον

Αίτηση για ρύθμιση εξόφλησης ασφαλιστικών οφειλών μπορούν να υποβάλουν και οι αγρότες καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών ως αυτοαπασχολούμενοι αλλά δεν ασκούν φορολογικά επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η νέα εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος, ορίζει ρητά ότι αίτηση για ρύθμιση εξόφλησης ασφαλιστικών οφειλών μπορούν να υποβάλουν και οι αγρότες καθώς και όσοι έχουν υποχρέωση καταβολής εισφορών ως αυτοαπασχολούμενοι αλλά δεν ασκούν φορολογικά επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. ανταποκριτές ξένου τύπου).

Οι οφειλέτες που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της νέας εγκυκλίου μπορούν να υποβάλλουν μία φορά μέχρι τις 31/12/2018 ηλεκτρονικά την αίτηση τους στο ΚΕΑΟ για την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών τους με βασική προϋπόθεση ότι οι οφειλές αυτές δεν είναι μεγαλύτερες από 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν:

1. Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα, ή και νομικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και οι συνολικές οφειλές προς το σύνολο των πιστωτών τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 20.000 ευρώ και οι οφειλές τους, δηλαδή τα χρέη προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν είναι μεγαλύτερα από το 85% του συνόλου των οφειλών τους.

2. Επίσης στη νέα εγκύκλιο υπάγονται φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα με την προϋπόθεση ότι έχουν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και το σύνολο των οφειλών τους είναι έως 50.000 ευρώ. Προσοχή! Η εγκύκλιος αναφέρει ρητά ότι «στο εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εντάσσεται και το εισόδημα από επιχειρηματική αγροτική δραστηριότητα».

Επίσης, η εγκύκλιος διευκρινίζει:

ότι ρυθμίζονται και τα πρόστιμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης (ΠΕΠ, ΠΕΕ, ΠΕΠΑΕ, ΠΕΑΠ) που υπάγονται στην έννοια της Βασικής Οφειλής σύμφωνα με την νομοθεσία.

Ορίζει την διαδικασία υποβολής της αίτησης μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης του χρέους

Επιτρέπει την ρύθμιση οφειλών που αμφισβητούνται δικαστικά από τον οφειλέτη. Με αυτό τον τρόπο οι οφειλέτες αποφεύγουν  επιπλέον επιβαρύνσεις.

Πηγή: news247.gr

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Επιστολή περιφερειάρχη ΑΜΘ προς ΥΠΑΑΤ για την αποζημίωση αγροτών 93d91da258e067c05898be7bd49ad885 M

  Αξιότιμε Κε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης,

  Η Περιφέρειά μας συνεισφέρει σημαντικά στην παραγωγή του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας με μεγάλο αριθμό απασχολούμενων και αντίστοιχα μεγάλη συμμετοχή στο συνολικό εισόδημα της περιοχής. Μόνο από την καλλιέργεια του καπνού για το έτος 2017 υπήρξαν έσοδα της τάξης των 40 εκ. €.

  Φέτος, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο (χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, παρατεταμένη ανομβρία-ξηρασία, ιώσεις), οι παραγωγοί και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειάς μας ήρθαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα που οδήγησαν σε εξαιρετικά μειωμένη παραγωγή καπνού και βάμβακος, ενώ παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης σε σιτηρά και ζωοτροφές.

  Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την καλλιέργεια βάμβακος, διαπιστώνεται τεράστια καταστροφή λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που ακολούθησε μια περίοδο εκτεταμένων βροχοπτώσεων και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μη βλάστηση.

  Σε ό,τι αφορά δε τον καπνό, η καταστροφή, που οφείλεται κατά βάση στον ιό του κηλιδωτού μαρασμού της τομάτας (TSWV), φτάνει το 60% με 100% της παραγωγής. Η δυσμενής θέση των καπνοκαλλιεργητών μας εντείνεται εν προκειμένω από την αγωνία τους για το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει καταστροφές από τη συγκεκριμένη ίωση.

  Απευθυνόμαστε σε σας κ. Υπουργέ διότι είναι απόλυτη ανάγκη να δοθούν λύσεις στα επείγοντα προβλήματα των αγροτών μας και ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε οι αρμόδιοι φορείς του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ να φροντίσουν για την άμεση ενίσχυση και αποζημίωση των παραγωγών μας.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούμε επίσης την κατ’ εξαίρεση αποζημίωση των καπνοκαλλιεργητών μας, όπως επίσης την καταγραφή από τον ΕΛΓΑ των ζημιών στις καλλιέργειες και των αιτιών τους, λόγω του ότι οι αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ είναι χρονοβόρες και απαιτούν πρόσθετες ενέργειες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μία ασφαλής εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι η χρηματοδότηση μέσω των πιστώσεων de minimis. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι οι καπνοκαλλιεργητές στην περιοχή μας είναι στην πλειοψηφία τους μονοκαλλιεργητές και, χωρίς ενίσχυση, δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλλιεργήσουν ξανά την επόμενη χρονιά.

  Κύριε Υπουργέ, η παρέμβασή σας κρίνεται επείγουσα και αναγκαία λόγω και των πρόσφατων εκτεταμένων πλημμυρών που σημειώθηκαν τον Ιούνιο στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, και οι οποίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή.

  Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας προγραμματίζει έργα υποδομών με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ζητήματα αποζημιώσεων και ενισχύσεων εξαρτώνται από το Υπουργείο σας.

  Ευελπιστούμε λοιπόν στις δικές σας ενέργειες για την ανακούφιση των παραγωγών μας. Διαφορετικά, συμπαρασύρεται προς τα κάτω το αγροτικό εισόδημα ολόκληρης της Περιφέρειας ΑΜΘ, με μείωση που θα αγγίξει έως και το 50%, με πολλαπλάσιες κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες, κάτι το οποίο θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψετε.

 • Ο...τηλεβόας: "Θέλουμε να δικαστούμε!!!" - Και στην Καβάλα...γιορτάζουν...την απελευθέρωση!!! B8b6016a79c4d5dd13deac9bd71dba20 M

  Παρά την ταλαιπωρία του Θέμη Καλπακίδη, παρά τη σύλληψη τόσο του ιδίου όσο και όλων αυτών που στέκονταν στο πλευρό του και συμπαραστέκονταν στην απεργία πείνας κατά της κοινοπραξίας του TAP, το ηθικό των -αρχικά προσαχθέντων και μετέπειτα- συλληφθέντων δεν φαίνεται να κάμπτεται!

  Ενδεικτική των όσων αναφέρουμε είναι η μαρτυρία που κάνει, εδώ και λίγη ώρα, το γύρο του Internet -ασχέτως αν τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Καβάλα αυτές τις ώρες δεν μεταδίδονται σε κανένα "αθηναϊκό" ΜΜΕ (ούτε καν σε ΜΜΕ της περιφέρειας ΑΜΘ, λες και τα χρήματα που λαμβάνουν ως διαφήμιση από την κοινοπραξία είναι τόσο πολλά που αξίζει τον κόπο -στην τελική, και το Kavala Portal λαμβάνει διαφήμιση αλλά είναι εδώ, μεταφέροντας μάλιστα το θέμα του TAP ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)- περί της άρνησης των συλληφθέντων να αφεθούν ελεύθεροι -με τη δέσμευση ότι θα σταματήσουν τους αγώνες τους ενάντια στην κατασκευή του αγωγού! Μάλιστα, οι ίδιοι οι συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν ότι "Θέλουμε να δικαστούμε!!!"

  Όλα αυτά την ώρα που οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ "σφυρίζουν αδιάφορα", ασχολούμενοι μόνο με...την επίθεση σε βάρος του Γιώργου Παπαφιλίππου (είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι αυτή την ώρα η -συνήθως λαλίστατη- νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βγάλει ούτε μια γραμμή ανακοίνωσης). Δεν έχουμε παρά να τους αφιερώσουμε το παρακάτω βίντεο -τις δεσμεύσεις του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Θέμη Καλπακίδη:

  Και όλα αυτά την ώρα που ο δήμος Καβάλας αποφάσιζε να...υψώσει τη σημαία του θωρηκτού "Αβέρωφ" στην πλατεία Νικοτσάρα, εορτάζοντας την 105η επέτειο από την απελευθέρωση της Καβάλας από το βουλγαρικό ζυγό. Μπορεί στο παρελθόν η δημοτική αρχή να έχει σταθεί πολλάκις στο πλευρό των αγροτών που διαμαρτύρονται για την όδευση του αγωγού, ωστόσο σήμερα προτίμησε να το κάνει...μετά τον εορτασμό -είναι ενδεικτικό πως την ώρα που οι συλληφθέντες στα Τενάγη είχαν ήδη μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ξεκινούσε η εορταστική πομπή κατά μήκος της οδού Κουντουριώτου!

  Άποψή μας είναι πως όσο αναγκαίος και αν είναι ο εορτασμός της επετείου της απελευθέρωσης της Καβάλας, μπορούσε να είχε αναβληθεί λόγω ειδικών καταστάσεων. Ουδείς θα παρεξηγούσε τη δημοτική αρχή Καβάλας -ίσα ίσα, εκτιμούμε ότι θα "κέρδιζε" και μερικούς πόντους...

 • ΣτΕ: Απέρριψε την προσφυγή των αγροτών, ανήμερα της σύλληψης Καλπακίδη! 8a352199d207eb3308720770470a0f81 M

  Την ίδια ακριβώς ημέρα που συνελήφθη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης με την κατηγορία της παρακώλυσης εργασιών για την κατασκευή του TAP "διάλεξε" (τυχαία; Μάλλον όχι...) το Συμβούλιο της Επικρατείας για να απορρίψει την αίτηση ακύρωσης της απόφασης της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και τη λειτουργία του αγωγού.

  Ο λόγος για τις αποφάσεις 1360 και 1361 του Ε' Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδος, με τις οποίες πλέον η κοινοπραξία δύναται να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της στην περιοχή των Τεναγών

61 Philippi Festival 2018

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας