Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Νέστου: Δημοπρατεί beach bar στην Κεραμωτή, με την παραλία να ανήκει...στην ΕΤΑΔ! Κύριο

Posted On Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 07:16 Γράφτηκε από τον

Η δημοσίευση, την περασμένη Τετάρτη, της διακήρυξης του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου "Paralia" στην Αμμόγλωσσα Κεραμωτής (πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο του δήμου Νέστου) ήταν, κατά πως φαίνεται, η καλύτερη αφορμή για να βγει εκ νέου στην επιφάνεια το ζήτημα του ιδιοκτησιακού του οικοπέδου στο οποίο λειτουργεί από το 2006 το εν λόγω beach bar -ένα θέμα με το οποίο είχαμε ασχοληθεί εκτενώς από το 2015 (πατήστε εδώ και εδώ για να δείτε σχετικά δημοσιεύματα) - όταν για πρώτη φορά βγήκε στην επιφάνεια το όλο θέμα.

Τι αναφέρει η δημοσίευση του διαγωνισμού

Σύμφωνα με την δημοσίευση «εκτίθεται σε πλειοδοτική φανερή και προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση του «ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ» (ΠΑΡΑΛΙΑ), το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Κεραμωτής του Δήμου Νέστου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επιφάνειας σαράντα τριών τετραγωνικών μέτρων και είκοσι έξι τετραγωνικών εκατοστών (43,26 τ.μ.), με τους βοηθητικούς χώρους επιφάνειας εξήντα δύο τετραγωνικών μέτρων και εξήντα τετραγωνικών εκατοστών (62,60 τ.μ.) το οποίο βρίσκεται εντός του υπ’ αριθ. 621γ κοινόχρηστου οικοπέδου, για χρήση ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα ως παραλιακού αναψυκτηρίου – μπαρ αντί του ποσού των δεκαέξι χιλιάδων ευρώ (€ 16.000,00) ανά έτος, ως τιμή πρώτης προσφοράς."

Ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 20 Μαρτίου.

Το ιστορικό του beach bar Paralia

Τo beach bar Paralia λειτούργησε για πρώτη φορά το 2006, χρονιά κατά την οποία η εταιρεία «Γκλαβάκης Χ. και Σια Ο.Ε.», η οποία εδρεύει στην Κεραμωτή, είχε μισθώσει νόμιμα, από τον τότε Δήμο Κεραμωτής (σημερινό Δήμο Νέστου), το κτήριο στο οποίο και λειτουργεί. Ωστόσο, αυτό που έγινε γνωστό το 2015 ήταν ότι ενώ το οικόπεδο στο οποίο έχει χτιστεί το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το "Paralia" είναι χαρακτηρισμένο ως δημοτικό, το 2000 η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας απεφάνθη με χάραξή της ότι το οικόπεδο είναι κρατικό λόγω (εσφαλμένης) χάραξης του αιγιαλού.

Εξαιτίας, λοιπόν, αυτής της νέας χάραξης διετάχθη η διοικητική αποβολή της εταιρείας -μια διοικητική αποβολή, όμως, η οποία δεν εκτελέστηκε ποτέ! Μάλιστα, το 2010 ορισμένοι υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια λόγω του ότι είχαν αιτηθεί να βγουν στην σύνταξη την ώρα που η διοικητική αποβολή του επιχειρηματία από το εν λόγω οικόπεδο δεν είχε ακόμα εκτελεστεί. Οι υπάλληλοι αυτοί είχαν αθωωθεί ισχυριζόμενοι ότι πλανήθηκαν από την εσφαλμένη χάραξη, ωστόσο το 2015 διετάχθη εκ νέου η εκτέλεση της απόφασης για διοικητική αποβολή, δεδομένου ότι πλέον η Κτηματική Υπηρεσία είχε μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη. Αποτέλεσμα του όλου αυτού αλαλούμ ήταν να μη λειτουργήσει το 2015 το beach bar -με αποτέλεσμα πάνω από 50 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους και να προσφύγουν ακόμα και στην τότε αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, στην οποία και απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας.

Το "Paralia" άνοιξε ξανά το 2016, όταν και οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προχώρησαν σε εκμίσθωση του αιγιαλού -υπογράφοντας ένα πολυετές (διάρκειας περίπου 10 ετών) συμβόλαιο με την ΕΤΑΔ. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2016, υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας, ύστερα από πιέσεις της δημοτικής αρχής και την επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού, είχαν παραδώσει το πρωτόκολλο παραλαβής του αναψυκτηρίου στο δήμο Νέστου.

Δημοπρασία ενός πολύ μικρού μέρους του οικοπέδου

Με βάση, λοιπόν, τα προαναφερθέντα το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου του αναψυκτηρίου -ο αιγιαλός- ανήκει στην ΕΤΑΔ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του -στο οποίο έχει χτιστεί το κυρίως ακίνητο του beach bar- ανήκει στο δήμο Νέστου.

Την ώρα, όμως, που ο αιγιαλός είναι εκμισθωμένος από την εταιρεία "Γκλαβάκης Χ. και Σία Ο.Ε." (με ένα ετήσιο μίσθωμα της τάξης των 25.000 €), ο δήμος Νέστου προχωράει στη δημοπρασία...του ακινήτου που του ανήκει! Ουδείς αντιλέγει ότι η δημοτική αρχή Νέστου έχει το δικαίωμα να βγάλει σε διαγωνισμό ένα ακίνητο που της ανήκει, ωστόσο εδώ η κατάσταση μοιάζει να είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Και αυτό διότι οποιοσδήποτε θελήσει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο, καθώς θα έχει μεν εκμισθώσει ένα ακίνητο προκειμένου να το διαχειριστεί ως beach bar αλλά δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραλία που βρίσκεται μπροστά από αυτό!

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα έχει και συνέχεια...

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Ένας "Δράκος" στη Χρυσούπολη - 2ο φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ, παρουσία Παναγιώτη Γιαννάκη (βίντεο) 9d645e4dc977a6d6fcb7afafebcae2c1 M

  Σε εξέλιξη είναι και φέτος -για 2η συνεχόμενη χρονιά- το φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει ο δήμος Νέστου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και τοπικές επιχειρήσεις. Το τουρνουά διεξήχθη πέρσι με 4 ομάδες, ενώ φέτος συμμετέχουν 9 ομάδες, όλες με ερασιτέχνες καλαθοσφαιριστές -με την προοπτική να αυξηθούν ακόμα περισσότερο την επόμενη σαιζόν.

  Οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος για το 2019 διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο, στο κλειστό γυμναστήριο του Ενιαίου Λυκείου Χρυσούπολης, το οποίο και "γέμισε" από θεατές κάθε ηλικίας. Ο λόγος, βέβαια, πέρα από τις προσπάθειες των ομάδων που έλαβαν μέρος, ήταν η τιμητική παρουσία ενός από τους κορυφαίους Έλληνες μπασκετμπολίστες και προπονητές όλων των εποχών, του "Δράκου" του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη!

  Ο Π. Γιαννάκης βρέθηκε στη Χρυσούπολη όντας καλεσμένος της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά -μετά από μεσολάβηση του προπονητή και παλιού καλαθοσφαιριστή Νίκου Πενταζίδη- και έγινε δεκτός με επιδοκιμασίες και θαυμασμό από τους δεκάδες Χρυσουπολιώτες που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ τιμήθηκε για την πολυετή του προσφορά από το δήμο Νέστου και την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά -με μια αναμνηστική φανέλα της διοργάνωσης.

 • Επέστρεψε το χιόνι στην Καβάλα - Κλειστά σχολεία στο Παγγαίο και στη Θάσο, τι ισχύει για Καβάλα και Νέστο 65a39128438ddb4fd9b65770fbf181ff M

  Επέστρεψε έστω και για λίγα λεπτά το χιόνι στην Καβάλα, με το νέο κύμα κακοκαιρίας με την επωνυμία "Τηλέμαχος" να κάνει -έστω και προσωρινά- την εμφάνισή του πάνω από τον ουρανό του νομού.

  Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας, σε συνδυασμό με το ότι το χιόνι από το πέρασμα της "Σοφίας" δεν έχει προλάβει να λιώσει, οδήγησε τους δημάρχους Παγγαίου και Θάσου στο να ανακοινώσουν πως οι Σχολικές μονάδες των παραπάνω Δήμων δεν θα λειτουργήσουν αύριο, 8 Ιανουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ειδικά για το δήμο Παγγαίου, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί).

  Με αντίστοιχη απόφαση του Δημάρχου Δήμου Νέστου κλειστές θα παραμείνουν οι Σχολικές Μονάδες της Λεκάνης και του Κεχρόκαμπου

  Μέχρι και αυτή την ώρα (4:30 το απόγευμα) ισχύει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καβάλας, σύμφωνα με την οποία όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν κανονικά, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Επισημαίνεται, πάντως, πως σε περίπτωση επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της νύχτας και παρουσίασης προβλημάτων, θα υπάρξει έγκαιρη πρωινή ενημέρωση.

 • Πως εορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων στον υπόλοιπο νομό Καβάλας - Μετ'εμποδίων στη Θάσο (βίντεο-φωτογραφίες) Fbb4ded4081904a08327419b78b712e3 M

  Λιμανάκι Σφαγείων

  Αμυγδαλεώνας (φωτογραφίες: Δημήτρης Πουρσαϊτίδης)

  Ελευθερούπολη

  Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων σε όλους τους Ιερούς Ναούς και Μονές της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως.

  Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένος υπό των Ιερέων του Ναού και των Διακόνων της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου.

  Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, αγιάζοντας όλους τους πιστούς που προσήλθαν παρά το δριμύ ψύχος που επικρατούσε λόγω των καιρικών φαινομένων, για να λάβουν την χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

  Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό (μετάβαση στο Flickr)

  Νέα Πέραμος

  Κεραμωτή

  Θάσος

  Μετ'εμποδίων πραγματοποιήθηκε φέτος ο αγιασμός των υδάτων στη Θάσο, εξαιτίας του παγετού. Τόσο η ρίψη του σταυρού στο λιμάνι όσο και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (λίγες ώρες μετά) ματαιώθηκαν στον Πρίνο, με ομόφωνη απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής και των ιερέων, ενώ λόγω του παγετού δεν πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων ούτε και στα νερά της Αγίας Βασιλικής στον Θεολόγο.

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας