Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Σωκράτης Φάμελλος: Λάθος η μη ένταξη στο ΕΣΠΑ της σύνδεσης του λιμανιού της Καβάλας με λιμένες της Βουλγαρίας Κύριο

Posted On Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:56 Γράφτηκε από τον

"Λάθος" χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, την πολιτική επιλογή να μην ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ η σύνδεση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας με το Μπουργκάς και τη Βάρνα, καθώς "πλέον αναγνωρίζεται η μεγάλη σημασία για τις συνδυασμένες μεταφορές, των συνδέσεων μεταφορικών κόμβων της Ελλάδας με κόμβους της Βουλγαρίας".
 
Μιλώντας από το βήμα του Thessaloniki Summit, ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων και των τάχιστων αδειοδοτήσεων, αλλά και υπέρ της τήρησης αυστηρών ελέγχων, αφού όπως τόνισε "εξασφαλίζουν για τις επιχειρήσεις, θεμιτές συνθήκες ανταγωνισμού και ισονομία".
 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε σε ζητήματα ψηφιακής οικονομίας, ανακύκλωσης, στη σπουδαιότητα της κυκλικής οικονομίας, στα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη και την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ.
 
Στα προβλήματα που υπάρχουν στα δίκτυα μεταφορών στη Βαλκανική, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ομίλου Αλουμύλ, Γιώργος Μυλωνάς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι σε μία έκταση όση είναι της Γαλλίας, τα φορτία χρειάζονται τέσσερις ημέρες για να διακινηθούν.
 
"Οι συνθήκες κίνησης στις εθνικές οδούς έχουν βελτιωθεί, αλλά είναι πολύ χειρότερες στα επαρχιακά δίκτυα", είπε και προσέθεσε ότι "υπάρχουν περιπτώσεις που φορτηγά είναι καθηλωμένα σε σύνορα ως και τρεις ημέρες, επειδή υπάρχουν άλυτα θέματα στις διακρατικές συνεννοήσεις, ενώ προβληματικές είναι κι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις".
 
Επισήμανε ότι δεν αναπτύχθηκαν επί δεκαετίες ελεύθερες ζώνες, σε συνδυασμό με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και υπογράμμισε "δεν προσφέραμε σε επενδυτές ευκολίες στα λιμάνια μας ή στην παραμεθόριο περιοχή μας, για την οποία σήμερα όλοι κλαίμε".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Tweet

Σχετικά Άρθρα

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας