Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Ο... τηλεβόας: ΚΚΕ και αφίσες - Κάποιοι δε ζουν στο 2017 Κύριο

Posted On Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 13:58 Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαβάσαμε τα όσα δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ Βασίλης Καταπόδης (στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του φεστιβάλ της ΚΝΕ) για την απόφαση της δημοτικής αρχής Καβάλας να επιβάλλει πρόστιμα για τις υπερβολικές αφισοκολλήσεις σε οδούς, πεζοδρόμια, τοίχους πλατειών ή σε στύλους (κάτι που σαφώς επηρεάζει τις αφισοκολλήσεις στις οποίες προχωράνε κατά καιρούς τα μέλη του ΚΚΕ για ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις δράσεις τους),

και ειλικρινά αναρωτηθήκαμε αν ζούμε στο σήμερα, στο 2017 ή είμαστε πρωταγωνιστές στην ταινία "Back to the Future" ή στη βρετανική τηλεοπτική σειρά "Doctor Who" και έχουμε μεταφερθεί σε μια άλλη εποχή!

Για την ιστορία, ο κ. Καταπόδης -πέρα από αναφορά του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την αντιδήμαρχο καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά- ανέφερε ότι "Το κόμμα σέβεται το περιβάλλον, αλλά αναγκαστικά συνεχίζει τις αφισοκολλήσεις, καθώς επιζητά δωρεάν τρόπο να γνωστοποιήσει τη δράση του. Η αφισοκόλληση που κάναμε για το φεστιβάλ της ΚΝΕ ήταν όπως όλες οι προηγούμενες. Στην πόλη μας υπάρχει ζήτημα έλλειψης ελεύθερων χώρων, για δωρεάν προβολή όλων μόνο των δικών μας, αλλά και άλλων εκδηλώσεων. Δεν κάναμε κάτι το υπερβολικό. Εάν μας επιβληθεί πρόστιμο θα πρόκειται για πολιτική δίωξη. Σας θυμίζω ότι δεν έχουμε άλλους τρόπους να προβάλλουμε τη δραστηριότητά μας. Ζητάμε από το Δήμο Καβάλας ν΄ αυξήσει τους χώρους της δωρεάν διαφήμισης"

Μια τέτοια δήλωση θα ήταν λογικότερο να ακουστεί το 1917 -όταν δεν υπήρχε ούτε ίντερνετ ούτε τηλεόραση, και ο κόσμος ενημερωνόταν μόνο μέσα από τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα ή τις αφίσες. Αλλά το 2017 μια τέτοια δήλωση ("Επιζητούμε δωρεάν τρόπο για να γνωστοποιήσουμε τη δράση μας. Δεν έχουμε άλλους τρόπους να προβάλλουμε τη δραστηριότητά μας") ακούγεται εντελώς μα εντελώς παράλογη!

Κύριοι του ΚΚΕ, γνωρίζετε ότι το 1946 κατασκευάστηκε ένα μηχάνημα που ονομάζεται...ηλεκτρονικός υπολογιστής; (δε θα αναφερθούμε στην ιστορία των μηχανημάτων-προδρόμων του Η/Υ, που φτιάχτηκαν νωρίτερα, δεν είναι άλλωστε της παρούσης)

Κύριοι του ΚΚΕ, γνωρίζετε ότι στα τέλη της δεκαετίας του 50 δημιουργήθηκε ένα σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών (δεν έχει σημασία αν το δημιούργησε ο αμερικανικός στρατός), το οποίο στη συνέχεια εξελίχτηκε, διαδόθηκε σε όλους τους ανθρώπους και έγινε γνωστό με την επωνυμία...Internet; (ή Διαδίκτυο, αν και ο όρος δεν είναι ακριβής, καθώς στο παρελθόν υπήρχαν πολλά διαδίκτυα -ένα από αυτά ήταν και το Internet, το οποίο σταδιακά υποσκέλισε όλα τα άλλα)

Κύριοι του ΚΚΕ, γνωρίζετε ότι το 2004 ένας φοιτητής του Χάρβαρντ ονόματι Μαρκ Ζούκερμπεργκ (μαζί με άλλους συμφοιτητές του) δημιούργησε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο στα τέλη του 2016 αριθμούσε 1,86 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, που ονομάζεται...FaceBook;

Αν δεν τα γνωρίζετε όλα αυτά, μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να τα μαθαίνετε;

Λέτε ότι ζητάτε δωρεάν προβολή των δραστηριοτήτων σας (το πόσο δωρεάν για εσάς μπορεί να είναι η προβολή των δράσεών σας όταν υπάρχει το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος εκτύπωσης των αφισών ίσως να το καταλάβουμε αν κάποτε ενταχθούμε στο επιστημονικό δυναμικό της NASA). Τέλεια! Η φράση "event στο FaceBook" σάς λέει κάτι; Διότι αν θέλετε δωρεάν προβολή του ότι θα γίνει μια εκδήλωση ή μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η δημιουργία ενός event στο FaceBook και η πρόσκληση προς χρήστες του εντός των ορίων του νομού Καβάλας (ας μείνουμε μόνο σε αυτούς) είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Η μοναδική περίπτωση που θα χρειαστεί να πληρώσετε είναι αν τυχόν (το ξαναλέμε: αν τυχόν) θέλετε να κάνετε μια επιπλέον προώθηση του event σας (το γνωστό και ως Boost). Αλλά και εκεί το κόστος (κατά μέσο όρο μιλάμε για 15-20 €) είναι ανάλογο με τις δυνατότητές σας -κοινώς...ξοδεύετε όσο θέλετε για να διαφημίσετε το event όσες μέρες θέλετε- και σίγουρα δε φτάνει τα επίπεδα του κόστους εκτύπωσης των αφισών!

Θα μου πείτε, σε αυτό το σημείο: "Μα καλά, χρειάζεται τόσο μεγάλη ανάλυση για ένα τόσο δα ασήμαντο πράγμα;" Δε θα έχει άδικο όποιος θέσει το ερώτημα αυτό. Αλλά η απάντηση είναι "Ναι, χρειάζεται. Διότι μέσα από αυτό το τόσο ασήμαντο και μικρό πράγμα αποκαλύπτεται ο τρόπος σκέψης του ΚΚΕ!"

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά -ιδίως οι νεολαίοι του κόμματος, οι οποίοι απαρτίζουν την ΚΝΕ. Όμως έτσι τίθεται ένα ερώτημα: Τι συμβαίνει και τα αγνοούν τόσο επιδεικτικά αλλά προτιμούν να "μιλάνε" μόνο με αφίσες;

Δυστυχώς η απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να δοθεί μέσα από μια ατάκα του κ. Καταπόδη:

Εάν μας επιβληθεί πρόστιμο θα πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Το ότι η επιβολή προστίμου για παραβίαση του κανονισμού καθαριότητας του δήμου ερμηνεύεται ως "πολιτική πράξη" (δηλαδή, πρακτικά, ως πράξη δίωξης του ΚΚΕ) είναι κατάλοιπο περασμένων δεκαετιών, στις οποίες το ΚΚΕ και οι οπαδοί του δεν μπορούσαν να κάνουν έστω και μια συγκέντρωση ή να διαβάσουν "Ριζοσπάστη", διώκονταν, φυλακίζονταν, βασανίζονταν και εξορίζονταν στη Μακρόνησο και εκτελούνταν για τις ιδέες τους. Είναι κατάλοιπο εποχών στις οποίες οι κομμουνιστές (ή ακόμα και αυτοί που συμπαθούσαν ελάχιστα τον κομμουνισμό) ήταν οι κυνηγημένοι από το κράτος (ή το παρακράτος) της δεξιάς

Από τότε όμως πέρασαν 40 και πλέον χρόνια, και το ΚΚΕ είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα (και καλώς είναι, για να μην παρεξηγηθούμε). Αυτά τα σύνδρομα, τα οποία στιγμάτισαν μια ολόκληρη εποχή και ολόκληρες γενιές, πρέπει επιτέλους να αποβληθούν -και αυτό θα πρέπει, πρωτίστως, να το κάνουν οι ίδιοι τους.

Θα πρέπει, επίσης, να συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι τους ότι τώρα ακριβώς είναι που χρειάζεται ο κόσμος περισσότερο από ποτέ ένα ισχυρό, μαχητικό, πιστό στις ιδέες του αλλά και -προπάντων- σύγχρονο ΚΚΕ. Τώρα ακριβώς που τα πάντα γύρω μας έχουν καταρρεύσει από οικονομικής και κοινωνικής πλευράς, τώρα ακριβώς που -δικαίως- ουδείς εμπιστεύεται τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν επί τόσα χρόνια αυτόν τον τόπο, τώρα ακριβώς που το φάντασμα της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του φασισμού (εκφραζόμενο στη χώρα μας από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής) πλανάται όχι μόνο πάνω από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη, τώρα ακριβώς είναι που χρειάζεται ο κόσμος το ΚΚΕ.

Αρκεί όμως τα στελέχη του να συνειδητοποιήσουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, ο κόσμος έχει εξελιχτεί (αν και τα προβλήματά του παραμένουν τα ίδια) και ότι απαιτείται και το ίδιο το κόμμα -χωρίς να αλλάξει τις πολιτικές του- να εκσυγχρονιστεί και να μιλήσει στις μάζες με λόγο που δε θα θυμίζει δεκαετίες του 30, του 40 ή του 50. Και αν λάβουμε υπόψη τέτοιου είδους μικρά και "ασήμαντα" θέματα (όπως οι αφισοκολλήσεις και το Internet) καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ακόμα πάρα πολύς δρόμος -και δεν είμαστε και σίγουροι ότι θέλουν και να το διαβούν...

Διαβάστηκε 635 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 00:11
Tweet

ELEFTHERIA 2018 FINAL

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας