Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ο...τηλεβόας: Εσείς ψηφίσατε το επίδομα ενοικίου, και εμείς...το πήραμε! Κύριο

Posted On Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 22:35 Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν οι φίλα προσκείμενοι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (είτε ασχολούνται με τα κοινά είτε δημοσιογράφοι είτε ακόμα και απλοί πολίτες-ψηφοφόροι τους) να καλύψουν την ιστορία του επιδόματος ενοικίου που λάμβανε τα τελευταία 2 χρόνια η τέως -πλέον- αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου αποδεικνύει, το δίχως άλλο, μια "κακιά συνήθεια" που έχουμε ως λαός:

Αντί να κοιτάζουμε τη δική μας καμπούρα, κοιτάμε πάντα (ή σχεδόν πάντα) την καμπούρα του άλλου.

Ή, για να το περιγράψουμε καλύτερα,

Αρνούμαστε να παραδεχτούμε τα δικά μας λάθη, τις δικές μας ευθύνες, και προσπαθούμε πάντα (ή σχεδόν πάντα) να κατηγορήσουμε τους άλλους -οποιουσδήποτε μας βολεύει να κατηγορήσουμε.

Διαβάσαμε ιστορικές έρευνες που θα ζήλευαν μεγάλοι ιστορικοί του παρελθόντος για το πώς ξεκίνησε η ιστορία με τις ενοικιάσεις δωματίων σε ξενοδοχεία για τους βουλευτές (το 1994 -επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ), τη δυνατότητα ενοικίασης διαμερίσματος κα την καταβολή επιχορήγησης 1000 € μηνιαίως γο το μίσθωμα του διαμερίσματος αυτού (ψηφισθείσα το 2004 - επί ΝΔ), τα δεκάδες "παραθυράκια" που επέτρεψαν σε διάφορους βουλευτές να βάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πολύ ζεστό χρήμα -και μάλιστα χωρίς κανείς να τους ελέγχει για το αν δικαιούνται να πάρουν αυτή την επιχορήγηση ή αν νοικιάζουν κάποιο διαμέρισμα, κάποια "καμαρούλα μια σταλιά 2x3"...

Και φυσικά διαβάσαμε και για το σωτήριον έτος 2015 (με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία) και τη ρύθμιση για την καταβολή της επιχορήγησης αυτής και σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς (με τις "απαραίτητες", φυσικά, κατηγορίες προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι "σιγοντάρησαν" και ψήφισαν την εν λόγω ρύθμιση)...

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι (προς αποφυγή παρεξηγήσεων):

Ναι, το ότι μια ολόκληρη χώρα έζησε επί 40 χρόνια μια "εικονική πραγματικότητα", με άφθονο δανεικό (για να μην ξεχνιόμαστε) χρήμα που έρεε στις τσέπες μας και στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, με τον "αθάνατο" συνδυασμό ελληνικής αφέλειας και κουτοπονηριάς (εκφρασμένο μέσα από παραδείγματα όπως οι επιδοτήσεις που μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε λουλούδια, μπουζούκια ή εργοστάσια στη λοιπή Βαλκανική, και ο μπάρμπα-Γιώργος ο χασάπης -τυχαίο το όνομα και το επάγγελμα- που είδε "φως" στο χρηματιστήριο και νόμισε ότι θα γίνει Ωνάσης εν μια νυκτί παίζοντας τις οικονομίες μιας ζωής), οφείλεται καθαρά και μόνο στα 2 κόμματα που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο: τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

2 κόμματα τα οποία -σημειωτέον- εμείς ψηφίσαμε, εμείς φέραμε στην εξουσία, εμείς τα κρατήσαμε στην εξουσία, πιστεύοντας τις δεκάδες υποσχέσεις για "εύκολο" χρήμα στα ταμεία μας (ποιος θυμάται, αλήθεια, το "Τσοβόλα δώστα όλα"; ), για μια καλή "τακτοποίηση" στο δημόσιο, για μια βολική μετάθεση του παιδιού μας που δεν άντεχε να υπηρετεί στον Έβρο, στα ελληνοαλβανικά σύνορα ή στα νησιά που γειτνιάζουν με την Τουρκία και για πολλές άλλες διευκολύνσεις.

Και φυσικά, ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα ίδια αυτά κόμματα (και οι "έχοντες και κατέχοντες" γόνοι όλων όσων κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο επί 40 χρόνια) έχουν αλλάξει χαρακτήρα και μυαλά, και ότι πλέον θα καταφέρουν να σώσουν τούτο τον τόπο (ξέρετε, ο λύκος δεν αλλάζει...)

Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει -επιτέλους- να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία θεωρητικά ήρθε πρεσβεύοντας το καινούριο, την ανανέωση και το σκίσιμο των μνημονίων (Τώρα, πώς θα τα έκανε όλα αυτά με στελέχη από το παλιό "καλό" ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν αυτά τα μνημόνια, τον -εσχάτως προκύψαντα- "μνημονιακό", ελέω ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. που κάποτε συμπόρευαν με τη ΝΔ στις "χρυσές εποχές" της χώρας, είναι ένα ρητορικό ερώτημα -αλλά ξέχασα: βάλαμε και νεαρά άτομα στο υπουργείο Εργασίας)- βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια! Δεν είναι 3 μήνες, είναι 3 χρόνια!

3 χρόνια μέσα στα οποία -καταπώς φαίνεται- δεν ήταν σε θέση οι συγκυβερνώντες να ψηφίσουν έναν νόμο (τον οποίο, μάλιστα, είχαν δεσμευθεί) για να καταργηθούν όλα τα επιδόματα, τα μπόνους, οι επιχορηγήσεις, τα αυτοκίνητα και άλλα πολλά οφέλη που απολαμβάνουν οι βουλευτές; Ας γινόταν και σταδιακά, μέσα σε π.χ. maximum ένα χρόνο!

Δεν ζητήσαμε από τους συγκυβερνώντες να λύσουν με μια μονοκονδυλιά π.χ. το θέμα της όδευσης του αγωγού TAP -είναι δύσκολο θέμα, θέλει προσπάθεια μεγάλη, θέλει χρόνο. Κατανοητό.

Ζητήσαμε να φέρουν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή που θα λέει ότι "Ξέρετε κάτι, κύριοι βουλευταί; Κομμένα όλα τα επιδόματα, όλα τα μπόνους και οι επιχορηγήσεις, θα είστε με έναν αξιοπρεπή μισθό που θα καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις σας. Θα είναι 2, θα είναι 3 χιλιάρικα; Πάντως δεν θα είναι αυτά που παίρνετε τώρα"

Και όμως: δεν το έκαναν. Τουλάχιστον αυτό αποδείχτηκε στην πράξη.

Και αντί να πουν ότι "Ναι, κάναμε βλακεία που δεν καταργήσαμε όλα αυτά που ψήφισε και εφάρμοσε το παλιό σύστημα. Εμπρός για να τα καταργήσουμε" βγαίνουν και λένε ότι "Α, εσείς του παλιού συστήματος τα ψηφίσατε και τα κάνατε νόμους του κράτους. Μη μας κουνάτε το δάχτυλο!"

Σαν να λένε, με λίγα λόγια: "Ναι, και εμείς το πήραμε το επίδομα ενοικίου. Αφού εσείς το ψηφίσατε..."

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η αποχή από τις εκλογές κοντεύει να φτάσει ακόμα και το 50%,

και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η "Χρυσή Αυγή" έχει σταθεροποιηθεί στην 3η θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων (Ακόμα ένα δείγμα της νοοτροπίας μας: Αντί να αναλογιστούμε σοβαρά γιατί τους "σπρώξαμε" στο να ψηφίσουν "Χρυσή Αυγή", βολευόμαστε να τους αποκαλέσουμε "ναζιστές" και "φασίστες")

και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος ασχολείται με Survivor, Master Chef και Power of Love (βοήθειά μας!!!)

και μετά αναρωτιόμαστε...

Διαβάστηκε 1895 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 01:41
Tweet

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας