Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ο...τηλεβόας: Γιατί να σας ψηφίσουν, ω υποψήφιοι για το Επιμελητήριο; Κύριο

Posted On Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 22:36 Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πριν από 2 εβδομάδες, μέσα από το ίδιο βήμα, είχαμε σημειώσει το γεγονός ότι ενώ οι επιχειρηματίες που θα κληθούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας θέλουν να ακούσουν προτάσεις, σκέψεις, οράματα και τρόπους υλοποίησής τους για το παρόν και το μέλλον της επιχειρηματικότητας στο νομό Καβάλας, γίνονταν καθημερινά μάρτυρες καταστάσεων και εικόνων που τους άφηναν ολοένα και περισσότερο αδιάφορους.

Είχαμε σημειώσει το γεγονός ότι έβλεπαν τους υποψήφιους για τη διαδοχή του Άγγελου Τσατσούλη να αναλώνονται σε ανακοινώσεις για θέματα εντελώς άσχετα με την καθημερινότητα του ντόπιου επιχειρηματία και να επιβεβαιώνουν, με τη συμπεριφορά τους, την παγιωμένη σε πάρα πολλούς επιχειρηματίες άποψη ότι το Επιμελητήριο στέκεται μακριά από τα προβλήματά τους και έχει μετατραπεί σε έναν φορέα στον οποίο απλά πληρώνουν τη συνδρομή τους -χωρίς να βλέπουν αντίκρισμα.

Πέρασαν από τότε μερικές ημέρες ηρεμίας, χωρίς περαιτέρω αντεγκλήσεις -τουλάχιστον σε επίπεδο ανακοινώσεων. Μέχρι, δυστυχώς, και αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε και "επιστρέψαμε" στην αγαπημένη μας "συνήθεια"...

Κατανοούμε πολύ καλά ότι αυτά που γράφουμε δεν ηχούν πολύ ωραία στα αυτιά των υποψήφιων προέδρων του Επιμελητηρίου και των συμβούλων τους. Κατανοούμε ότι σε μια περίοδο που μεγάλο ρόλο παίζουν οι εντυπώσεις και το "φαίνεσθαι", σε μια περίοδο που οι υποψήφιοι αρέσκονται στις καθημερινές αναρτήσεις στο Facebook, με τις οποίες είτε κοινοποιούν τα δελτία τύπου των παρατάξεών τους είτε εκθειαζουν τον εαυτό τους θυμίζοντας ότι είναι υποψήφιοι είτε επιτίθενται στους αντίπαλούς τους, το να βγαίνει ένας "μοναχικός καβαλάρης" και να επιλέγει να μην δημοσιοποιεί τα δελτία τύπου αλλά να τους κριτικάρει για τους χειρισμούς τους δεν "πουλάει". Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του γράφοντος, είναι πρόβλημα των υποψήφιων...

Πολλά μπορούμε να αναφέρουμε, αλλά θα σταθούμε στα πιο σημαντικά:

1) Ένα email που απέστειλε ο πρόεδρος των λογιστών Καβάλας (και υποψήφιος με την παράταξη του Παύλου Ζησίμου) Νίκος Πατέλης...στα μέλη της παράταξης του Μάρκου Δέμπα, με το οποίο αμφισβήτησε ευθέως τη νομιμότητα των εκλογών που διεξήχθησαν...το 2006 (Αλήθεια, ο κ. Πατέλης γιατί δεν μίλησε 11 ολόκληρα χρόνια και "θυμήθηκε" να μιλήσει τώρα, λιγότερο από 11 μέρες από τη διεξαγωγή των εκλογών; )

2) Οι αποκαλύψεις της παράταξης του κ. Ζησίμου περί αναθέσεων εργολαβιών σε μόνο 2 ηλεκτρολόγους (με τίμημα 60.000 €) και 2 ξυλουργούς (με τίμημα 53.000 €), όταν σε όλο το νομό Καβάλας δραστηριοποιούνται δεκάδες ηλεκτρολόγοι και ξυλουργοί (Ακόμα και αν πούμε ότι έχουν δίκιο οι της παράταξης του κ. Ζησίμου, να θυμίσουμε ότι βασικό μέλος της παράταξης είναι ο Αντώνης Καραγιαννίδης, ο οποίος από το 2011 ήταν ενεργό μέλος της διοίκησης του επιμελητηρίου, έχοντας μάλιστα αναλάβει την οικονομική διαχείρισή του. Λίγο αργά δεν θυμήθηκαν να το καταγγείλουν; )

3) Η ατυχής, κατά την ταπεινή μας άποψη, ατάκα του κ. Δέμπα (στο debate που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο ENA CHANNEL) περί "εμποράκων", μια ατάκα που προκάλεσε -όπως αναμενόταν- την οργισμένη αντίδραση των μελών της παράταξης του κ.Ζησίμου (τόσο του ιδίου όσο και συμβούλων του, όπως ο Παναγιώτης Μέντζας)

Το χειρότερο δεν είναι ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι ασχολούνται, ως επί το πλείστον, με τις ανακοινώσεις και τις αναρτήσεις και όχι με το τι προτάσεις έχουν να καταθέσουν για την επιχειρηματικότητα και την καθημερινότητα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο νομό.

Το χειρότερο δεν είναι πως όταν τους τα λέμε, είτε κατ'ιδίαν είτε σε δημόσιο λόγο, παραδέχονται ότι έχουμε απόλυτο δίκιο, αλλά...συνεχίζουν την ίδια ακριβώς τακτική -και κατηγορώντας τους αντιπάλους τους ότι "αυτοί το έχουν ξεκινήσει".

Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι υποψήφιοι, που τους χωρίζει μια "άβυσσος αντιλήψεων" όπως είπε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο κ. Ζησίμου, θα πρέπει να συνεργαστούν την επομένη των εκλογών στο όποιο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου προκύψει!

Αν, μάλιστα, δεν εκλεγεί κάποιος υποψήφιος με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% (κάτι που ουδείς μπορεί να αποκλείσει), τότε αναγκαστικά θα πρέπει να προκύψει ένα διοικητικό σχήμα μέσω συνεργασιών.

Τώρα, το πώς θα συνεργαστούν οι υποψήφιοι όταν έχει προηγηθεί όλος αυτός ο χαμός των προηγούμενων ημερών είναι ένα καλό ερώτημα (την απάντηση του οποίου θα μάθουμε την επομένη των εκλογών).

Εν κατακλείδι, και με βάση τα όσα δήλωσε ο κ. Δέμπας -στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kavala Portal- περί του ποιο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές θα θεωρείται επιτυχία (τονίζοντας ότι ακόμα και στις εκλογές του 2006 είχαν ψηφίσει περί τους 2500 επιχειρηματίες), το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές είναι μάλλον ζοφερές (μακάρι να διαψευστούμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν το βλέπουμε)

Όχι βέβαια ότι θα έχουν άδικο οι επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου, οι οποίοι καθημερινά παλεύουν με θεούς και δαίμονες για να βγάλουν τον επιούσιόν τους (μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες) και αντί να ακούσουν κάποιον υποψήφιο να τους προτείνει κάτι καλύτερο για την επόμενη ημέρα βλέπουν τους υποψήφιους προέδρους να μαλώνουν -στην κυριολεξία- "για το πάπλωμα".

Έτσι, δεν θα έχουν άδικο αν θέσουν και αυτοί το ίδιο ακριβώς ερώτημα: "Γιατί να σας ψηφίσουμε, ω υποψήφιοιγια το Επιμελητήριο;"

Διαβάστηκε 2277 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 17:48
Tweet

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας