Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ο...τηλεβόας: Αφήστε τις ανακοινώσεις και πείτε τις προτάσεις σας, ώστε να ψηφίσει ο κόσμος... Κύριο

Posted On Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 23:16 Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Την τελευταία φορά που καλύψαμε δημοσιογραφικά εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας τα πράγματα ήταν πιο "εύκολα" για όσους ασχολούνται με τα του τύπου και της ενημέρωσης, με την έννοια ότι οι μόνοι υποψήφιοι ήταν ο τότε πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης (ο οποίος και επανεκλέχτηκε πανηγυρικά) και ο Κώστας Μακέδος (που δεν κέρδισε ούτε μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο).

Στις φετινές εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου τα πράγματα έμοιαζαν αρχικά να είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα, μιας και πέραν της αποχώρησης του κ. Τσατσούλη εμφανίστηκαν 3 διαφορετικοί υποψήφιοι, ο καθένας με το δικό του υπόβαθρο και (έτσι, τουλάχιστον, πιστεύαμε) με τις δικές του ιδέες για το παρόν και το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Μιας επιχειρηματικότητας που -ας μην το ξεχνάμε- φαντάζει σε πολλούς από εμάς ως "νεκρή" ή, έστω, ως "ετοιμοθάνατη".

Αντιθέτως, απέχουμε λιγότερο από 20 ημέρες ως τις 10 Δεκεμβρίου (οπότε και θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία), και μέχρι στιγμής η προεκλογική περίοδος έχει χαρακτηριστεί από οτιδήποτε άλλο ΕΚΤΟΣ από προτάσεις και ιδέες για το παρόν και το μέλλον της επιχειρηματικότητας.

Πρώτα είχαμε την κόντρα για τον κατάλογο των μελών του Επιμελητηρίου που δικαιούνται να ψηφίσουν.

Στη συνέχεια είχαμε τη διαμάχη με τη ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ και τις υποψίες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επρόκειτο να στηρίξει "σιωπηρά" συγκεκριμένο υποψήφιο πρέδρο

Έπειτα είχαμε την ιστορία με το κατά πόσο κάποιοι υποψήφιοι σύμβουλοι (ή ακόμα και υποψήφιοι πρόεδροι, όπως ο Κίμων Παπαδόπουλος) είχαν δικαίωμα να ανακηρυχθούν υποψήφιοι, με το σκεπτικό ότι δεν πληρούσαν μια σειρά προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος.

Τώρα έχουμε την υπόθεση με έναν υποψήφιο σύμβουλο ο οποίος είναι σύζυγος (ή συγγενικό πρόσωπο) μέλους της Εκλογικής Επιτροπής.

Και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει ως τις 10 Δεκεμβρίου...

Ακόμα και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (ένα θέμα κομβικής σημασίας για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θάσο) έγιναν αντικείμενο αντεγκλήσεων και δελτίων τύπου με αλληλοκατηγορίες του στυλ "Εσύ πού ήσουν τόσο καιρό" ή "Εσύ που ήσουν, τι έκανες"...

Τελευταία, μάλιστα, βγήκε στην επιφάνεια και το τηλεοπτικό debate! (Αν με τις ανακοινώσεις γίνεται αυτό που γίνεται, δεν θα θέλαμε να φανταστούμε τι θα γίνει στο debate...)

Αλήθεια, όλοι αυτοί που έχουν μπει στο "τρυπάκι" των ανακοινώσεων επί ανακοινώσεων έχουν καταλάβει τι γίνεται έξω στην αγορά;

Αλήθεια, όλοι αυτοί που έχουν μπει στο "τρυπάκι" των ανακοινώσεων επί ανακοινώσεων έχουν ρωτήσει αν οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται για τους δημοσιοποιημένους ή μη καταλόγους, για το δικαίωμα υποψηφιότητας ή για το ποιος παντρεύτηκε ποιον;

Αλήθεια, όλοι αυτοί που έχουν μπει στο "τρυπάκι" των ανακοινώσεων επί ανακοινώσεων (κόλλησε η βελόνα...) έχουν ρωτήσει αν τα μέλη του Επιμελητηρίου έχουν διάθεση να ψηφίσουν;

Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι από τα μηνύματα που λαμβάνουμε (όχι μόνο τώρα, αλλά και τους προηγούμενους μνήμες) διαπιστώνουμε άλλα πράγματα...

Διαπιστώνουμε π.χ. ότι οι ψηφοφόροι που θεωρούν ότι "είτε υπάρχει το Επιμελητήριο είτε όχι, είναι το ίδιο και το αυτό", που πιστεύουν ότι το Επιμελητήριο στέκεται μακριά από τα προβλήματά τους και δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό (είτε γνώσεις είτε συμβουλές) -ειδικά στους νέους που προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στα μέρη μας και δεν έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς-, που φτάνουν ακόμα και στο σημείο να εκτιμούν ότι "τζάμπα δίνουμε τη συνδρομή μας" αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Διαπιστώνουμε, με λίγα λόγια, ότι οι πιο πολλοί ψηφοφόροι αδιαφορούν για το "αν η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι τίμια αλλά και να δείχνει τίμια" (κάτι στο οποίο, κατά πως φαίνεται, οι υποψήφιοι πρόεδροι δίνουν ιδιαίτερη σημασία μέσω των συνεχόμενων ανακοινώσεων).

Έχουν δίκιο που αδιαφορούν ή όχι; Πολύ πιθανόν όχι.

Αλλά όπως διαπιστώνουμε καθημερινά, τους περισσότερους δεν τους νοιάζει ούτε καν αν έχουν δίκιο ή όχι...

Άλλα πράγματα θέλουν να ακούσουν οι ψηφοφόροι. Προτάσεις, σκέψεις, οράματα και τρόπους υλοποίησής τους...αυτά θέλουν να ακούσουν.

Θα τα ακούσουν; Ποιος ξέρει...

Υ.Γ. 1: Για να λέμε και τα "σύκα συκα", οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πολύ καλά κάνει ως τώρα ο Κίμων Παπαδόπουλος και δεν έχει παρασυρθεί από το όλο κλίμα, κινούμενος αρκετά προσεκτικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (ίσως διότι είναι ο μόνος που διαθέτει και υπεύθυνο επικοινωνίας). Αρκεί, βέβαια, να ακούσουμε κάποια στιγμή και τις θέσεις της παράταξής του (αλλά έχουμε μέρες ακόμα)

Υ.Γ. 2: Αν θέλουμε, βέβαια, να είμαστε ειλικρινείς, θα θέσουμε ένα ερώτημα: κύριε Μάρκο Δέμπα, από τη στιγμή που -όπως παραδέχεστε στην τελευταία σας ανακοίνωση- θέσατε ερώτημα στην Εκλογική Επιτροπή για το αν έχει δικαίωμα ο σύμβουλος-σύζυγος μέλους της επιτροπής να πάρει μέρος στις εκλογές, είχατε την υποψία ότι δεν έχει το δικαίωμα αυτό ή ότι, ακόμα και αν το είχε, θα προκαλούσε αντιδράσεις. Αφού είχατε αυτές τις υποψίες, τι πήγατε και τον βάλατε στο ψηφοδέλτιό σας;

Υ.Γ. 3: κ. Παύλο Ζησίμου, υποτίθεται ότι μιλάτε για ανανέωση, ότι ζητάτε ανανέωση (άλλωστε, έχετε ονομάσει και την παράταξή σας "Ανανέωση Τώρα"). Μέχρι τώρα, όμως, δεν σας έχουμε δει να ασχολείστε με τίποτα άλλο παρά μόνο με το παλιό, το "κατεστημένο".

Υ.Γ. 4: Το παράδειγμα του Κίμωνα Παπαδόπουλου και της επικοινωνιακής του τακτικής θα περιμέναμε να το ακολουθήσουν και άλλες παρατάξεις, οι οποίες έχουν εντάξει στα ψηφοδέλτιά τους δημοσιογράφους-εκδότες. Θα περιμέναμε, με λίγα λόγια, να δούμε αυτούς τους επαγγελματίες να συνεισφέρουν στο επικοινωνιακό προφίλ των επικεφαλής τους και να τους "βοηθάνε" στο να είναι πιο προσεκτικοί με τις ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων.

Και μιλάμε για ανθρώπους που και διαθέτουν μεγάλη (και αποδεδειγμένη) εμπειρία στην επικοινωνία, και έχουν παρακολουθήσει εδώ και χρόνια την αγορά, τα προβλήματά της και τις αγωνίες της για την επόμενη μέρα, και έχουν αποδείξει ότι έχουν ιδέες και απόψεις.

Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν όντως έχουν προσπαθήσει να δώσουν τα φώτα τους και απλά έχουν αγνοηθεί (δεν θα μας παραξένευε αν ίσχυε κάτι τέτοιο) ή όχι. Αλλά από τη στιγμή που, κατά καιρούς, και οι ίδιοι έχουν καταφύγει στα δελτία τύπου και στις ανακοινώσεις για να γεμίσουν τα φύλλα των εφημερίδων τους ή -ακόμα χειρότερα- έχουν εφαρμόσει ανάλογες τακτικές (ιδίως π.χ. σε αυτοδιοικητικές εκλογές), δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα...

Διαβάστηκε 1927 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 10:56
Tweet

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας