Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Ο... τηλεβόας: Ποια παιδιά να φέρουμε πίσω, κ. Λαζαρίδη; Κύριο

Posted On Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 07:51 Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Θάσο βρέθηκε, προ ημερών, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδήλωση βράβευσης αριστούχων μαθητών από την Θασιακή Ένωση Καβάλας. Είναι γνωστή η επιθυμία του κ. Λαζαρίδη να μπει στο τοπικό ψηφοδέλτιο της "Νέας Δημοκρατίας", συνεπώς η παρουσία του στην Θάσο δεν μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Όμως δεν μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ούτε ο λόγος του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος μάς θύμισε -σε μεγάλο βαθμό- εποχές παλιές, εποχές που όλοι μας -υποτίθεται ότι- θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας αλλά τελικά τις βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας.

Διότι όταν ακούμε τον κ. Λαζαρίδη να λέει, στην ομιλία του, ότι "πρέπει να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν" μια μόνο σκέψη μπορεί να περάσει ενστικτωδώς από το μυαλό μας: Κάπου τα έχουμε ξανακούσει!

Αλήθεια, κ. Λαζαρίδη, βίντεο όπως το παρακάτω έχετε δει δια ζώσης; (όχι από την τηλεόραση ή από το Internet, αλλά δια ζώσης)

Να βοηθήσουμε:΅Το βίντεο αυτό ελήφθη στην Θεσσαλονίκη (στην αποθήκη Γ του λιμανιού) στις 31 Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησε ένα διήμερο με την επωνυμία "Μέρες Καριέρας". Όπως μπορείτε να δείτε, στο βίντεο απεικονίζονται δεκάδες νέοι, με τα βιογραφικά τους σημειώματα ανά χείρας, να επισκέπτονται τα περίπτερα μιας σειράς εταιρειών για να δώσουν συνέντευξη και να ζητήσουν μια θέση εργασίας!

κ. Λαζαρίδη όλοι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν. Διότι δεν είναι μόνο ότι οι θέσεις εργασίας είναι -δυστυχώς- πολύ λίγες και ότι οι άνεργοι είναι πάρα πολύ περισσότεροι από αυτές..

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ένας νέος άνθρωπος που έχει "λιώσει" τα ρούχα του στα πανεπιστημιακά θρανία -με μεγάλες οικονομικές θυσίες από την οικογένειά του-, έχοντας πτυχία και μεταπτυχιακά στα χέρια του, δικαιούται ακριβώς τον ίδιο μισθό με έναν άλλο νέο που δεν έχει σπουδάσει τίποτα, διότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν αναγνωρίζει πτυχία;

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ένας νέος άνθρωπος που δεν έχει δικό του σπίτι -και αναγκάζεται να πληρώνει κατά μέσο όρο 300 με 400 € για το ενοίκιο της κατοικίας του- μπορεί να φύγει από τον τόπο που διαμένει και να εγκατασταθεί σε άλλη πόλη -μιας και οι περισσότερες θέσεις εργασίας "ανοίγουν" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Διότι αν αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο, τότε ο μισθός του δεν θα αρκεί με τίποτα για τα βασικά του έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμοί, είδη πρώτη ανάγκης όπως τρόφιμα) και θα πρέπει να τον βοηθήσει -για μια ακόμα φορά- η οικογένειά του

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσοι νέοι άνθρωποι εργάζονται χωρίς καμία απολύτως ασφάλιση;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί, ακόμα και τώρα, οι περισσότεροι νέοι πιστεύουν πως όσα προσόντα και αν έχουν, όσες γνώσεις και αν έχουν αποκτήσει, μόνο αν έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη" ή, στη χειρότερη, διαθέτουν "κομματική ταυτότητα" (όποια και αν είναι αυτή) θα προκόψουν σε αυτόν τον τόπο;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι προκηρύξεις για θέσεις εργασίας με συμβάσεις 2, 5 ή 8 μηνών γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστες;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ένας νέος άνθρωπος το σκέφτεται 2 και 3 φορές προτού ξεκινήσει μια δική του δραστηριότητα -είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως εταιρικό σχήμα, μαζί με άλλους νέους-; Διότι πέρα από τη γραφειοκρατία, δεν θα προλάβει να έχει έστω και το παραμικρό έσοδο (ελέω φορολόγησης);

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν όλα αυτά που αναφέραμε προηγουμένως (+ πολλά άλλα) αναγκάζουν χιλιάδες νέους ανθρώπους να αναζητούν απεγνωσμένα την "Γη της Επαγγελίας" στο εξωτερικό, χωρίς να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο επιστροφής στην χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν;

Για να συνοψίσουμε,

Καλές είναι οι κουβέντες και τα "ωραία" λόγια. Στο κάτω κάτω, και αυτά χρειάζεται. Σε μια σύντομη ομιλία σας (όπως αυτή στην Σκάλα Καλλιράχης στην Θάσο) δεν είναι δυνατόν να αναπτύξετε ολόκληρο πρόγραμμα διευκόλυνσης για την απασχόληση των νέων.

Αλλά οι περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν κουραστεί από τα "ωραία" λόγια. Έχουν γονατίσει από την κρίση, έχουν χάσει την ελπίδα τους για το παρόν και το μέλλον, νιώθουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Έχουν κουραστεί και δεν σας πιστεύουν. Ούτε εσάς ούτε άλλους εκπροσώπους άλλων κομμάτων (τα ίδια, πάνω κάτω, έλεγε και η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην Καβάλα). Και αυτή η τάση αποτυπώνεται έντονα με την ψήφο διαμαρτυρίας και την εκλογική άνοδο των νεοναζί της "Χρυσής Αυγής". Πού; Στην Ελλάδα που πολέμησε με λύσσα τα χιτλερικά στρατεύματα και υπέφερε από αυτά!

Αν, λοιπόν, θέλετε πραγματικά να σας πιστέψει ο κόσμος θα πρέπει να αλλάξετε "τροπάριο". Διότι ο κόσμος δεν θέλει λόγια, θέλει πράξη.

Το θέμα είναι: Το έχετε αντιληφθεί αυτό ή όχι;

Διαβάστηκε 1165 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 14:20
Tweet

Winterun Poster

Nautical Club Of Kavala Logo

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας