Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Ο...τηλεβόας: Ένας βουλευτής, μια "νόμιμη" (;;;) αναστροφή και 100 "Ιαβέρηδες"!!! Κύριο

Posted On Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 17:25 Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ειλικρινά δεν έχουμε καταλάβει γιατί επί τόσες ημέρες ασχολούμαστε με ένα απλό τρακάρισμα (ή, για να είμαστε ειλικρινείς, μια "ιδέα" τρακαρίσματος), ειδικά από τη στιγμή που ούτε οι εμπλεκόμενοι οδηγοί ούτε τα οχήματά τους έπαθαν κάτι το σοβαρό (ένα σπασμένο φανάρι είχαμε μόνο, τίποτα άλλο)...

Επειδή ο ένας εκ των οδηγών έτυχε να είναι βουλευτής (ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης), εμφανίστηκαν ξαφνικά δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μεταμορφώθηκαν, ως δια μαγείας, σε νομοταγείς οδηγούς που κάνουν τα πάντα τέλεια όταν πιάνουν τιμόνι στα χέρια τους, σε "Ιππότες της Ασφάλτου" ή σε "Ιαβέρηδες" (θυμίζοντας τον γνωστό "Ιαβέρη" -κατά κόσμον Αναστάσιο Μαρκουΐζο-, που εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί -μάταια- να μεταμοσχεύσει εγκέφαλο στους Νεοέλληνες και να τους μάθει να οδηγούν σωστά).

Λες και όλοι μας, όταν βρισκόμαστε στο σημείο που έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό το πρωί της Παρασκευής -στην οδό Ελ. Βενιζέλου, μπροστά από το κατάστημα του "Καραγιάννη"- τα κάνουμε όλα τέλεια!!!

- Δεν σταματάμε ποτέ τα αυτοκίνητά μας, ούτε φυσικά τα σταθμεύουμε. Εννοείται, βέβαια, ότι δεν "καβαλάμε" το πεζοδρόμιο για να σταθμεύσουμε, αλλά ούτε καλύπτουμε τις ράγες που προορίζονται για την μετακίνηση των τυφλών,

- Δεν προσπερνάμε ποτέ μας κανένα άλλο όχημα,

- Οι πεζοί περνάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο χρησιμοποιώντας πάντα τις διαβάσεις,

- Δεν μπαίνουμε ποτέ μα ποτέ αντίθετα στο στενό που οδηγεί μπροστά από το πάρκινγκ της "Ροδόπης" (μόνο το πρωί της Τρίτης γίναμε μάρτυρες 2 τέτοιων περιστατικών!)

Το μόνο που δεν κάνουμε είναι αναστροφή -όχι όμως διότι απαγορεύεται, αλλά διότι είναι πρακτικά ανέφικτη (αν μπορούσαμε, μια χαρά θα την κάναμε και αυτήν).

Το είπαμε πολλές φορές ως τώρα, και δυστυχώς ελάχιστοι δείχνουν να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη: Όλοι όσοι βρήκαν την ευκαιρία να "ξεσπαθώσουν" εναντίον του βουλευτή, καλό θα ήταν να κοιτάξουν πρώτα το κατά πόσο σωστά συμπεριφέρονται οι ίδιοι τους ως οδηγοί και μετά να κατακρίνουν τους άλλους. Κοινώς..."Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω"!

Προφανώς δεν τους συμφέρει, βέβαια, να κάνουν κάτι τέτοιο διότι θα διαπιστώσουν ότι και οι ίδιοι τους, όταν πιάνουν τιμόνι, νιώθουν ότι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα χωρίς να υπολογίζουν ούτε συνέπειες ούτε τον συνάνθρωπό τους. Είμαστε, στην τελική, απολύτως συνηθισμένοι στο να προσπερνάμε τις δικές μας ευθύνες και τα δικά μας σφάλματα, και να ρίχνουμε συνεχώς το φταίξιμο στους άλλους. Είμαστε συνηθισμένοι να ανακαλύπτουμε θεωρίες συνωμοσίας, να βλέπουμε γύρω μας "φαντάσματα" που θέλουν να "πέσουν και να μας φάνε". Έτσι μάθαμε από μικροί, έτσι προσπαθούμε να μάθουμε και στα παιδιά μας. Μας βολεύει αυτή η στάση, διότι έτσι καταφέρνουμε με έναν μαγικό τρόπο να παριστάνουμε συνεχώς τους αθώους, τους κυνηγημένους και τους κατατρεγμένους.

Ξέρουμε...δεν ακούγονται ωραία στα αυτιά των αναγνωστών μας αυτά τα λόγια. Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια - ή, τουλάχιστον, αυτό βλέπουμε καθημερινά. Αν ισχύει κάτι άλλο ας έρθουν να μας το πουν και να μας το αποδείξουν, διαφορετικά ας σωπάσουν...

Ας κοιτάξουν, λοιπόν, όλοι όσοι καυτηρίασαν την οδηγική συμπεριφορά του κ. Εμμανουηλίδη να γίνουν λίγο πιο σωστοί οδηγοί και μετά ας κουνήσουν το δάχτυλο... Άλλωστε, από την πρώτη κιόλας στιγμή που καταγράψαμε το περιστατικό αυτό μιλήσαμε για μια μια συνηθισμένη (αλλά παράνομη) "τακτική" πολλών οδηγών που επιδιώκουν να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ της "Ροδόπης". Με λίγα λόγια, από την πρώτη στιγμή αναφέραμε ότι και άλλοι οδηγοί έχουν πράξει τα ίδια στο πρόσφατο παρελθόν! 

Ε όχι και αναστροφή όμως... 

Όχι βέβαια ότι ο ίδιος του το χειρίστηκε σωστά το όλο θέμα...Ίσα ίσα, με τους χειρισμούς του και τις ανακοινώσεις του τα έκανε ακόμα χειρότερα!

ΟΚ, να δεχτούμε τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Εμμανουηλίδης με δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ (λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να στρίψει στο στενό μπροστά στο πάρκινγκ της "Ροδόπης") και να δεχτούμε ότι έκανε και αυτός ένα λάθος, μια άστοχη κίνηση. "Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, ρε αδελφέ" θα λέγαμε, και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Αν έμενε εκεί ο κ. Εμμανουηλίδης, αν απλά παραδεχόταν ότι έκανε λάθος (όπως παραδέχτηκε ότι έφταιγε 100%), δεν θα έλεγε κανένας απολύτως τίποτα (Ε εντάξει, θα συνέχισαν να μιλάνε επικριτικά οι γνωστοί "παντογνώστες" της ασφάλτου, θα έβγαιναν και κάποιοι άλλοι που θα έλεγαν "Και τι έγινε που ζήτησες συγνώμη; Με μια συγνώμη δεν την γλιτώνεις!", αλλά στις επόμενες ώρες το θέμα θα ξεχνιόταν)

Έλα όμως που ο κ. Εμμανουηλίδης επανήλθε, τη Δευτέρα, με μια ανακοίνωση στην οποία μίλησε για "αναστροφή" (κάτι που είχε αναφέρει προ ημερών, στις προαναφερθείσες δηλώσεις του), τονίζοντας μάλιστα ότι..."δεν απαγορεύεται από τον Κ.Ο.Κ." (παρά το ότι κανένας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στην Καβάλα δεν διδάσκει ποτέ του ότι η αναστροφή σε εκείνο το σημείο είναι νόμιμη -αλλά τι ξέρουν αυτοί; )!!!

Μάλιστα, ο ίδιος του μίλησε περί "κοινωνικής ωμοφαγίας, πολιτικού κανιβαλισμού και παντελούς έλλειψης σοβαρότητας στη λειτουργία ορισμένων κίτρινων ΜΜΕ, που μάταια προσπαθούν να σπιλώσουν την πολιτική καθαρότητα του Σύριζα", με αφορμή το ότι ορισμένες "εφημερίδες" της Αθήνας (όπως η "εγκυρότατη" Espresso ή η "έγκριτη" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) έκαναν αναφορά στο εν λόγω περιστατικό χωρίς να δουν κατά πόσο αυτά που έγραψαν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κοινώς, ανήγαγε το ζήτημα ενός απλού τροχαίου ατυχήματος σε πολιτικό ζήτημα!!! Για ποιο λόγο; Δεν το καταλαβαίνουμε...

Με απλά λόγια, για να το κλείνουμε -γιατί όποιος βγει και πει ότι "μας κουράσατε" θα του βγάλουμε το καπέλο και θα συμφωνήσουμε 100% μαζί του-: ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΒΛΑΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Διαβάστηκε 558 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 19:42
Tweet

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας