Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που διατηρούν ενεργές σταυλικές εγκαταστάσεις εντός των ορίων οικισμών ή πλησίον αυτών, ότι σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 940/81279 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2741/Β’/04 Αυγούστου 2017), εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 109/ 122248/ 17-11-2017 διευκρινιστική εγκύκλιος για θέματα εφαρμογής της διαδικασίας έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Αιτήσεις προς ένταξη στη διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης υποβάλλονται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επισημαίνεται ότι, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 4-12-2017.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αλυσίδες πολυκαταστημάτων, αλλά και σούπερ μάρκετ, στην Καβάλα -όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα- ετοιμάζονται να "χορέψουν" στο ρυθμό της "Μαύρης Παρασκευής" (ή, όπως έχει επικρατήσει από την αγγλική γλώσσα, Black Friday), ακολουθώντας μια "μόδα" που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια στο εξωτερικό (ιδίως στις ΗΠΑ) για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου -την πρώτη Παρασκευή που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day, εορτάζεται στις ΗΠΑ την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου- τα προαναφερθέντα καταστήματα θα προχωρήσουν σε προσφορές ακόμα και 70-80%, μετά από μια αυξημένης δυναμικής διαφημιστική καμπάνια. Ήδη, μάλιστα, ακόμα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα -και που πέρσι δεν συμμετείχαν σε αυτές τις άτυπες προσφορές- αναμένεται να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσφορές, προσδοκώντας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος.

Παρόλα αυτά, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας -δια του προέδρου Βασίλη Λεμονίδη- δηλώνει ότι δε θα συμμετάσχει στην Black Friday, τονίζοντας ότι αυτή αφορά τα πολυκαταστήματα -που ούτως ή άλλως δεν ανήκουν στους εμπορικούς συλλόγους-, ενώ διευκρινίζει ότι οποιαδήποτε παράταση του ωραρίου λειτουργίας (κάτι που δεν αποκλείεται να ισχύσει ειδικά για την Black Friday) θα στερείται νομιμότητας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ -όπως ορίζει ο νόμος, αλλά και όπως γίνεται στην περίπτωση της "Λευκής Νύχτας".

{youtube}2kBLvF75Lfg{/youtube

Πλήθος μαθητών από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Ελευθερούπολης,  συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο «Ταξιδεύουμε στη χώρα των δικαιωμάτων μας» που διοργάνωσαν χθες το πρωί  στον Δημοτικό Κήπο Ελευθερούπολης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Συγκεκριμένα στη δράση συμμετείχαν το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, το Δημοτικό Σχολείο Αμισιανών, το 1ο,3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Ελευθερούπολης, το 1ο Νηπιαγωγείο Παγγαίου, τα Νηπιαγωγεία Πλατανοτόπου και Κοκκινοχώματος, καθώς και το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης.

 Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές και εικαστικές δράσεις προκειμένου να κατανοήσουν την έννοια «Δικαίωμα» καθώς και να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά τους.

Αυτό που τονίστηκε κατά τη διάρκεια των ποικίλων δράσεων  από εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες που έδωσαν δυναμικό « παρών» ήταν το γεγονός ότι σ’ έναν κόσμο που ολοένα και περισσότερο δυσκολεύει τη ζωή των ίδιων των παιδιών του, βασικά αγαθά και έννοιες όπως τροφή, στέγη, εκπαίδευση, αγάπη, αλλά και αξίες όπως η φιλία, η ισότητα, η ανεκτικότητα, η συμπαράσταση, αποτελούν καθοριστικούς πυλώνες  στη ζωή ενός παιδιού και  απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή ανάπτυξή του.

 Παράλληλα, στόχος όλων όσοι συμμετείχαν στη δράση ήταν να υπενθυμίσουν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, στην ειρήνη, στην ισοτιμία, στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, για να ακουστεί η φωνή τους σε όλο τον κόσμο, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και η ανάδειξη των σημερινών συνθηκών, αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών.

Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα του Παιδιού, υιοθετώντας τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Από τότε, η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών.

Η συγκεκριμένη Σύμβαση είναι το πρώτο παγκόσμιο δεσμευτικό κείμενο για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν και περιλαμβάνει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών στα διάφορα στάδια της εξέλιξής τους.

 To «παρών» στην εκδήλωση, εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης ο οποίος συνεχάρη τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για τη δράση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Δήμος στέκεται αρωγός στο σύνολο των πρωτοβουλιών των σχολικών μονάδων, στηρίζοντας σε κάθε περίπτωση, το πολύ σημαντικό έργο τους.

 Ο Δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Παναγιώτη Παπάζογλου και  την υπεύθυνη Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Τσελεκτσίδου για την αγαστή συνεργασία.

Δελτίο τύπου

Κάτι οι ανακοινώσεις, κάτι οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και διαξιφισμοί, όλα αυτά έχουν στρέψει το ενδιαφέρον γύρω από τις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας προς άλλες "κατευθύνσεις". Το αποτέλεσμα της "στροφής" αυτής, πέραν από το ότι αυτοί που ασχολούνται ουσιαστικά με τις εκλογές μειώνονται όλο και περισσότερο, είναι ότι δεν ακούγονται οι πραγματικές προτάσεις και ιδέες που διαθέτουν οι 3 υποψήφιοι πρόεδροι για το παρόν και το μέλλον τόσο του Επιμελητηρίου Καβάλας όσο και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σε μια προσπάθεια να καλυφθεί αυτό το κενό, το Kavala Portal ξεκινάει έναν κύκλο συνεντεύξεων με τους 3 υποψήφιους που θα διεκδικήσουν στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας. Η αρχή γίνεται με τον νυν αντιπρόεδρο, και επικεφαλής της παράταξης "Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017" Μάρκο Δέμπα.

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα επέστρεψαν το βράδυ της Τετάρτης από την Αθήνα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης, μετά το τέλος της σύσκεψης που διεξήχθη το πρωί της ίδιας μέρας στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή για την αξιοποίηση της αποθήκης του τελωνείου.

Και αυτό διότι, ενώ η κ. Τσανάκα και ο κ. Ηλιάδης μετέβησαν στην Αθήνα με σκοπό να μιλήσουν για μια σειρά διευθετήσεων που θα πρέπει να γίνουν ώστε η Αποθήκη του Τελωνείου να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής (που έδωσε το παρόν στη σύσκεψη) προέβαλλε την ανάγκη χρησιμοποίησης των χώρων αποθήκευσης από τις τελωνειακές αρχές και ζήτησε από τη δήμαρχο Καβάλας και τον πρόεδρο του ΟΛΚ να καταθέσουν επικαιροποιημένο υπόμνημα με τις προτάσεις τους για το πώς θα αξιοποιηθούν οι αποθήκες.

Το ερώτημα, βέβαια, [που τίθεται είναι τα εξής: Εφόσον ήταν γνωστό εξαρχής ότι θα γινόταν η σύσκεψη στο γραφείο του κ. Κουρουμπλή, δεν θα έπρεπε να είχε ζητήσει νωρίτερα ο κ. Πιτσιλής την κατάθεση προτάσεων;

Συνέχεια δίνεται -μέσω της τακτικής των ανακοινώσεων- στη διαμάχη της διοίκησης του δήμου Καβάλας και του επικεφαλής του "Τόπου της Ζωής μας" Μάκη Παπαδόπουλου για το ζήτημα τωνν αθλητικών υποδομών, μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης του κ. Παπαδόπουλου:

Δυστυχώς για τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιώργο Φιλόσογλου, οι παρατηρήσεις που κάναμε στη χθεσινή μας ανακοίνωση για τις ελλείψεις στη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων επισημαίνονται καθημερινά από μία μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που τις χρησιμοποιούν σε τακτική βάση. Εκείνοι βλέπουν καθημερινά τις φθορές, γλιστρούν στα υγρά από τη βροχή δάπεδα, αλλάζουν στα αποδυτήρια με τις υγρασίες και τις μούχλες ή κάθονται κάτω από στέγη που μπάζει νερά. Μόνο ο κ. Φιλόσογλου δεν ακούει τις παρατηρήσεις του απλού κόσμου, προφανώς γιατί ενοχλείται.

Αυτοί οι πολίτες είναι που αισθάνονται ενόχληση, θλίψη και οδύνη τόσο για την άσχημη αυτή κατάσταση των κτιριακών υποδομών όσο και για τα χρήματα που βλέπουν να σκορπίζονται από τη διοίκηση του Δήμου σε άλλες επιλογές που δεν παράγουν κανένα όφελος για τον Δήμο και τους δημότες.

Αυτοί οι πολίτες είναι που αισθάνονται ενόχληση και οργή για την αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Αθλητισμού απέναντί τους. Έχουμε αναφέρει μάλιστα και συγκεκριμένες καταγγελίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο: για ομάδα νέων παιδιών και παιδιών ΑμεΑ στην οποία δεν παραχώρησε ώρες για να κάνει προπονήσεις και την απέκλεισε, και για ομάδα που δεν της παραχώρησε αποδυτήρια και άφησε τα παιδιά να αλλάζουν έξω και να είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Τότε, όπως και τώρα, ο κ. Φιλόσογλου κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Ας μας απαντήσει επιτέλους ο κ. Φιλόσογλου συγκεκριμένα στα εξής ερωτήματα και ας αφήσει τις υπεκφυγές:

  1. Γιατί δεν έχουν επισκευαστεί εδώ και 4 χρόνια περίπου όλες αυτές οι φθορές που επισημάναμε και που επισημαίνουν καθημερινά οι δημότες;
  2. Γιατί μπαίνει εργολάβος στο γυμναστήριο των Ποταμουδίων στον 4ο χρόνο της θητείας του;
  3. Γιατί κλείνει τις τρύπες στη στέγη του Κλειστού Κολυμβητηρίου τώρα, στον 4ο χρόνο της θητείας του; Γιατί ψηφιζόταν εδώ και 3 χρόνια στο Τεχνικό Πρόγραμμα η αναβάθμιση της στέγης και 3 χρόνια δεν υλοποιούνταν;
  4. Θα μας παρουσιάσει ποτέ ένα πλήρες σχέδιο για τη μείωση του τρομακτικού λειτουργικού κόστους του Κολυμβητηρίου; Γιατί αποφεύγει τη συζήτηση; Αν δεν γνωρίζει πόσο είναι το κόστος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, ας διαβάσει τον Προϋπολογισμό του 2017 μαζί με την τελευταία αναφορά από το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Καβάλας. Ελπίζουμε να κινητοποιηθεί μετά από όσα θα διαβάσει…

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού θεωρεί “μικρόψυχο” να ακούει τις παρατηρήσεις των δημοτών και να συζητάει με συγκεκριμένο τρόπο για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας.

Εμείς πάλι θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον Δήμο μας το να έχουμε καλοσυντηρημένες, λειτουργικές και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το πρωί της Πέμπτης θα διεξαχθεί η τακτική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Με αφορμή τη συνέλευση αυτή (για την οποία δόθηκε άδεια απομάκρυνσης από τα σχολεία μόνο στα μέλη του Συλλόγου), και με αφορμή το γεγονός ότι θα τεθούν προς συζήτηση και θέματα που αφορούν τα νηπιαγωγεία (όπως η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή), ένας αναγνώστης του Kavala Portal -που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- απέστειλε προς δημοσίευση την παρακάτω επιστολή:

Την Πέμπτη οι νηπιαγωγοί του νομού μας έχουν τακτική συνέλευση .Πολλά τα θέματα συζήτησης .Ελπίζω ένα από αυτά να είναι και η έλλειψη των υλικών αγαθών, των αναλώσιμων που χρειάζεται ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο για να λειτουργήσει .Αυτά τα αναλώσιμα υλικά έχουν βαρύτατη σημασία για την εκπαίδευση των νηπίων Και δεν αναφέρομαι  σε στιλούς και μολύβια, ούτε κιμωλίες και σπόγγους. Σήμερα το νηπιαγωγείο  χρειάζεται  πολλά διαφορετικά υλικά χειροτεχνίας. Τα οποία αναπτύσσουν τη νοημοσύνη των παιδιών μας .

Στο σήμερα , αυτό  που γνωρίζουμε ως πολίτες πέρα από τη μείωση της χρηματοδότησης από το υπουργείο ελέω τρόικας και θαλασσοδανείων των εκλεκτών επιχειρηματιών αυτής της χώρας , είναι  και η απροθυμία της Δημάρχου Καβάλας να χρηματοδοτήσει τις διευθύνσεις των νηπιαγωγείων .Συγκεκριμένα , για κάθε παιδί καβαλιώτη δημότη , αναλογεί ένα διευρω από τον Δήμο Καβάλας .Τάδε εφη υπεύθυνη νηπιαγωγείου .Οπότε , οι γονείς καλέστηκαν να χρηματοδοτήσουν το νηπιαγωγείο .Άνοιξαν τα πορτοφόλια τους και έδωσαν όσοι μπορούσαν .Έδωσαν και για αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα .Κυρία Δήμαρχε , εσύ γιατί δεν δίνεις  τα απαραίτητα χρήματα για τα παιδιά των δημοτών σου .Για αυτά τα σαράντα σχεδόν νηπιαγωγεία , στα οποία κατά μέσο όρο εκπαιδεύουν είκοσι ψυχούλες .Δηλαδή , οκτακόσια  παιδάκια . Οκτακόσια παιδιά που έχουν ανάγκη από είκοσι ευρώ για να καλύψουν οι δάσκαλοι με όλη τη σημασία της λέξης ,   τις υλικοτεχνικές  απαιτήσεις του υπουργείου παιδείας .

Δήμαρχε το γινόμενο του πολλαπλασιασμού είναι δεκαέξι χιλιάδες ευρώ .Γιατί ο αγώνας Ράγκμπυ το καλοκαίρι στοίχισε για σένα είκοσι χιλιάδες ευρώ; Ο οποίος αγώνας καλώς έγινε , αλλά αφορούσε μόνο πενήντα οικογένειες της πόλης μας. Γιατί η χρηματοδότηση της κάθε πολιτιστικής ομάδας είναι μεγαλύτερης σπουδαιότητας για το δήμο ,από ότι η υλικοτεχνική υποδομή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ;Γιατί οι δαπάνες σε γεύματα εργασίας ξεπερνούν απείρως τα ελάχιστα έξοδα των νηπιαγωγείων ; Γιατί αδιαφορείς για τις συστεγάσεις των νηπιαγωγείων ,στα οποία τα παιδιά πραγματικά συνωστίζονται στις αίθουσες και στους ελάχιστους προαύλιους χώρους ; Η απάντηση είναι εύλογη . Σιγά τις απώλειες  που έχει ο κάθε δήμαρχος από τους ψηφοφόρους του σε αυτές τις περιπτώσεις . Αλλά διαφορετική είναι η παιδεία ενός γιατρού από ένα άλλο επάγγελμα  . Ο γιατρός δουλεύει  για το δημόσιο συμφέρον .Αγωνιά για την υγεία του κάθε πολίτη χωρίς διακρίσεις  .Νοιάζεται πρωτίστως για τα μικρά παιδιά . Από  εσένα δήμαρχε περιμένω ανθρωπιά  …

Υπογραφή :  γονέας  και απογοητευμένος  ψηφοφόρος

Η Δ.Ε.Υ.Α. ΝΕΣΤΟΥ ενημερώνει όλους τους δημότες ότι υπάρχει πιθανότητα διακοπής της υδροδότησης στους πρώην Δήμους Χρυσούπολης και Κεραμωτής, διότι η εταιρεία ΤΑΠ Α.Ε. θα προχωρήσει όπως οφείλει σε ολική αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσε στον κεντρικό αγωγό νερού του ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ. Το προσωπικό της υπηρεσίας θα επιβλέπει όλες τις παραπάνω εργασίες από την Πέμπτη 23/11/2017 και ώρα 20:00 έως την ολική αποκατάσταση της υδροδότησης.

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, και ο απερχόμενος πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης προχώρησε στον απολογισμό των 11 χρόνων της διοίκησής του. Η απολογιστική συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου "τα είχε όλα", αν και δόθηκε περισσότερο βάρος (ειδικά στο σκέλος των ερωτήσεων) στο εκθεσιακό κέντρο "Απόστολος Μαρδύρης" και την αξιοποίησή του.

Τα βίντεο της συνέντευξης τύπου βρίσκονται στη διαδικασία του uploading

Συνοπτικά, ο κ. Τσατσούλης αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα:

 Ίδρυση παραρτήματος Θάσου:

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008 – Πρώτη επίσημη ημέρα λειτουργίας

Τετάρτη 30 Ιουλίου – Πρώτη συνεδρίαση της διοίκησης στο παράρτημα

Έκδοση μηνιαίου ενημερωτικού εντύπου (1ο τεύχος Οκτώβριος 2006)

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος «Απόστολος Μαρδύρης»:

Αιμοδοσίες και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις (Άρης Σταθάκης – Βούλα Πατουλίδου)

Πρώτη αιμοδοσία 13 Δεκεμβρίου 2006 – 22 αιμοδοσίες έως σήμερα

Συμμετοχή στο ΒΙΟΠΑ:

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008 - Υπογραφή συμβάσεως με ανάδοχο  

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 – Εγκαίνια ΒΙΟΠΑ

Ιούνιος 2011 – Ποσό 20.000 ευρώ ως συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Ανάληψη διαχείρισης και λειτουργίας εκθεσιακού κέντρου:

27/9 – 2/10 2008 – 16η ΚΑΒΑΛΑ στεγάζεται για πρώτη φορά στο εκθεσιακό κέντρο

26/9 – 1/10/2009 – 17η έκθεση με τη νέα ονομασία KAVALA EXPO

19/11/2013 – Μετεγγραφή των εγκαταστάσεων στο υποθηκοφυλακείο Καβάλας 

Ανακαίνιση κτηρίου και μίσθωση ισογείου για την εξασφάλιση εσόδων

Ιούλιος 2014 – Υπογραφή σύμβασης για μίσθωση του ισογείου στο κατάστημα  Puplic 

Αύγουστος 2014 – Προσωρινή μεταφορά των υπηρεσιών σε δημοτικό κτήριο λόγω εργασιών ανακαίνισης

Δεκέμβριος 2014 – Εγκαίνια  Puplic 

Απρίλιος 2015 – Επαναφορά επιμελητηριακών υπηρεσιών στο νέο κτήριο

19 Ιουνίου 2015 – Εγκαίνια ανακαινισμένου κτηρίου

Συνέχιση – βελτίωση - διεύρυνση της ετήσιας έκθεσης

Στο πλαίσιο ερωτήσεων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο κ. Τσατσούλης διευκρίνισε 

Εφαρμογή και λειτουργία ΓΕΜΗ

Συμμετοχή σε συλλαλητήρια και συμβολικές καταλήψεις:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007 – Συμβολική κατάληψη λιμανιού ως διαμαρτυρία για τα μειωμένα δρομολόγια από και προς Θάσο

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008 – Συλλαλητήριο κατά του λιθάνθρακα

Μάρτιος 2013 – Κατά των διοδίων Μουσθένης

Φεβρουάριος 2014 – Κατά της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ στα Τενάγη Φιλίππων

Μάιος 2017 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων

Αγώνας για την εξασφάλιση της επιδότησης κόστους εργασίας 12% κι ένταξη στη Δ’ Ζώνη Κινήτρων:

Ιούλιος 2008 – Υπογραφή ΚΥΑ από Γιώργος Αλογοσκούφη & Φάνη Πετραλιά για το 12% τα έτη 2008 και 2009

Εξασφάλιση ISO, εξασφάλιση διαχειριστικής επάρκειας και πιστοποίηση υπηρεσιών έως το 2017

Αναβάθμιση ιστοσελίδας και χρήση ψηφιακής πλατφόρμας για την καλύτερη πρόσβαση και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των μελών 

Το καινούργιο εμπλουτισμένο portal ανέβηκε προς χρήση τον Οκτώβριο του 2012, παρέχοντας πληροφόρηση σε πολλές κατηγορίες και ειδικές on-line ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις – μέλη: eForum, Online Help Desk, Ηλεκτρονικές Δημοσκοπήσεις-Διαβουλεύσεις, Επιχειρηματικό Οδηγό — Ιστοσελίδες Επιχειρήσεων, Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, newsletter.

Πρόσβαση μελών στο e – Επιμελητήριο ώστε να μπορούν:

  • Να ελέγξουν τα στοιχεία που διατηρεί το Επιμελητήριο στα μητρώα του
  • Να εκδώσουν Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις
  • Να πληρώσουν συνδρομές που τυχόν οφείλουν, με την χρήση πιστωτικής κάρτας
  • Να τροποποιήσουν μη σημαντικά στοιχεία, όπως στοιχεία επικοινωνίας και άλλα

Διαδικτυακές (cloud) Ανταποδοτικές Υπηρεσίες: με τη συνεργασία της ΚΕΕΕ, λοιπών Επιμελητηρίων και  της KNOWLEDGE BS παρέχεται μια πανελλήνια βάση δεδομένων ώστε να τα μέλη να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες όπως

 - Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά, www.directmarket.gr 

 - Πανελλήνια Τουριστική Αγορά, www.filoxeno.com

 - On -Line ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του επιχειρηματία 

-  Ηλεκτρονικός Επιχειρηματικός Οδηγός

Κοινωνικό πρόσωπο:

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθεια (για το λαό του Λιβάνου, της Παλαιστίνης)

Στήριξη ανθρωπιστικών δομών (ΠΝΟΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο)

Απονομή επιχειρηματικών βραβείων

Χορήγηση υποτροφιών σε αριστεύσαντες εισακτέους

Δημιουργία Ταμείου Αρωγής Επιχειρηματιών

Φιλοξενία των προσφύγων στο εκθεσιακό κέντρο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ

Συνεργασία με το ΤΕΙ ΑΜΘ και εταιρείες ερευνών για την εκπόνηση μελετών:

Οι επιπτώσεις της κρίσης στην επιχειρηματικότητα του Νομού Καβάλας (2012)

Τουρισμός στο Νομό Καβάλας (2012)

Επιχειρηματικότητα στο Νομό Καβάλας (2012)

Η κρίση στις εμπορικές επιχειρήσεις και η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές στην Καβάλα (2014)

Η συμβολή της κρουαζιέρας στον τουρισμό και την τοπική οικονομία (2015)

Ικανοποίηση Τουριστών Ν. Καβάλας (2016)

Ετήσια έρευνα Εκθετών – Επισκεπτών της Kavala Expo

Φιλοξενία γενικών συνελεύσεων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Νησιών:

14 & 15 Νοεμβρίου 2008 – Γενική συνέλευση ΚΕΕΕ και εορτασμός των 90 χρόνων με προβολή 20λεπτου επετειακού αφιερώματος

25 Ιουνίου 2011 - Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Θάσο) 

20 Ιουνίου 2015 – Έκτακτη γενική συνέλευση ΚΕΕΕ

Συμμετοχή και οικονομική στήριξη θεσμών για την τόνωση της τοπικής αγοράς και του τουρισμού:

«Έξοδος / Ανέξοδος»

«Λευκή Νύχτα»

«Kavala AirSea Show»

«Aegean Regatta 2010»

Συμμετοχή σε πληθώρα συσκέψεων για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων:

Μείωση ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Μείωση ενοικίων σε δημοτικά ακίνητα

Ανάπτυξη τουρισμού κρουαζιέρας

Πάταξη του παραεμπορίου

Δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης

Επιδότηση κόστους μισθοδοσίας

Κόκκινα δάνεια & εγγυήσεις δημοσίου

Συμμετοχή σε δράσεις κι ευρωπαϊκά προγράμματα για την μείωση της ανεργίας:

Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης

Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης

 Δίκτυο Ανάδρασης για την Απασχόληση στον Τριτογενή Τομέα Ν. Καβάλας

Τοπική Δράση για την Εργασιακή Επανένταξη Ευάλωτων Ομάδων

Πράσινη Βιώσιμη Απασχόληση

Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Δήμου Καβάλας

Υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας

Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων

Μουσείου Καπνού

Ινστιτούτο Μωχάμετ Άλη

Ιερά Μητρόπολη Φ – Ν - Θ

Σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου

Συμμετοχή με οικονομική εισφορά στον Οργανισμό Τουρισμού Θάσου

Δημιουργία Σχολής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο 

Οργάνωση αποστολών – επισκέψεων – διασυνοριακών συνεργασιών με Επιμελητήρια Βαλκανικών χωρών και με Τουρκικά Επιμελητήρια

(Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο – πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη  

«Επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη – το παράδειγμα της Καβάλας»)

Διοργάνωση πληθώρας επιμορφωτικών σεμιναρίων (ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ)  

Διοργάνωση πληθώρας ενημερωτικών ημερίδων:

19/3/2009 – Λούκα Κατσέλη για την κρίση

7/5/2009 – Γιάννης Δραγασάκης για κυβερνητικά μέτρα και επιτόκια

23/5/2011 – Λέανδρος Ρακιτζής για τον εφιάλτη της γραφειοκρατίας

Συμμετοχή σε διεθνείς κλαδικές εκθέσεις με στόχο την εξωστρέφεια των καβαλιώτικων επιχειρήσεων

Επιστολές και παρεμβάσεις προς υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες

Υποδοχή Οικουμενικού Πατριάρχη και ανακήρυξη του ως επίτιμο μέλος (19/5/2011)

Διατήρηση του θεσμού κοπής της πίτας που πάντα θεωρείται το κορυφαίο κοινωνικό & πολιτικό γεγονός σε τοπικό επίπεδο

Εκλογή προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΕΕ (Απρίλιος 2012)

Με επιτυχία και σε σύντομο χρονικό διάστημα (8 μήνες) ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΔΑ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αφού το ΔΣ της Τράπεζας με απόφασή του της 14/11/17, ενέκρινε δάνειο ύψους 48 εκατ. € προς τη ΔΕΔΑ. Το δάνειο, είναι χαμηλού επιτοκίου, έχει τετραετή περίοδο χάριτος και 20ετή περίοδο αποπληρωμής.

Οι συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, μολονότι ήταν δύσκολες, διεξήχθησαν σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης των αναγκών των δύο πλευρών και είχαν τη συνεχή υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του ΥΠΕΝ και της  Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Η ΔΕΔΑ είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΔΕΠΑ που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και λειτουργίας των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε όλες  τις περιοχές της χώρας εκτός των περιοχών της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.  Η εγγύηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου άνοιξε τον δρόμο για τη χρηματοδότηση της ΔΕΔΑ μέσω του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Το δάνειο, μαζί με τη χρηματοδότηση που αναμένεται από τα ΠΕΠ των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μαζί και τα ίδια κεφάλαια  που θα δοθούν από τη ΔΕΠΑ ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ, θα  χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις εξής 18 πόλεις: Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα.

Στόχο του προγράμματος ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, αποτελεί η κατασκευή πλήρους υποδομής διανομής φυσικού αερίου, προκειμένου το σύνολο των κτηρίων στις παραπάνω πόλεις να αποκτήσει πρόσβαση στο οικονομικότερο καύσιμο, γεγονός που παράλληλα θα οδηγήσει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας των νοικοκυριών, στη μείωση του κόστους παραγωγής για τους επαγγελματίες και στη  μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο των κατασκευών 2018-2023, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 2.500 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας. 

Η έγκριση του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την ΔΕΔΑ θεωρείται από την ενεργειακή αγορά ως «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, της ενεργειακής οικονομίας και της ουσιαστικής ενίσχυσης των ελληνικών νοικοκυριών».

Πηγή: energypress.gr

Σελίδα 1 από 1002

http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=bsr&FlightID=23012601&Page=&PluID=0&Pos=1958577235

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας