Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμες Πληροφορίες (184)

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 15-02-2018 και τουλάχιστον μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 16-02-2018 επιδείνωση καιρού στο Θρακικό πέλαγος με Ανατολικούς Βορειοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 bf.

Παρακαλούμε για τη λήυη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση σας από τακτικά δελτία καιρού ΕΜΥ για την λήψη απόπλου.

Posted On Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 19:52 Γράφτηκε από τον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας με αφορμή επαναλαμβανόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στην Δημοτική Ενότητα των Φιλίππων, θέλει να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, στην παραπάνω περιοχή, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην λειτουργία των αντλιοστασίων αποχέτευσης στις περιοχές Δάτου – Πολυστύλου στα οποία καταλήγουν άμεσα τα λύματα των οικισμών Αμυγδαλεώνα , Νέου Ζυγού, Ζυγού, Κρυονερίου Πολυστύλου και Δάτου.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έχει φροντίσει να λειτουργούν εφεδρικά συστήματα ηλεκτροδότησης που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των αντλιοστασίων.

Οι υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι σε επιφυλακή, έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Posted On Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 07:27 Γράφτηκε από τον

Η ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Καβάλας σας ενημερώνει: Λόγω εκτέλεσης απαραίτητων τεχνικών εργασίων θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα παρακάτω τμήματα και περιοχές της Θάσου:

12/2/2018 ημέρα Δευτέρα, από 08:00 ως 13:00

ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ"

13/2/2018 ημέρα Τρίτη, από 08:00 ως 14:00

ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ: Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΑΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΟΥΣΑ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΣ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΘΑΣΟΥ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΣΑΚΑΛΟΥ, ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΘΑΣΟΥ.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν το χρόνο λήξης που αναφέρεται πιο πάνω. Γι” αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Επίσης όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει μετά την διακοπή να τους ελέγξουν αν περιστρέφονται όπως πριν.

Posted On Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 06:21 Γράφτηκε από τον

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι:

Από την Δευτέρα 12-02-2018 μπορούν οι δικαιούχοι τεμαχίων του αναδασμού έτους 2004 στην κτηματική περιοχή Ν. Ξεριά (τμήμα) Δήμου Νέστου να παραλαμβάνουν τους τίτλους κυριότητας προς μεταγραφή από το γραφείο 658 της Διεύθυνσης (6ος Όροφος).

Posted On Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 14:02 Γράφτηκε από τον

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων εργασιών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στα δίκτυά του, θα υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης, την Τρίτη 06-02-2018 από ώρα 08:00 έως 12:00, των αντλιοστασίων υδροδότησης των περιοχών Πλατανάκια, Υψηλή Ζώνη και Νεάπολης.

Υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθεί διακοπή υδροδότησης, κατά τις μεσημεριανές ώρες, στις αντίστοιχες περιοχές, δηλαδή:

Περιοχή Πλατανάκια.

Περιοχή Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ).

Περιοχή Υψηλής Ζώνης και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

Αμισσού, Τοσίτσα, Ασκληπιού, Ιωάν. Αστεριάδου (πάνω από τον παιδικό Σταθμό), Βασιλείου του Μεγάλου, Δασώτου, Δήμου, Διογένους, Δωδεκανήσου, Επτανήσου, Ευαγόρα, Ζαΐμη, Ζάππα, Ηροδότου, Ηφαίστου, Θουκυδίδου, Ικάρου, Θ. Καβαλιώτου (επάνω από την Ι. Μέξη), Γ. Κίτσου, Καλλικράτους, Καρατάσου (από Γρίβα έως Γ. Κίτσου), Κλεισθένους, Κόδρου (από Λήδας έως τέρμα Περδίκα), Λήδας, Βασ. Λουκούμη, Λυσίππου, Μαυρομιχάλη (από Γρίβα έως Γ. Κίτσου), Μεθοδίου, Ι. Μέξη (από τέρμα Αντιπάτρου έως Παστέρ), Ναζιανζηνού, Νικ. Φωκά, Ξεναγόρα, Ορέστου, Παστέρ, Πέλλης, Περσεφόνης, Πλουτάρχου, Πολυδεύκου, Σειρήνων, Τηλεμάχου, Τιμοθέου, Τοσίτσα, Χαλεπά, Χρυσοστ. Ιωάννου, Σηλυβρίας, Μακεδονίας, 7ης Μεραρχίας (από Θεσ/νίκης έως Πουλίδειο Γηροκομείο), Παυσανίου, Προύσσης, Αττικής, Βησσαρίωνος (από Αγησιλάου έως Αττικής).

Posted On Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 22:34 Γράφτηκε από τον

Σας γνωρίζουμε ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2018,λειτουργεί μία νέα Δομή στον Δήμο Παγγαίου το Κέντρο Κοινότητας, που θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368(ΦΕΚ 21 Α /21.02.2016). Οι Υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας Πολιτών του Δήμου Παγγαίου: Υποδοχή-Ενημέρωση των Πολιτών, για ΚΕΑ, ΤΕΒΑ  και άλλες  Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία της νέας Δομής θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο:www.dimospaggaiou.gr.To Κέντρο Κοινότητας Πολιτών Δήμου Παγγαίου, βρίσκεται στην Ελευθερούπολη στην οδό Ανδριανουπόλεως  -9- (όπισθεν ΚΕΠ Ελευθερούπολης).

Ώρες λειτουργίας 07:15 έως 15:00.Τηλέφωνα επικοινωνίας :2592022770 και 2592022575,e-mail:kkp@dimospaggaiou.gr

Posted On Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 18:43 Γράφτηκε από τον

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας ενημερώνει τους πολίτες του νομού Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής ότι από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 δεν θα λειτουργεί πλέον η τηλεφωνική γραμμή 1535, την οποία χρησιμοποιούν οι πολίτες προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Γ.Ν. Καβάλας. Επομένοως, από τη Δευτέρα 12.2.2018 και εφεξής η προσυνεννόηση για κλείσιμο ραντεβού θα γίνεται στα παρακάτω συμβατικά νούμερα και κατά τις ώρες 7.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ.:

251350 1700

251350 1702

251350 1728

251350 1752

251350 1847

Οι τηλεφωνικές γραμμές θα χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο των ιατρικών ραντεβού καθώς επίσης και των εργαστηριακών εξετάσεων (π.χ. μαστογραφίες).

Τέλος επισημαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί ηλεκτρονική πλρατφόρα, απλή στη χρήση της, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους και ηλεκτρονικά.

Posted On Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 07:15 Γράφτηκε από τον

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΥΑ Καβάλας -και υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής της Κώστας Τσακίρης- έγινε γνωστό ότι:

στις 24 Ιανουαρίου 2018, μετά τη βλάβη στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στο Δάτο, διεξήγαγε δειγματοληψίες των νερών στην τάφρο του Δάτου και την κεντρική τάφρο Φιλίππων. Οι δειγματοληψίες έγιναν σε τέσσερα σημεία, ένα πριν την εγκατάσταση στο ύψος του Δάτου, ένα στη συμβολή της τάφρου Δάτου με την κεντρική τάφρο Φιλίππων και δύο στις συμβολές της κεντρικής τάφρου Φιλίππων με τις τάφρους Κρηνίδων και Λυδίας.

Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα των νερών των τάφρων δεν επηρεάστηκε από τη βλάβη στην εγκατάσταση και ως εκ τούτου η σύσταση για μη χρήση των νερών που έγινε με το δελτίο τύπου της 24-01-18, παύει να ισχύει.

Posted On Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 08:42 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Παγγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας ανακοινώσεις στο 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-21 Οκτωβρίου 2018 στην Ελευθερούπολη Παγγαίου. Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με την αρχαιολογική, ιστορική και λαογραφική έρευνα σε όλες τις μορφές τους, να παρουσιάσουν πρωτότυπες εργασίες, οι οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα, ούτε έχουν ανακοινωθεί από το βήμα άλλου συνεδρίου ή εκδήλωσης. Οι εργασίες θα πρέπει να αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Παγγαίου.

Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 15 Μαΐου 2018 σε ένα αρχείο το όνομα του οποίου θα περιλαμβάνει το όνομα του συγγραφέα και 2-3 λέξεις από τον τίτλο (π.χ. «Παπαδόπουλος-Ιστορία του Παγγαίου.doc»). Οι περιλήψεις που θα υποβληθούν μετά από την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτές. Όλες οι εργασίες θα κριθούν από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου και οι συγγραφείς θα ενημερωθούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2018 για την αποδοχή ή μη της εργασίας τους και για τυχόν αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κείμενο. Κατά την υποβολή της περίληψης οι συγγραφείς θα πρέπει να αναφέρουν και την ιδιότητά τους και παράλληλα να επισυνάψουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα. Η παρουσίαση – φιλοξενία μιας εργασίας στο Συνέδριο μπορεί να  γίνει είτε προφορικά, από το βήμα του Συνεδρίου, είτε ως αναρτημένη, στον ανάλογο διαδικτυακό τόπο και στα πρακτικά. Η Επιστημονική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον τρόπο παρουσίασης μιας εργασίας, αφού ενημερώσει έγκαιρα τους συγγραφείς.

Η διάρκεια των προφορικών ανακοινώσεων θα είναι 15-20 λεπτά, και πάντα ανάλογα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

 

Οδηγίες για την περίληψη

Η περίληψη πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά σε αρχείο Microsoft Word, γραμματοσειρά «Times New Roman», μέγεθος γραμματικών στοιχείων 12, διάκενο 1,5 γραμμή, περιθώρια 3,5 εκατοστών από όλες τις πλευρές, πλήρη στοίχιση του κειμένου και με εσοχή στις παραγράφους.

Η περίληψη πρέπει να αποτελείται από 250-300 λέξεις. Στον αριθμό των λέξεων δεν περιλαμβάνονται ο τίτλος της εργασίας και τα στοιχεία των συγγραφέων.

Στην πρώτη σειρά γράφεται ο τίτλος με έντονα πεζά γράμματα και στη δεύτερη το όνομα ή τα ονόματα των συγγραφέων με πεζά γράμματα. Αν οι συγγραφείς είναι περισσότεροι του ενός (όλοι πρέπει να έχουν ουσιαστική συμμετοχή σε κάποιο ή κάποια στάδια της εργασίας), υπογραμμίζεται το όνομα αυτού που θα ανακοινώσει την εργασία. Δύο σειρές παρακάτω γράφονται η ιδιότητα των συγγραφέων. Ακολουθεί μια κενή σειρά και ύστερα το κείμενο της περίληψης. Συντετμημένοι όροι χρησιμοποιούνται μόνο εφόσον έχει αναφερθεί η επεξήγησή τους εντός παρένθεσης την πρώτη φορά που αναφέρονται στο κείμενο.

Περιλήψεις που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα επιστρέφονται για διόρθωση και εκ νέου υποβολή ή θα απορρίπτονται.

Μαζί με κάθε περίληψη υποβάλλεται ηλεκτρονικά επιστολή όπου αναφέρονται: α) η προτίμηση των συγγραφέων για τον τρόπο παρουσίασης των ανακοινώσεων (προφορική ή αναρτημένη), β) αν έχει παρουσιαστεί σε άλλη επιστημονική εκδήλωση ή έχει δημοσιευτεί ή βρίσκεται υπό δημοσίευση σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (προτιμώνται οι εργασίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και δεν έχουν δημοσιευθεί), γ) υποχρεωτικά τα στοιχεία του υπεύθυνου για την επικοινωνία συγγραφέα (ηλεκτρονική και ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου)

Χρονοδιάγραμμα Υποβολής Εργασιών

15/05/2018: Αποστολή τίτλου και περίληψης εργασίας

31/05/2018: Ολοκλήρωση κρίσης περιλήψεων από την Επιστημονική Επιτροπή

Posted On Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 12:12 Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με Απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου (ΑΔΑ:Ω8ΘΞ7ΛΒ-76Γ) ανατίθεται στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Δράμας η διενέργεια ειδικών τεχνικών ελέγχων σε μεταχειρισμένα λεωφορεία, προέλευσης εξωτερικού που δεν καλύπτονται από έγκριση τύπου, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωσή τους στις σχετικές διατάξεις της Υ.Α. 37492/1795/03 (Β΄922), απαραίτητη προϋπόθεση για την ταξινόμησή τους στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, επισημαίνεται ότι "Με την παραπάνω απόφαση ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών λεωφορείων, οι οποίοι αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να μεταφέρουν αυτά σε ΚΤΕΟ των Αθηνών για να εφοδιασθούν με έγκριση τύπου."

Posted On Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 15:39 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 14

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας