Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμες Πληροφορίες (162)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που διατηρούν ενεργές σταυλικές εγκαταστάσεις εντός των ορίων οικισμών ή πλησίον αυτών, ότι σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 940/81279 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2741/Β’/04 Αυγούστου 2017), εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 109/ 122248/ 17-11-2017 διευκρινιστική εγκύκλιος για θέματα εφαρμογής της διαδικασίας έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Αιτήσεις προς ένταξη στη διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης υποβάλλονται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επισημαίνεται ότι, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 4-12-2017.

Posted On Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 21:45 Γράφτηκε από τον

Η Δ.Ε.Υ.Α. ΝΕΣΤΟΥ ενημερώνει όλους τους δημότες ότι υπάρχει πιθανότητα διακοπής της υδροδότησης στους πρώην Δήμους Χρυσούπολης και Κεραμωτής, διότι η εταιρεία ΤΑΠ Α.Ε. θα προχωρήσει όπως οφείλει σε ολική αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσε στον κεντρικό αγωγό νερού του ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ. Το προσωπικό της υπηρεσίας θα επιβλέπει όλες τις παραπάνω εργασίες από την Πέμπτη 23/11/2017 και ώρα 20:00 έως την ολική αποκατάσταση της υδροδότησης.

Posted On Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 22:05 Γράφτηκε από τον

Λόγω εργασιών που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου σε έναν από τους 3 υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ στη Χρυσούπολη, θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις παρακάτω περιοχές της πρωτεύουσας του δήμου Νέστου:

07:15-07:30 Ανατολική πλευρά Χρυσούπολης (από εργατικές κατοικίες ως και σούπερ μάρκετ "Μασούτης")

07:30-13:30 Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης, Τράπεζα Πειραιώς και όμορες κατοικίες και καταστήματα

13:30-13:45 Ανατολική πλευρά Χρυσούπολης (από εργατικές κατοικίες ως και σούπερ μάρκετ "Μασούτης")

Σχόλιο γράφοντος: Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, αν και έχει εκδοθεί ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, όχι μόνο δεν έχει διανεμηθεί πουθενά -όχι μόνο στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στον δήμο Νέστου- αλλά ούτε καν έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπό του (στη σελίδα των ανακοινώσεων των προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος)...

Posted On Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 22:18 Γράφτηκε από τον

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τη Δευτέρα 20-11-2017 θα προχωρήσει σε απαραίτητες εργασίες καθαρισμού του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων ως εξής:

 • ώρα 07:00 – 11:00 στην οδό Αγίου Αθανασίου, στο τμήμα από τη διασταύρωση με οδό Σαππαίων έως τη διασταύρωση με την οδό Αιδηψού.
 • ώρα 11:00 – 15:00 στην οδό Κολοκοτρώνη, στο τμήμα από τη διασταύρωση με την οδό Αγίας Βαρβάρας έως τη διασταύρωση με την οδό Μιαούλη.

Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων τη Δευτέρα 20-11-2017 από:

 • ώρα 07:00 – 11:00 στην οδό Αγίου Αθανασίου, στο τμήμα από τη διασταύρωση με οδό Σαππαίων έως τη διασταύρωση με την οδό Αιδηψού και από
 • ώρα 11:00 – 15:00 στην οδό Κολοκοτρώνη, στο τμήμα από τη διασταύρωση με την οδό Αγίας Βαρβάρας έως τη διασταύρωση με την οδό Μιαούλη

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Δευτέρα 20-11-2017 από ώρα 08:00 έως 12:00 στις παρακάτω οδούς της πόλης:

Αγ. Όρους, Αλκιβιάδου, Αμφιπόλεως, Αμφιτρίτης, Αντιπάτρου (από Ηφαιστίωνος έως Ζερβά Ναπολέων), Αρτέμιδος (από Ρούσβελτ έως Ορέστου), Αρχιμήδους, Ασπασίας, Ατρέως, Αφροδίτης, Αχιλλέως, Βαλαωρίτου, Βάρδα, Δαιδάλου, Δελφών, Ελευθερίας, Ευζώνων, Ευρυπίδου, Ζεφύρου, Ηλέκτρας, Ηρακλείτου, Ηφαιστίωνος, Θέτιδος, Θερμοπυλών (από Δράκοντος έως Ποσειδώνος), Ιπποκράτους, Ιφιγενείας, Θεοδώρου Καβαλιώτου (από πλάτεία τιμίου Σταυρού έως Περδίκα), Καβύρων, Κάδμου (από Ευζώνων έως Θεοδ. Καβαλιώτου), Καρατάσσου (από Μαυρομιχάλη έως Γρίβα), Κεσσάνης, Κιάφας, Κίου, Κρατερού, Καπετάν Κώττα, Λεοχάρους, Λυτούς, Ευαγγελιστού Λουκά, Λυγερής, Λυσιμάχου, Μετεώρων, Εμμανουήλ Μπενάκη, Νεάρχου, Νέστορος, Νικηταρά (από Καρατάσσου έως Γρίβα), Νιόβης, Ξενοφώντος, Παρθενώνος, Περαιβού, Πινδάρου, Πλούτωνος, Ποσειδώνος, Πραξιτέλους, Πυθίας, Ρούσβελτ (από Θέτιδος έως Ζαΐμη), Σαπφούς, Τεμπών, Φαίδρας, Φιλώτα (από Ευγ. Ιορδάνου έως Κεσσάνης ), Χάριτος, Χιμάρας καθώς επίσης και στις περιοχές Πεντακοσίων και Αγίας Βαρβάρας.

Posted On Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 09:37 Γράφτηκε από τον

Από νωρίς το πρωί -σε συνέχεια των προηγούμενων ημερών- η βροχή έχει κάνει έντονη την παρουσία της σε όλο το νομό Καβάλας, δυσκολεύοντας τις οδικές συγκοινωνίες και προκαλώντας ανησυχίες ακόμα και για την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Στέφανου. Μπορεί, βέβαια, η έντασή της να μην είναι αντίστοιχη της βροχόπτωσης που σημειώθηκε σε άλλα μέρη της Ελλάδος, ωστόσο ακόμα και έτσι δεν λείπουν τα προβλήματα -ειδικά στο οδικό δίκτυο στην περιοχή του Μπάτη και του Παληού, όπου οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Εξαιτίας της βροχής, μάλιστα, δεν διεξήχθη και η καθιερωμένη πορεία στο κέντρο της Καβάλας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το σκηνικό του καιρού δεν αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα τόσο με το meteokav.gr όσο και με το meteo.gr, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν ως και τη Δευτέρα. Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε ότι από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπεται και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 3 βαθμούς Κελσίου!

Posted On Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 20:27 Γράφτηκε από τον

Παρατείνεται η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών μέχρι και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 09.00-14.00

 

Δικαιούχοι Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου:

 1. Δυνητικοί δικαιούχοι του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι:

α) Έλληνες καθώς και υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε. που είναι ταυτόχρονα και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Καβάλας .

β) Νόμιμα διαμένοντες στην ημεδαπή πολίτες 3ων χωρών που αποδεδειγμένα κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Καβάλας, διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο, εφόσον πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις των επόμενων παραγράφων.

 1. Βασικό κριτήριο για την ένταξη, μεμονωμένων ατόμων ή οικογενειών από τις κατηγορίες της προηγούμενης παραγράφου,   στους  δικαιούχους των παροχών του   Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η διαπίστωση τής σύμφωνα με το νόμο «απορίας», η οποία αποδεικνύεται από το εισόδημα, σε συνδυασμό με την εξέταση  και  άλλων  κοινωνικών  κριτηρίων,  όπως  η  ανεργία,  η  οικογενειακή  κατάσταση,  η ασθένεια, η αναπηρία, οι συνθήκες στέγασης και διαβίωσης, καθώς και τυχόν άλλα ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα που οι αιτούντες αντιμετωπίζουν.
 2. Τα δικαιολογητικά που εξετάζονται για την ένταξη στο πρόγραμμα του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι:
 3. i. Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψηφίους δυνητικούς δικαιούχους:

-Αίτηση του ενδιαφερομένου, που χορηγείται από το εν λόγω γραφείο ή/ και υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ .

-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο ή αντίγραφα λογαριασμών επιχείρησης παροχής ρεύματος ή της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., από τους οποίους πιστοποιείται η διεύθυνση και η μονιμότητα της κατοικίας.

-Αντίγραφο της τελευταίας  δήλωσης  φορολογίας  εισοδήματος  και του  εκκαθα- ριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων (έντυπο Ε1) . Επίσης, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, είναι δυνατό να ζητούνται τα σχετικά στοιχεία των συνοικούντων σε περίπτωση που φιλοξενούνται από τον υποψήφιο δικαιούχο . 

-Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) .

 1. i Δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου-δυνητικού δικαιούχου:

- Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο.

- Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας. Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

- Μισθωτήριο συμβόλαιο, στην περίπτωση που μισθώνει κατοικία .

- Πιστοποιητικό πολυτεκνίας .

-Σε περίπτωση που το μοναχικό ή απομονωμένο άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της αιτούσης οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε   βοήθημα   ή/και   σύνταξη   ή/και   άλλη   κρατική   παροχή, να προσκομισθεί  σχετική   βεβαίωση   λήψης.

- Οιοδήποτε  άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο, θα ζητηθεί κατά περίπτωση.

Αυτονόητο είναι πως τα στοιχεία των αιτούντων αλλά και των τελικών δικαιούχων είναι απόρρητα, διέπονται από τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τα διαχειρίζονται μόνο οι  εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του αρμοδίων υπηρεσιών Δήμου.  Πρόσβαση  στα  στοιχεία  αυτά μπορούν να έχουν και τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, δεσμευόμενα για την τήρηση του απορρήτου .

 1. Εισοδηματικά κριτήρια.

Αναλυτικά τα όρια εισοδήματος διαμορφώνονται ως εξής:

Οικογενειακή κατάσταση

Ετήσιο Εισόδημα

 Μεμονωμένο άτομο

 2.400 €

Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος

 3.600 €

 Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη

 4.200 €

 Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη

 4.800 €

 Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη

 5.400 €

 Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη

 6.000 €

Δικαιούχοι που μετέχουν ως ωφελούμενοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσω Κ.Ε.Α., δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι και λήπτες των αγαθών και παροχών του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Διαθέσιμες αιτήσεις και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν από τον αύλιο χώρο του Δημαρχείου (γραφείο πρώην Τ.Ε.Β.Α.), από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες (πρώην Δημαρχείο Δήμου Φιλίππων), την ιστοσελίδα (www.kavala.gov.gr / δημοσιεύσεις) και στην σελίδα  στο Facebook (Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala).

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν διευκρινήσεις μπορούν να επικοινωνούν  τηλεφωνικά με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στο τηλέφωνο: 2510 291 350.

 

Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών έως και την Παρασκευή  17/11/2017  και ώρες 09.00-14.00

 • στο γραφείο πρώην Τ.Ε.Β.Α. στο ισόγειο του Δημαρχείου, για την Δημοτική Ενότητα Καβάλας
 • στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες (πρώην Δημαρχείο Δήμου Φιλίππων), για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων
Posted On Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 14:35 Γράφτηκε από τον

Η Δνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας λαμβάνοντας υπόψη ότι: α) επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στη Βουλγαρία, στην επαρχία του Χάσκοβο, κρούσμα γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (HPAI H5N8) σε εκμετάλλευση πουλερικών, β) τα συνεχή κρούσματα  γρίπης πτηνών στη Βόρεια Ιταλία , γ)την εξάπλωση της νόσου το αντίστοιχο περσινό διάστημα, και δ) τις αναμενόμενες μετακινήσεις των μεταναστευτικών ειδών που έρχονται για να διαχειμάσουν στην  περιοχή μας  και έχοντας ως στόχο την προστασία της υγείας των Ελλήνων πολιτών, επισημαίνει  πως κατά την προσεχή  περίοδο πρέπει απαρέγκλιτα να εφαρμοστούν τα παρακάτω:

 

Α. Διακίνηση πουλερικών , προσώπων υλικών και μέσων από τη Βουλγαρία:

 1. Συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων σε εκμεταλλεύσεις πουλερικών που βρίσκονται σε περιοχές όπου έχουν βεβαιωθεί κρούσματα γρίπης των πτηνών χωρίς την τήρηση των απαραιτήτων μέτρων βιοασφάλειας
 2. Απαγορεύεται η μεταφορά πτηνών, αυγών και κρέατος πουλερικών από περιοχές που ισχύουν περιοριστικά μέτρα λόγω κρουσμάτων γρίπης (όπως  το Χάσκοβο)
 3. Απαγορεύεται η μετακίνηση προς την Ελλάδα κάθε είδους ζώντων πουλερικών και νεοσσών,  από τις παραπάνω περιοχές,  σε εκμεταλλεύσεις, σφαγεία, οικόσιτες εγκαταστάσεις πουλερικών.
 4. Απαγορεύεται η μετακίνηση προς την Ελλάδα αυγών για εκκόλαψη, ως επιτραπέζια, για την παρασκευή προϊόντων αυγών ή αυγών προς απόρριψη 
 5. Η μεταφορά των παραπάνω ειδών, από ελεύθερες περιοχές της Βουλγαρίας επιτρέπεται μόνο μετά από έγκριση των Αρμοδίων Κτηνιατρικών Αρχών ακόμα και να πρόκειται για ιδιωτική χρήση.

 

Β. Μέτρα για την διακίνηση και διατήρηση πουλερικών στην Περιφέρεια και σε όλη την επικράτεια

 1. Οικόσιτα πουλερικά:

Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών  σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ). Τα οικόσιτα πουλερικά διατηρούνται ΜΟΝΟ σε κλειστούς χώρους και λαμβάνονται μέτρα  που αποκλείουν την επαφή τους με άγρια πτηνά. Οι τυχόν εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες διατηρούνται χωριστά από άλλα είδη πουλερικών.

 

 1. Πουλερικά συστηματικών εκμεταλλεύσεων ή ελευθέρας βοσκής − βιολογικής εκτροφής

Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω εκμεταλλεύσεων εκτός από τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου πρέπει επιπλέον να : α) εφαρμόζουν συστήματα προστασίας ώστε να αποτρέπεται η επαφή των εκτρεφόμενων πουλερικών με τα άγρια πτηνά ή άλλα οικόσιτα πουλερικά , β) περιορίζουν τις μετακινήσεις πουλερικών, οχημάτων και ατόμων στο εσωτερικό και μεταξύ των εκμεταλλεύσεων, γ) προστατεύουν τις εγκαταστάσεις παρασκευής ζωοτροφών, παροχής τροφής και νερού από τα  άγρια πτηνά  ή άλλα ζώα, δ) διαθέτουν συστήματα απολύμανσης στις εισόδους των εκμεταλλεύσεών και των κτιρίων

Οι ιδιοκτήτες των οικόσιτων ή συστηματικών εκτροφών,  πρέπει να παρατηρούν και να  καταγράφουν καθημερινά την υγιεινή κατάσταση των πουλερικών  και ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές για τυχόν ύποπτα συμπτώματα γρίπης (π.χ μεγάλος αριθμός ασθενών και νεκρών  πτηνών) 

 

 1. Άγρια πτηνά

Οι τοπικές δασικές αρχές, τα μέλη κυνηγετικών, ορνιθολογικών και άλλων οργανώσεων υποχρεούνται  να γνωστοποιούν στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές την διαπίστωση τυχόν μη φυσιολογικής θνησιμότητας ή αξιοσημείωτες εστίες ασθένειας για τα άγρια πτηνά και ιδίως τα υδρόβια άγρια πτηνά. Σημειώνεται επιπλέον ότι απαγορεύεται η χρήση πτηνών των τάξεων Anseriformes και Charadriiformes ως δολώματα στη διάρκεια του κυνηγιού.

 

 1. Δημόσια Υγεία:

Σε περίπτωση ανεύρεσης νεκρών άγριων  πτηνών (κυρίως υδρόβια μεταναστευτικά είδη)  συνιστάται η αποφυγή επαφής του κοινού με αυτά και να ειδοποιούνται άμεσα οι Κτηνιατρικές Αρχές

 

Για περισσότερες πληροφορίες  παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επαφή με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής τους

Posted On Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 22:18 Γράφτηκε από τον

Από την Διεύθυνση Δασών Ν. Καβάλας, ανακοινώνεται ότι με την 21840/30-10-2017 απόφασή μας (ΑΔΑ: ΩΓ2ΘΟΡ1Υ-ΞΨ8), αναρτήθηκαν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε.   (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx) οι δασικοί χάρτες του υπολοίπου των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου, ήτοι των Δασικών Χαρτών:

1) Δ.Κ. Ζυγού,

2) Φιλίππων (Δ.Κ. Κρηνίδων, Τ.Κ. Φιλίππων, Τ.Κ. Λυδίας, Τ.Κ. Πολυστύλου),

3) Δ.Κ. Καρβάλης,

4) Τ.Κ. Αμυγδαλεώνος,

5) Τ.Κ. Κορυφών,

6) Τ.Κ. Κρυονερίου,

7) Τ.Κ. Λιμνιών,

8) Τ.Κ. Παλαιάς Καβάλας,

9) Τ.Κ. Πολυνέρου,

10) Τ.Κ. Χαλκερού,

11) Νικήσιανης (Δ.Κ. Νικήσιανης, Τ.Κ. Γεωργιανής),

12) Τ.Κ. Ακροποτάμου,

13) Τ.Κ. Αμισιανών,

14) Τ.Κ. Αντιφιλίππων,

15) Τ.Κ. Αυλής,

16) Τ.Κ. Δωματίων,

17) Τ.Κ. Ελαιοχωρίου,

18) Τ.Κ. Κηπίων,

19) Τ.Κ. Κοκκινοχώματος,

20) Τ.Κ. Μελισσοκομείου,

21) Τ.Κ. Μεσιάς,

22) Τ.Κ. Μεσορόπης,

23) Τ.Κ. Μουσθένης,

24) Τ.Κ. Μυρτοφύτου,

25) Ορφανού (Τ.Κ. Ορφανίου, Τ.Κ. Γαληψού, Τ.Κ. Καριανής, Τ.Κ. Οφρυνίου),

26) Τ.Κ. Παλαιοχωρίου,

27) Τ.Κ. Πλατανοτόπου,

28) Τ.Κ. Ποδοχωρίου,

29) Τ.Κ. Σιδηροχωρίου,

30) Τ.Κ. Φωλέας,

31) Τ.Κ. Χρυσοκάστρου

της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν.3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182Α΄), όπως ισχύει.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της οποίας, και μόνο μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την 13η Νοεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και λήγει την 26η Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στη αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρεκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την 19η Μαρτίου 2018 ημέρα Δευτέρα.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης και αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χάρτη ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση ή αίτηση διόρθωσης   σφάλματος μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης που βρίσκεται στην έδρα της Υπηρεσίας μας (Κτίριο Δασικών Υπηρεσιών) στην οδό Τέρμα Αργυροκάστρου, Τ.Κ.65404, τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 7.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων και στο τηλέφωνο 2313309974.

Επίσης, για λόγους ενημέρωσης ο αναρτημένος δασικός χάρτης βρίσκεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, εξάλλου, με άλλη ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έγινε γνωστό ότι οι δασικοί χάρτες που αφορούν τον δήμο Θάσου θα αναρτηθούν την 1η Δεκεμβρίου 2012

Posted On Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 14:14 Γράφτηκε από τον

Με απόφαση που ελήφθη από την αντιπεριφέρεια Καβάλας, μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων της Καβάλας θα λάβουν μέρος στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της βροχόπτωσης, ενώ εκτιμάται ότι αν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν δεν θα παρελάσουν ούτε οι σημαιοφόροι με τους παραστάτες.

Αντίθετα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα τμήματα του στρατού θα παρελάσουν κανονικά -αν και ήδη, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων γνωστοποίησε την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου να μην λάβει μέρος, λόγω της κακοκαιρίας.

Posted On Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 10:59 Γράφτηκε από τον

Λόγω μεταφοράς των δεδομένων σε νέο server, το Kavala Portal θα παραμείνει ανενεργό για λίγες ώρες.

Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση, και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πολύ σύντομα κοντά σας!!!

Posted On Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 06:46 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 12

http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=bsr&FlightID=23012601&Page=&PluID=0&Pos=1958577235

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας