Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
Editorial

Editorial (262)

Από τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας εκδόθηκε η παρακάτω κοινή ανακοίνωση για το ζήτημα του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές -ένα ζήτημα που άνοιξε ξανά τις τελευταίες ημέρες, μετά από πληροφορίες ότι στο προσχέδιο του τετάρτου μνημονίου, στα κείμενα δηλαδή που έχουν στείλει οι Θεσμοί στην Αθήνα για μελέτη πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις στο Χίλτον, τίθεται εκ νέου το θέμα της πλήρους κατάργησης των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος, είτε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα.

Επτά χρόνια τώρα έχουμε κουραστεί να απαντάμε στο αν η ανοιχτή αγορά τις Κυριακές θα φέρει ανάπτυξη και θα βοηθήσει τον τζίρο των καταστημάτων. Επτά χρόνια τώρα μπαίνει το θέμα την τελευταία στιγμή, ως απαιτούμενο για να κλείσει η διαπραγμάτευση.

Δηλώνουμε ακόμη μια φορά, πως ζώντας το μέτρο των 7 Κυριακών στην πράξη, δικαιωθήκαμε. Ο τζίρος μας ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια έχει φτάσει στον πάτο.

Καλούμε τους βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ορθώσουν επιτέλους το ανάστημα τους και να μην στηρίξουν τα χιλιάδες λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Να πουν ΟΧΙ στον θάνατο των καταστημάτων μας, ενισχύοντας την λειτουργία των πολυκαταστημάτων.

Καλούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να θυμηθούν το σύνθημα "Ποτέ την Κυριακή" με το οποίο διεκδικήσαν την ψήφο μας.

Καλούμε τους πολίτες να μην ενισχύουν την κατανάλωση την Κυριακή, να μην συμμετέχουν στην κοροϊδία τους από τα πολυκαταστήματα με τα δήθεν προϊόντα ευκαιρίας που μεταδίδονται από τα μέσα επικοινωνίας.

Η αγορά για να λειτουργήσει θέλει ασφάλεια, ειρήνη, σταθερό οικονομικό περιβάλλον ,ανάπτυξη. Αφήστε ήσυχη την επιχειρηματικότητα να ανθίσει, μειώστε την φορολογία που στραγγαλίζει τα Ελληνικά νοικοκυριά, αφήστε τους διορισμούς που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος, δημιουργήστε ένα σύγχρονο κράτος χωρίς  γραφειοκρατία, επιστρέψτε στον ιδιωτικό τομέα όσα του χρωστάτε. Με τον κρατισμό και την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα ο τόπος δεν θα προχωρήσει.

Εξαφανίζετε την μικρή επιχείρηση, την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.

Σας θυμίζουμε την απόφαση 100/2017 της Ολομελείας του Συμβούλιου της Επικρατείας που έλυσε το θέμα δια παντός.

Posted On Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 18:21 Γράφτηκε από τον

Το πλήρες αδιέξοδο που ζήσαμε στη σύσκεψη για τον αγωγό ΤΑΡ την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ.

 

 • Εδώ και 3 χρόνια η διοίκηση του Δήμου Καβάλας συμβιβάζεται συνεχώς με τις επιδιώξεις της Κοινοπραξίας ΤΑΡ.

 

Από τη μια ο Δήμος Καβάλας κατέφυγε στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης για διέλευση του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων και από την άλλη δέχτηκε χορηγία από την Κοινοπραξία ΤΑΡ για το Φεστιβάλ COSMOPOLIS. Ειδικά στο θέμα της προσφυγής, η Δημοτική Αρχή δείχνει να το έκανε από υποχρέωση. Δεν άσκησε καμία πίεση όλο αυτό το διάστημα για να εκδικαστεί επιτέλους η υπόθεση και δέχεται άβουλα τις αναβολές.

 

 • Σε κάθε ευκαιρία, η Δήμαρχος Καβάλας προσπαθεί να “απεμπλέξει” τον Δήμο Καβάλας από την υπόθεση.

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ στη σύσκεψη για απευθείας συνομιλίες των αγροτών της περιοχής των Φιλίππων με το Υπουργείο και την Κοινοπραξία ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. Φαίνεται σα να σταματά ξαφνικά ο Δήμος Καβάλας να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των δημοτών του σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση και να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, οι οποίοι θα καλούνταν να αντιμετωπίσουν το Υπουργείο και την Κοινοπραξία ΤΑΡ σε εξειδικευμένες συνομιλίες χωρίς την απαραίτητη νομική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη!

 

 • Έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας την πολιτική βούληση να αλλάξει την όδευση του αγωγού;

 

Η παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΕΡΑ στη σύσκεψη της Τρίτης δεν μας διευκόλυνε να καταλάβουμε αν το Υπουργείο έχει την πολιτική βούληση να αλλάξει η διέλευση του αγωγού ή όχι, παρόλο που φάνηκε πως υπάρχουν συμβατικές δεσμεύσεις που εμποδίζουν την όποια αλλαγή. ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (και ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς) ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, με στόχο ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΡ και να υπάρξει ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

 

 • ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ στη σύσκεψη τη συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας από πλευράς Δήμου Καβάλας με έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη που θα αναλάβουν να χειριστούν την υπόθεση. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ “ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΟ ΡΗΞΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 

Ο Επικεφαλής 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Posted On Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 10:39 Γράφτηκε από τον

Εκπρόσωποι του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), συμπεριλαμβανομένων μελών της ομάδας διαχείρισης έργου και τεχνικού κλιμακίου, συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας, την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσης του έργου για διαφανή συνεργασία και επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες.

Πρόκειται για μία ακόμη σχετική συνάντηση, με έμφαση στη Καβάλα, στην οποία παρευρέθηκε ο ΤΑΡ ώστε  να συνομιλήσει και να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες για τον αγωγό και τη διαδικασία υλοποίησής του. Και η ίδια η εταιρεία έχει διοργανώσει στην περιοχή ανοιχτές συναντήσεις κατά την περίοδο διαβούλευσης για την ΜΠΚΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπώσεων), ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχει διεξάγει περισσότερες από 900 συναντήσεις σε κοινότητες καθ’ όλο το μήκος της όδευσης του αγωγού.    

Η πιο πρόσφατη αυτή συνάντηση –μία πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας– συγκλήθηκε για να διευκρινιστούν ακόμη μία φορά θέματα και λεπτομέρειες που αφορούν στην κατασκευή του έργου, τα οποία έχουν συζητηθεί και αποσαφηνιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τοπικοί βουλευτές, κλιμάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών παραρτημάτων των τεχνικών επιμελητηρίων ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) και ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), επιστήμονες, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και τοπικών αγροτικών οργανώσεων.

Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ απάντησαν λεπτομερώς σε ερωτήσεις για την κατασκευή του έργου που αφορούσαν κυρίως σε θέματα ασφάλειας. Ο ΤΑΡ τόνισε ότι η τελική όδευση είναι η πλέον ενδεδειγμένη και ασφαλής και αποτελεί προϊόν εκτατεμένης διαδικασίας διαβούλευσης, η οποία έλαβε υπόψη όλα τα ζητήματα. Η τρέχουσα όδευση διέρχεται εκτός του τυρφώνα των Τεναγών και έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Πολιτισμού, ενώ έχει ομόφωνα εγκριθεί και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας.                           

Ο Διευθυντής του ΤΑΡ για την Ελλάδα κ. Rikard Scoufias, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει και τους πόρους που έχουν διατεθεί για τη διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες – μια διαρκή και συνεχιζόμενη διαδικασία την οποία ο ΤΑΡ θα συνεχίσει να στηρίζει, όπως προκύπτει άλλωστε από τη σημερινή συνάντηση. «Ο ΤΑΡ είναι ανοιχός στο διάλογο», είπε, «και για το λόγο αυτό είμαστε εδώ, πρόθυμοι να συζητήσουμε κάθε βάσιμη ερώτηση και να απαντήσουμε με στοιχεία και τεχνικές λεπτομέρειες. Επιδιώκουμε να είμαστε καλοί γείτονες και αυτό σημαίνει ότι είμαστε εδώ για να ακούσουμε, αλλά και να ακουστούμε».   

Ο Rikard Scoufias τόνισε επίσης τη σημασία του αγωγού για τις τοπικές κοινωνίες και τους κατοίκους τους, για την ελληνική οικονομία, και για τη χώρα συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι χάρη στην υλοποίηση του αγωγού ΤΑΡ στη Βόρειο Ελλάδα, σήμερα:

 • περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι στη χώρα εργάζονται για το έργο – συμπεριλαμβανομένων περίπου 400 αρχαιολόγων και εξειδικευμένων αρχαιολογικών εργατών.
 • περισσότερες από 175 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν ήδη συμβάλει στην υλοποίηση του έργου.
 • το έργο επενδύει εκατομμύρια στην προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στα δημόσια έσοδα μέσω φορολογικών εισφορών.

το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει το γεω-στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και τη θέση της στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη

Posted On Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 19:11 Γράφτηκε από τον

Η δήμαρχος Καβάλας στηρίζει το αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

Στο πλαίσιο αυτά, έθεσε ενώπιον των ευθυνών τους, τόσο τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, όσο και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής από τη σημερινή σύσκεψη.

Κατόπιν του διαφαινόμενου αδιεξόδου, πρότεινε στους ως άνω εκπροσώπους (υπουργείου και κοινοπραξίας) το εξής:

Αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής, της κοινοπραξίας και του υπουργείου, να ελέγξουν μαζί με τους τεχνικούς τους συμβούλους, το συντομότερο δυνατό, την προτεινόμενη από τους αγρότες και κατοίκους της περιοχής όδευση, ώστε να αποδειχθεί στην πράξη εάν αυτή η πρόταση ελαχιστοποιεί τα προβλήματα που προκύπτουν από την υφιστάμενη σχεδίαση της κοινοπραξίας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν απέρριψαν το αίτημα, επιφυλασσόμενοι να απαντήσουν εντός των επόμενων ημερών.

Posted On Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 18:47 Γράφτηκε από τον

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά το πέρας της σημερινής άκαρπης σύσκεψης μεταξύ τοπικών φορέων, εκπροσώπων του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων και εκπροσώπου του TAP, κατά την οποία ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε πως δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας η αλλαγή της όδευσης του αγωγού TAP, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμα φορά πως η θέση μας είναι αυτή της τοπικής κοινωνίας: να αλλάξει η όδευση του αγωγού.

Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να είναι κυρίαρχες. Οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που πρέπει να ορίζουν το μέλλον τους, να συμμετέχουν στις πολιτικές διεργασίες και να λαμβάνονται υπόψη, ως προτεραιότητα, οι απόψεις τους και τα αιτήματα τους

Θεωρούμε πως υπάρχει ακόμα χρόνος και χώρος για να αλλάξει στάση η εταιρεία και να αλλάξει η όδευση του αγωγού ώστε να μην περνά απ’ το τυρφώδες έδαφος των Τεναγών των Φιλίππων. Δυστυχώς η συμφωνία που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την εταιρεία είναι ένα δυνατό νομικό χαρτί στα χέρια της δεύτερης.

Για εμάς, νόμος είναι οι ανάγκες της κοινωνίας όπως αυτές εκφράζονται συλλογικά, δημοκρατικά και με γνώμονα την ασφάλεια , την ποιότητα και το μέλλον των πολιτών. Άλλωστε στη δημοκρατία όλα είναι διαπραγματεύσιμα.

Posted On Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 18:02 Γράφτηκε από τον

Από το γραφείο τύπου του δήμου Νέστου εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση "προς αποκατάσταση της αλήθειας για την διακοπή του έργου 'Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού του ΔΔ Κεραμωτής'":

Το παραπάνω έργο είναι προϋπολογισμού 3.912.129,91€ και περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των εν λόγω οικισμών.
Στις 24/2/2015 υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου διάρκειας 18 μηνών.
Έως τώρα έχουν υποβληθεί 11 λογαριασμοί για εργασίες και υλικά ύψους 2.644.522,10€ που αντιστοιχεί στο 76,8% του συνόλου του έργου.
Ο ανάδοχος εργολάβος έχει εισπράξει από το κράτος έως σήμερα και τον 7ο λογαριασμό με σύνολο εργασιών και υλικών 1.264.018,81€.
Στις 30/03/2017 η ανάδοχος εταιρεία INTRAKAT,υπέβαλε Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών λόγω μη πληρωμής του 8ου και 9ου λογαριασμού από το κράτος ύψους 655.496,43€ για τους οποίους έχει λήξει το 2μηνο μέσα στο οποίο θα έπρεπε να είχε πληρωθεί.
Ζητώντας παράλληλα από τον Δήμο (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.) ημερήσια αποζημίωση 4000ευρώ.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. στις 3/4/2017 απέστειλε στο Υπουργείο το αίτημα της αναδόχου (INTRAKAT) προς ενημέρωση και παρακάλεσε για τις άμεσες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης και να αποκατασταθεί η ομαλή κατανομή προκειμένου να πληρωθούν οι πιστοποιημένοι λογαριασμοί.
 
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο ενημερωθήκαμε ότι δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα αλλά τουλάχιστον σε διάστημα πέρα των 2 μηνών. 
Αυτό έχει σαν συνέπεια ότι για το ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτών των 3 μηνών η ΔΕΥΑΝ θα κληθεί να αποζημιώσει τον ανάδοχο (INTRAKAT) με το ποσό των 360.000,00€ τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν από δημοτικά έσοδα δηλαδή από έσοδα των πολιτών, χωρίς να έχει καμία ευθύνη ο Δήμος.  
 Παράλληλα η ίδια εταιρεία που είναι ανάδοχος στο έργο «Αγωγοί εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Χρυσοχωρίου, Γραβούνας, Ερατεινού με σύστημα αναρρόφησης» συνολικού προϋπολογισμού 5.687.841,42€ αφού ολοκλήρωσε το οικονομικό αντικείμενο της (ΕΣΠΑ 2007-2013) διεκδικεί από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με την ίδια τακτική θετικές ζημιές ποσού 1.182.092,53€. Για το συγκεκριμένο θέμα η ΔΕΥΑΝ παραβρέθηκε στο Συμβούλιο Τεχνικών Έργων στην Αθήνα με νομικούς της προκειμένου να αντικρούσει αυτή την παράλογη απαίτηση, η οριστική όμως λύση θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων . Για τις παραπάνω ενέργειες ενημερώθηκε ο ίδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης. 
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έλεγξαν και απέστειλαν τους λογαριασμούς στο Υπουργείο προς πληρωμή άμεσα ώστε να μη δημιουργηθεί κενό χρηματοδότησης στο έργο. 
Η μη πληρωμή τους όμως οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία του κράτους, κάτι που έχει γίνει σχεδόν σε όλα τα έργα πανελλαδικά τα οποία μεταφέρθηκαν από το 2016 ενόψει και της αξιολόγησης.
Η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. όμως λαμβάνοντας υπόψη ότι:

 • Ο οικισμός της Κεραμωτής αποτελεί τουριστικό θέρετρο του Δήμου Νέστου μέσω του οποίου διακινείται το 90% της τουριστικής κίνησης στο νησί της Θάσου και με πληρότητα να αγγίζει τους θερινούς μήνες το 100% στα τουριστικά καταλύματα της Κεραμωτής.
 • Το γεγονός διακοπής των εργασιών από την εταιρεία με σκαμμένους δρόμους από τους οποίους γίνεται και η πρόσβαση των οχημάτων βαρέων και μη στα πλοία της γραμμής για Θάσο αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών, των επισκεπτών αλλά και την δεδομένη οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών του τόπου.
 • Επειδή η ανάδοχος εταιρεία (INTRAKAT) έχει εκτελέσει μέχρι σήμερα το 76,8% του έργου δεν δικαιούται αποζημίωση λόγω της διάλυσης της σύμβασης 
 • Για το ελάχιστο χρονικό διάστημα 3 μηνών η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα κληθεί να αποζημιώσει τον ανάδοχο με το ποσό 360.000,00€ τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν από δημοτικά έσοδα

Με  ομόφωνη απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. αποφάσισε στις 7/4/2017 την οριστική διακοπή των εργασιών του έργου καθώς και  βάσει του Ν.4412/2016 να προχωρήσει σε νέα διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αναδόχου για το υπόλοιπο τεχνικό και οικονομικό κομμάτι του έργου ύψους 795.404,76€.
 
Ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου άμεσα να συνεχιστεί το έργο και να μην υποχρεωθεί να πληρώσει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. αυτό το υπέρογκο ποσό.
Σε κάθε περίπτωση δίνεται η διαβεβαίωση σε πολίτες- επαγγελματίες της Κεραμωτής ότι αν χρειαστεί θα αναλάβει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με δικά της έσοδα την αποκατάσταση- ασφαλτόστρωση των δρόμων της Κεραμωτής.

Posted On Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 12:31 Γράφτηκε από τον

Πέρασε κιόλας μισός αιώνας από τη σκοτεινή νύχτα της 21ης Απριλίου 1967, μια νύχτα που κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια αφήνοντας πίσω της εφιάλτες, καταστροφές, και την τραγωδία της Κύπρου.
 
50 χρόνια μετά το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών θυμόμαστε, τιμούμε και συνεχίζουμε. 

Θυμόμαστε τους ακατάλυτους αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία, ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία.

Τιμούμε τους αγωνιστές της Αριστεράς καθώς και όλους τους αγωνιστές κι όλες τις αγωνίστριες  της δημοκρατίας, που δεν δίστασαν, δεν φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι, αλλά, αντίθετα, υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις αξίες και τα ύψιστα ιδανικά.

Αλλά, πάνω από όλα, συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές, σε χρόνια δύσκολα. Σε μια Ευρώπη που συνθλίβεται από πολιτικές λιτότητας, από τον στυγνό κι απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά, οι εθνικισμοί, η ξενοφοβία,  ακόμα και οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού, όπως η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η παραδειγματική αντίσταση του ελληνικού λαού στην μαύρη επταετία, είναι πολύτιμη παρακαταθήκη, εφόδιο  και φάρος φωτεινός για τις  σύγχρονες μάχες.

Posted On Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 08:48 Γράφτηκε από τον

Τα μέλη 8 συλλόγων γονέων-κηδεμόνων από σχολεία του πρώην δήμου Φιλίππων υπέγραψαν την παρακάτω ανοιχτή επιστολή-απάντηση σε αίτημα της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου TAP για να προχωρήσει σε ενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν την κατασκευή του αγωγού:

Η παρούσα επιστολή συντάσσεται ως απάντηση σε έγγραφο της εταιρίας Bonatti J&P Avax S.r.l. (Αρ. Πρωτ. LT-C9136-00338, Θεσσαλονίκη, 15/02/20176) η οποία ζητά τη γνωστοποίηση των στοιχείων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκονται κοντά στις περιοχές που διέρχεται ο αγωγός, ώστε να προβεί σε ενημέρωση η οποία θα αφορά θέματα Ασφάλειας και Υγείας σχετικά με τις κατασκευαστικές εργασίες του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή.

Μετά από συνάντηση και διεξοδική συζήτηση μελών των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής δηλώνουμε ότι, επί του παρόντος, δεν τίθεται θέμα ενημέρωσής μας για θέματα Υγείας και Ασφάλειας σχετικά με τις κατασκευαστικές εργασίες. Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι, για όλους εμάς που διαμένουμε στην ευρύτερη περιοχή, η συγκεκριμένη διέλευση του αγωγού δε θεωρείται δεδομένη και τελεσίδικη, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν διεξοδικότερα ζητήματα που αποδεδειγμένα εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, τον τρόπο ζωής και το μέλλον των παιδιών μας. Αν και όταν συμβεί αυτό, θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόσκληση.

Επί τη ευκαιρία, αναφέρουμε ότι κάθε είδους ενημέρωση επί του φλέγοντος ζητήματος της διέλευσης του αγωγού από την περιοχή κατοικίας μας είναι σαφώς ετεροχρονισμένη. Η κατασκευαστική εταιρία θα έπρεπε να προβεί έγκαιρα σε αντίστοιχες δράσεις του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου της περιοχής με ανοιχτές, κατανοητές και εύκολα προσβάσιμες προσκλήσεις προς κάθε πολίτη – κάτοικο και να μην αγνοεί επί σειρά ετών την ύπαρξή μας. Στόχος η καλλιέργεια και ανταλλαγή ιδεών, ώστε με σκέψη να παραχθούν πρωτότυπες ιδέες και λύσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν το έργο σε βάθος χρόνου και όχι μόνο την περίοδο κατασκευής του. Αυτό θα αποτελούσε αδιαμφισβήτητα δημόσια διαβούλευση και όχι απλή ενημέρωση – μονόλογο. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια τη δεδομένη στιγμή αποτελεί για όλους εμάς προβολή ενός υποτιθέμενου διαλλακτικού προφίλ της εταιρίας, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δίνει στο θέμα τη μορφή δημόσιας διαβούλευσης. Αυτού του είδους την προσπάθεια, τη δεδομένη χρονική στιγμή τη θεωρούμε προσχηματική, στοχευμένη και άκαιρη. 

Ζητήματα που αφορούν την υγεία, την ασφάλεια, την περιβαλλοντική και πολιτιστική μας κληρονομιά, τα περιουσιακά μας στοιχεία και τον τρόπο ζωής μας θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να μην τεθούν στο βωμό του όποιου συμφέροντος,  δεδομένου ότι αφορούν τα δικαιώματά μας ως πολίτες αυτής της χώρας αλλά πρωταρχικά αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών μας και αντιτίθενται σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι υπογράφοντες Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων:

Δημοτικό Αμυγδαλεώνα

Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα

Δημοτικό Ζυγού

Δημοτικό Φιλίππων

Α Δημοτικό Κρηνίδων

Β Δημοτικό Κρηνίδων

Γυμνάσιο Κρηνίδων

Λύκειο Κρηνίδων

Posted On Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 00:06 Γράφτηκε από τον

Από τον τέως δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία ο ίδιος επιτίθεται στο νυν δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο για την υπόθεση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Κεραμωτής-Χαϊδευτού:

Σε περιπέτεια και με κίνδυνο απ’ ένταξης οδηγούν ο κ. Τσομπανόπουλος και οι επιλογές του το έργο της κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων Κεραμωτής- Χαϊδευτού το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του.

ΤΟ ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να προγραμματίσει και να υλοποιήσει κανένα έργο είναι πλέον γνωστό και στους πλέον δύσπιστους. ‘Ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες στην ολοκλήρωση των έργων επίσης εμφανές, όπως και η δυσκολία να αντιληφθεί την στρατηγική και το ρόλου κάθε έργου που τους κληροδοτήσαμε τα οποία στο σύνολό τους, εντάσσονται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο υποδομών αναγκαίων για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

ΜΕ την απόφαση τους στις 05.04.2017 να φέρουν ως έκτακτο θέμα στην συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. την «ΛΥΣΗ» δηλαδή την διάλυση της σύμβασης με την εργολήπτρια κατασκευαστική εταιρεία, ενώ το έργο έχει εκτελεστεί στο 76% (όπως αναφέρουν οι ίδιοι στην απόφασή τους) κατάφεραν να ‘’ ξεπεράσουν τον εαυτό τους’’ αναφερόμενοι στην διάταξη του νόμου(παρ.1 αρθ’62 ν.3669/2008)που αντικαταστάθηκε με το νόμο Ν. 4412/2016 αναγκάζουν την δημοτική επιχείρηση να μπλέξει σε δικαστικές διαδικασίες με πιθανό δυσμενές αποτέλεσμα και απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες στο εγγύς μέλλον. Επίσης στο σκεπτικό αναφέρουν την απαίτηση – διεκδίκηση 1.182.092,53€ από μέρους της ‘’ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.’’ εταιρείας κατασκευής του έργου: ‘’δίκτυα ακαθάρτων Χρυσοχωρίου-Γραβούνας- Ερατεινού’’ ως λόγο διακοπής, γιατί θεωρούν ότι είναι( κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει την νομοθεσία περί Ανωνύμων Εταιρειών και την νομική τους υπόσταση-αυτοτέλεια, άσχετα σε ποιόν Όμιλο ανήκουν ) ίδια με την εταιρεία του έργου: ’’ ΙΝΤΡΑΚΑΤ’’ Α.Ε. που δήλωσε διακοπή εργασιών καθώς τους έχουν απλήρωτους τρείς λογαριασμούς σε σύνολο 1.116.000€ από τον Δεκέμβριο του 2016 και όχι 500.000€ που αναφέρουν στο δελτίο τύπου κ.Τσομπανόπουλου. Αναφέρουν στην απόφαση επίσης ότι οι απαιτήσεις της Εταιρείας για κάθε μέρα καθυστέρησης είναι 4000€ για θετικές ζημιές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με οικονομική καταστροφή.

ΣΤΟ δημοτικό συμβούλιο στις 29-03-2017 ο κ. Τσομπανόπουλος μας ενημέρωσε ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα και μετά την συμμετοχή του ιδίου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων της τεχνικής υπηρεσίας η επιτροπή αρμόδια για την διαιτησία που έκρινε της παραπάνω αναφερόμενες απαιτήσεις της εταιρείας ‘’ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ Α.Τ.Ε’’ «αφού έκρινε τον αντίλογο μας στις αιτιάσεις – αντιρρήσεις μας δικαίωσε». Με όσα ομολογούνται στην απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. μάλλον ή δεν κατάλαβαν τι τους έλεγαν στην επιτροπή, ή στο δημοτικό συμβούλιο μας περιγράψανε συνειδητά, πράγματα φανταστικά και ΨΕΥΔΗ΄.
ΤΟ αστείο της υπόθεσης είναι όπως σχετικά αναφέρουν στην απόφασή τους ότι θα δημοπρατήσουν το εναπομείναν έργο περίπου 900.000€ (λέτε να έχουν έτοιμο και τον εργολάβο?) αλλά και ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα αποκαταστήσει την άσφαλτο. Και με την αποχέτευση τι γίνεται κύριοι? Αφού διαλύσατε προσπάθειες ετών τώρα έχετε δήθεν λύσεις για όλα? Δεν σας αρκεί που διαλύσατε το έργο παίζεται και με την αντοχή και ανοχή των κατοίκων της Κεραμωτής – Χαϊδευτού που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες και ανέχονται την ταλαιπωρία, προς χάριν του αποτελέσματος που περιμένουν από το έργο που εμείς σχεδιάσαμε, διασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του και δημοπρατήσαμε ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής με την ολοκλήρωση του.

ΟΙ τακτικές – ‘’ακροβατισμοί’’ και οι επιλογές αυτές θα μπορούσαν να είναι σε μερίδα του επιστημονικού κόσμου ίσως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες υπό συνθήκες μελετητικού ενδιαφέροντος, αλλά εδώ μιλάμε για την Κεραμωτή και την τουριστική περίοδο που ξεκινά σε λίγο και αποτελεί τον μοναδικό για τον δήμο οικονομικό πνεύμονα και δεν χωρούν πειραματισμοί που θα είναι επιζήμιοι για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Δυστυχώς όπως φαίνεται το έργο με τους χειρισμούς κ.Τσομπανόπουλου μπαίνει σε δικαστικές περιπέτειες που στην καλύτερη των περιπτώσεων σημάνει δύο και πλέον χρόνια καθυστέρηση, χωρίς να υπολογίσουμε τον κίνδυνο απ’ ένταξης του έργου που για τους κατοίκους είναι καταστροφή αλλά και για την δημοτική επιχείρηση Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καταλογισμός και χρέωση των χρημάτων που πλήρωσε μέχρι σήμερα η Ε.Υ.Δ.-Ε.Π/Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. για το έργο. Πιθανή απ΄ ένταξη κόστος 3.912.129,91€

ΤΑ μεγάλα έργα και ιδιαίτερα αυτά που είναι καινοτόμα (όπως το συγκεκριμένο που αποτελεί ότι ποιο σύγχρονο υπάρχει στον χώρο των κατασκευών σύστημα ΚΕΝΟΎ –ΑΝΑΡΡΌΦΗΣΗΣ) είναι φυσικό να εμφανίζουν πολλές φορές ζητήματα κατά την κατασκευή που απαιτούν άμεσα αποφάσεις και λύσεις που βρίσκονται γρήγορα όταν υπάρχει διάθεση συνεργασίας που προϋποθέτει καλή προαίρεση και από τα δύο μέρη, ( κατασκευαστές και επιβλέπουσα αρχή Δήμος ) για άμεσες λύσεις σε ωφελεία του έργου. Πιθανή δικαίωση της Εταιρείας ΠΡΙΣΜΑ Α.Ε. κόστος 1.182.092,53€

‘Όταν όμως όλοι οι κατασκευαστές των μεγάλων έργων του δήμου,( που παρέλαβαν από την διοίκηση κ. Μιχαηλίδη και ανέλαβαν την ολοκλήρωση τους) αντιμετωπίζονται όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα με καχυποψία λόγω της ιδεοληψίας της σημερινής διοίκησης του δήμου. Όταν φαντάζεται σενάρια και τους θεωρεί ένοχους, αδιαφορώντας του ότι συμμετείχαν σε διαγωνισμούς όπως ο νόμος ορίζει και έγιναν ανάδοχοι των έργων με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και όχι με τον δικό της τρόπο( καθώς οι διαδικασίες που τους προέκριναν είχαν σε όλες της περιπτώσεις της διοίκησης μας την έγκριση όλου του φακέλου από το αρμόδιο τμήμα ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αποφαίνεται για την νομιμότητα των πράξεων πριν την υπογραφή της κάθε σύμβασης) τότε η αποτυχία είναι σίγουρη.

Να θυμηθούμε την ΓΕΩΘΕΡΜΊΑ που δόθηκαν από την σημερινή διοίκηση με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ οι μισές υποδομές του έργου σε επενδυτικό ‘’ΦΑΝ’’ και μιλούν για επενδυτή με τον οποίο υπέγραψαν σύμβαση για 30 χρόνια χωρίς έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και χωρίς να φέρουν στην δημοσιότητα την σύνθεση των μετόχων, γιατί άραγε ? Με τον κίνδυνο να μας υποχρεώσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάση της σύμβασης ( Σ.Λ.Ε.Ε.) να επιστρέψουμε τα 10 εκ. ευρώ που κόστισε το έργο.

Να θυμηθούμε το έργο του κόμβου των ΣΦΑΓΕΙΩΝ όπου βρίσκετε σε εξέλιξη έρευνα από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης με κίνδυνο να απ΄ ενταχθεί το έργο και να μας ζητήσουν την επιστροφή της δαπάνης 900.000€ και σύντομα αναμένεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης ?
Να θυμηθούμε την αγωγή που κατέθεσε ο εργολάβος του έργου αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. και ζητά 170.000€ αλλά και την καταγγελία του ότι δεν ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στον παρακείμενο χώρο αρμοδιότητας Δασαρχείου Καβάλας 15 στρεμμάτων ενώ αποτελούσε συμβατική υποχρέωση του έργου και ο Δήμος έκλεισε την σύμβαση επιστρέφοντας το ποσό στην αρχή χρηματοδότησης εντελώς απαράδεκτα?

Να θυμηθούμε την εμπλοκή στο έργο βιοκλιματικά σχολεία όπου η διεκδίκηση του έργου εγκατάσταση των Φώτο βολταϊκών πάνελ προϋπολογισμού 85.000€ από δύο εταιρείες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής της μίας εκ των δύο η βιασύνη να υπογράψουν σύμβαση εκτέλεσης του έργου, με την πρώτη η οποία εκτέλεσε και το έργο και αφού ολοκλήρωσε το φυσικό αντικείμενο της προχώρησαν και στην πληρωμή. Η επιτροπή όμως του άρθρου 152 κατά την κρίση της παραπάνω προσφυγής δικαίωσε την δεύτερη και ακύρωσε την απόφαση της κήρυξης του αναδόχου με αποτέλεσμα να τρέχουν στο δήμο με δικαστικές προσφυγές αμφίβολου αποτελέσματος να θεραπεύσουν ένα ζήτημα που δεν θα υπήρχε εάν απλά περίμεναν να ολοκληρωθούν οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για τις προσφυγές .Πιθανός καταλογισμός στα μέλη της οικονομικής επιτροπής 85.000€.

Να θυμηθούμε της θεωρίες για διαφάνεια και νομιμότητα όταν έφεραν στο συμβούλιο της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. του δήμου πριν λίγες ημέρες προς ψήφιση τον ισολογισμό του 2016 και στην απορία του μοναδικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ.Ζυγούλα εάν ψηφίσαν τον ισολογισμό του έτους 2015 και εάν έγινε η προβλεπόμενη γενική συνέλευση των μετόχων, γιατί δεν προσεκλήθη, πράγμα που καθιστά ακύρωση της πράξης και μη αποδοχή των πράξεων της εταιρείας απάντησαν ότι τον ξέχασαν και η πρόσκληση έγινε στις 30.04.2016. Ανατρέχοντας στο ημερολόγιο η συγκεκριμένη ημέρα ήταν το Μεγάλο Σάββατο.

Να θυμηθούμε της επιτροπές Α΄βαθμιας και β΄Βάθμιας εκπαίδευσης που έφεραν προς ψήφιση τους απολογισμούς χωρίς να επιδείξουν αν και ζητήθηκαν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πληρωμών κατά ημερομηνία και προμηθευτή ή κάτι που να αποδεικνύει την ορθότητα των αποτελεσμάτων τους τα χρηματικά υπόλοιπα είτε με την μορφή της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε με την επίδειξη του ποσού εις χείρας των προέδρων αλλά και την άρνηση να απαντήσουν πόσα οφείλουν και σε ποιους η κάθε επιτροπή. Για το θέμα θα έχουμε συνέχεια όπως φαίνεται εκ της διαδικασίας. Όσο δε για το θέμα του σχολείου της Γραβούνας με τον τρόπο που αντιμετώπισαν το ζήτημα, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης στην οποία θα λογοδοτήσουν τα μέλη της Α΄ Βαθμιας επιτροπής.

Τέλος να θυμηθούμε της απευθείας αναθέσεις, της καταχρηστικές και παράνομες συμβάσεις στην Αναπτυξιακή Α.Ε. της αναθέσεις σε έξω θεσμικούς παραγοντίσκους πέρα από κάθε δεοντολογία που όταν δεν λασπολογούν, γίνονται οι εντολοδόχοι να ρυθμίζουν θέματα με συναλλασσόμενους δημότες και μη και να ομιλούν εξ ονόματος της διοίκησης χωρίς να έχουν καμία νόμιμη διαπίστευση αλλά μόνο περίσσιο θράσος. Με ολοκλήρωση της λογικής του παράλογου, όπου κύριος με την ιδιότητα του υποψηφίου συμβούλου στο ψηφοδέλτιο του κυρίου τμητού της νομιμότητας απαιτούσε από τον εκλεγμένο Πρόεδρο – Εκπρόσωπο της να καταθέσει στεφάνη στην επέτειο της Εθνικής Εορτής όπως δήλωνε, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, ΑΝΑΓΚΆΖΟΝΤΑΣ μας να ΑΝΦΩΝΉΣΟΥΜΕ ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ.

Posted On Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 18:48 Γράφτηκε από τον

Από τη δημοτική παράταξη "Δύναμη Πολιτών Νέστου" λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Δύναμη Πολιτών συνεχίζει να αγωνίζεται για τους πολίτες. Πριν από λίγες ημέρες ο Επικεφαλής της Παράταξης κ. Αμπεριάδης Περικλής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάζαρος Γκιόγκης κατήγγειλαν την ανυπαρξία Ίντερνετ στον πρώην Δήμο Ορεινού, προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεποκινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.). Τελικά, ύστερα από επικοινωνία που υπήρξε με τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Καβάλας κ. Μορφίδη Κώστα, ο τελευταίος, δεσμεύτηκε ότι είναι θέμα ημερών η έναρξη χρήσης του ευρυζωνικού δικτύου (Ίντερνετ) στην εν λόγω περιοχή.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την Καταγγελία προς την Ε.Ε.Τ.Τ.

«Σε ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου Νέστου, ο οποίος είναι ένας από τους 4 Δήμους του Νομού Καβάλας με πρωτεύουσα τη Χρυσούπολη και συγκεκριμένα στον πρώην Δήμο Ορεινού, μια περιοχή που κατοικείται από 2.000 κατοίκους περίπου, οι οποίοι κατοικοεδρεύουν σε 12 χωριά, σήμερα το 2017, δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου, διότι πολύ απλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι υπάρχουσες υποδομές.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμος Ορεινού είναι μια περιοχή μεγάλου φυσικού κάλους, καλύπτει περίπου το ένα τρίτο της έκτασης του Δήμου Νέστου και οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Περίπου πριν τρία χρόνια, είχαμε ως Δημοτική Ομάδα («Δύναμη Πολιτών», Ελάσσων Αντιπολίτευση Δήμου Νέστου) προχώρησε σε καταγγελία και πάλι στον φορέα σας, διότι οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής αντιμετώπιζαν προβλήματα επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο (υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που δεν είχαν καθόλου σταθερό και κινητό τηλέφωνο). Τα προβλήματα αυτά εν μέρει έχουν λυθεί. Υπάρχουν και πάλι μικρότερα διαστήματα κατά τα οποία οι κάτοικοι δεν έχουν σταθερό και κινητό τηλέφωνο.

Εξ΄αιτίας της καταγγελίας μας, στην οποία μας είχατε απαντήσει άμεσα και προχωρήσατε, απ' ότι φάνηκε αμέσως μετά, στην εκπόνηση ενός μεγάλου έργου, αυτού της εγκατάσταση υποδομής από τη Χρυσούπολη μέχρι το τελευταίο χωριό του Ορεινού, οπτικής ίνας δικτύου δηλαδή που φέρνει εν δυνάμει ίντερνετ πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Το ζήτημα είναι όμως ότι ενώ το δίκτυο είναι εγκατεστημένο εδώ και δύο περίπου χρόνια δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα ενώ έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα να μην εξυπηρετούνται οι κάτοικοι σε μια εποχή που όλη μας η ζωή ακόμη και η εργασία μας σε ορισμένες περιστάσεις στηρίζεται στο διαδίκτυο.

Να σας αναφέρουμε ότι δυστυχώς στα χωριά αυτά δεν γίνεται ιατρική συνταγογράφηση και τα βιβλιάρια των ασθενών μεταφέρονται στη Χρυσούπολη, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, για να διεκπεραιωθούν. Γεγονός που στην σημερινή εποχή θεωρείται επιεικώς απαράδεκτο.

Αναμένουμε όπως και την προηγούμενη φορά, τις άμεσες ενέργειές σας. Αναμένουμε όπως και την προηγούμενη φορά τις άμεσες ενέργειές σας».

Με τιμή,
Περικλής Αμπεριάδης, Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Νέστου
Λάζαρος Γκιόγκης, Δημοτικός Σύμβουλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση

Posted On Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 15:16 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 19

17629591 1141411949315461 7853766866531568832 N

18121859 10212936689077763 4846922713122454505 O

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kavala Colors Parade

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Simvainei Twra

-->

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας