Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
Editorial

Editorial (512)

Τις τελευταίες μέρες αναστατώθηκε το κυκλοφοριακό στην πόλη λόγω της οριοθέτησης του νέου «μαγαζιού» γωνία του Δήμου, καθ’ όσο ξεκίνα οσονούπω το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η ''ελεγχόμενη στάθμευση'' όπως προωθείται, είναι ένα μέτρο εισπρακτικά ληστρικό. Εφαρμόζεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού της πόλης, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει στην αύξηση των εσόδων του Δήμου, όχι μόνο από την πληρωμή για το παρκάρισμα αλλά και από τα τσουχτερά πρόστιμα παραβίασης. 

Αυτό το απαράδεκτο μέτρο της ''ελεγχόμενης στάθμευσης'' επί πληρωμή, με το οποίο ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε πεδίο εμπορευματοποίησης, αποτελεί ένα ακόμα χαράτσι για τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να λυθεί το κυκλοφοριακό. Επιβάλλουν νέα χαράτσια σ' όσους βρεθούν στη ανάγκη να μετακινηθούν για να εξυπηρετήσουν ανάγκες σε μια σειρά από υπηρεσίες που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης (ιατρικές, οικονομικές, δημοτικές, νομικές, κ.ά.).

Η δημοτική αρχή όχι μόνο δε διώχνει αυτοκίνητα από το κέντρο, αλλά το μετατρέπει σε ένα απέραντο χώρο στάθμευσης, με εισπρακτική - ανταποδοτική λογική, πιστή στο "Καλλικρατικό" όραμά της για μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση και προσφορά υπηρεσιών με ανταποδοτικότητα

Μέτρα όπως φθηνή, τακτική, ασφαλής αστική συγκοινωνία που να καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης όλων των κατοίκων του δήμου, που να λειτουργεί ανταγωνιστικά στη χρήση του αυτοκινήτου (η κατάσταση με το αστικό ΚΤΕΛ είναι γνωστή), μέτρα για τη διασφάλιση ασφαλούς και απρόσκοπτης διέλευσης των πεζών προς το κέντρο, με κατασκευή, αποκατάσταση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, την αποκέντρωση υπηρεσιών, την κατασκευή δωρεάν χώρων στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου, τη δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης δωρεάν ή έστω με πολύ μικρό κόστος, την ολοκλήρωση της περιμετρικής, τις απαλλοτριώσεις για την διαπλάτυνση των δρόμων και άλλων υποδομών, μετατίθενται στο απώτερο μέλλον. Φυσικά τέτοιου είδους έργα. από τη στιγμή που δεν φέρνουν κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, βρίσκονται πολύ πίσω στην επιλογή για μελέτη και υλοποίηση, καθότι δεν ευθυγραμμίζονται στη λογική «κόστος-όφελος» της πολιτικής ΕΕ, κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης.   

Θεωρούμε ως «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι το ζήτημα της στάθμευσης σίγουρα δεν είναι απλό. Ωστόσο, ο λαός της πόλης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αν σκεφτεί ποιος ωφελείται από αυτό το μέτρο.

 • Ο Δήμος ναι είναι σίγουρα κερδισμένος, ενώ κερδισμένα από μια τέτοια κατάσταση θα βγουν και τα ιδιωτικά πάρκινγκ.
 • Από την άλλη, οι κάτοικοι της πόλης, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες θα είναι οι χαμένοι για ακόμα μία φορά, μιας και με τα δικά τους χρήματα από τη στάθμευση ή από τις κλίσεις θα κερδίζουν Δήμος και ιδιωτικά πάρκινγκ. 

Ο Δήμος αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τη ζωή και την καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων, θα έδινε προτεραιότητα στη δημιουργία χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές και δεν θα τους φόρτωνε με ένα ακόμα χαράτσι, μαζί με τους διάφορους φόρους, τέλη, πρόστιμα που ήδη τους έχει φορτώσει και ας ισχυρίζεται το αντίθετο, την ώρα που οι κάτοχοι ΙΧ ήδη πληρώνουν τεράστια τέλη κυκλοφορίας. Βέβαια, όταν αντιλαμβάνεσαι το Δήμο ως επιχείρηση, κάθε παροχή τη βλέπεις ως εμπόρευμα και τους πολίτες ως πελάτες.

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση ο λαός της πόλης χρειάζεται να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, αλλά ταυτόχρονα να αντιστέκεται σε καθετί που του δυσχεραίνει τη ζωή, να υψώσει τείχος σε κάθε βάρος που του φορτώνουν κυβέρνηση, τοπική διοίκηση και μονοπώλια για να κερδοφορούν τα τελευταία.

Posted On Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 17:35 Γράφτηκε από τον

Χθες παρακολουθήσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη συμβολή των ψηφιακών δεξιοτήτων στην ανάπτυξη του Τουρισμού. Την οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Google Ελλάδας στο πλαίσιο ενός προγράμματος που υλοποιούν μαζί για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Στο περιθώριο της ημερίδας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους εισηγητές, που ήταν από την GOOGLE Ελλάδας ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Γενικός Διευθυντής) και από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Χρήστος Κοκκάλας (Προϊστάμενος του Τμήματος Καινοτομίας) και ο Νίκος Μιχαλόπουλος (Προϊστάμενος της Γεν. Διεύθυνσης Δημοσίων Οργανώσεων). 
Επίσης, ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τους Αντιδημάρχους Σπύρο Πέγκα (Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων) και Νίκο Φωτίου (Αντιδήμαρχο Κοινωνίας των Πολιτών), ειδικά για το πώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει στην πράξη την ατζέντα για την ψηφιακή τουριστική προβολή και τι αποτελέσματα έχει. Σύντομη συνάντηση είχα και με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.

Πολλές από τις προτάσεις που ακούστηκαν στην ημερίδα τις έχουμε κάνει και εμείς για την τουριστική προβολή του Δήμου μας. Δυστυχώς, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν ακούει και δεν συνεργάζεται:

- Τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης της “Διπλωματίας Πόλεων”, δηλ. της στόχευσης αγορών οι οποίες έχουν μια διαχρονική και ιστορική σχέση με τον τόπο της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο έχουμε πει και εμείς για την Καβάλα: πρέπει να στοχεύσουμε σε χώρες με τις οποίες είχαμε ιστορικές και οικονομικές σχέσεις (Αίγυπτος, Ιταλία, Αυστρία, Σουηδία), οι οποίες δεν υπάρχουν στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής.

- Οι επισκέπτες πρέπει να είναι “περιηγητές” και όχι μόνο “τουρίστες”: να έρχονται για να γνωρίσουν την πόλη και την ιστορία της και να τους δημιουργηθεί η επιθυμία να βιώσουν την εμπειρία της Καβάλας ξανά, δημιουργώντας ένα δίκτυο “επαναλαμβανόμενων επισκεπτών” (repeater guests) στην πόλη μας. Αυτό θα προσελκύσει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο.

- εδώ και 4 χρόνια εμείς “φωνάζουμε” ότι το παρόν και το μέλλον της τουριστικής προβολής είναι στα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία. Η ψηφιακή διαφήμιση και η ψηφιακή τουριστική προβολή είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ με την χρήση διαφόρων εργαλείων (π.χ. Google ads, Google analytics κτλ), καθώς μπορεί:
i) να στοχεύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια στο κομμάτι της αγοράς των επισκεπτών που απευθυνόμαστε (niche market), μέχρι και σε επίπεδο ταχυδρομικού κώδικα. 
ii) να μειώσει το κόστος διαφήμισης, καθ’ ότι αποφεύγουμε την υπέρογκη παραγωγή φυλλαδίων (τα οποία αρκετές φορές καταναλώνονται άσκοπα και χωρίς αποδοτικότητα) και την “κατάχρηση” στα ταξίδια και στις τουριστικές εκθέσεις.
iii) να δώσει αποτελέσματα τα οποία είναι μετρήσιμα και αξιολογήσιμα άμεσα.

Για μένα είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ και ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ο Δήμος μας: 
- να αναβαθμίσει τις απαρχαιωμένες ψηφιακές υποδομές του και τις ψηφιακές υπηρεσίες προς δημότες και επισκέπτες 
- να δημιουργήσει συμπράξεις με ερευνητικούς φορείς, τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις για την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων στην τουριστική προβολή και πληροφόρηση και την εκπαίδευση εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα 
- να δώσει βάρος σε μία οργανωμένη και δυναμική ψηφιακή τουριστική προβολή της Καβάλας (πάντα σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς και τουριστικούς φορείς του τόπου) που θα μας κοστίζει πολύ φθηνότερα και θα φέρνει πολλαπλάσιο και μετρήσιμο αποτέλεσμα
- να φτιάξει επιτέλους ένα σχέδιο τουριστικής ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να αποφασίσουμε ως τοπική κοινωνία τι θα κάνουμε και πού θα επενδύσουμε για να αναπτυχθούμε τουριστικά τα επόμενα χρόνια.

Posted On Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 19:11 Γράφτηκε από τον

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά!

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη διάπλαση της προσωπικότητας των παιδιών μας, αλλά και την ανάπτυξη των γνώσεών τους, πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες κυρίως υλικοτεχνικά.

Η διοίκηση της κ. Τσανάκα έχει εγκαταλείψει τα σχολεία από την αρχή της θητείας της. Εδώ και 4 χρόνια, τα σχολεία ξεκινάνε με πολλαπλά προβλήματα στη συντήρηση των κτιρίων. Η διοίκηση του Δήμου δεν κάνει τις απαραίτητες εργασίες μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να τρέχουν την τελευταία στιγμή και να κάνουν “μπαλώματα”, σε όσα βέβαια προλαβαίνουν να κάνουν.

Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αυλών πρέπει να γίνεται στη διάρκεια των θερινών διακοπών. Θέλει όμως καλό προγραμματισμό, κάτι άγνωστο για την κ. Τσανάκα… Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός στις συντηρήσεις των σχολείων και των αυλών είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Επίσης, χρειάζεται αύξηση της επιχορήγησης των σχολείων από τον Δήμο μέσω των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών. Δεν είναι δυνατόν η κ. Τσανάκα να δίνει στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ 1,5 εκατομμύριο ευρώ (!!!) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και να “καταδικάζει σε φτώχεια” δασκάλους και μαθητές δίνοντας “ψίχουλα” για να βγάλουν την χρονιά. Η αύξηση της επιχορήγησης στα σχολεία είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Έπειτα, τα σχολεία πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία στο να αποφασίζουν την προμήθεια υλικών που έχουν ανάγκη. Όχι να αποφασίζει ο Δήμος και να καταλήγει να αγοράζει υλικά που δεν είναι χρήσιμα για τα σχολεία ή σε ποσότητες που δεν χρειάζονται.

Όπως και να ‘χει όμως, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να διαχειρίζεται με ΧΡΗΣΤΟ ΤΡΟΠΟ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ τις δαπάνες, από τη διενέργεια των διαγωνισμών μέχρι την προμήθεια των υλικών. Η μέχρι τώρα κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Η διαφάνεια στις δαπάνες είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Τέλος, ειδική προτεραιότητα για τον Δήμο πρέπει να είναι η ωρίμανση έργων για νέα σχολικά κτίρια για σχολεία που στεγάζονται σε παλιές και προβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, 4 χρόνια πέρασαν και η διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε ακόμη να ετοιμάσει πρόταση για το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων ή το κτίριο του 5ου – 6ου νηπιαγωγείου, για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Η κατάρτιση μελετών για νέες σχολικές μονάδες είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Και πάλι, εύχομαι σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά!

Posted On Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 17:37 Γράφτηκε από τον

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την απάντηση του αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Ψηφιακών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Προστασίας Δημοσθένη Τουλκίδη στο άρθρο που δημοσιεύσαμε το Σάββατο (μέσα από την στήλη "Ο...τηλεβόας") για την υπόθεση με την ένταξη της πράξης "Σύστημα Marketing της πόλης της Καβάλας" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» (πατήστε εδώ για να το διαβάσετε).

Η απάντηση του κ. Τουλκίδη -η οποία ήρθε μέσω σχολιασμού στην ανάρτηση του άρθρου στη σελίδα στο Facebook "Η Φωνή της Καβάλας"- έχει ως εξής:

Η καθημερινότητα είναι ένα τεράστιο κομμάτι της τυπικης εργασίας της διοίκησης. Αν μείνουμε ομως εκεί τότε δεν έχουμε καν λόγο ύπαρξης ως αιρετοί. Ας τα τρέχουν οι διευθυντές κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο. Η πολιτική είναι όραμα, σχεδιασμός και στρατηγική για το μέλλον.

Εννοείτε ότι επειδή δεν έχουμε συντριβάνι στη πλατεία, και αυτή την εποχή (και μόνο) τεράστιο θέμα με την αποκομιδή σκουπιδιών λόγω παράνοιας του ελληνικού κράτους, δε πρέπει να ασχολούμαστε με το branding της πόλης μας?

Δε θα προβάλουμε την πολυπολιτισμική μας ιστορία, σμιλεμενη από το παγκόσμιο εμπόριο καπνού; Όπου φυλές και θρησκείες συνυπήρχαν αρμονικά;

Δε πρέπει να ασχοληθούμε με τα βήματα του Απόστολου Παύλου και την πρώτη χριστιανική εκκλησία σε ευρωπαϊκό έδαφος στην Λυδία; Με την πρώτη χριστιανή, βαπτισμένη από τον ίδιο τον Απόστολο των Εθνών;

Δε πρέπει να ασχοληθούμε με την προβολή των Φιλίππων, του μνημειου παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς;

Το κάστρο; Τις καμάρες τα καλαφατιά και την ναυτοσύνη μας;

Τις εκπληκτικές μας παραλίες;

Τις γειτονικές πόλεις μας και ευκαιρίες για πολύπλευρη τουριστική εμπειρία;

 

Posted On Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 12:51 Γράφτηκε από τον

Ας μιλήσουμε με βάση τα πραγματικά δεδομένα για το έργο ύδρευσης των Φιλίππων:

- ένας Δήμος μπορεί να ζητήσει χρηματοδότηση για έργα ύδρευσης από 3 πηγές: η πρώτη είναι το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την περίοδο 2014-2020. Είναι η πιο άμεση και σίγουρη πηγή χρηματοδότησης, καθώς αφορά έργα που συχνά συμφωνούνται μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας. Η δεύτερη είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος (το ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και η τρίτη είναι το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

- η χρηματοδότηση ενός έργου ζητείται με την υποβολή αίτησης (δηλ. ενός φακέλου με όλες τις άδειες και τις μελέτες που απαιτούνται) σε συγκεκριμένη προκήρυξη ενός προγράμματος. Το ΠΕΠ της Περιφέρειάς μας έβγαλε προκήρυξη τον Φεβρουάριο του 2016 για έργα ύδρευσης με συνολικό προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του Δήμου δεν υπέβαλε αίτηση για νέα έργα, αλλά για κομμάτια από 2 παλαιότερα έργα της διοίκησης Σιμιτσή, τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί εγκαίρως! Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία που χάθηκε για το έργο ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων, αφού η διοίκηση του Δήμου δεν είχε ώριμη μελέτη.

- μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται νέα προκήρυξη για έργα ύδρευσης από το ΠΕΠ. Για αυτή την προκήρυξη, η Δήμαρχος δηλώνει ότι θα υποβάλλει πρόταση για 2 έργα (για Κηπούπολη και Αμυγδαλεώνα) συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το πρώτο είναι πάλι έργο εγκεκριμένο από παλαιότερα, είχε ανακηρυχθεί και ο εργολάβος που θα το εκτελούσε, αλλά χάθηκε λόγω της ανικανότητας (μόνο;) της Δημοτικής Αρχής και τώρα θα υποβληθεί ξανά! Και σε αυτή την προκήρυξη, η κ. Τσανάκα δεν έχει καμία σκέψη να υποβάλλει πρόταση για το έργο ύδρευσης στους Φιλίππους. Αυτή είναι η δεύτερη ευκαιρία που χάνει ο Δήμος Καβάλας.  

- Το ΠΕΠ της Περιφέρειάς μας έχει συνολικό προϋπολογισμό 508 εκατομμύρια ευρώ περίπου (η Δήμαρχος μπερδεύτηκε στην ανακοίνωσή της και ανέφερε ότι είναι μόνο 28 εκατομμύρια…), από τα οποία είναι αδιάθετα πάνω από το 50% των χρημάτων! Γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν ζητά χρηματοδότηση από το ΠΕΠ, που είναι και πιο σίγουρη;

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η Δήμαρχος:

- εξαρτά όλες τις ελπίδες της για να υλοποιηθεί το έργο ύδρευσης στους Φιλίππους στην Κοινοπραξία του ΤΑΡ.

- έχει ουσιαστικά αποδεχτεί τον όρο που έβαλε η Κοινοπραξία του ΤΑΡ για να χρηματοδοτήσει το έργο: να περάσει ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη των Φιλίππων.

Είναι συνεπώς καθαρή κοροϊδία η κ. Τσανάκα να ισχυρίζεται ότι συνεχίζει να “αγωνίζεται” για να μην περάσει ο αγωγός από τα Τενάγη, μαζί με τους αγρότες!

Είναι σα να μας λέει ότι “παλεύει” για να ΜΗΝ γίνει το έργο ύδρευσης που η ίδια συμφώνησε! Πραγματικά, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια!

4 χρόνια τώρα, η Δημοτική Αρχή έχει δείξει πρωτοφανή αδυναμία να ωριμάσει και να εντάξει έργα σε προγράμματα χρηματοδότησης, παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια.

4 χρόνια τώρα, η Δήμαρχος Καβάλας και στελέχη της Δημοτικής Αρχής λένε ψέματα και κοροϊδεύουν ευθέως τους πολίτες, για να κρύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την έλλειψη έργων υποδομής και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο.

Καλούμε για ακόμη μία φορά την κ. Τσανάκα να υιοθετήσει την πρότασή μας και να αξιοποιήσει άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για το έργο ύδρευσης στους Φιλίππους είτε από την Περιφέρεια άμεσα είτε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) ή από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι αποδέχεται οριστικά το να περάσει ο αγωγός ΤΑΡ από τα Τενάγη.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 
Ο Επικεφαλής
Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Posted On Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018 16:05 Γράφτηκε από τον

Αγαπητή κα Δήμαρχε,

Αναφορικά με τις δηλώσεις σας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι, είτε εσκεμμένα είτε άθελα σας, προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια εικονική πραγματικότητα σε κάθε ζήτημα που αφορά το Δήμο και τη διοίκηση σας.

Πιο συγκεκριμένα και με τη σειρά των δηλώσεων σας, εκφράσατε παράπονο για το ότι δεν σας προσκαλέσαμε στη συνέντευξη τύπου. Και στις μπουλντόζες που ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν από την συνέντευξη τύπου σας καλέσαμε, βάση εξάλλου και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου, αλλά μόνο η αντιπολίτευση ανταποκρίθηκε εκεί!!!  Στις καταγγελίες για τις παράνομες εργασίες της κοινοπραξίας πάλι η αντιπολίτευση ήταν εκεί!!!  

Είπατε ότι στείλαμε τον κο Αρσονιάδη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σας ζητάμε ως Φιλιππινέζα να υπογράψετε επιστολές που απευθύνουμε σε πολιτειακούς παράγοντες. Πρώτον δεν ζητήσαμε από εσάς τίποτα. Ο κος Αρσονιάδης απευθύνθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του, με αριθμό 488/2018. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την αποστολή των επιστολών στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον κο Σταθάκη, ως εφαρμογή επαναλαμβάνουμε της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου. Εάν εσείς προτείνετε να γίνει κάτι άλλο τότε σας καλούμε να το πράξετε άμεσα, καθώς η κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο παίζει με την νοημοσύνη μας καθημερινά. Για αυτό βέβαια αναμένουμε και σχετική άμεση ενημέρωση.

Είπατε, ΄΄εφόσον είστε τόσο μάγκες και δεν χρειάζεστε τον δήμο Καβάλας τότε υπογράψτε εσείς΄΄. Κα Τσανάκα επειδή το θέμα είναι σοβαρό και εμείς, σε αντίθεση με άλλους το αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα σοβαρά, ήρθε η ώρα να μας πείτε ξεκάθαρα αν εφαρμόσετε την υπ αριθμόν 488/2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Ειδάλλως, προφανώς και θα υπογράψουμε εμείς τις επιστολές. 

Τέλος αναρωτηθήκατε αν είστε Φιλιππινέζα και από ότι καταλαβαίνουμε αναρωτηθήκατε αν είστε υπηρέτρια. Ξεπερνώντας λοιπόν τον συσχετισμό της Φιλιππινέζας με την υπηρέτρια και βλέποντας ότι κάπου έχετε μπερδευτεί, σας γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε για το αυτονόητο και δεδομένο. Υπηρέτρια είστε και εσείς και όλα τα πολιτικά πρόσωπα σε όλες τις αιρετές θέσεις!!! Εκλεχτήκατε ως Δήμαρχος για να υπηρετείται τους Δημότες της Καβάλας και τίποτε άλλο!!!

Τέλος σημειώσατε ότι δεν συνεργαζόμαστε μαζί σας, αλλά συνεργαζόμαστε με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο λόγος είναι προεκλογικός. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να συνεργαζόμαστε με όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για προεκλογικούς λόγους;;;

Κα Δήμαρχε ως υπηρέτης των πολιτών της Καβάλας οφείλετε να πράττετε για την προάσπιση των συμφερόντων μας. Εάν τώρα θέλετε να πάρετε πρωτοβουλίες επί αυτού, είστε επίσης υποχρεωμένη να ενημερώνετε τους Δημότες Καβάλας.  Το θέμα μας είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η όδευση του αγωγού ταπ και να περάσει εκτός του κάμπου Ζυγού Κρυονερίου και εκτός των τεναγών Φιλίππων. Σας καλούμε λοιπόν για ακόμη μια φορά να εφαρμόσετε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου με αριθμό 488/2018 στην οποία γίνεται σαφές ότι δεν θα υπάρξει καμία διευκόλυνση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας προς την κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο εφόσον η όδευση δεν μεταφερθεί εκτός του κάμπου Ζυγού Κρυονερίου και εκτός των τεναγών Φιλίππων, ότι ο Δήμος Καβάλας θα κινηθεί νομικά περεταίρω και ότι πρώτοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι θα μπουν μπροστά στις μπουλντόζες όταν χρειαστεί. Οποιαδήποτε άλλη πράξη ή τοποθέτηση είναι προσχηματική!!!

Αναμένοντας για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Η συντονιστική επιτροπή για την αλλαγή της όδευσης.             

Αριθμός εισερχόμενου πρωτοκόλλου από τον Δήμο Καβάλας 30883/7-9-2018

Posted On Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 23:14 Γράφτηκε από τον

Ο κ. Κώστας Μορφίδης φαντασιώνεται αρραβώνες της Νέας Δημοκρατίας με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Ας μην ανησυχεί, ο ένας εκ των τριών ανύπαρκτων πολιτικά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας, που δεν τους λαμβάνουν υπόψιν ούτε καν οι υπουργοί της ανίκανης και καταστροφικής Κυβέρνησής τους.

Το γάμο του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή κανένας δεν θέλει και δεν μπορεί να τον χαλάσει.

Παντρεύτηκαν για να ρίξουν - ποδοπατώντας το Σύνταγμα - την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Βρέθηκαν μαζί στο Καστελόριζο παίζοντας το ίδιο θέατρο με σκηνοθέτη τον Καμμένο.

 Ψήφισαν μαζί τον εκλογικό νόμο για να κάνουν τον τόπο μπάχαλο.

Τίποτε δεν ήταν τυχαίο και τίποτα ασήμαντο».

ΥΓ. Για να φρεσκάρω τη μνήμη του κ. Μορφίδη επισυνάπτω φωτογραφία από την συνύπαρξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, στο Καστελόριζο.

Posted On Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 21:49 Γράφτηκε από τον

Εδώ και μήνες δηλώνουμε ότι το έργο της ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων θα είχε ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται με χρήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αν η διοίκηση του Δήμου νοιαζόταν να το βάλει σε προτεραιότητα και να το ωριμάσει εγκαίρως. Γι’ αυτό και δεν αξιοποίησε την πρόσκληση που είχε βγάλει η Περιφέρεια τον Φεβρουάριο του 2016 για χρηματοδότηση έργων ύδρευσης.

Σήμερα το πρωί (Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου), ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε ότι η δημοτική επιχείρηση θα εντάξει δύο έργα ύδρευσης (σε Κηπούπολη και Αμυγδαλεώνα) σε νέα πρόσκληση χρηματοδότησης της Περιφέρειας, της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Γιατί δεν κάνει το ίδιο και για το έργο των Φιλίππων;

Ο ίδιος ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης “άδειασε” πρόσφατα την Δήμαρχο Καβάλας, απαντώντας σε ερώτημα βουλευτών, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καβάλας θα μπορούσε να εντάξει το έργο της ύδρευσης των Φιλίππων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά δεν το έκανε.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι ο Δήμος Καβάλας δεν έχει ανάγκη την Κοινοπραξία του ΤΑΡ για τη χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης στους Φιλίππους.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η διοίκηση του Δήμου, μπροστά στην απελπισμένη προσπάθειά της να παρουσιάσει έργο και εξαιτίας της αδιαφορίας της και της ανεπάρκειάς της να αξιοποιήσει τα μέχρι τώρα προγράμματα χρηματοδότησης, “ξεπούλησε” το αίτημα για αλλαγή όδευσης του αγωγού έξω από τα Τενάγη με αντάλλαγμα (“δώρο” όπως το αποκαλεί η ίδια) την κατασκευή του έργου ύδρευσης στους Φιλίππους.

Παράλληλα, με το “να πατάει σε δύο βάρκες”, να κάνει συζητήσεις και συμφωνίες “πίσω από κλειστές πόρτες” και “κωλοτούμπες”, η Δήμαρχος Καβάλας έχει απόλυτη ευθύνη για το τεχνητό “αδιέξοδο” που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην υπόθεση της αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Ένα “αδιέξοδο” που όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι τελικά καθυστερεί την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της χώρας.

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ “ΑΔΙΕΞΟΔΟ”:

-η διοίκηση του Δήμου να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης για την περιοχή των Φιλίππων από νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας που αναμένεται να βγει μέχρι το τέλος του 2018. Εναλλακτικά, μπορεί να αναζητήσει πόρους από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) ή από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

-να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή της όδευσης, χωρίς καμία “εξάρτηση” από την Κοινοπραξία του ΤΑΡ.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Posted On Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 19:59 Γράφτηκε από τον

Όταν ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, κι’ όταν ο τέντζερης βρίσκει το καπάκι του, γίνεται της.... δημοκρατίας. Της "δημοκρατίας" που δε πρέπει να καταπατείται, όπως λένε και για την οποία σχίζουν τα ιμάτιά τους, όταν πρόκειται να επιβάλουν αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί όταν πρόκειται για ένα μέτρο που ευνοεί τους εργαζόμενους εκεί ΟΛΟΙ μούγκα, ξεδιψούν με το αμίλητο νερό.

Αυτό συνέβη στη 22η/3-9-18 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν σε ερώτησή μας αν έχει διαβιβαστεί η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στην κυβέρνηση που αφορούσε την διαγραφή οφειλών μικρών ποσών δημοτών προς το δήμο, η διοίκηση απάντησε ότι δεν το έπραξε.

Συγκεκριμένα στη 17η/25-6-2018 Συνεδρίαση του ΔΣ, μετά από πρόταση μας και με την παρουσία στη συνεδρίαση σωματείων της πόλης, εγκρίθηκε ομόφωνα το κείμενο: «Ο  Δήμος με απόφαση του ΔΣ  να παρέμβει και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την δυνατότητα  διαγραφής όλων των μικροοφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες και  φτωχούς αγρότες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», το οποίο ως απόφαση του ΔΣ όφειλε η διοίκηση του Δήμου να προωθήσει στη κυβέρνηση.

Η δικαιολογία στο ερώτημα γιατί δεν στάλθηκε η ομόφωνη απόφαση ήταν: «...και ο Πελετίδης (δήμαρχος Πατραίων εκλεγμένος με την υποστήριξη του ΚΚΕ) που το έστειλε τι κατάλαβε;  Τον πήραν μήπως υπ’ όψη τους;». Ούτε από την λαλίστατη  συμπολιτευόμενη - αντιπολίτευση δεν αντέδρασε κάποιος.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να θεσμοθετήσει διαγραφή οφειλών προς τους δήμους, από ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλιώς πως θα προκύψουν τα καλά και αριστερά βεβαίως «ματωμένα πλεονάσματα» του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα κακά της δεξιάς βέβαια. Ήμαστε βέβαιοι όμως ότι κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της θέσης των πιο φτωχών λαϊκών οικογενειών κρίνεται πάντα από τη μαζική δράση και το συλλογικό αγώνα όλων των φορέων που θα σταθούν στο πλευρό τους (συνδικάτα, δημοτικές αρχές, σύλλογοι κ.α.). Η σημερινή  όμως διοίκηση του δήμου, καθώς και οι υπόλοιποι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου, παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επιλέγουν να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια, άσχετα με το αποτέλεσμα που θα φέρει.  Μέλημά τους είναι να αποδείξουν πόσο πετυχημένοι δήμαρχοι είναι, ή μπορούν να γίνουν, διαφημίζοντας ότι έχουν τρόπους να φέρνουν έσοδα στο δήμο.  

Επειδή μπήκαμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και η αντιπαράθεση θα γίνεται για τα μάτια κάθε ψηφοφόρου και προκειμένου να μην "φάνε τα μάτια ψάρια και η κοιλιά περίδρομο" τα κριτήρια ψήφου των συνδημοτών μας (εργαζόμενων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών) πρέπει να είναι η στάση όσων "οραματίζονται" να παραμείνουν ή να γίνουν δήμαρχοι, σε αυτά που κάνουν στην πράξη για τα  μεγάλα προβλήματα της καθημερινής ζωής. Να αναδείξουν στις εκλογές εκείνη τη δύναμη όπως η Λαϊκή Συσπείρωση που αταλάντευτα αγωνίζεται μέσα και έξω από το ΔΣ για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Posted On Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 09:18 Γράφτηκε από τον

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

 1. Στις 27 Ιουνίου, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε μετά από τις συλλήψεις δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πολιτών σχετικά με το ζήτημα του αγωγού ΤΑΡ, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα είχε δηλώσει σε πολύ υψηλούς τόνους εναντίον του ΤΑΡ: «Σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα. Όχι μόνο τα έβαλαν με 2 ανήμπορους απεργούς πείνας, αλλά με όλη την τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Όμως, θα γευτούν και τα αποτελέσματα. Θα προχωρήσουμε σε άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα που τους χρηματοδοτεί και θέτει προϋπόθεση τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Εμάς από σήμερα πρέπει να μας ξεγράψουν. Δεν αναγνωρίζω κανέναν TAP. Θα μιλήσουμε μόνο για αλλαγή της όδευσης, αφού πρώτα ζητήσουν συγνώμη από τους συλληφθέντες και από τον δήμο Καβάλας. Ας πρόσεχαν τη συμπεριφορά τους».

  Όταν έκανε αυτή τη δήλωση, η κ. Τσανάκα γνώριζε τα εξής:

  - τη μεγάλη γεωπολιτική σημασία του αγωγού ΤΑΡ
  - τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή της όδευσης
  - την προϋπόθεση που έβαλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να χρηματοδοτηθεί το έργο ύδρευσης και άρδευσης στη Δημ. Ενότητα Φιλίππων, εφόσον ο Δήμος δεχτεί την υφιστάμενη όδευση του αγωγού μέσα από τα Τενάγη των Φιλίππων
  - την αρνητική για τον Δήμο μας απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για μη-αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

  Τότε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να βγει η Κοινοπραξία ΤΑΡ από εταίρος στην προγραμματική συμφωνία για το έργο ύδρευσης στη Δημ. Ενότητα Φιλίππων.

  Μέχρι και τα γεγονότα των συλλήψεων, Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο και τοπική κοινωνία ήταν σε κοινή γραμμή υπέρ της αλλαγής όδευσης του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων. Ή μήπως η Δήμαρχος δεν ήταν…;

 2. Στις 26 Ιουλίου, έγινε η περίφημη σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή της Δημάρχου, εκπροσώπων της Κοινοπραξίας ΤΑΡ και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

  Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και την αποχώρηση των επικεφαλής, και ενώ η συνάντηση ήταν άκαρπη, η Δήμαρχος ανακοινώνει ξαφνικά ότι ο Δήμος Καβάλας δέχεται να περάσει ο αγωγός από την υφιστάμενη όδευση με αντάλλαγμα την υλοποίηση του έργου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων! Προχωρά δηλαδή σε μονομερή και “πραξικοπηματική” παραβίαση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στο “ξεπούλημα” του αγώνα των πολιτών που μέχρι τότε υποτίθεται ότι στήριζε.

 3. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιουλίου, η Δήμαρχος επισημοποίησε την αλλαγή στάσης και εισηγήθηκε να παραμείνει η Κοινοπραξία ΤΑΡ εταίρος της συμφωνίας για το έργο ύδρευσης. Εκείνη η απόφαση πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία (18 θετικές – 16 αρνητικές ψήφοι), καθώς δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν την εισήγηση της Δημάρχου, ο ένας μάλιστα ανεξαρτητοποιήθηκε.

  Εμείς επιμένουμε να ζητάμε την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή της όδευσης και ρωτάμε: Γιατί η Δήμαρχος άλλαξε στάση; Γιατί το ΟΧΙ που λέγαμε όλοι μαζί στην υφιστάμενη όδευση το έκανε ΝΑΙ μόνη της, χωρίς να ρωτήσει κανέναν;

  Η Δήμαρχος οφείλει να εξηγήσει στους δημότες τους λόγους για τους οποίους άλλαξε τόσο ξαφνικά στάση.

  Το επιχείρημα ότι βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εναντίον του Δήμου και αναγκάστηκε ο Δήμος να αλλάξει στάση δεν στέκει, γιατί η Δήμαρχος γνώριζε την απόφαση αυτή, όταν έβγαζε “πύρινο λόγο” εναντίον της Κοινοπραξίας του ΤΑΡ.

Η κ. Τσανάκα, αντί να απαντήσει και στα δικά μας ερωτήματα, μάς απειλεί ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη, επειδή τη συκοφαντούμε όταν μιλάμε για “περίεργες” σχέσεις με την Κοινοπραξία ΤΑΡ.

Επιλέγει μάλιστα να το κάνει την ημέρα όπου ανακοινώσαμε τους 50 πρώτους υποψηφίους της παράταξής μας για τις δημοτικές εκλογές, σαν μία κίνηση αντιπερισπασμού.

Είναι προφανές ότι η κ. Δήμητρα Τσανάκα βρίσκεται σε πανικό και αντιμετωπίζει πολλαπλά αδιέξοδα:

- 4 χρόνια δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο

- η παράταξή της βρίσκεται σε διάλυση, με διαφοροποιήσεις, αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων

- βρίσκεται σε συνεχείς τριβές με δημότες.

Ίσως γι΄ αυτό τελικά αποφεύγει την πολιτική αντιπαράθεση και απειλεί με προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Αν λοιπόν η κ. Δήμητρα Τσανάκα προτιμά την δικαστική αντιπαράθεση από την πολιτική, εμείς πρόθυμα θα ανταποκριθούμε.

Ίσως ενώπιον των Δικαστηρίων να δοθεί η δυνατότητα:

- στην κ. Δήμητρα Τσανάκα να εξηγήσει τι ακριβώς συμφώνησε με την Κοινοπραξία του ΤΑΡ “πίσω από κλειστές πόρτες” και “πίσω από την πλάτη” των Καβαλιωτών και του Δημοτικού Συμβουλίου.

- στον κ. Γιώργο Γραμμένο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να εξηγήσει τι εννοεί όταν μας κατηγορεί για “πολιτική αλητεία”, γιατί απειλεί ότι “ο Μάκης Παπαδόπουλος θα είναι σα να μην υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο” και ποια είναι “τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την υποψηφιότητά του”.

- στην κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, να εξηγήσει και εκείνη “ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Παπαδόπουλος” και γιατί με αποκαλεί συκοφαντικά “Αρχιερέα της παραπλάνησης” και “Μέγα Μάγιστρο της διαπλοκής”.   

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Posted On Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 14:32 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 37

Diethnestournouabasketamea18

37863581 1593331317445725 6106777371254194176 N

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας