Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
Editorial

Editorial (480)

Με επιστολή που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης επιχειρεί να πάρει θέση στο ζήτημα του γνωστού ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση και των όσων έγραψε εναντίον της δημοτικής αρχής και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με αφορμή τις δωρεάν προσκλήσεις για την παράσταση "Άγρια Δύση".

Το κείμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής:

Μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κάποιος ακούγοντας την πρώτη πολίτη του δήμου Καβάλας να αποκαλεί έναν ηθοποιό του βεληνεκούς του Γεράσιμου Σκιαδαρέση «τριτοδεύτερο ηθοποιό της τηλεόρασης». Η δήμαρχος Καβάλας,  Δήμητρα Τσανάκα προφανώς δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τη σημαντικότατη συνεισφορά του κ. Σκιαδαρέση στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Δεν είναι βεβαίως υποχρεωμένη να γνωρίζει την εξαίσια ταινία «Απ’ το χιόνι», το «Μπραζιλέρο», την «Δέκατη Εντολή», το «Εκτός Ύλης», το οποίο  παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου.

Είναι όμως υποχρεωμένη να μιλά με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού, να μην εκφράζεται με ακραίο τρόπο για έναν ηθοποιό, ειδικά εντός του χώρου του δημοτικού συμβουλίου και να είναι η πρώτη που θα αμβλύνει τις όποιες εντάσεις δημιουργούνται.

Δεν είναι αυτή η Καβάλα των τεχνών, της μακράς θεατρικής παράδοσης, του πολιτισμού, του λαμπρού θεσμού του Φεστιβάλ Φιλίππων. Δεν μας εκφράζει η στάση των σημερινών τοπικών αρχόντων που υποτιμούν τον πολιτισμό και τον χρησιμοποιούν ψηφοθηρικά. Δεν μας εκφράζει η λογική των τζαμπατζήδων, καθώς πιστεύουμε ότι το θέατρο, όπως και κάθε πολιτιστικό γεγονός, είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας και πολλών εργατοωρών. Δεν μας εκφράζει η λεκτική επίθεση στους ανθρώπους του πνεύματος που υπηρετούν με συνέπεια τον χώρο τους.

Οφείλουμε μία συγγνώμη στον κ. Σκιαδαρέση. Οφείλουμε μία συγγνώμη στους ανθρώπους του θεάτρου, του κινηματογράφου, των τεχνών. Η Καβάλα πρέπει να παραμείνει φιλόξενη πόλη για τους καλλιτέχνες που τιμούν τη δουλειά τους και σέβονται τους θεατές. Η Καβάλα μας, είναι η Καβάλα του σεβασμού, του πολιτισμού, των τεχνών. Γι αυτή την Καβάλα πρέπει να αγωνιστούμε.

Σχόλιο γράφοντος: Ασχέτως αν έχει δίκιο ο κ. Μορφίδης -που συμφωνούμε με τα όσα λέει-, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η επιστολή του φέρει τη σφραγίδα της Ελληνικής Βουλής (αν και εστάλη από την προσωπική του διεύθυνση email). Ο κ. Μορφίδης έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετείται για θέματα της επικαιρότητας -όπως, άλλωστε, όλοι οι πολίτες-, αλλά το ότι τοποθετείται για ένα θέμα όπως αυτό του Γ. Σκιαδαρέση με μια επιστολή που φέρει βουλευτική σφραγίδα είναι κάτι που μας παραξενεύει...

Posted On Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 00:59 Γράφτηκε από τον

Δέκα μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές, η κα. Τσανάκα προσπαθεί να εμπλέξει και να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Με τη γνωστή τακτική της, του άλλα πράττουμε, άλλα εννοούμε, προσπαθεί με πρόχειρο και βιαστικό τρόπο να ικανοποιήσει ένα εύλογο αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους σε κάτι που έχει ήδη αρνηθεί  στην παράταξή μας δηλαδή στο εδώ και δύο χρόνια αίτημά μας να μετονομαστεί η οδός Κύπρου σε ‘’Δημάρχου Καβάλας Λευθέρη Αθανασιάδη’’

Πότε λέει αλήθεια η κα. Τσανάκα, όταν απαντούσε στην παράταξή μας ότι μετονομασίες δε γίνονται λόγω διαδικασιών και νομοθεσίας ή σήμερα που βιαστικά προσπαθεί να δημιουργήσει απατηλές εντυπώσεις στον σεβαστό Ιεράρχη μας που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει σ’ όλους μας, πόσο ταπεινός, νηφάλιος και δίκαιος άνθρωπος είναι, στον οποίο εμείς τρέφουμε απέραντο σεβασμό.

Δε θεωρούμε ότι μπαίνει σ’ αντιπαράθεση το αίτημά μας με το αίτημα του Σεβασμιότατου, αλλά νομίζουμε ότι ούτε και ο Μακαριστός θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

Δεν επικαλούμαστε την προσφορά του καθενός σ’ αυτόν τον τόπο γιατί όλοι γνωρίζουμε αλλά  βάζουμε ζήτημα ίσως μεταχείρισης.

Δεν μπορεί καμιά Διοίκηση του Δήμου να παίζει μ’ αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές σε θεσμικά πρόσωπα και δεν επιτρέπονται μικροψυχίες και εμπάθειες απέναντι στην ιστορική προσφορά κανενός.

Αν ο νόμος δεν το επιτρέπει, δεν το επιτρέπει για κανένα. Αν το επιτρέπει κατά περίπτωση διαπράττεται μεγάλη αχαριστία απέναντι σ’ ένα πρόσωπο με πολύ μεγάλη προσφορά στην πόλη, γιατί δεν μπορέσατε να ξεπεράσετε τη μικρότητα τη δική σας και των συνοδοιπόρων σας.

Φτηνές δικαιολογίες δεν υπάρχουν όπως και αντιπαραθέσεις, όλοι είμαστε ίσοι κάτω από τον ίδιο ήλιο.

Με απέραντο σεβασμό στον Μητροπολίτη Στέφανο, τον καλούμε να κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματός μας και να δικαιολογήσει την αγανάκτησή μας, απέναντι στη Δημοτική Αρχή για την άνιση μεταχείρισή της.

Ο καθένας με τη δράση του και τη συμπεριφορά του γράφει τη δικιά του ιστορία που κανένας ισχυρός δε μπορεί να την παραχαράξει. Έχουμε μάθει στη δράση μας να μην καταπίνουμε το σάλιο μας και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όσο και να μας στοιχίζει αυτό επικοινωνιακά, γιατί αυτοί είμαστε.    

Posted On Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 18:20 Γράφτηκε από τον

Στην 19η (16-07-2018) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε το ζήτημα της "ανατροπής" προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον ΤΑΠ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τις συλλήψεις, τα δικαστήρια, την αστυνομοκρατία, κατάσταση που δηλώνει ότι Κυβέρνηση, ΤΑΠ, Δικαιοσύνη, δυνάμεις καταστολής, έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική τους και ότι ξεκάθαρα πρέπει όλοι να πάρουν θέση σχετικά με το στρατόπεδο που επιλέγουν. 

Θυμίζουμε ότι η απόφαση αφορούσε την επικύρωση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Κυβέρνησης, Περιφέρειας (που επίσης επικύρωσε) και Δήμου για την κατασκευή σημαντικών έργων ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή των Φιλίππων με την συγχρηματοδότηση και από τον ΤΑΠ. Η συγκεκριμένη συμφωνία προέκυψε μετά τον ωμό εκβιασμό που έκανε η κυβέρνηση δια του πρωτοκλασάτου στελέχους της Σταθάκη, που επισκέφτηκε την περιοχή πριν λίγο καιρό, ως κανονικός ντίλερ του ΤΑΠ.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση μετά την επιμονή της διοίκησης, στην ξεκάθαρη τοποθέτηση του, ότι "εδώ και τώρα"  στην τρέχουσα συνεδρίαση, πρέπει να ληφθεί απόφαση για την ανατροπή και την καταγγελία του κατάπτυστου ωμού εκβιασμού Σταθάκη.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις που προηγήθηκαν της τοποθέτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανέδειξαν ως μοναδικό ζήτημα την ανακολουθία της Διοίκησης να μη φέρει το θέμα γα συζήτηση όπως είχε αποφασιστεί στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να καταγγέλλουν τον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης. Μετά την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και την αποχώρηση του δημοτικού συμβούλου Χ. Ποτόλια, αποχώρησαν και οι ίδιοι. Παρέμεινε ωστόσο η κούφια αντιπαράθεση τους με τη διοίκηση στο αν έπρεπε ή δεν έπρεπε, αν είχε το δικαίωμα ή δεν είχε να φέρει τη συμφωνία για συζήτηση.

Την επόμενη της συνεδρίασης (17-6-18) μεταφέρθηκε η συζήτηση - κούφια αντιπαράθεση στις πρωινές εκπομπές των ραδιοφώνων Πρωινής, Ράδιο Άλφα, Seven News, όπου ακούστηκαν οι αντιπαραθέσεις όπως και την προηγούμενη μέρα στη συνεδρίαση. Κουβέντα όμως για την ταμπακιέρα, για το ωμό εκβιασμό του Σταθάκη.

Γι' αυτό δεν βρήκε "θέση" η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, γι' αυτό καμία από τις πρωινές εκπομπές των ραδιοφώνων δεν ζήτησε την άποψή της για το ζήτημα, το οποίο προέκυψε με την δική της παρέμβαση.

Συνεχίζεται με ένα προκλητικό τρόπο να αποσιωπάται η φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα όταν οι παρεμβάσεις της αναδεικνύουν τις πολιτικές ευθύνες της διοίκησης του δήμου Καβάλας. Όταν μάλιστα αποδεικνύεται στην πράξη η πολιτική σύμπλευση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, η οποία δεν αμφισβητείται ούτε στο ελάχιστο και στην ουσία της από το σύνολο και των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, αφού με σαφήνεια τάσσονται με την πολιτική της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, του Δήμου επιχειρηματία και μόνο από μικροπολιτική σκοπιμότητα φοράνε «αντιπολιτευτικές» μάσκες, εδώ την αντιΤΑΠ μάσκα.

Posted On Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 08:16 Γράφτηκε από τον

Σε λιγότερο από έναν χρόνο, θα έχουμε Δημοτικές Εκλογές και κάποιοι έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους! Έτσι, άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας για “αλισβερίσια” και “μυστικές συναντήσεις" σε ταβέρνες και ουζερί, με προφανή σκοπό να ανακόψουν την ανοδική πορεία της παράταξής μας και να βάλουν εμπόδια στον δρόμο μας προς τη διοίκηση του Δήμου. Δεν θα τους βγει όμως, όσα fake news κι αν σκαρφιστούν!

Είμαστε μία ανεξάρτητη και αδέσμευτη δημοτική παράταξη και διαμορφώνουμε την πολιτική μας χωρίς εξαρτήσεις, συσπειρώνοντας πολίτες κάθε ιδεολογικής προέλευσης, με κριτήρια καθαρά αυτοδιοικητικά, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΒΑΛΙΩΤΩΝ.

Δεν μπερδεύουμε τον αυτοδιοικητικό μας ρόλο με το ρόλο των πολιτικών κομμάτων. Τα πολιτικά κόμματα ασχολούνται με τη διακυβέρνηση της χώρας, εμείς ασχολούμαστε με τη διοίκηση του Δήμου.

Μία Δημοτική Αρχή, για να μπορέσει να πετύχει το μέγιστο αποτέλεσμα προς όφελος όλων των δημοτών, είναι αναγκαίο να έχει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή.

Έχοντας αυτό στο μυαλό, μας ενδιαφέρει η υποστήριξη του κάθε δημότη και η συνεργασία με όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, τις άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις, τους κομματικούς οργανισμούς, στο πλαίσιο ενός κοινού προγραμματικού στόχου: να ανεβάσουμε τον τόπο μας στη θέση που του αξίζει! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι για διάλογο και κοινή δράση, πάντα στο πλαίσιο της διατήρησης της ανεξαρτησίας μας, με τον καθένα που ενδιαφέρεται και δρα για το καλό του Δήμου. Αυτόν το διάλογο τον κάνουμε ενεργά εδώ και 4 χρόνια, ελπίζουμε όλοι όσοι κόπτονται για το καλό της πόλης να προσέλθουν στο διάλογο αυτό με θέσεις και προτάσεις.

Δεν μας ενδιαφέρουν “πολιτικάντικα παζάρια” χωρίς αρχές, πολιτικές προβοκάτσιες και κάθε είδους μικροκομματικά και μικροπολιτικά “παιχνίδια”. Εδώ και 4 χρόνια, ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και το καταθέτουμε ανοιχτά, μπροστά στους συνδημότες μας.

Ενημερώνουμε τους "σεναριογράφους" ότι οι επίσημες πολιτικές συναντήσεις που εμείς διοργανώνουμε στο πλαίσιο του διαλόγου για το μέλλον της Καβάλας γίνονται στην έδρα της δημοτικής μας παράταξης, με την ανάλογη προετοιμασία και σοβαρότητα.

Posted On Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 07:23 Γράφτηκε από τον

Ανοιχτή επίθεση σε βάρος της δημοτικής αρχής Καβάλας εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος -και δεδηλωμένος ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου- Θεόδωρος Μουριάδης, με αφορμή την υπόθεση με τις δωρεάν προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση "Άγρια Δύση" και τις κατηγορίες του πρωταγωνιστή της Γεράσιμου Σκιαδαρέση για την τακτική που -σύμφωνα με αυτόν- ακολουθήθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και το δήμο σχετικά με τις προσκλήσεις.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μουριάδης κάνει λόγο για διασυρμό του δήμου Καβάλας και για μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια από πλευράς της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, και δηλώνει ότι θα επιστρέψει άμεσα την δωρεάν πρόσκληση που έχει λάβει για τις παραστάσεις του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η ανακοίνωση του κ. Μουριάδη αναφέρει τα εξής:

Για πολλοστή φορά ο Δήμος Καβάλας διασύρθηκε στο πανελλήνιο λόγω της ανικανότητας των ανθρώπων που τον διοικούν. Όπως δημοσίως έγραψε και ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, στην παράσταση «ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ», η οποία δόθηκε στο Φρούριο της Καβάλας και στo πλαίσιo του 61ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ στις 11-07-2018, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας μοίρασε περίπου 250 δωρεάν προσκλήσεις και εισιτήρια, με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομική ζημία τόσο ο θίασος όσο και το ίδιο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στον βαθμό που συμμετέχει στις εισπράξεις, αλλά κυρίως ανυπολόγιστη ηθική βλάβη ο Δήμος Καβάλας από την έκταση και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

 Είναι απαράδεκτο και πρωτόγνωρο, ενώ βρισκόμαστε στα βάθη μίας οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης, η κ. Tσανάκα και οι συνεργάτες της να παίζουν μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια στις πλάτες των Καβαλιωτών και να προσπαθούν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με χρήματα του Καβαλιώτικου λαού.

Για τους λόγους αυτούς και επειδή στην πολιτική θα πρέπει πρώτος ο αιρετός να δίνει το παράδειγμα, δηλώνω ότι άμεσα θα επιστρέψω την χορηγηθείσα σε εμένα -όπως και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους- δωρεάν πρόσκληση για το 61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ και καλώ και όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να κάνουν το ίδιο. Μπορεί η κεντρική εξουσία να μας έχει στερήσει πόρους και αρμοδιότητες, αλλά την αξιοπρέπειά μας δεν πρέπει να την διαπραγματευόμαστε. Δεν έχουμε ανάγκη από μία δωρεάν πρόσκληση και δεν έχουμε εκλεγεί για να απολαμβάνουμε τιμές και προνόμια. Εμείς πρέπει, πρώτοι από όλους, να δώσουμε το παράδειγμα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και να δώσουμε παράλληλα και βροντερό «παρών» σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καταβάλλοντας, όμως, το αντίτιμο του εισιτηρίου από την τσέπη μας.

Posted On Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 14:46 Γράφτηκε από τον

Με αφορμή τις αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου, που θίγουν το Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη Δημωφέλεια αλλά και το θεατρόφιλο κοινό που στηρίζουν τον πολιτισμό με αγάπη και σεβασμό, νιώθουμε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Το Φεστιβάλ Φιλίππων, σε απάντηση όλων όσων δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την παράσταση «Άγρια Δύση» που παρουσιάστηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, νιώθει την ανάγκη να παραθέσει για ενημέρωση του θεατρόφιλου κοινού, προς αποφυγή παρεξηγήσεων για τη διοργάνωση του θεσμού, τα αληθή στοιχεία όπως καταγράφηκαν.

Κύριος διοργανωτής του Φεστιβάλ Φιλίππων, είναι ο Δήμος Καβάλας, που με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τη Δημωφέλεια, διοργανώνουν με απόλυτη επιτυχία ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, παραχωρώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στους θιάσους που συμμετέχουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διευκολύνουν την οργάνωση και το στήσιμο των παραστάσεών τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η παράσταση «Άγρια Δύση» αποτελεί συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την Create4art, έγινε έκπτωση στο μίσθωμα για την ενοικίαση του χώρου και το αντίτιμο που κατέβαλε η παραγωγή ήταν το χαμηλότερο δυνατό.

Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας, εξυπηρέτησε στη μεταφορά των σκηνικών στο Φρούριο Καβάλας, ένα σημείο με δύσκολη πρόσβαση.

Όσον αφορά τα αναληθή σχόλια που δημοσιεύτηκαν για τον αριθμό των προσκλήσεων, ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που κρατήθηκαν το βράδυ εκείνο από άνθρωπο του Φεστιβάλ, όπως συνήθως γίνεται, οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν ήταν περισσότεροι από 40.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και το κοινό της περιοχής μας, σε καμία περίπτωση δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κάποιον καλλιτέχνη ή σε κάποια παράσταση, αντίθετα δείχνουν κάθε φορά τον σεβασμό που απαιτείται στο θέαμα, στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους των διαφόρων θιάσων.

Posted On Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 15:16 Γράφτηκε από τον

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν.Καβάλας εφιστά την προσοχή στα μέλη του, κυρίως σε αυτούς που συμπίπτει η έδρα της εκμετάλλευσής τους και ο βοσκότοπος που χρησιμοποιούν για τη βόσκηση των ποιμνίων τους, με τις περιοχές που οδεύει ο αγωγός TAP, να αποφεύγουν να πλησιάζουν τη ζώνη έργου του αγωγού, γιατί κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα ζώα τους να συλληφθούν. Να αποφεύγουν να μεταφέρουν πάνω τους,  αντικείμενα που μπορεί να θεωρηθούν απειλητικά, για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και του προσωπικού ασφαλείας του TAP. Αντικείμενα όπως : γκλίτσα, κορδόνια στα παπούτσια, καπέλο τζόκεϋ με ελληνικό εθνόσημο (θεωρείται φασιστικό), ζώνη στο παντελόνι, σακούλα για το κολατσιό τους, κινητό με κάμερα (θεωρείται εξοπλισμός παρακολούθησης) και γυαλιά ηλίου γιατί θεωρούνται ψαρωτικά για τους υπεύθυνους ασφαλείας του TAP. Επίσης τα ζώα δεν θα πρέπει να έχουν κουδούνια, με ήχο έντασης άνω του 1db.

Τώρα πια είμαστε υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι κι εμείς οι κτηνοτρόφοι, αλλά και όλοι οι Καβαλιώτες. Τώρα πια γνωρίζουμε το πραγματικό πρόσωπο του TAP και πόσο καλό κάνει στις περιοχές που διασχίζει. Οι μάσκες έπεσαν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πραγματικός χαρακτήρας των ανθρώπων και κατ΄ επέκταση των εταιρειών που αποτελούνται από αυτούς, φαίνεται όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση κι όταν έχουν εξουσία στα χέρια τους. Ιδιαίτερα όταν τους δίνεται η δυνατότητα να φτιάχνουν και νόμους στα μέτρα τους, γίνονται ασύδοτοι και κυνικοί.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως, οι πάντα πρόθυμοι σε τέτοιες περιπτώσεις, από όποια εξουσία κι αν προέρχονται κι οποιαδήποτε ιδιοτελή συμφέροντα εξυπηρετούν, ότι η εφαρμογή των νόμων και η ενημέρωση, δεν πρέπει να γίνονται κατά το δοκούν και μονομερώς.

Ο αγωγός θα περάσει από τα βουνά και τα οφέλη του, οικονομικά και άλλα, θα τελειώσουν με  την εδραίωσή του. Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ, αγκάθι για όσους αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και αλληλέγγυοι σε όσους νιώθουν ότι είναι μόνοι τους μπροστά στα συμφέροντα των ισχυρών. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, καλούμε τους συναδέλφους μας και όλους τους Καβαλιώτες να δώσουν το παρόν, την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 12μ.μ. στα δικαστήρια της Καβάλας. Ακόμη και αν διαφωνούν με τον τρόπο διεκδίκησης για την αλλαγή όδευσης του TAP ή και με κάποιες από τις αιτιάσεις της συντονιστικής επιτροπής. Ο αγώνας τώρα δίνεται για την αξιοπρέπεια όλων μας. Για να μην ισχύσει ο νόμος της ζούγκλας, ο νόμος του ισχυρού, που οι στρατηγοί του TAP προσπαθούν να επιβάλλουν.

Αγαπητοί συμπολίτες μην ξεχνάτε ότι, ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ!

Posted On Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 14:33 Γράφτηκε από τον

Αύριο δικάζονται στα δικαστήρια Καβάλας οι 8 συλληφθέντες στην αρχή κατά απαίτηση του ΤΑΠ, αργότερα χωρίς μήνυση από τον ΤΑΠ.

Ανάμεσα στους 8 συλληφθέντες, 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ένας πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας, ένας απεργός πείνας, ένας Ιταλός ακτιβιστής και δύο κάτοικοι της περιοχής των Φιλίππων. Μετά από 4ωρη αρχική κράτηση στην ασφάλεια Καβάλας για να διαπραγματευτεί η ελευθερία τους με δήλωση νομιμοφροσύνης και επειδή δεν απέδωσε αυτή η διαδικασία, οδηγήθηκαν μαζί με τους ποινικά κρατούμενους στα κελιά της ασφάλειας για να διανυκτερεύσουν.

Η κατηγορία συνιστούσαν απειλή δια της παρουσίας σε μια βουνοπλαγιά του Ν. Ζυγός.

Αύριο Πέμπτη 12 Ιουλίου θα παιχτεί η δεύτερη φάση αυτής της φαρσοκωμωδίας, ‘’οι κακοποιοί’’ ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Σωματείου μας θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που δεν έχουν αποστολέα.

Βασική επιδίωξη εκφοβισμός για να κάτσουν ‘’στα αυγά’’ τους, όπως συνηθίζεται να προστάζει ο ισχυρός.

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που αισθάνονται ισχυροί αλλά θέλουν και τα ΕΚΑΜ για να κυκλοφορούν, ότι μπορούν να λερώσουν πολλούς, όχι όμως όλους.

Οι λίγοι, οι ρομαντικοί, οι ξεροκέφαλοι, οι τρελοί, πείτε το όπως θέλετε, θα βρίσκονται συνεχώς μπροστά τους.

Το ραντεβού στα χωράφια δεν είναι απλά ένα σύνθημα, θα γίνει εφιάλτης στα όνειρα των ισχυρών. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς αυτή τη στιγμή που μπορεί να μας φτάσει η απόγνωσή μας για την αδικία που θέλει να επιβάλει ο ισχυρός και οι συνοδοιπόροι του.

 ‘’ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ’’

Αύριο Πέμπτη 12/07/18 και ώρα 12:00 π.μ., στα δικαστήρια Καβάλας όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ‘’Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές, ο ΤΑΠ από τα βουνά’’ 

Posted On Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 10:28 Γράφτηκε από τον

Πριν από λίγες ημέρες, εκπρόσωποι της τοπικής τουριστικής αγοράς δήλωσαν ότι καταγράφεται (μέχρι τέλος Ιουνίου) πτώση στην τουριστική κίνηση, της τάξης του 20% σε σχέση με πέρσι.

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν απρόβλεπτη.

Η δυναμική επάνοδος της Τουρκίας στους προορισμούς διακοπών της Μεσογείου (κυρίως λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας), η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Αιγύπτου στον τουριστικό τομέα, η μεταβολή των προτιμήσεων των Ρώσων επισκεπτών, ακόμη και το Μουντιάλ, όλοι αυτοί οι παράγοντες ήταν γνωστοί και αναμενόταν να ασκήσουν πιέσεις σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας. Οι εξελίξεις αυτές είναι σίγουρο πλέον ότι θα επηρεάσουν τόσο την φετινή τουριστική κίνηση όσο και τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Εμείς έγκαιρα επισημάναμε τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην τουριστική πολιτική του Δήμου, τα οποία έρχονται τώρα να επιδεινώσουν το πρόβλημα:

- Ποιος ήταν ο σχεδιασμός (και η προνοητικότητα…) του Δήμου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ώστε να διαχειριστούν από νωρίς όλες τις παραπάνω πιέσεις στον τουρισμό που όλοι γνωρίζαμε εδώ και καιρό;

- Ποια είναι η αντίδραση των διοικήσεων του Δήμου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ενόσω εκτυλίσσονται αυτές τις αρνητικές εξελίξεις; Έχουμε φτάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και δεν έχουμε δει καμία πρωτοβουλία του Δήμου με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης των πιέσεων.

- Τι απέγιναν οι περσινοί πανηγυρισμοί και διθύραμβοι της Προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για την τουριστική έκρηξη που θα ζούσαμε το φετινό καλοκαίρι και για τον μεγάλο αριθμό τουριστών που θα… έφερνε η ίδια;

- Πού είναι τα αποτελέσματα από τις συμμετοχές του Δήμου στις τουριστικές εκθέσεις;

- Ασχολήθηκε η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με την ενίσχυση της ψηφιακής προβολής και με τι τρόπο;

- Τι απέγιναν τα 2 στελέχη που θα αναλάμβαναν την τουριστική προβολή του Δήμου με κόστος 40.000 ευρώ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Εμείς εδώ και 4 χρόνια επιμένουμε ο Δήμος Καβάλας:

- να αποκτήσει έναν σοβαρό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα βασίζεται σε δεδομένα, αποτελέσματα και μελετημένες εκτιμήσεις για τις τάσεις κάθε χρονιάς και, φυσικά, στη συνεργασία όλων των φορέων του τουριστικού κλάδου. Τα προσωπικά γούστα και οι προσωπικές προτιμήσεις βλάπτουν τον τουρισμό…

- να επενδύσει στην προσέλκυση τουριστών από κοντινούς προορισμούς, υφιστάμενους και νέους (π.χ. Ιταλία), και από την εσωτερική αγορά, έτσι ώστε να μπορεί να εξισορροπήσει πιέσεις που ασκούνται από τις μεγάλες τουριστικές αγορές.

- να σταματήσει να ξοδεύει δυνάμεις και πόρους σε τουριστικές αγορές που δεν θα μας φέρουν ΠΟΤΕ αξιόλογο αριθμό επισκεπτών (π.χ. Ινδία).

- να αξιοποιήσει στο έπακρο τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου με σαφή στόχο να φέρει νέους επισκέπτες.

- να ρίξει το βάρος στην ψηφιακή προβολή (αντί για τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις), έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα την προσέλκυση πολύ περισσότερων επισκεπτών, που χρησιμοποιούν πλέον εφαρμογές smartphones.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι τουριστικοί φορείς, ώστε να αναλυθούν τα μέχρι τώρα δεδομένα, να γίνουν προτάσεις και να ληφθούν τώρα δεσμευτικές αποφάσεις που θα υλοποιηθούν ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ και χαθεί η φετινή θερινή τουριστική σεζόν.   

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Posted On Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 19:36 Γράφτηκε από τον

Από τον τέως δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η πρόσφατη θεομηνία που πέρασε άφησε πίσω της σοβαρές υλικές απώλειες για τους κατοίκους του δήμου Νέστου. Πέρα από της ζημιές που προκλήθηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια στην Χρυσούπολη και στα χωριά του κάμπου και των γιακάδων, μεγάλες απώλειες αποτελούν το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που χάθηκε και δύσκολα θα αναπληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας. Η σφοδρή νεροποντή πέραν από το προφανές ζήτημα των κατεστραμμένων περιουσιών ανέδειξε και άλλα ζητήματα που έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Η αντιπλημμυρική θωράκιση, η συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών, όπως καθαρισμός φρεατίων απορροής όμβριων, καθαρισμός περιμετρικών τάφρων αποστράγγισης γύρω από την πόλη και τα Χωριά και ο προγραμματισμός νέων σχεδίων βελτίωσης των υφισταμένων υποδομών, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την σύνταξη μελετών και την διεκδίκηση υλοποίησης αναγκαίων έργων με υπάρχουσες έτοιμες μελέτες όπως π.χ, η επισκευή και συντήρηση της κεντρικής προσαγωγού προϋπολογισμού 10 εκ.€ (η οποία μεταφέρει 900 κυβικά το λεπτό και τυχόν σπάσιμο των καταπονημένων τοιχωμάτων θα έχει μεγαλύτερες καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας ) φάνηκαν να είναι άγνωστες πράξεις για την σημερινή δημοτική αρχή η οποία ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ , αλλά αντίθετα, ‘’συνελήφθη κοιμώμενη’’ καθώς όπως ανακοίνωσε και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε: ‘’τον ξύπνησαν η ώρα τρεις’’ όπως όμως φάνηκε από την συνέχεια μάλλον ακόμη βρίσκεται σε ‘’ύπνωση’’. 

Η ανικανότητα στην διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και ο πανικός που κατέλαβαν τον επικεφαλής της διοίκησης είναι άλλη μία αποκάλυψη των αρνητικών πολιτικών προτερημάτων που (εκτός από την Ανικανότητα την Αδιαφορία την Αλαζονεία τώρα και της Ύπνωσης) τον χαρακτηρίζουν.
Σεβόμενοι τους πληγέντες συνδημότες μας δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες που όλοι όσοι αντιμετώπισαν προβλήματα εκείνες της ημέρες άλλοι λίγο άλλοι περισσότερο είχαν την ατυχία να ζήσουν, την αδυναμία να επικοινωνήσουν με κάποιον υπεύθυνο στον δήμο, που την ώρα της κρίσης ανακοίνωνε στον τύπο το τηλέφωνο επικοινωνίας 22210 συμπληρώνοντας στην ανακοίνωση το αμίμητο ‘’κατά της εργάσιμες ημέρες και ώρες’’ αλλά σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο ότι δήμαρχος και δημοτική ομάδα ήταν ΑΦΑΝΤΟΙ και αντί να προβληματιστούν από την άποψη που σχημάτισε η κοινωνία, στο πρόσφατο συμβούλιο με ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που περνά τα όρια και της ‘’ασέβειας’’ προς τους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία δημότες, ο επικεφαλής της συμπολίτευσης και δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος συνεχάρη τους ‘’ ήρωες’’ συνεργάτες του που αντιμετώπισαν την κρίση. Στην ίδια λογική του παραλόγου, αναφέρθηκε στον επιμερισμό των ευθυνών όπου κατά την άποψη του υπαίτιοι για την αρνητική εξέλιξη είναι : Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Τ.Ο.Ε.Β και η Αντιπολίτευση καθώς και όλοι σχεδόν οι εμπλεκόμενοι εκτός από τον ίδιο και τους συνεργάτες του που έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι, ‘’το θράσος είναι το όπλο των δειλών’’ .

Τέλος τον πληροφορούμε ότι την ευθύνη των αποστραγγιστικών αυλάκων την έχει ο δήμος με νόμο που υποχρέωσε τους Νομάρχες το 2008 να μεταφέρουν τους τίτλους από της ζώνες έργων όλης της αγροτικής οδοποιίας στους δήμους και τα αποστραγγιστικά είναι μέσα στις ζώνες έργου. Ο δήμος έχει την απόλυτη ευθύνη της διαχείρισης τους, όπως και της αγροτικής οδοποιίας, εκτός από της τάφρους Τ1,Τ2,Τ3 που ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο και για τον λόγο αυτό συνεργαζόμενος στο παρελθόν με τους Τ.Ο.Ε.Β προμηθεύτηκε το 2006 και παραχώρησε ηλεκτρικές αντλίες που τοποθετήθηκαν για την αποστράγγιση και την αποφυγή πλυμυρικών φαινομένων. Το μέγεθος της καταστροφής εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και απαιτεί σωστούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την διοίκηση και όχι ανταλλαγή απρεπών χαρακτηρισμών και υπονοούμενων μεταξύ του δημάρχου και κ. Αμπεριάδη που δέχτηκε πυρά και ανταπέδωσε, (αναδεικνύοντας το πλαίσιο σύγκλησης των απόψεων που είχε προεκλογικά με τον κ.Τσομπανόπουλο) με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει ώστε να ‘’ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ’’ που έχει χαθεί από καιρό.

Posted On Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 00:26 Γράφτηκε από
Σελίδα 1 από 35

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας