Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ. Σήμερα οφείλουμε όλοι, κόμματα, φορείς, παρατάξεις, οργανώσεις και πρόσωπα, να τοποθετηθούμε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο.

Ως περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνω πως είμαι αντίθετος σε αυτή τη συμφωνία.Δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών.

Εμείς από την πλευρά μας επιθυμούμε μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, έτσι ώστε οι λαοί μας να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης.

Θεωρούμε πως η θωράκιση της χώρας επιτυγχάνεται και με την οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών όπως η Περιφέρειά μας. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος και εκεί επικεντρώνουμε συστηματικά τις προσπάθειές μας.

Posted On Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 10:16 Γράφτηκε από τον

Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας λάβαμε, μέσω e-mail, το πρόγραμμα του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων -το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 7:30 το απόγευμα, στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Από τη στιγμή, δε, που το πρόγραμμα του φεστιβάλ εστάλη νωρίτερα από τις 7:30, ήταν λογικό να τεθεί (από το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας, από το οποίο και εστάλη το e-mail) εμπάργκο για τη μη δημοσίευσή του πριν από τη στιγμή της παρουσίασης.

Μέχρις εδώ θα έλεγε κανείς πως "όλα καλά".

Μόνο που, την τελευταία ημέρα του Μαΐου (πριν, δηλαδή, από 11 μέρες) το "κυρίως πιάτο" του προγράμματος του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων -δηλ. οι παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων- δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα!

Ή, τουλάχιστον, στο 70% του -μιας και ορισμένες παραστάσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν αναφέρθηκαν στο προαναφερθέν δημοσίευμα.

Δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα αν το πρόγραμμα "διέρρευσε" σε τοπικό επίπεδο ή σε κάποιο "αθηναϊκό" ΜΜΕ (το λέμε αυτό διότι ουκ ολίγες φορές έχουν τεθεί παράπονα από τοπικούς δημοσιογράφους και εκδότες για το ότι μαθαίνουν νέα του φεστιβάλ Φιλίππων από...τας Αθήνας).

Αλλά μας απασχολεί το γεγονός ότι η "διαρροή" του προγράμματος Φεστιβάλ Φιλίππων έγινε από ανθρώπους που σχετίζονται με το φεστιβάλ (διότι ποιοι άλλοι είχαν πρόσβαση σε αυτό; ), τους ίδιους ανθρώπους που τώρα (μέσα από την πρόσκληση του δήμου Καβάλας) μάς ζητάνε να τηρήσουμε εμπάργκο και να μη δημοσιεύσουμε το...ήδη δημοσιευένο πρόγραμμά του Φεστιβάλ!

Και δεν μας ενδιαφέρει αν η διαρροή έγινε π.χ. σε ένα άλλο τοπικό ΜΜΕ (και όχι π.χ. σε εμάς -διότι στο παρελθόν το ακούσαμε και αυτό) -μας ενδιαφέρει το ότι κάποιοι ίσως και να πιστεύουν ότι μπορουν ναδ "κοροϊδεύουν"...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Posted On Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 17:11 Γράφτηκε από τον

Η διοίκηση του Δήμου, αντί να συζητά σε πνεύμα συνεργασίας με τις παρατάξεις για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου στο ζήτημα των διοδίων, αντί να ασχολείται με την ουσία και τη λύση του προβλήματος, έβγαλε μία ανακοίνωση για να κάνει μία ακόμη επίθεση στην δημοτική μας παράταξη, θεωρώντας ότι έτσι θα μας πλήξει για μικροπολιτικά οφέλη.

Αλήθεια, κυρία Δήμαρχε, γιατί τόση εμπάθεια, γιατί τόσο άγχος μαζί μας;

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με τα διόδια, εμείς κάναμε τα εξής:

- Διαφωνήσαμε με την κατασκευή των μετωπικών διοδίων όχι μόνο στην Παράκαμψη της Καβάλας, αλλά και παντού όπου κατασκευάζονται νέα μετωπικά διόδια, βάζοντας θέμα π.χ. ειδικά για τα διόδια της Ασπροβάλτας τα οποία θα πληρώνουμε σίγουρα.

- Ζητήσαμε την άμεση εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων και να διασφαλιστούν χαμηλή τιμή στις χρεώσεις και κάρτες ελεύθερης διέλευσης για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.

- Συμμετείχαμε ενεργά στις διαπαραταξιακές επιτροπές του 2017 και του 2018 για τη διοργάνωση των 2 συλλαλητηρίων, αλλά και τις δύο φορές η Δημοτική Αρχή δεν υλοποιούσε τις αποφάσεις και αντιμετώπιζε τη διοργάνωση με ανοργανωσιά και προχειρότητα. Φέτος μάλιστα αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και μόνοι μας, όταν η Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι κάνει το συλλαλητήριο “για τα μάτια του κόσμου” και ότι δεν πιστεύει στα συλλαλητήρια.

- Από πέρσι προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να συγκροτήσει ομάδα διεκδίκησης-διαπραγμάτευσης με τοπικούς φορείς που θα τεκμηριώνει την επιχειρηματολογία του Δήμου και θα ερευνά τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα πιέζει συστηματικά το Υπουργείο Μεταφορών και το ΤΑΙΠΕΔ.

- Διαφωνήσαμε και θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε με ενέργειες που δημιουργούν εντυπώσεις και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η έκτακτη “συνεδρίαση” του Δημοτικού Συμβουλίου στο σημείο των διοδίων απέτυχε οικτρά, αφού δεν προβλήθηκε σε κανένα κεντρικό μέσο ενημέρωσης και δεν έστειλε κανένα “μήνυμα” σε κανένα κέντρο λήψης αποφάσεων, όπως ήταν ο στόχος της. Την “συνεδρίαση” μάλιστα την υποβάθμισε η ίδια η Δημοτική Αρχή, λέγοντας ότι τελικά ήταν μία απλή συγκέντρωση.

Αντίθετα, η Δημοτική Αρχή:

- δεν έκανε καμία παρέμβαση το 2014, ώστε να αποτρέψει την εγκατάσταση διοδίων στην Παράκαμψη της Εγνατίας.

- έκανε δύο συλλαλητήρια “για τα μάτια του κόσμου” το 2017 και το 2018. Από το πρώτο συλλαλητήριο μέχρι το δεύτερο αδιαφόρησε παντελώς για την εξέλιξη του θέματος.

- δεν κινητοποίησε τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου να εξετάσει αναλυτικά τις τεχνικές λεπτομέρειες εγκατάστασης του σταθμού ούτε συνεργάστηκε με κάποια άλλη κρατική ή περιφερειακή υπηρεσία, για να ψάξει καλύτερα το θέμα της εγκατάστασης του σταθμού διοδίων

- η αποκάλυψη ότι υπάρχει πρόβλημα με τις άδειες εκτέλεσης των εργασιών έγινε μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας και όχι του Δήμου

Εδώ και 4 χρόνια, η διοίκηση της κ. Τσανάκα έχει υπονομεύσει με την αδιαφορία της τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου και έχει κυριολεκτικά παραδώσει “στο έλεος της τύχης” κομβικές υπηρεσίες του Δήμου, που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να “τιναχτούν στον αέρα”, όπως π.χ. οι βιολογικοί σταθμοί της ΔΕΥΑΚ. Όλο και περισσότεροι πολίτες καταλαβαίνουν ότι η σημερινή διοίκηση βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και των Καβαλιωτών.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε καθετί άδικο που βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και των Καβαλιωτών και να λειτουργούμε με βάση το αποτέλεσμα και τις λύσεις στα προβλήματα, όχι τις πολιτικάντικες εντυπώσεις ή τις πελατειακές εξυπηρετήσεις. Και φυσικά, θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τον Δήμο Καβάλας για προσωπικό ή πολιτικό τους όφελος.

ΥΣ: Θα περιμένουμε από τη Δήμαρχο Καβάλας να κατονομάσει τις “πολιτικές σκοπιμότητες” για τις οποίες “ευχόμαστε το κακό της Καβάλας”. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον…

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Posted On Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 07:19 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Καβαλας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποτρέψει την εγκληματική απόφαση και υλοποίηση δημιουργίας σταθμού μετωπικών διοδίων στο ύψος της Καβαλας.

Έχει σηκώσει μόνος του το βάρος του δικαστικού αλλά κρίσιμου αγώνα, ενώ με δικό του προσωπικό, και δαπάνες διοργάνωσε και θα διοργανώσει όποτε χρειαστεί κινητοποιήσεις και κάθε τι αναγκαίο.

Μετά το συμβολικό και άκρως επιτυχημένο από άποψη και ουσίας και εντυπώσεων δημοτικό συμβούλιο στην Εγνατία Οδό, σε άψογη συνεργασία και απόλυτη σύμπνοια με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβαλας κ. Μαρκόπουλο, προχωρήσαμε σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες διασφάλισης της νομιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Αποτέλεσμα ήταν, η μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Καβαλας και κατά συνέπεια η παύση των εργασιών. Είναι προφανές ότι έχουν τελεστεί και τελούνται κατά την άποψη μας, εξόχως σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η περιφρόνηση του κυρίου του έργου έναντι του φυσικού πλούτου σοκάρει.

Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά μια μικρή αλλά σημαντική μάχη κερδήθηκε. Απαιτείται εγρήγορση και συμμετοχή.

Στόχος: η ματαίωση της δημιουργίας των μετωπικών διοδίων στην περιοχή που αφορά τον Δήμο μας.

Ελπίζουμε τώρα, όσοι μιλούσαν για «περιφερόμενους θιάσους» να αναθεωρήσουν.

Επίσης όσοι δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις  εδώ και καιρό δεν συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια - άγνωστο για ποιους λόγους -, επιλέγοντας την «απομόνωση», να συστρατευτούν πλέον,  διότι δεν έχουν κανένα άλλοθι και η  τοπική κοινωνία θα τους κρίνει πολύ αυστηρά.

Να σταματήσουν να δίνουν την εντύπωση, πως «εύχονται» για πολιτικές σκοπιμότητες το κακό της Καβαλας.

Ευχαριστούμε τις παρατάξεις ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ, ΚΑΠ, ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους κα. Ιωαννίδου και κ. Αγανικόλα, που με αίσθηση ευθύνης στέκονται αρωγοί στην κοινή αυτή προσπάθεια.

Posted On Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 10:11 Γράφτηκε από τον

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου των διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας (συμπληρωματική), αναφέρει στη σελίδα 3 τα εξής:

«Ο προτεινόμενος Σταθμός βρίσκεται εκτός του Αισθητικού Δάσους Αμυγδαλεώνα (Καβάλας) και εκτός περιοχής Natura 2000, αλλά εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής(ΚΑΖ) Αγίου Τιμοθέου – Κιούπια και εντός της ευρύτερης Περιοχής Ειδικής Προστασίας (ΠΕΠ) Δασικών Εκτάσεων, σύμφωνα με το ΓΠΣ Δήμου Καβάλας … (συνεπώς) … δεν προτείνονται επιπλέον μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από το προτεινόμενο έργο, πέραν των περιβαλλοντικών όρων που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν για το έργο της Παράκαμψης Καβάλας».

Τη μελέτη αυτή ενέκρινε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 23417/12-05-2017 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» και το Υπουργείο Περιβάλλοντος πιάστηκαν να κλέβουν δάσος, φύση και περιβάλλον μπροστά στα μάτια μας. Κατασκευάζουν το σταθμό διοδίων ΜΕΣΑ στο δάσος και όχι ΕΞΩ από αυτό, όπως ψευδώς ισχυρίζονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Όμως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει και άλλα σοβαρά κενά:

 • Δεν εξετάζει τις επιπτώσεις από την εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων προς την πόλη (θόρυβος, ρύπανση, επιβάρυνση μνημείων και χώρων εργασίας).
 • Δεν εξετάζει τις επιπτώσεις στην πανίδα της περιοχής των διοδίων.
 • Οι μετρήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση έγιναν σε σημεία απρόσφορα, με τρόπο αποσπασματικό και ανεπαρκή ποσοτικά.
 • Δεν συνέπραξαν συγκοινωνιολόγος και πολεοδόμος στην κατάρτισή της.

Οι ευθύνες δεν είναι μόνο πολιτικές. Είναι και οικονομικές και ποινικές και πρέπει να αναζητηθούν.

Posted On Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 10:09 Γράφτηκε από τον

Το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή της όδευσης από την πεδιάδα των Φιλίππων, με μια νέα χάραξη, είτε βόρεια είτε νότια, αποδυναμώθηκε, αφού συστηματικά υπονομεύθηκε και συσκοτίστηκε μέσω τις απαξίωσης προσώπων και φορέων.  Τον τελευταίο καιρό η αλλαγή της όδευσης συνθλίβεται στη μυλόπετρα των αντισταθμιστικών και κινδυνεύει να εξαϋλωθεί μέσα στην αοριστολογία, στη διγλωσσία του προσκηνίου και στη βελούδινη άνεση του παρασκηνίου. Είναι προφανές ότι οι φορείς δεν απαίτησαν με πειστικό τρόπο  από τον TAP την εξέταση των υπαρκτών και απολύτως εφικτών εναλλακτικών οδεύσεων. Η στρατηγική του TAP, απολύτως γνωστή από την αρχή, με προσχηματικό διάλογο να συντηρεί προς το διηνεκές την ελπίδα για δήθεν αλλαγή της όδευσης, στην ουσία ήταν άρνηση στην εξέταση και τελικά, προϊόντος του χρόνου, απόρριψη των εναλλακτικών οδεύσεων.  Φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο είτε αυτοαναιρέθηκαν, είτε αυτοεξαιρέθηκαν ήδη από το καλοκαίρι του 2014,  διάγοντας έκτοτε μια άνευ προηγουμένου μακαριότητα,  είτε χρησιμοποιήθηκαν προσφάτως  με την κεντρική τους έκφραση, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες μέσω μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν με τον TAP, αποποιούμενοι  τον θεσμικό τους ρόλου, του Συμβούλου του Κράτους. Φορείς της τοπικής και περιφερειακής εξουσίας υποτίμησαν τη δύναμη των τοπικών κινημάτων με αιχμή τον Αγροτικό Σύλλογο, προτιμώντας τις κατ’ ιδίαν και «θεσμικού» χαρακτήρα διαπραγματεύσεις,  «επιτρέποντας» στην ουσία στον TAP με κωλυσιεργίες να ροκανίσει τον χρόνο. Τελικά, όμως τι πέτυχαν;  Να ταλαντεύονται σε συνθήκες  ασταθούς ισορροπίας, επηρεασμένοι αφόρητα από το σύνδρομο του Οδυσσέα που ενώ θέλει να επιστρέψει στην Ιθάκη τον αποπροσανατολίζουν οι σειρήνες με το γοητευτικό τραγούδι τους για να ξεχάσει τον προορισμό του.

Πριν καν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ στις προσφυγές που κατέθεσαν, ο Δήμος Καβάλας, ο Αγροτικός Σύλλογος με αγρότες της περιοχής των Φιλίππων και η συλλογικότητα των Σερρών, ο κ. Σταθάκης με αφοπλιστική άνεση, εντός των τειχών, δηλώνει ότι το θέμα της όδευσης έχει τελειώσει και ως  δημόσιος «κήρυκας» ανακοινώνει την αόριστη συγχρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στην πεδιάδα, υπό τις ιαχές της  εκ Λονδίνου προερχόμενης κας Παπαλεξανδρή, με τις ανακριβείς δηλώσεις της ότι η όδευση έχει αλλάξει και ο αγωγός έχει μετατοπιστεί βορειότερα. Η δεξιοτεχνικά συγκαλυμμένη υποκρισία που εκπορεύεται από πολλές μεριές, κυβερνητικές και μη, είναι τόσο ισχυρή που βρίσκει, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να χάνονται μέσα στα ποσοστά τύρφης της πεδιάδας των Φιλίππων, αναζητώντας άλλοθι και δηλώνοντας παραπλανημένοι (μετά από τέσσερα χρόνια !!!!), τους δε πολίτες –αγρότες κατοίκους της περιοχής θαμπωμένους από την «αγιοσύνη» του Ταρτούφου. 

Ορισμένα χαρακτηριστικά των τεναγών:

Ο τυρφώνας των Φιλίππων αποτελεί  εθνικό γεωλογικό απόθεμα που πρέπει να διαφυλαχτεί. Έχει το μεγαλύτερο γνωστό πάχος στον κόσμο και αποτελεί την μεγαλύτερη δεξαμενή ορυκτών καυσίμων στα Βαλκάνια. Η διαδοχή τύρφης-λιγνίτη φτάνει σε μέγιστο πάχος 190 m. Τα αποδεδειγμένα αποθέματα ανέρχονται σε 4,3 δις m3 φυσικής τύρφης.

Η πεδιάδα των Φιλίππων είναι η πιο γόνιμη πεδιάδα της Ελλάδας, από τις γονιμότερες της Ν.Α. Ευρώπης,  με νόμο δε είναι χαρακτηρισμένη ως γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας. Ως γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας θεωρείται μη ανανεώσιμος φυσικός πόρος που πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «κοινωνικό αγαθό» μεγάλης σπουδαιότητας για την οικονομική και κοινωνική ζωή και για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της χώρας. Οι Γεωργικές Γαίες Υψηλής Παραγωγικότητας προστατεύονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και για λόγους δημόσιου συμφέροντος απαγορεύεται να αλλάξουν χρήση για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Η διατήρηση και ενίσχυσή της γης υψηλής παραγωγικότητας,  σε μια χώρα όπου η συντελεσθείσα φτωχοποίηση της κοινωνίας θα συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια, θα έπρεπε να αποτελεί  πρώτη προτεραιότητα στο «ολιστικό» αναπτυξιακό σχέδιο μιας κυβέρνησης.

Ορισμένες κρίσιμες αλήθειες:

 1. O TAP AG είναι κατασκευαστής και όχι τοπικός προμηθευτής φυσικού αερίου. Ο αγωγός TAP κατασκευάζεται για να καλύψει το 3-5% των αναγκών της Ευρώπης. Η προμήθεια της χώρας με φυσικό αέριο από τον TAP όπως κατά καιρούς εξαγγέλλεται προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις , δεν είναι ούτε αυτόματη ούτε δεδομένη. Αντιθέτως, η Τουρκία θα παρακρατά 6 δις κ.μ. από τον TANAP (αγωγός Trans Anatolian Pipeline στο τουρκικό έδαφος στον οποίον θα “κουμπώσει” ο TAP στους Κήπους του Έβρου) και θα αφήσει τα υπόλοιπα για την Ευρώπη, από τα οποία θα πάρει και η Αλβανία μέσω του TAP και η Βουλγαρία μέσω του IGB (ελληνοβουλγαρικός αγωγός από την Κομοτηνή προς τη Στάρα Ζαγόρα).
 2. Ο αγωγός TAP θα περάσει τράνζιτ φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς τη δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Καμία χώρα της ΕΕ δε θα καρπωθεί τέλη διέλευσης. Το οικονομικό όφελος της χώρας θα είναι μόνο από φόρους και ανέρχεται σε 1,2 δις σε βάθος 50 χρόνων, δηλ. περίπου 24 εκ. Ευρώ το χρόνο.
 3. Η Ελλάδα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού ΔΕΣΦΑ και του σταθμού LNG της Ρεβυθούσας. Η σχεδιαζόμενη (καλώς την κι’ ας άργησε) επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της Μακεδονίας, τα Θράκης και της  Στερεάς Ελλάδας θα γίνει από τον υφιστάμενο αγωγό ΔΕΣΦΑ και από τον σταθμό της Ρεβυθούσας και όχι από τον TAP.
 4. Ο αγωγός έτσι όπως έχει σχεδιαστεί εξ αρχής περνάει από την καρδιά του λιγνιτικού πεδίου της Δράμας, του τρίτου μεγαλύτερου στην Ελλάδα, εγγράφοντας υποθήκη για την μελλοντική του «εκμετάλλευση».
 5. Η απαξίωση και η απομείωση της αξίας της αγροτικής γης με τη μετατροπή της σε πεδίο διέλευσης ενεργειακών αγωγών, θα οδηγήσει πιο εύκολα στην αλλαγή χρήσης της ευρύτερης περιοχής και στην εκμετάλλευσης της τύρφης και του λιγνίτη, δημιουργώντας προηγούμενο περαιτέρω υποβάθμισης των τεναγών με την  κατασκευή και άλλων «αναπτυξιακών» έργων.
 6. Οι άδειες για έργα υποδομής στην περιοχή (αρδευτικά κ.α.) που γειτνιάζουν ή διασταυρώνονται με τον άξονα του αγωγού TAP θα δίνονται από την έδρα του TAP, την Βασιλεία της Ελβετίας.
 7. Με ένα μέσο κόστος κατασκευής του αγωγού 2,2-2,5 εκατομμύρια Ευρώ ανά χιλιόμετρο, τα επίμαχα 11 χιλιόμετρα των τεναγών στο Νομό Καβάλας στοιχίζουν λιγότερο από 30 εκ. Ευρώ, κόστος ευτελές σε σχέση με τα ποσά που δαπανά ο TAP για την προβολή του έργου. Είναι πέρα πάσης αμφιβολίας και απολύτως βέβαιο ότι το ισοζύγιο από τη διέλευση του αγωγού για τους αγρότες και γα την τοπική κοινωνία είναι εξαιρετικά αρνητικό. Εάν δεν υπήρχαν άλλα σημαντικότερα συμφέροντα επί θύραις, η όδευση από τα τενάγη θα είχε αλλάξει προ πολλού.
 8. Οι δύο εγκρίσεις των υπουργών από διαφορετικές κυβερνήσεις, του κ. Μανιάτη το 2014 και η τροποποιητική, δήθεν άλλη όδευση, του κ. Σκουρλέτη στην επίμαχη περιοχή των τεναγών ταυτίζονται απόλυτα, χωρίς την παραμικρή απόκλιση.
 9. Σύμφωνα με την εγκεκριμένη όδευση που ήδη υλοποιείται, ο αγωγός εφάπτεται κατά ένα μέρος με την Β’ ΖΩΝΗ προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων (σε μήκος 650 μέτρων) και διέρχεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου  από τη Ζώνη Γ προστασίας (Περιφερειακή Ζώνη), απέχει από το κέντρο των Λασπόλουτρων Κρηνίδων (λίμνες  λάσπης) 860 μ., από το Ξενοδοχείο Γιάννης που βρίσκεται στο νότιο όριο των λασπόλουτρων 790 μ. και από την Α’ Ζώνη προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου στην περιοχή των λασπόλουτρων 400 μ., όταν η απόσταση  ασφαλείας ξεπερνά κατά πολύ το 1 χιλιόμετρο.
 10. Όσο για τη στρατηγική σημασία του αγωγού και την «πομπώδη» μετατροπή της Ελλάδας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο υπενθυμίζουμε ότι ο αγωγός TAP αποτελεί συνέχεια του αγωγού TANAP στον οποίον συμμετέχουν οι Τούρκοι και οι Αζέροι με ποσοστά 20% και 80% αντίστοιχα. Επομένως ο πολυδιαφημισμένος TAP θα εξαρτάται απολύτως από την Τουρκία, πιθανόν και με μορφή ομηρίας, όταν οι γεωπολιτικές σκοπιμότητες το επιβάλλουν.

Η εμπειρία απέδειξε ότι τα κινήματα των ενεργών πολιτών δεν μπορεί να είναι παρακολουθήματα ή εξαρτήματα των φορέων εξουσίας. Πρέπει να έχουν αυτόνομη και ανυστερόβουλη δράση, επιδιώκοντας να πείσουν την κοινωνία και τις θεσμικές εκφάνσεις της, σε μια συντονισμένη δράση με καθαρή στρατηγική μέχρι το τέλος.

Ο απολογισμός για τη διαφαινόμενη απαξίωση και αλλαγή χρήσης του ιστορικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού κεφαλαίου που φέρει την ονομασία «Τενάγη Φιλίππων», που μπορεί να αργήσει και ίσως  γίνει από τις  επόμενες γενιές, θα είναι οδυνηρός. Υπάρχει ακόμη χρόνος για την αντιστροφή.

Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στην αλλαγή της όδευσης του TAP και συνεχίζουν τον αγώνα, η αλήθεια είναι κάτι που μπορεί να φανεί μονάχα στο βαθύ σκοτάδι, στο πιο βαθύ σκοτάδι  λίγο πριν το ξημέρωμα. Άλλωστε, η ύπαρξη και οι ιδιότητες της σκοτεινής ύλης βασίζονται στις επιδράσεις πάνω στην ορατή ύλη. Σε λίγο ξημερώνει η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που ίσως γεννήσει νέες ελπίδες.

Καβάλα, Δράμα 04 Ιουνίου 2018

Λάζαρος Βασιλειάδης

Αν. Καθηγητής Δ.Π.Θ.

Πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ-ΑΜ

Posted On Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 19:56 Γράφτηκε από τον

Η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στην πόλη μας, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, δεν υπήρξε αποτέλεσμα μίας συστηματικής συνεργασίας του Δήμου με το συγκεκριμένο Υπουργείο. Για αυτό και η συνάντηση της Δημάρχου με την Υπουργό Τουρισμού δεν οδήγησε σε κανένα απτό αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες, οι (άστοχες…) φιλοφρονήσεις και τα αναμνηστικά δώρα δεν οδηγούν σίγουρα σε απτά αποτελέσματα…

Βέβαια, η διοίκηση του Δήμου δεν έχει συστηματική συνεργασία με κανένα Υπουργείο με το οποίο έχουμε ζητήματα σε εκκρεμότητα ως Δήμος Καβάλας, γι’ αυτό και όλες οι διεκδικήσεις μας “βαλτώνουν”.

Ακόμη και τα θέματα της αξιοποίησης του στρατοπέδου Ασημακόπουλου και του Κάτω Νοσοκομείου που τέθηκαν δεν αναμένεται να προχωρήσουν, όσο η διοίκηση του Δήμου δεν καταστρώνει ένα συγκεκριμένο και αξιόπιστο επιχειρηματικό σχέδιο για την αξιοποίηση τους.

Συνεπώς, χρειαζόμαστε πρώτα έναν συστηματικό και οργανωμένο διάλογο με το Υπουργείο Τουρισμού και μετά τις επισκέψεις που θα σφραγίσουν τα αποτελέσματα του διαλόγου αυτού.

Σε έναν διάλογο για τα θέματα του τουρισμού, εμείς θέτουμε τις εξής στοχευμένες προτεραιότητες:  

 1. Προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων που θα συνδέονται με τον θρησκευτικό τουρισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, τα συνέδρια, τις εκθέσεις, ακόμη και την παιδεία: τον τουρισμό “Ήλιος και Θάλασσα” τον έχουμε κατακτήσει. Πρέπει να επεκταθούμε άμεσα και σε άλλες θεματικές μορφές τουρισμού που έχουν υψηλές αποδόσεις, αλλά χρειαζόμαστε και τις αντίστοιχες επενδύσεις. Ο Δήμος μας οφείλει να καταστρώσει έναν ειδικό σχεδιασμό για το θέμα αυτό και να μπει μπροστά σε μία τέτοια πρωτοβουλία, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, και να συζητήσει με το Υπουργείο Τουρισμού για την υλοποίησή του.
 1. Ίδρυση ανώτατης σχολής για ειδικότητες του τουριστικού τομέα: η περιοχή μας έχει ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό που να διαθέτει εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου στις ειδικότητες του τουριστικού κλάδου. Τέτοια εκπαίδευση και κατάρτιση μπορούν να προσφέρουν μεσοπρόθεσμα εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές που μπορούν να δημιουργηθούν στο πλαίσιο της ένωσης του ΤΕΙ Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές, ερευνητικό ινστιτούτο κ.ά.). Η συγκυρία αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί ΤΩΡΑ. Είναι σημαντική ευκαιρία που δεν πρέπει να τη χάσουμε.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Posted On Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 18:03 Γράφτηκε από τον

Την ώρα που διεξαγόταν η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στο σημείο που βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στην Άσπρη Άμμο, ο επικεφαλής της παράταξης "Ο Τόπος της Ζωής μας" (της μοναδικής απούσας από τη συνεδρίαση) Μάκης Παπαδόπουλος απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ μια καταγγελία για τη δημιουργία μιας ανεξέλεγκτης και παράνομης "χωματερής" στο Παληό. Η καταγγελία αυτή, μάλιστα, συνοδευόταν τόσο από φωτογραφικό υλικό όσο και από βίντεο, με τον Μάκη Παπαδόπουλο να αποδίδει, μεν, τα εύσημα στους υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας για την προσπάθεια που καταβάλλουν νυχθημερόν για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους αλλά να κατηγορεί τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Ανέστη Τσουρουκίδη για τις αποφάσεις που λαμβάνουν και τις εντολές που δίνουν στο προσωπικό.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από δημότες ότι δημιουργούνται ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι σε διάφορα σημεία σε γειτονιές της Καβάλας και σε οικισμούς του Δήμου (Καλαμίτσα, Νεάπολη, Περιγιάλι, Άσπρη Άμμο, Παληό και αλλού).Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από δημότες ότι δημιουργούνται ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι σε διάφορα σημεία σε γειτονιές της Καβάλας και σε οικισμούς του Δήμου (Καλαμίτσα, Νεάπολη, Περιγιάλι, Άσπρη Άμμο, Παληό και αλλού).

Ο Δήμος αφαίρεσε τους μεγάλους κάδους που υπήρχαν, για να ρίχνουν οι δημότες ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και μπάζα, χωρίς να έχει τοποθετήσει ειδική σήμανση που να πληροφορεί πού αλλού μπορούν να πεταχτούν τέτοια απόβλητα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν οι κάδοι

Χθες όμως δεχτήκαμε καταγγελία από δημότες στο Παληό ότι ο ίδιος ο Δήμος πετά ανεξέλεγκτα κλαδιά και σκουπίδια σε αφύλαχτη δημοτική έκταση και έχει δημιουργήσει εκεί έναν επικίνδυνο σκουπιδότοπο!  

Αυτό είναι απαράδεκτο για μία Δημοτική Αρχή.

Απορούμε μάλιστα πώς είναι δυνατόν η Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να κατηγορούν συνέχεια τους Καβαλιώτες ότι πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια, ενώ οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει ανεξέλεγκτη χωματερή στο Παληό! Αυτό είναι το “καλό παράδειγμα” που δίνει ο Δήμος στους πολίτες;

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένη περιοχή και η επιβάρυνση στο περιβάλλον είναι μεγάλοι. Ζητάμε άμεσα από τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει κάθε ανεξέλεγκτη απόθεση αποβλήτων στη συγκεκριμένη έκταση και να παρέμβει για να καθαριστεί ο χώρος.

Επιπλέον, οι μεγάλοι κάδοι που έχει τοποθετήσει σε γειτονιές δεν λύνουν το πρόβλημα, γιατί η απόθεση απορριμμάτων στους κάδους παραμένει ανεξέλεγκτη. Προτείνουμε να δημιουργήσει, άμεσα και με ειδικό σχεδιασμό, μικρά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης. Με βάση τον Ν. 4447/2016, ο Δήμος μπορεί να δημιουργεί άμεσα μικρούς, οριοθετημένους, οργανωμένους και περιφραγμένους χώρους σε σημεία της πόλης που θα επιλεγούν ειδικά για να μεταφέρουν οι δημότες εκεί ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και μπάζα. Αν θέλει, μπορεί να βάλει και ωράριο λειτουργίας, για να ελέγχει την απόθεση τέτοιων αποβλήτων και να μην “ξεφεύγει” η κατάσταση.

ΥΣ: Δεν είναι σωστό η Δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής να “κρύβονται” πίσω από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, η οποία προσπαθεί νύχτα – μέρα να ανταποκριθεί στο καθήκον της. Η Υπηρεσία εκτελεί τις αποφάσεις που παίρνει η διοίκηση του Δήμου η οποία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Posted On Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 01:55 Γράφτηκε από τον

Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος του άρθρου μπορεί να μπερδέψει κάποιους αναγνώστες μας, συνεπώς ζητούμε την κατανόησή σας μέχρι να διευκρινίσουμε τι ακριβώς εννοούμε (δεν θα αργήσουμε πολύ...)

Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε αποδέκτες ουκ ολίγων ανακοινώσεων, τόσο από τη "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" όσο και από το θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ΑΜΘ Κώστα Αντωνιάδη, για την επίσκεψη δημοσιογράφων και bloggers από διάφορες χώρες της Ευρώπης στην περιοχή μας. Στόχος αυτών των επισκέψεων είναι η γνωριμία με τον τόπο μας, τις ομορφιές του, τα αξιοθέατά του και τις γεύσεις του, και η προβολή τους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Κατά καιρούς έχουμε δει δημοσιογράφους και bloggers από χώρες όπως το Βέλγιο, η Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ρωσία, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις δημοσιογράφων που έρχονται από την Αθήνα (κυρίως από εξειδικευμένα ΜΜΕ, όπως αυτά που σχετίζονται με τις γεύσεις και τη γαστρονομία).

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: εννοείται ότι κάνουν καλά οι δημοσιογράφοι και οι bloggers που επισκέπτονται τα μέρη μας. Δεν έχουμε κάτι με αυτούς, ούτε φυσικά με τους φορείς που τους καλούν και ανακοινώνουν τις αφίξεις τους και τις εντυπώσεις τους.

Απλά, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 1 χρόνο έχουν καταγραφεί 2 περιστατικά με τουριστικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες που "μπέρδεψαν" το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας (στο οποίο βρίσκεται η Καβάλα) με...την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ή, όπως την αποκαλούν στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, Δημοκρατία της Μακεδονίας)!

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο από αυτά καταγράφτηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όταν η ουγγρική ταξιδιωτική εταιρεία Wizz Air (η οποία, μερικούς μήνες αργότερα, "ήρθε" στην Καβάλα, λόγω των εργασιών που λάμβαναν χώρα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης), στην προσπάθειά της να διαφημίσει την αεροπορική σύνδεση Βουδαπέστης-Σκοπίων, επέλεξαν να προβάλλουν τα Σκόπια χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία......της Καβάλας (και συγκεκριμένα, της χερσονήσου της Παναγίας)!!!

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφτηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, με ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο από την Ολλανδία ανάρτησε, στη σελίδα του στο Facebook, φωτογραφίες από την Καβάλα, διαφημίζοντας ωστόσο...ένα ταξιδιωτικό πακέτο...για την Οχρίδα των Σκοπίων!

Και μπορεί και στις 2 περιπτώσεις να είχαμε άμεση αντίδραση από τη δημοτική αρχή Καβάλας -πέρσι από την πρόεδρο της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Αναστασία Ιωσηφίδου, και φέτος από τον αντιδήμαρχο ανάπτυξης Δημοσθένη Τουλκίδη- και οι επίμαχες αναρτήσεις να διορθώθηκαν εγκαίρως, ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε: μήπως κάνουμε κάτι λάθος;

Διότι μπορεί εδώ και χρόνια -ας μην συζητήσουμε το πως και το γιατί, δεν είναι της ώρας- να έχει χαραχτεί στη συνείδηση πολλών κατοίκων του εξωτερικού ότι η Μακεδονία δε βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά είναι ένα ξεχωριστό κράτος, με έναν λαό που αποκαλείται "Μακεδόνες" και χρησιμοποιεί μια γλώσσα που ονομάζεται διεθνώς "μακεδονική", ωστόσο δεν μπορεί και εμείς να μην το έχουμε τονίσει (όπως ανέφερε, σε σχετική του ανάρτηση, και ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής) ότι:

η Καβάλα ΕΙΝΑΙ Μακεδονία (Ανατολική, έστω) και η Αχρίδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Μακεδονία αλλά FYROM ή κάτι άλλο με επιθετικό προσδιορισμό, Nova, Gorna, Vardarska, Ilidenska.

Τώρα θα μου πείτε "Τι κάθεσαι και αναρωτιέσαι..."...ίσως να μην έχετε άδικο, αλλά λέμε τώρα...

Posted On Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 20:16 Γράφτηκε από τον

Το σοβαρότατο περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, στον ημιτελικό του 3ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης του δήμου Καβάλας, ναι μεν έχει καταδικαστεί με έντονο τρόπο από τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το πρωτάθλημα, ωστόσο θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα σχετικά με το κατά πόσο "σοβαρά" έχουν πάρει κάποιοι την υπόθεση ενός τουρνουά με καθαρά φιλικό σκοπό

Υπενθυμίζουμε στο κοινό ότι ο εν λόγω ημιτελικός διεξήχθη μεταξύ των ομάδων των εργαζόμενων στην Kavala Oil και των μηχανικών-μελών του ΤΕΕ ΑΜ. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η οποία κρίθηκε με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα υπέρ των εργαζόμενων στην Kavala Oil, ένας παίκτης των μηχανικών επιτέθηκε σε έναν από τους διαιτητές, διαμαρτυρόμενος -όπως έγινε γνωστό- για τα σοβαρά λάθη που είχαν γίνει σε βάρος της ομάδας του. Το αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής να τραυματιστεί στο κεφάλι (από κλωτσιά!), τα "αίματα να ανάψουν" και το όλο ματς να αμαυρώνεται.

Οι καταδικαστικές δηλώσεις ήταν ουκ ολίγες, ενώ η ομάδα των μηχανικών ναι μεν ζήτησε συγνώμη για τα όσα έγιναν την Τετάρτη αλλά ανακοίνωσε (μέσα από αναρτήσεις μελών της) ότι αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η δε "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" (διοργανώτρια αρχή) είναι έτοιμη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, να επιβάλλει αυστηρές ποινές στους πρωταίτιους.

Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος μας είναι αρκετά περιορισμένος και δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσουμε αγώνα προς αγώνα την εξέλιξη του εργασιακού πρωταθλήματος. Ωστόσο, από το λίγο που έχουμε δει -όχι μόνο μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τους λιγοστούς αγώνες που έτυχε να παρακολουθήσουμε-, έχουμε συμπεράνει πως ορισμένοι έχουν πάρα πολύ "πατριωτικά" το όλο θέμα.

Και δεν μιλάμε μόνο για τις αντιδράσεις μερίδας όσων βρίσκονται στις κερκίδες (και μάλιστα μπροστά σε μικρά παιδιά!), αντιδράσεις που θυμίζουν, σε πολλές περιπτώσεις, αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων. Πέρσι, χαρακτηριστικά, θυμόμαστε ακόμα και...αφίσες με τη λέξη "WANTED" ("Καταζητούνται") και τις εικόνες παικτών αντίπαλων ομάδων, σε μια προσπάθεια να "φοβηθούν" οι εν λόγω παίκτες! Και μπορεί κάποιοι να μιλάνε για "πλάκα" και "χαβαλέ", ωστόσο από ένα σημείο και μετά η "πλάκα" "χοντραίνει".

Καλό είναι να θυμόμαστε πως το εργασιακό πρωτάθλημα διοργανώνεται με αποκλειστικό στόχο τη διασκέδαση και τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων που καθημερινά συναναστρέφονται στην ίδια -μικρή- πόλη. Όπως διαβάσαμε σε σχόλιο ενός συμπολίτη μας, ο νικητής δεν θα προκριθεί στην Ευρωλίγκα, ούτε θα παίξει στο NBA. Το αν κάποιοι το έχουν ξεχάσει είναι θέμα που θα πρέπει να το δει η διοργανώτρια αρχή, δηλαδή η "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" και ο δήμος Καβάλας, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να αντιδράσουν δραστικά.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο σωστή είναι η σκέψη περί διακοπής του πρωταθλήματος -όπως τη διατύπωσε ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου-, αλλά προσωπική μας άποψη είναι πως δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθούν όλες οι ομάδες για τα όσα έγιναν από μια συγκεκριμένη ομάδα. Όπως επίσης προσωπική μας άποψη είναι ότι τα όσα δήλωσε ο κ. Φιλόσογλου περί επανεξέτασης της παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων για την επόμενη χρονιά δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση -ακριβώς για τον ίδιο λόγο που αναφέραμε προηγουμένως.

Ότι έγινε έγινε, είναι σαφέστατα πολύ λυπηρό που έγινε, αλλά ας περιοριστούμε μόνο στους πρωταίτιους (από όπου και αν προέρχονται) -οι οποίοι φυσικα και πρέπει να τιμωρηθούν, και μάλιστα αυστηρά, ώστε να δοθεί το μήνυμα προς άπαντες ότι "πρέπει να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τη διοργάνωση"

Απλά τα πράγματα...

Posted On Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 22:24 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 42

ELEFTHERIA 2018 FINAL

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας