Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αφορμή για το παρακάτω άρθρο στάθηκε ένα άρθρο που διαβάσαμε σήμερα στον τοπικό τύπο σχετικά με τη μαρτυρία ενός συμπολίτη μας που επέστρεφε, το απόγευμα της Κυριακής, από το στάδιο "Ανθή Καραγιάννη" στο σπίτι του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτή, ο συμπολίτης μας φέρεται να δέχτηκε επίθεση από αγέλη 10-12 αδέσποτων σκύλων, για την οποία και παραπονέθηκε στον υπεύθυνο λειτουργίας του -με τον τελευταίο να αναφέρει ότι έχει ενημερώσει στο παρελθόν το δήμο Καβάλας, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τα όσα ανέφερε ο εν λόγω συμπολίτης, μόλις διαβάσαμε το άρθρο αυτό θυμηθήκαμε 2 ξεχωριστές περιπτώσεις που μας έτυχαν μέσα στην εβδομάδα: με ένα αδέσποτο σκυλί στη Ραψάνη και με 2 άλλα αδέσποτα σκυλιά στην οδό Φιλικής Εταιρείας, πίσω από το κτίριο του ΙΚΑ. Και στις 2 περιπτώσεις η αντίδρασή μας, όταν μας πλησίασαν τα σκυλιά, ήταν η ίδια: μείναμε ακίνητοι και αφήσαμε τα σκυλιά να μας προσπεράσουν.

Η αντίδρασή τους; Ίδια και στις 2 περιπτώσεις: Μας πλησίασαν κουνώντας την ουρά τους, μας μύρισαν και αποχώρησαν...Φυσικά, χωρίς να μας πειράξουν!

Και όμως...αυτά τα περιστατικά πολύ συχνά καταγράφονται από συμπολίτες μας ως...επιθέσεις αδέσποτων σκύλων εναντίον ανθρώπων!

Πολύ συχνά στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στο γεγονός ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας ούτε γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν απέναντι σε αδέσποτα ζώα, αλλά -δυστυχώς- ούτε διαθέτουν και την απαραίτητη υπομονή για να αντιδράσουν όταν κάποια αδέσποτα ζώα τους πλησιάσουν. Θυμόμαστε χαρακτηριστικές περιπτώσεις συμπολιτών -ήμασταν και αυτόπτες μάρτυρες- οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν ότι ένα σκυλί που απείχε 5 μέτρα από αυτούς κινήθηκε προς το μέρος τους -χωρίς καν να προλάβει να τους προσεγγίσει- αντέδρασαν χωρίς καθόλου ψυχραιμία και άρχισαν να φωνάζουν ότι δέχονταν επίθεση!

Ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες είχε γίνει καταγγελία από συμπολίτες ότι είχαν δαγκωθεί από σκυλιά διαπιστώθηκε, εκ των υστέρων, ότι τα γεγονότα είχαν "φουσκωθεί" από τους καταγγέλλοντες. Νωπή είναι, επίσης, η εικόνα τοπικής εφημερίδας που διατηρεί και ενημερωτικό ιστότοπο, η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε καταγράψει "επίθεση ενός πίτμπουλ σε έναν άλλο σκύλο, τραυματισμό του ιδιοκτήτη του δεύτερου σκύλου από το πίτμπουλ και μεταφορά του στο νοσοκομείο, και επίθεση του πίτμπουλ σε ένα παιδί 13-14 χρονών που συνόδευε τον άλλο σκύλο" ενώ στην πραγματικότητα είχαν απλά μαλώσει τα 2 σκυλιά (κανένα από αυτά δεν ήταν πίτμπουλ) χωρίς να πάθει κανένας άνθρωπος το παραμικρό! (θυμηθείτε το εν λόγω περιστατικό πατώντας εδώ)

Έχουν μάλιστα υπάρξει και περιπτώσεις ανθρώπων που κατήγγειλαν επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά χωρίς όμως να αναφέρουν ότι προηγουμένως...τα είχαν χτυπήσει (ή απειλήσει ότι θα τα χτυπήσουν) ή τα είχαν κλωτσήσει!!!

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις αληθινών (και όχι "μούφα") επιθέσεων σκυλιών σε ανθρώπους (γνωστό είναι το παράδειγμα του αδελφού του τέως δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή).

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είναι αρκετά μεγάλο, και -δυστυχώς- διαχρονικό. Χρόνια κρατάει αυτή η "κολόνια" με τα αδέσποτα, χρόνια τώρα οι πολίτες παραπονιούνται και ζητούν λύση από τους δήμους (μιας και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το δήμο Καβάλας αλλά και όλους τους υπόλοιπους), οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση των αδέσποτων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια ουσιαστική λύση. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις -οι οποίες είτε έχουν όλη την καλή διάθεση για να διαχειριστούν τα αδέσποτα αλλά δεν έχουν τους πόρους, είτε δεν έχουν την διάθεση και επιχειρούν να εφαρμόσουν λύσεις "μπόγια" (δεν μιλάμε για τους δήμους του νομού Καβάλας αλλά για άλλες περιπτώσεις στην υπόλοιπη χώρα). Έχει να κάνει με όλους εμάς και με την έλλειψη παιδείας (και αυτό δεν έχει να κάνει με τη συμπεριφορά μας μόνο απέναντι στα αδέσποτα αλλά απέναντι και στα δεσποζόμενα -γνώριμες είναι, άλλωστε, οι εικόνες είτε της εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων όταν αυτά γεράσουν και δεν είναι αγαπησιάρικα και παιχνιδιάρικα είτε ακόμα και του ξυλοδαρμού δεσποζόμενων ζώων).

Χρειάζεται, συνεπώς, ενημέρωση -μιας και δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να είναι εξοικειωμένοι με τα ζώα. Γίνεται όμως ενημέρωση; Η απάντηση είναι δυστυχώς μονολεκτική: Όχι!

Η τελευταία φορά που έλαβε χώρα μια ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ήταν πριν από περίπου...2,5 χρόνια, με μια ενημερωτική εκδήλωση που είχε τον τίτλο "Κι όμως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου… δαγκώνει" . Από τότε όμως δεν είχαμε καμία άλλη ενημερωτική εκδήλωση για ενήλικες, μήτε είδαμε κάποια προσπάθεια για να "περάσουμε" την διαχείριση των αδέσποτων στα σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό πως από...σύμπτωση γίναμε γνώστες ενός δελτίου τύπου που ανάρτησε το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας "Αίσωπος" στις 20 Φεβρουαρίου (3 μέρες νωρίτερα, δηλαδή) για μια επίσκεψη μελών του στο 8ο δημοτικό σχολείο Καβάλας. Μιλάμε για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία (χρόνια τώρα υποστηρίζουμε ότι στο "παιχνίδι" της εκπαίδευσης θα πρέπει να μπουν και τα μέλη του "Αισώπου", ενός σωματείου που έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε αυτό το θέμα), η οποία όμως δεν έγινε ευρύτερα γνωστή διότι...το εν λόγω δελτίο τύπου δεν εστάλη ποτέ στα τοπικά ΜΜΕ!

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε το εξής:

Αυτό που θα πρέπει να γίνει σαφές δεν είναι ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να γίνουν επιθετικά και ότι δεν έχουν υπάρξει περιστατικά επίθεσής τους σε ανθρώπους. Θα πρέπει, όμως, να γίνει σαφές είναι ότι πολλά από τα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται σκύλοι και άνθρωποι χαρακτηρίζονται από τα ίδια στοιχεία με το πρώτο από τα 2 προαναφερθέντα (δηλ. άσχημη συμπεριφορά ανθρώπων προς αυτά). Μήπως θα έπρεπε, παράλληλα, να γίνει και μια ενημέρωση για την επιθετικότητα των ανθρώπων; Λέμε τώρα...

 

Posted On Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 09:39 Γράφτηκε από τον

Απάντηση στην ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ Χαράλαμπου Δράκου απέστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ:

Είναι προφανής ο πανικός της ΝΔ και συγκεκριμένα του κυρίου Δράκου μετά και την χθεσινή συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup. Δεν εξηγείται διαφορετικά το λιβελογράφημα που έστειλε στον τοπικό τύπο, απαντώντας (;) στο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Έχει ενδιαφέρον η τακτική που χρησιμοποιεί ο κ. Δράκος. Με ψέματα και χοντροκομμένες αριθμητικές προσεγγίσεις, δεν τολμά να απαντήσει στην ουσία: το μεγαλύτερο ποσοστό των ΕΜΠΟΡΩΝ θα πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, ναι ή οχι;

Άλλωστε, είναι κεντρική γραμμή της ΝΔ να  αρνείται εδώ και καιρό να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα (βλ. Ομαδικές απολύσεις, επιπλέον μέτρα ΔΝΤ, συλλογικές συμβάσεις εργασίας κτλ.). Φαίνεται πως ο κύριος Δράκος την ακολουθεί πιστά.

Αλλά ας πάμε στην ουσία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ (η οποία απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ), “το 77% των εμπόρων θα πληρώσει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές”. Αν θέλετε να συνεχίσετε την φθηνή αντιπολίτευση για ίδιον πολιτικό όφελος, καν’ τε το. Η πραγματικότητα όμως θα συνεχίζει να μην συμφωνεί μαζί σας.

Υ.Γ. Μιας και η ανακοίνωση φαίνεται να γράφτηκε πριν την ολοκλήρωση του Eurogroup, ελπίζουμε ο κ. Δράκος να μην κόλλησε απ’ τον κ. Μητσοτάκη. Αν συνέβη κάτι τέτοιο, του ευχόμαστε περαστικά.

Posted On Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 16:45 Γράφτηκε από τον

Όχι πλέον µε έκπληξη, γίναµε για µια ακόµη φορά µάρτυρες, του απύθµενου θράσους της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,

- αφού πρώτα φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού, ένα αχρείαστο τρίτο µνηµόνιο ( και οδεύει προς τέταρτο ),
- φόρτωσε ένα επιπλέον χρέος της τάξης των 100 δις ευρώ ( βλ. δηλώσεις Κλάους Ρεκλινγκ - ESM ),
- εφάρµοσε λιτότητα 9,6 δις ευρώ ( έως τώρα ),
- θα νοµοθετήσει σε λίγο ένα επιπλέον πακέτο λιτότητας 3,6 δις ευρώ,
- συρρίκνωσε την µεσαία τάξη της χώρας από το 50% περίπου στο 20%,
- υποθήκευσε όλο τον δηµόσιο πλούτο της χωράς για 100 χρόνια ( σηµ. οι όροι παράδοσης της ηττηµένης Γερµανίας στο Β' παγκόσµιο πόλεµο ήταν πιο αξιοπρεπείς ),
- οδήγησε σε χιλιάδες λουκέτα,
- καθιέρωσε την εργασία των 200€ ( για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της χώρας το 60% των
εργαζοµένων ιδιωτικό τοµέα εργάζεται µε αµοιβές µηνιαίως κάτω των 400€ ),
- κατακρεούργησε τους ελεύθερους επαγγελµατίες µε επιπλέον φόρους, ΦΠΑ, χαράτσια, προκαταβολή φόρου 100%,
- οδήγησε 120.000 απασχολούµενους µε µπλοκάκια σε παύση εργασιών,
- οδήγησε σε µαζική φυγή χιλιάδων επιχειρήσεων στο εξωτερικό,
- έχει εγκαταστήσει την κατάθλιψη σε κάθε επιχείρηση και ελληνική οικογένεια,
- έχει αυξήσει το δηµόσιο χρέος της χώρας κατά 8% επί του ΑΕΠ ( πηγή ΥΠΟΙΚ 2017),
- πετσόκοψε συντάξεις, κατάργησε το ΕΚΑΣ, αύξησε τον ΕΝΦΙΑ,
- οδήγησε σε φυγή καταθέσεων τριών δις το 2017 ( πηγή ΤτΕ),
- ανάγκασε τα ελληνικά νοικοκυριά να κόψουν κατά 10% τις δαπάνες τους για αγορά τροφίµων, έρχεται σήµερα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το άσπρο - µαύρο.

Κύριοι,

Αλήθεια, σας σταµατούν και σας επαγγελµατίες της αγοράς της Καβάλας, για να σας ευχαριστήσουν και να σας παρακαλέσουν να βάλετε επιπλέον εισφορές και φόρους, όπως τους υπουργούς Φλαµπουράρη και Πετρόπουλο;

Αλήθεια, γιατί δεν παίρνετε αγκαλιά τους τοπικούς βουλευτές σας και να κάνετε µια βόλτα στην αγορά της πόλης;

Αλήθεια, πότε θα βγείτε έξω να επικοινωνήσετε τις " τεράστιες επιτυχίες " σας, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός;

Αλήθεια, εκείνη η φιέστα για τα δυο χρόνια επιτυχούς διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα γίνει και στην Καβάλα;

Λοιπόν για να τελειώνουν τα καλαµπούρια: Έχετε καταστρέψει κάθε υγιή ιστό της ιδιωτικής οικονοµίας και έχετε οδηγήσει σε απόγνωση τους ελεύθερους επαγγελµατίες και τους αυτοαπασχολούµενους.

Αντί να κάνετε όσα τάξατε στους Έλληνες εξαπατώντας τους, τους εξαθλιώνετε συστηµατικά και µε σχέδιο προς ικανοποίηση των ιδεοληψιών σας.

Γιατί ένα µόνο πράγµα είστε ικανοί : να µοιράζετε φτώχεια και να διχάζετε την κοινωνία.

ΦΥΓΕΤΕ.

Χαράλαμπος Δράκος, πρόεδρος ΝΟΔΕ Καβάλας ΝΔ

Posted On Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 15:24 Γράφτηκε από τον

«Όταν  δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα.»

Τέλος βάζουν στην προπαγάνδα περί ισοπέδωσης της αγοράς τα «ειδοποιητήρια» που αφορούν τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ (νυν ΕΦΚΑ), καθώς περίπου το 80%  καλείται  να πληρώσει λιγότερα. Ειδικότερα στην αγορά της Καβάλας, η ανακούφιση των περισσότερων εμπόρων είναι εμφανής. Κυρίως αυτών που ανήκουν στις μικρές εισοδηματικές κλίμακες μιας που πλέον, καλούνται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το εισόδημα τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας άθλιας προπαγάνδας, που στόχο είχε να τρομοκρατήσει τους μικροεμπόρους. Τελικά, η πραγματικότητα απέδειξε πως μέσα στο σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο, οι χαμηλοεισοδηματίες ανακουφίστηκαν, όσον αφορά τουλάχιστον τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που άνθρωποι με θεσμικό ρόλο μιλούσαν για «τρέλα», «σφαγή» και προδιαγεγραμμένο τέλος της μικρής επιχειρηματικότητας, αναφερόμενοι στο νέο ασφαλιστικό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ στις δημόσιες εμφανίσεις τους, όταν μιλούσαν για αφανισμό της επιχειρηματικότητας, κλείσιμο καταστημάτων, εισφοροεπιδρομή κτλ.

Η αγορά της Καβάλας περνά, τα χρόνια της κρίσης, δύσκολες μέρες. Οι μικρές επιχειρήσεις (όσες δεν έχουν κλείσει) δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει όσους με ζήλο θέλουν να επανέλθουν στην εξουσία σε βάρος της κοινωνίας. Ο δρόμος για την ουσιαστική ανακούφιση των εμπόρων που φτωχοποιήθηκαν μέσα στην κρίση, είναι μακρύς.

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες στις πλάτες των μικροεμπόρων σταματούν εδώ

Posted On Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 00:32 Γράφτηκε από τον

Αφορμή για την σύντομη αυτή παράθεση σκέψεων αποτέλεσε η "βουτιά θανάτου" μιας 34χρονης συμπολίτισσάς μας αργά το βράδυ της Παρασκευής και τα μηνύματα που λάβαμε από πολλούς φίλους μας, είτε την ίδια ημέρα είτε την επομένη, οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν λεπτομέρειες για το ποια ήταν η γυναίκα που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Προς θεού, δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να κατακρίνουμε τα τοπικά ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν το όνομά της λίγες ώρες αργότερα. Ούτε θέλουμε να κατακρίνουμε αυτούς που θέλησαν να πληροφορηθούν για την ταυτότητα της 34χρονης.

Το μόνο που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η δική μας άποψη, η δική μας θέση πάνω σε τέτοια ζητήματα:

Όταν κάποιος θελήσει να δώσει από μόνος του τέλος στη ζωή του, το κάνει για λόγους που αφορούν -κατά κανόνα- τον ίδιο (και, κατ'επέκταση, τους οικείους του). Για να φτάσει, όμως, μέχρι αυτό το σημείο έχει ανεβεί τον δικό του Γολγοθά, έχει κουβαλήσει μέσα στην ψυχή του το δικό του φορτίο -το οποίο, τις περισσότερες φορές, δεν επιθυμεί να μοιραστεί με κανέναν άλλον (το γιατί δεν το κάνει είναι ένα άλλο ερώτημα).

Το να καθίσουμε, συνεπώς, και να αναφερθούμε στο ποιο ήταν αυτό το άτομο και γιατί έφτασε στο σημείο να αυτοκτονήσει (είναι άλλο το να αναφέρουμε πως υπήρξε μια αυτοκτονία και άλλο να μιλήσουμε για την ταυτότητα του αυτόχειρα) εκτιμούμε -προσωπική μας άποψη- πως περισσότερο "ενοχλεί" τους οικείους του και κάνει κακό στην υστεροφημία του αυτόχειρα.

Είναι, βλέπετε, εύκολο να πούμε ότι π.χ. "είχε ψυχολογικά ή οικονομικά προβλήματα", αλλά αν τυχόν κάνουμε λάθος και γράψουμε άλλα αντί άλλων; Εδώ γράψαμε ότι η 34χρονη αυτοκτόνησε στην Αγία Βαρβάρα -την ώρα που η αυτοκτονία έλαβε χώρα στην άλλη μεριά της Καβάλας...

Επίσης, αυτός που υποφέρει περισσότερο μετά από ένα περιστατικό αυτοχειρίας δεν είναι ο ίδιος ο αυτόχειρας αλλά η οικογένειά του, οι συγγενείς του και οι φίλοι του -με 2 λόγια, όλοι όσοι άφησε πίσω του ο αυτόχειρας. Και σε μια κοινωνία όπως αυτή της Καβάλας (μικρή, στην οποία όλοι λίγο-πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους) όσοι "μένουν πίσω" δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον προσωπικό τους πόνο αλλά και με τα σχόλια της "γειτονιάς" (πολλές φορές αθώα και προερχόμενα από καλώς σκεπτόμενους ανθρώπους). Προσωπικά, ως γράφων, δεν θα ήθελα να έχω στην οικογένειά μου ένα περιστατικό αυτοχειρίας, να περπατάω στο δρόμο και από πίσω μου να λένε κάποιοι π.χ. "Τι κρίμα για τον άνθρωπό του...Ποιος ξέρει τι σταυρό κουβαλούσε..."

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους και αποφεύγουμε, συνήθως, να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των αυτόχειρων -ή, αν τις μάθουμε, δεν επιδιώκουμε να τις δημοσιοποιήσουμε.

Ίσως να κάνουμε λάθος τηρώντας αυτή τη στάση. Ίσως να έχουν δίκιο όσοι ζητούν να μάθουν το όνομα ενός αυτόχειρα ή όσοι το δημοσιοποιούν (προφανώς σκεπτόμενοι ότι έτσι θα δώσουν την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους γνώριζαν τον αυτόχειρα να πουν "Συλλυπητήρια" στους συγγενείς τους -σωστή ως σκέψη, δεν αντιλέγουμε). Είμαστε, λοιπόν, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διαφορετική άποψη...

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Posted On Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 10:45 Γράφτηκε από τον

Με την επιστροφή μου από την διεθνή έκθεση ΤΤR του Βουκουρεστίου ενημερώθηκα από δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης για δημοσιεύματα των  διαδικτυακών  μέσων kavalapress.gr  και viadiplomacy.gr που ανήκουν στον όμιλο Hellas Press Media Network τα οποία φέρουν τίτλο « Όταν η Καβάλα αποδέχεται σιωπηρά το ψευδοκράτος στην ΕΜΜΙΤ 2017» . Επί των δημοσιευμάτων αυτών έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή την τουριστική προβολή του Δήμου Καβάλας και ιδιαίτερα μετά την συμμετοχή της Καβάλας στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης , παρατηρείται μια πρωτοφανής επίθεση από εκ πρώτης όψεως  διαφορετικά κέντρα,  με στόχο τόσο την πολιτική της δημοτικής αρχής στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου μας όσο και εμού προσωπικώς . Μετά λοιπόν τις δηλώσεις Αμοιρίδη , τα δελτία τύπου της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου ( στα οποία από καιρού έχω πάψει να απαντώ,  καθώς στερούνται πλέον αξιοπιστίας και σοβαρότητος ) σειρά πήραν οι εν λόγω αναρτήσεις. Αναδημοσιεύοντας  δημοσίευμα της εφημερίδας «7η Ημέρα» που  εκδίδεται από εκδότη της πόλης μας, ο οποίος σημειωτέον  έχει οικονομικές εκκρεμότητες με  την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τις οποίες έχει κληθεί επανηλλειμένως από την διοίκηση μας να τακτοποιήσει   , παραπλανούν το αναγνωστικό τους κοινό ότι δίπλα στο περίπτερο της Καβάλας στην έκθεση της Κων/λης , οι διοργανωτές παραχώρησαν περίπτερο στον τουριστικό οργανισμό της κατεχόμενης Κύπρου , η δε στάση της αποστολής της Καβάλας και εμού προσωπικώς έχει ως αποτέλεσμα το ψευδοκράτος να αξιοποιήσει προς όφελος του τη συμμετοχή του σε μια διεθνή τουριστική έκθεση!!! Μάλιστα αναφέρεται ότι  το ψευδοκράτος  κυκλοφορεί υλικό  και φωτογραφίες(;;;)  οι οποίες αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοινωνία και οι τοπικές αρχές ή επίσημοι φορείς αποδέχονται σιωπηρά τις τούρκικες πρακτικές ως τετελεσμένα . Τα παραπάνω δημοσιεύματα είναι παντελώς ψευδή και ανακριβή καθώς :

Α) Η συμμετοχή του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου δεν βρισκόταν δίπλα στο περίπτερο της Καβάλας αλλά σε απόσταση τουλάχιστον 150-200 μέτρων από εμάς , στο σημείο που υπήρχαν τα περίπτερα τούρκικων δήμων  όπως η Άγκυρα , η Κωνσταντινούπολη κλπ. Επιπλέον κανένα μέλος της αποστολής μας δεν επισκέφθηκε το περίπτερο αυτό και ως εκ τούτου βέβαια καμία φωτογραφία,  ή οτιδήποτε άλλο δεν υπάρχει που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο

Β) Το ψευδοκράτος συμμετέχει συνεχώς στην τουριστική έκθεση ΕΜΜΙΤ και έτσι δεν είναι η πρώτη φορά , όπως άλλωστε αποδεικνύει και ο κατάλογος των εκθετών του 2016 όπου το ψευδοκράτος μετείχε στο ίδιο Hall ( 2 ) με τις αποστολές των ελληνικών πόλεων και φορέων, στην θέση Β228

Γ) Επιπλέον το ψευδοκράτος μετέχει σε πλήθος άλλων τουριστικών εκθέσεων όπως π.χ, στην έκθεση Vakantiebeurs της Ουτρέχτης στην οποία η Καβάλα συμμετείχε όπως δείχνει ο κατάλογος εκθετών 2017 στο περίπτερο του ΕΟΤ στο Hall 7  stand A010,   ενώ το ψευδοκράτος με το όνομα North Cyprus  στο Hall 8  stand D044 . Στην ίδια βέβαια έκθεση συμμετείχε  η Κύπρος στο Hall 7  stand  C012.

Όταν λοιπόν τόσο ο ΕΟΤ , όσο και πολύ περισσότερο ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού δεν ακυρώνει την συμμετοχή του στην έκθεση Vakantiebeurs 2017 πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να ζητά κανείς να το κάνει η Καβάλα σε μια έκθεση που επί χρόνια συμμετέχει το ψευδοκράτος μαζί με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Επομένως τα δημοσιεύματα είναι παντελώς ανυπόστατα ,  ανακριβή και υποβολιμαία με σκοπό να πλήξουν την δημοτική αρχή , ενώ η αναφορά στο όνομα μου είναι απολύτως συκοφαντική . Σε άλλη περίπτωση όλα  αυτά  ίσως να ήταν ανεκτά καθώς έχουμε ως δημοτική αρχή συνηθίσει σε ανάλογες περιπτώσεις , όμως  καθόσον το  ζήτημα άπτεται εθνικών θεμάτων και επιπλέον εγκαλείται από τον συντάκτη τους ο καβαλιώτικος λαός με τον υπαινιγμό ότι το θέμα  δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη της περιοχής , οφείλουμε να αντιδράσουμε . Ας μη ξεχνάμε ότι ο λαός αυτής της πόλης δια στόματος της δημάρχου μας , ήταν εκείνος ο οποίος δεν έκανε αποδεκτές τις αιτιάσεις και τελικά το αίτημα του τούρκικου προξενείου για την αποκαθήλωση των πινακίδων που έχουν αναρτήσει οι Κύπριοι φοιτητές του ΤΕΙ μας στις δύο εισόδους της πόλης μας . Μάλιστα στην πρόσφατη επίσκεψη μου στην Κύπρο ο δήμαρχος Πάφου μου εξεδήλωσε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τον λαό της πόλης μας και προς το πρόσωπο της δημάρχου μας για την πράξη αυτή. Αυτά όλα βέβαια αποτελούν πράξεις του επίσημου τουρκικού κράτους και δεν αφορούν τους Τούρκους πολίτες και επισκέπτες που με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια δείχνουν την προτίμηση τους στην πόλη μας και τους οποίους είχε ως στόχο η συμμετοχή μας στην έκθεση ΕΜΜΙΤ της Κωνσταντινούπολης .

Επειδή λοιπόν τόσο ο λαός αυτής της πόλης , όσο και η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε από κανένα μαθήματα πατριωτισμού και εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων , απαιτούμε από τους συντάκτες των παραπάνω δημοσιευμάτων , που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ή δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα ( 7η Ημέρα) να   προχωρήσουν αμέσως σε διάψευση τους παρουσιάζοντας τα πραγματικά  περιστατικά , άλλως είμαι υποχρεωμένη αφενός  να ενημερώσω σχετικά τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών   και αφετέρου να κινηθώ δικαστικά επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Τέλος επειδή η πολιτική των αποτελεσμάτων που εφαρμόζει η δημοτική αρχή στον τομέα του τουρισμού είναι πλέον φανερό ότι έχει δυσαρεστήσει πολλούς,  θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι αφενός οι πρακτικές των τελευταίων ημερών προσωπικά δεν με πτοούν ουδόλως καθώς τον τελευταίο καιρό περισσότερο από κάθε άλλη φορά ένιωσα τόσο την υποστήριξη των δημοτών όσο και των παραγωγικών δυνάμεων του τουρισμού της περιοχής μας  ,  αφετέρου δε όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν την υπόληψη μου πολύ σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της αλήθειας και της πολιτικής ευθύνης που γεννάται από αυτήν.

Αναστασία Ιωσηφίδου, πρόεδρος "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ"

Posted On Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 12:58 Γράφτηκε από τον

Η δήμαρχος έσπευσε να απαντήσει στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Παραβλέπουμε όσα αντιδημοκρατικά υπονοεί η πρώτη παράγραφος του κειμένου της και μένουμε στην ουσία χωρίς να βρίζουμε ή να υποτιμάμε κανέναν. Αναφερόμαστε στα γεγονότα.

Η κ. Τσανάκα και οι συνεργάτες της βρίσκονται ακριβώς δυόμισι χρόνια στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Τι ακριβώς έκαναν μέχρι τώρα; Συντήρησαν το 5ο Γυμνάσιο με κλειστό διαγωνισμό, στον οποίο προσκάλεσαν μόλις τρεις εργολάβους και τον κατακύρωσαν σε εκείνον που πρόσφερε την υπέρογκη έκπτωση 3%.  Εγκαινίασαν (με τις γνωστές πινακίδες) δύο Παιδικούς Σταθμούς και έναν Ξενώνα Αστέγων, που ήταν απολύτως έτοιμα έργα και απλώς υπέγραψαν την παραλαβή. Πήραν το βραβείο Best City Awards από έναν ιδιωτικό φορέα που η δουλειά του είναι να απονέμει βραβεία.

Την ίδια περίοδο εξαιτίας της προκλητικής αδράνειας που έδειξαν απένταξαν από το ΕΣΠΑ το 12ο Δημοτικό Σχολείο, την ανάπλαση του οικοπέδου Κρέη στην πλατεία Νικοτσάρα, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Κηπούπολης, το αρδευτικό δίκτυο Αμυγδαλεώνα, τη συντήρηση του παραδοσιακού γεφυριού της Λεύκης. Ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την προσπάθεια να εγκαταλείψουν στη μέση την ανάπλαση Ερυθρού Σταυρού – Βενιζέλου, καθώς και στην οδό Λάμπρου Κατσώνη.

Τώρα κομπάζουν για την επιτυχία τους να ξαναφέρουν τα δύο πρώτα έργα, που είναι απολύτως έτοιμα και έχουν εργολάβο! Η προχθεσινή εκδήλωση για τα ΒΑΑ ήταν επανάληψη εκείνης που είχε γίνει πριν από τα Χριστούγεννα στο Επιμελητήριο και δείχνει πως η σημερινή διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια μόνο όταν πρόκειται για πανηγύρια. Δυστυχώς όμως κι εκεί με χαμηλές επιδόσεις!

Επειδή η έννοια «έργο» εμπεριέχει και τον σχεδιασμό και την προετοιμασία, που είναι ίσως και το πιο άχαρο αλλά και το πιο σημαντικό κομμάτι, είναι ευκαιρία να μας πουν τι σχεδιάζουν για την εποχή που θα τελειώσουν τα έτοιμα. Πριν από καιρό μας παρουσίασαν το όραμα για τελεφερίκ προς τον Σταυρό από την παραλία. Για μετατροπή του ανοιχτού κολυμβητηρίου σε εκθεσιακό κέντρο και στεγασμένο χώρο αναψυχής. Για παραχώρηση του Τελωνείου και μετατροπή του σε Κέντρο Πληροφοριών (για το οποίο τώρα διεκδικεί το παλιό δικαστήριο). Μας ανακοίνωσαν επίσης ότι θα καλέσουν μια μαροκινή αρχιτέκτονα για να μελετήσει την πλατεία Ελευθερίας. Εμμένουν σε αυτά; Ή άλλαξαν γνώμη;

Τέλος, προκαλούμε την κ. Τσανάκα σε ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση για όσα πετύχαμε στη δική μας θητεία. Της δίνουμε αυτή την ευκαιρία μια που κρυβόταν και απέφευγε συστηματικά τον τηλεοπτικό (και όχι μόνο) διάλογο

Posted On Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 17:07 Γράφτηκε από τον

Δεν πρόκειται να ακολουθήσω μία αναίτια και ανούσια διαμάχη που προκάλεσε η Πρόεδρος της Δημωφέλειας. Είναι δεδομένο ότι όπως στο παρελθόν καλέσαμε πολλές φορές τη Δημωφέλεια να συνεργαστούμε και κατευθύναμε άλλους συνεργάτες μας προς αυτήν για παροχή πληροφοριών για το Δήμο Καβάλας έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Οι πόρτες της Περιφέρειας πάντοτε ήταν και συνεχίζουν να είναι ανοικτές προς όλους για συνεργασία ανεξάρτητα προσώπων ή πεποιθήσεων.

Η Περιφέρεια με συγκεκριμένα βήματα και πρόγραμμα έκανε και θα κάνει δράσεις, για τις υποδομές, για την δικτύωση με διεθνείς και εγχώριους παράγοντες του τουρισμού, προς στοχευμένες κατευθύνσεις για την ουσιαστική αναγνωσιμότητα μας από το διεθνές κοινό, τις περισσότερες φορές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι να υλοποιηθούν. Δράσεις η οποίες αφορούν το σύνολο των προορισμών που συνθέτουν το τουριστικό ψηφιδωτό της ΠΑΜΘ, άλλωστε ο επισκέπτης δεν ενδιαφέρεται για διοικητικά όρια.

Ο κάθε ένας επιμέρους φορέας οφείλει να πράττει και είναι στην ευχέρεια του να αποφασίζει για την υλοποίηση του δικού του προγράμματος και από αυτό κρίνεται. Το δισκοπότηρο της γνώσης δεν το διεκδικούμε από κανέναν ούτε και θέλουμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας.

Τα επιτυχημένα αποτελέσματα για το σύνολο της ΠΑΜΘ, μας ικανοποιούν, σημαντικά βήματα έχουν γίνει αλλά χρειάζεται δουλειά ακόμη για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η συνδρομή μας σε αυτό, αποτελεί το ελάχιστο για τη στήριξη της τεράστιας προσπάθειας που κάνει διαχρονικά ο ιδιωτικός τομέας και σε αυτήν την περίπτωση ιδιαίτερα οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι μας, στους οποίους πρωτίστως οφείλονται τα εύσημα για την ανοδική πορεία του τουρισμού και την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν και των οποίων την εμπλοκή στις αποφάσεις μας, θα ισχυροποιήσουμε μέσα από τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Προορισμού ΑΜΘ.

Μιχάλης Αμοιρίδης

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων

Posted On Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 21:37 Γράφτηκε από τον

Η χθεσινή προσωπική ανακοίνωση (από το Βουκουρέστι…) της κυρίας Αναστασίας Ιωσηφίδου δείχνει ότι η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής είναι πλέον ανεξέλεγκτη και δεν εκφράζει τον θεσμικό της ρόλο, αλλά τις προσωπικές της απόψεις και επιδιώξεις.

Δυσκολευόμαστε να κάνουμε πολιτική συζήτηση με την κυρία Ιωσηφίδου, όταν συνεχώς λέει ψέματα και μάς καταλογίζει απόψεις και θέσεις που δεν έχουμε εκφράσει. Από πού προκύπτει ότι δεν θέλουμε εμείς να συμμετέχει ο Δήμος στις τουριστικές εκθέσεις των γειτονικών κρατών; Υποθέτουμε από το μυαλό της... Όπως και να ‘χει όμως, ο Δήμος δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει μόνος του, χωρίς την άποψη των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, για τις τουριστικές εκθέσεις, αλλά και για το ποιοι θα συμμετέχουν στις αποστολές του Δήμου. Αυτό πρέπει να το καταλάβει καλά η κυρία Ιωσηφίδου.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ «ξεφεύγει» εντελώς και «ξεσπαθώνει» με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον δημόσιου φορέα και εκπροσώπων του, αυτή τη φορά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και του Εντεταλμένου για θέματα τουρισμού Περιφερειακού Συμβούλου. Αυτού του είδους οι «υστερικές» συμπεριφορές και αντιδράσεις μάς εκθέτουν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μειώνουν την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Ζητούμε πλέον από τη Δήμαρχο Καβάλας να επέμβει και να λάβει μέτρα, για να σταματήσει η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης) τις προσωπικές πολιτικές και τις προσωπικές επιθέσεις σε φορείς που συνεργάζονται με τον Δήμο μας.

Ο τουρισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς προσωπικά παιχνίδια προβολής. Είναι η βασική πηγή άμεσου εισοδήματος και ρευστότητας της τοπικής αγοράς και ο Δήμος οφείλει να τον υποστηρίζει με ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ και όχι να αντιδικεί δημόσια με όσους οφείλει να συνεργάζεται.

Για τα υπόλοιπα περί τουριστικής προβολής και ανάπτυξης θα επανέλθουμε συντόμως.

Posted On Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 19:42 Γράφτηκε από τον

Συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις ξεκινάμε με τη φράση "Λάβαμε την παρακάτω επιστολή" . Ωστόσο σήμερα θα ξεκινήσουμε διαφορετικά, λέγοντας πως..."Δεν λάβαμε την παρακάτω επιστολή"...

Ο λόγος για την επιστολή που έστειλε προς ορισμένα τοπικά ΜΜΕ η πρόεδρος της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Αναστασία Ιωσηφίδου σχετικά με μια διαμάχη που ξεκίνησε με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουριστικής ανάπτυξης ΑΜΘ Μιχάλη Αμοιρίδη σχετικά με το κατά πόσο χρήσιμη είναι η συνεχής παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις για την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος (έπειτα από πρόσφατη τοποθέτηση του τελευταίου περί του αντιθέτου).

Στην διαμάχη αυτή ενεπλάκη και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μάκης Παπαδόπουλος με ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τετάρτης η κ. Ιωσηφίδου να αποστείλει -από το Βουκουρέστι, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο τουριστικής έκθεσης- μια επιστολή με την οποία επιχειρεί να απαντήσει τόσο στον κ. Αμοιρίδη όσο και στον κ. Παπαδόπουλο.

Τονίζουμε και πάλι πως το Kavala Portal ΔΕΝ έχει λάβει την επιστολή αυτή (το γιατί έγινε αυτό δε μας ενδιαφέρει, ας το εξηγήσει η ίδια η κ. Ιωσηφίδου). Ωστόσο εμείς θα την δημοσιεύσουμε -να είναι καλά οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι και μας την προώθησαν- για τον απλούστατο λόγο ότι έχουμε λάβει ανάλογες επιστολές από τους κ. Αμοιρίδη και Παπαδόπουλο -θα δημοσιευτούν λίγο αργότερα- και δεν θέλουμε να μας κατηγορήσουν για μεροληπτική αντιμετώπιση.

Η επιστολή της κ. Ιωσηφίδου, η οποία φέρει τον τίτλο "Ο μύθος της αλεπούς με την κομμένη ουρά", έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή δηλώσεις του κ. Αμοιρίδη σχετικά με την ακύρωση από την Περιφέρεια της συμμετοχής της στις βαλκανικές εκθέσεις τουρισμού επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα κλίμα εναντίον των επιλογών της δημοτικής αρχής και εμού προσωπικώς όσον αφορά την αναγκαιότητα ή μη της παρουσίας μας στις βαλκανικές αγορές.

Τις δηλώσεις του κ. Αμοιρίδη χαρακτήρισα από την πρώτη στιγμή ατυχείς καθώς στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει γιατί  ενώ η Περιφέρεια έχει χαρακτηρίσει το έτος 2017, Έτος Τουρισμού για την ΑΜΘ, εντούτοις (όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Αμοιρίδης σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας) αφαιρούνται κονδύλια από τον τουρισμό προκειμένου να δοθούν σε άλλες ανάγκες της Περιφέρειας, επιχείρησε να υποβαθμίσει την ανάγκη παρουσίας στις τουριστικές εκθέσεις χαρακτηρίζοντας τες παραδοσιακές και ξεπερασμένες.

Τις δηλώσεις αυτές εκμεταλλεύτηκε αμέσως η δημοτική παράταξη του κ. Παπαδόπουλου η οποία έσπευσε αμέσως να τις υιοθετήσει, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τις ικανότητες της παράταξης του στις κυβιστήσεις (κοινώς κωλοτούμπες). Να θυμίσω λοιπόν ότι η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου ήταν εκείνη η οποία στην συζήτηση του σχεδίου τουριστικής προβολής είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην δημοτική αρχή κατηγορώντας μας ότι αντί να δίνουμε σημασία στις βαλκανικές αγορές  επενδύουμε στις αγορές της Ολλανδίας, της Ινδίας κλπ. Όπως λοιπόν στην περίπτωση Μαρινόπουλου και τόσες άλλες, έτσι και τώρα ο κ. Παπαδόπουλος και η παράταξη του δε διστάζουν να κάνουν στροφή 180 μοιρών προκειμένου να αντιπολιτευτούν την δημοτική αρχή.

Αυτά όμως τα έχουμε συνηθίσει από την παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας και δεν μας δημιουργούν πια καμία έκπληξη. Δυστυχώς συνέχεια στην υπόθεση έδωσε ό ίδιος ο κ. Αμοιρίδης, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού , ο οποίος σε μια αδικαιολόγητα αήθη επίθεση εναντίον μου με χαρακτήρισε «ανασφαλή για το έργο της Δημωφέλεια»  Προφανώς κάτι συμβαίνει στα εσωτερικά της περιφέρειας και έχει χαθεί η ψυχραιμία και το μέτρο.

Η απάντηση μου για το έργο της Δημωφέλεια δεν μπορεί παρά να δοθεί μέσα από τα στοιχεία. Πως μπορώ λοιπόν να νοιώθω ανασφαλής όταν:

α) η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων του δήμου Καβάλας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και των πιο γνωστών ιστοσελίδων κράτησης (όπως η booking.com) είναι διπλάσια από όλων των άλλων περιοχών της περιφέρειας πλην Θάσου

β) όταν η ετήσια αύξηση της πληρότητας μας χτυπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο,

γ) όταν για το προσεχές σαββατοκύριακο και όχι μόνο δεν υπάρχει δωμάτιο να διαμείνει επισκέπτης

δ) όταν η Ellinair  επιλέγει το αεροδρόμιο Καβάλας για τις τακτικές της πτήσεις αντί του αεροδρομίου Αλεξανδούπολης που κάποιοι προσπάθησαν να προωθήσουν(!!)

ε) όταν επενδυτές από όλο τον κόσμο αναζητούν τουριστικά ακίνητα στην Καβάλα να επενδύσουν. Θα έρθει άλλωστε η ώρα να μιλήσουμε και γι αυτά.

Τι απ’ όλα αυτά αποτελεί πραγματικά επίτευγμα του κ. Αμοιρίδη. Μήπως η επένδυση των λουτρών Ελευθερών, ή μήπως η πολιτική των «ίσων αποστάσεων;;;» που χρησιμοποιούν στην τουριστική τους προβολή υποβαθμίζοντας το μεγάλο πλεονέκτημα της περιφέρειας που είναι η Καβάλα και η Θάσος. Γιατί στην πραγματικότητα δεν συμμετέχουν στις εκθέσεις των βαλκανικών χωρών; Μήπως γιατί το μοντέλο ήλιος και θάλασσα που κυρίως ο νομός Καβάλας προσφέρει στην περιφέρεια μας είναι αυτό που ενδιαφέρει τους επισκέπτες από την βαλκανική; Ποιες συμφωνίες με αεροπορικές εταιρίες και τουριστικούς πράκτορες έχει υπογράψει ο κ. Αμοιρίδης τις οποίες μας διαφημίζει; Για ποιους διαμορφωτές της κοινής γνώμης μιλά; Μήπως για τους δημοσιογράφους από την Αυστρία οι οποίοι μέχρι να επισκεφτούν την Θάσο και την Καβάλα με κάθε τρόπο έδειχναν στους ανθρώπους της περιφέρειας την δυσφορία τους; Θα μπορούσα να θέσω σειρά και από άλλα ερωτήματα αλλά δεν είναι της παρούσης.

Πάντως από όλα αυτά είναι φανερό ότι καλό είναι το περιφερειακό πνεύμα, όμως κάθε θέμα έχει και τον χειρισμό του. Πρέπει να γίνει συνείδηση στην Περιφέρεια ότι η τουριστική ανάπτυξή της ξεκινά και στηρίζεται πάνω στην Καβάλα και την Θάσο. Από την ανάδειξή τους έχουν να κερδίσουν όλοι. Επιπλέον στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για τον τουρισμό θα πρέπει να είναι επαγγελματίας του τουριστικού προϊόντος και τέτοιους διαθέτει πολλούς η περιοχή μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι με την Περιφέρεια θα έπρεπε να έχουμε κοινό στόχο και να μοιράζουμε δυνάμεις. Δυστυχώς μέχρι τώρα αυτό δεν κατέστει δυνατόν όχι από δική μας ευθύνη. Πιστεύω ότι στο μέλλον και εφόσον η Περιφέρεια αλλάξει πολιτική, αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσα από ένα σχεδιασμό και καταμερισμό ευθυνών και δράσεων. Εμείς σαν δημοτική αρχή είμαστε πάντα ανοικτοί και δεκτικοί.

Βουκουρέστι, 15/2/2017

Αναστασία Ιωσηφίδου»

Posted On Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 10:23 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 22

Wedding Presentation Event 2017

OLKLOGO

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".