Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
Έχουν περάσει περισσότερο από δύο χρόνια όταν στο Δημ. Συμβούλιο Καβάλας θέσαμε ως θέμα την επιθυμία της οικογένειας του αείμνηστου Δημάρχου Καβάλας Λευθέρη Αθανασιάδη στο να μετονομαστεί η οδός Κύπρου σε οδό Λευθέρη Αθανασιάδη Δήμαρχου Καβάλας.
 
Αφού μας ταλαιπώρησαν σε απαξιωτικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, απάντηση δεν παίρναμε. Όταν ξανά θέσαμε το θέμα μετά από δύο χρόνια μας απάντησαν προφορικά δια μέσου του προέδρου της επιτροπής ονοματοδοσίας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί δε θα πάρει έγκριση από την υπερκείμενη αρχή.
 
Σήμερα και αφού προηγήθηκαν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που λειτουργεί η διοίκηση Τσανάκα, Η υπερκείμενη αρχή που προφασιζότανε η Δήμαρχος για να κρύψει τη μικροψυχία της απέναντι στο σπουδαιότερο Δήμαρχο που πέρασε από την Καβάλα, έρχεται με την απόφασή της να δεχτεί να μετονομαστεί η οδός Μητροπόλεως και να την ξεγυμνώσει κυριολεκτικά απέναντι στα μάτια κάθε αμερόληπτου Καβαλιώτη.
 
Μπορεί γεφύρια να πέφτουν, οδοί να μετονομάζονται κυρία Δήμαρχε, αλλά πάντα “το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια” που λέει και ο λαός μας.
 
Posted On Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 14:43 Γράφτηκε από τον

Η εντύπωση που έχουν οι πολίτες για τους θεσμικούς τους εκπροσώπους, είναι πως στην πλειονότητά τους, αντί πραγματικά να εκπροσωπούν και να μάχονται για τα συμφέροντά τους, αποφασίζουν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, θέτοντας ως πρώτιστο στόχο την επανεκλογή τους, «υποκύπτοντας» στις «σειρήνες» της εξουσίας, αγνοώντας τις «ερινύες» της ηθικής τους κατάπτωσης.

Η σχεδόν βεβαιότητά τους για τα κεντρικά ΜΜΕ, είναι πως λειτουργούν ως φερέφωνα των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι κάθε φορά προσεταιρίζονται σ’ εκείνα τα συμφέροντα, πολιτικά ή οικονομικά, που τους εξασφαλίζουν ή θα τους εξασφαλίσουν περισσότερο κέρδος.

Η γνώμη τους δε για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, τείνει πλεον να είναι πως αποφασίζουν με αποκλειστικό γνώμονα το γράμμα και όχι το πνεύμα των νόμων, δείχνοντας συχνά το σκληρό τους πρόσωπο απέναντι σ’ εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να διαθέτουν στρατιά δικηγόρων.

Κι ο ίδιος ο λαός, «βουτηγμένος» στα δυσεπίλυτα προβλήματα της καθημερινότητας, άγεται και φέρεται από του θεσικούς ή όχι εκπροσώπους του, παρασύρεται από την καθημερινή «επίθεση» των ΜΜΕ στο συλλογικό του υποσυνείδητο, και τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί ενώπιων των ευθυνών του.

Κι έτσι, ο καθένας από εμάς, έρμαιο μεταξύ «σφύρας και άκμονος», ζαλισμένος από τις υποσχέσεις, έχοντας υποστεί την ανάλογη πλύση εγκεφάλου και μην αντέχοντας καν στην ιδέα πως κάποια πράξη ή λέξη του μπορεί να τον οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες, αναζητά την δική του κρυψώνα μέσα στη μάζα. Ανώνυμος μεταξύ ανωνύμων, άβουλος ως ύπαρξη, μέσα σ’ έναν πολτό ομοειδών «προϊόντων».

Εάν οι ανωτέρω διαπιστώσεις φαντάζουν τραγικές, είναι το πλέον βέβαιο ότι είναι εξίσου αληθινές, με τις εξαιρέσεις απλά να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Κι εάν εμείς, όσο το δυνατό συντομότερα, ξεχωριστά ο καθένας κι όλοι μαζί, δε συνειδητοποιήσουμε πως έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα, τόσο περισσότερο συντομεύουμε την έλευσή του επερχόμενου «αποκαλυπτικού» τέλους της Δημοκρατίας μας.

Στα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια που πέρασαν και στα επίσης δύσκολα χρόνια που μας περιμένουν, αποτελεί αδήριτη υποχρέωση όλων μας ν’ αναλάβουμε το μέρος των ευθυνών που μας αναλογούσαν και μας αναλογούν.

Η αποχή από το εκλογικό μας δικαίωμα, κι όχι υποχρέωση, καθώς και η αποχή από το δικαίωμα της ενεργής ενασχόλησής μας με τα κοινά, δεν μπορούν πλέον ν’ αποτελούν δικαιολογίες.

Μόνο η μαζική, έλλογη και ειρηνική συμμετοχή μας, μπορεί ν’ ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα.

Κι όσο εμείς δεν αναλαμβάνουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης, εκείνοι που επιλέγουν να το κάνουν, θα συνεχίσουν ν’ αποφασίζουν για όλους μας.

Posted On Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 00:10 Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αρκετή συζήτηση για το πρόβλημα με την καθαριότητα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Ωδείο. Ωστόσο, η διοίκηση του Δημ. Ωδείου αποφεύγει πάλι να πει την αλήθεια:

1.   Το πρόβλημα με την καθαρίστρια είναι γνωστό σε όλους από το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς και θα έπρεπε να έχει λυθεί από τις αρχές του διδακτικού έτους, όχι στις 22 Νοεμβρίου. Προφανώς, η διοίκηση του Δημ. Ωδείου έκανε διακοπές το καλοκαίρι…

2.   Η διοίκηση του Ωδείου βρήκε πάλι την ευκαιρία να κάνει απευθείας ανάθεση 3.200 ευρώ πλέον ΦΠΑ, παίρνοντας μόνο μία προσφορά, για ΜΙΑ γενική καθαριότητα! Με δική μας παρέμβαση αναγκάσαμε τη διοίκηση να πάρει τελικά 3 προσφορές και να μειώσει το ποσό στα 2.750 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

3.   Όπως και να ΄χει, η συγκεκριμένη ανάθεση ήταν άστοχη, ανούσια και πολύ ακριβή (γιατί τόσα χρήματα για μία γενική καθαριότητα;), χωρίς να λύνει το πρόβλημα της καθημερινής καθαριότητας.

4.   Υπάρχει ένα σημαντικό ποσό από παλαιότερες οφειλές για δίδακτρα που δεν έχει εισπραχθεί ακόμη, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημ. Ωδείου. Έχει γίνει έλεγχος αν αυτές οι οφειλές μπορούν να εισπραχθούν; Ή θα γίνουν πάλι προεκλογικά ρουσφέτια;

Έχουμε καταδικάσει πολλές φορές την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις που έχουν επικρατήσει στα χρόνια της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Όσο όμως πλησιάζουμε στις εκλογές, τα ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις «ξεσαλώνουν», παραβιάζοντας ακόμη και τυπικές διαδικασίες.

Η δέσμευση του υποψηφίου Δημάρχου Μάκη Παπαδόπουλου είναι ξεκάθαρη:

- καμία ανάθεση χωρίς προσφορές

- ενημέρωση όλων των επαγγελματιών όλων των κλάδων για τους διαγωνισμούς προμηθειών του Δήμου, ώστε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός προς όφελος του ταμείου του Δήμου

- έγκαιρος προγραμματισμός των αναγκών, ώστε να μην ξεμένουν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου από προσωπικό που καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες, όπως η καθαριότητα!  

Υ.Σ.: Και ενώ το Ωδείο έχει προβλήματα καθημερινής λειτουργίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. “ξεσπαθώνει” στο FACEBOOK εναντίον της επετείου του Πολυτεχνείου!

Λυπάμαι πραγματικά, και ως μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου και ως δάσκαλος, για τις απόψεις που διατύπωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου. Στις 17 Νοεμβρίου γιορτάζουμε συμβολικά την επάνοδο της δημοκρατίας. Αυτής της δημοκρατίας που του επέτρεψε να εκλεγεί. Γι’ αυτό οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός σε όσα λέει.  

Και λυπάμαι ακόμη περισσότερο για την ανοχή και την ταύτιση που δείχνει η Δήμαρχος Καβάλας με όλες τις ακραίες απόψεις που διατυπώνουν δημόσια στελέχη της διοίκησής της.   

Αχιλλέας Νικολαΐδης
Μέλος Δ.Σ. Δημοτικού Ωδείου Καβάλας
Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Posted On Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 05:51 Γράφτηκε από τον

Ανήμερα της φετινής επετείου της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας, Θόδωρος Τζατζάρης, απόστρατος αξιωματικός του στρατού και εκλεγμένος με την παράταξη που έχει και τη διοίκηση του Δήμου και που στήριξε η ΝΔ, δήλωσε σε λογαριασμό του κοινωνικής δικτύωσης, ως γνήσιος νοσταλγός της χούντας:  «17-11-1973, Πολυτεχνείο, ο ΜΥΘΟΣ που έγινε ….<<Εθνική Γιορτή>>. Ως πότε….», ενώ συμπλήρωσε σε άλλη ανάρτηση: « Πέρασε και η <<γιορτή της Δημοκρατίας>>.  Άντε να είμαστε γεροί, και του χρόνου».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, έθεσε το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 19/11/2018 και κάλεσε το σώμα να καταδικάσει τις δηλώσεις του νοσταλγού της χούντας. Ωστόσο το προεδρείο, με τη σύμφωνη γνώμη και της Δημάρχου, στελέχους της ΝΔ, με αστείες δικαιολογίες, δεν έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, με τη Δήμαρχο να δηλώνει ότι η "δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τέτοιες δηλώσεις".

Η θέση να μη καταδικάσει  η διοίκηση του Δήμου τις δηλώσεις του μέλους της παράταξής της, συνεχίστηκε και μετά τις εμετικές αντικομουνιστικές δηλώσεις, στην ίδια συνεδρίαση, του νοσταλγού της χούντας, ο οποίος ως γνήσιος κόρακας  "έκραξε"  για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις θέσεις και απόψεις του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου, θέσεις και απόψεις που εξέφρασαν έξω και μέσα στη βουλή και οι εγκληματίες  της Χ.Α.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του δήμου που μέχρι και σήμερα δεν καταδίκασε αυτές τις απόψεις, δηλώσεις και συμπεριφορά του στελέχους της, τον οποίο μέχρι σήμερα επιβραβεύει διατηρώντας τον στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Οι εργαζόμενοι της Καβάλας μπορούν να βγάλουν πλέον ασφαλή συμπεράσματα για την παράταξη που στηρίζει η ΝΔ και που δεν είναι η πρώτη φορά που χαϊδεύει αυτιά φασιστών και χρυσαυγιτών προσδοκώντας εκλογικά οφέλη. Άλλωστε κάπως έτσι οδηγήθηκε σε παλινωδίες σχετικά με την ανέγερση του μνημείου προς τιμήν των Εβραίων Καβαλιωτών που οδηγήθηκαν στα κρεματόρια των Ναζί, όπως επίσης δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τότε που έτερο καμάρι της – Δημοτικός Σύμβουλος χειροκροτούσε την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης από φασιστοειδή.

Posted On Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 10:07 Γράφτηκε από τον

Δεν είναι η πρώτη και φυσικά δε θα είναι η τελευταία φορά που το κέντρο της Καβάλας θα βιώσει συνθήκες κυκλοφοριακής ασφυξίας λόγω βροχόπτωσης. Αν δεν υπάρξει η σχετική μέριμνα, σαφώς και οι γνωστές συνθήκες θα επαναληφθούν και την επόμενη φορά που ο καιρός θα είναι βροχερός.

Συνήθως γινόμαστε μάρτυρες χαρακτηριστικών καταστάσεων, αφού όποτε βρέχει τα δεδομένα μοιάζουν ασφυκτικά στην πόλη εξαιτίας του πλήθους των αυτοκινήτων. Δεν είναι όμως μόνο οι δρόμοι που μπλοκάρουν κυκλοφοριακά. Είναι και οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που απεγνωσμένα προσπαθούν να προστατευθούν κάτω από στέγαστρα, τα οποία είτε δεν έχουν συντηρηθεί, είτε δεν είναι επαρκώς στεγανά. Ένα σημείο του κέντρου όπου συνήθως δημιουργούνται τριτοκοσμικές συνθήκες είναι ακριβώς μπροστά από το κτήριο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρξει και η βούληση βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Ειδικότερα, προκειμένου να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα όχι μόνο τις βροχερές αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου, απαιτείται η συνεννόηση του δήμου και του Αστικού ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να πεισθούν οι πολίτες για την ελκυστικότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς και να τα προτιμήσουν έναντι των ιδιωτικών τους οχημάτων.

Επιπλέον, μία ορθή επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Νότη Παρασκευόπουλου και η εφαρμογή της με υπεύθυνο, σύγχρονο κι επιστημονικό τρόπο, σίγουρα θα ανακουφίσουν το κέντρο από την κυκλοφοριακή ασφυξία. 

Η δρομολόγηση μικρών λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στις γειτονιές της πόλης, αλλά και μια ενδεχόμενη επέκταση της αστικής συγκοινωνίας προς το Παληό και ίσως προς το δημοτικό διαμέρισμα του Αμυγδαλεώνα, δεν αποκλείεται να μειώσουν αισθητά τον όγκο των πολιτών που μετακινούνται προς το κέντρο της Καβάλας με τα αυτοκίνητά τους. Οπωσδήποτε πάντως, η συνεργασία του δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ και τους ιδιοκτήτες ταξί της Καβάλας θα ωθήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα προς την πολυπόθητη από όλους επίλυσή του.  

Για την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος»

Θόδωρος Μουριάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας

Posted On Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 08:39 Γράφτηκε από τον

Η κατάρρευση της Γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο ανέδειξε πόσο βασική ήταν στην κυκλοφοριακή διευκόλυνση της Καβάλας. Μπορεί να μην ήταν η μοναδική διέξοδος από και προς την πόλη, η πτώση της όμως ανέδειξε μια σειρά από κυκλοφοριακά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι για να ξεπεραστεί η αδυναμία για πολλούς λόγους αμφιδρόμησης του τμήματος του δρόμου, όπως τον ‘’παλιό καλό καιρό’’, οδήγησε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να μη μπορεί να βρει άλλη προσωρινή λύση, χωρίς τη χρησιμοποίηση ενός δύσκολου, μικρού, συνδετήριου δρόμου, την οδό Βάσσου.

Έχουμε μεγάλες αντιρρήσεις για τη χρησιμοποίηση αυτού του δρόμου και προτείναμε δύο σενάρια : α) Ο δρόμος του παλαιού Νοσοκομείου να πηγαίνει προς Ξάνθη και να μπαίνουμε από την οδό Σαππαίων, ή β) Να μπουν φανάρια στο παλαιό Νοσοκομείο που να ρυθμίζουν τον διπλής κυκλοφορίας δρόμο. Εναλλακτικά για να φεύγουμε από τη λύση με τα φανάρια μπορεί να γίνει το απαιτούμενο πλάτεμα του δρόμου προς την περίβολο του Νοσοκομείου.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οδός Βάσσου, γιατί είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη.

Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε άμεσα και να τα διορθώσουμε.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Ότι δεν κάναμε μέχρι τώρα, πρέπει να το κάνουμε τώρα όλοι μαζί, γιατί όλοι αγαπάμε αυτή την πόλη.

Χρειάζεται πανΚαβαλιώτικη κινητοποίηση για να λύσουμε οριστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας που μπορεί να έχει ωραία μορφή, αλλά το ανάγλυφό της, δίνει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι συντονισμένη, η διεκδίκηση μαζική και δυναμική .  

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ

Posted On Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 19:51 Γράφτηκε από τον

Όλες αυτές τις ημέρες, οι πολίτες ρωτούν κάτι πάρα πολύ απλό: μπορούσαμε να αποφύγουμε την κατάρρευση της γέφυρας του Κάτω Νοσοκομείου;

Άσχετα με τη νομική πλευρά της υπόθεσης, η απάντηση είναι «Ναι, μπορούσαμε».

 

Η συνέντευξη τύπου – «θεατρική παράσταση» της Δημοτικής Αρχής δεν απάντησε στο ερώτημα αυτό, γιατί είχε τελικά σκοπό να συγκαλύψει τις σοβαρές ευθύνες της, χρησιμοποιώντας νομικίστικα επιχειρήματα και εξαπολύοντας άθλιες συκοφαντίες εναντίον όσων μίλησαν για την πτώση της γέφυρας, ως όφειλαν!

Όλες οι διοικήσεις του Δήμου (Αθανασιάδη, Εριφυλλίδη, Σιμιτσή, ακόμη και η διοίκηση Τσανάκα μέχρι σήμερα) θεωρούσαν τη γέφυρα αυτή ευθύνη και υπόθεση του Δήμου.

Μία γέφυρα που βρίσκεται μέσα στην πόλη, κατασκευάστηκε από τη ΔΕΥΑΚ, εξυπηρετεί ανάγκες της πόλης και των δημοτών για πάνω από 30 χρόνια και η κατάρρευσή της θα μπορούσε πραγματικά να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Η διοίκηση του Δήμου δεν έκανε καν το απλούστατο, να ζητήσει την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων ή να κλείσει εντελώς τη γέφυρα, αφού γνώριζε και αυτή ότι η γέφυρα είναι επικίνδυνη.

Τώρα όμως είναι η ώρα των λύσεων. Εμείς ζητούμε:

- να λυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό και να τελειώσουν οι αστειότητες της Δημάρχου Καβάλας για τις “προτιμήσεις” της να συνεργαστεί με την Περιφέρεια αντί με το Υπουργείο Υποδομών. Με όλους πρέπει να συνεργάζεται!

- είναι ανάγκη να δεσμευτούν το Υπουργείο Υποδομών και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για μία λύση – “πακέτο” που θα διασφαλίζει εδώ και τώρα τη λύση του προβλήματος σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση για τις μελέτες και την κατασκευή της Περιμετρικής, με τη συμμετοχή και της εταιρείας της Εγνατίας Οδού.

ΥΣ: Απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μουριάδη, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε τα εξής:

ο κ. Μουριάδης, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου επί δημάρχου Σιμιτσή και νυν υποψήφιος Δήμαρχος, όταν εξέδωσε ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκε ουσιαστικά στις ευθύνες της κ. Τσανάκα ή στις δικές του ευθύνες.

Σε δεύτερη δήλωσή του είπε ότι δεν γνώριζε ότι η γέφυρα είχε προβλήματα.

Μόνο όταν τον πιέσαμε εμείς, αναγκάστηκε σε τρίτη δήλωσή του να αναλάβει τις ευθύνες του, εξαπολύοντας παράλληλα προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς εναντίον μας.

Φαίνεται πως ο κ. Μουριάδης “ξεχνά” εύκολα την πολιτισμένη συμπεριφορά του όταν αναφέρεται στην παράταξή μας, και την “ξαναθυμάται” πολύ εύκολα όταν είναι να συγκαλύψει τις ευθύνες της προηγούμενης και της σημερινής διοίκησης του Δήμου…

Ξέρουμε ότι κάποιοι δεν θέλουν να μιλάμε. Εμείς όμως δεν έχουμε εξαρτήσεις από πουθενά. Θα λέμε την αλήθεια στους Καβαλιώτες, γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή μας.

Posted On Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 00:01 Γράφτηκε από τον

Από τους Αγροτικούς Συλλόγους Νέστου και Καβάλας, καθώς και από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Καβάλας εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 25/10/2018 κατατέθηκε η έκφραση άποψης σχετικά με την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, από τους Αντιπεριφερειάρχες  Καβάλας και Δράμας καθώς και των φορέων όπου αναγράφονται στο σχετικό έγγραφο και ζητήθηκε η υιοθέτηση του κειμένου αυτού, από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ενώ προφορικά (τηλεφωνικά),αμέσως μετά την ψηφοφορία ενημερωθήκαμε από την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας,  κα Κοσμίδου Ζωή, διαβεβαιώνοντας  μας ότι το θέμα πέρασε, με έκπληξη διαπιστώσαμε όταν διαβάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι αυτό δεν ισχύει.

Να σημειωθεί ότι είχαμε σκοπό να παρευρεθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εξαιτίας  ότι το θέμα συζητήθηκε νωρίτερα από ότι μας είχαν ενημερώσει και υπολογίζαμε, η αντιπροσωπεία μας έφτασε μέχρι τα διόδια του Ιάσμου οπού μετά τη διαβεβαίωση της κυρίας Κοσμίδου επέστρεψε πίσω. Το μέγα λάθος μας ήταν η εμπιστοσύνη που δείξαμε στη προφορική διαβεβαίωση που είχαμε.

Η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την σύνταξη επιστολής από τον Περιφερειάρχη που αφορά την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών,  χωρίς  αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος, μας προξένησε θυμό και θεωρούμε ότι προσβάλει τη νοημοσύνη μας και την εμπιστοσύνη που δείξαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εμείς αυτό που ζητήσαμε, μέσα πλαίσια της ενιαίας Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ήταν να συμπεριληφθούν και οι Π.Ε. Καβάλας και Δράμας στη παράγραφο «Ειδικά Κριτήρια» του κειμένου της διαβούλευσης, όπως αναγράφεται όλη η περιοχή της Θράκης .

Όταν δε παρακολουθήσαμε και το σχετικό οπτικοακουστικό απόσπασμα της συνεδρίασης στο διαδίκτυο, εκεί συνειδητοποιήσαμε τον τρόπο και το ύφος που αντιμετωπίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα, πού αφορά δύο Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ.  

Λόγω των παραπάνω και σεβόμενοι τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας, ζητούμε την επαναεισαγωγή του θέματος για συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα βρισκόμαστε κι εμείς στη συνεδρίαση αυτή τη φορά, έτσι ώστε να καλλιεργήσουμε και να επαναφέρουμε την ενδοπεριφερειακή συνείδηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υιοθέτηση του αιτήματός μας. Επίσης  αιτούμαστε να μας χορηγήσετε άμεσα αντίγραφο της επιστολής του Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αναφέρει τη λανθασμένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Posted On Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 22:35 Γράφτηκε από τον

Και ξαφνικά, όλοι έγιναν "γεφυρολόγοι" (στην Ελλάδα, άλλωστε, είσαι ότι δηλώσεις...)

ακόμα και οι δημοσιογράφοι, που μην έχοντας και κάτι καλύτερο να καλύψουν στη φτωχή από πλευράς ειδησεογραφίας τοπική επικαιρότητα βρήκαν εξαιρετικά πρόσφορο έδαφος για να έχουν κάτι να γράψουν (και όποιος παρεξηγείται...ας μας γράψει!)

Για να μη μιλήσουμε, φυσικά, για τους υποψηφίους δημάρχους που από το πουθενά (και στην κυριολεξία "παίζοντας με τον πόνο των Καβαλιωτών" που καθημερινά ταλαιπωρούνται εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων-και θα ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια ακόμα-) βρήκαν ένα θέμα με το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να αρθρώσουν και κάποιον προεκλογικό λόγο!

Με λίγα λόγια, "κουτί τους ήρθε η γέφυρα"!!!

Για να μην τα πολυλογούμε...Η ουσία είναι μία: η γέφυρα έπεσε! Πάει! Τέλος!

Και όσο και να "χτυπιούνται" όλοι τους (λες και, άμα πουν και μια παραπάνω κουβέντα θα σηκωθεί με μαγικό τρόπο η γέφυρα και θα επισκευαστεί από μόνη της) για το:

α) ποιος την έχτισε,

β) γιατί την έχτισε (λες και, μετά από 30 χρόνια, θα πάμε στον Άγιο Πέτρο και θα ζητήσουμε το λογαριασμό από τον αείμνηστο Λευτέρη Αθανασιάδη, επί των ημερών του οποίου ανεγέρθη η γέφυρα -είτε για να εξυπηρετήσει τις εργασίες για το βιολογικό σταθμό είτε γιατί "έτσι γούσταρε")

γ) ποιος ευθύνεται για τη συντήρησή της,

δ) ποιος έκρουσε το πρώτο "καμπανάκι" για την επικινδυνότητα της γέφυρας,

ε) σε ποιον ανήκει η γέφυρα (όλο αυτό το γαϊτανάκι με αντεγκλήσεις σχετικά με το αν ανήκει η γέφυρα στο δήμο, στην περιφέρεια, στο δημόσιο ή "στα ψάρια της" φαντάζει στα μάτια όλων όσων το παρακολουθούν σαν μια απέλπιδα προσπάθεια να μη μπουν σε κόπο για να την επισκευάσουν)

γίνεται πάνω στο "πτώμα" μιας γέφυρας που, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, συνέδεε για πάνω από 30 χρόνια την Καβάλα με ολόκληρη τη Θράκη (αλλά και το δήμο Νέστου και τους παρακείμενους οικισμούς).

Το θέμα είναι απλό: η γέφυρα έπεσε! Και πλέον δεν μένει τίποτα άλλο από το να την ξαναφτιάξουμε. Άμεσα, σωστά και υπεύθυνα, για να μην ξαναέχουμε τις ίδιες ιστορίες!

Όλοι αυτοί οι "γεφυρολόγοι" μπορούν να συνεισφέρουν σοβαρά και ψύχραιμα στο να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δούμε ξανά τη γέφυρα (ή, έστω, κάποια άλλη εναλλακτική λύση) ;

Και όταν λέμε "απαραίτητες ενέργειες" δεν εννοούμε να πιάσουν το πηλοφόρι και το μυστρί και να πάνε να χτίσουν τη γέφυρα με τα ίδια τους τα χέρια. Εννοούμε να πιεστεί το κράτος ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, είτε από τα κρατικά ταμεία είτε από προγράμματα (διότι μπορεί το Σάββατο η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου να δήλωσε, προτού καν δει τη γέφυρα, ότι "άμα ζητούσατε χρήματα για τη συντήρηση της γέφυρας θα τα έδινε το κράτος", αλλά όλοι μας ξέρουμε πως το κράτος δεν δίνει χρήματα πίσω ούτε καν με δικαστικές αποφάσεις), να πιεστεί η "Εγνατία Οδός Α.Ε." (ο μόνος, αυτή τη στιγμή, φορέας με εξειδίκευση σε γέφυρας) ώστε να συνεισφέρει στις εργασίες...Α! Και φυσικά να πιεστούν ακόμα περισσότερο άπαντες τόσο για την κατασκευή της περιμετρικής οδού όσο -κυρίως- για την ανάκληση της απόφασης για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στην Άσπρη Άμμο (διότι αμφότερες οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις μόνο ωφέλιμες θα είναι για την πόλη).

Μπορούν να το κάνουν αυτό οι "γεφυρολόγοι"; Προσωπικά, αμφιβάλλω. Αν μπορούν ας με διαψεύσουν...

Posted On Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 23:44 Γράφτηκε από τον

Με την ολοκλήρωση μιας σειράς εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη τόσο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΛΜΕ Καβάλας όσο και για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), αύξησε την εκλογική της επιρροή με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στο ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ και στην ΕΛΜΕ Καβάλας  και δεύτερη δύναμη στο ΠΥΣΠΕ Καβάλας αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά της παρά την ύπαρξη ενός διασπαστικού ψηφοδελτίου.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας συγχαίρει θερμά τις ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις επιτυχίες τους. Τα παραπάνω αποτελέσματα που σημείωσε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), η οποία πρόσκειται στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών από τη μια ασπάζεται τις αρχές, τις αξίες, τις  διαχρονικά σταθερές θέσεις της ΔΑΚΕ,  αναγνωρίζει την αγωνιστική, υπεύθυνη, σοβαρή και έντιμη παρουσία των μελών της στην εκπαιδευτική κοινότητα και από την άλλη καταδικάζει τις πρόχειρες, ατεκμηρίωτες και αποσπασματικές ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εκπαίδευση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας εύχεται σε όλους τους αιρετούς εκπροσώπους καλό και δημιουργικό έργο προς όφελος της Παιδείας.

Posted On Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 20:47 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 49

Energean   E 19 12 2018

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας