Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
Τεχνολογία

Τεχνολογία (99)

Μετράνε ακόμα στη Θάσο τις "πληγές" και τις συνέπειες από την πολύωρη διακοπή των παροχών Internet που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας και κράτησε ως και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας. Η διακοπή επηρέασε σχεδόν ολόκληρο το νησί, με μαρτυρίες προερχόμενες από τον Λιμένα, τα Λιμενάρια, τον Θεολόγο και την Αστρίδα να μιλούν για σοβαρότατο πρόβλημα ακόμα και με τα δεδομένα των δικτύων 3G και 4G! Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες που ανέφεραν προβλήματα ακόμα και στις πληρωμές μέσω POS λόγω της πολύωρης διακοπής του Internet!

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, ο λόγος για τη διακοπή του Internet ήταν μια βλάβη στο δίκτυό του (αν και υπάλληλοι που απασχολούνται στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 13888 δήλωσαν σε ουκ ολίγους συνδρομητές τους ότι δεν είχαν αναφορές για βλάβες!), με τα συνεργεία να τρέχουν και να μη φτάνουν μέχρις ότου αποκαταστήσουν τη διακοπή αργά το βράδυ της Δευτέρας. Εικάζεται, πάντως, ότι η βλάβη προέκυψε από εργασίες των τεχνικών του ΟΤΕ οι οποίες όμως οδήγησαν σε λάθος αποτελέσματα...

Posted On Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 08:50 Γράφτηκε από τον

Η Google επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνουν οι χρήστες μέσω του Gmail, μερικές φορές μπορεί να διαβασθούν από τρίτους, οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές.

Οι χρήστες που έχουν συνδέσει τους λογαριασμούς τους με εφαρμογές τρίτων, μπορεί -χωρίς να το συνειδητοποιούν- να δίνουν στους τελευταίους την άδεια να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά μηνύματά τους. Μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών δήλωσε στην αμερικανική «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», σύμφωνα με το BBC, ότι πρόκειται για «κοινή πρακτική».Οι χρήστες που έχουν συνδέσει τους λογαριασμούς τους με εφαρμογές τρίτων, μπορεί -χωρίς να το συνειδητοποιούν- να δίνουν στους τελευταίους την άδεια να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά μηνύματά τους. Μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών δήλωσε στην αμερικανική «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», σύμφωνα με το BBC, ότι πρόκειται για «κοινή πρακτική».

Η Google άφησε να εννοηθεί ότι αυτή η πρακτική δεν είναι ενάντια στην πολιτική της, αλλά ειδικοί κυβερνο-ασφάλειας δήλωσαν έκπληκτοι που η εταιρεία επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Το Gmail είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, χρησιμοποιούμενη από περίπου 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες.

Όταν ένας χρήστης συνδέει το λογαριασμό του στη Google, με κάποια τρίτη εφαρμογή ή υπηρεσία, συχνά καλείται να δώσει την άδειά του για πρόσβαση της εφαρμογής ή της υπηρεσίας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του.

Μερικές φορές στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι των τρίτων εταιρειών, είναι σε θέση να διαβάσουν τα μηνύματα των χρηστών.

Για παράδειγμα, η Edison Software παραδέχθηκε στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», ότι είχε διαβάσει τα emails εκατοντάδων χρηστών του Gmail, προκειμένου να βελτιώσει ένα λογισμικό της. Μια άλλη εταιρεία, η eDataSource, ανέφερε ότι οι μηχανικοί της είχαν και αυτοί διαβάσει πολλά emails για να βελτιώσουν τους αλγόριθμους που ανέπτυσσαν. Και στις δύο περιπτώσεις οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν ζήτησαν ειδική άδεια από τους χρήστες για να διαβάσουν το Gmail τους, επειδή θεωρούσαν ότι η πρακτική αυτή είχε ήδη τη συγκατάθεση των χρηστών.

Η Google δήλωσε ότι μόνο εταιρείες που είχαν περάσει από έλεγχο, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά μηνύματα χρηστών και μόνο εφόσον οι χρήστες είχαν σαφώς δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή τους για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα συμβούλευσε τους χρήστες να επισκεφθούν τη σελίδα του λογαριασμού τους Google, για να δουν προσεκτικά ποιές εφαρμογές τρίτων είναι συνδεμένες με το λογαριασμό τους και στη συνέχεια να ανακαλέσουν από από όποιες δεν θέλουν, την άδεια που στο παρελθόν έχουν δώσει για πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τους.

Πηγή: news247.gr

Posted On Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 17:51 Γράφτηκε από τον

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, το δίκτυο της Digea σε πολλές περιοχές του νομού Καβάλας -αλλά και της υπόλοιπης περιφέρειας ΑΜΘ-, λόγω αλλεπάλληλων διακοπών της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στον πομπό της Digea στη Θάσο. Εξαιτίας των διακοπών αυτών, το σήμα της ψηφιακής τηλεόρασης "χάθηκε" από περιοχές τόσο εντός της Καβάλας όσο και στα Αμισιανά, στο Ποδοχώρι, στη Νέα Πέραμο και αλλού.

Το "περίεργο" στην όλη υπόθεση είναι ότι από αυτό το "μπλακ άουτ" της Digea επηρεάστηκαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (καθώς και οι τοπικοί), αλλά όχι και η ΕΡΤ -το σήμα της οποίας μεταδιδόταν κανονικά!

Τελικά το σήμα αποκαταστάθηκε σταδιακά (με άλλους πολίτες να αναφέρουν ότι η τηλεοπτική ροή επανήλθε λίγο μετά τις 3, και με άλλους να διαμαρτύρονται ακόμα και μέχρι τις 5 το απόγευμα), ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ακόμα και σήμερα πολλές περιοχές σε ολόκληρο το νομό δεν έχουν καν πρόσβαση (ή έχουν προβληματική πρόσβαση) στο σήμα της ψηφιακής τηλεόρασης...

Posted On Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 20:59 Γράφτηκε από τον

Μια Καβαλιώτισσα μαθήτρια λυκείου ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι στην αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό πληροφορικής!

Ο λόγος για την 16χρονη μαθήτρια της Β' τάξης του 6ου ΓΕΛ Καβάλας Έφη Ζιώτα, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της "Microsoft Office Specialist" (στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι εξετάζονται σε θέματα που αφορούν την πασίγνωστη συλλογή προγραμμάτων του Microsoft Office, με προγράμματα όπως το MS Word, το MS Excel και το MS Powerpoint) και θα μεταβεί στις αρχές Αυγούστου στις ΗΠΑ για να λάβει μέρος στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος

Η νεαρή μαθήτρια δέχτηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας Πέτρου Πετρόπουλου, μέσα από την παρακάτω ανάρτηση στα social media:

Posted On Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 21:44 Γράφτηκε από τον

Ένα δελτίο τύπου της Ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή -που απεστάλη την περασμένη εβδομάδα- αποτέλεσε την αφορμή για να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της παροχής δωρεάν ασύρματου Internet από τους δήμους του νομού Καβάλας.

Σο δελτίο τύπου γινόταν λόγος για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής WiFi4EU, στόχος του οποίου είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi. Το πρόγραμμα WiFi4EU δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Η πρώτη πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου. Οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη σειρά 1.000 κουπονιών (voucher) WiFi4EU. Στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης. Συνολικά κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων αναμένεται να δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις του προγράμματος.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα WiFi4EUΠατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα WiFi4EU

Τι γίνεται στο νομό Καβάλας

Στους 3 "περιφερειακούς" δήμους του νομού Καβάλας (Νέστου, Παγγαίου, Θάσου) η φράση "δημοτικό ασύρματο internet" παραμένει άγνωστη, καθώς σε κανένα δημόσιο χώρο τους δεν παρέχεται από τους δήμους δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Παρόλα αυτά, η γνωστοποίηση του προγράμματος WiFi4EU φαίνεται ότι έχει "ανοίξει την όρεξη" στο δήμο Θάσου, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Πλαφαδέλη να μιλάει για "μια μεγάλη πρόκληση"

Όσον αφορά το δήμο Καβάλας, ήδη από την εποχή του τέως δημάρχου Κωστή Σιμιτσή λειτουργεί δίκτυο δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στο Internet, αν και αυτό παρουσιάζει ουκ ολίγα προβλήματα (π.χ. για πολύ καιρό η εμβέλεια του δικτύου περιοριζόταν στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο). Βέβαια, τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Τσανάκα να επεκταθεί το δίκτυο (όπως π.χ. στο ΔΑΚ Καλαμίτσας "Αλεξάνδρα Δήμογλου", στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στη Δημοτική Καπναποθήκη), ωστόσο η κατάσταση δείχνει να χειροτερεύει τόσο σε χώρους όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο όσο και στις συνοικίες και στους υπόλοιπους οικισμούς (όπως π.χ. στις Κρηνίδες και στο Παληό).

Το θέμα του προγράματος WiFi4EU έθεσε δημόσια ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ο Τόπος της Ζωή μας" Μάκης Παπαδόπουλος, μέσα από μια ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι: "Ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει σημαντική υστέρηση σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και δίκτυα υψηλής σύνδεσης και δεν παρέχει ουσιαστικά ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει το πρόγραμμα WiFi4Europe που προκηρύσσει η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Κοινωνία Gigabit 2025”, το οποίο απευθύνεται σε Δήμους και αφορά στην ανάπτυξη δικτύων ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, δρόμους κ.α.)"

Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήρθε μέσα από μια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι:

Το πρόγραμμα στοχεύει στην στήριξη -με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019- της «εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής». Θα χρηματοδοτήσει άρα, 8000 ευρωπαϊκές πόλεις, άπαξ, με 15.000€ μέσω κουπονιού, για την αγορά εξοπλισμού δικτύου σε κοινόχρηστους χώρους. Οι πόλεις θα αναλάβουν την μετέπειτα λειτουργία των δικτύων με δικούς τους πόρους.

Τον Μάρτιο του 2017 η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακών Υπηρεσιών, ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επικείμενη έναρξη του προγράμματος, το οποίο εν τέλει ανακοινώθηκε μόλις τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζουμε δε πως ο Δήμος Καβάλας από τον Μάρτιο του 2016, ενέταξε στο  σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το έργο «Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας» ύψους 336.784,92€. Στα πλαίσια του έργου θα χρηματοδοτηθούν ψηφιακές υποδομές όπως ασύρματο δίκτυο σε ολόκληρη την περιοχή παρέμβασης  (δηλαδή ολόκληρο το  ευρύτερο κέντρο της πόλης) και λειτουργικότητες όπως ηλεκτρονικός ξεναγός της πόλης μέσω έξυπνου κινητού.

Σχόλιο γράφοντος: Ας γίνουν πρώτα γνωστές σε όλους τους δημότες οι ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές εφαρμογές του δήμου Καβάλας, και μετά βλέπουμε για τις νέες εφαρμογές. Για να μην πούμε, φυσικά, για το ότι και πάλι μιλάμε για το κέντρο της πόλης και όχι και για καμία συνοικία.

Αλλά, στο κάτω κάτω, γιατί να ζητήσουμε ασύρματο Internet π.χ. στον Άγιο Λουκά, στο Περιγιάλι ή στα Πεντακόσια και την Αγία Βαρβάρα; Δεν έχουν κάτι το τουριστικό αυτές οι συνοικίες -όχι ότι η Παναγία έχει ασύρματο Internet, αλλά λέμε τώρα...

Η Ψηφιακή Μετάβαση στον δήμο Καβάλας έχει ξεκινήσει με σταθερά και μεγάλα βήματα, χωρίς άσκοπες τυμπανοκρουσίες από την αρμόδια διεύθυνση και την αντιδημαρχία, με υπεύθυνη ενημέρωση μόνο όταν επιτυγχάνει τους στόχους της. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την τεράστια επιτυχία της ένταξης του δήμου μας στην ομάδα 15 δήμων (ανάμεσα σε 92 διαγωνιζόμενους από 23 χώρες) στο πρόγραμμα Digital Cities Challenge.

Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου….

Posted On Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 06:50 Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 το 1ο Δ.Σ. Ελευθερούπολης πήρε μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής, που διοργανώθηκε από την WRO Hellas στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με θέμα «Ο εποικισμός του Άρη».

Συμμετείχαν δύο ομάδες με τους παρακάτω μαθητές:

 

1η Ομάδα: Robotschool

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος Στ΄

Πασχαλίδης Ιωάννης Στ΄

Λυρόπουλος Βασίλειος Στ΄

Τσακαλή  Αποστολία Στ΄

Μπόλη Κυριακή Ε ΄

Σέκουλα Ευαγγελία Στ΄

 

2η Ομάδα : Robotkids

Βακαλοπούλου Ευδοξία Ε΄

Κολοκυθάς Νικόλαος Ε΄

Σουραβλής Ταξιάρχης Ε΄

Τζανοπούλου Χριστίνα Στ΄

Μηνιάδου – Κζούνια Δέσποινα Ε΄

Μπεζάνοβα Μαριάνα Στ΄

Θεοδοσιάδης Ιάσονας E΄

 

Προπονητής των δύο ομάδων ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Μιχαήλ Σαλωνίδης.

Η πρώτη ομάδα παρουσίασε τη ρομποτική κατασκευή που αφορούσε την εξόρυξη ζιργκονιών από ορυχείο στον Άρη για την κατασκευή συσκευών ακριβείας.

1o Dim Elef Perif Robot 2018 A

Η ρομποτική κατασκευή της δεύτερης ομάδας αφορούσε την αναζήτηση έμβιας ζωής στον Άρη.

1o Dim Elef Perif Robot 2018 B

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου που μας βοήθησε στη μετακίνηση των ομάδων, στον κ. Ιωάννη Χατζησάββα της εταιρίας «Ακρόλιθος», που με τη χορηγία του προμηθευτήκαμε το πρώτο ρομποτικό κιτ και την εταιρία Cosmote για τη χορηγία του δεύτερου ρομποτικού κιτ.

Posted On Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 05:37 Γράφτηκε από τον

"Πρεμιέρα", εκτός από την 25η Διεθνή Έκθεση Kavala Expo, είχαμε και για το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. 28 ομάδες φοιτητών και μαθητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολεία από την Καβάλα αλλά και από άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας εκθέτουν, στα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου της Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης" μια σειρά από ρομποτικές κατασκευές και δημιουργίες σε ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId1290acf172

Posted On Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 12:14 Γράφτηκε από τον

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, εκτός από την 25η Διεθνή Έκθεση Kavala Expo, και το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής -που διοργανώνει κάθε χρόνο το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί και φέτος στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης" από την Παρασκευή 6 ως και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου (τις ίδιες ακριβώς ημέρες με την Kavala Expo, ακολουθώντας την πετυχημένη παράδοση των 2 τελευταίων ετών -έστω και αν αυτή καθιερώθηκε το 2015 από...σπόντα, λόγω της μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής της Kavala Expo 2015 εξαιτίας των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου) με την συμμετοχή 28 εκθετών (έναντι 22 που συμμετείχαν πέρσι) από το ΤΕΙ ΑΜΘ αλλά και από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως:

  • το πανεπιστήμιο Αιγαίου, 
  • το πολυτεχνείο Ξάνθης,
  • το ΤΕΙ Θεσσαλίας,
  • το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος,
  • το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ,
  • το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, και
  • το Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας

 

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε σκέψη για την διεξαγωγή του φεστιβάλ εκτός της Καβάλας, τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει η διοργάνωση "εντός των τειχών" -αν και γίνονται προσπάθειες, από πλευράς των διοργανωτών, για ένα ιδιότυπο "ταξίδι" της έκθεσης στον άξονα της αρχαίας Εγνατίας Οδού, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. Η προσέγγιση σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα διαθέτει πολύμορφα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει σε ένα φεστιβαλικό χώρο ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων και τεχνολογικών αντιλήψεων. Η ανάπτυξη μια τέτοιας δράσης δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αμβλύνει την τεχνοφοβία.

Το φεστιβάλ Βιομηχανικής της Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Οι δράσεις του φεστιβάλ κινούνται σε τρεις βασικές κατηγορίες: α. Σχολείο–Μαθητές–Γονείς, β. Ακαδημαϊκός χώρος–Επιχειρήσεις και γ. Πολιτισμός–Πολιτική. Πιστεύουμε ότι η Βιομηχανία της Πληροφορικής σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με τις κατηγορίες αυτές και η υλοποίηση αυτού του κρίσιμου εγχειρήματος είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία. Στην κατηγορία «Σχολείο–Μαθητές–Γονείς», οι άνθρωποι του φεστιβάλ εργάζονται με στόχο να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων. Επίσης, συνεργάζονται με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό χώρο μάθησης και διασκέδασης. Οι δράσεις στην κατηγορία αυτή αφορούν ομιλίες προς τους μαθητές και επίσκεψη στα περίπτερα στα οποία εκτίθενται οι εργασίες των φοιτητών. Στην κατηγορία «Ακαδημαϊκός χώρος–Επιχειρήσεις», δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ανάπτυξη συζητήσεων από σημαίνοντες ανθρώπους του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού χώρου, υπό μορφή ημερίδων. Το θέμα των συζητήσεων είναι κάθε χρόνο διαφορετικό.

Στον εκθεσιακό χώρο μπορούν οι φοιτητές (από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας) να παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Εκπρόσωποι από επιχειρήσεις μπορούν να τους επισκεφθούν και να μιλήσουν μαζί τους.Στο τέλος, ακολουθεί βράβευση των καλύτερων τεχνολογικών εργασιών. Με την κατηγορία «Πολιτισμός–Πολιτική» ολοκληρώνεται η συνδυαστική προσέγγιση της προσπάθειάς. Η πολιτική ζωή του τόπου μας, καθορίζει τους κανόνες και θέτει τις βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας γίνονται συζητήσεις μεταξύ των φορέων παραγωγής και της πολιτείας σε σημαντικά θέματα που αποφασίζονται από πριν και είναι διαφορετικά κάθε χρόνο. Παράλληλα, αναπτύσσονται καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις για να δώσουν τη δυνατότητα έκφρασης στους νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Τη μεγάλη δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν οι πλέον των 100 εθελοντές, με πρώτο εθελοντή τον υπεύθυνο του φεστιβάλ (καθηγητή του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρη Πογαρίδη), που εργάζονται με ζήλο και μεράκι προκειμένου η προσπάθεια να έχει κάθε χρόνο και καλύτερα αποτελέσματα.

 
Posted On Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 08:50 Γράφτηκε από τον

Η "θλιβερή" και απαρχαιωμένη -από τεχνικής άποψης- εικόνα που παρουσίαζε για πολλά χρόνια ο επίσημος ιστότοπος του δήμου Καβάλας (μια εικόνα, μάλιστα, αρκετά δύσχρηστη για τους χρήστες του Internet) έδωσε τη μορφή της σε ένα νέο, ανανεωμένο οπτικά και -ελπίζουμε- πιο εύχρηστο design. Η σχεδίαση του νέου site του δήμου Καβάλας ανατέθηκε στην Nortech, μια εταιρεία με έδρα την Καβάλα, η οποία στο παρελθόν είχε σχεδιάσει και τον ιστότοπο του δήμου Νέστου (www.nestos.gr/)

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο χρήστης όταν μπει στο site του δήμου Καβάλας (http://www.kavala.gov.gr/) είναι:

- ένα εναλλασσόμενο background, με 3 διαφορετικές εικόνες (μια αεροφωτογραφία του πάρκινγκ του ΝΟΚ και μια άποψη της παραλιακής λεωφόρου Καβάλας, μια πανοραμική άποψη της συνοικίας της Παναγίας και το εσωτερικό του κτιρίου της Παλιάς Μουσικής),

- ένα λιτό μενού, με μόνο 3 κύριες επιλογές (υπηρεσίεςοργανισμός και επικαιρότητα  - που θα μπορούσαν να γραφτούν με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα) και ορισμένες άλλες υποεπιλογές

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId340a4e9e2c

Πατώντας την επιλογή υπηρεσίες, ο χρήστης μεταβαίνει σε μια σελίδα στην οποία μπορεί (μεταξύ άλλων):

- να αναφέρει, συνοδεία φωτογραφίας, προβλήματα της καθημερινότητάς του (πατώντας στο πλήκτρο ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ) ή να ενημερωθεί για την εξέλιξη ήδη καταχωρηθέντων αιτημάτων (ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαιτείται εγγραφή στον ιστότοπο του δήμου, με την εισαγωγή στοιχείων όπως αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση e-mail)

Site Dimou Kavalas Image 5 Site Dimou Kavalas Image 6


- να πληροφορηθεί για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, τις θέσεις στάθμευσης και την κυκλοφοριακή κίνηση

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId1fcaebbad4

- να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά -μέσω επιλεγμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών- για θέματα όπως δικαιολογητικά ταμειακής υπηρεσίας και δημοτολόγια

Site Dimou Kavalas Image 10

- να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις

- να εντοπίσει τις θέσεις υποδομών όπως σχολεία, ΚΑΠΗ και παιδικοί σταθμοί

Imagessite Dimou Kavalas Image 11Site Dimou Kavalas Image 11

Με την επιλογή οργανισμός ο χρήστης μπορεί:

- να δει το οργανόγραμμα του δήμου και τους εποπτευόμενους φορείς του

Site Dimou Kavalas Image 12

- να ενημερωθεί για τα υπό εξέλιξη έργα

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProIdda7722064a

- να πλοηγηθεί σε υπηρεσίες διαφάνειας όπως κατάλογοι αποφάσεων του δήμου και το σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Τέλος, με την επιλογή επικαιρότητα ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για πρόσφατες ανακοινώσεις του δήμου, προσκλήσεις συνεδριάσεων, προκηρύξεις για θέσεις εργασίας και εκδηλώσεις

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId0436db3236

Στο κάτω μέρος του παραθύρου (σε όλες τις κατηγορίες) μπορεί κανείς να δει έναν μικρό κατάλογο των περιεχομένων της κάθε σελίδας (γνωστό και ως sitemap), καθώς και ένα πλήκτρο μέσω του οποίου θα μπορεί να δει τις ζωντανές μεταδόσεις της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Site Dimou Kavalas Image 18

Τέλος, όσον αφορά την πλοήγησή του στις σελίδες του ιστότοπου (μιας και δεν υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα πλοήγησης όπως βέλη με κατεύθυνση προς τα πίσω ή υπερσύνδεσμοι με λέξεις όπως "Επιστροφή" και "Πίσω" - υπάρχουν, βέβαια, breadcrumbs αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν να τα χειρίζονται), ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε ένα κουμπί στο πάνω μέρος του παραθύρου είτε ένα ακόμα μικρότερο κουμπί στο πάνω δεξιά μέρος (το τελευταίο εμφανίζεται όσο ο χρήστης "κατεβαίνει" στο περιεχόμενο μιας σελίδας). Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τις θέσεις των προαναφερθέντων κουμπιών με κόκκινο κύκλο.

Site Dimou Kavalas Image 19

 

Posted On Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 14:59 Γράφτηκε από τον

Η διαφήμιση στο Ίντερνετ προσφέρει αυξημένη αποδοτικότητα στην αναλογία αξίας/κόστους σε σχέση με την προβολή στα παραδοσιακά μέσα.

Η διαφήμιση adwords, οι καμπάνιες στα social media και το email marketing αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαφημίσετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο.

Μάθετε πώς και ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Google AdWords

Το Adwords συνιστά την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ψηφιακής διαφήμισης παγκοσμίως διότι παρέχει στους διαφημιστές έναν προηγμένο μηχανισμό στόχευσης βάσει λέξεων-κλειδιών.

Οι διαφημίσεις που δημιουργούνται μέσω της πλατφόρμας εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google σε συγκεκριμένες θέσεις που έχουν οριστεί για τους διαφημιζόμενους.

Η εταιρεία ή η επιχείρηση που προβάλλεται χρεώνεται όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, οι οποίες σχετίζονται με τους όρους που εισήγαγαν στην αναζήτησή τους.

Διαφήμιση στο Facebook

Οι διαφημίσεις στο Facebook προβάλλονται στις ενημερώσεις των χρηστών με διάφορες μορφές posts καθώς και στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας του δικτύου.

Aναφορικά με τη χρέωση, οι διαφημίσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε στο Facebook κινούνται στη λογική του Adwords -ο διαφημιζόμενος χρεώνεται για κάθε κλικ που πραγματοποιούν οι χρήστες.

Οι διαφημίσεις για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας προβάλλονται σε στοχευμένο κοινό, βάσει φύλου, γεωγραφικής τοποθεσίας, ενδιαφερόντων κλπ.

Email marketing

Οι διαφημίσεις μέσω email δεν είναι καινούρια «υπόθεση» αλλά διαχρονικά αποτελούν μια πρακτική που εξακολουθεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε επιχειρήσεις και εταιρείες.

Κάθε διαφημιζόμενος εγγράφεται σε μια πλατφόρμα email marketing, μια φόρμα εγγραφής μελών στο site σας προστίθεται και συγκεντρώνονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ενδιαφερομένων.

Αποστέλλονται ύστερα emails στους εγγεγραμμένους χρήστες με περιεχόμενο διαφημιστικό αλλά και χρηστικό ώστε να «υπενθυμίζεται» το brand της επιχείρησης / εταιρείας.

Τα οφέλη της διαφήμισης στο Διαδίκτυο

Η διαφήμιση στο Ίντερνετ προσφέρει:

Υψηλή στόχευση

Οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να εντοπίζουν το κοινό που τους ενδιαφέρει και να προβάλλουν επιλεκτικά τις διαφημίσεις.

Ελεγχόμενο κόστος

Τίθενται εξ αρχής ανώτατα όρια κόστους από τους διαφημιζόμενους ώστε ο προϋπολογισμός των επιχειρήσεων για τις διαφημιστικές καμπάνιες να μην τα ξεπερνά.

Πολύπλευρη πληροφόρηση

Αναλόγως με το τι αναζητούν στο Διαδίκτυο οι χρήστες, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν μέσω των διαφημίσεων τις πληροφορίες που οι πρώτοι προσπαθούν να εντοπίσουν.  

Μετρήσιμα αποτελέσματα

Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να μετρούν την αποτελεσματικότητα κάθε διαφημιστικής καμπάνιας και να επαναπροσδιορίζουν τις διαφημίσεις που κοστίζουν και δεν αυξάνουν τις πωλήσεις.

Posted On Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 10:50 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 8

Afisa 2o Syn Pag F

Website Banner

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας