Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
Τεχνολογία

Τεχνολογία (83)

Εδώ και μερικές ημέρες συνεργεία του ΟΤΕ έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για την εγκατάσταση ενός νέου δικτύου οπτικών ινών στην πόλη της Καβάλας. Οι εργασίες θα γίνουν τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε συνοικίες -όπως η Αγία Βαρβάρα-, ενώ το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκαν τα έργα στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο

Posted On Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017 22:58 Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 14 δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων από το δήμο Καβάλας, την Ελευθερούπολη και το νομό Πέλλας πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης η 4η Μαθητική Ημερίδα Πληροφορικής και το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα σχολεία συμμετείχαν με ομάδες μαθητών που παρουσίασαν στο κοινό έργα ψηφιακής δημιουργίας και ρομποτικής που δημιούργησαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου και στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Οι σκοποί της ημερίδας αυτής ήταν:

- Η απόκτηση εμπειριών στις διαδικασίες συμμετοχής σε μια ημερίδα που θα διεξαχθεί σε ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου,
- Η βιωματική εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην πράξη,
- Η ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ,
- Η ανάπτυξη της εφευρετικότητας και της δημιουργικότητας των μαθητών,
- Η απόκτηση σημαντικών δεξιοτήτων μέσα από ομαδοσυνεργατικές πρακτικές,
- Η προσέγγιση της γνώσης βιωματικά, με παιγνιώδη τρόπο

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId1cad8a9f12

Στην ημερίδα αυτή έλαβαν μέρος τα εξής σχολεία:

 1. 1ο Γυμνάσιο Καβάλας (Ρομποτική "Robot Ταχυδρόμος")
 2. 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας
 3. 1ο ΓΕΛ Καβάλας (πρόγραμμα "Teachers4Europe")
 4. Μουσικό Σχολείο Καβάλας (Ρομποτικός βραχίονας και έξυπνος καθρέπτης, Επέκταση του βασικού πακέτου Hydrobot με το πακέτο αισθητήρων Hydrosensor για τη μελέτη υδάτινων οικοσυστημάτων, Ανάπτυξη εφαρμογής Dictee για φορητές συσκευές, Φυσικοί ήχοι της πόλης)
 5. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καβάλας (blog μαγειρικής)
 6. 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (Σχολικός εκφοβισμός)
 7. 5ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας ("Κατασκευάζοντας ένα όχημα του μέλλοντος, Wheely ο ρομποτικός αποθηκάριος", "Μαθαίνω να προγραμματίζω δημιουργώντας παιχνίδια με το Scratch")
 8. 18ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας ("Δημιουργία διαδραστικής αφίσας των Κυκλάδων", "Δημιουργία διαδραστικής ιστορικής γραμμής των Περσικών Πολέμων")
 9. Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα (Εικονογράφηση του ποιήματος "Το κορίτσι" του Οδυσσέα Ελύτη)
 10. 2θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Δυτικού Πέλλας (Αξιοποίηση διαδικτυακών πηγών, εργαλείων και του Scratch για τη διερεύνηση της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο")
 11. 5ο Γυμνάσιο Καβάλας (Δημιουργούμε παιχνίδι με Scratch - Οι περιπέτειες του Οδυσσέα)
 12. 6ο ΓΕΛ Καβάλας (Γνωριμία με τα Fractals)
 13. 5ο ΓΕΛ Καβάλας (Αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί και μηχανικοί)
 14. ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης (Καραγκιόζης - Φωτογραφίες στο Διαδίκτυο)
Posted On Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 19:52 Γράφτηκε από τον

Ένας από τους πλέον γνωστούς αεροκινηματογραφιστές στην Καβάλα, ο γνωστός σε μας ως Tetracopterakias (κατά κόσμον Γρηγόρης Λιοτάκης), δημοσίευσε το Σάββατο στη σελίδα του στο FaceBook (Tetracopterakias) ένα νέο βίντεο για την προβολή της Καβάλας από ψηλά.

Το βίντεο φέρει τον τίτλο "Καβάλα, η Βασίλισσα του Βορρά"

Posted On Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 16:11 Γράφτηκε από τον

Με εισήγηση της Miapetra Kumpula-Natri (Σοσιαλιστές, Φινλανδία) καταργούνται οι λιανικές χρεώσεις περιαγωγής, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της ΕΕ να στέλνουν μηνύματα, να καλούν και να μεταφέρουν δεδομένα σε οποιαδήποτε χώρα της Ένωσης κι αν βρίσκονται, με τους όρους που ισχύουν και στη χώρα τους και χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

 

Η πρόταση συζητήθηκε την Τετάρτη και υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, χθες Πέμπτη. Έτσι, από τις 15 Ιουνίου 2017 και μετά, θα υπάρξει και το οριστικό τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής.

Την απόφαση καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά Andrus Ansip.

“Επειτα από σχεδόν δέκα χρόνια, η Ε.Ε. βάζει οριστικά τέλος στο άγχος των χρεώσεων περιαγωγής που μαστίζουν την Ευρώπη από τις απαρχές της κινητής τηλεφωνίας. Οι υπερβολικές χρεώσεις περιαγωγής ήταν μια ανωμαλία σε μια ήπειρο όπου οι άνθρωποι κινούνται ελεύθερα μεταξύ των χωρών”

Η εισηγήτρια Miapetra Kumpula-Natri της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών ανέφερε στην Ολομέλεια, στην οποία βρέθηκε και το NEWS 247:

“Το ψήφισμα αυτό αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Από τις 15 Ιουνίου και μετά δεν θα υπάρχουν πλέον τα τέλη περιαγωγής, και αυτό μπορούμε πια να το γιορτάσουμε. Οι χρήστες που ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη θα μπορούν να ελέγχουν τα email τους, να χρησιμοποιούν χάρτες, να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να καλούν και να στέλνουν μηνύματα χωρίς επιπλέον κόστος”.

Ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τα ανώτατα όρια των τιμών χονδρικής περιαγωγής εγκρίθηκε με 549 ψήφους υπέρ, 27 κατά και 50 αποχές.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία για τα χαμηλότερα ανώτατα όρια στη μεταφορά δεδομένων θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα, όπως είναι το οπτικοακουστικό υλικό, όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ. Όπως αναφέρει ο κανονισμός, θα “επιτρέψει, επίσης, το άνοιγμα των αγορών στις μικρές εταιρείες τηλεπικοινωνιών“.

Πλέον, αποτελεί υποχρέωση των εταιρειών τηλεπικοινωνίας και όχι πρόσθετη παροχή από αυτές, όπως αναφέρουν σε ορισμένες διαφημίσεις τους η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου 2017.

Συνοπτικά στοιχεία για τα νέα ανώτατα όρια για τις χρεώσεις χονδρικής

 • Φωνητικές κλήσεις: €0,032
 • Μεταφορές δεδομένων: €7,7/gigabyte (από τις 15.06.2017), €6/ gigabyte (από τις 01.01.2018), €4,5/ gigabyte (από τις 01.01.2019), €3,5/ gigabyte (από τις 01.01.2020), €3/ gigabyte (από τις 01.01.2021), €2,5/ gigabyte (από τις 01.01.2022)
 • Μηνύματα κειμένου: €0,01

Τα ανώτατα “όρια ασφαλείας” που δεν πρέπει να υπερβαίνονται

Όπως αναφέρεται σχετικά:

“Από τις 15 Ιουνίου 2017, το μέσο τέλος σε επίπεδο χονδρικής, την οποία ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου επίσκεψης δύναται να επιβάλλει στον πάροχο περιαγωγής για την παροχή ρυθμιζόμενης κλήσης περιαγωγής με προέλευση από αυτό το δίκτυο επίσκεψης, συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, του κόστους προέλευσης, διαβίβασης και τερματισμού, δεν υπερβαίνει το όριο ασφαλείας των 0,032 EUR ανά λεπτό. Το εν λόγω μέγιστο τέλος χονδρικής παραμένει, με την επιφύλαξη του άρθρου 19, στα 0,032 EUR έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Η μέση χρέωση χονδρικής που αναφέρεται στην παράγραφο 1 εφαρμόζεται μεταξύ οποιωνδήποτε δύο φορέων εκμετάλλευσης και υπολογίζεται βάσει δωδεκαμήνου, ή οποιουδήποτε βραχύτερου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι το τέλος της περιόδου εφαρμογής του μέγιστου μέσου τέλους χονδρικής, όπως προβλέπεται στην παράγραφο 1 ή πριν τις 30 Ιουνίου 2022.

Από τις 15 Ιουνίου 2017, το μέσο τέλος χονδρικής που μπορεί να επιβάλλει ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου επίσκεψης στον πάροχο περιαγωγής για την παροχή ρυθμιζόμενου μηνύματος SMS περιαγωγής που προέρχεται από το εν λόγω δίκτυο επίσκεψης, δεν υπερβαίνει το όριο ασφαλείας των 0,01 EUR ανά μήνυμα SMS και, με την επιφύλαξη του άρθρου 19, παραμένει στα 0,01 EUR έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Από τις 15 Ιουνίου 2017, το μέσο τέλος χονδρικής, το οποίο ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου επίσκεψης μπορεί να επιβάλλει στον πάροχο της χώρας προέλευσης του πελάτη περιαγωγής για την παροχή ρυθμιζόμενων υπηρεσιών περιαγωγής δεδομένων μέσω του εν λόγω δικτύου επίσκεψης δεν υπερβαίνει το όριο ασφαλείας των 7,70 EUR ανά gigabyte μεταδιδόμενων δεδομένων. Το εν λόγω μέγιστο τέλος χονδρικής μειώνεται σε 6,00 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2018, σε 4,50 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2019, σε 3,50 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2020, σε 3,00 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2021 και σε 2,50 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2022. Με την επιφύλαξη του άρθρου 19, παραμένει στα 2,50 EUR ανά gigabyte μεταδιδόμενων δεδομένων έως τις 30 Ιουνίου 2022”.

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά προειδοποιεί για αυξήσεις στις εγχώριες χρεώσεις

Η εγχώρια αγορά φοβάται πως λόγω του τέλους φορολογίας που είναι στο 12%, μπορεί να υπάρξει κάποιος που θα ξεκινήσει να πουλά κάρτες καρτοκινητής στην Ελλάδα, μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από άλλη χώρα της ΕΕ.

Η Κομισιόν διαβεβαιώνει πάντως πως μαζί με το αρμόδιο όργανο ρύθμισης της αγοράς (BEREC) έχουν εξουσιοδοτήσει κατάλληλα τις τοπικές αρχές, όπως η ΕΕΤΤ, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν ανάλογα και να εξασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός.
Επίσης, μιλώντας εκ μέρους της GUE/NGL, ο Νεοκλής Συλικιώτης εξέφρασε την υποστήριξη στην κατάργηση των τελών περιαγωγής, μόνο εφόσον κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανακουφίσει οικονομικά τους καταναλωτές.

“Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως οι τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο αποτελούν δημόσια κοινωνικά αγαθά, στα οποία πρέπει όλοι να έχουμε ισότιμη πρόσβαση. Ωστόσο, η πρόταση που έχουμε ενώπιον μας περικλείει πολλούς κινδύνους. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως εν τέλει δεν θα πληρώσουν το κόστος οι ντόπιοι. Είναι βέβαιο πως προκειμένου να επιβιώσουν οι εγχώριοι πάροχοι, θα μετακυλήσουν το κόστους στους καταναλωτές αυξάνοντας τις εγχώριες χρεώσεις”

Μιλώντας ως συντονιστής στα θέματα ενέργειας εκ μέρους της GUE/NGL, ο κ. Συλικιώτης υπογράμμισε πως η πρόταση δεν περιλαμβάνει καμία πρόνοια για αποκατάσταση της ανισορροπίας που θα δημιουργηθεί λόγω του διαφορετικού αριθμού τουριστών που δέχεται η κάθε χώρα. Έτσι, εξήγησε, οι χώρες του Νότου που δέχονται τα μεγαλύτερα κύματα τουριστών θα επιφορτιστούν ένα τεράστιο κόστος, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι εγχώριοι πάροχοι.

Η εισηγήτρια της έκθεσης, κα. Miapetra Kumpula-Natri, ζήτησε να παρέμβει στην συζήτηση για να ρωτήσει τον κ. Συλικιώτη τι θα μπορούσε να προτείνει ως λύση ώστε να καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής (roaming) χωρίς να επιφορτιστούν οι ντόπιοι το κόστος. Ο κ. Συλικιώτης εξήγησε πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί από την ΕΕ ένα Ταμείο στήριξης των μικρών κρατών ώστε να διασφαλιστεί μια ισορροπία μέσω της πρόνοιας για οικονομική στήριξη των κρατών αυτών. Όπως εξήγησε, με αυτή την πρόνοια, οι εγχώριοι πάροχοι δεν θα καταρρεύσουν αλλά ούτε και θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στους ντόπιους αυξάνοντας τις εγχώριες χρεώσεις.

Πηγή: news247.gr

Posted On Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 09:56 Γράφτηκε από τον

Δεν εμπίπτουν στα αδικήματα δια του Τύπου οι δυσφημίσεις που τελέστηκαν μέσω Διαδικτύου ή της τηλεόρασης, ακόμη και αν πρόκειται για ειδησεογραφικά sites, αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την κρίση του ανώτατου δικαστηρίου, "το διαδίκτυο και η τηλεόραση δεν αποτελούν τυπογραφία" κι έτσι σε αυτές τις περιπτώσεις, στοιχειοθετείται η αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά τις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ αλλάζει ο χρόνος παραγραφής.

Συγκεκριμένα, το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου παραγράφεται στα 3 χρόνια, ενώ με την επίμαχη νομολογία δια του internet ή της τηλεόρασης παραγράφεται στην πενταετία.

Κατά το σκεπτικό της απόφασης  υπ' αριθμ. 192/2017, "τύπος και έντυπον, επί των οποίων εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου τούτου είναι πάν ότι εκ τυπογραφίας ή οιουδήποτε άλλου μηχανικού ή χημικού μέσου παράγεται εις όμοια αντίτυπα και χρησιμεύει εις πολλαπλασιασμόν ή διάδοσιν χειρογράφων, εικόνων, παραστάσεων, μετά ή άνευ σημειώσεων ή μουσικών έργων, μετά κειμένου ή επεξηγήσεων ή φωνογραφικών πλακών", ενώ "ως δημοσίευσις εντύπου θεωρείται η διανομή, πώλησις, καθώς και η εις δημόσιον μέρος ή εν δημοσία συναθροίσει ή εις μέρος προσιτόν εις το κοινόν τοιχοκόλλησις ή έκθεσις παντός εντύπου...αδίκημα του Τύπου υπάρχει όταν λάβει χώρα ή κατά την προηγούμενην παράγραφον δημοσίευσις".

Πηγή: news247.gr

Posted On Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 23:07 Γράφτηκε από τον

Τη θωράκιση και προστασία των καταναλωτών στην εποχή των online αγορών έχει στο επίκεντρο του ο “Κώδικας Δεοντολογίας” για το ηλεκτρονικό εμπόριο, που υπεγράφη χθες. Ο Κώδικας θέτει τις γενικές αρχές και ορίζει τους ελάχιστους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής συμπεριφοράς, που πρέπει να τηρούνται απέναντι στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα κείμενο εθελούσιας δέσμευσης, που εκπονήθηκε υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή με την συνδρομή μιας σειράς φορέων, μεταξύ των οποίων ο ΣΕΠΕ, αλλά και εκπροσώπους καταναλωτικών οργανώσεων. 

Ο Κώδικας Δεοντολογίας θα αποτελέσει το απαραίτητο πλαίσιο για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών, την προστασία προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των συναλλαγών για online αγορές. Μέσω του Κώδικα, μεταξύ άλλων, θωρακίζονται δικαιώματα του καταναλωτή απαραίτητα την εποχή των ηλεκτρονικών αγορών. Για παράδειγμα, προβλέπεται ότι ο καταναλωτής έχει αναφαίρετο δικαίωμα αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης από την αγορά του. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Κώδικας, πριν ο καταναλωτής δεσμευτεί συμβατικώς, ο προμηθευτής πρέπει να τον ενημερώσει, με σαφή, ευκρινή και κατανοητό τρόπο, στη γλώσσα του, για το δικαίωμά του να υπαναχωρήσει αναιτίως και αζημίως, εντός της νομίμως προβλεπόμενης προθεσμίας των 14 ημερών, που αρχίζει από το χρονικό σημείο που καθορίζει κάθε φορά ο νόμος. Επίσης, οφείλει να ενημερώσει για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τις εξαιρέσεις και τη διαδικασία άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, αλλά και για τις συνέπειες από την άσκηση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε προϊόντος και υπηρεσίας. 

Προβλέψεις

Μεταξύ των άλλων, ο Κώδικας προβλέπει ότι η επιχείρηση οφείλει να εξασφαλίζει προσυμβατικά τη δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης των όποιων διαφορών. Επίσης, τους όρους εξυπηρέτησης μετά από την πώληση, τις τυχόν εμπορικές εγγυήσεις (περιεχόμενο, διάρκεια και έκταση εδαφικής ισχύος) και την ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα. Εξάλλου, προβλέπεται ότι οι όροι της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ή και πώλησης προϊόντων πρέπει να είναι αναρτημένοι στο διαδικτυακό τόπο της επιχείρησης, σε σημείο στο οποίο εύκολα μπορεί να έχει πρόσβαση ο καταναλωτής. 

Στο μεταξύ, όπως σημειώνεται στις περιπτώσεις υποβολής αιτήματος παραγγελίας από τον καταναλωτή, η επιχείρηση υποχρεώνεται να παραδίδει/αποστέλλει άμεσα αποδεικτικό παραλαβής του αιτήματος παραγγελίας, το οποίο να αναγράφει σαφώς την ημερομηνία παραλαβής και επιβεβαίωση αυτής.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι με ευθύνη της επιχείρησης, καθίσταται σαφής στον καταναλωτή ο χρόνος κατά τον οποίο θεωρείται ότι έχει συναφθεί η σύμβαση. Μετά την κατάρτιση της σύμβασης, η επιχείρηση οφείλει να απέχει από κάθε ενέργεια που συνεπάγεται τροποποίηση των όρων της, ιδίως να τροποποιήσει το τίμημα ή να ενημερώσει για μη διαθεσιμότητα του παραγγελθέντος προϊόντος ή παραγγελθείσας υπηρεσίας.

Το προσωπικό των επιχειρήσεων του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο έρχεται σε επικοινωνία με τους καταναλωτές για παροχή υπηρεσιών ή και πώληση προϊόντων, πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένο για τα ανωτέρω αναφερθέντα και να απαντά στις εύλογες ερωτήσεις των καταναλωτών με σαφήνεια και ακρίβεια. 

Ασφάλεια συναλλαγών

Στο μείζον θέμα της ασφάλειας, ο Κώδικας προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις λαμβάνουν μέριμνα για την ασφάλεια των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Οι εταιρείες, στο πλαίσιο αυτό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που συλλέγουν και επεξεργάζονται. Επίσης, οφείλουν να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση του απορρήτου των δεδομένων που συλλέγουν και επεξεργάζονται στο μέτρο του νομίμως προβλεπόμενου και αναλόγως με την φύση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουν. 

Προστασία δεδομένων

Επιπλέον, οφείλουν να διαθέτουν και να εφαρμόζουν κατανοητή, αληθή, νόμιμη, εύκολα προσβάσιμη και επικαιροποιημένη Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να ενημερώνουν τους καταναλωτές, όπως απαιτείται από τη σχετική νομοθεσία και τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την εν λόγω Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αναφορά γίνεται ειδικότερα στη χρήση “πάσης φύσεως cookies”, η εγκατάσταση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιείται μετά από κατάλληλη ενημέρωσή του καταναλωτή και επί τη βάσει της συγκατάθεσης του, σύμφωνα με το νόμο και τις σχετικές οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σε περίπτωση μη συγκατάθεσης/αποδοχής “cookies”, οι επιχειρήσεις επιτρέπουν, εφόσον είναι τεχνολογικά εφικτό, τη συνέχιση της χρήσης της ιστοσελίδας από τον καταναλωτή, χωρίς την αποστολή των cookies.

Πηγή: sepe.gr

Posted On Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 23:02 Γράφτηκε από τον

Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης απονεμήθηκε στους μικρούς μαθητές της Ομάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας στον περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «WRO» που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στο «Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά», του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Το θέμα της παρουσίασης ήταν μια «Περιστρεφόμενη γέφυρα». Η γέφυρα βρισκόταν σε μια διώρυγα και ήταν προγραμματισμένη να ανοίγει αυτόματα, με μια περιστροφή, όταν πλησίαζε ένα σκάφος για να διασχίσει το θαλάσσιο πέρασμα.

Η ομάδα περιελάμβανε μαθητές από την Α΄ ως και την Στ΄τάξη. Συγκεκριμένα αποτελείται από τους: Μπεζά Γεώργιο (επικεφαλής-αρχηγός), Καβούνη Κυπάρισσο, Γιακουμή Κων/νο, Μαυρομμάτη Ελευθέριο, Μπεζά Θεοδώρα-Μεταξία, Σαραντοζόπουλο Κων/νο, Σαραντοζόπουλο Χαράλαμπο και Σαραντοζόπούλου Στεφανία και Χάσπαρη Κων/νο. Οι παραπάνω μαθητές παρακολουθούν μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής και «προπονούνται» (εξωδιδακτικό πρόγραμμα) με την κα Ιωάννα Μπακάλη, εκπαιδεύτρια του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Α.Μ.-Θ.

Υπεύθυνοι της συγκεκριμένης αποστολής της ομάδας ήταν οι καθ. Πληροφορικής κα Φιλιππίδου Φωτεινή και κ. Μπεζάς Κων/νος.

Ο διαγωνισμός ενθουσίασε τους μαθητές που απέκτησαν γνώσεις και εμπειρίες από το συναρπαστικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής!

Posted On Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 22:05 Γράφτηκε από τον

Τι κάνουμε;

To Geek Islands είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία, με έδρα την Αθήνα, η οποία γεφυρώνει το ψηφιακό χάσμα με δύο τρόπους:

 1. Ταξιδεύουμε σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες.
 2. Δημιουργούμε μία διαδικτυακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης, η οποία θα προσφέρει εξ αποστάσεως μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων.

Προσφέροντας ευκαιρίες για την εκμάθηση τεχνολογικών δεξιοτήτων σε οποιονδήποτε/οποιαδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, σκοπός μας είναι να επιτύχουμε ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογική εκπαίδευση ανεξαρτήτως γεωγραφικών περιορισμών. Παράλληλα, στοχεύουμε στην αναζωογόνηση δυσπρόσιτων ελληνικών περιοχών και την ανάδειξη τους ως κοιτίδων δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Γιατί;

Η Ελλάδα κατατάσσεται πολύ χαμηλά σε επίπεδα ψηφιακού αλφαβητισμού, ενώ αντιθέτως στο άμεσο μέλλον το 90% των θέσεων εργασίας θα απαιτεί ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε ποσοστά ανεργίας, την στιγμή που ολοένα και αυξάνονται οι θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα νησιά της χώρας μας, με την πάροδο της τουριστικής σεζόν, αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων τους και οι κάτοικοι, ιδίως οι νέοι, έχουν περιορισμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές, μας οδήγησαν στην απόφαση να στηρίξουμε τα ελληνικά νησιά με εργαστήρια τεχνολογίας για όλες τις ηλικίες.

Η ομάδα

Η ομάδα του Geek Islands αριθμεί 14 εθελοντικά μέλη με εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο και έχει διακριθεί με το βραβείο Angelopoulos Fellowship. Ιδρυτικά μέλη της ομάδας είναι οι Μαρία Δερμεντζή, Κατερίνα Λιόντου, Φρόσω Παπαναστασίου, Αναστασία Σιάπκα και Στέλλα Τσουτσούρη.

Ο πρώτος σταθμός

Στις 3,4 και 5 Μαρτίου 2017 σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου και υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Δημαρωγός (με τη συμμετοχή και του Γενικού Λυκείου Λιμένα) κάνουμε την πρώτη μας απόβαση στο νησί της Θάσου, όπου θα προσφέρουμε εργαστήρια τεχνολογίας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες!

Συγκεκριμένα τα διαθέσιμα εργαστήρια είναι τα εξής:

Παρασκευή 3 Μαρτίου:

Παιδιά 6-8 ετών: «Ρομποτετράγωνα: Εισαγωγή στην Αλγοριθμική Σκέψη»

Παιδιά 9-12 ετών: «Το αλγοριθμικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού: Μαθαίνω προγραμματισμό παίζοντας»

Σάββατο 4 Μαρτίου

Έφηβοι 13-18 ετών: «Φτιάξε την δική σου ιστοσελίδα»

Την Κυριακή 5 Μαρτίου η ημέρα είναι αφιερωμένη σε ενήλικες με εργαστήρια για τη χρήση υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (e-banking) καθώς και τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων για την ενίσχυση του τουρισμού, ενώ θα διατεθεί χρόνος και για κατ’ιδίαν επίλυση αποριών.

Όλα τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στην Aίθουσα Eκδηλώσεων Γυμνασίου/Λυκείου Θάσου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Website: www.geekislands.org

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/geekislands/

Instagram: https://www.instagram.com/geekislands/

Posted On Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 11:22 Γράφτηκε από τον

Επιτακτική θεωρεί την ανάγκη να επαναληφθεί ταχύτατα ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η πολυαναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νίκο Σακελαρίου, που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί.

Η απόφαση επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της νομολογίας του Δικαστηρίου ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με συνεχείς παρατάσεις της νόμιμης λειτουργίας είναι «συνταγματικώς μη ανεκτή και παράνομη. Και, προκειμένου ακριβώς να αποκατασταθεί η νομιμότητα, απαιτεί την ταχύτατη επανάληψη του διαγωνισμού.

Το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική μόνο τη διάταξη περί διενέργειας του διαγωνισμού από τον Υπουργό ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου (την παρ. 2 του άρθρου 2Α του ν.4339/15). Τη διάταξη, δηλαδή, που θεσμοθετήθηκε εκ των υστέρων και δεδομένης της αδυναμίας συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διενεργήσει αυτόν τον διαγωνισμό και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για συναίνεση των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν θεωρεί αντισυνταγματικές τις άλλες ρυθμίσεις, που αφορούν τόσο στον ορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, όσο και στον καθορισμό της τιμής εκκίνησης.

Το ΣτΕ, στο σκεπτικό του, ξεκαθαρίζει ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες αποτελούν δημόσια αγαθά και σπάνιους πόρους του εθνικού πλούτου με μεγάλη οικονομική αξία. Και, άρα, ότι η χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων πρέπει να γίνεται με ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα και σε καμία περίπτωση δωρεάν.

Τέλος, μια ισχυρή μειοψηφία του ΣτΕ (11 Σύμβουλοι Επικρατείας) δέχονται ότι από το άρθρο 15 του Συντάγματος δεν προκύπτει υποχρέωση συμμετοχής του ΕΣΡ σε κάθε φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά -αντίθετα- ότι το ΕΣΡ έχει μόνον ελεγκτικές αρμοδιότητες επί της διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted On Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 21:20 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 6

18274718 1341764845914000 5766178157548163906 N

Bloque

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας