Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Τεχνολογία

Τεχνολογία (93)

"Πρεμιέρα", εκτός από την 25η Διεθνή Έκθεση Kavala Expo, είχαμε και για το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. 28 ομάδες φοιτητών και μαθητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολεία από την Καβάλα αλλά και από άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας εκθέτουν, στα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου της Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης" μια σειρά από ρομποτικές κατασκευές και δημιουργίες σε ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId1290acf172

Posted On Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 12:14 Γράφτηκε από τον

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, εκτός από την 25η Διεθνή Έκθεση Kavala Expo, και το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής -που διοργανώνει κάθε χρόνο το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί και φέτος στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης "Απόστολος Μαρδύρης" από την Παρασκευή 6 ως και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου (τις ίδιες ακριβώς ημέρες με την Kavala Expo, ακολουθώντας την πετυχημένη παράδοση των 2 τελευταίων ετών -έστω και αν αυτή καθιερώθηκε το 2015 από...σπόντα, λόγω της μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής της Kavala Expo 2015 εξαιτίας των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου) με την συμμετοχή 28 εκθετών (έναντι 22 που συμμετείχαν πέρσι) από το ΤΕΙ ΑΜΘ αλλά και από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως:

 • το πανεπιστήμιο Αιγαίου, 
 • το πολυτεχνείο Ξάνθης,
 • το ΤΕΙ Θεσσαλίας,
 • το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος,
 • το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ,
 • το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, και
 • το Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας

 

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε σκέψη για την διεξαγωγή του φεστιβάλ εκτός της Καβάλας, τελικά αποφασίστηκε να παραμείνει η διοργάνωση "εντός των τειχών" -αν και γίνονται προσπάθειες, από πλευράς των διοργανωτών, για ένα ιδιότυπο "ταξίδι" της έκθεσης στον άξονα της αρχαίας Εγνατίας Οδού, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. Η προσέγγιση σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα διαθέτει πολύμορφα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει σε ένα φεστιβαλικό χώρο ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, μορφωτικών επιπέδων και τεχνολογικών αντιλήψεων. Η ανάπτυξη μια τέτοιας δράσης δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αντιληφθούν το ψηφιακό χάσμα, να γνωρίσουν νέες πρακτικές και λειτουργικές εφαρμογές των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αμβλύνει την τεχνοφοβία.

Το φεστιβάλ Βιομηχανικής της Πληροφορικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους και όλα αυτά σε συνδυασμό με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Οι δράσεις του φεστιβάλ κινούνται σε τρεις βασικές κατηγορίες: α. Σχολείο–Μαθητές–Γονείς, β. Ακαδημαϊκός χώρος–Επιχειρήσεις και γ. Πολιτισμός–Πολιτική. Πιστεύουμε ότι η Βιομηχανία της Πληροφορικής σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με τις κατηγορίες αυτές και η υλοποίηση αυτού του κρίσιμου εγχειρήματος είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία. Στην κατηγορία «Σχολείο–Μαθητές–Γονείς», οι άνθρωποι του φεστιβάλ εργάζονται με στόχο να προσφέρουν εκλαϊκευμένη τεχνολογική γνώση στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων. Επίσης, συνεργάζονται με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό χώρο μάθησης και διασκέδασης. Οι δράσεις στην κατηγορία αυτή αφορούν ομιλίες προς τους μαθητές και επίσκεψη στα περίπτερα στα οποία εκτίθενται οι εργασίες των φοιτητών. Στην κατηγορία «Ακαδημαϊκός χώρος–Επιχειρήσεις», δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ανάπτυξη συζητήσεων από σημαίνοντες ανθρώπους του ακαδημαϊκού και βιομηχανικού χώρου, υπό μορφή ημερίδων. Το θέμα των συζητήσεων είναι κάθε χρόνο διαφορετικό.

Στον εκθεσιακό χώρο μπορούν οι φοιτητές (από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας) να παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Εκπρόσωποι από επιχειρήσεις μπορούν να τους επισκεφθούν και να μιλήσουν μαζί τους.Στο τέλος, ακολουθεί βράβευση των καλύτερων τεχνολογικών εργασιών. Με την κατηγορία «Πολιτισμός–Πολιτική» ολοκληρώνεται η συνδυαστική προσέγγιση της προσπάθειάς. Η πολιτική ζωή του τόπου μας, καθορίζει τους κανόνες και θέτει τις βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας γίνονται συζητήσεις μεταξύ των φορέων παραγωγής και της πολιτείας σε σημαντικά θέματα που αποφασίζονται από πριν και είναι διαφορετικά κάθε χρόνο. Παράλληλα, αναπτύσσονται καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις για να δώσουν τη δυνατότητα έκφρασης στους νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Τη μεγάλη δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν οι πλέον των 100 εθελοντές, με πρώτο εθελοντή τον υπεύθυνο του φεστιβάλ (καθηγητή του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρη Πογαρίδη), που εργάζονται με ζήλο και μεράκι προκειμένου η προσπάθεια να έχει κάθε χρόνο και καλύτερα αποτελέσματα.

 
Posted On Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 08:50 Γράφτηκε από τον

Η "θλιβερή" και απαρχαιωμένη -από τεχνικής άποψης- εικόνα που παρουσίαζε για πολλά χρόνια ο επίσημος ιστότοπος του δήμου Καβάλας (μια εικόνα, μάλιστα, αρκετά δύσχρηστη για τους χρήστες του Internet) έδωσε τη μορφή της σε ένα νέο, ανανεωμένο οπτικά και -ελπίζουμε- πιο εύχρηστο design. Η σχεδίαση του νέου site του δήμου Καβάλας ανατέθηκε στην Nortech, μια εταιρεία με έδρα την Καβάλα, η οποία στο παρελθόν είχε σχεδιάσει και τον ιστότοπο του δήμου Νέστου (www.nestos.gr/)

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο χρήστης όταν μπει στο site του δήμου Καβάλας (http://www.kavala.gov.gr/) είναι:

- ένα εναλλασσόμενο background, με 3 διαφορετικές εικόνες (μια αεροφωτογραφία του πάρκινγκ του ΝΟΚ και μια άποψη της παραλιακής λεωφόρου Καβάλας, μια πανοραμική άποψη της συνοικίας της Παναγίας και το εσωτερικό του κτιρίου της Παλιάς Μουσικής),

- ένα λιτό μενού, με μόνο 3 κύριες επιλογές (υπηρεσίεςοργανισμός και επικαιρότητα  - που θα μπορούσαν να γραφτούν με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα) και ορισμένες άλλες υποεπιλογές

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId340a4e9e2c

Πατώντας την επιλογή υπηρεσίες, ο χρήστης μεταβαίνει σε μια σελίδα στην οποία μπορεί (μεταξύ άλλων):

- να αναφέρει, συνοδεία φωτογραφίας, προβλήματα της καθημερινότητάς του (πατώντας στο πλήκτρο ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ) ή να ενημερωθεί για την εξέλιξη ήδη καταχωρηθέντων αιτημάτων (ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαιτείται εγγραφή στον ιστότοπο του δήμου, με την εισαγωγή στοιχείων όπως αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση e-mail)

Site Dimou Kavalas Image 5 Site Dimou Kavalas Image 6


- να πληροφορηθεί για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, τις θέσεις στάθμευσης και την κυκλοφοριακή κίνηση

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId1fcaebbad4

- να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά -μέσω επιλεγμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικών συναλλαγών- για θέματα όπως δικαιολογητικά ταμειακής υπηρεσίας και δημοτολόγια

Site Dimou Kavalas Image 10

- να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις

- να εντοπίσει τις θέσεις υποδομών όπως σχολεία, ΚΑΠΗ και παιδικοί σταθμοί

Imagessite Dimou Kavalas Image 11Site Dimou Kavalas Image 11

Με την επιλογή οργανισμός ο χρήστης μπορεί:

- να δει το οργανόγραμμα του δήμου και τους εποπτευόμενους φορείς του

Site Dimou Kavalas Image 12

- να ενημερωθεί για τα υπό εξέλιξη έργα

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProIdda7722064a

- να πλοηγηθεί σε υπηρεσίες διαφάνειας όπως κατάλογοι αποφάσεων του δήμου και το σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Τέλος, με την επιλογή επικαιρότητα ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για πρόσφατες ανακοινώσεις του δήμου, προσκλήσεις συνεδριάσεων, προκηρύξεις για θέσεις εργασίας και εκδηλώσεις

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/technology#sigProId0436db3236

Στο κάτω μέρος του παραθύρου (σε όλες τις κατηγορίες) μπορεί κανείς να δει έναν μικρό κατάλογο των περιεχομένων της κάθε σελίδας (γνωστό και ως sitemap), καθώς και ένα πλήκτρο μέσω του οποίου θα μπορεί να δει τις ζωντανές μεταδόσεις της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Site Dimou Kavalas Image 18

Τέλος, όσον αφορά την πλοήγησή του στις σελίδες του ιστότοπου (μιας και δεν υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα πλοήγησης όπως βέλη με κατεύθυνση προς τα πίσω ή υπερσύνδεσμοι με λέξεις όπως "Επιστροφή" και "Πίσω" - υπάρχουν, βέβαια, breadcrumbs αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν να τα χειρίζονται), ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε ένα κουμπί στο πάνω μέρος του παραθύρου είτε ένα ακόμα μικρότερο κουμπί στο πάνω δεξιά μέρος (το τελευταίο εμφανίζεται όσο ο χρήστης "κατεβαίνει" στο περιεχόμενο μιας σελίδας). Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τις θέσεις των προαναφερθέντων κουμπιών με κόκκινο κύκλο.

Site Dimou Kavalas Image 19

 

Posted On Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 14:59 Γράφτηκε από τον

Η διαφήμιση στο Ίντερνετ προσφέρει αυξημένη αποδοτικότητα στην αναλογία αξίας/κόστους σε σχέση με την προβολή στα παραδοσιακά μέσα.

Η διαφήμιση adwords, οι καμπάνιες στα social media και το email marketing αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαφημίσετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο.

Μάθετε πώς και ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Google AdWords

Το Adwords συνιστά την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ψηφιακής διαφήμισης παγκοσμίως διότι παρέχει στους διαφημιστές έναν προηγμένο μηχανισμό στόχευσης βάσει λέξεων-κλειδιών.

Οι διαφημίσεις που δημιουργούνται μέσω της πλατφόρμας εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google σε συγκεκριμένες θέσεις που έχουν οριστεί για τους διαφημιζόμενους.

Η εταιρεία ή η επιχείρηση που προβάλλεται χρεώνεται όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, οι οποίες σχετίζονται με τους όρους που εισήγαγαν στην αναζήτησή τους.

Διαφήμιση στο Facebook

Οι διαφημίσεις στο Facebook προβάλλονται στις ενημερώσεις των χρηστών με διάφορες μορφές posts καθώς και στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας του δικτύου.

Aναφορικά με τη χρέωση, οι διαφημίσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε στο Facebook κινούνται στη λογική του Adwords -ο διαφημιζόμενος χρεώνεται για κάθε κλικ που πραγματοποιούν οι χρήστες.

Οι διαφημίσεις για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας προβάλλονται σε στοχευμένο κοινό, βάσει φύλου, γεωγραφικής τοποθεσίας, ενδιαφερόντων κλπ.

Email marketing

Οι διαφημίσεις μέσω email δεν είναι καινούρια «υπόθεση» αλλά διαχρονικά αποτελούν μια πρακτική που εξακολουθεί να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε επιχειρήσεις και εταιρείες.

Κάθε διαφημιζόμενος εγγράφεται σε μια πλατφόρμα email marketing, μια φόρμα εγγραφής μελών στο site σας προστίθεται και συγκεντρώνονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ενδιαφερομένων.

Αποστέλλονται ύστερα emails στους εγγεγραμμένους χρήστες με περιεχόμενο διαφημιστικό αλλά και χρηστικό ώστε να «υπενθυμίζεται» το brand της επιχείρησης / εταιρείας.

Τα οφέλη της διαφήμισης στο Διαδίκτυο

Η διαφήμιση στο Ίντερνετ προσφέρει:

Υψηλή στόχευση

Οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να εντοπίζουν το κοινό που τους ενδιαφέρει και να προβάλλουν επιλεκτικά τις διαφημίσεις.

Ελεγχόμενο κόστος

Τίθενται εξ αρχής ανώτατα όρια κόστους από τους διαφημιζόμενους ώστε ο προϋπολογισμός των επιχειρήσεων για τις διαφημιστικές καμπάνιες να μην τα ξεπερνά.

Πολύπλευρη πληροφόρηση

Αναλόγως με το τι αναζητούν στο Διαδίκτυο οι χρήστες, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν μέσω των διαφημίσεων τις πληροφορίες που οι πρώτοι προσπαθούν να εντοπίσουν.  

Μετρήσιμα αποτελέσματα

Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να μετρούν την αποτελεσματικότητα κάθε διαφημιστικής καμπάνιας και να επαναπροσδιορίζουν τις διαφημίσεις που κοστίζουν και δεν αυξάνουν τις πωλήσεις.

Posted On Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 10:50 Γράφτηκε από τον

Στο καλάθι των… αχρήστων καταλήγει το 45% των εργασιών που παράγουν οι inkjet και laser εκτυπωτές όλου του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού Environmental Paper Network.

Αναρωτιέστε λοιπόν, αφού χρησιμοποιείτε καθημερινά τον εκτυπωτή σας, πώς θα καταφέρετε να ξοδεύετε λιγότερο χαρτί;

Δείτε με ποιους τρόπους θα καταφέρετε να ωφελήσετε το περιβάλλον καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα χαρτιού και ταυτοχρόνως, πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα μειώνοντας το κόστος των εκτυπώσεων σας.

Αγοράστε δύο είδη χαρτιού

Η διαφορά του κόστους ανάμεσα σε μεσαίας και υψηλής ποιότητας χαρτί δεν μοιάζει σπουδαία με την πρώτη «ματιά». Αν εκτυπώνετε συχνά όμως, ή και καθημερινά, γίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Συστήνεται να προμηθευτείτε δύο είδη χαρτιού για τις εκτυπώσεις σας: ένα μεσαίας και ένα υψηλής ποιότητας. Το οικονομικό χαρτί μπορείτε να το έχετε για εργασίες που προορίζονται για προσωπική χρήση και το πιο ακριβό για να το χρησιμοποιείτε όταν επιθυμείτε να εκτυπώσετε επαγγελματικά ή επίσημα έγγραφα.

Κάντε διεξοδικό έλεγχο στα έγγραφα

Σίγουρα σας έχει συμβεί αρκετές φορές να κλικάρετε την επιλογή της εκτύπωσης και να συνειδητοποιήσετε την αμέσως επόμενη στιγμή πως υπάρχουν λάθη στο έγγραφο που εκτυπώνεται. Ελέγχετε διεξοδικά το προς εκτύπωση υλικό σας, αφιερώνοντας μερικά λεπτά από τον χρόνο σας προτού εκτυπώσετε. Θα καταφέρετε έτσι να σπαταλάτε λιγότερες σελίδες A4, αφού δεν θα χρειάζεται να επανεκτυπώσετε τα έγγραφά σας.

Μειώστε τα λευκά περιθώρια

Καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά τα έγγραφα που προορίζετε για εκτύπωση ώστε να μειώνετε τα ενδιάμεσα κενά, είτε εκτυπώνετε κάποιο δικό σας έγγραφο, είτε πρόκειται για υλικό που τυπώνετε από το ίντερνετ. Καλύψτε την κάθε σελίδα με χρήσιμο υλικό και αφαιρέστε τα επουσιώδη στοιχεία και τα λευκά κενά. Αν το προς εκτύπωση υλικό είναι για δική σας χρήση, επιλέξτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά διαλέγοντας μία λιτή σε μικρότερο μέγεθος γραμμάτων. Θα καταφέρετε με αυτόν τον τρόπο να εντάξετε περισσότερες πληροφορίες σε κάθε σελίδα και έτσι θα περιορίσετε σε σημαντικό βαθμό την ποσότητα χαρτιού που χρησιμοποιείτε για κάθε εκτύπωση.

Προτιμήστε εκτύπωση διπλής όψης

Το duplex printing (εκτύπωση διπλής όψης) αποτελεί μια έξυπνη πρακτική που σας βοηθάει να εξοικονομείτε σημαντική ποσότητα χαρτιού, συνδράμοντας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αν το μοντέλο εκτυπωτή που έχετε στην κατοχή σας δεν διαθέτει μονάδα duplexer για διπλή εκτύπωση με αυτόματο τρόπο, μπορείτε να προμηθευτείτε μία. Μακροπρόθεσμα θα διαπιστώσετε περιορισμό των εξόδων εκτύπωσης καθώς μια τέτοια μονάδα προσαρτάται στον εκτυπωτή σας και διενεργεί αυτόματα την εκτύπωση διπλής όψης. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να πραγματοποιείτε την αλλαγή χειροκίνητα κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης. Για να γλιτώσετε χρόνο, προτιμήστε να εκτυπώνετε πρώτα τις μονές σελίδες ενός εγγράφου, να γυρίζετε ύστερα τις εκτυπωμένες σελίδες από την άλλη πλευρά και να συνεχίζετε την εκτυπωτική εργασία με τις ζυγές σελίδες

Posted On Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 17:49 Γράφτηκε από τον

Αναζητάτε στην αγορά έναν εκτυπωτή που θα σας απαλλάξει από τον περιορισμό των καλωδίων και θα μπορείτε να πραγματοποιείτε ασύρματες εκτυπώσεις από την υπολογιστή ή και τις φορητές σας συσκευές.

Οι ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας του websupplies.gr προτείνουν στους αναγνώστες του kavala-portal.gr τους 10 κορυφαίους εκτυπωτές για ασύρματες εκτυπώσεις, ώστε να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την πλέον κατάλληλη συσκευή για τις ανάγκες σας.

Οι 10 καλύτεροι εκτυπωτές για ασύρματες εκτυπώσεις

Συνδέεται ασύρματα με τον υπολογιστή και τις φορητές σας συσκευές και εκτυπώνει γρήγορα και οικονομικά τις εργασίες σας. Ο εκτυπωτής Samsung Xpress Laser SL-M2026W ήρθε για να σας συναρπάσει!

Uk Mono Laser Sl M2026w Sl M2026w Xeu 001 Front

Ο εκτυπωτής HP Officejet Pro 6230 πραγματοποιεί εκτυπώσεις μέσω ασύρματου δικτύου και είναι ιδανικός για χρήση στο σπίτι, το γραφείο και τη μικρή επιχείρηση. Μπορείτε να δημιουργείτε έγχρωμα έγγραφα υψηλής ποιότητας και να εξοικονομείτε έως 50% ανά σελίδα.

C04339282

Ο φωτογραφικός εκτυπωτής Canon iP7250 είναι ιδανικός για γρήγορη και συνάμα ποιοτική εκτύπωση φωτογραφιών, εγγράφων και CD. Παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με το ασύρματο δίκτυό σας και διαθέτει 5 ανεξάρτητες δεξαμενές μελανιού για περισσότερη οικονομία.

20170811161542 Aabafa8b

O εκτυπωτής Laser Ricoh SP220NW μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από άτομα που δεν εξοικείωση με την τεχνολογία, καθώς είναι εξαιρετικά εύκολος στη χρήση του. Πραγματοποιεί ασύρματες ασπρόμαυρες εκτυπώσεις γρήγορα και οικονομικά.

0036520 762591

Μειώστε το κόστος των εκτυπώσεών σας στο μισό με τον εκτυπωτή Inkjet HP Officejet Pro 8210. Εκτυπώνει ασύρματα τις εργασίες σας από τον υπολογιστή ή τις φορητές σας συσκευές.

C05141540

Ο εκτυπωτής HP Mono Laserjet Pro M102w είναι σχεδιασμένος για να ενισχύει την παραγωγικότητά σας. Δημιουργεί επαγγελματικά έγγραφα από σταθερές και φορητές συσκευές μέσω WiFi για να σας διευκολύνει στο μέγιστο.

L6536957

Εκτυπώστε ασύρματα και μοιραστείτε τα δεδομένα σας σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς κόπο με τον εκτυπωτή Samsung Xpress M2835DW. Τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο μπροστά στη συσκευή και εκτυπώστε τις φωτογραφίες σας!

Pdpgallery Sl M2835dw Xaa 600x600 C3 052016

Ο εκτυπωτής HP Officejet Pro 8218 προσφέρει ποικιλία επιλογών φορητής εκτύπωσης και αυξάνει την αποδοτικότητά σας. Μπορείτε να εκτυπώνετε έγχρωμα έγγραφα επαγγελματικής ποιότητας και να απολαμβάνετε απρόσκοπτη διαχείριση εκτύπωσης.

C05299289

Εκτυπώστε ασύρματα έως και 28 σελίδες το λεπτό με τον εκτυπωτή Laser Ricoh SP325DNW. Πραγματοποιεί εκτυπώσεις διπλής όψης αυτόματα και υποστηρίζει με άνεση πολλούς χρήστες.

0036585 762571

Διεκπεραιώστε ασύρματα την εργασία σας με τον εκτυπωτή HP Officejet 7110 Wide Format. Δημιουργήστε έντυπα επαγγελματικής ποιότητας σε μέγεθος από καρτ-ποστάλ έως A3+!

C03543604

Posted On Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 19:35 Γράφτηκε από τον

Ένα πρόγραμμα ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ που είχε ξεκινήσει, πριν από πολλά χρόνια, η COSMOTE για την εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο Internet (wi-fi) σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας φτάνει, σιγά σιγά, στο τέλος του, καθώς με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού έγιναν γνωστοί οι αρχαιολογικοί χώροι οι επισκέπτες των οποίων πολύ σύντομα (ίσως και μέσα στο καλοκαίρι) θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται ασύρματα στο Internet.

Μέσα στον σχετικό κατάλογο μπορούμε να βρούμε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία όπως:

 • το Ακρωτήρι Σαντορίνης,
 • οι Δελφοί,
 • η Δήλος,
 • η Ακρόπολη των Αθηνών, 
 • οι αρχαιολογικοί χώροι στην Κνωσό και το Σούνιο,
 • οι Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα),
 • το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο,
 • η Αρχαία Ολυμπία,
 • τα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης,
 • η Ακρόπολη Λίνδου,
 • η Αρχαία Επίδαυρος,
 • η Ακρόπολη Μυκηνών,
 • η Σπιναλόγκα,
 • το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού,
 • η Αρχαία Δωδώνη και
 • η Αρχαία Κόρινθος.

αλλά όχι τον -ενταγμένο εδώ και ένα χρόνο στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO- αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων!

Η "παράλειψη" αυτή, όπως ήταν φυσικό, μάς προκάλεσε απορία, δεδομένων των προσπαθειών που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων (όπως η απόφαση του ΥΠ.ΠΟ. για την απεικόνισή του σε νόμισμα των 2 €) αλλά και της ανάγκης για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ολοένα και αυξανόμενων σε πλήθος επισκεπτών του. Ωστόσο η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη, μιλώντας στο Kavala Portal, εξήγησε πως:

"Το πρόγραμμα της Cosmote είναι αρκετά παλιό, καθώς ξεκίνησε πολύ πριν την ένταξη των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω με ποια κριτήρια, εκείνη την εποχή, δεν εντάχθηκε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στο εν λόγω πρόγραμμα, ωστόσο υπάρχει η σκέψη να εντάξουμε την εγκατάσταση δικτύου wi-fi στο γενικότερο πρόγραμμα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου στο οποίο σύντομα θα προσπαθήσουμε να ενταχθούμε"

Posted On Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 19:10 Γράφτηκε από τον

Η σύνδεση στο Internet αποτελεί, πλέον, ένα αγαθό πρώτης ανάγκης για κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση -μαζί με το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο-, κατά συνέπεια τα οποιαδήποτε προβλήματα στην παροχή του (χαμηλές ταχύτητες, διακοπή λόγω βλάβης κλπ) είναι σαφές ότι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους χρήστες του.

Εδώ και αρκετό καιρό, λοιπόν, τα παράπονα των κατοίκων του πρώην δήμου Ορεινού για τα προβλήματα στην παροχή του Internet είναι πολλά -και εύλογα, καθώς σε πολλούς οικισμούς της περιοχής η έννοια "σύνδεση στο Internet" απλώς δεν υφίσταται! Κατά καιρούς, μάλιστα, έχουμε γίνει δέκτες των παραπόνων αυτών από -δικαίως- αγανακτισμένους κατοίκους.

Συνεπώς, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου Νέστου ότι "Μετά από διαρκή προβλήματα με το σήμα του ίντερνετ σε χωριά του Ορεινού αποκαταστάθηκε τελικά το σήμα την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα στα χωριά Λεκάνη, Μακρυχώρι, Δύσβατο, Ελαφοχώρι, Πλαταμώνα αλλά και την περιοχή των Νικητών." μόνο ως θετική είδηση μπορεί να θεωρηθεί -μαζί, μάλιστα, με τη δέσμευση ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η σύνδεση και σε άλλους οικισμούς, όπως ο Διπόταμος. Μένει τώρα να δούμε κατά πόσο θα βελτιωθεί η σύνδεση του Internet -κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες, όταν και οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Posted On Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 10:29 Γράφτηκε από τον

Χρειάζεστε να προμηθευτείτε για τις ανάγκες του γραφείου ή της επιχείρησής σας έναν εκτυπωτή που να διεκπεραιώνει εργασίες σε μέγεθος Α3, για να δημιουργείτε διαφημιστικά φυλλάδια, ενημερωτικά έντυπα και επαγγελματικές παρουσιάσεις.

Οι ειδικοί του websupplies.gr προτείνουν τους 10 καλύτερους εκτυπωτές Α3 της αγοράς προκειμένου να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον ιδανικό για τη δουλειά σας.

Οι 10 καλύτεροι εκτυπωτές Α3

1) Όσο απαιτητική και αν είναι η εργασία σας, ο εκτυπωτής HP Officejet 7110 Wide Format θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! Μπορείτε να δημιουργήσετε έντυπα επαγγελματικής ποιότητας και μεγέθους από καρτ-ποστάλ έως A3+.

C035436042) Ενισχύστε την παραγωγικότητά σας και εκτυπώστε τα έντυπα που χρειάζεστε για το γραφείο ή την επιχείρησή σας με τον εκτυπωτή Epson Workforce Inkjet WF-7110DTW, που υποστηρίζει χαρτί μεγέθους μέχρι Α3+.

Wfx7110dtw

3) Ικανός να υποστηρίξει ποικίλα μεγέθη χαρτιών -εκτυπώνει μέχρι και επιφάνειες recordable CD/DVD- ο Epson Stylus Photo 1500W απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν τα πάντα από την inkjet συσκευή τους.

Price List 1500w

4) Δημιουργήστε οικονομικές και άνετες εκτυπώσεις για διαφημιστικό υλικό, σχέδια CAD, γραφικά και αναφορές με τον εκτυπωτή Epson L1300 A3+ Inkjet ITS που είναι ιδανικός για επιχειρηματικά, εμπορικά και εκπαιδευτικά περιβάλλοντα εργασίας.

L1300 5

5) Ιδανικός για τη δημιουργία γυαλιστερών φωτογραφιών μεγέθους έως και Α3+, ο εκτυπωτής Epson SureColor Inkjet SC-P400 αποτελεί τον τέλειο τρόπο εισαγωγής στη δημιουργία επαγγελματικών φωτογραφιών.

Scp400 Noshadow

6) Ο μικρός εκτυπωτής Epson Inkjet L1800 ITS A3 προσφέρει οικονομικές και άνετες εκτυπώσεις φωτογραφιών και έγχρωμων εγγράφων σε οικιακούς χρήστες, φωτογράφους και είναι κατάλληλος για γραφεία με υψηλούς όγκους εκτυπώσεων.

0025109 3915857) Γρήγορος, ευέλικτος και εύχρηστος ο εκτυπωτής Inkjet Epson A3+ SureColor SC-P600 διαθέτει δυνατότητα ασύρματης διασύνδεσης και είναι ιδανικός για επαγγελματικές φωτογραφικές εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας σε μεγέθη έως και A3+.

Epson Surecolor Sc P600

8) Κατάλληλος για επαγγελματική χρήση ο εκτυπωτής Epson Business Workforce Inkjet WF-8010DW απευθύνεται σε ομάδες εργασίας μικρού και μεσαίου μεγέθους, προσφέροντας τη δυνατότητα εκτύπωσης εγγράφων σε μέγεθος έως και Α3+.

185 70 EPWF8010DWF

9) Ο εκτυπωτής Epson SureColor Inkjet SC-P800 A3 αποτελεί ιδανική επιλογή για επαγγελματίες φωτογράφους και επιχειρηματίες. Εκτυπώστε εύκολα από πολλές συσκευές, χάρη στη δυνατότητα διασύνδεσης Wi-Fi.

0025128 583178

10) Ο εκτυπωτής HP Mono Laserjet Enterprise M806x+ διεκπεραιώνει μεγάλες εργασίες εκτύπωσης γρήγορα και προσφέρει ευέλικτες επιλογές χειρισμού του χαρτιού. Εκτυπώστε έως και 56 σελίδες A4 το λεπτό ακόμα και από τις φορητές συσκευές σας.

CZ245A B19 3 1750x1285

Posted On Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 18:36 Γράφτηκε από τον

Θυμόμαστε ότι πριν από μερικά χρόνια το ΤΑΙΠΕΔ είχε βάλει στο στόχαστρό του ορισμένες από τις αμμουδιές της Θάσου, όπως τη Χρυσή Αμμουδιά. Οι προσπάθειες παραχώρησης σε ιδιώτες είχαν αποτύχει εκείνη την εποχή, χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων (αλλά και της δημοτικής αρχής Θάσου), ωστόσο κάποιοι άγνωστοι -ως αυτή την ώρα- τύποι βάλθηκαν να "πουλήσουν" την άμμο παραλιών του νησιού μέσω του Internet!

Και μάλιστα...μέσα σε βαζάκια!!!

Αν και η αρχική ανακάλυψη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιού σχετιζόταν με άμμο που (υποτίθεται ότι) συλλέχθηκε από παραλία της Καβάλας, εντούτοις με μια μικρή αναζήτηση διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία των δειγμάτων άμμου που..."πωλούνται" (μέσω του ιστότοπου ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay) προέρχεται από το "σμαραγδένιο νησί" (υπάρχουν, βέβαια, και μερικά δείγματα από την Κεραμωτή)!

Ουδείς, φυσικά, είναι σε θέση να πιστοποιήσει αν και κατά πόσο οι "πωλητές άμμου" πουλάνε αυθεντική άμμο προερχόμενη από τη Θάσο και τον υπόλοιπο νομό Καβάλας -άλλωστε το eBay βρίθει από δημοπρασίες στις οποίες άλλα υπόσχονται οι υποψήφιοι πωλητές και άλλα πουλάνε (ή πολλές φορές δεν τα πουλάνε καν, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ουκ ολίγα περιστατικά απάτης μέσω Internet), αλλά ούτε και να εντοπίσει ποιοι ακριβώς είναι οι πωλητές. Ωστόσο από την έρευνά μας προέκυψαν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία:

- οι περισσότερες αγγελίες πώλησης έχουν αναρτηθεί από πωλητές που προέρχονται από τη Βουλγαρία -σε ορισμένες δημοπρασίες, μάλιστα, αναφέρεται ως τόπος προέλευσης των πωλητών το Πλόβντιβ. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες δημοπρασίες οι οποίες αναρτήθηκαν από το Beaumont (προφέρεται "Μπομόν"), μια μικρή πόλη περίπου 17.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται...στην πολιτεία της Αλμπέρτα στον Καναδά!!!

Beaumont Alberta Canada

Με το μικρό κόκκινο "μπαλόνι" σημειώνεται η θέση της πόλης Beaumont

- Αν και τα προς πώληση "αγαθά" δε φαίνεται να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, υπάρχουν και ορισμένα δείγματα που έχουν αγοραστεί κατά κόρον (το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι αυτά που έχουν ζήτηση είναι τα δείγματα μαρμάρου -και εδώ, όπως φαίνεται, το μάρμαρο της Θάσου ξεχωρίζει!!!)

- Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, τα προς πώληση "αγαθά" εκτίθενται εδώ και πολλούς μήνες, με ορισμένα εξ αυτών να εκτίθενται από πέρσι το καλοκαίρι!

- Δεν έχει γίνει σαφές το σε τι ακριβώς μπορεί να χρησιμεύσει στους καταναλωτές η άμμος που θα αγοράσουν. Πιο "σωστός" εμφανίζεται ο Καναδός πωλητής, ο οποίος περιγράφει ότι τα δείγματά του μπορούν να χρησιμεύσουν σε καλλιτέχνες ή απλά για δώρο και..."μόστρα" (Η ακριβής περιγραφή είναι "Beautiful for display, or Arts, Crafts, Nice Gift")

Τα προς πώληση δείγματα είναι τα εξής:

Φωτογραφία Περιγραφή Τιμή Προέλευση πωλητή  Link
 S L1600  Άμμος από την παραλία
των Μεταλλείων (δείγμα 86 γραμμαρίων)
 6.70(including shipping) Βουλγαρία Πατήστε εδώ
 Sample 2 Δείγμα άμμου από άγνωστο σημείο της Θάσου (30 γραμμάρια)  3,56 € Πλόβντιβ
Βουλγαρίας
Πατήστε εδώ
 Sample 3 Δείγμα μαρμαρόπετρας από τη Θάσο (11 πωλήσεις) 6,70 €  Βουλγαρία Πατήστε εδώ
Sample 4  Δείγμα μαρμαρόπετρας από τη Θάσο (5 πωλήσεις) 6,19 € Beaumont, Καναδάς  Πατήστε εδώ
Sample 5  Δείγμα μαρμαρόπετρας από την Κεραμωτή (16 γραμμάρια) 4,03 € Beaumont, Καναδάς  Πατήστε εδώ
 Sample 6 Δείγμα άμμου από την Κεραμωτή 2,67 €  Πλόβντιβ
Βουλγαρίας
Πατήστε εδώ
 Sample 7 Δείγμα άμμου από την Κεραμωτή (86 γραμμάρια) 4,46 €  Βουλγαρία Πατήστε εδώ
 Sample 8 Δείγμα άμμου από την Καβάλα 4,03 €  Beaumont, Καναδάς Πατήστε εδώ
 Sample 9 Δείγμα άμμου από την Καβάλα (30 γραμμάρια) 2,67 €  Πλόβντιβ
Βουλγαρία
Πατήστε εδώ
 Sample 10 Δείγμα άμμου από την Καβάλα (κατά πάσα πιθανότητα από την παραλία του Μπάτη) 4,46 €  Βουλγαρία Πατήστε εδώ
Posted On Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 19:33 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 7

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας