Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
Υγεία

Υγεία (128)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 29ο Πανελλήνιο συνέδριο της  «Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας» , που  έλαβε χώρα στην Καβάλα από 14-17 Σεπτεμβρίου 2017.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ», όπου  αναλύθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τους επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων που έχουν ως αντικείμενό τους το παιδί και τον έφηβο,  όσο και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Παρουσιάσθηκαν θέματα όπως:

-Ριψοκίνδυνες συμπεριφορές υγείας – παρεμβάσεις

-περιβαλλοντικοί ρύποι

-εμβόλια και αντιεμβολιαστικό κίνημα

-αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών

-ευκαιρίες σωματικής άσκησης

-πως βιώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι το διαζύγιο

-ποιότητα ζωής, παρά την κρίση

-νεανική παραβατικότητα

Επίσης πραγματοποιήθηκαν βιωματικά σεμινάρια για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, την ηλεκτρονική κάρτα υγείας, το παιδί θύμα της ενδοοικογενειακής βίας, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την οδική ασφάλεια, την προσέγγιση του παιδιού και της οικογένειας με υποψία κακοποίησης, διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων, καθώς και το σεμινάριο με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ, 18+ΣΥΜΜΑΧΙΑ» πρόληψης κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.

Απολογιστικά  στο συνέδριο συμμετείχαν επιστήμονες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Ιωάννινα, Σπάρτη, Κέρκυρα, Λάρισα, Τρίκαλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη .

Παρέλασαν ως ομιλητές – συντονιστές, συγγραφείς εργασιών και μέλη επιτροπών  συνολικά               304  σύνεδροι, εκ των οποίων

το 40% ιατροί,

το 28%  φοιτητές,

το 32% επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί και λοιποί.                                     

Εκτός όμως απο τους ειδικούς επιστήμονες (παιδίατροι, νεογνολόγοι, αναπτυξιολόγοι, παιδονευρολόγοι, ορθοπεδικοί, γυναικολόγοι, γενετιστές, ακτινοθεραπευτές, οφθαλμίατροι, χειρουργοί,ψυχιατροι, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές,  οδοντίατροι, εκπαιδευτικοί προσχολικής ηλικίας, α'βάθμιας, β'βάθμιας και γ΄βάθμιας εκπαίδευσης, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, νομικοί), το συνέδριο παρακολούθησε και   πλήθος απλών συντοπιτών μας,  που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους καθ' ύλην αρμόδιους και καταξιωμένους  στον χώρο τους επιστήμονες, για  θέματα που τους ενδιέφεραν και τους απασχολούσαν.

Posted On Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 20:19 Γράφτηκε από τον

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας πραγματοποιεί το 29ο Συνέδριό της, από την Πέμπτη 14 ως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή του Δήμου
Καβάλας καθώς και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Το Συνέδριο υποστηρίζεται επίσης από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ & των Τμημάτων Ιατρικής ΑΠΘ και Παν. Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα του συνεδρίου παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου (στη διάρκεια της οποίας τονίστηκε, μεταξύ άλλων, και η σημασία του συνεδρίου για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού) που δόθηκε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου

Στο πλαίσιο της 3ης Εσπερίδας Παιδικών Σταθμών Δήμου Καβάλας προβλέπονται επιστημονικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό της πόλης με στόχο να έλθουν σε επαφή με την Κοινωνική Παιδιατρική γονείς, ιατροί και άλλα υγειονομικά επαγγέλματα, εκπαιδευτικοί και λοιποί φορείς κοινωνικής δικτύωσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδί και την οικογένεια. Το κεντρικό θέμα του 29ου Συνεδρίου «Παιδιά, έφηβοι και οικογένεια στη νέα εποχή: ανάγκες υγείας και ψυχοκοινωνικής ευεξίας» έχει ως επίκεντρο το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την οικογένεια, ένα θεσμό που διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή. Στόχος των συνέδρων και των διοργανωτών είναι η προβολή καλών πρακτικών και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων με στόχο τη διατήρηση της κυτταρικής αυτής δομής θαλερής, έτσι ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική κοινωνία.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρύ φάσμα της πρακτικής παιδιατρικής που αφορά το μάχιμο παιδίατρο του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας και του ιδιωτικού ιατρείου, τους επιστήμονες που απαρτίζουν την υγειονομική ομάδα και στηρίζουν παιδιά και εφήβους με χρόνια προβλήματα υγείας, τους παιδαγωγούς και των γυμναστές που ενθαρρύνουν την προαγωγή της σωματικής υγείας. Τα βιωματικά σεμινάρια εμπλουτίζουν τη θεματολογία και στοχεύουν να αναλύσουν εις βάθος ειδικότερα θέματα διεπιστημονικών ομάδων ή ειδικά θέματα μεγάλης κοινωνικής απήχησης.

Ομιλητές κύρους επιλέγονται από την Ελληνική Επικράτεια και την τοπική κοινωνία με κεντρικό κορμό την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ΕΣΥ και πλαισιώνονται από έμπειρους συναδέλφους που εκπροσωπούν δομές μη κυβερνητικών οργανισμών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τεκμηριωμένα υψηλής απόδοσης ιατροκοινωνικό έργο. Ιδιαίτερη όμως φροντίδα έχει δοθεί στο φετινό πρόγραμμα με ευδιάκριτο χρόνο έκφρασης της γνώμης των συνέδρων.

Posted On Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 09:43 Γράφτηκε από τον

Η σκληροθεραπεία συνιστά μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο θεραπείας των φλεβών και είναι πιθανό να προκαλέσει επιπλοκές ή παρενέργειες, όσο κάθε άλλη θεραπεία της ιατρικής επιστήμης.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα για τη σκληροθεραπεία, η οποία εφαρμόζεται σε ασθενείς με κιρσούς και ευρυαγγείες, καταδεικνύουν ότι επιπλοκές δεν παρουσιάζονται συχνά.

Είναι πιθανό ωστόσο, με τη σκληροθεραπεία να προκληθούν αισθητικής φύσεως προβλήματα στα πόδια που περιορίζονται σημαντικά αν ο θεράπων ιατρός είναι εξειδικευμένος και έμπειρος στη θεραπεία των φλεβών με σκληρυντικές ενέσεις.

Τι είναι η μέθοδος της σκληροθεραπείας

Πρόκειται για μια ασφαλή και επιτυχημένη μέθοδο που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο. Η σκληροθεραπεία αντιμετωπίζει τις χαλασμένες φλέβες στα πόδια -οι οποίες γίνονται εμφανείς με τη μορφή ευρυαγγειών και κιρσών- με την έγχυση ειδικών φαρμάκων μέσα σε αυτές.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο εξειδικευμένος στις παθήσεις των φλεβών χειρουργός εγχέει ποσότητα φαρμάκου στις παθολογικές φλέβες του ασθενή με μια πολύ λεπτή βελόνα. Τα τοιχώματα της παθολογικής φλέβας συμπίπτουν όταν έρχονται σε επαφή με το ειδικό φάρμακο. Έτσι, ο κιρσός «κλείνει», παθαίνει ίνωση και απορροφάται από τον οργανισμό.

Με τη σκληροθεραπεία οι ορατές αντιαισθητικές φλέβες εξαλείφονται χωρίς πόνο και τα αποτελέσματα είναι οριστικά.

Ποιες επιπλοκές εμφανίζονται σε ορισμένους ασθενείς

Τοπικοί ερεθισμοί και μώλωπες

Οι πιο συχνές επιπλοκές που εκδηλώνονται με τη μέθοδο της σκληροθεραπείας είναι οι μώλωπες, τα μικροαιματώματα και οι τοπικοί ερεθισμοί. Υποχωρούν χωρίς ιατρική βοήθεια μετά από λίγες ημέρες.

Εμφάνιση ευρυαγγειών

Έχει συμβεί σε μερικούς ασθενείς να εμφανίσουν νέες ευρυαγγείες στην περιοχή όπου εφαρμόστηκε η σκληροθεραπεία. Η συχνότητα εμφάνισης της επιπλοκής εξαρτάται φυσικά από την τεχνική που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας και ποικίλει μεταξύ 5 - 10%. Αν συμβεί, οι καινούριες ευρυαγγείες θεραπεύονται με συμπληρωματική σκληροθεραπεία ή δερματικό Laser.

Υπέρχρωση

Η ανάπτυξη σημαδιών καφέ ή κίτρινης απόχρωσης στα σημεία όπου εφαρμόστηκε η σκληροθεραπεία συνιστά την υπέρχρωση. Σημαντικό ρόλο για την εκδήλωση της επιπλοκής διαδραματίζουν: η προδιάθεση του δέρματος και η αντίδραση του οργανισμού στη σκληροθεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα σημάδια της υπέρχρωσης εξαλείφονται μόνα τους αλλά σε σκουρόχρωμο δέρμα μπορεί να παραμείνει.

Δερματική νέκρωση

Η δερματική νέκρωση συνήθως προκαλείται όταν η έκχυση του φαρμάκου της σκληροθεραπείας γίνει εκτός φλέβας, ή σε περιπτώσεις υπερδοσολογίας ή υπερευαισθησίας του δέρματος του ασθενούς. Η δερματική νέκρωση προκαλεί μικρή και επώδυνη πληγή, η οποία επουλώνεται με αργό ρυθμό και αφήνει σχεδόν πάντα ουλή.

Πώς περιορίζονται οι πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών;

Η εξειδίκευση και η εμπειρία του χειρουργού στην τεχνική των σκληρυντικών ενέσεων περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα πρόκλησης αισθητικών επιπλοκών. Σημαντικό θεωρείται επιπλέον η θεραπεία των φλεβών να γίνεται όταν η πάθηση είναι σε αρχικό στάδιο. Όσο πιο νωρίς στην εξέλιξη της φλεβικής πάθησης εφαρμοστεί η κατάλληλη θεραπεία, τόσο πιο γρήγορα και άρτια θα είναι τα αισθητικά αποτελέσματα.

Posted On Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 10:17 Γράφτηκε από τον

Προσπαθείτε εδώ και καιρό να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος ώστε να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας και να ανεβάσετε την ψυχολογία σας εν όψει των διακοπών.

Προκειμένου να καταφέρετε να χάσετε κιλά και πόντους, ακολουθείτε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, κάνετε συστηματική άσκηση και στα σημεία όπου το λίπος επιμένει, εφαρμόζετε αισθητικές θεραπείες που δρουν ενάντια στο λίπος.

Γνωρίζετε όμως, πώς θα ενισχύσετε την προσπάθειά σας για να δείτε άμεσα τους κόπους σας να αποδίδουν; Εντάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις παρακάτω τροφές -που προτείνει η websupplies.gr - οι οποίες αναδεικνύονται σε πολύτιμους συμμάχους της προσπάθειάς σας για αδυνάτισμα.

Μήλο

Το μήλο προσφέρει ποικίλα οφέλη στον οργανισμό και συν τοις άλλοις βοηθάει πολύ στο αδυνάτισμα. Αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές διαλυτών ινών και διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά. Σας χορταίνει, αποδίδει ελάχιστες θερμίδες -ένα μέτριου μεγέθους μόλις 80- και δεν περιέχει νάτριο ή κορεσμένα λιπαρά.

Καφές

Οι θερμίδες και το λίπος «καίγονται» γρηγορότερα χάρη στην καφεΐνη που περιέχει ένα φλιτζάνι καφές. Αρκεί φυσικά να πίνετε τον καφέ σας χωρίς ζάχαρη, ή τουλάχιστον με μια διαιτητική γλυκαντική ουσία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η καφεΐνη αποτελεί συστατικό των περισσότερων αντικυτταριτιδικών κρεμών του εμπορίου.

Προσοχή! Προτού πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Μουστάρδα

Η μουστάρδα «λειτουργεί» όπως η καφεΐνη -επιταχύνει τον μεταβολισμό σας. Η επιτάχυνση που πετυχαίνει ενεργοποιεί τον μεταβολισμό κατά 25% για αρκετές ώρες αυξάνοντας την καύση των θερμίδων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή μουστάρδας από τα προϊόντα του εμπορίου, ώστε να μην περιέχει έξτρα συστατικά και πρόσθετα που επιβαρύνουν τον οργανισμό σας.

Κόκκινη πιπεριά

Η γλυκιά κόκκινη πιπεριά ενεργοποιεί τη θερμογένεση και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό. Μπορείτε να τη συμπεριλάβετε στις σαλάτες σας καθώς μειώνει την όρεξη και ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού. Έτσι συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του αποθηκευμένου λίπους.

Μπάρα δημητριακών

Επιλέξτε να καταναλώσετε μια μπάρα δημητριακών ως σνακ αλλά σιγουρευτείτε για τα συστατικά που περιέχει και τις θερμίδες που αποδίδει στις πληροφορίες της συσκευασίας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και κατ’ επέκταση την ικανότητα του σώματος να αποθηκεύει το λίπος.

Κανέλα

Ένα κουταλάκι κανέλα αποδίδει μόλις 8 θερμίδες και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως γλυκαντικό στον καφέ και τα φαγητά σας. Η κατανάλωσή της αυξάνει τον μεταβολισμό, ενεργοποιεί τις καύσεις και σας βοηθάει να χάσετε ευκολότερα το λίπος από τα σημεία του σώματός σας όπου έχει συσσωρευτεί.

Posted On Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 20:02 Γράφτηκε από τον

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Ν. Καβάλας διοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα "Παθήσεις του αυχένα και φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση".

Στην εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες από ιατρούς και φυσικοθεραπευτές της πόλης μας σχετικά με την παθολογία και την αντιμετώπιση επώδυνων καταστάσεων της περιοχής του αυχένα προς ενημέρωση των πολιτών.

  Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέρατρο Π.Ε. Καβάλας.

Σας καλούμε όλους να παραβρεθείτε στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση κατά την οποία θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τους ειδικούς για τα προβλήματα του αυχένα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε επαγγελματίες και απασχολούμενους του κλάδου υγείας.

Programma Imerida Afxenas

Posted On Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 09:44 Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία, στον χώρο του Κ.Α.Π.Η Νικήσιανης, ο νέος κύκλος δωρεάν προληπτικών ελέγχων στην Δημοτική Ενότητα Παγγαίου και Ελευθερούπολης,  που αποτελούν πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου, με σκοπό την ενημέρωση για σοβαρές παθήσεις.

Οι δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης υγείας, περιελάμβαναν δωρεάν καρδιαγγειακό έλεγχο, (Λιπιδαιμικό Προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) & μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, από ειδικό Καρδιολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας.

Τη σημερινή δράση στη Δημοτική Κοινότητα Νικήσιανης, στην οποία εξετάστηκαν συνολικά 70 δημότες, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της δράσης, εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου,  αντιδήμαρχο, Χρήστο Μποσμπότη, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον τοπικό αντιδήμαρχο, Στέργιο Παπαευθυμίου για την άρτια οργάνωση,  καθώς και τον ειδικό καρδιολόγο Αναστάσιο Γεωργίου και τον εθελοντή νοσηλευτή, Δημήτριο Τσιμπιζίδη. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Αναστασιάδης είχε ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες στη δράση,  εκφράζοντας, παράλληλά, το σεβασμό και ενδιαφέρον του ίδιου και της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας

Posted On Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 15:35 Γράφτηκε από τον

Λίγους μήνες μετά την ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (υπουργών υγείας, οικονομικών και διοικητικής ανασυγκρότησης) για τη σύσταση του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης επισκέφτηκε το δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη (συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της 4ης ΥΠΕ, Αστέριο Λυρτζή) και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την στελέχωση του ιατρείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με βάση την προαναφερθείσα ΚΥΑ, προβλέπονται οι εξής προσλήψεις:

- δύο θέσεις γενικής ιατρικής ή παθολογίας,
- μία θέση νοσηλευτικής κλάδου Τ.Ε.,
- μία θέση βοηθών νοσηλευτικής κλάδου Δ.Ε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου Παγγαίου, τονίζεται ότι

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στη λειτουργία του Κ.Υ. Ελευθερούπολης καθώς και των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων που βρίσκονται, γεωγραφικά, εντός των ορίων του Δήμου Παγγαίου, ενώ τέθηκαν  και ζητήματα σχετικά με την κτηριακή συντήρησή τους καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας. Οι προσλήψεις, στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η 4η ΥΠΕ, θα καλύψουν τα σημαντικά κενά που αντιμετωπίζουν οι  δομές υγείας στον Δήμο Παγγαίου, σημείωσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Οι κ.κ. Πλωμαρίτης και Λυρτζής επισκέφτηκαν, στη συνέχεια, το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, όπου είχαν συναντήσεις με τη Διοίκηση.

Posted On Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 14:36 Γράφτηκε από τον

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης περιλαμβάνει τις παρακάτω διαλέξεις:

1.Επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στην Υγεία των Εργαζομένων (Κουκουλιάτα Αλεξάνδρα, Ιατρός Παθολογοανατόμος Msc, Προϊσταμένη του Τμήματος  Επιθεώρησης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία Καβάλας)

2.Φυματίωση και Μετανάστευση (Κωνσταντινίδης Θεόδωρος, Ειδικός Ιατρός Εργασίας, Καθηγητής- Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ.-Αλεξανδρούπολη)

3.Εργασιακό Στρες και Καρκίνος (Κροκίδης Ξενοφών, Παθολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας)

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Υγείας και  Ασφάλειας στην Εργασία Καβάλας και  απευθύνεται σε  Γιατρούς Εργασίας, σε Τεχνικούς Ασφαλείας, σε Εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων και σε ευαισθητοποιημένους για το θέμα, συμπολίτες μας.

Χαιρετισμό στην Εκδήλωση θα απευθύνει και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας κύριος Ευθύμιος Μακρογιάννης.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Posted On Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 12:22 Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο Lucy, το 36ο ετήσιο συνέδριο της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στο συνέδριο αυτό θα δώσουν το παρόν περί τους 450 ορθοπεδικούς δημοσίων ιδρυμάτων και ιδιωτών από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Βρετανία, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν ότι νεότερο υπάρχει στα επιστημονικά δεδομένα της κάθε χώρας.

Το βασικό θέμα του συνεδρίου είναι "Το μέλλον των νέων ορθοπεδικών στην Ελλάδα", κάτι στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της ΟΤΕΜΑΘ Νικόλαος Λαλιώτης στην εναρκτήρια ομιλία του. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι "Η πρόοδος της επιστήμης είναι εξαιρετικά γρήγορη, και με αυτήν θα ασχοληθούμε στη διάρκεια του συνεδρίου -μέσα από την ανάλυση θεμάτων όπως οι νέες εξελίξεις στη θεραπεία της αρθρίτιδας ή της επιμήκυνσης άκρων στα παιδιά. Κύριο θέμα όμως είναι το Μέλλον των Ορθοπεδικών στην Ελλάδα -ή, αλλιώς, το σύγχρονο παιδομάζωμα των Ελλήνων επιστημόνων. Θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε το θέμα μέσα από στρογγυλές τράπεζες επιστημόνων, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις απόψεις τους. Είναι πολύ ουσιαστικό θέμα το πώς θα μείνουν για να αποδώσουν οι Έλληνες επιστήμονες στην χώρα."

Ο κ. Λαλιώτης, παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμπαράσταση που είχε λάβει, στο παρελθόν, από τον πρώην νομάρχη Καβάλας Θόδωρο Καλλιοντζή και τον τέως δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή για τη διοργάνωση ενός συμποσίου παιδορθοπεδικής, μια συμπαράσταση που -σύμφωνα με τον ίδιο- "έδειξε από τότε ότι η πόλη είναι ικανή να διοργανώσει και άλλα όμοια συνέδρια. Τέτοιου είδους προσπάθειες δεν είναι ατομικές αλλά χρειάζονται υποστήριξη και ανθρώπους που θα μας συμπαρίστανται. Είναι οι άνθρωποι των Ορθοπεδικών εταιριών, όχι μόνο στο επιστημονικό μας τμήμα , αλλά και την στήριξη τραπεζών για τα παιδιά με κινητικές αδυναμίες. Αυτή η προσπάθεια συνεχίστηκε και πέρυσι με ένα ιδιαίτερο συνέδριο το διαπανεπιστημιακό – ελληνοτουρκικό  με μια εξαιρετική από τις αρχές της πόλης."

Μετά την σύντομη ομιλία του ο κ. Λαλιώτης πέρασε στην βράβευση ορθοπεδικών που έγραψαν τη δική τους ιστορία, όπως ο εμπνευστής και ιδρυτής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝΚ κ Βασίλης Αυτζάκης, ο κ. Ηλίας Καρανίκας  από την Ορθοπεδική Παίδων, ο καθηγητής Γιώργος Καπετάνος και ο γιατρός Βασίλης Βιτούνης. Το λόγο έλαβαν, κατόπιν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης, η δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ.κ. Προκόπιος.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου έληξε με την Επιστημονική Ομάδα "Οψόμεθα εις Φιλίππους" (εκπροσωπούμενη από τη Νέλλη Γεωργιάδου και Κική Σαλβερίδου) να παρουσιάζει το όραμά της και να ανατρέχει στο ιστορικό της περιοχής των Φιλίππων, και με τον πρόεδρο της Egnatia Aviation Δημήτρη Λυμπεράκη να αναφέρεται στις δραστηριότητες της εταιρείας.

Posted On Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 10:19 Γράφτηκε από τον

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο διευθυντής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ευστράτιος Πλωμαρίτης, ο οποίος και συναντήθηκε με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα σχετικά με το ζήτημα των υπό ίδρυση ιατρείων γειτονιάς. Σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχεδιασμό προβλέπεται σε πρώτη φάση η ίδρυση 2 ιατρείων γειτονιάς στο νομό Καβάλας -και αυτά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Με βάση αυτό το σχεδιασμό ο κ. Πλωμαρίτης ζήτησε από την κ. Τσανάκα να προτείνει 2 πιθανές τοποθεσίες, στα ανατολικά και στα δυτικά της πόλης (το κέντρο της Καβάλας αποκλείεται λόγω της παρουσίας του τοπικού παραρτήματος του ΠΕΔΥ).

Η κ. Τσανάκα πρότεινε το γυάλινο κτίριο δίπλα στο παλιό νοσοκομείο (και ειδικότερα τον 1ο όροφο και το ισόγειο, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία) και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το δημοτικό ιατρείο Αγίου Λουκά -το οποίο και θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο της πόλης. Οι προτάσεις αυτές έγιναν σε πρώτη φάση αποδεκτές από τον κ. Πλωμαρίτη, και πλέον εναπόκειται στη δημοτική αρχή να αποστείλει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα τοπογραφικά σχέδια.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τις πρώτες​ πληροφορίες θα προσληφθούν οικογενειακοί γιατροί και νοσηλευτές.

Posted On Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 20:44 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 10

AFISA FINAL 2017 Smaller

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας