Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
Υγεία

Υγεία (124)

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Ν. Καβάλας διοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα "Παθήσεις του αυχένα και φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση".

Στην εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες από ιατρούς και φυσικοθεραπευτές της πόλης μας σχετικά με την παθολογία και την αντιμετώπιση επώδυνων καταστάσεων της περιοχής του αυχένα προς ενημέρωση των πολιτών.

  Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέρατρο Π.Ε. Καβάλας.

Σας καλούμε όλους να παραβρεθείτε στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση κατά την οποία θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τους ειδικούς για τα προβλήματα του αυχένα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε επαγγελματίες και απασχολούμενους του κλάδου υγείας.

Programma Imerida Afxenas

Posted On Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 09:44 Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία, στον χώρο του Κ.Α.Π.Η Νικήσιανης, ο νέος κύκλος δωρεάν προληπτικών ελέγχων στην Δημοτική Ενότητα Παγγαίου και Ελευθερούπολης,  που αποτελούν πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου, με σκοπό την ενημέρωση για σοβαρές παθήσεις.

Οι δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης υγείας, περιελάμβαναν δωρεάν καρδιαγγειακό έλεγχο, (Λιπιδαιμικό Προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) & μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, από ειδικό Καρδιολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας.

Τη σημερινή δράση στη Δημοτική Κοινότητα Νικήσιανης, στην οποία εξετάστηκαν συνολικά 70 δημότες, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της δράσης, εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου,  αντιδήμαρχο, Χρήστο Μποσμπότη, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον τοπικό αντιδήμαρχο, Στέργιο Παπαευθυμίου για την άρτια οργάνωση,  καθώς και τον ειδικό καρδιολόγο Αναστάσιο Γεωργίου και τον εθελοντή νοσηλευτή, Δημήτριο Τσιμπιζίδη. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Αναστασιάδης είχε ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες στη δράση,  εκφράζοντας, παράλληλά, το σεβασμό και ενδιαφέρον του ίδιου και της δημοτικής αρχής για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας

Posted On Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 15:35 Γράφτηκε από τον

Λίγους μήνες μετά την ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (υπουργών υγείας, οικονομικών και διοικητικής ανασυγκρότησης) για τη σύσταση του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης επισκέφτηκε το δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη (συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της 4ης ΥΠΕ, Αστέριο Λυρτζή) και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την στελέχωση του ιατρείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με βάση την προαναφερθείσα ΚΥΑ, προβλέπονται οι εξής προσλήψεις:

- δύο θέσεις γενικής ιατρικής ή παθολογίας,
- μία θέση νοσηλευτικής κλάδου Τ.Ε.,
- μία θέση βοηθών νοσηλευτικής κλάδου Δ.Ε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του δήμου Παγγαίου, τονίζεται ότι

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στη λειτουργία του Κ.Υ. Ελευθερούπολης καθώς και των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων που βρίσκονται, γεωγραφικά, εντός των ορίων του Δήμου Παγγαίου, ενώ τέθηκαν  και ζητήματα σχετικά με την κτηριακή συντήρησή τους καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας. Οι προσλήψεις, στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει η 4η ΥΠΕ, θα καλύψουν τα σημαντικά κενά που αντιμετωπίζουν οι  δομές υγείας στον Δήμο Παγγαίου, σημείωσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Οι κ.κ. Πλωμαρίτης και Λυρτζής επισκέφτηκαν, στη συνέχεια, το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, όπου είχαν συναντήσεις με τη Διοίκηση.

Posted On Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 14:36 Γράφτηκε από τον

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 7 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης περιλαμβάνει τις παρακάτω διαλέξεις:

1.Επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στην Υγεία των Εργαζομένων (Κουκουλιάτα Αλεξάνδρα, Ιατρός Παθολογοανατόμος Msc, Προϊσταμένη του Τμήματος  Επιθεώρησης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία Καβάλας)

2.Φυματίωση και Μετανάστευση (Κωνσταντινίδης Θεόδωρος, Ειδικός Ιατρός Εργασίας, Καθηγητής- Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ.-Αλεξανδρούπολη)

3.Εργασιακό Στρες και Καρκίνος (Κροκίδης Ξενοφών, Παθολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας)

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Υγείας και  Ασφάλειας στην Εργασία Καβάλας και  απευθύνεται σε  Γιατρούς Εργασίας, σε Τεχνικούς Ασφαλείας, σε Εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων και σε ευαισθητοποιημένους για το θέμα, συμπολίτες μας.

Χαιρετισμό στην Εκδήλωση θα απευθύνει και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας κύριος Ευθύμιος Μακρογιάννης.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Posted On Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 12:22 Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο Lucy, το 36ο ετήσιο συνέδριο της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στο συνέδριο αυτό θα δώσουν το παρόν περί τους 450 ορθοπεδικούς δημοσίων ιδρυμάτων και ιδιωτών από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Βρετανία, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν ότι νεότερο υπάρχει στα επιστημονικά δεδομένα της κάθε χώρας.

Το βασικό θέμα του συνεδρίου είναι "Το μέλλον των νέων ορθοπεδικών στην Ελλάδα", κάτι στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της ΟΤΕΜΑΘ Νικόλαος Λαλιώτης στην εναρκτήρια ομιλία του. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι "Η πρόοδος της επιστήμης είναι εξαιρετικά γρήγορη, και με αυτήν θα ασχοληθούμε στη διάρκεια του συνεδρίου -μέσα από την ανάλυση θεμάτων όπως οι νέες εξελίξεις στη θεραπεία της αρθρίτιδας ή της επιμήκυνσης άκρων στα παιδιά. Κύριο θέμα όμως είναι το Μέλλον των Ορθοπεδικών στην Ελλάδα -ή, αλλιώς, το σύγχρονο παιδομάζωμα των Ελλήνων επιστημόνων. Θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε το θέμα μέσα από στρογγυλές τράπεζες επιστημόνων, οι οποίοι και θα καταθέσουν τις απόψεις τους. Είναι πολύ ουσιαστικό θέμα το πώς θα μείνουν για να αποδώσουν οι Έλληνες επιστήμονες στην χώρα."

Ο κ. Λαλιώτης, παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμπαράσταση που είχε λάβει, στο παρελθόν, από τον πρώην νομάρχη Καβάλας Θόδωρο Καλλιοντζή και τον τέως δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή για τη διοργάνωση ενός συμποσίου παιδορθοπεδικής, μια συμπαράσταση που -σύμφωνα με τον ίδιο- "έδειξε από τότε ότι η πόλη είναι ικανή να διοργανώσει και άλλα όμοια συνέδρια. Τέτοιου είδους προσπάθειες δεν είναι ατομικές αλλά χρειάζονται υποστήριξη και ανθρώπους που θα μας συμπαρίστανται. Είναι οι άνθρωποι των Ορθοπεδικών εταιριών, όχι μόνο στο επιστημονικό μας τμήμα , αλλά και την στήριξη τραπεζών για τα παιδιά με κινητικές αδυναμίες. Αυτή η προσπάθεια συνεχίστηκε και πέρυσι με ένα ιδιαίτερο συνέδριο το διαπανεπιστημιακό – ελληνοτουρκικό  με μια εξαιρετική από τις αρχές της πόλης."

Μετά την σύντομη ομιλία του ο κ. Λαλιώτης πέρασε στην βράβευση ορθοπεδικών που έγραψαν τη δική τους ιστορία, όπως ο εμπνευστής και ιδρυτής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝΚ κ Βασίλης Αυτζάκης, ο κ. Ηλίας Καρανίκας  από την Ορθοπεδική Παίδων, ο καθηγητής Γιώργος Καπετάνος και ο γιατρός Βασίλης Βιτούνης. Το λόγο έλαβαν, κατόπιν, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης, η δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ.κ. Προκόπιος.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου έληξε με την Επιστημονική Ομάδα "Οψόμεθα εις Φιλίππους" (εκπροσωπούμενη από τη Νέλλη Γεωργιάδου και Κική Σαλβερίδου) να παρουσιάζει το όραμά της και να ανατρέχει στο ιστορικό της περιοχής των Φιλίππων, και με τον πρόεδρο της Egnatia Aviation Δημήτρη Λυμπεράκη να αναφέρεται στις δραστηριότητες της εταιρείας.

Posted On Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 10:19 Γράφτηκε από τον

Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο διευθυντής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ευστράτιος Πλωμαρίτης, ο οποίος και συναντήθηκε με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα σχετικά με το ζήτημα των υπό ίδρυση ιατρείων γειτονιάς. Σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχεδιασμό προβλέπεται σε πρώτη φάση η ίδρυση 2 ιατρείων γειτονιάς στο νομό Καβάλας -και αυτά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Με βάση αυτό το σχεδιασμό ο κ. Πλωμαρίτης ζήτησε από την κ. Τσανάκα να προτείνει 2 πιθανές τοποθεσίες, στα ανατολικά και στα δυτικά της πόλης (το κέντρο της Καβάλας αποκλείεται λόγω της παρουσίας του τοπικού παραρτήματος του ΠΕΔΥ).

Η κ. Τσανάκα πρότεινε το γυάλινο κτίριο δίπλα στο παλιό νοσοκομείο (και ειδικότερα τον 1ο όροφο και το ισόγειο, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία) και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το δημοτικό ιατρείο Αγίου Λουκά -το οποίο και θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο της πόλης. Οι προτάσεις αυτές έγιναν σε πρώτη φάση αποδεκτές από τον κ. Πλωμαρίτη, και πλέον εναπόκειται στη δημοτική αρχή να αποστείλει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα τοπογραφικά σχέδια.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τις πρώτες​ πληροφορίες θα προσληφθούν οικογενειακοί γιατροί και νοσηλευτές.

Posted On Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 20:44 Γράφτηκε από τον

Οι τιμές του σακχάρου στο αίμα είναι καίριας σημασίας για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για εκείνους που πάσχουν από διαβήτη.

Γι' αυτό είναι σώφρον όχι μόνο να γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για το σάκχαρο στο αίμα, ανάλογα με την ηλικία μας, αλλά και να φροντίζουμε ώστε να παίρνουμε τακτικές μετρήσεις (τα άτομα με διαβήτη μπορεί να το κάνουν και πολλές φορές μέσα στην ημέρα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να το κάνουν με τακτικές εξετάσεις αίματος).

Ο βασικός σκοπός της μέτρησης της γλυκόζης (σακχάρου) του αίματος είναι για να μας βοηθήσει στην πρόληψη της υπο- και της υπεργλυκαιμίας. Αν τα επίπεδα είναι σταθερά χαμηλά ή υψηλά, θα πρέπει να συζητήσετε πιθανή θεραπεία με το γιατρό σας.

Δείτε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για το σάκχαρο αίματος για τα άτομα που είναι 20 χρόνων και πάνω:

Σάκχαρο νηστείας: Κάτω από 100 mg/dL

Πριν από το γεύμα: Μεταξύ 70 mg/dL και 130 mg/dL

Μετά το γεύμα (1-2 ώρες): Κάτω από 180 mg/dL

Πριν από σωματική άσκηση: Αν παίρνετε ινσουλίνη, τότε πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 mg/dL

Όταν πέφτετε για ύπνο: Μεταξύ 100 mg/dL και 140 mg/dL

Σημειώσεις:

Κατά κανόνα μετράμε την φυσιολογική τιμή όταν δεν έχουμε φάει τίποτα (μόνο νερό) για τουλάχιστον 8 ώρες. Αυτή είναι η τιμή του σακχάρου νηστείας και δεν πρέπει να ξεπερνάει ποτέ τα 100 mg/dL.

Οποιαδήποτε μέτρηση άνω του 180 mg/dL ή κάτω του 50 mg/dL θεωρείται επικίνδυνη και πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Πηγή: iatropedia.gr

Posted On Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 21:01 Γράφτηκε από τον

Το μέλλον των νέων ορθοπεδικών στην Ελλάδα θα είναι το βασικό το αντικείμενο του 36ου Συνεδρίου της Ορθοπεδικής (Σχόλιο γράφοντος: Όσο και αν προσπαθήσαμε να βγάλουμε άκρη για το αν είναι σωστό ορθογραφικά το "ορθοπεδική" ή το "ορθοπαιδική", άκρη δε βγάλαμε, συνεπώς θα χρησιμοποιήσουμε αξιωματικά τον πρώτο ορισμό) και Τραυματολογικής εταιρείας Μακεδονίας Θράκης (ΟΤΕΜΑΘ), το οποίο θα διεξαχθεί στην Καβάλα (στο ξενοδοχείο Lucy) την εβδομάδα μετά το Πάσχα, από 20 έως 22 Απριλίου. Για το συνέδριο αυτό μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΤΕΜΑΘ Νίκος Λαλιώτης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαλιώτης ανέφερε ότι "Το συνέδριο, το οποίο μετά από πολλά χρόνια μετακινείται εκτός Θεσσαλονίκης, τιμούν καταξιωμένοι ορθοπεδικοί από την Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία, που θα μας παρουσιάσουν νεότερα επιστημονικά δεδομένα από τις χώρες τους. Στο επιστημονικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι πανεπιστημιακές κλινικές από όλη την Ελλάδα και σύνολο σχεδόν των ορθοπεδικών κλινικών της Βορείου Ελλάδος και Θράκης, ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή από καταξιωμένους συναδέλφους του ιδιωτικού χώρου. Ελπίζουμε ότι το φυσικό περιβάλλον της Καβάλας, η πλούσια ιστορία της πόλης, σε συνδυασμό με τον εαρινό καιρό, θα αποτελέσει επί πλέον κίνητρο για την συμμετοχή όλων των ορθοπεδικών. Όσον αφορά το κύριο θέμα μας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι σημαντικός αριθμός νέων ειδικών ορθοπεδικών εγκαταλείπει την Ελλάδα, για χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, επιτείνοντας το μεγάλο πρόβλημα της φυγής των νέων επιστημόνων. Αποτελεί το σύγχρονο παιδομάζωμα των νέων ειδικών γιατρών. Προσπαθούμε να αναλύσουμε τα αίτια και να προτείνουμε ίσως λύση στο πρόβλημα."

Posted On Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 21:56 Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στα πλαίσια στήριξης των επιχειρηματιών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση και είναι ανασφάλιστοι, θα προσφέρει δωρεάν 150 οικογενειακές κάρτες υγείας (EY-club), εξασφαλίζοντας σε κάθε κάτοχο πρόσβαση σε ένα επιλεγμένο δίκτυο παροχών υγείας του ΕΥ-club με προνομιακό κόστος.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να καταθέσουν

  1. Σχετική αίτηση και
  2. Υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα που είναι ανασφάλιστοι

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία μπορούν να επικοινωνήσουν τηλ. 2510222212 κα. Σ. Μαυρομμάτη (εσωτ. 4) και κα. Α. Μάρκου (εσωτ. 13).

Posted On Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 08:45 Γράφτηκε από τον

Τα τσιγάρα (και γενικά ο καπνός) περιέχουν μεγάλες ποσότητες νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι μια εθιστική ουσία και γι' αυτό είναι δύσκολο για έναν καπνιστή να κόψει το κάπνισμα.

Υπάρχουν τροφές που μειώνουν την “επιθυμία” για κάπνισμα, δηλαδή για νικοτίνη. Η δύναμη της θέλησης υποχωρεί, όταν το μυαλό λέει στο σώμα ότι εξακολουθεί να έχει την ανάγκη για ένα ακόμα τσιγάρο.

Οι υποδοχείς ντοπαμίνης στον εγκέφαλο διεγείρουν το αίσθημα της ευφορίας που προκαλείται από τη νικοτίνη. Αυτό το συναίσθημα εξακολουθεί να είναι ισχυρό στον καπνιστή, ακόμη και μήνες ή και χρόνια αφότου κόψει το τσιγάρο.

Δείτε ποιες τροφές μειώνουν την επιθυμία για κάπνισμα και γιατί:

Νερό: Πολλά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος συνήθως ενθαρρύνουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού. Το νερό μειώνει την επιθυμία για κάπνισμα και βοηθά το σώμα να “ξεχάσει” την ευφορία που νιώθει από τη νικοτίνη. Αν πίνετε 6-8 ποτήρια νερό κάθε μέρα θα δείτε ότι θα έχετε μειωμένη επιθυμία για τσιγάρο.

Τσίχλα: Οι τσίχλες βοηθούν στην υποκατάσταση της ευχαρίστησης που νιώθει στο στόμα του ένας καπνιστής, όταν καπνίζει ένα τσιγάρο. Βοηθά στο να μειώσει την επιθυμία του ατόμου να θέλει τη νικοτίνη που υπάρχει σε αυτό. Δίνει στον καπνιστή “κάτι να κάνει” με το στόμα του. Αν επιλέξετε διάφορες μάρκες τσίχλας (είναι σημαντική και η ποικιλία) με γεύσεις που σας αρέσουν, θα σας βοηθήσει να απευαισθητοποιήσετε τον εγκέφαλό σας από τη νικοτίνη. Το ίδιο ισχύει και για τις καραμέλες.

Θρεπτικά σνακ: Τα θρεπτικά σνακ, όπως φρέσκα φρούτα και τραγανά λαχανικά, θα μειώσουν την επιθυμία για νικοτίνη, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες από την κλινική Mayo. Κρατήστε μερικά φρούτα σε ένα μπολ κοντά σας θα δώσει στον καπνιστή την τεχνητή “ανακούφιση” ότι αν χρειαστεί άμεσα κάτι για να αποσπάσει το μυαλό του από το τσιγάρο, θα το έχει πάντα εκεί δίπλα του.

Άλλα σνακ: Τα καρύδια, οι ηλιόσποροι και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τσιπς θα πρέπει πάντα να καταναλώνονται με μέτρο, αλλά θα σας βοηθήσουν στη μείωση της επιθυμίας για τσιγάρο. Αν, μάλιστα, κρατήσετε μια ποικιλία σε σνακ από λαχανικά ψητά ή τηγανητά, τότε θα δείτε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: iatropedia.gr

Posted On Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 15:19 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 9

Philippi60 300x250

Plai Sto Kima 2017

19959187 1363739300341173 7281919804469332200 N

Banner Istoria Festival

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας