Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Υγεία

Υγεία (143)

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας θα αποκτήσουν νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 696.900 ευρώ, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ο νέος εξοπλισμός, θα περιλαμβάνει:

 54 φορητούς τρικάναλους ηλεκτροκαρδιογράφους

 22 απινιδωτές με μόνιτορ και βηματοδότη

 38 φορητά ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 51 παλμικά οξύμετρα δακτύλου

 6 πλήρη οδοντιατρικά συγκροτήματα

 1 ψηφιακό μαστογράφο

 2 διαγνωστικές μονάδες οστικής πυκνότητας,

και θα κατανεμηθεί ως εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας,

 ΚΥ (πρώην ΜΥ ΠΕΔΥ) Δράμας: 1 ηλεκτροκαρδιογράφος, 1 απινιδωτής, 3 οξύμετρα, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, 2 οδοντιατρικά συγκροτήματα, 1 ψηφιακός μαστογράφος, 1 διαγνωστική μονάδα οστικής πυκνότητας

 ΚΥ Νευροκοπίου: 3 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 1 οξύμετρο, 1 ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, 1 οδοντιατρικό συγκρότημα

 ΚΥ Παρανεστίου: 3 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 1 οξύμετρο, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 ΚΥ Προσοτσάνης: 5 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 2 απινιδωτές, 6 οξύμετρα, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

 ΚΥ (πρώην ΜΥ ΠΕΔΥ) Καβάλας: 1 ηλεκτροκαρδιογράφος, 1 απινιδωτής, 2 οξύμετρα, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 ΚΥ Πρίνου: 3 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 2 απινιδωτές, 4 οξύμετρα, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, 1 οδοντιατρικό συγκρότημα

 ΚΥ Ελευθερούπολης: 2 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 1 απινιδωτής, 1 οξύμετρο, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 ΚΥ Χρυσούπολης: 2 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 1 απινιδωτής, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

 ΚΥ (πρώην ΜΥ ΠΕΔΥ) Ξάνθης: 1 ηλεκτροκαρδιογράφος, 1 απινιδωτής, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 ΚΥ Εχίνου: 5 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 1 απινιδωτής, 2 οξύμετρα, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 ΚΥ Σταυρούπολης: 2 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 1 ηλεκτρονικό πιεσόμετρο

 ΚΥ Αβδήρων: 7 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 2 οξύμετρα, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

 ΚΥ (πρώην ΜΥ ΠΕΔΥ) Κομοτηνής: 2 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 1 απινιδωτής, 1 ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, 1 διαγνωστική μονάδα οστικής πυκνότητας

 ΚΥ Σαπών: 5 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 2 απινιδωτές, 2 οξύμετρα, 3 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, 1 οδοντιατρικό συγκρότημα

 ΚΥ Ιάσμου: 1 ηλεκτροκαρδιογράφος, 1 απινιδωτής, 1 ηλεκτρονικό πιεσόμετρο

Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

 ΚΥ (πρώην ΜΥ ΠΕΔΥ) Αλεξ/πολης: 2 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 2 απινιδωτές, 5 οξύμετρα, 1 ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, 1 οδοντιατρικό συγκρότημα

 ΚΥ Σαμοθράκης: 1 ηλεκτροκαρδιογράφος, 6 οξύμετρα, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 ΚΥ Σουφλίου: 3 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 2 απινιδωτές, 7 οξύμετρα, 3 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 ΚΥ Δικαίων: 2 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 2 απινιδωτές, 2 οξύμετρα, 2 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

 ΚΥ Ορεστιάδας: 3 ηλεκτροκαρδιογράφοι, 2 απινιδωτές, 7 οξύμετρα, 3 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα

Posted On Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 17:35 Γράφτηκε από τον

Σύμβαση υπογράφτηκε την Τετάρτη -και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ- μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και μιας επιχείρησης από τη Θεσσαλονίκη για την προμήθεια 2 νέων κλινών για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Η σύμβαση αυτή υπεγράφη μετά από σχετικό διαγωνισμό που κέρδισε η προαναφερθείσα επιχείρηση, ενώ σύμφωνα με αυτήν οι 2 νέες κλίνες θα συνοδεύονται από τον απαραίτητο για αυτές εξοπλισμό (στρώμα αφρού, κάλυμμα, αερόστρωμα, αντλία αέρος).

Το κόστος για την προμήθειά τους ανέρχεται σε 16.368 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), ενώ η εγκατάστασή τους στη ΜΕΘ θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 2 μήνες.

Οι 2 αυτές κλίνες έρχονται να προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό της ΜΕΘ, η οποία διαθέτει 9 ενεργές κλίνες (αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τον περασμένο Ιούλιο οι ενεργές κλίνες ήταν μόλις 6) και άλλες 3 που παραμένουν ανενεργές αλλά αναμένεται να χρησιμοποιηθούν μόλις προσληφθεί προσωπικό. Αυτό, βέβαια, είναι ένα σημαντικό ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, καθώς -δυστυχώς- σχεδόν όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ομαλή λειτουργία των ΜΕΘ αλλά και την εξυπηρέτηση των ασθενών και την όσο το δυνατόν μικρότερη χρονικά παραμονή τους στο νοσοκομείο, για την αποφυγή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Posted On Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 06:31 Γράφτηκε από τον

Η συστηματική φροντίδα της οδοντοστοιχίας είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας υγιές και αστραφτερό.

Ακόμα και αν διαθέτετε προσθετικές εργασίες, όπως εμφυτεύματα, δείτε παρακάτω τι χρειάζεται να κάνετε ώστε να έχετε πάντα όμορφα δόντια που σφύζουν από υγεία αλλά και τι είναι απαραίτητο να αποφεύγετε.

Βουρτσίστε τα δόντια με σωστό τρόπο

Πόσο σίγουροι είστε ότι πλένετε τα δόντια σας σωστά; Ακόμα και αφιερώνετε χρόνο για να βουρτσίζετε τα δόντια σας καθημερινά, αν δεν το κάνετε με τον ορθό τρόπο, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Δεν χρειάζεται να βουρτσίζετε τα δόντια σας με δύναμη! Πλύντε τα χωρίς να ασκείτε πολλή πίεση στην οδοντόβουρτσα, με μικρές και απαλές κινήσεις. Το ιδανικό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας 3 φορές την ημέρα αλλά και 2, μία το πρωί και μία το βράδυ, είναι αρκετές.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην παραλείπετε το βούρτσισμα στα πίσω δόντια αλλά και το καθάρισμα της γλώσσας σας. Βουρτσίστε την απαλά με την οδοντόβουρτσά σας ώστε να απομακρυνθούν τα βακτήρια που συγκεντρώνονται εκεί. Η χρήση στοματικού διαλύματος βοηθάει σημαντικά στον καθαρισμό του συνόλου της στοματικής κοιλότητας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του βουρτσίσματος των δοντιών σας.

Δώστε προσοχή στην καθημερινή διατροφή σας

Γνωρίζετε από μικρό παιδί ότι η ζάχαρη καταστρέφει τα δόντια σας γι αυτό καλό είναι να αποφεύγετε ζαχαρούχα τρόφιμα ή τουλάχιστον, όταν καταναλώνετε κάποιο να πλένετε πολύ καλά την οδοντοστοιχία σας. Αποφύγετε ακόμη, να τρώτε τροφές που έχουν την τάση να κολλούν στα δόντια και περιέχουν ζάχαρη, όπως καραμέλες, παστέλια, μπισκότα, σταφίδες.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας σας ώστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας αλλά και να «ξεπλένετε» το στόμα σας από τις συγκεντρώσεις των μικροοργανισμών που βλάπτουν τα δόντια και τα ούλα σας.

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη συνδράμουν στην προστασία των δοντιών σας όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και δεν έχετε πρόσβαση σε χώρο όπου μπορείτε να πλύνετε τα δόντια σας μετά τα γεύματα. Περιορίζουν τα επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται στις επιφάνειες των δοντιών σας και «φρεσκάρουν» την αναπνοή σας.

Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή τα βότανα. Δοκιμάστε να παρασκευάσετε ροφήματα με φασκόμηλο ή μέντα, να μασήσετε λίγο μαϊντανό ανάμεσα στα γεύματά σας καθώς τα βότανα αυτά έχουν ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. Δύνανται να καταπολεμούν τα βακτήρια που βλάπτουν την οδοντοστοιχία σας αλλά και να σας χαρίζουν δροσερή αναπνοή.  

Προγραμματίστε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο

Η καλύτερη θεραπεία για κάθε πρόβλημα υγείας είναι η πρόληψη. Στην περίπτωση της οδοντοστοιχίας σας, μόνο οι επισκέψεις στον οδοντίατρο σάς βοηθούν να προλάβετε προβλήματα των δοντιών και των ούλων προτού εξελιχθούν. Προγραμματίστε να επισκέπτεστε το οδοντιατρείο κάθε 6 μήνες ώστε ο ιατρός να διενεργεί προληπτικό έλεγχο των δοντιών σας, αλλά και καθαρισμό και φθορίωση. Αν τύχει να αντιμετωπίσετε κάποιο ζήτημα με τα δόντια σας, έχετε κατά νου πως όσο πιο γρήγορα απευθυνθείτε στον οδοντίατρο, τόσο πιο σύντομα θα γίνει η διάγνωση και θα λάβετε την κατάλληλη θεραπεία. Ποτέ μην περιμένετε να νιώσετε πόνο για να πάτε στο οδοντιατρείο.

Posted On Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 09:20 Γράφτηκε από τον

Δελτίο τύπου

Το αδιαχώρητο έγινε στα γραφεία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση - ομιλία σχετική με τη διατροφή και τις ενεργειακές τακτικές στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Ομιλητές ήταν δυο καταξιωμένα πρόσωπα της πόλης μας, κι όχι μόνο, ο προπονητής Γιάννης Τζανετάκης και ο πρώτος φέτος Έλληνας και τρίτος της γενικής κατάταξης του Σπάρταθλου, Νίκος Σιδερίδης. Στη διάρκεια και στο τέλος των εισηγήσεων υπήρξε συνομιλία και απάντηση ερωτήσεων που τέθηκαν από το κοινό.

Μετά την παρουσίαση της ανάβασης στους Δολομίτες από μέλη του Ε.Ο.Σ. Καβάλας, η βραδιά αυτή ήταν η δεύτερη μιας σειράς εκδηλώσεων, αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα λαμβάνουν μέρος στο νέο χώρο των γραφείων του συλλόγου. Σχετικές ανακοινώσεις των επόμενων εκδηλώσεων θα ανακοινώνονται έγκαιρα, ενώ προβλέπεται βιντεοσκόπηση, έτσι ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο, στο internet, όσοι για διάφορους λόγους αδυνατούν να παραστούν στις ζωντανές παρουσιάσεις.

Posted On Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 20:58 Γράφτηκε από τον

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  ύστερα από πρόσκληση και φιλοξενία της ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας σε συνεργασία με τη Γραμματεία  γυναικείων θεμάτων  της Ν.Δ προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφ. Ενότητας Καβάλας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018.

Τηλέφωνο για ραντεβού:  2510 22 11 11   (καθημερινές 11.00 – 14.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα 22/1/2018  με  σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Posted On Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 06:59 Γράφτηκε από τον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο, 13-01- 2018 στις 9μ.μ στο ξενοδοχείο GALAXY AIROTEL, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διεξαγωγή της πρώτης ημερίδας: «ΒΑΡΗΚΟΙΑ ΚΩΦΩΣΗ» υπό την αιγίδα της |Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Δήμου Καβάλας και του Ιατρικού  Συλλόγου Καβάλας .

   Πλήθος θεατών, με μεγαλύτερο ποσοστό ειδικών επιστημόνων (βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών δασκάλων ,λογοθεραπευτών νοσηλευτών και ιατρών) παρακολούθησαν την εκδήλωση  που ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτη κ.κ. Στεφάνου , του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου,της Δημάρχου κας Τσανάκα, του  εκπροσώπου του ΔΣ του Γ.Ν .Καβάλας  κ. Γιώργου Τσακίρη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφώντα  Κροκίδη, ο οποίος και συντόνισε  υποδειγματικά την ημερίδα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε  με τον διοργανωτή κ. Μιχάλη Μερκουρόπουλο να αφηγείται μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία με την ιδιότητα του ως ακοοπροθετιστής και εκπαιδευόμενος ακοολόγος.

   Η κα Ευδοξία Γεροστεργίου  Α΄ επιμελήτρια της ΩΡΛ κλινικής του ΓΝΚ αναφέρθηκε στη διάγνωση της βαρηκοΐας - κώφωσης αλλά και στον προληπτικό έλεγχο των νεογνών που πραγματοποιείται ανώδυνα, εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος στα πλαίσια του ΚΕΛΠΛΟ, τα τελευταία χρόνια, στο Ιατρείο Ακοής και Ιλίγγου στο νοσοκομείο Καβάλας. Ο κ. Γεώργιος Κυριαφίνης, παρουσίασε την εξέλιξη της τεχνολογίας στην αποκατάσταση της ακοής, τόσο με ακουστικά βαρηκοΐας όσο και με κοχλιακά εμφυτεύματα, τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα είναι μεγαλύτερη όταν η διάγνωση γίνει έγκαιρα . Στη συνέχεια η κα Σοφία Αηδονά αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της λογοθεραπευτικής παρέμβασης στα παιδιά που φορούν ακουστικά και σύστησε στο κοινό την ομιλητική ακοομετρία. Ο κ. Πέτρος Σταγιόπουλος, με την ιδιότητα του σχολικού συμβούλου, παρουσίασε ένα πλάνο εφαρμογής που θα πρέπει να τηρείται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς όταν ανάμεσα στους μαθητές υπάρχει βαρήκοο παιδί..

  Στην στρογγυλή τράπεζα που ακολούθησε επισημάνθηκε ο υποχρεωτικός  έλεγχος ακοής στα νεογνά καθώς πλέον υπάρχει γέφυρα συνεργασίας της ΩΡΛ κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας με την  Α΄ΩΡΛ κλινική του Α.Π.Θ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με Διευθυντή τον καθηγητή κ. Ιωάννη Κωνσταντινίδη.

  Η επιτυχημένη ημερίδα έκλεισε με υπενθύμιση από την κα Γεροστεργίου σε κάτι που ο εκπρόσωπος του Δ.Σ του Γ.Ν Καβάλας κ Τσακίρης  είχε αναφερθεί νωρίτερα, ότι δηλ το Νοσοκομείο Καβάλας σε  συνεργασία με τη πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγυης και Προσχολικής Αγωγής, κα Δρακονάκη καθώς και της Δημάρχου Καβάλας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακοής στα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας .

Posted On Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 15:43 Γράφτηκε από τον

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα ακόμα μία τροπολογία που θα φέρει ραγδαίες αλλαγές, αυτή τη φορά στις άδειες των φαρμακείων.

Και αυτό διότι στην τροπολογία προβλέπεται το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών. Η τροπολογία κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας και -σύμφωνα με την Κυβέρνηση- αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, παρά το γεγονός ότι (σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Kavala Portal η πρόεδρος του Φαρμεκαυτικού Συλλόγου Καβάλας Σίσυ Ρακιτζή) η απελευθέρωση του επαγγέλματος έχει κηρυχθεί μη νόμιμη από το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία (πατήστε εδώ για να τη διαβάσετε), «άδεια φαρμακείου χορηγείται:

Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ακυρώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι μπορούσαν να ιδρυθούν φαρμακεία από μη αδειούχους φαρμακοποιούς, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%. Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κρίνει ότι οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων και τα θέματα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, ρυθμίζονται μόνο με νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να μην υπάρχει νομικό κώλυμα.

Μετά απο πιέσεις των θεσμών για να προχωρήσει το θέμα, η τροπολογία παραπέμπει σε Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, όσον αφορά το εταιρικό πλαίσιο, θεσπίζει ότι ο κάτοχος άδειας μπορεί να λειτουργήσει το φαρμακείο, είτε ως ατομική επιχείρηση, είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας.

Posted On Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 16:08 Γράφτηκε από τον

2 νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα πρόκειται να αποκτήσει, ενδεχομένως και μέσα στο 2018, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Ο λόγος για

α) έναν νέο ψηφιακό στεφανιογράφο-αγγειογράφο, με τον οποίο το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής θα έχει τη δυνατότητα εφαρμογής πρωτογενούς αγγειοπλαστικής, δηλαδή άμεσης αντιμετώπισης των περιστατικών με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

β) ένα νέο σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας για το σπάσιμο λίθων στο ουροποιητικό σύστημα

Ο προϋπολογισμός για την αγορά των 2 αυτών μηχανημάτων, όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασαββόγλου, ανέρχεται σε 1,6 εκατομμύρια €, ενώ η αγορά τους έχει ενταχθεί ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.

Όμως αυτό δεν θα είναι το μοναδικό βήμα για την ενίσχυση του εξοπλισμού του νοσοκομείου, καθώς την Παρασκευή (Σημείωση: Οι δηλώσεις έγιναν μια ημέρα νωρίτερα, εξ ου και το "αύριο" που ακούγεται) κατατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας ένας φάκελος για την αγορά νέων μηχανημάτων, συνολικής αξίας 2,5 εκατομμυρίων €!

Posted On Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 10:26 Γράφτηκε από τον

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο της συστέγασης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καβάλας (το οποίο λειτουργεί σε κτίριο απέναντι από το στρατόπεδο "Καρακώστα") και της υπό ίδρυση Τοπικής Μονάδας Υγείας που θα λειτουργήσει εντός των ορίων του δήμου Καβάλας. Ως γνωστόν, το εν λόγω κτίριο είχε προταθεί εδώ και πολύ καιρό από τη δημοτική αρχή για τη λειτουργία της μίας από τις 2 Τοπικές Μονάδες Υγείας (η άλλη σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο παλιό νοσοκομείο).

Το μεσημέρι της Παρασκευής το σωματείο των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι η Τοπική Μονάδα Υγείας δεν θα είναι τίποτα άλλο από ένα "Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασθενών", το οποίο θα δίνει πληροφορίες για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς -που θα εργάζονται μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την ΤΟΜΥ, δηλ. το νοσοκομείο). Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει τα εξής:

Η συστέγαση, η οποία στην πράξη θα αποτελεί συλλειτουργία, θα επιφέρει  σοβαρά πρακτικά προβλήματα  στην εύρυθμη λειτουργία και των δύο μονάδων υγείας της περιοχής, και κυρίως  προβλήματα αρνητικού κοινωνικού στιγματισμού και όλων όσων απορρέουν από αυτόν, σε μια τόσο ευαίσθητη ομάδα ασθενών, όπως αυτή που χρήζει παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και κατάργηση χώρων απαραίτητων για τη θεραπεία και αποκατάσταση χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

 Το ισόγειο του Κ.Κ.Ψ.Υ παραχωρήθηκε   με πράξη Διοικητή στην Υ.Π.Ε. προκειμένου να λειτουργήσει  η Τοπική Μονάδα Υγείας.

Οι επαγγελματίες υγείας θα αποτελούν μία ακόμα κατηγορία εργαζομένων  σε ομηρία με διετείς συμβάσεις .

 Οι εν λόγω Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) ,δίχως ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (Παθολόγο, Χειρουργό, Καρδιολόγο, Παιδίατρο, Πνευμονολόγο)  δίχως εργαστηριακή και απεικονιστική υποστήριξη, θα μετατραπούν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Ασθενών όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Το μόνο που θα κάνουν είναι να δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς για τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ και τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία που στην περίπτωσή μας είναι μόλις τέσσερα χιλιόμετρα παραπάνω !

Οι ασθενείς θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων και να επισκέπτονται, σε τακτική βάση ,ειδικευμένους ιατρούς των Νοσοκομείων.

Την Πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα εξακολουθήσουν να την πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες.

Πρόκειται για εικονική πραγματικότητα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για πολλοστή φορά !

Στην πραγματικότητα υλοποιείται η Μνημονιακή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο τρίτο Μνημόνιο (ν.4336/2015) και στην τρίτη Αξιολόγηση, για καταγραφή και οριοθέτηση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και κάλυψη της ζήτησης από τον Ιδιωτικό Τομέα, και δίνεται ευκαιρία για φιέστες και κόψιμο κορδέλας στην πλάτη των ασθενών και των εργαζομένων !

Με δηλώσεις του, ωστόσο, στο Kavala Portal ο διοικητής του ΓΝ Καβάλας Αναστάσιος Καρασαββόγλου υπογραμμίζει ότι η συστέγαση της ΤΟΜΥ με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο τη λειτουργία των 2 ιδρυμάτων:

Posted On Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 13:05 Γράφτηκε από τον

Σας γνωστοποιούμε ότι για πρώτη φορά στην περιοχή μας οι Δήμοι Καβάλας, Δράμας, Παγγαίου, Νέστου, ο Ιατρικός σύλλογος Καβάλας, ο Ιατρικός σύλλογος Δράμας, και ο σύλλογος ατόμων με νεανικό σακχαρώδη διαβήτη Ν.Καβάλας συνεργάζονται με την εταιρεία MEDTRUST διοργανωνοντας τις εκδηλώσεις : «Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη».

Η εταιρεία που αντιπροσωπεύουμε θα διαθέσει ένα όχημα μεγάλων διαστάσεων, ειδικά διαμορφωμένο, ως κινητό εργαστήριο, σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα προβεί σε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου προς το κοινό που θα προσέλθει. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δίνονται σε ειδική φόρμα ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα προσκομίσει στον θεράποντα ιατρό του.

Η εταιρεία που αντιπροσωπεύουμε πιστή στην κοινωνική αποστολή της, διοργανώνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα τις «Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη». Η Med Trust A.E. είναι μια οικογενειακή εταιρία με έδρα την Αυστρία, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από εξήντα χώρες σε όλο τον κόσμο διαθέτοντας συσκευές και προϊόντα που δίνουν λύσεις στα άτομα που πάσχουν από το σακχαρώδη διαβήτη.

Επειδή η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς συμπολίτες μας από τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων, ελπίζουμε οτι οι «Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη» θα τύχουν προβολής και από το μέσο σας.

Χρήσιμες πληροφορίες για τον σακχαρώδη διαβήτη και για τα προιόντα της εταιρείας μας θα βρείτε στο www.wellion.gr

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των δωρεάν μετρήσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 9/12/2017 Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα  ώρες 08.30 -13.00

Δευτέρα 11/12/2017 Πλατεία Νικοτσάρα (πιάτσα TAXI) Ελευθερούπολη ώρες 08.30 -13.00

Τρίτη 12/12/2017 απέναντι από το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης    ώρες 08.30 -13.00

Τετάρτη 13/12/2017 Οδός Πατριάρχου Διονυσίου (Δίπλα στο ΞΕΝΙΑ)     ώρες 08.30 -13.00

Posted On Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 22:18 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 11

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας