Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Προπηλακισμός του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καβάλας από συνδικαλιστές της "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" - Τι απαντάνε οι ίδιοι Κύριο

Posted On Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 15:50 Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην παρακάτω καταγγελία σε βάρος των συνδικαλιστών του σωματείου εργαζόμενων της επιχείρησης "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" (μια από τις 4 εργολαβικές εταιρείες στις οποίες έχει εκχωρηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων της ΒΦΛ) προχώρησε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας:

Στην  πρόσφατη επίσκεψη (4-1-2017) στο χώρο δουλειάς της επιχείρησης Λιπάσματα Νέας Καρβάλης  (πρώην Β.Φ.Λ.) κλιμάκιου αποτελούμενου από την Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας και τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας μετά από εντολή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Αθηνών με σκοπό την διενέργεια επιτόπιου ελέγχου όσον αφορά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στη νεοσυσταθείσα εταιρεία με την επωνυμία Βιομηχανία Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, "συνδικαλιστές" του Σωματείου της Επιχείρησης προπηλάκισαν τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας και προκάλεσαν αυτόν με σκοπό την σύρραξη, με το επιχείρημα των συνεχών επισκέψεών του στο εργοστάσιο (γιατί άραγε;). Η πρόθεσή τους ήταν προφανώς, εκτός της στοχοποίησης του Προέδρου με το αιτιολογικό ότι συμπαρίσταται στους απολυμένους, να υπερασπιστούν την  εργοδοσία αφού σε ερώτησή μας αν έχουν κάτι να καταγγείλουν για τις εργασιακές σχέσεις τους και τις συνθήκες εργασίας απάντησαν αρνητικά.

Είμαστε σίγουροι με την ευκαιρία των παραπάνω συμβάντων ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Λιπάσματα Νέας Καρβάλης (πρώην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ) ξέρουν τι θέση πρέπει να κρατήσουν στο θέμα της διαφοράς, που υπάρχει μεταξύ των 180 απολυμένων και της εργοδοσίας του κυρίου Λαυρεντιάδη,  αλλά δεν ξέρουν αν θα παραμείνουν στην εργασία τους αν το τολμήσουν.  Άρα ο φόβος των συνεπειών δεν τους επιτρέπει να το κάνουν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας απευθυνόμενο σ' αυτούς λέγει:

Συνάδελφοι,  πρέπει να κατανοηθεί ότι το μεγαλύτερο δράμα που συνέβη στο εργοστάσιο της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν είναι τόσο οι εισοδηματικές απώλειες που μπορεί να αναπληρωθούν αργότερα, όσο οι 180 θέσεις εργασίας των ανέργων που με τόσο παράνομο και εξευτελιστικό τρόπο δημιουργήθηκαν  γιατί διεκδίκησαν το αυτονόητο. Συλλογικές Συμβάσεις και δίκαιους μισθούς.  Πολλοί δεν θα μπορέσουν ίσως ποτέ να επιστρέψουν σε κανονικό εργασιακό βίο. Είναι μια τραγωδία ανθρώπινου κεφαλαίου και παραγωγικών δυνάμεων για το νομό και τη χώρα μας.

Όσο για την παρουσία του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο χώρο εργασίας (εργοστάσιο Λιπάσματα Νέας Καρβάλης) γνωρίζουμε τα εξής στους συναδέλφους: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας είναι θεσμός που δεν ταυτίστηκε με το "δεν συζητώ - δεν διαπραγματεύομαι και αποχωρώ από τον διάλογο" γιατί έχει πάντα επιχειρήματα.  Στο πλαίσιο αυτό καλούμε και το "συνδικάτο" του χώρου εργασίας του εργοστασίου Λιπάσματα Νέας Καρβάλης να ευθυγραμμιστεί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Kavala Portal με τον πρόεδρο του εν λόγω σωματείου Γ. Θεοφυλακτίδη, ο ίδιος απάντησε πως "δεν υπήρξε κανένας προπηλακισμός. Το μόνο που είπαμε στον κ. Μακρογιάννη, τον πρόεδρο του ΕΥΚ Καβάλας, ήταν 'Πάλι ήρθατε εδώ;' - ένα ερώτημα που απευθυνόταν αποκλειστικά στον ίδιο και όχι στους εκπροσώπους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι απλά έκαναν την δουλειά τους και καλώς την έκαναν. Πλέον το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, όταν έρθει ο κ. Μακρογιάννης την ερχόμενη εβδομάδα -διότι αυτό μάς ανέφερε- θα τον περιμένουν 200 άτομα στην πύλη του εργοστασίου για να τον γιουχάρουν!"

Διαβάστηκε 762 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 01:34
Tweet

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας