Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017
Εργασία

Εργασία (127)

Ζητείται άμεσα άτομο για εργασία σε φοιτητικό φροντιστήριο στην Καβάλα για:

- Γραμματειακή υποστήριξη,
- Συγγραφή Δοκιμίων,
- Διόρθωση Κειμένων,
- Επίβλεψη εργασιών.

Ημιαπασχόληση (4-6 ώρες) κατόπιν συνεννόησης. Απαραίτητα στοιχεία είναι η καλή επικοινωνία και η όρεξη για εργασία και εξέλιξη.

Στείλτε το βιογραφικό σας στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μόνο σοβαρές προτάσεις καθώς ζητάμε μόνιμες συνεργασίες.

Τηλέφωνο για ραντεβού : 2510 837211

Posted On Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 10:21 Γράφτηκε από τον

Στην παρακάτω καταγγελία σε βάρος των συνδικαλιστών του σωματείου εργαζόμενων της επιχείρησης "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" (μια από τις 4 εργολαβικές εταιρείες στις οποίες έχει εκχωρηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων της ΒΦΛ) προχώρησε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας:

Στην  πρόσφατη επίσκεψη (4-1-2017) στο χώρο δουλειάς της επιχείρησης Λιπάσματα Νέας Καρβάλης  (πρώην Β.Φ.Λ.) κλιμάκιου αποτελούμενου από την Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας και τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας μετά από εντολή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Αθηνών με σκοπό την διενέργεια επιτόπιου ελέγχου όσον αφορά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στη νεοσυσταθείσα εταιρεία με την επωνυμία Βιομηχανία Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, "συνδικαλιστές" του Σωματείου της Επιχείρησης προπηλάκισαν τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας και προκάλεσαν αυτόν με σκοπό την σύρραξη, με το επιχείρημα των συνεχών επισκέψεών του στο εργοστάσιο (γιατί άραγε;). Η πρόθεσή τους ήταν προφανώς, εκτός της στοχοποίησης του Προέδρου με το αιτιολογικό ότι συμπαρίσταται στους απολυμένους, να υπερασπιστούν την  εργοδοσία αφού σε ερώτησή μας αν έχουν κάτι να καταγγείλουν για τις εργασιακές σχέσεις τους και τις συνθήκες εργασίας απάντησαν αρνητικά.

Είμαστε σίγουροι με την ευκαιρία των παραπάνω συμβάντων ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Λιπάσματα Νέας Καρβάλης (πρώην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ) ξέρουν τι θέση πρέπει να κρατήσουν στο θέμα της διαφοράς, που υπάρχει μεταξύ των 180 απολυμένων και της εργοδοσίας του κυρίου Λαυρεντιάδη,  αλλά δεν ξέρουν αν θα παραμείνουν στην εργασία τους αν το τολμήσουν.  Άρα ο φόβος των συνεπειών δεν τους επιτρέπει να το κάνουν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας απευθυνόμενο σ' αυτούς λέγει:

Συνάδελφοι,  πρέπει να κατανοηθεί ότι το μεγαλύτερο δράμα που συνέβη στο εργοστάσιο της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν είναι τόσο οι εισοδηματικές απώλειες που μπορεί να αναπληρωθούν αργότερα, όσο οι 180 θέσεις εργασίας των ανέργων που με τόσο παράνομο και εξευτελιστικό τρόπο δημιουργήθηκαν  γιατί διεκδίκησαν το αυτονόητο. Συλλογικές Συμβάσεις και δίκαιους μισθούς.  Πολλοί δεν θα μπορέσουν ίσως ποτέ να επιστρέψουν σε κανονικό εργασιακό βίο. Είναι μια τραγωδία ανθρώπινου κεφαλαίου και παραγωγικών δυνάμεων για το νομό και τη χώρα μας.

Όσο για την παρουσία του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο χώρο εργασίας (εργοστάσιο Λιπάσματα Νέας Καρβάλης) γνωρίζουμε τα εξής στους συναδέλφους: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας είναι θεσμός που δεν ταυτίστηκε με το "δεν συζητώ - δεν διαπραγματεύομαι και αποχωρώ από τον διάλογο" γιατί έχει πάντα επιχειρήματα.  Στο πλαίσιο αυτό καλούμε και το "συνδικάτο" του χώρου εργασίας του εργοστασίου Λιπάσματα Νέας Καρβάλης να ευθυγραμμιστεί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Kavala Portal με τον πρόεδρο του εν λόγω σωματείου Γ. Θεοφυλακτίδη, ο ίδιος απάντησε πως "δεν υπήρξε κανένας προπηλακισμός. Το μόνο που είπαμε στον κ. Μακρογιάννη, τον πρόεδρο του ΕΥΚ Καβάλας, ήταν 'Πάλι ήρθατε εδώ;' - ένα ερώτημα που απευθυνόταν αποκλειστικά στον ίδιο και όχι στους εκπροσώπους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι απλά έκαναν την δουλειά τους και καλώς την έκαναν. Πλέον το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, όταν έρθει ο κ. Μακρογιάννης την ερχόμενη εβδομάδα -διότι αυτό μάς ανέφερε- θα τον περιμένουν 200 άτομα στην πύλη του εργοστασίου για να τον γιουχάρουν!"

Posted On Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 15:50 Γράφτηκε από τον

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 7Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. Από αυτές, οι παρακάτω 13 αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 4
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1
ΤΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
(για τον τομέα Ψυχικής Υγείας)
2
3 ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
1
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ 3

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλη την προκήρυξη

Posted On Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 11:26 Γράφτηκε από τον

Έστω και μετά την ημέρα των Χριστουγέννων -ένεκα γραφειοκρατίας και..."βαλέρ" 3 ημερών από την Εθνική Τράπεζα- κατατέθηκε, αργά το μεσημέρι της Τρίτης, στους λογαριασμούς των δικαιούχων απολυμένων της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ) το πολυαναμενόμενο επίδομα των 1000 €.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι ενώ ο αριθμός των απολυμένων ανέρχεται 170, τα 1000 € κατατέθηκαν σε μόλις 105 απολυμένους. Τα χρήματα δεν κατατέθηκαν σε όσους παίρνουν επίδομα ανεργίας, αλλά και σε όσους δεν ανανέωσαν εγκαίρως την κάρτα ανεργίας ή έχουν ήδη βρει άλλη θέση εργασίας.

Posted On Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 15:49 Γράφτηκε από τον

Αύξηση εμφάνισε στο γ’ τρίμηνο του 2016 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των κενών θέσεων παρουσίασε ετήσια άνοδο κατά 24,3% και διαμορφώθηκε σε 15.689 έναντι 12.626 θέσεων το γ΄ τρίμηνο του 2015. Σε τριμηνιαία βάση, οι κενές θέσεις σημείωσαν αύξηση κατά 3,4% έναντι πτώσης 1,2% το β’ τρίμηνο του 2016.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εξαιρούνται ο πρωτογενής τομέας και οι δραστηριότητες των νοικοκυριών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Posted On Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 12:57 Γράφτηκε από τον

Μπορεί από τον Οκτώβριο να λάμβαναν καθημερινά οι απολυμένοι της ΒΦΛ δεσμεύσεις ότι θα τους καταβληθεί το έκτακτο επίδομα των 1000 €, μπορεί εδώ και 10 περίπου ημέρες να έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία και έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ωστόσο η πραγματικότητα έχει ως εξής:

πέρασε και η Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και οι απολυμένοι δεν είδαν στους λογαριασμούς τους ούτε 1 από τα "πολυδιαφημισμένα" 1000 €!

Η αγανάκτησή τους -κυρίως για τον εμπαιγμό που έχει γίνει σε βάρος τους εδώ και πάρα πολύ καιρό- είναι κάτι παραπάνω από εύλογη, ιδίως από την στιγμή που μαθεύτηκε -από απολυμένους που ζήτησαν εξηγήσεις- ότι τα χρήματα εστάλησαν από τον ΟΑΕΔ στην Εθνική Τράπεζα αλλά ότι η τελευταία, για λόγους που δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί, δεν τα κατέθεσε στους προβλεπόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς!

Υ.Γ.: Την ίδια ώρα, με περίσσιο "καμάρι" ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Καβάλας διανέμει σε όσους το επιθυμούν (όπως και στην δημοτική αρχή Καβάλας) τα νέα του ημερολόγια για το 2017, στο εξώφυλλο των οποίων φιγουράρουν τα λογότυπα των χορηγών τους: της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και της PFIc.

Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για μια ευγενική χορηγία ανθρωπιάς των 2 επιχειρήσεων προς τα άτομα με αναπηρία. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, δυστυχώς τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Και φυσικά δεν φταίνε ούτε τα μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, αλλά ούτε και οι 2 επιχειρήσεις. Ο ουσιαστικός υπεύθυνος είναι η ίδια η κυβέρνηση, η οποία ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή συνεχίζει να εμπαίζει τους απολυμένους και να τάζει "λαγούς με πετραχήλια" (Και το χειρότερο είναι ότι, με αυτήν ακριβώς την συμπεριφορά και στάση, οι κυβερνώντες δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι επηρεάζουν και αυτούς που εργάζονται εντός της βιομηχανίας και τις ήδη τεταμένες και οξυμένες σχέσεις με τους απολυμένους)

 

Posted On Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 01:46 Γράφτηκε από τον

Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκαθήλωσή του από αγνώστους και την μάταιη αναζήτησή του (ακόμα και από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Καβάλας), επέστρεψε στην θέση του το πανό που ανάρτησαν την περασμένη εβδομάδα οι απολυμένοι της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ) στα κιγκλιδώματα του πάρκου Φαλήρου -μια πρωτοβουλία που, όπως ήταν φυσικό, έγινε δεκτή με επιδοκιμασίες από τους απολυμένους και τις οικογένειές τους. 

Κατά τα άλλα, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι απολυμένοι περιμένουν ακόμα την καταβολή του επιδόματος των 1000 € που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση -έχει μάλιστα δημοσιευτεί και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τα οικονομικά τους έχουν πλέον "πιάσει πάτο", με ελάχιστους από αυτούς να έχουν καταφέρει να βρουν μια άλλη θέση απασχόλησης (και ακόμα λιγότερους να έχουν ανοίξει δικές τους επιχειρήσεις) και τους υπόλοιπους να στηρίζονται στο υστέρημα συγγενών και φίλων -σε χειρότερη κατάσταση, όπως είναι φυσικό, βρίσκονται οι οικογενειάρχες (οι οποίοι και αναζητούν τρόπους για να κάνουν τα παιδιά τους να "ξεχαστούν" -όπως η χριστουγεννιάτικη εορτή που διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη στον χώρο της Παλιάς Μουσικής στην Παναγία, παρουσία και του συλλόγου "Παραμυθάδες")

Posted On Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 01:06 Γράφτηκε από τον

Την πρόσληψη

α) τριών (3) ατόμων ειδικότητας ΠΕ Γυμναστών Φυσικής Αγωγής,

β) ενός (1) ατόμου ειδικότητας ΠΕ Γυμναστών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ναυαγοσώστη και

γ) δώδεκα (12) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Γενικών Καθηκόντων, στο Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού,

με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, ανακοινώνει η δημοτική αρχή Καβάλας

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση

Posted On Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 18:45 Γράφτηκε από τον

Έστω και μετά από σημαντική καθυστέρηση και αλλεπάλληλες δεσμεύσεις από πλευράς κυβέρνησης, υπεγράφη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας η απόφαση για την καταβολή του επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ στους 170 απολυμένους της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η απόφαση έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ σύμφωνα με αυτήν θα πρέπει να προσκομιστεί ένας κατάλογος βάση του οποίου θα προκύπτει η εργασιακή σχέση με την επιχείρηση -κατάλογος που θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Στον έλεγχο του ΟΑΕΔ θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

β) Ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.

γ) Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AMΚΑ).

δ) Ο Αριθμός του Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (ΙΒΑΝ). Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Από την απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος προκαλείται δαπάνη ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ περίπου εις βάρος του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, η οποία θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις.

Posted On Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 09:25 Γράφτηκε από τον

Με την εκδίκαση 4 υποθέσεων (που σχετίζονταν με 60 απολυμένους) ολοκληρώθηκε, περί τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, ο "1ος γύρος" της εκδίκασης της αγωγής που έχουν καταθέσει οι απολυμένοι της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ) εναντίον της διοίκησης της εταιρείας με σκοπό την επιστροφή τους στους χώρους εργασίας. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν από τις 9 το πρωί δεκάδες απολυμένοι της βιομηχανίας, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν τόσο εργαζόμενοι της Kavala Oil (μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του σωματείου τους Μανώλης Κελαϊδάκης) όσο και στελέχη του ΠΑΜΕ Καβάλας. Λίγο μετά τις 9 μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο και ο πρόεδρος του κόμματος "Το Ποτάμι" Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στο περιθώριο της περιοδείας του στην Καβάλα ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων-απολυμένων της ELFE ΑΕ Νίκο Βογιατζίδη για την εξέλιξη του αγώνα τους.

Οι απολυμένοι και οι συνήγοροί τους -καθώς και οι δικηγόροι της ELFE ΑΕ και των 3 εργολαβικών εταιρειών στις οποίες έχει παραχωρηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας- εισήλθαν στην αίθουσα του ακροατηρίου λίγο πριν τις 10 το πρωί. Ωστόσο οι συνήγοροι των απολυμένων ζήτησαν την αναβολή μιας σειράς υποθέσεων, με το αιτιολογικό της αδυναμίας προετοιμασίας για έναν τόσο μεγάλο όγκο δικογραφίας. Το αίτημα έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις αυτές να μετατίθενται για την νέα χρονιά.

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τις υποθέσεις για τις οποίες δεν ζητήθηκε αναβολή, με πλήθος μαρτύρων -τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά- να καταθέτουν στο δικαστήριο. Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε -όπως προαναφέραμε- περί τις 4 το απόγευμα, ενώ η απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου και στις 28 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί νέες δίκες -για τους υπόλοιπους απολυμένους της βιομηχανίας.

Διαμάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο για...ένα γεύμα και...μια χορηγία

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένα ερώτημα που έθεσε ο κ. Κελαϊδάκης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πυροδότησε νέες εντάσεις και όξυνε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των απολυμένων της ELFE και της δημοτικής αρχής Καβάλας (σχέσεις οι οποίες εδώ και καιρό δεν θεωρούνται και οι καλύτερες, εξαιτίας της καχυποψίας των απολυμένων για την στάση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα απέναντι στα προβλήματά τους). Συγκεκριμένα, ο κ. Κελαϊδάκης αναφέρθηκε στην 1η συνάντηση Προυσαλιωτών που διοργάνωσε στις 27 Νοεμβρίου στην Ελευθερούπολη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προυσαλιωτών Καβάλας -με την παρουσία καλεσμένων όπως οι Μητροπολίτες Προύσης, Ελευθερουπόλεως και Μποτσουάνας- και σημείωσε ότι "πληροφορήθηκα πως σε αίτημα του Καβαλιώτικου συλλόγου για οικονομική βοήθεια για την πραγματοποίηση γεύματος προς όλους τους καλεσμένους απαντήσατε, κ. Δήμαρχε, ότι θα το τακτοποιήσατε και απευθυνθήκατε στον διευθυντή της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Νίκο Μπεχράκη -ο οποίος και πλήρωσε το γεύμα, με ένα ποσό της τάξης των 500 €. Αληθεύει αυτή η πληροφορία;"

Η απάντηση της κ. Τσανάκα ήταν θετική, με την ίδια να δηλώνει πως "εγώ δεν λέω ψέματα. Ναι, ζήτησα από τον κ. Μπεχράκη να χρηματοδοτήσει το γεύμα γιατί ο δήμος δεν μπορεί να πληρώσει σε υπηρεσία εκτός δήμου -μιας και το γεύμα διεξήχθη στον δήμο Παγγαίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζήτησα. Σας υπενθυμίζω ότι εγώ τον πήγα στον εισαγγελέα, αλλά δεν βλέπω το κακό μια εταιρία να πληρώσει 500 ευρώ για ένα γεύμα και να βοηθήσει." Η απάντηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κελαϊδάκη, με αποτέλεσμα την παρακάτω στιχομυθία:

Posted On Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 21:33 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 10

16114682 10210200379559111 1431936449427511636 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".