Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
Εργασία

Εργασία (167)

Ξεκίνησαν το πρωί στο Ειρηνοδικείο Καβάλας οι εκδικάσεις των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι απλήρωτοι -εδώ και 3 μήνες- συμβασιούχοι υπάλληλοι δήμων στο νομό Καβάλας. Η αρχή έγινε με τη συζήτηση της αίτησης 44 συμβασιούχων του δήμου Θάσου το πρωί της Τετάρτης (οι οποίοι στηρίχτηκαν από τη δημοτική αρχή, μέσω της διευθύντριας του οικονομικού τμήματος) ενώ τη σκυτάλη παίρνουν, το πρωί της Παρασκευής, οι συμβασιούχοι του δήμου Καβάλας και 10 συνάδελφοί τους από το δήμο Νέστου. Αν και οι 2 υποθέσεις εκδικάστηκαν ξεχωριστά, ο συνήγορος των υπαλλήλων του δήμου Θάσου Λεωνίδας Παππάς -μιλώντας στο Kavala Portal- εκτίμησε ότι οι αποφάσεις που θα εκδοθούν τις επόμενες ημέρες θα είναι ίδιες λόγω του ότι το Ειρηνοδικείο είναι κοινό για Καβάλα και Θάσο.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από άλλες πόλεις της χώρας -και παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις- είναι αντικρουόμενα. Η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι των δήμων του νομού Καβάλας έχει εγκριθεί, με συνέπεια να έχει καταβληθεί σε όλους μισθοδοσία ενός μήνα -αντίθετα, η αίτηση των συμβασιούχων του δήμου Ξάνθης απορρίφθηκε με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η πληροφορία ότι θα συνεδριάσει την Παρασκευή η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου -το οποίο, αν αποφασίσει υπέρ της πληρωμής των συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα, θα καταστήσει οποιαδήποτε δικαστική απόφαση περιττή.

Posted On Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 08:48 Γράφτηκε από τον

Δεν το βάζουν κάτω οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil, παρά την απόρριψη από μέρους του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας της αγωγής του Επενδυτικού Διαχειριστικού Συνεταιρισμού Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας κατά της απορρόφησης της Kavala Oil από την Energean Oil & Gas. Έτσι, μετά και από συνάντηση που είχε η διοίκηση του συνεταιρισμού με τους νομικούς του συμβούλους, αποφασίστηκε να κατατεθεί έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης του Πρωτοδικείου, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Μανώλης Κελαϊδάκης, μιλώντας στο Kavala Portal, εξήγησε ότι "το δικαστήριο δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης, καθώς στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται απλά ότι δεν είχαμε το δικαίωμα να υποβάλλουμε αγωγή με βάση το νόμο 2190 του Εμπορικού Δικαίου. Ο νόμος αυτός, όμως, αναφέρεται μόνο στις Ανώνυμες Εταιρείες. Εμείς ζητούσαμε να μάθουμε αν η Kavala Oil, με βάση το νόμο 2779/1999, είναι εταιρεία ειδικού σκοπού. Αν το δικαστήριο αποφάσιζε αρνητικά και τόνιζε ότι ο νόμος 2190 υπερισχύει του 2779 (δηλ. ότι η Kavala Oil δεν είναι εταιρεία ειδικού σκοπού) τότε θα αποδεχόμασταν πλήρως την απόφαση. Αλλά αυτό το ερώτημα δεν απαντήθηκε ποτέ.

Λάβετε, δε, υπόψη το εξής: ότι ναι μεν θα αποδεχόμασταν πλήρως μια απόφαση περί υπερίσχυσης του νόμου 2190, αλλά από εκεί και πέρα θα θέταμε άλλα ερωτήματα, όπως το γιατί επί τόσα χρόνια (είτε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, είτε από τη Regal προ δωδεκαετίας και πλέον είτε από την Energean) δεν άλλαξαν τα ποσοστά μετοχών παρά μόνο στις προνομιούχες. Λάβετε, επίσης, υπόψη -και αυτό το τονίσαμε και μέσα στην αγωγή μας- ότι ακόμα και οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου στις προνομιούχες δεν είναι σύννομες, διότι όταν υπεγράφη το συμφωνητικό για την είσοδο της Energean Oil & Gas το 2008 είχε συμφωνηθεί ότι η εταιρεία θα πληρώνει μόνο το λειτουργικό -με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση των εσόδων από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων."

Συνεχίζοντας ο κ. Κελαϊδάκης σημείωσε ότι "με την απόφαση αυτή δεν επιτυγχάνεται η ευελιξία του επιχειρηματικού σχήματος (πώς θα γινόταν αυτό, από τη στιγμή που οι διοικήσεις των 2 εταιρειών προέρχονται από τον ίδιο "κορμό"; ) και η ευκολότερη αντιμετώπιση λειτουργικών ζητημάτων -όπως έχει ισχυριστεί κατά καιρούς η διοίκηση της Energean Oil & Gas- αλλά η εκδίωξη της διοίκησης του συνεταιρισμού και η αφαίρεση οποιουδήποτε λόγου από τις εξελίξεις που την αφορούν. Εμείς όμως δε θα το επιτρέψουμε αυτό. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη μετοχική σύνθεση, τις ψήφους μας στο συμβούλιο μετόχων, την ιστορία μας και -στην τελική- το εθνικό συμφέρον όσον αφορά τα πετρέλαια. Δε μας ενδιαφέρει να πάρουμε κανένα οικονομικό όφελος από τα κέρδη της επένδυσης, γιατί αυτό καλύπτεται από τις προνομιούχες μετοχές -εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο οι κοινές μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 33% του συνόλου των κοινών μετοχών της επιχείρησης και οι οποίες έχουν διασφαλιστεί με το νόμο 2779/1999.

 

Καταλήγοντας ο κ. Κελαϊδάκης επέκρινε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Energean Oil & Gas για την απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου, τονίζοντας ότι "όποιος την έγραψε δε θέλει την καλή συνεργασία μεταξύ εργαζόμενων και εταιρείας, θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα και την διάθεση για εύρυθμη λειτουργία. Όπου υπάρχουν 'τζάμπα μέτοχοι' συνυπάρχουν και 'τζάμπα ιδιοκτήτες'"

Posted On Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 17:14 Γράφτηκε από τον

Το πράσινο φως για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων σε 28 μικρούς και υποστελεχωμένους νησιωτικούς δήμους και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, έδωσε (όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ) η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών για την πλήρωση 82 κενών οργανικών θέσεων σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού, μέσω ΑΣΕΠ. Με αυτές τις προσλήψεις αναμένεται να αντιμετωπιστεί, σε μεγάλο βαθμό, το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα μικρά νησιά, που έχει ως συνέπεια την πλημμελή παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η Κάσος, για την οποία προβλέπονται τρεις προσλήψεις, ενώ επί ένα εξάμηνο δεν διέθετε ούτε έναν δημοτικό υπάλληλο. Ίδιο αριθμό προσλήψεων προβλέπεται και για τους νησιωτικούς δήμους Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας, Καλυμνίων, Κυθήρων, Κω, Λειψών, Μήλου, Μυκόνου, Οινουσών και Πάτμου.  Από δύο κενές θέσεις θα καλυφθούν στους δήμους Αγίου Ευστρατίου, Καρπάθου, Κέας, Κύθνου, Νισύρου, Παξών, Σερίφου και Ψαρών. Επίσης, από μία πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί στους δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Ελαφονήσου, Κιμώλου, Λέρου και Σίφνου.  Με την ίδια απόφαση της κυβέρνησης, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου θα καλυφθούν δέκα κενά στην κάθε μία.

Ο καθορισμός των κλάδων-ειδικοτήτων του προσωπικού θα γίνει κατά περίπτωση από το αρμόδιο για τους διορισμούς όργανο, βάσει του υποβληθέντος αιτήματος.

Ένας από τους 28 δήμους που επωφελούνται από την απόφαση αυτή είναι και ο δήμος Θάσου, για τον οποίο προβλέπονται 3 προσλήψεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποιες θέσεις θα καλυφθούν, ωστόσο εκτιμάται ότι -μεταξύ άλλων- θα ζητηθεί η πρόσληψη ενός οικονομολόγου και ενός υπαλλήλου ΤΕ Πληροφορικής.

Posted On Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 11:17 Γράφτηκε από τον

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει το κρατικό πρόγραμμα για την οργάνωση και λειτουργία των παιδικών εξοχών-κατασκηνώσεων σε δήμους για τη θερινή περίοδο 2017.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία φέρει τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θ. Φωτίου, αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» μόλις πριν από λίγες ημέρες και αναφέρει ότι οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά από κάθε κατασκήνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν περίπου έως 520 άτομα, τα οποία θα αναλάβουν τη λειτουργία συνολικά 31 κατασκηνώσεων τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. 

Όσον αφορά το προσωπικό, κάθε κατασκήνωση πλαισιώνεται από τις ακόλουθες ειδικότητες: έναν συντονιστή, έναν επιμελητή για έως 60 παιδιά, έναν ομαδάρχη για έως 15 παιδιά, έναν ιατρό, ένα νοσοκόμο, έναν γυμναστή έως 75 παιδιά και δύο ειδικούς συνεργάτες ειδικευμένους ο ένας σε θέματα ψυχαγωγίας και ο δεύτερος σε θέματα χειροτεχνίας, οι οποίοι θα αναλάβουν έως 75 παιδιά ο καθένας. Επίσης -ανά κατασκήνωση- θα προσληφθούν ένας διαχειριστής, ένας βοηθός διαχειριστή, ένας μάγειρας, ένας βοηθός μάγειρα, ένας αποθηκάριος, ένας ειδικός τεχνίτης και ανάλογο βοηθητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την απόφαση, υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης υπευθύνου ειδικά για τις κατασκηνώσεις ηλικιωμένων. 

Οι παιδικές εξοχές-κατασκηνώσεις που εντάσσονται στο κρατικό πρόγραμμα φέτος είναι οι ακόλουθοι: Α’ και Β’ Πεντέλης, Γαλατά Πόρου, Δ’ και Ε’ Αγίου Ανδρέα, Κερατέας, Μπούκας στην Αμφιλοχία, Φιλιππαίων στα Γρεβενά, Καλλιθέας στη Δράμα, Νέας Περάμου, Ποταμιάς στη Θάσο, Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, Χερσονήσου, Καλαθά στα Χανιά, Σταυρού στη Βόλβη, Λεπτοκαρυάς, Σερρών, Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς στη Λάρισα, Β’ Πορταριάς, Πεύκης Τρικάλων, Γουβιών στην Κέρκυρα, Η’ Κορίνθου, Αγίας Μαρίνας στη Μεσσηνία, Νεάπολης Μυτιλήνης, Πρινιών Σάμου, Σκλαβίων Χίου και Α’ και Β’ Καμμένων Βούρλων. 

Προσόντα

Όπως προβλέπεται, τα στελέχη των κατασκηνώσεων θα πρέπει να είναι απόφοιτοι της Σχολής Εκπαίδευσης Στελεχών ΠΕ ή απόφοιτοι των ΙΕΚ με ειδικότητα στελεχών κατασκηνώσεων. Οι συντονιστές θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Ανώτατης ή Ανώτερης Σχολής, ενώ σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων με τα συγκεκριμένα προσόντα θα προτιμηθούν απόφοιτοι Λυκείου με ευδόκιμη κατασκηνωτική εμπειρία. Οι επιμελητές θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον της Β’ τάξης Λυκείου με ευδόκιμη κατασκηνωτική εμπειρία, ενώ απόφοιτοι τουλάχιστον της Α’ Λυκείου θα πρέπει να είναι οι ομαδάρχες. Για τις θέσεις τμηματαρχών ζητείται απολυτήριο Λυκείου. 

Όσο για τους ειδικούς συνεργάτες τις θέσεις θα καταλάβουν πτυχιούχοι ή φοιτητές των σχολών: Παιδαγωγικών Τμημάτων και ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας, ΤΕΕΦΑ, Τμημάτων Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Θεατρικών και Δραματικών Σχολών, Μουσικών και Χορευτικών Σχολών, καθώς και Σχολών καλλιτεχνικών μαθημάτων. Απολυτήριο Λυκείου -τουλάχιστον- απαιτείται για τις θέσεις διαχειριστών, καθώς και η ιδιότητά τους ως δημοτικών υπαλλήλων, καθώς θα είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι έναντι του δήμου και του υπουργείου Εργασίας, ενώ στην περίπτωση που ως διαχειριστής επιλεγεί υπάλληλος του οικείου δήμου, η θέση αυτή δεν θα προκηρυχθεί για πλήρωση.

Εξάλλου, οι ιατροί των κατασκηνώσεων θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Ιατρικής Σχολής με άδεια άσκησης επαγγέλματος και υποχρεούνται να βρίσκονται καθημερινά στους χώρους τους, οι νοσοκόμοι απόφοιτοι σχολής Νοσοκόμων με άδεια άσκησης επαγγέλματος ή τελειόφοιτοι Σχολής Νοσοκόμων, οι μάγειρες και οι βοηθοί τους απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι Σχολής Μαγείρων ή ΥΕ με αποδεδειγμένη εμπειρία στην ειδικότητα, οι αποθηκάριοι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, κατά προτίμηση με προϋπηρεσία, ενώ οι ειδικοί τεχνίτες θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ανάλογης σχολής ή να διαθέτουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην ειδικότητά τους.

Πηγή: ethnos.gr

Posted On Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 10:53 Γράφτηκε από τον

Ανατροπή στο ζήτημα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων είχαμε τις τελευταίες ημέρες, καθώς 4 από τους απολυμένους της βιομηχανίας επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους!

Η είδηση αυτή θα περίμενε κανείς ότι θα γινόταν δεκτή με επιδοκιμασία από τους απολυμένους, οι οποίοι εδώ και περίπου 1 χρόνο δίνουν το δικό τους αγώνα με στόχο τη δικαίωσή τους. Ωστόσο, η επιστροφή των 4 προκάλεσε έντονο σκεπτικισμό στις τάξεις τους, καθώς οι συγκεκριμένοι υπέγραψαν τις προταθείσες από τη διοίκηση της βιομηχανίας συμβάσεις εργασίας -τις ίδιες ακριβώς συμβάσεις που οι υπόλοιποι απολυμένοι έχουν αρνηθεί εδώ και πολλούς μήνες να υπογράψουν!

Η αλήθεια είναι ότι μετά από τόσους μήνες η οικονομική κατάσταση των περισσότερων από τους απολυμένους είναι τραγική, με αρκετούς από αυτούς να μην έχουν καταφέρει να βρουν κάποιον άλλο τρόπο για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην τους, ορισμένους να "χτυπούν την πόρτα" των 5μηνων και 2μηνων προγραμμάτων, άλλους να αλλάζουν εντελώς επαγγελματική ρότα (όπως εικονολήπτες, κουρείς, πωλητές υγραερίου, ψαράδες, ακόμα και οδηγοί ταξί) και άλλους να καταφεύγουν ακόμα και στην επιστροφή στις πατρικές τους εστίες με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων. Ωστόσο η πληροφορία ότι 4 από αυτούς αποφάσισαν να δεχτούν τις προταθείσες συμβάσεις εργασίας άφησε στις τάξεις τους μια πικρή γεύση εν όψει της συνέχισης του αγώνα τους.

Αντίθετα, όπως ήταν φυσικό, η επιστροφή των 4 απολυμένων στη βιομηχανία χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους εκπροσώπους των σωματείων των υπαλλήλων στις 3 εργολαβικές επιχειρήσεις (Centrofaro, PFIC, "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης"), οι οποίοι εξέδωσαν κοινή -για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό- ανακοίνωση:

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο εργοστάσιο φωσφορικών λιπασμάτων και  οι τρεις Πρόεδροι των εργαζομένων των εταιριών  του εργοστασίου κ. κ. Γιώργος  Θεοφυλακτίδης  ( Λιπάσματα Ν. Καρβάλης), Βασίλης Κοργιανόγλου ( P.F.I.C) και Μένιος Κούνδουρος ( Centro Faro) , εκδηλώνουν  την χαρά τους, αφού αρκετοί   συνάδελφοι τους, που ήταν μέχρι πρότινος  μεταξύ των  απολυμένων, μετά από σχετική επικοινωνία με τις εταιρίες του εργοστασίου, επιστρέφουν στις εργασίες τους. Και οι 3 πρόεδροι χαιρέτησαν την κίνηση αυτή, θεωρώντας  ότι, αποτελεί ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα, όλων εκείνων  που  βλέπουν πιο ρεαλιστικά το όλο θέμα και πήραν αβίαστα την απόφαση τους, συνδράμοντας παράλληλα και στην επίλυση της αντιπαλότητας που είχε πάρει διαστάσεις εργασιακού πολέμου, όχι μόνο με την εργοδοσία αλλά  και μεταξύ των εργαζομένων. Έτσι λοιπόν οι Πρόεδροι των σωματείων καλωσορίζουν τους  συναδέλφους, οι οποίοι παρασυρόμενοι, από λάθος εκτιμήσεις, άλλων συναδέλφων, όπως και μη υπεύθυνων παραγόντων βρέθηκαν σε δεινή θέση. Ευτυχώς και τα 3 σωματεία , όπως και η εργοδοσία φυσικά, δεν λειτούργησαν εκδικητικά, αλλά ορθολογιστικά, για το καλό της βιομηχανίας, όπως και όλης της περιοχής.

Με την ευκαιρία, τα σωματεία των εργαζομένων ευχαριστούν, όλη την τοπική κοινωνία, που λειτούργησε υποστηρικτικά στην προσπάθεια της εύρυθμης λειτουργίας του εργοστασίου, όπως κι όλους εκείνους που, ενώ αρχικά διαφώνησαν, αντιλήφθηκαν τα σημαντικά οφέλη που έχει όλη η τοπική αγορά, αφού ως γνωστόν οι 700 εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους και στις 3 εταιρίες, καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους, απ αυτήν την αγορά, στηρίζοντας φυσικά τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα. 

Όπως επίσης ευχαριστούν όλους τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και τους Βουλευτές του νομού, για την στήριξη τους, είτε συμφωνώντας, είτε διαφωνώντας, με την ευχή το Άγιο Φως, να φωτίσει την προσπάθεια όλων, ώστε το εργοστάσιο να παραμείνει ανοικτό και να συνεχίσει να αποτελεί οικονομικό πνεύμονα της περιοχής μας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Posted On Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 01:05 Γράφτηκε από τον

Έχοντας υπόψη:

α) Το Ν.2081/92 (ΦΕΚ 154/Α’/10-9-1992) όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3419/05 (ΦΕΚ 297/Α/06.12.2005)

β) Την πρόσκληση COSME  : COS-EEN –SGA2, αρ. πρότασης 737725 ΕΕΝ-Ηellas

γ) Τις ανάγκες κάλυψης επιχειρησιακών αναγκών του προγράμματος «Λειτουργία του “Enterprise Europe Network” Επιμελητηρίου Καβάλας»

δ) Την υπ΄ αρ. 60/ 31.01.2017  απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας

Στo πλαίσιο υλοποίησης της Λειτουργίας του προγράμματος «Enterprise Europe Network», το Επιμελητήριο Καβάλας σύμφωνα με την υπ΄ αρ. αποφ. 60/31.1.2017 του Δ.Σ. και την με αρ. 125/4.1.2017 απόφαση της Δ.Ε., προσκαλεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο που διαθέτει τα παρακάτω προσόντα να υποβάλει πρόταση για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στη διαχείριση και παρακολούθηση του Ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης  Enterprise Europe Network-Hellas, μέλος του οποίου είναι το Επιμελητήριο Καβάλας  για τη διετία 2017-2018.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

- Συμβολή στην πρόσβαση των επιχειρήσεων σε διεθνείς αγορές μέσω των υπηρεσιών που παρέχονται από το Δίκτυο.

-Συμμετοχή σε δράσεις που σχετίζονται με την παροχή υποστήριξης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προωθώντας τις υπηρεσίες του Δικτύου σε αυτές ή και σε επιχειρήσεις που λαμβάνουν υπηρεσίες θερμοκοιτίδας.

-Συμμετοχή σε δράσεις που σχετίζονται με την προώθηση των υπηρεσιών συμβουλευτικής/παροχής υποστήριξης προστιθέμενης αξίας (συμπεριλαμβανόμενης της πρόσβασης σε δημόσια/ιδιωτική χρηματοδότηση, εθνικά/ευρωπαϊκά προγράμματα) και την διοργάνωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο workshops και σεμιναρίων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των νέων  και των υφιστάμενων επιχειρήσεων, σχετικά με τα παραπάνω θέματα.

-Υποστήριξη, σε θέματα τεχνικής ή άλλης φύσης που ανακύπτουν κατά τη διαχείριση και την υλοποίηση του έργου σε σχέση με την τήρηση των εφαρμοστέων εθνικών και κοινοτικών κανόνων (π.χ. timesheets, υπηρεσίες και εργαλεία των διαδικτυακών τόπων κλπ).

Τα παραπάνω θα εξειδικευτούν αναλυτικά στη σύμβαση που θα συναφθεί με τον Ανάδοχο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ  - ΑΜΟΙΒΗ

Η σύμβαση του Αναδόχου με το Επιμελητήριο Καβάλας θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου έως τις 31/12/2018, με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από το Επιμελητήριο Καβάλας ανά εξάμηνο,  σύμφωνα με τις ανάγκες του έργου, αλλά το πρώτο εξάμηνο του έργου ο χρόνος θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μέχρι 30/06/2017.

H παροχή των παραπάνω συμπληρωματικών υπηρεσιών συμφωνείται   με μηνιαία αμοιβή ποσού χιλίων τριακοσίων δέκα πέντε ευρώ (1.315,00 €) συμπεριλαμβανομένου του  ΦΠΑ και των εργοδοτικών εισφορών, ανάλογα με την πρόοδο του έργου και την τμηματική παραλαβή των προβλεπόμενων παραδοτέων.  

Α. Απαραίτητα  Προσόντα

 1. Να είναι κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ), οικονομικού, νομικού και πολιτικού τμήματος
 2. Να έχει άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (ανάγνωση, γραφή, ομιλία).
 3. Να έχει άριστη γνώση Η/Υ σε περιβάλλον Windows (Word, Excel, Access, Powerpoint, Photoshop, Corel κλπ) και χρήσης Internet.
 4. Να έχει δυνατότητα διεξαγωγής ταξιδιών.
 5. Οι άρρενες υποψήφιοι να έχουν εκπληρωμένες τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους.

Β. Θα συνεκτιμηθούν εφόσον υπάρχουν:

 1. Αναγνωρισμένοι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, περιφερειακής ανάπτυξης, πληροφορικής, στατιστικής ή συναφούς ειδικότητας.
 2. Γνώση δεύτερης γλώσσας .
 3. Γνώσεις σύνταξης υποβολής στοιχείων σε βάσεις δεδομένων.
 4. Να έχει τεκμηριωμένη εμπειρία τουλάχιστον 6 ετών στην διαχείριση ευρωπαϊκών και αναπτυξιακών προγραμμάτων
 5. Οργανωτικές ικανότητες και ικανότητες επικοινωνίας.
 6. Συστατικές επιστολές, όπως και πρόσθετα συναφή προσόντα, συναφείς Τίτλοι Σπουδών και συναφείς Επιμορφώσεις.

Γ.   Συνέντευξη

Οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα,  θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη 

Οι προτάσεις των υποψηφίων αναδόχων πρέπει να είναι έγγραφες και ενυπόγραφες, να συνοδεύονται από βιογραφικό του ενδιαφερομένου και να επισυνάπτονται σε αυτές τα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν τα παραπάνω προσόντα τους, μαζί με ενυπόγραφο κατάλογο των εγγράφων που υποβάλλονται. Οι προτάσεις μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα πρέπει να υποβληθούν εντός σφραγισμένου φακέλου, είτε ιδιοχείρως στη γραμματεία του Επιμελητηρίου Καβάλας, είτε να αποσταλούν ταχυδρομικώς ή με εταιρεία ταχυμεταφορών.

Προθεσμία κατάθεσης από  04/04/2017 έως 13/04/2017 και ώρα 12:00 π.μ.

Εκπρόθεσμες προτάσεις, αλλά και επιπρόσθετα δικαιολογητικά, δεν θα ληφθούν υπόψη.

Προτάσεις που υποβάλλονται μέσω fax και e-mail δεν θα ληφθούν υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν περαιτέρω ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Posted On Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 13:21 Γράφτηκε από τον

Το Public επιθυμεί να προσλάβει για το κατάστημα στην Καβάλα

Προϊστάμενο Τμήματος Βιβλίου

Αρμοδιότητες

 • Διασφάλιση εύρυθμης λειτουργίας τμήματος μέσω της αποτελεσματικής υλοποίησης των εταιρικών στόχων, καθώς και της κατάλληλης διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού.
 • Παρακολούθηση των εξελίξεων του κλάδου καθώς και του ανταγωνισμού.
 • Εξασφάλιση παροχής υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης στους πελάτες του τμήματος, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών πώλησης και κερδοφορίας.
 • Διασφάλιση της άρτιας προβολής της εικόνας του τμήματος και της εταιρικής ταυτότητας.
 • Σημαντική συμβολή στη βελτιστοποίηση του εμπορικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της εταιρείας.

Απαραίτητα προσόντα:

 • Εμπειρία 2-3 έτη σε θέση ανάλογης ευθύνης σε εμπορικό κατάστημα βιβλίων.
 • Άριστη γνώση λογοτεχνίας και προϊόντων πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
 • Καλή γνώση χρήσης προγραμμάτων Microsoft Office.
 • Ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας και διοίκησης ομάδας.
 • Αυτοπαρακίνηση και ενθουσιασμός για την επίτευξη στόχων.
 • Πάθος για την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη.
 • Ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών και διαχείρισης έκτακτων αναγκών.

Επιθυμητά Προσόντα:

 • Απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕΙ κατεύθυνσης εμπορικών ή οικονομικών σπουδών.
 • Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας (προφορικός και γραπτός λόγος).

 Η εταιρεία παρέχει:

 • Ελκυστικό πακέτο σταθερών και μεταβλητών αποδοχών.
 • Διαρκή εκπαίδευση.
 • Άριστο περιβάλλον εργασίας σε μοντέρνα καταστήματα.
 • Ευκαιρία σταδιοδρομίας σε μια δυναμική αναπτυσσόμενη επιχείρηση.

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της ομάδας μας και διαθέτετε τα παραπάνω προσόντα, κάντε τώρα την αίτηση σας ακολουθώντας το link «Υποβολή Βιογραφικού». Επιλέξτε τον κωδικό της θέσης SGR/0916_Book Head, από τις «Θέσεις στα Καταστήματα», και συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα σημειώνοντας στις «γενικές πληροφορίες» ως επιθυμητή περιοχή την Καβάλα.

Posted On Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 15:31 Γράφτηκε από τον

Αναρτήθηκαν σήμερα, 24 Μαρτίου 2017, στον ιστότοπο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr (στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2017») στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για όλους τους Δήμους της χώρας για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης», ύστερα από σχετική Απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ καθ. Μ. Καραμεσίνη οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, επιλαχόντων και αποκλειόμενων.

Μπορείτε να δείτε τους επιτυχόντες που προσελήφθησαν σε δομές του νομού Καβάλας πατώντας εδώ

Οι υπόλοιποι πίνακες είναι οι εξής:

Οριστικός Πίνακας Επιτυχόντων

Οριστικός Πίνακας Επιλαχόντων με Αριθμούς Πρωτοκόλλου 21/2017/000032365205 ΩΣ 21/2017/000032496676

Οριστικός Πίνακας Επιλαχόντων με Αριθμούς Πρωτοκόλλου 21/2017/000032496677 ΩΣ 21/2017/000032633837

Οριστικός Πίνακας Επιλαχόντων με Αριθμούς Πρωτοκόλλου 21/2017/000032633844 ΩΣ 21/2017/000032756056

Οριστικός Πίνακας Επιλαχόντων με Αριθμούς Πρωτοκόλλου 21/2017/000032756058 ΩΣ 21/2017/000032996019

Οριστικός Πίνακας Επιλαχόντων με Αριθμούς Πρωτοκόλλου 21/2017/000032996024 ΩΣ 21/2017/000033171725

Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:

«Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα τοποθετηθούν για οκτώ μήνες στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους), όπως έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση. Η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους, είτε από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες καλούνται, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον Εργασιακό Σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους).

Στις περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με τους επιτυχόντες ωφελούμενους, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να εμφανιστούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, εντός 30 εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία των 30 εργάσιμων ημερών, οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα.

Με στόχο τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων (συμβουλευτική και κατάρτιση).

Αναλυτικότερα, τα ΚΠΑ2 όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, θα προσφέρουν δύο δράσεις συμβουλευτικής στους ωφελούμενους του προγράμματος κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η Δράση της Συμβουλευτικής είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους και χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στην πρώτη Συμβουλευτική ο Εργασιακός Σύμβουλος παρέχει πληροφόρηση στον ωφελούμενο σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των τυπικών προσόντων (πρόγραμμα κατάρτισης) και καταγράφει την δήλωση του ωφελούμενου εάν επιθυμεί να το παρακολουθήσει ή όχι. Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της δράσης της κατάρτισης είναι προαιρετική. Η δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, η οποία γίνεται στη φάση της πρώτης συμβουλευτικής δράσης, αποτελεί οριστική επιλογή και δεν μπορεί να αλλάξει.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος παραλαμβάνει από τον Εργασιακό Σύμβουλο το Συστατικό Σημείωμα προκειμένου να απευθυνθεί στον Επιβλέποντα Φορέα (Δήμο).

Η δεύτερη Συμβουλευτική πραγματοποιείται στο τέλος του Προγράμματος και αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό-επαναπροσανατολισμό των συμμετεχόντων.
Επισημαίνεται ότι την ευθύνη για την υπόδειξη και ενημέρωση των επιτυχόντων ωφελουμένων έχει η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωμών τους, ο αριθμός καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ με υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο προσκομίζεται κατά τη διαδικασία της υπόδειξης.

Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης» / «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» / «Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος» καθώς και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr

Posted On Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 16:01 Γράφτηκε από τον

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ, που αφορά 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά» του ΟΑΕΔ είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν εφόσον αποφασίσουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας.

Μέσω του προγράμματος επί 12 μήνες θα επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ), Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση και ενδιαφέρονται να προσλάβουν δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από τη ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά μέσω του site του ΟΑΕΔ, ενώ οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι επιδοτούμενοι άνεργοι στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα δύο ακόλουθα στάδια: Το πρώτο στάδιο διαρκεί όσο και το υπολειπόμενο διάστημα τακτικής επιδότησης του δικαιούχου «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Σε αυτό το στάδιο μηνιαίο ποσό επιχορήγησης για πλήρη απασχόληση και ασφάλιση 25 ημερών ορίζεται το μηνιαίο ποσό που αναγράφεται

στην «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας» του δικαιούχου όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά.

Για τους επιχορηγούμενους δικαιούχους της επιταγής στην αγορά εργασίας λόγω μακροχρόνιας ανεργίας ορίζεται το επίδομα μακροχρόνια ανέργων ύψους 200 ευρώ το μήνα και επιπλέον ημερήσιο ποσό επιχορήγησης ύψους 8 ευρώ.

Το δεύτερο στάδιο ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου και διαρκεί 12 μήνες. Ως ποσό επιχορήγησης για το β' στάδιο του προγράμματος ορίζεται το ποσό των 360 ευρώ το μήνα πλήρους απασχόλησης και μέχρι 25 ημερομίσθια το μήνα, για τους επιχορηγούμενους.

Αναλυτικότερα οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι διαθέσιμοι στις σχετικές Δημόσιες Προσκλήσεις που είναι αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Πηγή: news247.gr

Posted On Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 18:45 Γράφτηκε από τον

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Έχοντας υπόψη :
Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010, σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμαρχος είναι ο προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου.
Τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007.
Την με αριθμό 82/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι

Την πρόσληψη πενήντα πέντε (55) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών, και πέντε (5) ατόμων ειδικότητας ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων (απορριμματοφόρων), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο Τμήμα Καθαριότητας της Δ/νσης Ποιότητας Ζωής, διάρκειας δύο (2) μηνών.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία 18 έως 65 ετών και ως προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται το χρονικό διάστημα από 22/03/2017 έως και 24/03/2017.
Αιτήσεις διατίθενται και κατατίθενται στο Δημαρχείο του Δήμου Καβάλας, στην ταχυδρομική διεύθυνση Κύπρου 10, Τ.Κ. 65403, Καβάλα, στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, τηλ. 2513500183.
Με την αίτηση θα υποβάλλονται :

Για την ειδικότητα ΥΕ Εργατών:

Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου
Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (μόνο για υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για την ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων (απορριμματοφόρων):

Ισχύουσα επαγγελµατική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας.
Δίπλωμα Ι.Ε.Κ. επαγγελματικής κατάρτισης ειδικοτήτων (α) τεχνικού αυτοκινήτων οχημάτων ή (β) εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων
- Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή
- Απολυτήριος τίτλος:
- Eνιαίου πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών αυτοκινήτων ή
- Tεχνικής επαγγελματικής σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ του Ν 1346/83 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλ.
- Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκίνητων ή
- Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή
- Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή
- Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή
- Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής ΙΕΚ ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
ή
Οποιοσδήποτε απολυτήριος τίτλος σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.
ή
Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης.
Πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.).
Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου.
Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (μόνο για υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια).
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Έγγραφα

Σχέδιο ΑίτησηςΣχέδιο Αίτησης ( doc 34KB )Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας και στους πίνακες ανακοινώσεων Δ.Ε. Καβάλας (κεντρικό κτίριο) και Δ.Ε. Φιλίππων (πρώην Δημαρχείο).

Posted On Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 20:00 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 12

17629591 1141411949315461 7853766866531568832 N

18121859 10212936689077763 4846922713122454505 O

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kavala Colors Parade

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Simvainei Twra

-->

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας