Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
Εργασία

Εργασία (181)

Μετά την εξαγγελία της δημοτικής αρχής Καβάλας ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί από ιδιωτικό συνεργείο -μάλιστα, στον επίσημο ιστότοπο του δήμου αναρτήθηκε και ο σχετικός διαγωνισμός- οι συμβασιούχοι "τα μάζεψαν" και ανακοίνωσαν, διαμέσου του προέδρου των εργαζόμενων στο δήμο Καβάλας Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου, ότι σταματάνε τις κινητοποιήσεις τους. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, διευκρίνισε ότι "δεν επιτρέπουμε στο δήμο να παραχωρήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτες, θα τα μαζέψουμε εμείς" και σημείωσε ότι τα απορριμματοφόρα θα βγουν στους δρόμους του δήμου από το απόγευμα της Τρίτης (αν και στο κέντρο της Καβάλας έχουν ήδη αρχίσει να τα μαζεύουν).

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο διαγωνισμός για την ανάθεση της περισυλλογής απορριμμάτων από ιδιώτες δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς το σχετικό θέμα -όντας, έτσι και αλλιώς, έκτακτο- δεν εισήχθη καν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας -η οποία συνεδρίασε στις 10 το πρωί.

Posted On Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 10:07 Γράφτηκε από τον

Το 1989 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έλεγε -στο τραγούδι του με τίτλο "Ελλάς"- ότι "τα σκουπίδια δίνουν πάρτι στα στενά"

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι εικόνες που αντικρίζουν οι πολίτες στους δρόμους της Καβάλας -αλλά και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων- θυμίζουν έντονα τους στίχους του Β. Παπακωνσταντίνου, καθώς οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα έχουν δημιουργήσει δεκάδες "βουνά" σκουπιδιών σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν κανονικά και τις επόμενες ημέρες, καθώς αυτό έχει αποφασίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ -και αυτό ακριβώς αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο δήμο Καβάλας, οι οποίοι συνεδρίασαν μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρός τους Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη προκηρυχθείσα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως και τη λήξη του ωραρίου εργασίας, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις καταλήψεις στο αμαξοστάσιο του δήμου.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ως και την Πέμπτη, ενώ μοναδική "εξαίρεση" (πέραν, φυσικά, του νοσοκομείου και της λαϊκής αγοράς -τα σκουπίδια της οποίας θα απομακρυνθούν μετά το κλείσιμό της το απόγευμα της Τετάρτης) θα είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων από την οδό Ομόνοιας το απόγευμα της Τρίτης, λόγω της προγραμματισμένης για εκείνη την ώρα λιτάνευσης της εικόνας του πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου Παύλου.

Τι προτείνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τι απαντάει η κυβέρνηση

Περί τις 10:30 το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για τη λύση στο θέμα των συμβασιούχων, σύμφωνα με αυτή προτείνεται να γίνει πρόσληψη ΟΛΩΝ των συμβασιούχων μέσω, στην ουσία, κλειστού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ -με την εξής διαδικασία:

Εμηνός από την δημοσίευση του παρόντος Νόμου, οι Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Ο.Τ.Α. καταγράφουν τις ανάγκες τους σε τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, αποτυπώνοντας παράλληλα, την σύνθεση του προσωπικού, που ήδη υπηρετεί ως τακτικό προσωπικό στο ως άνω αντικείμενο καθώς και των απασχολούμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου και αποστέλλει την σχετική καταγραφή στο Υπουργείο Εσωτερικών, που την διαβιβάζει αμελλητί στο Α.Σ.Ε.Π. Η καταγραφή συνοδεύεται από έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του φορέα, ότι υφίστανται διαθέσιμες πιστώσεις από οποιαδήποτε πηγή για την πληρωμή των ως άνω εργαζομένων και απόφαση του αρμοδίου οργάνου του φορέα, περί σύστασης οργανικών θέσεων, που αντιστοιχούν στις ανάγκες, την κάλυψη, των οποίων αιτείται. Ο αριθμός των θέσεων, που συστήνονται δεν μπορεί να είναι μικρότερος από τον αριθμό των προσώπων, που ήδη απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ή έργου ή παροχής υπηρεσιών στις ως άνω υπηρεσίες. Φορείς, που δεν προβαίνουν σε καταγραφή των αναγκών τους και σε σύσταση οργανικών θέσεων ή συστήνουν αριθμό θέσεων, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, δεν δύνανται να καλύψουν αυτές, μέσω πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου ή ανάθεσης υπηρεσιών για διάστημα έτους από την έναρξη της παρούσας διαδικασίας.

-Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και την κατάρτιση των συμβάσεων Αορίστου Χρόνου και εφόσον οι εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτηση προς πρόσληψη, οι συμβάσεις εργασίας Ορισμένου Χρόνου του προσωπικού, που ήδη απασχολείται, παρατείνονται αυτοδικαίως.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η πρόταση αυτή, όμως, απορρίφθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος κατά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, χαρακτήρισε αντισυνταγματική την πρόταση των συνδικαλιστών για τους συμβασιούχους και τους είπε ότι η μόνη λύση είναι η πρόταση της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του πάντως μετά τη συνάντηση -η οποία διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα- ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ανοιχτός να δεχθεί από την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να μην υπάρχει το ηλικιακό όριο των 45 ετών που προβλέπεται για την συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικων ότι «έχει πάρει τις αποφάσεις του να δώσει την καθαριότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα» (κάτι που έχει ήδη προτείνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης). Ωστόσο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ανέφερε ότι αυτή ακριβώς η στάση των συμβασιούχων απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων, μπορεί να οδηγήσει πολλούς αιρετούς στη λύση της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων

Posted On Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 16:33 Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνεδρίασή του στις 26/6/2017 και σε εφαρμογή της απόφασης της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ) συγκεκριμενοποιήθηκε το πρόγραμμα κινητοποιήσεών μας. Όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία των Περιφερειών, με συντονισμένες δράσεις ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, θα προωθήσουμε τα αιτήματά μας, όπως με πλήθος ανακοινώσεων έχουμε καταθέσει και τα οποία με την ψήφιση του 4ου Μνημονίου και τον νέο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που έρχεται όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά συνεχώς οξύνονται.

  1. Στην κατεύθυνση αυτή να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για το διεκδικητικό πλαίσιο  οργανώνοντας τις  κινητοποιήσεις μας.
  2. Να στείλουμε το πλαίσιο των αιτημάτων μας στα υπουργεία, τα κόμματα και τα ΜΜΕ.
  3. Να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  4. Θα πραγματοποίησουμε συγκέντρωση στις 27 Ιούνη 2017, στις 7:00 πμ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Φτάνει πια!!!

Δεν ανεχόμαστε άλλο από την κυβέρνηση να υποβαθμίζει βασικές πλευρές της ζωής μας, να τσαλαπατούν δικαιώματά μας, να μας φορτώνουν συνεχώς με βάρβαρα μέτρα. Η συνέχιση της «απαγόρευσης» των προσλήψεων και η μείωση των ΚΑΠ με το 4ο Μνημόνιο θα χειροτερέψει κι άλλο την κατάσταση.

Ξέρουμε ότι ο νέος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που έρχεται θα χειροτερεύσει παραπέρα τις εργασιακές μας σχέσεις, τις παρεχόμενες, προς τους πολίτες υπηρεσίες, θα ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και τις εκχωρήσεις-ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ - ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Το Διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας

1.    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών των Περιφερειών (40% μείωση από το 2009)  και να αρθεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων.

 

2.    Ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων» και αναθέσεων «παράλληλων» καθηκόντων σε υπαλλήλους των Περιφερειών, υπηρεσιών διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Εφαρμογή της έννοιας της «μετάθεσης» και στους υπαλλήλους των Περιφερειών, αφού σύμφωνα και με απόφαση του ΣΤΕ ως μετάθεση ορίζεται η μεταφορά ενός υπαλλήλου από μία διακεκριμένη οργανική μονάδα (Διεύθυνση) σε μία άλλη διακεκριμένη οργανική μονάδα και ως διακεκριμένη οργανική μονάδα θεωρεί κάθε οργανική μονάδα «με ιδία κατά τόπο αρμοδιότητα».

 

3.    Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες. Χορήγηση 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης, πλήρης μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας.

·         Αναγνώριση προϋπηρεσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, που μετατάχτηκαν κάνοντας χρήση των νόμων της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας και συγκεκριμένα  του άρθρου 48 του ν. 4274/2014.

·         Επαναχορήγηση της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 των εργαζομένων που μετατάχτηκαν κάνοντας χρήση των νόμων της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.

 

4.    Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης, που υπηρετεί αντεργατικούς -αντιλαϊκούς σκοπούς.

 

5.    Πλήρης νομική στήριξη των υπαλλήλων των Περιφερειών, σύμφωνα με την πρόταση τροπολογίας, που έχουμε καταθέσει.

 

6.    Ανάκληση των αυθαίρετων τοποθετήσεων προϊσταμένων.

Να καταργηθεί η μοριοδότηση του χρόνου υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου με ανάθεση, η αξιολόγηση και η συνέντευξη, στοιχεία που υποθάλπουν την υποκειμενικότητα και την «ημετεροκρατία», πρακτικές και αντιλήψεις που έχουν καταδικαστεί από το συνδικαλιστικό κίνημα.

 

7.    Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  στους εργαζόμενους των Περιφερειών, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους (πχ. εργαζόμενους στην ασφαλτόστρωση, στην καθαριότητα των κτιρίων, στο πράσινο, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας –εμβόλια, Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνιάτρους, απολυμαντές κτλ). Κατάργηση της διάταξης που θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης του επιδόματος εκτός από τον εργασιακό χώρο και την ειδικότητα, προσπερνώντας εύκολα ότι στους ΟΤΑ Β΄ βαθμού, είναι ελάχιστοι οι εργαζόμενοι που έχουν τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες ειδικότητες, αν και παρέχουν αυτές τις εργασίες.

 

 

 

 

8.    Να επαναχορηγηθεί η αποζημίωση των υπαλλήλων για τη συμμετοχή στα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου Οχημάτων, για το έργο που επιτελούν μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου, που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

 

9.    Λειτουργία κατασκηνώσεων από τις Περιφέρειες – κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων  των παιδιών των υπαλλλήλων τους.

 

10. Κάλυψη των αναγκών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και για τα παιδιά των υπαλλήλων των Περιφερειών. Κατάργηση της εξαίρεσης για τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους (επομένως και για τις μητέρες υπαλλήλους των Περιφερειών) για τη συμμετοχή των παιδιών μας στα προγράμματα ΕΣΠΑ (Προγράμματα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής κλπ).

 

11. Κατάργηση των «ειδικών» πειθαρχικών παραπτωμάτων και της αστικής ευθύνης που αφορούν συναδέλφους που εργάζονται στη συντήρηση των δρόμων & την αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων.

 

12. Να μετατραπούν σε πλήρη απασχόληση οι συμβάσεις ΙΔΑΧ αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης των υπαλλήλων των Περιφερειών.

 

13. Νομοθετική ρύθμιση ώστε οι υπάλληλοι των Περιφερειών (και γενικότερα του δημοσίου και των ΟΤΑ) να μην υποχρεούνται στην καταβολή των προβλεπόμενων παραβόλων, για την απόκτηση/ανανέωση   επαγγελματικής άδειας οδήγησης, εφόσον αυτή θα πραγματοποιείται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της υπηρεσίας τους.

 

14. Να αποσυνδεθεί  κάθε μετακίνηση από το όριο αποστάσεων στις νησιωτικές περιοχές και να θεωρείται εκτός έδρας με ολόκληρη αποζημίωση και με δικαίωμα διανυκτέρευσης (εάν απαιτείται).

Να αυξηθεί το όριο των ημερών εκτός έδρας τουλάχιστον στις εκατό (100) ημέρες, χωρίς να προσμετρούνται σε αυτές, οι εκτός έδρας μετακινήσεις οι οποίες αφορούν επιμόρφωση του υπαλλήλου (ημερίδες, σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια κτλ).

Να μην υπάρχει περιορισμός στο βαθμό και στην ειδικότητα του υπαλλήλου που μετακινείται. Να γίνεται προπληρωμή των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των υπαλλήλων, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στα έξοδα, που απαιτούνται.

Να αυξηθεί το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης σε 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση για την καλοκαιρινή  περίοδο.

Το ποσό χιλιομετρικής αποζημίωσης για τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου να είναι ανάλογο του πραγματικού κόστους, δηλαδή τουλάχιστον 0,25€/χλμ (κόστος καυσίμων προσαυξημένο εξαιτίας της φθοράς στην οποία υπόκειται λόγω της χρήσης το αυτοκίνητο).

 

15. Έκδοση ΚΥΑ για την επαναχορήγηση της αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας που πραγματοποιούν ελέγχους, μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

 

 

 

 

16. Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των υπαλλήλων, που εργάζονται για το έργο των εξετάσεων οδήγησης  (κύριο και βοηθητικό έργο) και ταυτόχρονη εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους στους τόπους όπου διενεργούνται οι εξετάσεις.

Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων οδήγησης και πραγματοποίησή του μόνο από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών. Όχι στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση του έργου.

Κάλυψη των προβλεπόμενων για την χορήγηση διπλώματος οδήγησης ιατρικών  εξετάσεων των πολιτών από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, καταργώντας τα σχετικά παράβολα.

 

17. Να σταματήσει κάθε σχέδιο για περικοπή του «επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών» και να χορηγηθούν κίνητρα για την παραμονή των υπαλλήλων στις περιοχές αυτές (επαναχορήγηση της επιδότησης απόκτησης πρώτης κατοικίας κλπ).

 

18. Χορήγηση κινήτρων (παροχή δωρεάν σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής) στους εργαζόμενους των παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών των Περιφερειών, για να παραμένουν σε αυτές.

 

19. Να μην ιδιωτικοποιεί και να μην εκχωρηθεί καμιά αρμοδιότητα των Περιφερειών, ούτε να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Να σταματήσει η φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η σχεδιασμοί για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ. Όχι στη διεύρυνση του «φοροεισπρακτικού ρόλου» των Περιφερειών.

Πλήρης κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, πολιτιστικών, αθλητικών κλπ αναγκών.

 

Ø  Εφαρμογή όλων των Προγραμμάτων Γεωργίας & Κτηνοτροφίας  (Βιολογικής) από τις Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Όχι σε νέα «χαράτσια» των αγροτών μέσα από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας τους.

 

Ø  Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειών να ασκούν αρμοδιότητες κοινωνικού χαρακτήρα:

Δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη όλων των παιδιών, όλων των ενηλίκων, προγράμματα πρόληψης της υγείας στα σχολεία και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης της υγείας (αλκοόλ, ουσίες, μέτρα πρόληψης μετάδοσης της εποχικής γρίπης, κλπ).  Να δημιουργηθούν Οργανικές Μονάδες (Τμήματα) ενταγμένα στις Υγειονομικές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου) κάθε Περιφεριακής Ενότητας, κάθε Περιφέρειας, στελεχωμένες με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (επιστημονικό, εργατικό κ.α.), οι οποίες θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν οι ίδιες όλο το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, έγκαιρα, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές, εδαφολογικές κλπ συνθήκες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής.

 

 

 

Το ίδιο μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα έχει πλήρη απασχόληση, θα μπορεί να καλύπτει τους υπόλοιπους μήνες με προγράμματα εντομοκτονιών, μυοκτονιών και απολυμάνσεων  δημόσια κτίρια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κλπ, προγράμματα, που και αυτά είναι άκρως απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τέλος θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση ζωωοανθρωπονόσων που μεταδίδονται με ξενιστές και οι οποίες έχουν αφανίσει ολόκληρο σχεδόν το ζωικό κεφάλαιο ορισμένων περιοχών της χώρας (Πελοπόννησος, Θράκη, Μακεδονία κλπ). 

 

Ø  Να επανέλθουν οι αρμοδιότητες για την «άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» στις Περιφέρειες.

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε και οι αδειοδοτήσεις και οι έλεγχοι να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο, να γίνονται με «κωδικοποιημένες», σταθερές, διαφανείς διαδικασίες και να αποσκοπούν στην πρόληψη και την προστασία της Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας των πολιτών. Να παρθούν μέτρα αναβάθμισης όλων των ελεγκτικών μηχανισμών.

 

Ø  Ανάκληση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στις Οικονομικές Υπηρεσίες των δημόσιων φορέων και ανάμεσά τους και στις Περιφέρειες, σύμφωνα με τους νόμους 4270/2014, 4337/2015 και τις σχετικές Αποφάσεις.

Άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών.

 

Ø  Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 5 του Ν.4315/2014), που προβλέπει τον έλεγχο μελετών  γεωλογικής καταλληλότητας στο πλαίσιο του πολεοδομικού σχεδιασμού από υπαλλήλους των Περιφερειών, ενώ η αρμοδιότητα ανήκει  στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

 

20. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη των απωλειών σε εφάπαξ και συντάξεις.

 

21. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις εξετάσεις. Δημόσια και δωρεάν υγεία, σύγχρονη και αναβαθμισμένη.

 

22. Να γίνει ρύθμιση (έκδοση ΥΑ) για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειών με ταυτόχρονη νομοθετική κατάργηση του περιορισμού που τίθεται από την παρ. 3.αα του άρθρου 30 του Ν. 4369/2016, ότι τα μη αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου πρέπει να  υπηρετούν αποκλειστικά στην έδρα της Περιφέρειας καθώς και νομοθετική ρύθμιση για την συμμετοχή εκπροσώπου της ΟΣΥΑΠΕ στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όταν αυτό εξετάζει πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων των Περιφερειών.

 

Posted On Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 12:33 Γράφτηκε από τον

Μπορεί μέχρι τώρα να σχολιάζαμε αρνητικά το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας (ιδίως στις γειτονιές, αλλά και στο κέντρο της Καβάλας) πετούσαν στους κάδους τα απορρίμματά τους από την πρώτη κιόλας ημέρα της κινητοποίησης των συμβασιούχων του τμήματος καθαριότητας -την περασμένη Τρίτη-, ωστόσο μετά και τις εξαγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων ως και την ερχόμενη Πέμπτη -και την νέα ανακοίνωση-έκκληση που εξέδωσε η δημοτική αρχή Καβάλας- δεν μπορούμε παρά να τους δικαιολογήσουμε!

Και αυτό διότι μπορεί να θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαν να αντέξουν 1-2 μέρες χωρίς να πετάξουν τα απορρίμματά τους, αλλά πλέον ουδείς μπορεί να ζητήσει από τους δημότες να είναι 100% συνεργάσιμοι για μια ολόκληρη εβδομάδα! Είτε μιλάμε για απλά νοικοκυριά είτε για επιχειρήσεις-καταστήματα!

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που αρχίζουν και θέτουν ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους απεργούν οι συμβασιούχοι, καθώς ναι μεν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μη συνταγματικότητα της ανανέωσης των συμβάσεών τους "μπλοκάρει" την καταβολή των δεδουλευμένων τους -τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν άμεσα- αλλά πλέον όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι η ικανοποίηση του βασικότερου αιτήματος των συμβασιούχων, δηλ. της μονιμοποίησής τους -όπως εκφράστηκε και από τον πρόεδρο των δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας-, προσκρούει όχι μόνο στους νόμους του ελληνικού κράτους αλλά και στην κοινή λογική -που θέλει χιλιάδες άνεργους να βλέπουν με δυσαρέσκεια τις συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένων συνανθρώπων τους (ασχέτως αν και αυτοί βρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση μαζί τους).

Για την ιστορία, η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή Καβάλας (ανάλογες εκκλήσεις γίνονται και στους υπόλοιπους δήμους) έχει ως εξής:

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την προκήρυξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις και απεργίες:

  • Αποφασίστηκε, ειδικότερα, η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων και των ΧΥΤΑ των δήμων όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου
  • Η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο
  • Στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα
  • 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Τμήματος Καθαριότητας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΩΝ τις παραπάνω ημέρες.

Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής καλεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αποθέτουν απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά σε όλη την έκταση του Δήμου Καβάλας και να συμβάλουν στη διατήρηση και προστασία της δημόσιας υγείας και της εικόνας της Καβάλας και των Τοπικών Κοινοτήτων. 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα λειτουργήσει μόνο με προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (π.χ. αποκομιδή απορριμμάτων από το νοσοκομείο).

Posted On Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 10:09 Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η κατάληψη του αμαξοστάσιου του δήμου Καβάλας από τους συμβασιούχους που εργάζονται στο τμήμα καθαριότητας του δήμου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση που έλαβε -κατά πλειοψηφία- η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και με την οποία χαρακτηρίζονται ως παράνομες οι ανανεώσεις που έγιναν πέρσι στις συμβάσεις του (με συνέπεια να "μπλοκάρεται" η μισθοδοσία τους). Από νωρίς το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι (πάνω από 70, σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις) έδωσαν το παρόν στην έξοδο του αμαξοστάσιου, ενώ τις επόμενες ώρες τηρήθηκε ένα σύστημα βαρδιών για την παρουσία των εργαζόμενων στο χώρο της κατάληψης -με αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εναλλάσσονται-. Η κατάληψη θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη οι συμβασιούχοι του τμήματος καθαριότητας (οι οποίοι έχουν να πληρωθούν εδώ και 5 μήνες) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με εκπροσώπους των εργαζομένων και των συμβασιούχων στους δήμους, τόνισε ότι μόνο τα δεδουλευμένα μπορεί να διασφαλίσει στους συμβασιούχους το ΥΠΕΣ, και ότι εφόσον υπάρξει πρόβλημα μετά και την απόφαση του Κλιμακίου του 1ου Τμήματος θα πορχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα το λύνει.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε εμμεσως πλην σαφώς ότι οι συμβασιούχοι οδεύουν σε απόλυση, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα στους δήμους για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες στον τομέα καθαριότητας να προσλάβουν τόσο διμηνίτες όσο και οκταμηνίτες. Ωστόσο, είναι σαφές τόσο από το άρθρο 103 του Συντάγματος όσο και από το ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου) ότι δεν μπορούν να προσλήφθούν όσοι εργάζονται σήμερα και θα απολυθούν.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε στους συνδικαλιστές ότι «έχουν ηδη εγκριθεί από το ΥΠΕΣ 2600 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα από τα σχετικά αιτήματα των δήμων». Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πότε και πώς θα γίνουν οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί ή διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

Posted On Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 15:05 Γράφτηκε από τον

Από το γραφείο τύπου του δήμου Καβάλας εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμος Καβάλας χαιρετίζει με ικανοποίηση την έκδοση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται εργαζόμενοι της ΒΦΛ στην δικαστική τους διαμάχη με την εργοδοσία. 

Ήταν εξάλλου προφανές από την πρώτη στιγμή, πως λύση σε αυτό το τεράστιο για την τοπική κοινωνία πρόβλημα, θα μπορούσαν να δώσουν, είτε ο γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των μερών, εργοδοσίας και εργαζομένων, είτε η κυβέρνηση και οι κρατικοί φορείς, είτε τα ελληνικά δικαστήρια. 

Ευχή μας είναι, η δικαίωση όλων των εργαζομένων και η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας.

Posted On Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 10:38 Γράφτηκε από τον

Η γενική συνέλευση της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Καβάλας, μετά από συζήτηση για το σχέδιο νόμου: «για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών του Ε.Σ.Υ.», κατέληξε στις ακόλουθες παρατηρήσεις:

– Πρόκειται για πρόταση παντελώς ανεφάρμοστη στις συνθήκες του νοσοκομείου Καβάλας υπό την υπάρχουσα στελέχωση του τόσο σε ειδικούς, όσο και ειδικευόμενους γιατρούς. Η πρόταση, όπως διατυπώνεται, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που συρρικνωθεί το προσφερόμενο έργο. Υπό το προτεινόμενο καθεστώς, είναι αδύνατη η τακτική λειτουργία των κλινικών, ενώ και η εφημέρευση των κλινικών θα γίνει ακόμα πιο προβληματική από τη σημερινή πραγματικότητα.

– Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, η εφαρμογή του 48ωρου με τον τρόπο που προτείνεται, θα οδηγήσει στο όνομα των αναγκών, σε ακόμα μεγαλύτερη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε αμφισβήτηση και τελικά, κατάργηση του καθεστώτος της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ως μόνης εργασιακής σχέσης των ιατρών του Ε.Σ.Υ.

– Η 12ωρη εφημερία είναι κυκλικό ωράριο. Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. δεσμεύεται από προηγούμενες αποφάσεις (και συνεδρίων), για μη αποδοχή του κυκλικού ωραρίου ως  τρόπου λειτουργίας των νοσοκομείων. Τυχόν εφαρμογή της βάρδιας, σημαίνει μία τεράστια επί τα χείρω ανατροπή στον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης της εφημερίας, ακόμα κι εκεί όπου τυχόν επαρκεί το ιατρικό προσωπικό.

– Η δυνατότητα του εκάστοτε υπουργού να καθορίζει, με Υπουργική Απόφαση και την τελευταία λεπτομέρεια της εφημέρευσης από το επίπεδο της Υ.ΠΕ. μέχρι την τελευταία κλινική της χώρας, δημιουργεί συνθήκες απόλυτης αμφισβήτησης του τρόπου λειτουργίας του Ε.Σ.Υ. Η χωρίς «σταθερές» λειτουργία του συστήματος αμφισβητεί το παρόν και το μέλλον του.

– Η νομοθέτηση του σχεδίου νόμου, όπως προτείνεται, ακόμα και αν οι προθέσεις είναι οι καλύτερες και αποσκοπούν αποκλειστικά σε μία υβριδική εφαρμογή με στόχο την αποφυγή του προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα οδηγήσει σε μία μακρά περίοδο όπου στο όνομα της εξυπηρέτησης των ασθενών, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα λειτουργήσουν υπό καθεστώς αβεβαιότητας, εκβιαστικών διλημμάτων και απλήρωτης εργασίας.

– Το σχέδιο νόμου, ουσιαστικά, καταργεί την 24ωρη εφημέρευση των Κέντρων Υγείας αντικαθιστώντας την με λειτουργία σε δύο βάρδιες. Πρόκειται για υποβάθμιση της λειτουργίας τους και καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών που εργάζονται σε αυτά.

– Η υπέρβαση του 48ώρου, όπως συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποτελεί επιθυμία και στόχο των γιατρών του Ε.Σ.Υ., που στο εξής «θα ελέγχεται και θα περιορίζεται από την πολιτεία για λόγους ασφάλειας και υγείας των ιατρών». Η τήρηση του 48ωρου είναι στόχος των γιατρών του Ε.Σ.Υ. και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δεν μπορεί παρά να γίνει με τη διαπραγμάτευση και υπογραφή μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ των γιατρών του Ε.Σ.Υ. (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) και της πολιτείας, η οποία μεταξύ άλλων, θα διευθετεί τον εβδομαδιαίο εργασιακό χρόνο των γιατρών στην κατεύθυνση της εφαρμογής του 48ωρου, με μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

– Οι ετήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που κάθε φορά θα επανακαθορίζουν τις ρυθμίσεις με βάση την πραγματική κατάσταση της στελέχωσης του συστήματος και όχι τις εξαγγελίες, είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την ουσιαστική διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών, που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος και τα δικαιώματα των γιατρών του Ε.Σ.Υ.

Posted On Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 08:53 Γράφτηκε από τον

Ένα μήνα μετά την εκδίκαση, από το Ειρηνοδικείο Καβάλας-Θάσου, της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 46 συμβασιούχοι στο δήμο Θάσου για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους -μιας και παρέμεναν απλήρωτοι επί 3 μήνες-, εξεδόθη η απόφαση του Ειρηνοδικείου -μια απόφαση θετική για το αίτημά τους.

Αν και η απόφαση δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί -κάτι που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα-, ο δήμος Θάσου -ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα των συμβασιούχων, με τη διευθύντρια του οικονομικού τμήματος του δήμου να δίνει το παρόν στην εκδίκαση- έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει τα εντάλματα πληρωμής, τα οποία και θα εκτελεστούν αμέσως μετά την τυπική διαδικασία της επικύρωσης.

Όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο δικηγόρος των συμβασιούχων του δήμου Θάσου Λεωνίδας Παππάς, ανάλογη εκτιμάται πως θα είναι η απόφαση και για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι συμβασιούχοι των δήμων Καβάλας και Νέστου -η οποία εκδικάστηκε ταυτόχρονα με αυτήν των συμβασιούχων της Θάσου-, καθώς το Ειρηνοδικείο είναι κοινό για Καβάλα και Θάσο.

Posted On Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 20:43 Γράφτηκε από τον

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Ιουνίου θα προχωρήσουν μετά από απόφασή τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ). Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εφοριακοί υπάλληλοι της Καβάλας

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν: «Οι τρεις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ μετά από πολλές καθησυχαστικές υποσχέσεις της Πολιτικής και Υπηρεσιακής Ηγεσίας όσον αναφορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι παραμένουν απλές υποσχέσεις χωρίς καμία απολύτως λύση, αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου και προστίθεται: Θεωρούμε αυτήν την τακτική παρελκυστική και τουλάχιστον υποτιμητική απέναντι σε εργαζόμενους και εργαζόμενες που έχουν δώσει τα πάντα για την υλοποίηση των στόχων που οδήγησε και στην αύξηση-υπέρβαση των δημοσίων εσόδων, και στην περιστολή των δημοσίων δαπανών».

Παράλληλα, προσθέτουν πως «μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας προστίθεται και ο εμπαιγμός των νέων και παλαιότερων συναδέλφων για τους οποίους εκκρεμεί αδικαιολόγητα η μισθολογική εξομοίωση, γεγονός που ισοδυναμεί με βόμβα στα θεμέλια του μισθολογικού εποικοδομήματος ακόμη και για τους παλιούς».

Προσθέτουν πως «οι ανησυχίες που έχουν εκφράσει στο παρελθόν σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και πώς αυτές θα διαμορφωθούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, επιβεβαιώνονται και μεγεθύνονται». Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι στην πρώτη ενημέρωση της ΑΑΔΕ για την αξιολόγηση, επαναβεβαιώθηκε η ευθεία διασύνδεση αυτής της μνημονιακής αξιολόγησης, με αποπομπές εργαζομένων από την ΑΑΔΕ που θα φέρουν μόνιμα και διά παντός το στίγμα του ακατάλληλου και του αποδιοπομπαίου τράγου.

«Επιπλέον η καθιέρωση των περιγραμμάτων θέσης και η σύνδεσή τους με την μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων, παραπέμπει σε ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές, δημιουργώντας υπαλλήλους πολλών ταχυτήτων και μετατρέποντας τις εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις σε μια απέραντη ζούγκλα ανταγωνισμού και διαγκωνισμού αντί να καλλιεργείται η συνεργασία και η συλλογική προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων», συμπληρώνουν.

Πηγή: sofokleousin.gr

Posted On Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 20:04 Γράφτηκε από τον

Σε 970.328 ανήλθαν συνολικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Απρίλιο, αριθμός μειωμένος έναντι του Μαρτίου που ήταν 1.068.293. Ειδικά στην περιφέρεια ΑΜΘ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 52.937 έναντι 56.437 το Μάρτιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

1. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (σ.σ. επιδοτούμενοι και αναζητούντες εργασία), με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Απρίλιο 2017, ανήλθε σε 865.209 άτομα. Από αυτά 496.349 (ποσοστό 57,37%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 368.860 (ποσοστό 42,63%) για διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 327.275 (ποσοστό 37,83%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 537.934 (ποσοστό 62,17%). Στην περιφέρεια ΑΜΘ το σύνολο αυτό (άνεργοι που αναζητούν εργασία και είναι επιδοτούμενοι) ανήλθε σε 48.821 έναντι 51.431 το Μάρτιο

2. Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον Απρίλιο 2017, ανήλθε σε 105.119 άτομα. Από αυτά 33.108 (ποσοστό 31,50%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 72.011 (ποσοστό 68,50%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 41.610 (ποσοστό 39,58%) και οι γυναίκες σε 63.509 (ποσοστό 60,42%). Στην περιφέρεια ΑΜΘ το σύνολο αυτό (άνεργοι που δεν αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 4116 έναντι 4906 το Μάρτιο

3. Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, τον Απρίλιο 2017 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 116.085 άτομα, από τα οποία οι 90.598 (ποσοστό 78,04%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 25.487 (ποσοστό 21,96%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 57.331 (ποσοστό 49,39%) και οι γυναίκες σε 58.754 (ποσοστό 50,61%).

Από το σύνολο των επιδοτουμένων ανέργων 80.805 (ποσοστό 69,61%) είναι κοινοί, 4.804 (ποσοστό 4,14%) είναι οικοδόμοι, 25.487 (ποσοστό 21,96%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 4.680 (ποσοστό 4,03%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 259 (ποσοστό 0,22%) είναι εκπαιδευτικοί, και 50 (ποσοστό 0,04%) είναι λοιποί.

ΠΗΓΗ: enikonomia

Posted On Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 11:35 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 13Banner Istoria Festival

ELEYTHERIA POSTER 2

18815348 1305682029501072 1936175306165357754 O

Airseashow2017

Lighthouse 2017

Bloque

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας