Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Η "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" θα αγοράσει σταθμό μέτρησης ρύπων για τη Νέα Καρβάλη (βίντεο) Κύριο

Posted On Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 19:19 Γράφτηκε από τον

Με μια απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία το βράδυ της Παρασκευής (καθώς την καταψήφισαν ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο εκπρόσωπος της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου Γιάννης Μούτλιας) το διοικητικό συμβούλιο της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" ενέκρινε την προμήθεια, έναντι ενός χρηματικού ποσού της τάξης των 78.000 € + 4.000 € ανά έτος για τα ανταλλακτικά, (όπως ανέφερε στο Kavala Portal η πρόεδρος της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" Αναστασία Ιωσηφίδου), ενός σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα τοποθετηθεί στην περιοχή της Νέας Καρβάλης. Η προμήθεια αναμένεται να ολοκληρωθεί -με τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού- μετά από περίπου 3-4 μήνες, ενώ για ένα μήνα (όπως είχε τονίσει και πριν από λίγες ημέρες η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα) θα ενοικιαστεί ένας σταθμός μέτρησης -με ένα κόστος της τάξης των 5.000 €.

Μιλώντας στο Kavala Portal η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως "ήδη από το 2016 έχουμε έρθει σε επαφή με τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργο Γκαϊτατζή, προκειμένου να μας δώσει τις προδιαγραφές για την αγορά ενός σταθμού μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων, διοξειδίου του θείου και άλλων ρυπογόνων ουσιών. Το κείμενο με τις προδιαγραφές παραδόθηκε στη 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' και παρουσιάστηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της, το οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προμήθεια -με αμφότερους τους κ. Σιμιτσή και Μούτλια να δηλώνουν ότι αρμόδιο όργανο για την προμήθεια του σταθμού δεν είναι η 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' αλλά το δημοτικό συμβούλιο. Το κόστος της αγοράς θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' -ο οποίος θα αναμορφωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας-, ενώ ήδη είμαστε σε αναζήτηση προγράμματος για την προμήθεια και άλλων σταθμών -με τον έναν εξ αυτών να προορίζεται σίγουρα για το κέντρο της Καβάλας. Όσον αφορά, δε, την αρνητική απάντηση των Σιμιτσή-Μούτλια, δεν μπορώ να την καταλάβω δεδομένου ότι το καταστατικό της 'ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ' τής δίνει αρμοδιότητες που σχετίζονται με το περιβάλλον, ενώ και οι ίδιοι τους αναγνωρίζουν ότι ο δήμος Καβάλας έχει την ηθική υποχρέωση για να παρακολουθεί τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης."

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Γκαϊντατζής, ο οποίος με δηλώσεις του στο Kavala Portal υπογράμμισε την ανάγκη να μπορούν οι δημότες να ενημερώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • 200 € για αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων έγιναν..."φτερά"! 280ef11938f5912d1f7778760d13749a M

  Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 28χρονου ημεδαπού.  

  Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

  Αναλυτικότερα, ο 28χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 45χρονος, σχετικά με πώληση ανταλλακτικών αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

  Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 45χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 28χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 2-11-2017, σε λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για την αγορά των παραπάνω ανταλλακτικών, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

  Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

  Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 • Βαγγέλης Παππάς: Παντέρμαλης και Προκόπιος τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της Τσανάκα… 7b6e97a59b2f01bce1bfee75a89a8386 M

  Δέκα μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές, η κα. Τσανάκα προσπαθεί να εμπλέξει και να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Με τη γνωστή τακτική της, του άλλα πράττουμε, άλλα εννοούμε, προσπαθεί με πρόχειρο και βιαστικό τρόπο να ικανοποιήσει ένα εύλογο αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους σε κάτι που έχει ήδη αρνηθεί  στην παράταξή μας δηλαδή στο εδώ και δύο χρόνια αίτημά μας να μετονομαστεί η οδός Κύπρου σε ‘’Δημάρχου Καβάλας Λευθέρη Αθανασιάδη’’

  Πότε λέει αλήθεια η κα. Τσανάκα, όταν απαντούσε στην παράταξή μας ότι μετονομασίες δε γίνονται λόγω διαδικασιών και νομοθεσίας ή σήμερα που βιαστικά προσπαθεί να δημιουργήσει απατηλές εντυπώσεις στον σεβαστό Ιεράρχη μας που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει σ’ όλους μας, πόσο ταπεινός, νηφάλιος και δίκαιος άνθρωπος είναι, στον οποίο εμείς τρέφουμε απέραντο σεβασμό.

  Δε θεωρούμε ότι μπαίνει σ’ αντιπαράθεση το αίτημά μας με το αίτημα του Σεβασμιότατου, αλλά νομίζουμε ότι ούτε και ο Μακαριστός θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

  Δεν επικαλούμαστε την προσφορά του καθενός σ’ αυτόν τον τόπο γιατί όλοι γνωρίζουμε αλλά  βάζουμε ζήτημα ίσως μεταχείρισης.

  Δεν μπορεί καμιά Διοίκηση του Δήμου να παίζει μ’ αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές σε θεσμικά πρόσωπα και δεν επιτρέπονται μικροψυχίες και εμπάθειες απέναντι στην ιστορική προσφορά κανενός.

  Αν ο νόμος δεν το επιτρέπει, δεν το επιτρέπει για κανένα. Αν το επιτρέπει κατά περίπτωση διαπράττεται μεγάλη αχαριστία απέναντι σ’ ένα πρόσωπο με πολύ μεγάλη προσφορά στην πόλη, γιατί δεν μπορέσατε να ξεπεράσετε τη μικρότητα τη δική σας και των συνοδοιπόρων σας.

  Φτηνές δικαιολογίες δεν υπάρχουν όπως και αντιπαραθέσεις, όλοι είμαστε ίσοι κάτω από τον ίδιο ήλιο.

  Με απέραντο σεβασμό στον Μητροπολίτη Στέφανο, τον καλούμε να κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματός μας και να δικαιολογήσει την αγανάκτησή μας, απέναντι στη Δημοτική Αρχή για την άνιση μεταχείρισή της.

  Ο καθένας με τη δράση του και τη συμπεριφορά του γράφει τη δικιά του ιστορία που κανένας ισχυρός δε μπορεί να την παραχαράξει. Έχουμε μάθει στη δράση μας να μην καταπίνουμε το σάλιο μας και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όσο και να μας στοιχίζει αυτό επικοινωνιακά, γιατί αυτοί είμαστε.    

 • Φεστιβάλ Ακοντίσματος: Διαμαρτυρία Κ. Ιωσηφίδη για πολιτιστική απομόνωση της Νέας Καρβάλης 525c7818e07e0195d5509efffd45f0a8 M

  Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Ακοντίσματος, που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Αυγούστου στο ομώνυμο θέατρο, λίγο έξω από τη Νέα Καρβάλη, παρουσίασαν εκπρόσωποι του νέου (και εμπλουτισμένου) Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης. Συγκεκριμένα, τις ημέρες εκείνες θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα για τη σύνδεση των αρχαιοτήτων της Νέας Καρβάλης με την αρχαία Εγνατία οδό, με τίτλο: «Κι εμείς διαβαίνουμε την αρχαία Εγνατία οδό».

  Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, πάντως, ο πρόεδρος της Στέγης Καπλάνης Ιωσηφίδης εξέφρασε έντονα παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- αντιμετωπίζεται, από πλευράς πολιτισμού, η Νέα Καρβάλη από την Καβάλα. Αφορμή, σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη, έχει σταθεί η έλλειψη ανταπόκρισης, από μεριάς του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας Θοδωρή Γκόνη, να εντάξει το θέατρο Ακοντίσματος στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ Φιλίππων (Σχόλιο γράφοντος: Υπήρξε ποτέ κάποια ουσιαστική πρόταση προς το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, πέρα από κάποιες αναφορές περί αιτήματος για μετονομασία του Φεστιβάλ Φιλίππων σε "Φεστιβάλ Φιλίππων-Ακοντίσματος-Θάσου" -όπως ανέφερε ο κ. Ιωσηφίδης-; Αν ναι, καλό είναι να το μάθουμε και εμείς, ώστε να δούμε τι μπορεί να απαντήσει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και ο κ. Γκόνης)

61 Philippi Festival 2018

Press Kataxorisi Press 15x24 1

Ardas2018 Logo

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας