Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση (156)

Στα τέλη Μαΐου είχε γίνει γνωστό -με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας- ότι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης» είχε ενταχθεί η δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικών Λυκείων σε νησιά. Η διάταξη αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία για το νησί της Θάσου, καθώς με αυτό τον τρόπο δεκάδες μαθητές που μέχρι φέτος αναγκάζονταν να μετακινούνται καθημερινά προς τη Χρυσούπολη για να φοιτήσουν στο τοπικό ΕΠΑΛ θα είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο "σμαραγδένιο νησί".

Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι, και πλέον γίνεται ένας "αγώνας δρόμου" από τη δημοτική αρχή Θάσου για να ετοιμαστεί ο χώρος στον οποίο θα λειτουργήσει το νέο ΕΠΑΛ. Ο χώρος αυτός θα είναι, όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, το παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου στην Σκάλα Καλλιράχης, στο οποίο όμως χρειάζεται να γίνουν αρκετές εργασίες και παρεμβάσεις -το κόστος των οποίων θα αναλάβει η δημοτική αρχή.

Όσον αφορά τα τμήματα που θα λειτουργήσουν, αυτά θα είναι 2 και θα αφορούν:

- τα τουριστικά επαγγέλματα, και

- την πρωτογενή παραγωγή (με κλάδους όπως π.χ. μελισσοκομία)

Posted On Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 15:14 Γράφτηκε από τον

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Protovathmia Kavala 2017 2018 Page 1

Protovathmia Kavala 2017 2018 Page 2

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Defterovathmia Kavala 2017 2018 Page 1

Defterovathmia Kavala 2017 2018 Page 2

Posted On Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 12:32 Γράφτηκε από τον

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»  ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση με θέμα την  «Ανακύκλωση»  για τα παιδιά του «προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης» του Νομικού Προσώπου  Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Καβάλας.

Έπειτα από  πρόταση της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής και συγκεκριμένα της Αντιδημάρχου κυρίας Κορίνας Χιώτη-Πρασσά , εξήντα περίπου παιδιά του προγράμματος, ηλικίας έξι έως οκτώ ετών, την Παρασκευή 14 και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο για τα οφέλη και την αναγκαιότητα της Ανακύκλωσης ,  τους μπλε κάδους , το διαχωρισμό των απορριμμάτων και την επεξεργασία τους.

Εμψυχώτρια της παραπάνω  δράσης ήταν η κυρία Θάλεια Βρεττού όπου ως εκπαιδευτικός με την εθελοντική συμβολή της και  περίσσιο μεράκι συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Όπως είναι γνωστό η συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας με το Νομικό Πρόσωπο Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Καβάλας ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με κύριο στόχο την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την ενημέρωσή  τους με τρόπο διαδραστικό και ψυχαγωγικό σε επίκαιρα θέματα σύγχρονου προβληματισμού. Ξεκίνησε πειραματικά και στην πορεία συνάντησε πολλούς υποστηρικτές που θέλησαν να πραγματοποιήσουν εθελοντικά εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά.

 Έτσι λοιπόν, έπειτα από πρότασή μας, μέλη  του « Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Καβάλας»  δέχθηκαν με προθυμία να πραγματοποιήσουν στο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τα παιδιά του «προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης» τις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

 • Πέμπτη 27 Ιουλίου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη «Διαχείριση Συναισθημάτων» για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών . Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Σοφία Δρακονάκη, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης.
 • Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30,  εκπαιδευτική ενημέρωση με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» για παιδιά ηλικίας 11 ετών. Υπεύθυνος της ενημέρωσης είναι ο κ. Βλαδίμηρος Λεωνίδης, Ψυχολόγος.
 • Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30,  εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τις «Διαπροσωπικές Σχέσεις» για παιδιά ηλικίας 8-9 ετών. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Κυριακή Σαββίδου, Ψυχολόγος.
 • Πέμπτη 24 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα την «Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης» για παιδιά ηλικίας 10 ετών. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Αθανασία Παυλίδου, Ψυχολόγος.
 • Πέμπτη 31 Αυγούστου και ώρα 10:00-11:30, εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα τη «Διαχείριση Συναισθημάτων» για παιδιά ηλικίας 6-7 ετών . Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Σοφία Δρακονάκη, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης.

Εμείς τους ευχαριστούμε θερμά, ευελπιστούμε και ευχόμαστε στη συνέχιση των εποικοδομητικών συνεργασιών προς όφελος των παιδιών της πόλης μας

Posted On Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 14:21 Γράφτηκε από τον

Η Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, μαζί με επτά Πανεπιστήμια της Κύπρου, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καβάλα Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο «Σπουδές στην Κύπρο» με στόχο την ενημέρωση για την πανεπιστημιακή ζωή στην Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον των Ελλαδιτών για τις ευκαιρίες φοίτησης στην Κύπρο. Στην ημερίδα έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι από δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους γονείς και μαθητές για την ανώτερη εκπαίδευση, τα πανεπιστήμια, τις μορφές φοιτητικής και οικονομικής στήριξης και τη φοιτητική ζωή γενικότερα στην Κύπρο.

Τα πανεπιστήμια που εκπροσωπήθηκαν ήταν:

Δημόσια Πανεπιστήμια

Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Πανεπιστήμιο Frederick
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις
Πανεπιστήμιο UCLan

Posted On Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 21:09 Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας, με τίτλο: «WELCOME (ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ» στη δομή φιλοξενίας της Καβάλας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, η σχολική σύμβουλος αγγλικής γλώσσας Νομού Καβάλας, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων, η Άννα Μισσιριάν, μέλη της Ένωσης και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων, που στήριξαν με την εθελοντική τους προσφορά την εκδήλωση.

Μέσα σε κλίμα γεμάτο χρώματα και μουσική, τα παιδιά με την καθοδήγηση των μελών της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και των εθελοντών εκπαιδευτικών, απασχολήθηκαν σε θεατροπαιχνίδια, επιδαπέδια παιχνίδια, επιτραπέζια παιχνίδια, μουσικοκινητική, σκυταλοδρομίες, παιχνίδια ρόλων, χρησιμοποιώντας τόσο την ελληνική, όσο και την αγγλική γλώσσα. Παράλληλα, γεύτηκαν σνακ που ετοίμασαν τα μέλη της Ένωσης, με απόλυτο σεβασμό στην κουλτούρα και τις διατροφικές τους συνήθειες. Στόχοι της δράσης ήταν: Το καλωσόρισμα παιδιών που έχουν υποστεί ταλαιπωρία, μεταπολεμικά τραύματα, στέρηση βασικών αναγκών και διακοπή τυπικής εκπαίδευσης, η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Καβάλας και η ευαισθητοποίησή της, η προσφορά σε υλικά (γραφική ύλη, εκπαιδευτικά βιβλία και παραμύθια στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, επιτραπέζια παιχνίδια), με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας μικρής βιβλιοθήκης στο χώρο, η ενεργοποίηση μελών της Ένωσης, για εθελοντική προσφορά και διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η Ένωση θα προχωρήσει σε μαθήματα της γλώσσας, παράλληλα με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, από μεταπτυχιακούς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε παιδιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 7 έως 12 ετών.

Posted On Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 11:22 Γράφτηκε από τον

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου (και συνυπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης) ορίζονται οι σχολικές μονάδες Α'βάθμιας εκπαίδευσης που ιδρύονται, συγχωνεύονται, υποβιβάζονται, προάγονται ή καταργούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η είδηση που προκύπτει για το νομό Καβάλας είναι η ίδρυση ενός νέου ολοήμερου νηπιαγωγείου μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας -το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, το οποίο θα έχει βαθμό οργανικότητας 1 και θα στελεχωθεί με εκπαιδευτικό προσωπικό μόλις λειτουργήσει.

Αντίθετα, υποβιβάζεται ο βαθμός οργανικότητας του 20ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Καβάλας (από 4 σε 3) -κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο είναι από τα πλέον μικρά σε πλήθος μαθητών σε ολόκληρη την Καβάλα.

Επίσης, στην ίδια απόφαση αναφέρονται 2 συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων:

- το 1ο νηπιαγωγείο Χρυσούπολης απορροφάται από το 2ο νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, και

- το 21ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καβάλας απορροφάται από το 18ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καβάλας

Posted On Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 19:29 Γράφτηκε από τον

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-epal για "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑ.Λ." θα μείνει ανοιχτή κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου 24-25 Ιουνίου.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη ΕΠΑ.Λ για το Σχολικό Έτος 2017-18, υποβάλλουν «ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ» μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr , συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία τους μέχρι και την 23 Ιουνίου 2017. 

Οι μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες αυτών που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων τους στην εφαρμογή e-epal μπορούν να απευθύνονται στο 2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ  ΚΑΒΑΛΑΣ κατά τις ώρες λειτουργίας του κάθε μέρα από 19:00 μέχρι και 22:00 

Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολικό Έτος 2017-18 στο 2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΚΑΒΑΛΑΣ θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Τομείς – Ειδικότητες:

 

2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΚΑΒΑΛΑΣ 

Τομέας

Ειδικότητα

Μηχανολογίας

Τεχνικός Οχημάτων

Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών

Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και

Φυσικού Αερίου

Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και

Κατασκευών

Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων,

Εγκαταστάσεων και Δικτύων

Πληροφορικής

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας

Βοηθός Ιατρικών - Βιολογικών Εργαστηρίων

Διοίκησης και Οικονομίας

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού

Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Posted On Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 23:20 Γράφτηκε από τον

Από σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου, μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις για τις βάσεις εισαγωγής κάνουν λόγο για πτώση λόγω των κακών επιδόσεων των μαθητών στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης που χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά δύσκολα.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους από την Τετάρτη και έπειτα για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό τους και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») μέχρι και τις 14 Ιουλίου. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν υποβάλουν μηχανογραφικό εμπρόθεσμα, θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

 • όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ φέτος, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).
 • όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2015 ή 2016, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. 

Οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο 21 Ιουνίου με 14 Ιουλίου 2017.

«Βουτιά» στις βάσεις -Πώς θα κινηθούν σε κάθε πεδίο

Με τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και τις κακές επιδόσεις των μαθητών σε αυτά, οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση.

Σύμφωνα με τα «Νέα», τα εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας θέματα, δεν επέτρεψαν στους υποψηφίους να πιάσουν υψηλούς βαθμούς και αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη πτώση των βάσεων στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο των Οικονομικών Σχολών και κατόπιν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο των Θετικών Επιστημών. 

Επίσης στο 3ο Πεδίο, των Ιατρικών Σχολών είναι πιθανό φέτος να δούμε την Ιατρική Αθηνών να πέφτει και λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.

Αναλυτικά:

 • 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές)

Στις σχολές του πεδίου αυτού δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές σε σχέση με πέρσι. Τα θέματα που έπεσαν ήταν αναμενόμενα, αλλά για καλά διαβασμένους υποψηφίους και σύμφωνα με εκπαιδευτικούς οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν μικρή πτώση.

 • 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες)

Εδώ η εικόνα των βάσεων θα αλλάξει άρδην και αυτό γιατί τα θέματα που έπεσαν στα Μαθηματικά και στη Φυσική Προσανατολισμού ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις των υποψηφίων να μην είναι καλές και έτσι να αναμένεται σημαντική πτώση των βάσεων.

 • 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής)

Και εδώ αναμένεται ασθενής πτώση των βάσεων και αυτό γιατί τα θέματα της Βιολογίας, αλλά και της Χημείας ήταν απαιτητικά. Αυτά τα δύο μαθήματα θα είναι και ο καθοριστικός παράγοντας που ενδεχομένως να οδηγήσει στην πτώση των βάσεων για την Ιατρική Αθήνας λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια και για την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης λίγο κάτω από τα 18.646 μόρια.

 • 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Εκπαίδευσης)

Εδώ δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντική μεταβολή στις βάσεις. Το πεδίο αυτό έχει χαμηλή ζήτηση, κυρίως λόγω των πενιχρών διορισμών που γίνονται τα τελευταία χρόνια και της δύσκολης επαγγελματικής αποκατάστασης. Στα παιδαγωγικά τμήματα η πρόσβαση γίνεται από όλα τα επιστημονικά πεδία, οπότε ο μεγαλύτερος αριθμός εισακτέων αναμένεται να είναι από το πρώτο επιστημονικό πεδίο και από το 5ο για τους υποψηφίους που εξετάστηκαν υποχρεωτικά στα Μαθηματικά και στα Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας. Τα θέματα που έπεσαν στο πεδίο αυτό ήταν εύκολα, επομένως ίσως να υπάρξει και μια μικρή άνοδος.

 • 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής)

Στο πεδίο αυτό αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη πτώση των βάσεων φέτος σε σχέση με πέρσι και αυτό εξαιτίας των δύσκολων θεμάτων στα Μαθηματικά. Αυξημένης βαρύτητας ήταν επίσης και τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Γενικά, οι βάσεις εισαγωγής θα κινηθούν πτωτικά στην πλειοψηφία των σχολών, με μεγαλύτερη πτώση στις σχολές της περιφέρειας και σε όλες τις υψηλόβαθμες.

Σε πολλές σχολές υψηλής ζήτησης η πτώση μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 1.500 μόρια, ενώ πιο μεγάλη θα είναι σε σχολές μεσαίας ζήτησης και μικρότερη σε εκείνες που απαιτούν χαμηλές βαθμολογίες

Πηγή: iefimerida.gr

Posted On Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 11:19 Γράφτηκε από τον

Το Kavala Portal, σε  συνέχεια της συνεργασίας του με το Φιλολογικό Φροντιστήριο «Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας», δίνει την δυνατότητα σε όλους τους αναγνώστες του, να ενημερωθούν για τις λύσεις όλων των μαθημάτων της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Στον πίνακα που ακολουθεί και στον σύνδεσμο αυτό, ο οποίος θα ανανεώνεται το μεσημέρι κάθε ημέρας των εξετάσεων, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν ενδεικτικές λύσεις των θεμάτων.

Filologiko Frontistirio Ergastirio Ellinikis Glossas

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/6/2017

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

PDF (Λύσεις)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/6/2017

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

PDF (Λύσεις)

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/6/2017

ΙΣΤΟΡΙΑ

PDF (Λύσεις)

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6/2017

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

PDF (Λύσεις)

Filologiko Frontistirio Stoixeia
Posted On Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 21:26 Γράφτηκε από τον
Α/Α Επώνυμο μαθητή Όνομα μαθητή Όνομα πατέρα Όνομα μητέρας Μέσος Όρος Μέσος Όρος Ολογράφως Χαρακτηρισμός μέσου όρου
1 ΣΤΑΘΩΡΗ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ 19,4 ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
2 ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΣΕΛΙΝΑ ΘΩΜΑΣ ΑΝΝΕΤΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ 19,1 ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ και ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
3 ΥΨΗΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΔΑΜΑ 18,9 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΝΝΕΑ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
4 ΔΟΥΤΣΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗ 18,8 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
5 ΜΟΒΣΙΣΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΡΣΕΝ ΜΑΡΙΝΑ 18,8 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
6 ΜΠΟΥΔΑΛΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΩ 18,8 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
7 ΤΣΙΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 18,8 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΟΚΤΩ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
8 ΜΑΔΥΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΘΑ 18,7 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΠΤΑ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
9 ΚΟΚΚΙΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ 18,6 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΞΙ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
10 ΖΗΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΑΡΑ-ΜΑΡΙΑ 18,5 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
11 ΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΙΑ 18,4 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
12 ΜΟΣΧΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΓΕΝΙΑ 18,4 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
13 ΝΤΑΜΠΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΡΙΑ 18,3 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΤΡΙΑ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
14 ΓΕΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΟΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ 18,2 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΔΥΟ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
15 ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 18,1 ΔΕΚΑΟΚΤΩ και ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΑ Άριστα
Posted On Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 19:50 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 12

Philippi60 300x250

 Mpampa INTERNETFB 10X15CM

20622333 1240404536071740 3828876725449570334 N

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας