Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση (232)

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επιτυχία της Καβαλιώτισσας μαθήτριας Έφης Ζιώτα:

«Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των συνδημοτών μου θα ήθελα να συγχαρώ από βάθους καρδιάς την Καβαλιώτισσα μαθήτρια Έφη Ζιώτα για τη σημαντική νίκη που κατέλαβε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Η Έφη Ζιώτα έχοντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του καθηγητή της Παναγιώτη Ασλανίδη κατέλαβε τη 10η θέση Παγκοσμίως και την 3η θέση στην Ευρώπη μεταξύ ενός εκατομμυρίου παιδιών απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν φέτος στον καταξιωμένο διαγωνισμό.

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στήριξε την προσπάθεια της Έφης και σήμερα όλοι μαζί οι Καβαλιώτες, μπορούμε να χαιρόμαστε και να περηφανευόμαστε γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία της που φανερώνει το υψηλό επίπεδο των παιδιών μας και μας γεμίζει ελπίδα ότι οι νέοι άνθρωποι θ’ ανεβάσουν την πατρίδα μας ένα βήμα ψηλότερα.

Ένα μεγάλο μπράβο στη δική μας Έφη, ένα μεγάλο μπράβο και στα άλλα δύο παιδιά από την Αθήνα και τη Σπάρτη που συγκροτήσαν την εθνική μας ομάδα στο διεθνή διαγωνισμό της Microsoft κάνοντας μας όλους να νιώθουμε πάρα πολύ όμορφα αυτή την Αυγουστιάτικη μέρα».

Posted On Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 15:40 Γράφτηκε από τον

Εγκύκλιο με πέντε οδηγίες προς τα σχολεία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες (σε μια προσπάθεια να τηρηθεί ένας νόμος που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν εφαρμόζεται στην πράξη). Επισημαίνεται επίσης ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα οι συστάσεις Γαβρόγλου επισημαίνουν: 

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

2. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτειτο σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

3. Οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ), δύνανται να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών (νόμοι 2472/1997 (ΦΕΚ 50/τ.Α’/1997) και 3471/2006 (ΦΕΚ 133/τ. Α'/2006).

4. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων. Οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 2 στοιχ. α΄ του ν.2472/1997, στο μέτρο που από αυτές δύνανται να προσδιοριστούν, άμεσα ή έμμεσα, τα υποκείμενα των δεδομένων. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ίδιου νόμου, η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (πχ αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνον όταν το υποκείμενο των δεδομένων (οι κηδεμόνες των μαθητριών-μαθητών) έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.
Πρότυπο έντυπο γονικής συναίνεσης όσον αφορά στη γονική συγκατάθεση πριν από την αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα και την ανάρτηση, εικόνων και βίντεο με μαθητές στις ιστοσελίδες και ιστολόγια του σχολείου, καθώς και άλλο χρήσιμο υλικό που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών στο διαδίκτυο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μπορείτε να βρείτε στον ενημερωτικό κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»: http://internet-safety.sch.gr/).

5. Δεν επιτρέπεται η χρήση – λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, σύμφωνα και με την υπ’ αρ. Γ/ΕΞ/2274/31.3.2011 (ΦΕΚ 548/τ. Β΄/7-4-2011) οδηγία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ειδικότερα το άρθρο 18, παρ. 2, που ορίζει επιπλέον ότι οι ώρες λειτουργίας του συστήματος θα πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια σε σχετικές ενημερωτικές πινακίδες έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές και φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο δεν παρακολουθούνται.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Posted On Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 05:07 Γράφτηκε από τον

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 22/6/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2018’  - ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών νομού Καβάλας. 

Ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κος Δρ ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Επιστημονικός Διευθυντής της εταιρείας Employ - Συγγραφέας “Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα”

Με την επιστημονική υποστήριξη  της  EMPLOY – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στα επαγγέλματα όλων των επιστημονικών πεδίων, με αναφορές τόσο σε σχολές υψηλής μοριοδότησης αλλά και για ευκαιρίες σπουδών και σταδιοδρομίας σε σχολές και τμήματα χαμηλής μοριοδότησης.

Κατά την έναρξη της ημερίδας βραβεύθηκε από το Σύνδεσμό μας ο υπερμαραθωνοδρόμος κ. Σιδερίδης Νικόλαος,  για την πολύχρονη προσπάθειά του και τις αλλεπάλληλες διακρίσεις του στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, καθώς μέσω αυτών αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ήθους, επιμονής, στοχοπροσήλωσης και υπέρβασης των ανθρώπινων ορίων για τη νεολαία της πόλης μας.

Ευθύνη όλων των δασκάλων, πέρα από τις ιδιαιτερότητες των καιρών, είναι να στέκονται αρωγοί στους αγώνες και την αγωνία των εφήβων μας, να ωθούν προς τα μπρος με όραμα και γνώση τη νέα γενιά της χώρας μας και να αποτελούν το σκαλοπάτι προς την επίτευξη των στόχων τους.

Ο σύνδεσμός μας ευχαριστεί  

 • Την εταιρεία EMPLOY – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας για την άρτια παρουσίαση του κου Κότιου Κωνσταντίνου
 • το πανεπιστήμιο Frederick – Κύπρος, Λευκωσία – Λεμεσός  για την ευγενική χορηγία τους.

Τη διαχειριστική αρχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη φιλοξενία της ημερίδας.

Posted On Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 20:37 Γράφτηκε από τον

H Έδρα UNESCO Con-E-Ect που εδρεύει στο ΤΕΙ ΑΜΘ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δασοπονίας  και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, με την υποστήριξη της Εθνικής Επιτροπή της UNESCO, προσφέρει ένα  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άνθρωπος & Νερό» επιχειρώντας την πλέον ολοκληρωμένη προσέγγιση του φυσικού πόρου «Νερό» εξετάζοντας το, αναλύοντας το και προσφέροντας εκπαιδευτικές γνώσεις σχετικές με αυτό με Βιολογικό, Χημικό, Μηχανικό, Οικονομικό, Ιστορικό και Νομικό Υπόβαθρο. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός του έγκειται στο γεγονός ότι περιλαμβάνει δύο παράλληλες κατευθύνσεις, αυτή της «έλλειψης» και αυτή της «περίσσειας», και σε συνδυασμό με την ολιστική προσέγγιση που αναφέραμε, το κάνουν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. To Πρόγραμμα αυτό προσφέρεται από το ΤΕΙ ΑΜΘ και το Τμήμα Δασοπονίας και ΔΦΠ και στην Αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενο σε φοιτητές ξένων χωρών.

Αντικείμενο του παρόντος μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων σχετικών με την αλληλεπίδραση ανθρώπου και νερού από οικολογικής, τεχνικής, πολιτικοοικονομικής και βϊοιατρικής σκοπιάς. Επιπρόσθετο αντικείμενο, είναι η διεξαγωγή έρευνας σχετικής με τις προαναφερθείσες αλληλεπιδράσεις.

Υποβολή αιτήσεων  έως και 1 Αυγούστου 2018

Έναρξη μαθημάτων  5 Οκτωβρίου 2018

Μπορείτε να βρείτε την προκήρυξη εισαγωγής φοιτητών εδώ

Posted On Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 13:17 Γράφτηκε από τον

    Όταν η αγάπη και η εργατικότητα των εκπαιδευτικών, συνδυάζεται με το ταλέντο των μαθητών έχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Αυτό συνέβη τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο  του 14ου Δημοτικού  Σχολείου  Καβάλας  στην  περιοχή Προφήτη Ηλία, όπου τα παιδιά παρουσίασαν την καλοκαιρινή τους γιορτή.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και επισήμους, ο διευθυντής του σχολείου κ. Λάζαρος Αντωνίου.

    Αμέσως μετά, τα μικρά παιδιά του 14ου Νηπιαγωγείου παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων.

   Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου. Τα παιδιά όλων των τάξεων είχαν κάτι ξεχωριστό να παρουσιάσουν. Με το ταλέντο τους και με καλοκαιρινή διάθεση έδωσαν ιδιαίτερη χαρά σε όλους.

   Στη συνέχεια έγινε βράβευση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, των μαθητών/ μαθητριών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του σχολείου ( ποδόσφαιρο, μίνι μπάσκετ, πρωτάθλημα κλασσικού αθλητισμού) καθώς και των παιδιών που συμμετείχαν στα απογευματινά μαθήματα του Συλλόγου Γονέων ( Σκάκι / Ζωγραφική).

   Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, ήταν όταν τα παιδιά της Στ τάξης ανέβηκαν στο πλοίο της ζωής και αποχαιρέτησαν το αγαπημένο τους σχολείο κρατώντας ως πολύτιμο θησαυρό βαθιά μες τις καρδιές τους, τις πιο όμορφες αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας .

   Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών από το Σύλλογο Γονέων  στους απόφοιτους του δημοτικού σχολείου. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κεράσματα από τον πλούσιο όπως πάντα μπουφέ των υπέροχων μαμάδων και πολλή μουσική.

   Το ραντεβού των υπόλοιπων  παιδιών κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης ανανεώθηκε για το φθινόπωρο, κατά την επιστροφή τους στο γνώριμο χώρο του σχολείο.

Καιρός για διακοπές και ανάπαυλα λοιπόν. Καλό καλοκαίρι.

Posted On Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 21:28 Γράφτηκε από τον

Χωρίς προβλήματα, και με ελάχιστες απουσίες μαθητών, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής ο "μαραθώνιος" των πανελλαδικών εξετάσεων στην Καβάλα, με τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων να διαγωνίζονται στο μάθημα της Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο για την παιδεία και την εκπαίδευση του καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Φροντισών Ελλάδος, σε σχόλιό της, επισημαίνει ότι: «Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμί απρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο τηςπαραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν έναάρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικώνκαι μαθητών / μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου».

Posted On Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:08 Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 160 μαθητών και μαθητριών 5ης και 6ης Δημοτικού από διάφορα δημοτικά σχολεία της Καβάλας (αλλά και από το Παληό) διεξήχθη, την Κυριακή, ο 6ος μαθητικός διαγωνισμός ορθογραφίας δημοτικών σχολείων που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων δήμου Καβάλας. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, με την ημιτελική φάση να διεξάγεται το πρωί και την τελική (στην οποία προκρίθηκαν 32 μαθητές και μαθήτριες) να διεξάγεται το απόγευμα.

Ο τρόπος εξέτασης των διαγωνιζόμενων δεν διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες σηκώνονταν ανά 3 (με αλφαβητική σειρά) και η κριτική επιτροπή ζητούσε από τον κάθε διαγωνιζόμενο να απαγγείλει ένα προς ένα τα γράμματα μιας λέξης που ζητείτο από αυτήν -μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο αυξανόταν σε κάθε επίπεδο δυσκολίας. Αν ένα παιδί έβρισκε τη σωστή φωτογραφία συνέχιζε στην επόμενη φάση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποκλειόταν από τη συνέχεια. Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε μέχρις ότου βρέθηκαν οι 3 νικήτριες του διαγωνισμού:

  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΗ
1 Αντωνιάδου Καλλιόπη 17 ΣΤ
2 Δουλγερίδη Άννα 10 ΣΤ
3 Μάγου Αικατερίνη 10 Ε

Ο διαγωνισμός χαρακτηρίστηκε από το αρκετά υψηλό επίπεδο δυσκολίας των λέξεων -ιδίως για παιδιά 5ης και 6ης δημοτικού-, καθώς και από το πόσο έντονα τον έζησαν πολλά παιδιά που έλαβαν μέρος -κάτι που έγινε αντιληπτό ακόμα και από τα δάκρυα απογοήτευσης ορισμένων από αυτά, όταν διαπίστωναν ότι δεν είχαν βρει τη σωστή ορθογραφία. Τα έπαθλα του διαγωνισμού (έπαινοι, εισιτήρια για τον κινηματογράφο "Απόλλων" και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι Scrabble -στη νικήτρια) απονεμήθηκαν από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ΑΜΘ Κώστα Αντωνιάδη (η κόρη του οποίου αναδείχτηκε νικήτρια), από τον διευθυντή της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας Πέτρο Πετρόπουλο, τον αντιπρόεδρο της επιτροπής Πέτρο Τσάρα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Θεόδωρο Τζατζάρη. Ο κ. Αντωνιάδης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν από τη μεριά του προσπάθειες ώστε ο διαγωνισμός να λάβει περιφερειακό χαρακτήρα -με την οικονομική συνδρομή της περιφέρειας ΑΜΘ.

Σχόλιο γράφοντος: Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας για την πρωτοβουλία που παίρνουν εδώ και πολλά χρόνια για τη διεξαγωγή αυτού του πρωτότυπου και σημαντικού, από εκπαιδευτικής άποψης -και όχι μόνο-, διαγωνισμού, και ελπίζουμε να γίνει σύντομα πράξη η δέσμευση του κ. Αντωνιάδη για επέκτασή του σε περιφερειακό επίπεδο.

Βέβαια, επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, καλό θα ήταν να εξεταστεί ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, και να υιοθετηθούν -ενδεχομένως- και άλλες μέθοδοι (όπως αυτές που εφαρμόζονται συχνά σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, με τα παιδιά να διαγωνίζονται στις ίδιες λέξεις, με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή tablet pc ή ακόμα και κινητού τηλεφώνου). Έτσι, η πιθανότητα να αποφευχθούν ενδεχόμενα μικροπροβλήματα που παρατηρήσαμε (χωρίς, φυσικά, να το επιδιώκουν οι διοργανωτές) -όπως λέξεις που μοιάζουν, μεν, να ανήκουν στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας αλλά να μην είναι- θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. 

Posted On Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 07:22 Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 διεξάγεται για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας των μαθητών της Πέμπτης και Έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Φέτος οι συμμετοχές ανέρχονται στις 122.

Afisa Diagonismou Orthografias 2018

Posted On Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 22:20 Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κύκλος των διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δομής δια Βίου Μάθησης - Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις έξι πόλεις της δράσης την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018.

Η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μια πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατά την οποία καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.) παραδίδουν, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία όπως η Υγεία, η Αγωγή των Πολιτών, η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, ο Λόγος, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά.

Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια – Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα – έχει στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δημητρίου Πέτροβιτς, του Πρυτανεύοντος του Δ.Π.Θ. Σταύρου Τουλουπίδη και του Πρύτανη Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. Δημήτρη Μπαντέκα, υλοποιήθηκε στην πράξη η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία, και θεσμοθετήθηκε πλέον στη συνείδηση των πολιτών και των καθηγητών η ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή δια Βίου Μάθησης.

Για την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 130 Καθηγητές και Ειδικοί Επιστήμονες των Σχολών του Δ.Π.Θ. και Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. μοιράστηκαν σε διάστημα 15 εβδομάδων, σε έξι πόλεις της Περιφέρειας, εξειδικευμένες γνώσεις και συνδιαλέχτηκαν με τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των διαλέξεων στις εξής εννέα θεματικές ενότητες:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη

 • • «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
 • • «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ν. Ορεστιάδα:

 • • «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κομοτηνή:

 • • «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
 • • «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη:

 • • «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Καβάλα:

 • • «ΖΩ – ΕΝΕΡΓΩ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΩ»
 • • «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα:

 • • «Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στην τελετή λήξης συμμετείχαν θεσμικά στην Κομοτηνή η Εκτελεστική Γραμματέας Ζωή Κοσμίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, στην Αλεξανδρούπολη ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Πρυτανεύον του Δ.Π.Θ. Σταύρος Τουλουπίδης, στην Ορεστιάδα η Περιφερειακή Σύμβουλος Νόρα Μοσχοφίδου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Σπυρίδων Κουτρούμπας, στην Ξάνθη ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, στην Καβάλα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρύτανης Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ Δημήτριος Μπαντέκας, στη Δράμα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Χρήστος Λιθηρόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δημήτριος Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά όλους τους Καθηγητές και Εισηγητές, για την εθελοντική προσφορά τους, καθώς και όλους τους συνεργάτες του και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας ΑΜΘ, που άοκνα στη διάρκεια των διαλέξεων, φρόντιζαν για όλα τα θέματα με επιτυχία. Και συνέχισε «Ως διοίκηση, κάνουμε πράξη όλα όσα είναι για το καλό του τόπου και των πολιτών της Περιφέρειας μας. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί μπορούμε να αντέξουμε τις προκλήσεις των καιρών. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε σε γνώσεις και να γίνουμε καλύτεροι, μέσα από τις διαλέξεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Οι συμμετέχοντες πολίτες και καθηγητές συμπλήρωσαν σχετικές φόρμες αξιολόγησης της δράσης. Οι προτάσεις και επισημάνσεις θα ληφθούν υπόψη από την Οργανωτική Επιτροπή κατά τον σχεδιασμό της νέας ακαδημαϊκής περιόδου 2018-2019».

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στους δικαιούχους του προγράμματος.

Posted On Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 01:07 Γράφτηκε από τον

Συναντήσεις με τους βουλευτές Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη (του ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκο Παναγιωτόπουλο (της ΝΔ) είχαν, τις τελευταίες ημέρες, τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας.

Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα την Παρασκευή (με τον κ. Εμμανουηλίδη) και το Σάββατο (με τον κ. Παναγιωτόπουλο). Το σύνδεσμο εκπροσώπησαν οι: Α. Μυστακίδης (Πρόεδρος), Σ. Κετζετζής (Αντιπρόεδρος και Α’ αντιπρόεδρος ΟΕΦΕ), Α, Γερμανίδης (Γραμματέας), Σ. Καϊρέτης (Ταμίας) και Δ. Ευφραιμίδης (Μέλος).

Στην συνάντηση κατατέθηκε προς τον βουλευτή υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των φροντιστών (διαδικασία αδειοδότησης-επικαιροποίησης αδειών, άρθρο 116 του προσφάτως κατατεθέντος νομοσχεδίου για την Παιδεία, ανεξέλεγκτη κατ’ οίκον διδασκαλία, κέντρα μελέτης, παράνομα ιδιαίτερα καθηγητών ιδιωτών και δημοσίου, αποκλεισμός από ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, διεύρυνση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των φροντιστηρίων) και προτάσεις για την υπέρβασή τους.

Posted On Κυριακή, 06 Μαΐου 2018 09:57 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 17

61 Philippi Festival 2018

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας