Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση (227)

Χωρίς προβλήματα, και με ελάχιστες απουσίες μαθητών, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής ο "μαραθώνιος" των πανελλαδικών εξετάσεων στην Καβάλα, με τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων να διαγωνίζονται στο μάθημα της Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο για την παιδεία και την εκπαίδευση του καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Φροντισών Ελλάδος, σε σχόλιό της, επισημαίνει ότι: «Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμί απρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο τηςπαραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν έναάρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικώνκαι μαθητών / μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου».

Posted On Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:08 Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 160 μαθητών και μαθητριών 5ης και 6ης Δημοτικού από διάφορα δημοτικά σχολεία της Καβάλας (αλλά και από το Παληό) διεξήχθη, την Κυριακή, ο 6ος μαθητικός διαγωνισμός ορθογραφίας δημοτικών σχολείων που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων δήμου Καβάλας. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, με την ημιτελική φάση να διεξάγεται το πρωί και την τελική (στην οποία προκρίθηκαν 32 μαθητές και μαθήτριες) να διεξάγεται το απόγευμα.

Ο τρόπος εξέτασης των διαγωνιζόμενων δεν διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες σηκώνονταν ανά 3 (με αλφαβητική σειρά) και η κριτική επιτροπή ζητούσε από τον κάθε διαγωνιζόμενο να απαγγείλει ένα προς ένα τα γράμματα μιας λέξης που ζητείτο από αυτήν -μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο αυξανόταν σε κάθε επίπεδο δυσκολίας. Αν ένα παιδί έβρισκε τη σωστή φωτογραφία συνέχιζε στην επόμενη φάση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποκλειόταν από τη συνέχεια. Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε μέχρις ότου βρέθηκαν οι 3 νικήτριες του διαγωνισμού:

  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΗ
1 Αντωνιάδου Καλλιόπη 17 ΣΤ
2 Δουλγερίδη Άννα 10 ΣΤ
3 Μάγου Αικατερίνη 10 Ε

Ο διαγωνισμός χαρακτηρίστηκε από το αρκετά υψηλό επίπεδο δυσκολίας των λέξεων -ιδίως για παιδιά 5ης και 6ης δημοτικού-, καθώς και από το πόσο έντονα τον έζησαν πολλά παιδιά που έλαβαν μέρος -κάτι που έγινε αντιληπτό ακόμα και από τα δάκρυα απογοήτευσης ορισμένων από αυτά, όταν διαπίστωναν ότι δεν είχαν βρει τη σωστή ορθογραφία. Τα έπαθλα του διαγωνισμού (έπαινοι, εισιτήρια για τον κινηματογράφο "Απόλλων" και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι Scrabble -στη νικήτρια) απονεμήθηκαν από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ΑΜΘ Κώστα Αντωνιάδη (η κόρη του οποίου αναδείχτηκε νικήτρια), από τον διευθυντή της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας Πέτρο Πετρόπουλο, τον αντιπρόεδρο της επιτροπής Πέτρο Τσάρα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Θεόδωρο Τζατζάρη. Ο κ. Αντωνιάδης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν από τη μεριά του προσπάθειες ώστε ο διαγωνισμός να λάβει περιφερειακό χαρακτήρα -με την οικονομική συνδρομή της περιφέρειας ΑΜΘ.

Σχόλιο γράφοντος: Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καβάλας για την πρωτοβουλία που παίρνουν εδώ και πολλά χρόνια για τη διεξαγωγή αυτού του πρωτότυπου και σημαντικού, από εκπαιδευτικής άποψης -και όχι μόνο-, διαγωνισμού, και ελπίζουμε να γίνει σύντομα πράξη η δέσμευση του κ. Αντωνιάδη για επέκτασή του σε περιφερειακό επίπεδο.

Βέβαια, επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, καλό θα ήταν να εξεταστεί ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, και να υιοθετηθούν -ενδεχομένως- και άλλες μέθοδοι (όπως αυτές που εφαρμόζονται συχνά σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, με τα παιδιά να διαγωνίζονται στις ίδιες λέξεις, με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή tablet pc ή ακόμα και κινητού τηλεφώνου). Έτσι, η πιθανότητα να αποφευχθούν ενδεχόμενα μικροπροβλήματα που παρατηρήσαμε (χωρίς, φυσικά, να το επιδιώκουν οι διοργανωτές) -όπως λέξεις που μοιάζουν, μεν, να ανήκουν στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας αλλά να μην είναι- θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. 

Posted On Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 07:22 Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 διεξάγεται για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας των μαθητών της Πέμπτης και Έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Φέτος οι συμμετοχές ανέρχονται στις 122.

Afisa Diagonismou Orthografias 2018

Posted On Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 22:20 Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κύκλος των διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δομής δια Βίου Μάθησης - Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις έξι πόλεις της δράσης την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018.

Η Ακαδημία – Δομή Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μια πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατά την οποία καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.) παραδίδουν, σε εθελοντική βάση, διαλέξεις σε πολίτες σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία όπως η Υγεία, η Αγωγή των Πολιτών, η Επιχειρηματικότητα, η Τεχνολογία, ο Λόγος, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά.

Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2015 στον Έβρο και από το 2016 πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε έξι πόλεις σε όλη την Περιφέρεια – Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα – έχει στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την τοπική κοινωνία.

Με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δημητρίου Πέτροβιτς, του Πρυτανεύοντος του Δ.Π.Θ. Σταύρου Τουλουπίδη και του Πρύτανη Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. Δημήτρη Μπαντέκα, υλοποιήθηκε στην πράξη η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία, και θεσμοθετήθηκε πλέον στη συνείδηση των πολιτών και των καθηγητών η ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή δια Βίου Μάθησης.

Για την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 130 Καθηγητές και Ειδικοί Επιστήμονες των Σχολών του Δ.Π.Θ. και Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. μοιράστηκαν σε διάστημα 15 εβδομάδων, σε έξι πόλεις της Περιφέρειας, εξειδικευμένες γνώσεις και συνδιαλέχτηκαν με τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των διαλέξεων στις εξής εννέα θεματικές ενότητες:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη

 • • «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
 • • «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ν. Ορεστιάδα:

 • • «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κομοτηνή:

 • • «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
 • • «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη:

 • • «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Καβάλα:

 • • «ΖΩ – ΕΝΕΡΓΩ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΩ»
 • • «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα:

 • • «Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στην τελετή λήξης συμμετείχαν θεσμικά στην Κομοτηνή η Εκτελεστική Γραμματέας Ζωή Κοσμίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, στην Αλεξανδρούπολη ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Πρυτανεύον του Δ.Π.Θ. Σταύρος Τουλουπίδης, στην Ορεστιάδα η Περιφερειακή Σύμβουλος Νόρα Μοσχοφίδου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Σπυρίδων Κουτρούμπας, στην Ξάνθη ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, στην Καβάλα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρύτανης Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ Δημήτριος Μπαντέκας, στη Δράμα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Χρήστος Λιθηρόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Δημήτριος Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά όλους τους Καθηγητές και Εισηγητές, για την εθελοντική προσφορά τους, καθώς και όλους τους συνεργάτες του και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας ΑΜΘ, που άοκνα στη διάρκεια των διαλέξεων, φρόντιζαν για όλα τα θέματα με επιτυχία. Και συνέχισε «Ως διοίκηση, κάνουμε πράξη όλα όσα είναι για το καλό του τόπου και των πολιτών της Περιφέρειας μας. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί μπορούμε να αντέξουμε τις προκλήσεις των καιρών. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε σε γνώσεις και να γίνουμε καλύτεροι, μέσα από τις διαλέξεις της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Οι συμμετέχοντες πολίτες και καθηγητές συμπλήρωσαν σχετικές φόρμες αξιολόγησης της δράσης. Οι προτάσεις και επισημάνσεις θα ληφθούν υπόψη από την Οργανωτική Επιτροπή κατά τον σχεδιασμό της νέας ακαδημαϊκής περιόδου 2018-2019».

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στους δικαιούχους του προγράμματος.

Posted On Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 01:07 Γράφτηκε από τον

Συναντήσεις με τους βουλευτές Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη (του ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκο Παναγιωτόπουλο (της ΝΔ) είχαν, τις τελευταίες ημέρες, τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας.

Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα την Παρασκευή (με τον κ. Εμμανουηλίδη) και το Σάββατο (με τον κ. Παναγιωτόπουλο). Το σύνδεσμο εκπροσώπησαν οι: Α. Μυστακίδης (Πρόεδρος), Σ. Κετζετζής (Αντιπρόεδρος και Α’ αντιπρόεδρος ΟΕΦΕ), Α, Γερμανίδης (Γραμματέας), Σ. Καϊρέτης (Ταμίας) και Δ. Ευφραιμίδης (Μέλος).

Στην συνάντηση κατατέθηκε προς τον βουλευτή υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των φροντιστών (διαδικασία αδειοδότησης-επικαιροποίησης αδειών, άρθρο 116 του προσφάτως κατατεθέντος νομοσχεδίου για την Παιδεία, ανεξέλεγκτη κατ’ οίκον διδασκαλία, κέντρα μελέτης, παράνομα ιδιαίτερα καθηγητών ιδιωτών και δημοσίου, αποκλεισμός από ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, διεύρυνση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των φροντιστηρίων) και προτάσεις για την υπέρβασή τους.

Posted On Κυριακή, 06 Μαΐου 2018 09:57 Γράφτηκε από τον

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  ‘’European Step to Stop Cyberbullying’’ (Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για να σταματήσει ο Εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου), το οποίο είναι ένα από τα προγράμματα Erasmus +, δράση ΚΑ2, που υλοποιούνται στο Σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος δύο εκπαιδευτικοί και οκτώ μαθητές της Β΄ Τάξης, επισκέφθηκαν την Κοΐμπρα της Πορτογαλίας σε μια διεθνική συνάντηση τεσσάρων χωρών, η οποία είχε σαν στόχο την προσέγγιση του θέματος μέσω έρευνας, σεμιναρίων και διδασκαλίας στο σχολείο (Escola Secundária Quinta das Flores) της πόλης που τους φιλοξένησε. Ο κύκλος των μαθημάτων πραγματοποιούνταν από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα.

Οι εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών:

«Επιστρέφοντας από την Κοΐμπρα, έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας λίγες εικόνες από την πρώτη συνάντησή μας με μαθητές από τέσσερις χώρες, και την τόσο εποικοδομητική συνεργασία πάνω στο πρόγραμμά μας με θέμα ‘’European Step to Stop Cyberbullying’’. Σ’ αυτήν την πρώτη συνάντηση κάθε χώρα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το εκπαιδευτικό σύστημα της (στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ιταλία και η Πορτογαλία) και να καταλήξει σε μια συγκριτική μελέτη των εκπαιδευτικών συστημάτων. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε, τόσο εμείς όσο και οι μαθητές, από εξειδικευμένους κρατικούς φορείς και από πανεπιστημιακούς καθηγητές για την έκταση του φαινομένου «cyberbullying», τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Παράλληλα, μέσω από βιωματικές ασκήσεις έγινε η προσπάθεια να αποκτήσουμε ενσυναίσθηση, τόσο για τον ρόλο του θύματος όσο και για τον ρόλο του θύτη και να διαπιστώσουμε ότι και οι δυο χρήζουν βοήθειας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα που είχε σαν στόχο να αναδείξει κατά πόσο η κάθε χώρα είχε επίγνωση της έκτασης αυτού του φαινομένου.

Πολύτιμη εμπειρία για μας υπήρξε η ζεστή φιλοξενία των συναδέλφων και των μαθητών αυτής της όμορφης χώρας, που με μεγάλη χαρά μας ξενάγησαν στη μεσαιωνική τους πόλη.

Μέσα απ’ αυτήν την εμπειρία είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μαθητές και εκπαιδευτικοί μεταξύ μας, να γνωρίσουμε την ιστορία και τα έθιμα της περιοχής καθώς και να απολαύσουμε τις ομορφιές του τόπου. Κουβαλήσαμε, λοιπόν, μαζί μας όμορφες μυρωδιές και χρώματα, ζεστές αναμνήσεις κι ένα καλό κλίμα συνεργασίας, που θα συνεχιστεί, καθώς το πρόγραμμα “τρέχει” και για την επόμενη σχολική χρονιά»

Posted On Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 21:27 Γράφτηκε από τον

 Την Τετάρτη 2 Μαΐου μαθητές της Ε΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης υποδέχθηκαν τον NAO, ένα ρομπότ που χρησιμοποιείται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ομάδα από το ΤΕΙ Καβάλας με επικεφαλή τον Καθηγητή Δρ Καμπουρλάζο,  τους συνεργάτες του Δρ Ελένη Βροχίδου και τον Χρήστο Λυτρίδη και την Καθηγήτρια Αουασίφ Ναζουά του Πανεπιστημίου Καζαμπλάνκας του Μαρόκου, δίδαξαν τη δενδροειδή ανάπτυξη στην προπαίδεια  για τα Μαθηματικά. Η διδασκαλία με συνεργατική μέθοδο με το ρομπότ ΝΑΟ και με την παραδοσιακή μέθοδο, έγινε με σκοπό να ανιχνευθεί η επιρροή στη μάθηση, της συνεργασίας δασκάλου – ρομπότ – μαθητών και η αλληλεπίδρασή τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μιχαήλ Σαλωνίδης, με τις δασκάλες της Ε΄ τάξης κ. Ζωή Ασίκη και κ. Αικατερίνη Τσαούση ήταν βοηθοί στην προσπάθεια της ομάδας που έφερε το ρομπότ στο σχολείο.

Posted On Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 07:30 Γράφτηκε από τον

Με μια σημαντική διάκριση επέστρεψε την περασμένη Παρασκευή από τη 12η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης (12th Trade Fair Thessaloniki 2018) -που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων- το Γενικό Λύκειο Ποδοχωρίου.

Ο λόγος για το βραβείο του «Kαλύτερου Περιπτέρου» που κατέκτησε η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» Sοaping Therapy, η οποία δημιουργήθηκε από μαθητές της Γ' Λυκείου τηυ ΓΕΛ Ποδοχωρίου (υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Νατάσας Τσακμάκη) με σκοπό την υλοποίηση 3 διαφορετικών ειδών βιολογικών σαπουνιών. Το μυστικό των 3 αυτών σαπουνιών ήταν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς μετά από αρκετούς πειραματισμούς τα μέλη της ομάδας κατέληξαν στα εξής προϊόντα:

α) το μαύρο σαπούνι περιέχει ενεργό άνθρακα,

β) το απαλό σαπούνι περιέχει ξανθό μούστο,

γ) το ειδικό σαπούνι για βαθιά απολέπιση περιέχει πούδρα από εξαιρετικής ποιότητας αμύγδαλα τοπικής παραγωγής

{gallery}soapping_therapy

Τα προαναφερθέντα υλικά χορηγήθηκαν από τοπικές επιχειρήσεις (όπως η "Ταχίνι Φλώρος", η Bio-Olive του Παναγιώτη Κουτσουρίδη, η Evmorfia Handmade της Εύης Καρδασούδη), ενώ το ρόλο του business mentor ανέλαβε ο Δημήτρης Φελεκίδης. Η ομάδα Soaping Therapy είχε, επίσης, την πλήρη στήριξη του δήμου Παγγαίου, με την αντιδήμαρχο Όλγα Αμπατζιά να δίνει το παρόν στη Θεσσαλονίκη και το δημοτικό συμβούλιο -που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης- να αποφασίζει την χορήγηση χρηματικού επαίνου.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 600 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 40 Γυμνάσια και Λύκεια αλλά και Ειδικά Σχολεία, από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Διδυμότειχο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Καστοριά και τα Τρίκαλα αλλά και τη Ρόδο. Άπαντες κατέπληξαν με τις καινοτομίες, τον επαγγελματισμό και τον ενθουσιασμό τους, το κοινό, τους προσκεκλημένους και την κριτική επιτροπή του ΣΕΝ. Εκτός, δε, από το Λύκειο Ποδοχωρίου βραβεύτηκαν:

 1. Το βραβείο «Καλύτερη Εταιρεία» κέρδισε η μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΧBand από το Κολλέγιο Ανατόλια.  Το XBand είναι ένα καινοτόμο wearable, σαν ρολόι, τελευταίας τεχνολογίας, που παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες χιονοδρομικών κέντρων. Μετρά τους παλμούς τους χρήστη και ειδοποιεί το χιονοδρομικό κέντρο σε περίπτωση που ο σκιέρ βρίσκεται σε κίνδυνο δίνοντας εκείνη τη στιγμή τις συντεταγμένες της περιοχής που βρίσκεται έτσι ώστε να φθάσουν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.
 2. Το βραβείο «Πιο καινοτόμο προϊόν» απονεμήθηκε στη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» Τhink Big 2 Change Small από το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια έξυπνη κοινωνική επιχείρηση που φιλοδοξεί να φέρει θετικές αλλαγές στη μαθητική κοινότητα πραγματοποιώντας με μεγάλη επιτυχία και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, 6 δράσεις ενεργοποίησης των παιδιών σε θέματα όπως: την προσφορά μυελού των οστών σε καρκινοπαθείς, την κοινωνικοποίηση των ΑμεΑ,  την αξιοποίηση των σχολικών μονάδων τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα και άλλα.
Posted On Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 20:47 Γράφτηκε από τον

Την Καβάλα επισκέπτονται 25 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας προκειμένου να γνωρίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και το πρόγραμμα σπουδών των σχολείων της περιοχής του Δήμου Καβάλας. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί που κατάγονται από διάφορες χώρες, διδάσκουν στην Γερμανία τις μητρικές τους γλώσσες, σε παιδιά μεταναστών από τις αντίστοιχες χώρες. Κάθε χρόνο, επισκέπτονται όλοι μαζί, κάποια από τις χώρες απ’ όπου. Φέτος, η καβαλιώτισσα καθηγήτρια αυτού του προγράμματος σπουδών Αλίνα Τικοπούλου, ζήτησε και πέτυχε η επίσκεψη αυτή να γίνει στην Καβάλα.

Το πρωί της Δευτέρας 30 Απριλίου 2018, τους υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία της Γενικής Επιθεωρήτριας Εκπαίδευσης του Ντύσελντορφ. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία της Καβάλας, τους μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που έχουν οι Δήμοι Νυρεμβέργης και Καβάλας, στο πλαίσιο των δυο αδελφοποιημένων πόλεων και επεσήμανε πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Νυρεμβέργης στην Καβάλα κατά την περίοδο υποδοχής των προσφύγων.

Οι 25 εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται ήδη από το Σάββατο, με την αναχώρησή τους να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018. Επισκέφτηκαν το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην παλιά πόλη της Καβάλας, τη συνοικία της Παναγίας κλπ, ενώ θα πραγματοποιήσουν και επίσκεψη στο νησί της Θάσου.

Posted On Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 15:38 Γράφτηκε από τον

Το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» Πάφου θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 18:30 στη στέγη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας (οδός Κύπρου 16), εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του. Την παρουσίαση θα κάνει η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, αναπληρώτρια καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, η οποία θα μιλήσει αναλυτικά για τα προπτυχιακά (Νομική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Ψυχολογία, Αρχιτεκτονική, Πολιτικός Μηχανικός, Αρχιτεκτονική Τοπίου, Πληροφορική, Real Estate) και τα μεταπτυχιακά προγράμματα (MBA, Τραπεζικά & Χρηματοοικονομικά, Δημόσια Διοίκηση, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Εκπαιδευτική Διοίκηση, Διεθνές Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Αρχιτεκτονική Τοπίου, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, Θεολογία, Ιστορία, Διαχείριση Κατασκευών, Real Estate, Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις και Διοίκηση Αειφορίας, Πληροφοριακά Συστήματα, Ψηφιακή Κινηματογραφική Παραγωγή κ.ά.) του ιδρύματος.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί ακόμα, για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο, τις εξ’ αποστάσεως μεταπτυχιακές σπουδές, την αναγνώριση σπουδών από τον ΔΟΑΤΑΠ, τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα, τις διαδικασίες αίτησης εγγραφής, την εξασφάλιση διαμονής και το κόστος διαβίωσης στην Πάφο, τις δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης και τις υποτροφίες που παρέχονται από το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις».

Η ενημέρωση απευθύνεται σε μαθητές και αποφοίτους Λυκείου, φοιτητές και πτυχιούχους, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού. Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2310931673, ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Posted On Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 07:47 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 17

ELEFTHERIA 2018 FINAL

33988285 262638620975627 6779251825401921536 N

Logo Contract

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας