Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση (186)

Πλήθος μαθητών από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Ελευθερούπολης,  συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο «Ταξιδεύουμε στη χώρα των δικαιωμάτων μας» που διοργάνωσαν χθες το πρωί  στον Δημοτικό Κήπο Ελευθερούπολης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Συγκεκριμένα στη δράση συμμετείχαν το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, το Δημοτικό Σχολείο Αμισιανών, το 1ο,3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Ελευθερούπολης, το 1ο Νηπιαγωγείο Παγγαίου, τα Νηπιαγωγεία Πλατανοτόπου και Κοκκινοχώματος, καθώς και το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης.

 Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές και εικαστικές δράσεις προκειμένου να κατανοήσουν την έννοια «Δικαίωμα» καθώς και να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά τους.

Αυτό που τονίστηκε κατά τη διάρκεια των ποικίλων δράσεων  από εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες που έδωσαν δυναμικό « παρών» ήταν το γεγονός ότι σ’ έναν κόσμο που ολοένα και περισσότερο δυσκολεύει τη ζωή των ίδιων των παιδιών του, βασικά αγαθά και έννοιες όπως τροφή, στέγη, εκπαίδευση, αγάπη, αλλά και αξίες όπως η φιλία, η ισότητα, η ανεκτικότητα, η συμπαράσταση, αποτελούν καθοριστικούς πυλώνες  στη ζωή ενός παιδιού και  απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή ανάπτυξή του.

 Παράλληλα, στόχος όλων όσοι συμμετείχαν στη δράση ήταν να υπενθυμίσουν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, στην ειρήνη, στην ισοτιμία, στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, για να ακουστεί η φωνή τους σε όλο τον κόσμο, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και η ανάδειξη των σημερινών συνθηκών, αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών.

Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα του Παιδιού, υιοθετώντας τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Από τότε, η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών.

Η συγκεκριμένη Σύμβαση είναι το πρώτο παγκόσμιο δεσμευτικό κείμενο για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν και περιλαμβάνει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών στα διάφορα στάδια της εξέλιξής τους.

 To «παρών» στην εκδήλωση, εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης ο οποίος συνεχάρη τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για τη δράση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Δήμος στέκεται αρωγός στο σύνολο των πρωτοβουλιών των σχολικών μονάδων, στηρίζοντας σε κάθε περίπτωση, το πολύ σημαντικό έργο τους.

 Ο Δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Παναγιώτη Παπάζογλου και  την υπεύθυνη Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Τσελεκτσίδου για την αγαστή συνεργασία.

Δελτίο τύπου

Posted On Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 18:57 Γράφτηκε από τον

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών Παράρτημα Καβάλας σε συνεργασία με το 1ο Λύκειο Καβάλας, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Βιωματικός σχεδιασμός καινοτόμων Ερευνητικών Εργασιών, με βάση τη χρήση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων».

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στις 09/12/2017 , 9.30 π. μ στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου Λυκείου Καβάλας (Γ. Κίτσου 57). Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν καινοτόμες εργαστηριακές ασκήσεις και μετρήσεις διαφόρων φυσικών μεγεθών, στο πλαίσιο του προβλεπόμενου αναλυτικού προγράμματος. Ιδιαίτερα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα μαθήματα Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, της Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο, των Ερευνητικών Εργασιών στο Λύκειο, των Ερευνητικών Εργασιών στην Τεχνολογία και της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. καθώς και σε όσους εμπλέκονται στην καθοδήγηση των Δημιουργικών Εργασιών στο Λύκειο.

Η προτεινόμενη επιμορφωτική ημερίδα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Προγράμματος Καινοτομίας με τίτλο: «Εναλλακτικοί τρόποι μάθησης των Φυσικών – Τεχνολογικών Επιστημών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης». Η ημερίδα εστιάζει στις σχετικά άγνωστες ακόμη δυνατότητες χρήσης των έξυπνων κινητών (smartphones), στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οι  ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ένωσης  https://eefkaval.wordpress.com/ και να  υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή συμμετοχής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μέχρι στις 25 Νοεμβρίου 2017.

Posted On Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 10:23 Γράφτηκε από τον

Από εβδομάδα σε εβδομάδα μετατίθεται, κατά πως φαίνεται, η έναρξη της λειτουργίας του παραρτήματος ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Σκάλα Καλλιράχης στη Θάσο, καθώς μπορεί τα θέματα που αφορούν το κτίριο στο οποίο θα λειτουργήσει το ΕΠΑΛ (αρμόδια για τα οποία είναι η δημοτική αρχή Θάσου) να έχουν επιλυθεί αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η στελέχωσή του με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ -ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, τον οποίο και ευχαρίστησε εκ μέρους της κοινωνίας του νησιού για το γεγονός ότι με την υπογραφή του στην σχετική υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η λειτουργία του παραρτήματος του ΕΠΑΛ στη Θάσο- παραμένει αισιόδοξος ότι το ΕΠΑΛ θα ανοίξει μέσα στη χρονιά (ανάλογες δηλώσεις έκανε στο Kavala Portal και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Γιάννης Τότης).

Posted On Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 13:08 Γράφτηκε από τον

Για 4η συνεχόμενη σαιζόν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" υλοποιεί (με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας) το "Πανεπιστήμιο Παιδιών", έναν θεσμό που έχει σαν στόχο του να φέρει μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε επαφή με γνώσεις που δεν διδάσκονται στα σχολεία, μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων. Τα επιστημονικά πεδία που διδάσκονται στο "Πανεπιστήμιο Παιδιών" σχετίζονται, κατά βάση, με μαθηματικά, φυσική και αστρονομία, αν και τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθούν σε αυτό μαθήματα που αφορούν την τοπική ιστορία και τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.

Το πρόγραμμα της φετινής σαιζόν ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο "Πυθαγόρας", με την -προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη- ομάδα "EduACT - Δράση για την εκπαίδευση" και τους εκπαιδευτές του First Lego League να δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να φτιάξουν μικρά ρομποτικά αυτοκίνητα με σχήματα Lego και να τα θέσουν σε κίνηση -με τη βοήθεια προγραμμάτων που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για μαθητές δημοτικών σχολείων. Η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου, και θα περιλαμβάνει τη συγγραφή χριστουγεννιάτικων ποιημάτων σύμφωνα με μια σειρά εκπαιδευτικών θεωριών!

Posted On Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 20:13 Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11-11-2017 στις 9:00-12:00 πμ στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας ο 78ος Διαγωνισμός "Θαλής" Της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με ρεκόρ προσελευσης μαθητών από όλα τα σχολεία της ΠΕ Καβάλας.Συγκεκριμενα συμμετείχαν 151 μαθητές από τα γυμνάσια και 56 μαθητές από τα Λύκεια .
Οι διακριθέντες θα κληθούν να διαγωνιστούν στον "Ευκλείδη" το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στο ίδιο εξεταστικό κέντρο.

Η εξεταστέα ύλη είναι αυτή των προηγούμενων τάξεων και του Α' τετραμήνου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς όπως αυτή έχει καθοριστεί από το αναλυτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα Μαθηματικά.

Τέλος αυτοί που θα διακριθούν εκ νέου θα διαγωνιστούν στην εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα.Εξεταστέα ύλη είναι αυτή των διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Στη συνέχεια μετά από προκριματικό διαγωνισμό που θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2018 θα συγκροτηθούν οι εθνικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς.

✓ 35 η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία Μάιος 2018),

✓ 22η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018),

✓ 59η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία Ιούλιος 2018)

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική

Posted On Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 00:12 Γράφτηκε από τον

Με την παρουσία εκπαιδευτικών, εκπροσώπων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και γονέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Urban Center στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Χαρτογραφία και Προσανατολισμός σε Δομημένο και Φυσικό Περιβάλλον", το οποίο έχει εκπονήσει η Επιστημονική Ομάδα "Οψόμεθα εις Φιλίππους".

Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης, η επικεφαλής του προγράμματος Μαρία Τσακαλίδου και ο ειδικός επί της χαρτογραφίας (και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας) Δημήτρης Χατζηγεωργίου καλωσόρισαν τους παριστάμενους και ανέλαβαν τη μύησή τους στο φανταστικό κόσμο της χαρτογραφίας και του προσανατολισμού (ή "Orienteering", όπως ονομάζεται στα αγγλικά).

Αμφότεροι εστίασαν στα μέσα και στον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτές που συμμετείχαν στα επιμορφωτικά σεμινάρια χαρτογραφίας-προσανατολισμού θα μεταλαμπαδεύσουν τα όσα έμαθαν από τον κ. Χατζηγεωργίου στα δημοτικά σχολεία του Πάρκου Φιλίππων, και υπογράμμισαν ότι οι μαθητές ηλικίας 7-12 ετών (στους οποίους απευθύνεται η δράση) θα ωφεληθούν πολλαπλά από την ένταξή τους σε αυτό το πρόγραμμα -όχι μόνο σε επίπεδο παιδαγώγησης και διεύρυνσης των γνώσεών τους αλλά και σε επίπεδο εξάσκησης και φυσικής αναζωογόνησης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης οι παριστάμενοι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα χαρτογραφίας και προσανατολισμού, και δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν με τη σειρά τους ότι είναι δυνατόν για την ένταξη περισσότερων σχολείων στην εν λόγω δράση.

Η διοίκηση και τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας "Οψόμεθα εις Φιλίππους" ευχαριστούν θερμά τόσο όσους παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του προγράμματος "Χαρτογραφία και Προσανατολισμός" όσο και τον δήμο Καβάλας για την παραχώρηση της Δημοτικής Καπναποθήκης για τους σκοπούς της παρουσίασης.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση

Posted On Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 17:21 Γράφτηκε από τον
Η ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας σας προσκαλεί
στην ημερίδα που συνδιοργανώνει με την ΟΛΜΕ με θέμα:
«Νέο Λύκειο - Σύστημα Πρόσβασης
στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»
τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου
στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
(ώρες 10 π.μ. – 5 μ.μ.)
Posted On Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 08:47 Γράφτηκε από τον

Εδώ και πολλά χρόνια το Μουσικό Λύκειο Καβάλας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τις υποδομές του αλλά και τις καθυστερήσεις στην ανάληψη καθηκόντων από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (αν και φέτος οι αναπληρωτές ήρθαν σχετικά γρήγορα). Τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει χώρα και αρκετές κινητοποιήσεις, ορισμένες μάλιστα από τις οποίες είχαν τη δική τους ιδιαιτερότητα (όπως μια πορεία με τη συνοδεία μουσικών οργάνων ως το κτίριο της αντιπεριφέρειας Καβάλας).

Μια τέτοια κινητοποίηση έλαβε χώρα και σήμερα, με τους μαθητές του Μουσικού Λυκείου να προχωράνε σε συμβολική κατάληψη, διάρκειας μιας ημέρας, του κτιρίου. Τα αιτήματα των μαθητών (οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους) είναι τα εξής:

-1η κατηγορία: Αιτήματα που αφορούν ολα τα σχολεία.

•Παροχή βιβλίων για τα ξενόγλωσσα μαθήματα.

•Μείωση του ορίου των μαθητών ανά τμήμα.

•Καλύτερη και πιο συχνή αξιολόγηση καθηγητών.

•Κατάργηση πανελληνίων εξετάσεων.

•Χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδρομών.

•Ανανέωση σχολικών βιβλίων και εισαγωγή ηλεκτρονικών μέσων στο μάθημα.

-2η κατηγορία: Αιτήματα που αφορούν τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας.

•Κάθε απόφοιτος Μουσικού Σχολείου να δικαιούται βεβαίωση μουσικών σπουδών έπειτα από διαδικασία εξετάσεων.

•Οι μαθητές που φοιτούν σε Μουσικό Σχολείο να δικαιούνται ακόμα μεγαλύτερο όριο απουσίων έναντι των μαθητών που φοιτόυν σε ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

•Επιπλέον μοριοδότηση στις πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθήτες που φοιτούν σε Μουσικό Σχολείο.

•Παροχή βιβλίων για όλα τα μουσικά μαθήματα.

-3η κατηγορία: Αιτήματα που αφορούν το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

•Τοποθέτηση περισσότερων θερμαντικών σωμάτων στις αίθουσες γενικών μαθημάτων του ορόφου του γυμναστηρίου.

•Διαμόρφωση κτηρίου που τηρεί τις προδιαγραφές ενός Μουσικού Σχολείου.

•Συντήρηση οργάνων του σχολείου.

•Τα κριτήρια της επιλογής της εταιρίας που αναλαμβάνει τη σίτιση, να αφορούν την ποιότητα και οχι τα χρήματα. (Σχόλιο γράφοντος: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχουν παράπονα για την ποιότητα του φαγητού που παρέχεται δωρεάν στους μαθητές του Μουσικού Λυκείου)

Posted On Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 14:37 Γράφτηκε από τον
Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση, με καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, η οποία απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (ηλικίας 7-12 ετών), γονείς και εκπαιδευτικούς θα παρουσιάσουν, στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 8/11/2017 στο Urban Centre Καβάλας (Πλατεία Καπνεργάτη), τα μέλη της ΑΜΚΕ 'Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”'.
 
Ο τίτλος της δράσης (η οποία έχει διαμορφωθεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σχολική περίοδο 2017-2018 από τους "Οψόμεθα εις Φιλίππους") είναι "Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χαρτογραφίας και Προσανατολισμού" και ο σκοπός της είναι να δοθεί  η ευκαιρία που δίνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, να γνωρίσουν το φανταστικό κόσμο της χαρτογραφίας και του προσανατολισμού (ενός αθλήματος που συνδυάζει με άριστο τρόπο την άσκηση σε δομημένο ή φυσικό περιβάλλον με την εκπαίδευση).
 
Πολλές ψυχολογικές μελέτες έχουν εστιάσει σε ζητήματα χωρικής αντίληψης (προσανατολισμού) και νοητικής αναπαράστασης του χώρου. Η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιείται στο Εργαστήριο βασίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία, την εμπειρία και είναι εστιασμένη στην:
1. Ανάπτυξη της χωρικής σκέψης (προσανατολισμός στον χώρο) των παιδιών σχολικής ηλικίας
2. Σχέση μεταξύ των παιδιών και των χαρτών μεγάλης κλίμακας
3. Κατανόηση των χαρτογραφικών εννοιών και της ανάπτυξης της επιστημονικής σκέψης με τη βοήθεια χαρτών μικρών κλιμάκων
4. Ενίσχυση της φυσικής κατάστασης των παιδιών
5. Μείωση της ψηφιακής αμνησίας (digital amnesia)
6. Εξοικείωση με συνθετότερα συστήματα επικοινωνίας και κώδικες

Τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν παράλληλα με τη σχολική περίοδο. Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας για να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για το περιεχόμενο και την εκπαιδευτική μέθοδο του εργαστηρίου, καθώς και για τις ώρες και μέρες του εργαστηρίου και τις εκπαιδευτικές εκδρομές που θα ακολουθήσουν την εκμάθηση.


Πληροφορίες για την εκδήλωση

Παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χαρτογραφίας και Προσανατολισμού
Ημερομηνία Παρουσίασης: 8 Νοεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης: 18:00
Χώρος: Urban Centre Καβάλας (Καπναποθήκη της Πλατείας Καπνεργάτη)
Χορηγός: Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας


Πληροφορίες για το εργαστήριο

Υπεύθυνη Εργαστηρίου Χαρτογραφίας & Προσανατολισμού
Μαρία Τσακαλίδου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Posted On Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 12:38 Γράφτηκε από τον

Χωρίς να συμβεί το παραμικρό ολοκληρώθηκαν οι καταλήψεις που είχαν ξεκινήσει την Τρίτη σε 3 λύκεια (2 ΕΠΑΛ -ένα εκ των οποίων στην Ελευθερούπολη- και το ΓΕΛ Ελευθερούπολης). Στην πρωτεύουσα του δήμου Παγγαίου οι μαθητές των 2 υπό κατάληψη λυκείων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του δήμου Γιώργο Καλλινικίδη, στον οποίον και επέδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας για μια σειρά ζητημάτων όπως η καθαριότητα, η θέρμανση, η εν γένει κατάσταση των κτιριακών μονάδων και οι ελλείψεις σε προσωπικό. Ο κ. Καλλινικίδης δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ότι χρειαστεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να δοθεί λύση στα προβλήματα που παρέθεσαν οι μαθητές.

Posted On Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 05:55 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 14

http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=bsr&FlightID=23012601&Page=&PluID=0&Pos=1958577235

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας