Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση (212)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομάδα μαθητών και καθηγητών του 3ου Λυκείου Καβάλας  επέστρεψε πριν από λίγες μέρες  από το Λούμπλιν της Πολωνίας καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση (14 έως 18 Μαρτίου) ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Social Europe 2020: Combating Social Exclusion and Poverty in the European Unionπου εκπονεί το σχολείο, με θέμα τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές από 6 χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία).

Πρώτα πρώτα ξεναγηθήκαμε στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας, στην πλατεία του Κάστρου. Από την πλατεία ξεκινούν τρία μικρά δρομάκια, τα οποία οδηγούν στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, στην γραφική πλατεία της όπου βρίσκεται το άγαλμα της «Γοργόνας της Βαρσοβίας» και γύρω της χρωματιστά κτίρια, που χτίστηκαν από τους κατοίκους με βάση παλιές φωτογραφίες, μετά την ισοπέδωση ολόκληρης της πόλης από τους Ναζί.

Στην τοποθεσία του γκέτο της Βαρσοβίας επισκεφθήκαμε και μείναμε γοητευμένοι  από το “Polin”(μουσείο της ιστορίας των Εβραίων Πολωνών) όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το νέο και μεταμοντέρνο μουσείο της πόλης, το οποίο παρουσιάζει μία πρωτοποριακή και διαδραστική έκθεση που αφηγείται την πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική ιστορία της εβραϊκής κοινότητας που άνθισε στην Βαρσοβία μέχρι το Ολοκαύτωμα.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο μεσαιωνικό Λούμπλιν (ένατη πόλη της Πολωνίας σε πληθυσμό με 450 χιλιάδες κατοίκους). Εκεί περιηγηθήκαμε και θαυμάσαμε εκκλησίες γοτθικού ρυθμού, παλάτια, το κάστρο, υπόγειες στοές, γραφικά πλακόστρωτα …

Όμως, ιδιαίτερα αποκαλυπτική  και ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη και η ξενάγησή μας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαϊντάνεκ, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941. Αρχικά προοριζόταν για στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου. Το στρατόπεδο διέθετε 144 κοιτώνες κρατουμένων, θαλάμους αερίων και κρεματόρια. Υπήρχαν, επίσης, ένας ειδικός τομέας για τις μαζικές εξοντώσεις και ένας τομέας για κρατούμενα παιδιά. Το Νοέμβριο του 1941 κατέφθασαν εκεί 5.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου και εξολοθρεύτηκαν από την πείνα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες πριν αρχίσουν να φθάνουν ομαδικά Εβραίοι από όλες τις κατεχόμενες χώρες. Εκτιμάται ότι 300 χιλιάδες κρατούμενοι φυλακίστηκαν στο Μαϊντάνεκ, 80 χιλιάδες εκ των οποίων θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων του στρατοπέδου.

Τέλος στο χώρο του σχολείου έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Πολωνία και, το πιο σημαντικό, οι μαθητές συνεργάστηκαν, μελέτησαν τα δεδομένα κάθε χώρας, δημιούργησαν μια συλλογική παρουσίαση που αφορούσε στοιχεία και συμπεράσματα σχετικά με την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια στις χώρες του προγράμματος. Ακόμη, στο χώρο του σχολείου συνάντησαν και κουβέντιασαν με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων που ασχολούνται με τα ζητήματα του κοινωνικού αποκλεισμού στην Πολωνία. Τελειώνοντας, συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση να διεξαχθεί τον Σεπτέμβρη του 2018 στην πόλη μας.

Posted On Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 11:17 Γράφτηκε από τον

Την περασμένη βδομάδα, καθηγητές και μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας ταξίδεψαν στο Celje της Σλοβενίας όπου συμμετείχαν σε Δραστηριότητες Μάθησης, Διδασκαλίας και Κατάρτισης. Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Δράση KA2/«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο: «Αριστουργήματα της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας».

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας για τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019 συμμετέχει ως εταίρος σε Στρατηγική Σύμπραξη μεταξύ Σχολείων από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Σλοβενία, Εσθονία, Τουρκία). Στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε σχολείο θα παρουσιάσει στα σχολεία-εταίρους μια μεταφρασμένη διασκευή ενός αριστουργήματος της εθνικής λογοτεχνίας του. Στη συνέχεια διεθνικές ομάδες μαθητών, συνεργαζόμενων κυρίως μέσω της πλατφόρμας eTwinning, θα προχωρήσουν στη δημιουργία εικαστικών έργων, μουσικής και θεατρικών μονόπρακτων, βασισμένων στις διασκευές των λογοτεχνικών έργων. Τελικά προϊόντα του project θα είναι δίγλωσσα ψηφιακά βιβλία και audio books.

Η ομάδα Erasmus του σχολείου μας έχει ήδη επιλέξει και διασκευάσει, για τις ανάγκες του προγράμματος, την Οδύσσεια του Ομήρου την οποία έχει μεταφράσει στα αγγλικά. Στο Celje της Σλοβενίας, οι καβαλιώτισσες μαθήτριες διάβασαν στα αγγλικά αποσπάσματα από την σύνοψη της Οδύσσειας και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις για την εμβάθυνση και κατανόηση του έργου. Ταυτόχρονα γνώρισαν τα πέντε αριστουργήματα που επιλέχθηκαν από τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πήραν μέρος σε ανάλογες δράσεις ώστε να κατανοήσουν τα έργα. 

Υλοποιώντας το ευρωπαϊκό αυτό έργο επιδιώκουμε δημιουργία αυθεντικών πλαισίων επικοινωνίας μεταξύ μαθητών ίδιας ηλικίας αλλά διαφορετικής κουλτούρας από τα συνεργαζόμενα σχολεία, τη βελτίωση των γλωσσικών ικανοτήτων των μαθητών μας, καθώς και τη βελτίωση των επικοινωνιακών και συναισθηματικών δεξιοτήτων τους. Η επόμενη συνάντηση στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στο Παϊκούσε της Εσθονίας, όπου οι καθηγητές και οι μαθητές από τις 6 χώρες θα συνεργαστούν για την εικονογράφηση των αριστουργημάτων. Το Νοέμβριο του 2018 η Τρίτη ευρωπαϊκή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα.

Posted On Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 07:22 Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 18-10 -2018 στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός», με την οποία συνδιοργανώσαμε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση βράβευσης των μαθητών μας που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Παρεβρέθηκαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ΦΝΘ Κ. Στεφάνου , ο Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης , ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο Πρώην Κοσμήτορας της ΣΤΕΦ κ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ καβάλας κ.Αναστάσιος Μπόγλου εκπρόσωπος της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Λυκούργος Μαγκαφάς ,Διευθυντές Σχολείων ,Εκπαιδευτικοί ,γονείς και μαθητές.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» στις 11 Νοεμβρίου 2017, στον οποίο διαγωνίστηκαν 150 μαθητές από σχολεία της ΠΕ Καβάλας και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» στις 20 Ιανουαρίου 2018, στον οποίο διαγωνίστηκαν 20 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης.

Από αυτούς επιλέχτηκαν 4 μαθητές που συμμετείχαν στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα. Η Ελληνική Μαθηματική εταιρεία έπειτα από προκριματικό διαγωνισμό που θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2018, θα συγκροτήσει τις εθνικές ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς: 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), 22η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Σερβία Ιούνιος 2018), 59η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018) .

Ο πρώτος διαγωνισμός διοργανώθηκε το 1933 και είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που μεταξύ άλλων συμβάλλει στην ανάπτυξη των πιο δημιουργικών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών. Η συμμετοχή κατά εκατοντάδες των μαθητών μας αποδεικνύει το υψηλό τους ενδιαφέρον για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Το 2018 είναι το έτος που η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κλείνει 100 χρόνια ζωής και ενεργούς δράσης. Προς τιμήν της Ε.Μ.Ε. το Υπουργείο Παιδείας ανακήρυξε το 2018 έτος Μαθηματικών.

Το παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κλείνει φέτος 35 χρόνια ζωής . Εκτός από το 78ο διαγωνισμό «Θαλής » και «Ευκλείδης » που διοργανώσαμε με επιτυχία ,προτείναμε σε συνεργασία με τη ΔΔΕ και πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις με ομιλίες και δράσεις από τους μαθητές στις 14 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο και στις 15 Μαρτίου στο Μουσικό Γυμνάσιο με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας σταθεράς του Αρχιμήδη το γνωστό Π=3,1415926… που ορίζεται ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς την αντίστοιχη διάμετρο .Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στην ενότητα: «Τα Μαθηματικά στην Αρχαιότητα », και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον μιας και κορυφαίοι επιστήμονες ανα την υφήλιο ασχολήθηκαν με την σταθερά αυτή εδώ και 4000 χρόνια και πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία με πρωταγωνιστές τους μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών των σχολείων που σας ανέφερα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς , ιδιαίτερα τους επιτυχόντες και τους ευχόμαστε υγεία , καλή πρόοδο και οι επιτυχίες τους να διαδέχονται η μία την άλλη.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο κιθάρας του Μουσικού Σχολείου και ιδιαίτερα τον καθηγητή και συνάδελφο κ. Αναστάσιο Δέλιο, ο οποίος διδάσκει και στο Ωδείο Νεάπολις που πλαισίωσε μουσικά την σημερινή μας εκδήλωση.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι:

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ « ΘΑΛΗΣ»

 1. ΚΑΣΑΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΜΑΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 2. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
 3. ΚΑΡΑΚΙΛΙΔΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 4. ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 5. ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 6. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 7. ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 8. ΓΙΑΝΤΖΑΚΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α΄ ΤΑΞΗ 6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 9. ΚΟΝΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΕΡΑΤΩ Α΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ
 10. ΠΟΥΛΑΚΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Α΄ ΤΑΞΗ 6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 11. ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 12. ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
 13. ΚΑΣΑΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 14. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 15. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
 16. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 17. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 18. ΠΟΥΛΙΑ ΗΛΙΑΝΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 19. ΡΑΦΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 20. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ « ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

 1. ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 2. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 3. ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 4. ΚΟΝΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΕΡΑΤΩ Α΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ
Posted On Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 21:16 Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης προσκαλεί τους φίλους της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο Μαραθώνιο ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία, που διοργανώνεται στην Καβάλα, το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, και ώρα 11:00 έως 12:30.

Ελάτε να απολαύσουμε μαζί, τη γραφή και το άκουσμα της γαλλικής γλώσσας, αλλά και τον νοηματικό πλούτο του αλληγορικού, απλού και συνάμα εξαιρετικού ποιητικού κειμένου των μύθων του La Fontaine, στα Π.Ε.Κ. Καβάλας, Κων. Τσολάκη 44 (κοντά στο 11ο Δ.Σ. Ποταμουδίων).

Μαζί μας σε όλη την Ελλάδα, στο Αγρίνιο, στην Αμφίκλεια, στη Άρτα, στην Αθήνα, στην Αττική, στη Ζάκυνθο, στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη, στην Ιεράπετρα, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα, στην Καστοριά, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά, στην Κοζάνη, στη Λαμία, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στον Πύργο, στην Πρέβεζα, στο Ρέθυμνο, στις Σπέτσες, στα Τρίκαλα, στην Τρίπολη, στα Χανιά και σε άλλες πόλεις, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, φίλοι της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού συμμετέχουν σε Μαραθώνιους ανάγνωσης για τη γιορτή της Γαλλοφωνίας, διαβάζοντας έργα της επιλογής τους από τη γαλλική λογοτεχνία.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6972265840 και 6972317220, μέχρι και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, και ώρα 15:00

Posted On Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 22:47 Γράφτηκε από τον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 ο 2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας στην Αγγλική Γλώσσα (Spelling Bee)  που διοργάνωσε η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και με  την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Καβάλας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Ν. Καβάλας κ. Γκαντίδου Ευαγγελία, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.  Η επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από την κ. Γκαντίδου Ευαγγελία, την κ. Λάζου Χρυσούλα, πρόεδρο της Ένωσης, την κ. Αράπογλου Αικατερίνη, αντιπρόεδρο και την κ. Νικολάου Δέσποινα, μέλος.

Από τους 700 συμμετέχοντες του Διαγωνισμού που διεξήχθη αρχικά ενδοσχολικά διακρίθηκαν 35 μαθητές  και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων στην τελική φάση. Από τις 10:30 π.μ. μέχρι και τις 2 μ.μ. οι προκριθέντες διαγωνίστηκαν εντυπωσιάζοντας με το πολύ υψηλό επίπεδό τους. Όλοι οι προκριθέντες τιμήθηκαν με έπαινο διάκρισης στην Αγγλική Γλώσσα καθώς και έπαθλα. Έπαινοι ιδιαίτερης διάκρισης καθώς και μετάλλια και έπαθλα απονεμήθηκαν στους ακόλουθους μαθητές/τριες:

1η θέση: Ασβεστόπουλος Αλέξανδρος, Γ’ τάξη, 3ο Γυμνάσιο Καβάλας

2η θέση: Γιαννέτσου Μαρία Ελένη, Β’ τάξη, ΓΕΛ Χρυσούπολης

3η θέση: Μιχαηλίδης Αχιλλέας, Γ’ τάξη, 6ο Γυμνάσιο Καβάλας

Ιδιαίτερα καλή επίδοση  είχαν και οι ακόλουθοι μαθητές/τριες:

Κρεοπώλης Γεώργιος (Α’ τάξη) 5ο ΓΕΛ Καβάλας, Κουφοπέτρος Πέτρος (Β’ τάξη) ΓΕΛ Περάμου, Νόρικοβ Αλέξανδρος (Α’ τάξη) 2ο ΓΕΛ Καβάλας, Τσιρογιάννης Αντώνης (Β’ τάξη) 2Ο  ΓΕΛ  Καβάλας, Αναγνώστου Φώτης (Β’ τάξη)  ΓΕΛ Περάμου Καβάλας, Ιωσηφίδου Μαρία (Α’ τάξη) 6ο ΓΕΛ Καβάλας, Βαρβέρης Αλέξανδρος (Γ’ τάξη) 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, Βλαστάρης Νικόλαος (Β’ τάξη) 1ο ΓΕΛ Καβάλας, Πολύζου Μαρία (Α’ τάξη) ΓΕΛ Περάμου, Κοκκινίδης Χρυσάφης (Γ’ τάξη) Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα, Βλάχου Νάσια (Β’ τάξη) 1ο ΓΕΛ Καβάλας, Γκόγκου Έλενα Μαρίνα (Β’ τάξη) 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, Λαζαρίδου Άννα (Α’ τάξη) 6ο ΓΕΛ Καβάλας, Παπαδόπουλος Ευστάθιος (Β’ τάξη) ΓΕΛ Κρηνίδων, Ταουκτσής Γεώργιος (Γ’ τάξη) ΓΕΛ Ελευθερούπολης, Αρβανίτη Νικολέττα (Γ’ τάξη) Γυμνάσιο Κρηνίδων, Βέργου Μαρία (Α’ τάξη) ΓΕΛ Κρηνίδων, Γκριτζελάκη Ελένη (Β’ τάξη) 1ο  Γυμνάσιο Χρυσούπολης, Δαμιανίδου Αθηνά (Α’ τάξη) ΓΕΛ Χρυσούπολης, Σκυλογιάννης Θωμάς (Γ’ τάξη) 4ο Γυμνάσιο Καβάλας,  στους οποίους επίσης δόθηκαν έπαθλα.

Posted On Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 06:34 Γράφτηκε από τον

Με την συμμετοχή 100 μαθητών των δημοτικών σχολείων του δήμου  μας,  ολοκληρώθηκε η 5η θεματική δράση του «Πανεπιστημίου Παιδιών», του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔhΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» με τίτλο «Ο μικρός τουρίστας. Μια βαλίτσα ταξιδεύει στην Καβάλα» που πραγματοποιήθηκε  Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 2, 3 και 4 Μαρτίου 2018.

Η θεματική ενότητα αυτή εντάχθηκε στη δράση για το 2018 στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής περί λειτουργίας προγραμμάτων τουριστικής  εκπαίδευσης τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στους δημότες .

Την πρώτη ημέρα, οι «Μικροί ξεναγοί-μικροί τουρίστες» πραγματοποίησαν «εικονική περιήγηση» στην πόλη, λόγω καιρού, με τη βοήθεια του διπλωματούχου ξεναγού κ. Ιωάννη Κιουρτσόγλου και γνώρισαν λεπτομέρειες για το επάγγελμα του ξεναγού. Τα παιδιά  επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας, όπου ενημερώθηκαν για το ρόλο του Κέντρου στον τουρισμό και στον πολιτισμό της Καβάλας.

Το Σάββατο 03.03.2018 οι μικροί «φοιτητές»  του «Πανεπιστημίου Παιδιών» μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού κα Ελευθερία Γκρίμπα και την Πρόεδρο της «ΔΗΜ ΩΦΕΛΕΙΑ» και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας κα Αναστασία Ιωσηφίδου, με τις ευρηματικές κατασκευές τους, τις φωτογραφίες, τις αφίσες και τις λιχουδιές και με άξονα το σχήμα «τέχνη – έκφραση – δημιουργία - τουρισμός»,  κατέκτησαν έννοιες πολύ σημαντικές για τον τουρισμό, όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η ψυχαγωγία, η γεωγραφία, η κοινωνία και η ιστορία.

Την Κυριακή 04.03, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας παρακολούθησαν το σεμινάριο αναφορικά με τη δημιουργία, τη μεθοδολογία και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την κ. Ελευθερία Γκρίμπα και ακολούθησε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας από τον διπλωματούχο ξεναγό  Ιωάννη Κιουρτσόγλου.

Η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει    ιδιαιτέρως την κα Ελευθερία Γκρίμπα για την άψογη συνεργασία και  τον κο Ιωάννη Κιουρτσόγλου, που ανέλαβε αφιλοκερδώς τις ξεναγήσεις για τις ανάγκες του προγράμματος την Παρασκευή και την Κυριακή (02.03 και 04.03) καθώς επίσης το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών που ανέλαβε την φιλοξενία της κ. Γκρίμπα στο Σουηδικό Σπίτι της Καβάλας και την εταιρία «Βικελίδης - Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ» που κέρασε στους συμμετέχοντες μοναδικούς σοκολατένιους κουραμπιέδες.

Η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»  δίνει ιδιαίτερη σημασία στην συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για την καλλιέργεια τουριστικής κουλτούρας στους μαθητές με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης (UNESCO) και τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Posted On Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 15:55 Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την ενδοσχολική βία, 6 Μαρτίου, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Κέντρο Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Καβάλας, αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο εκπαιδευτικός στην πρόληψη του, διοργανώνουν δράσεις για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της νήσου Θάσου.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στις 17:00-20:00, στο χώρο του «Καλογερικού» και θα υλοποιηθεί:

1. Επιμορφωτική εισήγηση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, από τον Γιώργο Καβάζη, Μέλος Γενικής Συνέλευσης της UNICEF, με τίτλο: «Μορφές και χαρακτηριστικά του εκφοβισμού στα παιδιά του κόσμου».

2. Βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της νήσου Θάσου, με εισηγητές τη Χρύσα Τσελέπη του Κέντρου Πρόληψης Καβάλας και τον Παναγιώτη Παπάζογλου, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με θέμα: «Η πρόληψη και η αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας».

Στην εκδήλωση θα προλογίσουν: Ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ και Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης με παραμύθια, βιωματικά εργαστήρια, επιδαπέδια παιχνίδια, θέατρο και μουσική, για τα παιδιά των σχολείων της νήσου Θάσου.

Bulling Poster Copy

Posted On Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 21:59 Γράφτηκε από τον
 1. ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ  ΣΤΕΛΛΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ)
 2. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ)
 3. ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ)
 4. ΚΟΝΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΕΡΑΤΩ (Α΄ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ)

Οι Παραπάνω μαθητές  θα διαγωνιστούν στην   35η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09.00 – 12.00 π.μ.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. στο  Αμφιθέατρο  Αντωνιάδου  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πατησίων 76, είσοδος από  Αντωνιάδου)  και ώρα 12.00 θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ».

Στη συνέχεια, έπειτα από προκριματικό διαγωνισμό που θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2018, θα συγκροτηθούν οι εθνικές ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς: 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), 22η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018), 59η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018)

Posted On Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 17:11 Γράφτηκε από τον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιεί το ΓΕΛ Λιμένα Θάσου στο Μέτσιγκεν της Γερμανίας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2018. Η ιδέα της ανταλλαγής προέκυψε από μια περιφερειακή εταιρική σχέση μεταξύ των δημοτικών φορέων στην περιοχή του Reutlingen και του Δήμου Θάσου και υλοποιείται μετά από δύο σχεδόν χρόνια τακτής επικοινωνίας με τους συναδέλφους καθηγητές του γερμανικού σχολείου. Τον Οκτώβριο του 2017 το ΓΕΛ Λιμένα Θάσου έλαβε και αποδέχτηκε την πρόσκληση του γερμανικού σχολείου Dietrich - Bonhoeffer - Gymnasium που εδρεύει στο Μέτσιγκεν και άμεσα συντάχθηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων. Βασικός στόχος αυτής της ανταλλαγής είναι η διαπολιτισμική μάθηση, η ανταλλαγή απόψεων για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, η ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση.
Τα οφέλη της εκπαιδευτικής επίσκεψης για τους μαθητές μας είναι πολλά καθώς θα διευρύνουν τις οπτικές παραστάσεις τους, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν μέσω της άτυπης μάθησης με την επαφή και επικοινωνία σε νέα πολιτιστικά περιβάλλοντα,θα εξασκήσουν
τις ξένες γλώσσες και θα αναπτύξουν πολιτιστικές και κοινωνικές δεξιότητες που βγάζουν το μαθητή και τη μαθήτρια από το μικρόκοσμο της σχολικής μονάδας. Οι μαθητές της σχολικής μονάδας Γυμνασίου - ΓΕΛ Λιιμένα θα λειτουργήσουν και ως πρεσβευτές της νήσου Θάσου καθώς θα παρουσιάσουν το νησί στο Γερμανικό σχολείο, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Οι εκπαιδευτικοί τού σχολείου θα παρουσιάσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και όλοι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουμε μαθήματα στο Γερμανικό σχολείο σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας.
Στην αποστολή που θα εκπροσωπήσει το ΓΕΛ Λιμένα Θάσου στη Γερμανία συμμετέχουν 14 μαθητές της Α΄Τάξης του Γενικού Λυκείου και 1 μαθητής του Γυμνασίου Λιμένα. Αρχηγός της αποστολής είναι η Διευθύντρια του ΓΕΛ Λιμένα κ. Αρετή Κώτση και συνοδός καθηγητής ο κ. Δούκας Ψιακίδης. Τον Δήμο Θάσου θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Θάσου "ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ" κ. Αγγελική Νικήτα.
Για τα έξοδα της ελληνικής αποστολής μερίμνησαν το γερμανικό σχολείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Λιμένα, επιχειρηματίες του νησιού και οι κηδεμόνες των μαθητών. Οι μαθητές του σχολείου μας και οι συνοδοί καθηγητές θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες υποδοχής και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ανταλλαγής θα αναλάβουν τη φιλοξενία της γερμανικής αποστολής στη Θάσο το Φθινόπωρο του 2018.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου μας στη Γερμανία και ευχόμαστε να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας.

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου

Αρετή Κώτση

Posted On Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 22:56 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 16

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Logo Contract

Constantinos Jewellery Vertical  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Ape Mpe

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας