Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση (200)

Πραγματοποιήθηκε την 16-2-18 το μεσημέρι στο 6ο Γυμνάσιο της πόλης μας ενημερωτική εκδήλωση για τον εθελοντισμό και παράλληλα παρουσιάστηκε  ο Σύλλογος ΠΝΟΗ και όλες οι δράσεις του.

Από την ΠΝΟΗ ήταν η Γεν. Γραμματέας Κα Νίκη Ανέστη , η Ταμίας Κα Ελένη Ψυρούκη και η εθελόντρια και φίλη Κα Κλημεντίνη Χατζηγιάννη.

Η Κα Ανέστη ξεκίνησε ευχαριστώντας τα παιδιά και τις καθηγήτριές τους Κα Μυρσίνη Χατζηγιάννη και για την πρόσκληση, συνέχισε μιλώντας για τον εθελοντισμό και έκλεισε κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση της ΠΝΟΗΣ και των δράσεών της. Ταυτόχρονα τα παιδιά παρακολουθούσαν και μια παρουσίαση των δράσεων στα 16 χρόνια ύπαρξης του Συλλόγου, μέσα από φωτογραφίες, αφίσες και αποκόμματα από εφημερίδες .

Ακολούθησε συζήτηση καθώς οι κυρίες δεχθήκανε πάρα πολλές ερωτήσεις από τους νεαρούς μαθητές, όπως ποια ήταν η αιτία για την ίδρυση του Συλλόγου, πώς οργανώθηκε με το πέρασμα του χρόνου, πώς μπορεί να γίνει κανείς μέλος στην ΠΝΟΗ, αν λένε ευχαριστώ οι υποστηριζόμενες οικογένειες, αν υπάρχει ανταγωνισμός με άλλους παρόμοιους συλλόγους, πόσο χρονών είναι ο νεότερος εθελοντής, εάν τις ικανοποιεί αυτό που κάνουν σαν εθελόντριες, πού βρίσκεται ο χώρος της ΠΝΟΗΣ, ποια η διαφορά του Δ.Σ. από τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου κ.α.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι μαθητές έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης  και συμμετείχαν ενεργά .

Μετά το τέλος της εκδήλωσης μαθητές και καθηγήτριες έπαιξαν ένα παιχνίδι στην αυλή του σχολείου, στο οποίο οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν Εθελοντισμός, Σεβασμός, Προσφορά και Αλληλεγγύη και τα παιδιά το χάρηκαν πολύ.

Posted On Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 21:30 Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο καφέ μπαρ "Μυροβόλος Άνοιξη" τα 3 ροκ εργαστήρια του Μοντέρνου Τμήματος, που δρουν στο ωδείο «Νεάπολις» θα παρουσιάσουν ένα απολαυστικό πρόγραμμα με γνωστές ελληνικές και ξένες επιτυχίες.  Οι καθηγητές του Ωδείου Ευριπίδης Ταρασίδης (ηλ/ακουστική κιθάρα) και Κώστας Τσιρπινάκης (drums) έχουν αναλάβει τη διεύθυνση, τη διδασκαλία και την ενορχήστρωση των κομματιών των ροκ εργαστηρίων: “New City Kids”, “Rock Angels” & “Stick ‘n’ Keys”. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η απονομή των πτυχίων της Rockschool of London, στους μαθητές, που  απέκτησαν του Ιούλιο τους τίτλους σπουδών τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Posted On Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 21:56 Γράφτηκε από τον

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καβάλας συνδιοργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:

«Το παιδί, γενικά & ειδικά»

Στη διάρκεια της ημερίδας, 13 εισηγητές ανέλυσαν ποικίλα θέματα που αφορούν το παιδί, όπως:

 • Δικαιώματα των παιδιών
 • Η συμβολή της παιδαγωγικής αξιοποίησης ψηφιακών διαδραστικών παραμυθιών στην ενίσχυση των δεξιοτήτων ενσυναίσθησης παιδιών προσχολικής ηλικίας
 • Η ειδική αγωγή και εκπαίδευση στην Ελλάδα
 • Γονική εμπλοκή στην εκπαίδευση», και
 • Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Posted On Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 17:03 Γράφτηκε από τον

Περισσότεροι από 100 Καθηγητές Λυκείου από 32  Σχολεία της Μακεδονίας, της Θράκης  και της Θεσσαλίας θα συμμετάσχουν  στην Επιμορφωτική ημερίδα Καθηγητών- Πρέσβεων του ΕΚ (Senior EP Ambassadors) που διοργανώνει  το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 20/01/2018, στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel,  (Σαλαμίνος 3), από τις 9.00 το πρωί έως τις 18.30 το απόγευμα.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνει η τελετή απονομής των διπλωμάτων για τα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από Βόρεια Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2016-2017.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη ενώ θα υπάρχει και βιντεοσκοπημένο μήνυμα  του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.  Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στους Καθηγητές θα μιλήσουν οι:  Λεωνίδας Αντωνακόπουλος - Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Έδρα Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Δρ. Χάρης  Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ελευθερία Μαρκοζάνη, Υπ. Διδάκτωρ, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς,  ενώ θα γίνει παρουσίαση καλών πρακτικών από τα σχολεία του Δικτύου ΕPAS και workshops.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΓΕΛ Σουφλίου, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Πειραματικό ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ, Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΓΕΛ Πυλαίας, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εύοσμου, Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί», 2ο ΓΕΛ Χορτιάτη, 1ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη, ΓΕΛ Πανοράματος, Μουσικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, 5ο ΓΕΛ Καβάλας, 1ο ΓΕΛ Καβάλας, ΑΞΙΟΝ Ξάνθης, 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, 3ο ΓΕΛ Βέροιας, 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων, 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων, 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Νέας Τριγλίας, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννης (Λάρισα), 2ο ΓΕΛ Φλώρινας, 30ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ Πλατέος –Κορυφής (Αλεξάνδρεια Ημαθίας).

Η Επιμορφωτική Ημερίδα εντάσσεται στο  Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, τη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καθώς και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση της του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ελλάδα το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη τόσο της Βουλής των Ελλήνων, όσο και του Υπουργείου Παιδείας

Posted On Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 13:38 Γράφτηκε από τον

Το 1o Επαγγελματικό Λύκειο (1ο ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας κατά τη διετία 2016-2018 συμμετέχει στην υλοποίηση δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+, Δράση ΚΑ2 - Σχολικές Συμπράξεις, με ενδιαφέρουσα θεματολογία που στόχο έχει τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας με εργαλεία και μεθόδους ώστε αυτή να γίνεται περισσότερο αποδοτική και ελκυστική για τους μαθητές.

Το πρώτο πρόγραμμα με τίτλο “Web 2.0 tools in Education” έχει κωδικό εγκεκριμένου σχεδίου 2016-1-TR01-KA219-034289_7 και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας συνεργάζεται με άλλα επτά (7) ευρωπαϊκά σχολεία από Kirsehir και Ankara (Τουρκία), Muro Lucano (Ιταλία), Sliven (Βουλγαρία), Granada (Ισπανία), Bucharest (Ρουμανία) και Tetovo (ΠΓΔΜ). Η συνεργασία των σχολείων επιτυγχάνεται μέσω πέντε διεθνικών συναντήσεων και αδιάκοπη ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών με διάφορους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας.

Μεταξύ 4 και 7 Δεκεμβρίου 2017, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά συνάντηση, αυτήν τη φορά στην επαρχία Basilicata της Ν. Ιταλίας, έχοντας ως κεντρικό σημείο αναφοράς την πόλη της Potenza. Από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας συμμετείχαν τέσσερις εκπαιδευτικοί. Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πλήρως εξοπλισμένο, δημόσιο χώρο, ελεύθερο για εξυπηρέτηση ανάλογων εκδηλώσεων, παρουσιάστηκαν από τις διαφορετικές χώρες 35 διαφορετικά εργαλεία Web 2.0 - λογισμικό δηλαδή άμεσα διαθέσιμο μέσω web - και η χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλωστε, κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η προσαρμογή του μαθήματος στις νέες προσεγγίσεις, μεθόδους και τεχνικές της εκπαίδευσης με την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ειδικότερα των εργαλείων Web 2.0. Αξιοποιούνται, έτσι, καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι που εμπλέκουν και ενεργοποιούν τους μαθητές, βοηθώντας τους να αποκτήσουν νέες γνώσεις, νέες και επίκαιρες δεξιότητες, ενώ παράλληλα εμπεδώνουν νέες στάσεις και συμπεριφορές.

Την επόμενη ημέρα η συνάντηση έλαβε χώρα στο φιλόξενο Επαγγελματικό Λύκειο του Picerno, όπου μαθητές και καθηγητές υποδέχτηκαν τις αποστολές με μία συναυλία και ακολούθως πραγματοποιήθηκε περιήγηση στα αξιοθέατα της παλιάς πόλης και συνάντηση με τις αρχές του τόπου. Μετά τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί είχαν την τρίτη ημέρα μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν τη Matera, πόλη με ιδιαίτερο ιστορικό παρελθόν, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2019.

Επέστρεψαν με άριστες εντυπώσεις τόσο για την πορεία του προγράμματος, όσο και για την Ιταλική φιλοξενία. Να σημειωθεί ότι και η Καβάλα είχε φιλοξενήσει τις ίδιες αποστολές τον περασμένο Ιούλιο και η παραμονή τους στην όμορφη περιοχή μας είχε μείνει σε όλους αξέχαστη. Πάντως, επειδή τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να διαχέονται σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας πραγματοποιήθηκε ήδη σχετικό ενδοσχολικό σεμινάριο επιμόρφωσης με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ενώ προγραμματίζεται ανάλογη δράση για το σύνολο των εκπαιδευτικών της περιοχής μας.

Το δεύτερο πρόγραμμα με τίτλο “From Science to Art; Robotics Science Center with STEM-A” έχει κωδικό εγκεκριμένου σχεδίου 2016-1-TR01-KA201-034571 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να κάνει την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ελκυστική, ευχάριστη και δημιουργική για τους μαθητές συνδυάζοντας με τρόπο πρωτοποριακό και καινοτόμο τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας και των Μαθηματικών με την Τέχνη! Στο πρόγραμμα μετέχουν όχι μόνο εκπαιδευτικοί, αλλά και μαθητές που εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν και να δημιουργούν σε εργαστήρια Ρομποτικής.

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/entheta/education#sigProId850ea173c3

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας συνεργάζεται γι’ αυτόν το σκοπό με άλλους τρεις ευρωπαϊκούς οργανισμούς από διαφορετικές πόλεις και χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα Izmir (Τουρκία), Naples (Ιταλία) και Bucharest (Ρουμανία). Μεταξύ 11 και 15 Δεκεμβρίου 2017, πέντε εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν μέχρι το Βουκουρέστι για προγραμματισμένη διεθνή συνάντηση επιμόρφωσης, Πήραν μέρος σε εργαστήρια και δράσεις σχετικές με το αντικείμενο του προγράμματος, επισκέφτηκαν σχολεία, ερευνητικά κέντρα, μουσεία, τεχνολογικά πάρκα και εκθέσεις και αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές σε ότι αφορά την εκπαίδευση. Παράλληλα ξεναγήθηκαν σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του  καταστόλιστου, λόγω Χριστουγέννων, Βουκουρεστίου, αλλά και στο Μπρασόβ, στο κάστρο Μπραν και Πέλες.

Σημειώνεται ότι της εβδομάδας επιμόρφωσης είχε προηγηθεί η 2η διεθνική συνάντηση στη Νάπολη της Ιταλίας μεταξύ 5 και 7 Οκτωβρίου 2017 με στόχο την ενδιάμεση αξιολόγηση του προγράμματος και τη λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα. Σε εκείνη τη συνάντηση το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας εκπροσωπήθηκε από τρεις εκπαιδευτικούς του, οι οποίοι πέραν από τις υποχρεώσεις του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην καρδιά της Ιταλικής μεγαλούπολης, στο ιστορικό της κέντρο που περιλαμβάνεται στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και επισκέφτηκαν την Πομπηία, το Ανάκτορα στην Καζέρτα και το υπέροχο Κάπρι.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση του Βουκουρεστίου επέστρεψαν έτοιμοι να μοιρασθούν τις αποκτηθείσες γνώσεις και εμπειρίες στο εργασιακό περιβάλλον τους και στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και να οργανώσουν με επιτυχία την 3η διεθνή συνάντηση με μαθητές, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα από 7 έως 12 Μαΐου 2018, εργαζόμενοι πάνω σε ένα φιλόδοξο σχέδιο για το σχολείο και την πόλη μας.

Posted On Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 11:45 Γράφτηκε από τον

Το Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» προσφέρει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τον κόσμο της λαϊκής –παραδοσιακής μουσικής! Είτε σε ιδιαίτερο μάθημα, είτε σε γκρουπάκια 2-3 ατόμων είμαστε έτοιμοι να σας μυήσουμε στον πανέμορφο κόσμο της Ελληνικής Παράδοσης!

Διδάσκονται: Λαούτο, Ούτι, Παραδοσιακό Βιολί και Κλαρίνο.

Παράλληλα το Ωδείο μας οργανώνει σύνολο παραδοσιακής -λαϊκής μουσικής στο οποίο είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν ανεξαρτήτως του επιπέδου της μουσικής τους κατάρτισης.

Διδάσκουν οι καταξιωμένοι καθηγητές και κορυφαίοι σολίστες της Καβάλας και της Δράμας Γιώργος Δεληγιάννης (παραδοσιακό βιολί) και Χρήστος Σαγώνας (ούτι-λαϊκή κιθάρα).

Έναρξη μαθημάτων Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Πληροφορίες- εγγραφές 2510243366.

Posted On Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 22:30 Γράφτηκε από τον
 1. ΚΑΣΑΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΜΑΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 2. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟ Β΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ 
 3. ΚΑΡΑΚΙΛΙΔΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 4. ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 5. ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 6. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 7. ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 8. ΓΙΑΝΤΖΑΚΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α΄ ΤΑΞΗ 6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 
 9. ΚΑΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΕΡΑΤΩ Α΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ
 10. ΠΟΥΛΑΚΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Α΄ ΤΑΞΗ 6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 
 11. ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 12. ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
 13. ΚΑΣΑΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 14. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 15. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
 16. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 17. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 18. ΠΟΥΛΙΑ ΗΛΙΑΝΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 19. ΡΑΦΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 
 20. ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Οι διακριθέντες θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό «Ευκλείδης» το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 8:30΄ στο ίδιο εξεταστικό κέντρο. (2 ο Γυμνάσιο Καβάλας) Η εξεταστέα ύλη είναι αυτή των προηγούμενων τάξεων και του α’ τετραμήνου της τρέχουσας σχολικής περιόδου, όπως αυτή έχει καθοριστεί από το αναλυτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα μαθηματικά. Οι διακριθέντες στο διαγωνισμό «Ευκλείδης», επίσης, θα διαγωνιστούν στην εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα, με εξεταστέα ύλη αυτή των διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Στη συνέχεια, έπειτα από προκριματικό διαγωνισμό που θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2018, θα συγκροτηθούν οι εθνικές ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς: 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), 22η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018), 59η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018).

Posted On Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 15:33 Γράφτηκε από τον

Πλημμυρισμένο από κόσμο αλλά και συγκίνηση ήταν το Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του Δήμου Παγγαίου, χθες, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της 1ης Γιορτής Παιδείας και Επιστημών. Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις μαθητών Γυμνασίου που διακρίθηκαν σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, των τριών πρώτων αριστούχων μαθητών Λυκείων του Δήμου που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και του συνόλου των μαθητών του Δήμου Παγγαίου που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αποστολία Δημητρακούδη, που είχαν και την επιμέλεια της εκδήλωσης, τίμησαν τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Αιμίλιο Μαυρουδή και την Διεθνώς Πολυβραβευμένη Ποιήτρια κ. Δέσποινα Κονταξή, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τον Δήμο Παγγαίου, για την προσφορά τους στο χώρο των Γραμμάτων και των Επιστημών.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης σε σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι η τελετή ήταν αφιερωμένη σε όσους ονειρεύονται, κοπιάζουν, στερούνται, θέτουν στόχους και τους εκπληρώνουν. Στο ίδιο πλαίσιο, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτές τις επιτυχίες, δηλαδή τους γονείς και τους καθηγητές που υπήρξαν ακούραστοι αρωγοί των προσπαθειών τους.

Δελτίο τύπου

Posted On Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 15:34 Γράφτηκε από τον

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου Γενικού Λυκείου έχει φέτος τη χαρά να συμμετέχει σε διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA2 - Στρατηγικές συμπράξεις, με τίτλο: «WIN- Writing for inclusion and European citizenship».

Στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα συνεργάζονται το Ίδρυμα Biennale delle Arti e delle Scienze del Mediterraneo (Bimed) από την Ιταλία, ως συντονιστής, το πανεπιστήμιο Pegaso της Ιταλίας, το Liceo Classico Torquato Tasso από την Ιταλία, το Agrupamento de Escolas Navegador Rodrigues Soromenho από την Πορτογαλία, το Colegiu National Nicolae Titulescu από τη Ρουμανία και το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας από την Ελλάδα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν, ξεκινώντας από τη χρήση της μητρικής τους γλώσσας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πολυγλωσσική πλατφόρμα διαλόγου Cyrano που είναι λειτουργική για τη βελτιστοποίηση των δεξιοτήτων στις ξένες γλώσσες αλλά και για τις ψηφιακές δεξιότητες. Συνεργάζονται, λοιπόν, ώστε, μέσα από τη χρήση δημιουργικής γραφής να αφηγηθούν μια δική τους ιστορία, η οποία στο τέλος θα κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά και ως βιβλίο. Θέμα της ιστορίας η κοινωνική ενσωμάτωση και η συνύπαρξη στην Ευρώπη του μέλλοντος.

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Σαλέρνο της Ιταλίας από την 9η έως την 11η Νοεμβρίου 2017. Εκεί συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι δραστηριότητες, αλλά και οι μελλοντικές μετακινήσεις του προγράμματος.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, κατά γενική ομολογία, καθώς η διοργάνωση της συνάντησης από τους Ιταλούς συντονιστές και εταίρους ήταν άψογη.

Posted On Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 23:44 Γράφτηκε από τον

Το ΤΕΙ ΑΜΘ και ο Δήμος Καβάλας συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής, Παιδαγωγικής και Τεχνολογιών της Πληρ

φορικής και των Επικοινωνιών. Παρουσιάσθηκαν 61 ανακοινώσεις και το συνέδριο παρακολούθησαν 170 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΤΕΙ ΑΜΘ στις 8-10 Δεκεμβρίου 2017 στα πλαίσια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Διδακτική, Παιδαγωγική και ΤΠΕ”. Η επίσημη έναρξη ήταν το πρωί του Σαββάτου στις 10 π.μ. στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ ΑΜΘ με την Κεντρική Ομιλία του Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. ΓεωργίουΣταμέλου.Το θέμα της ομιλίας του κ.Σταμέλου ήταν “Από τη μαθητική διαρροή στην υποεκπαίδευση πτυχιούχων: προκλήσεις και διακυβεύματα”.

Η δεύτερη Κεντρική ομιλίαήταν το πρωί της Κυριακής στις 10 π.μ. στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ ΑΜΘ με ομιλήτρια την Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα. Δήμητρα Κογκίδου. Το θέμα της ομιλίας της καςΚογκίδου ήταν “Η έμφυλη κοινωνικοποίηση των κοριτσιών μέσα από τα παιχνίδια υπονομεύει τις εκπαιδευτικές προοπτικές και επαγγελματικές επιλογές τους σε STEΜ τομείς”.

Παρέμβαση στο Συνέδριο έκανε και ο ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πετραελαίου και Φυσικού Αερίου κ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης με θέμα “Παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος στην πατρίδα μας. Ιδία εμπειρία”.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση νέων καινοτόμων εργαλείων, μεθόδων, σεναρίων διδασκαλίας από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Η προσδοκία των συνδιοργανωτώνγια την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και την επισήμανση βελτιωτικών κινήσεων, όπου κρίνεται αυτό απαραίτητο, επιτεύχθηκε σε απόλυτο βαθμό.

Οι εισηγήσεις περιελάμβαναν θεματολογία γύρω από, τη μάθηση μέσω φορητών συσκευών, τη χρήση των ΤΠΕ σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την οικολογία, την διδακτική των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών, τα κοινωνικά προβλήματα και την εμφάνισή τους στους σχολικούς χώρους, το ρόλο των διευθυντικών στελεχών στην επίδοση των μαθητών, την Συμβουλευτική Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση, την Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης, την “Φιλοσοφία για Παιδιά (ΦγΠ)”, την μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη και τις σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις, το ρόλο του φύλου στην εκπαίδευση, την Φαινομενολογία και Προσωποκεντρική Ψυχολογική Προσέγγιση, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού, τον εθισμό από το διαδίκτυο, τον παιδαγωγικό ρόλο των Συμβουλευτικών Κέντρων, απόψεις μαθητών για τα χαρακτηριστικά του “καλού” και “κακού” εκπαιδευτικού, τη μάθηση μέσω wiki, και πληθώρα άλλων σημαντικών θεμάτων γύρω από την εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για λεπτομέρειες του προγράμματος, των κεντρικών ομιλιών, των εισηγήσεων του Συνεδρίου, των περιλήψεων των εισηγήσεων, καθώς και των παρουσιάσεων/διαφανειών των εισηγήσεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου, https://conf.diped.teiemt.gr/, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς. Οι εισηγήσεις (10-12 σελίδες) που θα κριθούν θετικά από κριτές θα συμπεριληφθούν σε ηλεκτρονικά πρακτικά και θα αναρτηθούν στην σελίδα του Συνεδρίου τον Μάρτιο του 2018.

Οι σύνεδροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Δεκέμβριο του 2018 (7-9/12/2018) στην πόλη της Καβάλας με την διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διδακτικής, Παιδαγωγικής και Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.

Τέλος, επιθυμία των συνδιοργανωτών είναι η στήριξη της προσπάθειας αυτής από την τοπική κοινωνία και η καθιέρωσή του συνεδρίου αυτού σε ετήσια βάση.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Καθηγητής Βασ. Τσιάντος.

Posted On Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 22:55 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 15

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας