Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
Εκπαίδευση

Εκπαίδευση (114)

Οι διαλέξεις της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΔΟΜΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ» συνεχίστηκαν χτες Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ» αποτελεί μια καινοτόμο και πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Α.Μ.Θ.) σε συνεργασία με τις Σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.), με στόχο την Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την κοινωνία. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω σειράς διαλέξεων από καθηγητές των Σχολών του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ που δίδονται δωρεάν στους εγγεγραμμένους σε αυτό πολίτες, σε συνέχεια της δράσης υπό τον τίτλο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ» που υλοποιήθηκε την περίοδο 2015-2016 για πρώτη φορά στην Π.Ε. Έβρου.

Για την περίοδο 2016-2017 έχουν εγγραφεί στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ 473 πολίτες σε όλη την Π.Α.Μ.Θ., ενώ συνολικά 76 Καθηγητές του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ, πραγματοποιούν στις Περιφερειακές Ενότητες τις διαλέξεις σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.

Η θεματολογία των διαλέξεων που έλαβαν χώρα στην Καβάλα χτες είχε ως εξής:

«ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ώρα 17.00 – 19.00.

Ομιλητής: Τσιάντος Βασίλειος, Καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Θέμα Διάλεξης: Εξέλιξη των μαγνητικών υλικών για μαγνητική εγγραφή: Ιστορική Αναδρομή

«ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ώρα 19.00 – 21.00.

Ομιλητής: Μαδυτινός Δημήτριος, Καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Θέμα Διάλεξης: Επιχειρηματικά μοντέλα.

Posted On Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 20:41 Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, το Πρόγραμμα "ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ" από τον ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας με το 2ο και το 7ο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Καβάλας.

Στα Σχολεία αυτά διανεμήθηκαν δωρεάν ζεστά υγιεινά γεύματα και συνοδευτικά αυτών σε 154 και 80 μαθητές/-τριες αντιστοίχως.

Συγκεκριμένα, με βάση το πρόγραμμα διατροφής που συνέστησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύμφωνα με τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας για την παρασκευή και μεταφορά τροφίμων (με τη συνεργασία του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και της επιχείρησης "ΑΛΛΟΤΙΝΟ"), το σημερινό μενού που διανεμήθηκε, περιελάμβανε: ζεστό γεύμα μακαρόνια (βίδες) με νωπό μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκια καροτοσαλάτα τριμμένη και φρέσκο ψωμί σε ατομικές μερίδες.

Σύμφωνα με τις απόψεις και γνώμες των μαθητών/-τριών, τα γεύματα ήταν πολύ νόστιμα και τα παιδιά αναμένουν με χαρά και ανυπομονησία τα γεύματα των επόμενων ημερών.

Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Εθνικής Τράπεζας και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) του Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας (με την ουσιαστική συνδρομή της Διεύθυνσης Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και της επιχείρησης "ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΕΠ").

Posted On Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 21:20 Γράφτηκε από τον

Στις 9 Ιανουαρίου -με την επιστροφή στα θρανία- οι μαθητές 9 δημοτικών σχολείων στον δήμο Καβάλας (αρχικά θα ξεκινήσει σε 2 σχολεία και ως τις 18 Ιανουαρίου το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα 7) θα αποκτήσουν την δυνατότητα να παίρνουν το μεσημεριανό τους γεύμα στα σχολεία!

Ο λόγος για τους μαθητές στα παρακάτω σχολεία:

2ο δημοτικό Καβάλας (στην Αγία Βαρβάρα)
5ο δημοτικό Καβάλας (στον Τίμιο Σταυρό)
7ο δημοτικό Καβάλας (στην Παναγία)
δημοτικό σχολείο Αμυγδαλεώνα
1ο δημοτικό σχολείο Κρηνίδων
2ο δημοτικό σχολείο Κρηνίδων
δημοτικό σχολείο Ζυγού
δημοτικό σχολείο Φιλίππων
1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

τα οποία και επιλέχτηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα", το οποίο αποτελεί μια συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Εθνικής Τράπεζας και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) του Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας (με την ουσιαστική συνδρομή και του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας).

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο έχουν ενταχθεί -εκτός από την Καβάλα- τα Τρίκαλα και 3 Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) στην Αττική, αναφέρθηκαν στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας από τον διοικητή του Αναστάσιο Καρασαββόγλου, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Κώστα Μπαντίκο, τον πρόεδρο του ΔΣ της ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας Μιχάλη Σωτηρίου και τον εκπρόσωπο του Γραφείου Υποστήριξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων (ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΕΠ) Γιάννη Τσουκαλίδη. Στην συνέντευξη τύπου τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής σημεία:

Η οικονομική στήριξη του προγράμματος ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ γίνεται διαμέσου της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Act4Greece που υποστηρίζεται από την Εθνική Τράπεζα. Υπάρχει, επίσης, στρατηγική συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

-Ο προϋπολογισμός για τα ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ στην Καβάλα (1.183 μαθητές) και τα Τρίκαλα (1.202 μαθητές) ανέρχεται στο ποσό έως 586.000 ευρώ για το διάστημα 15 Δεκεμβρίου 2016 - 14 Ιουνίου 2017 (για την Καβάλα αντιστοιχούν 290.000 €, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι αντιστοιχούν περίπου 2,016 € ανά γεύμα και μαθητή).

- Η Act4Greece, συγκεντρώνει χρήματα (crowd funding) από ιδιώτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό τα οποία χρησιμοποιεί για την ενίσχυση προγραμμάτων Πρόνοιας, Υγείας και Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού και Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας, Έρευνας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και της Νεανικής & Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Περιβάλλοντος και Αειφορίας. Δωρεές γι’ αυτό μπορούν να πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, απ’ ευθείας ή ηλεκτρονικά στο λογαριασμό: 080/005124 (ΙΒΑΝ:GR950110080000000800512411 / ΒΙC: ETHNGRAA) - www.act4greece.gr.

- Οι ανάγκες παροχής ζεστών, υγιεινών γευμάτων σε δημοτικά σχολεία καλύπτονται διαμέσου του Προγράμματος Πρόνοια, Υγεία και Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Βασικός στόχος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η δημιουργία ενός νέου Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βασισμένο σε ολοκληρωμένες δράσεις, όπως το παρόν πρόγραμμα. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Εργασίας συντονίζει τις ενέργειες και τους φορείς. Σημαντική είναι και η συμβολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου) που καθόρισε το πρόγραμμα διατροφής, τους κανόνες υγιεινής και τις προδιαγραφές των χώρων εστίασης σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας, παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

- Τα γεύματα έχουν επιλεγεί να χαρακτηρίζονται από ποικιλία και να παρέχουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ίνες, ανόργανα συστατικά κ.ά. Η στήριξη του προγράμματος ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ από την τοπική κοινωνία (με δωρεές σε είδος ή με την κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα ή με την εγγραφή νέων μελών στον ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας), θα συμβάλλει στην επανάληψη και την επέκταση σε περισσότερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας του προγράμματος στο επόμενο σχολικό έτος 2017 - 2018. Ήδη η Αρτοποιεία Φελλαχίδη (την οποία ευχαριστούμε θερμά) προσέφερε δωρεάν (χωρίς να αποτελεί προμηθευτή του προγράμματος), το μεγαλύτερο μέρος των παρασκευασμάτων άρτου.

- Τα γεύματα θα παρασκευάζονται σε συνεργασία με επιλεγμένους προμηθευτές που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής, ασφάλειας και μεταφοράς τροφίμων και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

- Η αρχή γίνεται (9 Ιανουαρίου 2017) με τα 2ο και 7ο Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, ενώ μέχρι τις 18 Ιανουαρίου θα επεκταθεί συνολικά στις προαναφερόμενες 9 σχολικές μονάδες, στις οποίες και θα προσφέρονται καθημερινά δωρεάν ζεστά υγιεινά γεύματα σε μαθητές/-τριες (εκτίμηση σε 1.150 περίπου μαθητές/-τριες), με τη συγκατάθεση των γονέων τους, μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

- Το σύνολο των δωρεάν υγιεινών γευμάτων που θα προσφερθούν στους μαθητές των συγκεκριμένων Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, εκτιμάται στα 115.000 γεύματα.

Τα γεύματα θα παρατίθενται στις σχολικές αίθουσες -με κατάλληλη διαμόρφωση των συνθηκών υγιεινής-, ενώ το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων που συμμετέχουν στο όλο project θα τροποποιηθεί -με μείωση της διδακτικής ώρας κατά 10 λεπτά- ώστε να ενταχθεί και η ώρα σίτισης των μαθητών.

 

Posted On Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 11:06 Γράφτηκε από τον

Στις αρχές Ιουνίου θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, λίγες εβδομάδες, δηλαδή, αργότερα από τα προηγούμενα χρόνια οπότε οι υποψήφιοι κάθονταν στα θρανία στα μέσα Μαΐου.

Η αλλαγή αυτή ήταν προγραμματισμένη, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, για την περσινή χρονιά αλλά δεν εφαρμόστηκε μετά την εγκαινίαση του νέου συστήματος με τις διπλές εξετάσεις. Κατά τον προγραμματισμό του υπ. Παιδείας οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις με στόχο του υπουργείο να είναι να μεσολαβήσει ένα κενό διάστημα 5-10 ημέρων ανάμεσα στις δύο εξεταστικές διαδικασίες προκειμένου οι μαθητές να έχουν χρόνο για επαναλήψεις.

Τη Δευτέρα δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείο για τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν φέτος οι μαθητές ενώ τον Φεβρουάριο αναμένεται η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές του 2017. 

Πηγή: protothema.gr

Posted On Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 20:10 Γράφτηκε από τον

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε από την Κομοτηνή την έναρξη σειράς διαλέξεων από καθηγητές των Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.), υπό τον τίτλο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ». Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 παραχώρησε για το θέμα αυτό κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο και τον Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ  κ. Δημήτρη Μπαντέκα.

Η συνεργασία αυτή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις Σχολές του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. έχει ως στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τους πολίτες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Μέτιος: «Βρίσκομαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω την έναρξη της Ακαδημίας – Δομής δια βίου μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο σχεδιασμός της παραπάνω απόφασης οφείλεται στον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, που σε συνεργασία με το Πρύτανη του ΔΠΘ και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ σήμερα υλοποιείται.  Θέλω να σημειώσω ότι η Ακαδημία ξεκίνησε πέρσι στην ΠΕ Έβρου, μια πετυχημένη πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Πέτροβιτς και αποφασίσαμε να διευρυνθεί σε όλη την Περιφέρειας. Η Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες της Περιφέρειάς μας να αποκτήσουν δωρεάν γνώσεις σε εξειδικευμένα θέματα. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος έχει και την ευθύνη του όλου εγχειρήματος. Τέλος ευχαριστώ  όλους όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέφερε «Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των πολιτών για «Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση», η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την περίοδο 2015-2016, προγραμμάτισε και υλοποίησε μια σειρά από διαλέξεις. Ήταν πολιτική βούληση τόσο του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, όσο και εμού προσωπικά, να υπάρξει η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία. Η συνεργασία αυτή με την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τόπο μας και όχι μόνο, καθώς καθηγητές του Δ.Π.Θ. αλληλεπίδρασαν με απλούς πολίτες διδάσκοντας εκτός πανεπιστημιακών αιθουσών. Φέτος, ογδόντα καθηγητές και 580 συμπολίτες μας θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα ανταλλάσοντας απόψεις σε επιμέρους αντικείμενα και θεματικά πεδία».

Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από Καθηγητές και Ειδικούς Επιστήμονες του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ στις εξής θεματικές ενότητες:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη

 • «ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» Χώρος διαλέξεων: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ », (2ος όροφος), ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

Ν. Ορεστιάδα:

 • «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Πολιτιστικού Πολύκεντρου Δήμου Ορεστιάδας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 – 20.00.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κομοτηνή:

 • «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη:

 • «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Χώρος διαλέξεων: Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ», ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Καβάλα:

 • «ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 – 19.00.
 • «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα:

 • «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, έως και την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016, με τους εξής τρόπους (για τυχόν αλλαγή, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση):

 • Ηλεκτρονικά, με συμπλήρωση της αίτησης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας http://www.pamth.gov.gr και στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων.
 • Αυτοπροσώπως, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και καταθέτοντας φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, στο Κτίριο Διοίκησης της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ημέρες λειτουργίας γραφείων και ώρες από 09:00 έως 15:00.

Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Δ/νση: Καραολή & Δημητρίου 40, 5ος όροφος

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, Δ/νση: Δημοκρατίας 1, 1ος όροφος

Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Δ/νση: Διοικητήριο, 2ος όροφος

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Δ/νση: Διοικητήριο, 3ος όροφος

Περιφερειακή Ενότητα Kαβάλας, Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 20, 2ος όροφος

Σε κάθε μία από τις θεματικές ενότητες «ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ», «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ», θα εγγραφούν μέχρι 100 άτομα. Σε κάθε μία από τις θεματικές ενότητες «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» », «ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ», «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» θα εγγραφούν μέχρι 70 άτομα. Επιπλέον θα εγγραφούν, ως επιλαχόντες, μέχρι 20 άτομα σε κάθε μία θεματική ενότητα.

Οι διαλέξεις είναι 14 συνολικά για κάθε μία θεματική ενότητα, για την περίοδο 2016-2017. Θα αρχίσουν την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές κι επιπλέον πληροφορίες, όροι και προϋποθέσεις, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. http://www.pamth.gov.gr και στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων, επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο.

Posted On Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 22:44 Γράφτηκε από τον

Ευχές για ένα καλό και δημιουργικό χειμώνα σε όλους από εμάς, την ομάδα μαθητών και καθηγητών του ευρωπαϊκού προγράμματος Saftas Erasmus + του ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου.

Το Saftas Erasmus + είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για όσους δε το γνωρίζουν, που σκοπό του έχει να φέρει τους μαθητές έξι σχολείων από διαφορετικές χώρες (Γαλλία, Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα) κοντά στην τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου. Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά του προγράμματος και ήδη υπήρξαμε ως ομάδα εξαιρετικά δραστήριοι μέχρι τώρα.

Μέσα στο καλοκαίρι μια μικρή ομάδα παιδιών του προγράμματος συμμετείχε στην παράσταση «Ορέστεια», σε σκηνοθεσία του Γ. Χουβαρδά που ανέβηκε στους Φιλίππους στα τέλη Ιουλίου. Ένα μήνα αργότερα, όταν σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο της Ν. Περάμου, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας «ταξίδεψε» στον τόπο μας, δεν αφήσαμε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Καθηγητές – μαθητές παρακολουθήσαμε -δίπλα στο κύμα- ταινίες που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ σ' ένα ιδιότυπο θερινό σινεμαδάκι που «έστησε» ο μορφωτικός σύλλογός της Νέας Περάμου, τον οποίο και ευχαριστούμε για τη διοργάνωση.

Εκείνες τις μέρες ήρθαμε σε μία πρώτη επαφή με την κ. Ελευθερία Καβάκα, που ασχολείται χρόνια με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και τη διοργάνωσή του και από κοινού σχεδιάσαμε την επίσκεψη της ομάδας μας στο Φεστιβάλ της Δράμας που πραγματοποιήθηκε 19-24 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μία ομάδα μαθητών πήρε συνεντεύξεις από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Αντώνη Παπαδόπουλο και τον σκηνοθέτη κ. Θοδωρή Βουρνά και παρακολούθησε ταινίες που προβλήθηκαν στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακού Βίντεο, «Ένας Πλανήτης - Μια ευκαιρία». Μια δεύτερη ομάδα παρακολούθησε ένα δημιουργικό εργαστήρι φωτογραφίας από τον κ. Γρηγόρη Βλασσά.

Εκτός των υπολοίπων, μέσα στο καλοκαίρι, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά και την εξαίρετη ηθοποιό του θεάτρου μας και εξαιρετικό άνθρωπο, κ. Λυδία Φωτοπούλου. Η κ. Φωτοπούλου δέχτηκε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη που αφορούσε τόσο στο προσωπικό της έργο και πορεία όσο και την άποψή της για το σύγχρονο θέατρο κυρίως το ελληνικό. Παρόλο που οι μαθητές μας είχαν προετοιμάσει τη συνέντευξη, η γλυκύτητα και η καλή προαίρεση της κ. Φωτοπούλου γρήγορα παρέσυρε τα παιδιά σε μια κουβέντα πολύ πιο πλατιά και ουσιαστική από αυτή που είχαν ετοιμάσει και γι' αυτό την ευχαριστούμε από καρδιάς.

Και ήλθε το φθινόπωρο και μαζί με αυτό και ο δεύτερος χρόνος του προγράμματος στη διάρκεια του οποίου ήταν προγραμματισμένες δύο μετακινήσεις μαθητών μας, η πρώτη εκ των οποίων στην πόλη Μοάνια της Ισπανίας. Σε αυτή- την πρώτη για φέτος- επίσκεψη, κάθε χώρα είχε να προετοιμάσει μία μικρή ταινία sweded ή πρωτότυπη και το tableau vivant ενός πίνακα .

Η ομάδα Saftas Erasmus + του ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου αποφασίσαμε να γυρίσουμε ένα sweded φιλμ. Έχοντας στο μυαλό μας πως το ευρύτερο θέμα του προγράμματος είναι «ο Άλλος», αποφασίσαμε να γυρίσουμε μία σκηνή από το Shrek 1 την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Όσο για το tableau vivant, αποφασίσαμε πως ένας πολύ χαρακτηριστικός πίνακας Έλληνα δημιουργού είναι οι «Tέσσερις εποχές» του Γιάννη Τσαρούχη. Την παρουσίαση του tableau vivant μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Και ...

Galicia, esperanos!!!

Στις 6 Νοεμβρίου μία ομάδα πέντε μαθητών και τριών καθηγητών ταξίδεψε στη Μοάνια της Ισπανίας ώστε να συμμετάσχει στη δεύτερη διακρατική συνάντηση μαθητών και καθηγητών στα πλαίσια του προγράμματος Saftas Erasmus +. Οι μαθητές που ταξίδεψαν από το σχολείο μας ήταν οι: Καραΐτη Ανθή, Κουκούτση- Καρανάσιου Στέλλα, Μυτιληναίου Ειρήνη, Χρυσανίδου Αρετή και Ψαρρά Θοδώρα. Από τους καθηγητές της παιδαγωγικής ομάδας του Saftas συνόδευσαν τους μαθητές οι: Αράπογλου Κατερίνα, Πηγαδάς Βασίλης και Γιαγμουρίδου Ευδοκία. Οι μαθητές- όπως γίνεται πάντα σε ευρωπαϊκά προγράμματα σχολικών συμπράξεων- φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες Ισπανών συμμαθητών τους, οι οποίες πρόσφεραν στους μαθητές μας άψογη αλλά κυρίως ζεστή φιλοξενία.

Στη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές συμμετείχαν σε τέσσερα εργαστήρια: κινηματογράφου, θεάτρου, μουσικής, και παρουσίασης. Στο εργαστήρι του κινηματογράφου οι μαθητές ετοίμασαν μία ταινία μικρού μήκους, στο εργαστήρι του θεάτρου ένα μικρό θεατρικό μονόπρακτο, στο εργαστήρι της μουσικής το soundtrack για την ταινία μικρού μήκους και μουσική επένδυση για το θεατρικό. Τέλος οι μαθητές που εργάστηκαν στην παρουσίαση «έστησαν» την παρουσίαση της τελικής εκδήλωσης στην οποία παρουσιάστηκε το έργο των επιμέρους εργαστηρίων καθώς και οι μικρές ταινίες και τα tableaux vivants όλων των χωρών. Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου και την παρακολούθησαν γονείς, μαθητές και φίλοι του ισπανικού σχολείου που μας φιλοξενούσε.

Το εξαιρετικό με τις δράσεις που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν ήταν ότι οι ομάδες δεν ήταν εθνικές αλλά πολυπολιτισμικές. Η κάθε ομάδα είχε και έναν Έλληνα μαθητή και ένα Γάλλο και ένα Ιταλό και ένα Ισπανό και ένα Πολωνό και ένα Τούρκο. Οι μαθητές όλων των χωρών –ανάμεσα σε αυτούς και οι δικοί μας – συνειδητοποίησαν στην πράξη ότι η διαφορετικότητα είναι ευλογία και εφαλτήριο προόδου για τις κοινότητες αρκεί να ο καθένας να είναι αποφασισμένος να μάθει από τον άλλο και να συνεργαστεί μαζί του.

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μας στην Ισπανία. Από δω και πέρα, εκτός των άλλων δράσεων της ομάδας, θα προετοιμάσουμε την επόμενη μετακίνηση μαθητών μας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Premier Plans" στην Ανζέ της Γαλλίας. Και αυτό για το οποίο όλη η ελληνική ομάδα Saftas Erasmus + ανυπομονεί, είναι να έρθει ο καιρός να φιλοξενήσουμε εμείς τους μαθητές και καθηγητές που θα επισκεφτούν το σχολείο μας τον προσεχή Μάρτιο. Επομένως σύντομα θα έχετε νέα μας!

To be continued....

Posted On Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 18:41 Γράφτηκε από τον

Σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Καβάλα, και Έβρο παραμένουν ανοιχτές αυτήν την περίοδο οι περισσότερες θέσεις ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης –πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για 1000 άνεργους νέους 18-24 ετών, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Περισσότεροι από 2.000 νέοι, προερχόμενοι και από τις πέντε περιφέρειες του Βορειοελλαδικού τόξου (Δυτική Μακεδονία - Κεντρική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία και Θράκη - Ήπειρο και Θεσσαλία) έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι στιγμής στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα edu.sepve.org.gr που έχει δημιουργήσει ο ΣΕΠΒΕ προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες σε web development, mobile development, cloud computing, digital marketing, web design, robotics, e-commerce, αντικείμενα κατάρτισης, που προσφέρουν στην συνέχεια τη δυνατότητα απασχόλησης στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Ωστόσο κι ενώ στις περισσότερες από τις 24 συνολικά περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας, η ροή των αιτήσεων συμμετοχής εξελίσσεται αντίστοιχα με τα ποσοστά ανεργίας των νέων στην περιοχή (ή και σε ορισμένες όπως πχ στην Δράμα ή στην Καρδίτσα ξεπερνούν τα τοπικά στατιστικά ποσοστά της ανεργίας), στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Καβάλας, Ξάνθης και Έβρου, ο έως σήμερα αριθμός υποβολής των αιτήσεων δεν θεωρείται επαρκής για τα δεδομένα του προγράμματος.

Οι άνεργοι νέοι των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων έχουν έτσι, και για λίγες ακόμη ημέρες, την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΕΠΒΕ για να καλύψουν τις θέσεις κατάρτισης κι απασχόλησης που προσφέρονται για την ηλικιακή αυτή ομάδα των 18-24 ετών.

Επιδιώκοντας την ίση κατανομή, ανά περιφέρεια, των ευκαιριών κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων, ο ΣΕΠΒΕ έχει παρατείνει την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο edu.sepve.org.gr για τους ανέργους, αλλά και για τις επιχειρήσεις Πληροφορικής που θέλουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Ο ΣΕΠΒΕ καλεί άνεργους νέους-ες ηλικίας 18-24 ετών και επιχειρήσεις Πληροφορικής κυρίως από τις Περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Καβάλας, Ξάνθης και Έβρου να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος edu.sepve.org.gr

Οι άνεργοι νέοι που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπολογίσουν ότι οι 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης, που θα παρακολουθήσει ο κάθε άνεργος-ωφελούμενος επιδοτούνται προς 5 ευρώ την ώρα. Οι 260 ώρες πρακτικής κατάρτισης, σχετικές με τα αντικείμενα του προγράμματος σε επιχειρήσεις της Περιφέρειάς τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επιδοτούνται με 3 ευρώ την ώρα, ενώ σε όλο το διάστημα λειτουργίας του προγράμματος καλύπτονται παράλληλα και οι ασφαλιστικές εισφορές τους.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα κατάρτισης (web development, mobile development, cloud computing, digital marketing κτλ) συμπεριλαμβάνονται στον ενδεικτικό κατάλογο των δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Posted On Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 14:35 Γράφτηκε από τον

Με την προσέλευση να κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, και χωρίς να παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Καβάλας και των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ).

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Καβάλας έφερε στην πρώτη θέση την ΔΑΚΕ (η οποία, στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, αποτελούσε την αντιπολίτευση), η οποία εκμεταλλεύτηκε την διάσπαση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Παράταξη Ψήφοι Ποσοστό Έδρες
ΔΑΚΕ 208 28,96% 3
Αριστερή Πρωτοβουλία 173 24,09% 2
Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο 172 23,95% 2
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών 91 12,67% 1
Π.Ε.Κ. 74 10,3% 1

Όσον αφορά τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΠΥΣΠΕ

Εγγεγραμμένοι: 1119

Ψήφισαν:  999

Έγκυρα:   943

Άκυρα:   56

Έλαβαν

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΔΗ.ΣΥ/Α.Κ.Ε

302

32,03%

ΠΑΡΑΤΑΞΗ(ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ)ΔΑΚΕ

231

24,50%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

162

17,18%

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ .ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

157

16,65%

ΕΡΑ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

91

9,65%

 

ΑΠΥΣΠΕ

Εγγεγραμμένοι: 1119

Ψήφισαν:  999

Έγκυρα:   924

Άκυρα:   75

Έλαβαν

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

288

31,17%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΔΗ.ΣΥ/Α.Κ.Ε.

280

30,30%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

137

14,83%

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

129

13,96%

ΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε.

90

9,74%

 

ΚΥΣΠΕ

Εγγεγραμμένοι: 1119

Ψήφισαν:  999

Έγκυρα:   914

Άκυρα:   85

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.Μ.Ε.

134

14,66%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

31

3,39%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

89

9,74%

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών 
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

253

27,68%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΔΗ.ΣΥ. / Α.Κ.Ε.

198

21,66%

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – HTTP://DIAFANEIA.NET

13

1,42%

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

10

1,09%

ΕΡΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε.

82

8,97%

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

4

0,44%

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ανεξάρτητη Δημοκρατική Παράταξη

12

1,31%

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
για το ΜΕΤΩΠΟ της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

48

5,25%

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ / Π.Ε.

6

0,66%

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
Χ.Ε.Κ. - Π.Ε.

34

3,72%

ΣΥΝΟΛΟ :

914

100,00%

Posted On Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 08:29 Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, όλα τα σχολεία (Δημοτικό έως Λύκειο) της χώρας, λόγω των εκλογών των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπ' αρ.πρωτ. Φ.350/53/147271/Ε1/13-9-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, και ΚΥΣΔΕ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016.

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μίας (1) ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να σημειωθεί πως ότι όσοι εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση της ως άνω άδειας υποχρεούνται να προσκομίσουν στο σχολείο τους βεβαίωση συμμετοχής από την αντίστοιχη εφορευτική επιτροπή, ενώ όσοι εκπαιδευτικοί δεν θελήσουν να ψηφίσουν θα πρέπει να παραβρίσκονται κανονικά στις σχολικές τους μονάδες.

Οι υποψήφιοι αιρετοί εκπρόσωποι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προκειμένου να διευκολυνθούν, μπορούν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους ως εξής:

 • Οι υποψήφιοι για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια πέντε (5) ημέρες,
 • για τα Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια τρεις (3) ημέρες,
 • υποψήφιοι για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια δύο (2) ημέρες.
Posted On Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 09:26 Γράφτηκε από τον

Κλειστά θα παραμείνουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Πέμπτη, λόγω της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Καβάλας. Η συνέλευση θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα, καθώς στις 2 Νοεμβρίου (ημέρα στην οποία θα διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης.

Posted On Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 10:16 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 9

16114682 10210200379559111 1431936449427511636 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Ελάτε στην παρέα μαςDhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".